2008 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2008

Aktiviteiten
Hier kan je de verslagen lezen van 2008

Don 30 Dec TT Gits
amai, wa was da, ben dood, mijn vrouwtje stond hier nochtans klaar in haar lingeriesetje maar de goesting was weg, kheb alle schuld op bushrider gestoken, grapje, nee tochtje vond ik wat te modderachtig, een beetje teveel ploeterwerk, de bevoorrading vond ik beneden alle peil, zeker de eerste, geen genoeg drank op voorraad en als je iets wilde drinken moest je in een heel lange rij wachten, heb dan maar van mijn pulle gedronken, maar het gezeldschap van bushrider en die twee andere maakten alles goed, bedankt mannen
Gianni
filmke Marc
Dins 28 dec TT Sijsele
voila de foto's van ons ritje deze morgen . Op sommige plaatsen erg glad en gevaarlijk , gelukkig iedereen recht gebleven .Over de rit kunnen we kort zijn , mooie rit met veel off raod , vooral mooië single tracks en bos doorsteken
aanwezig waren Andy Stefaan en Marc
Marc
foto's Marc
Vrij. 24 Dec TT Veldegem
vandaag in Veldegem gereden , een beetje gewacht tot 8.40h en dan maar vertrokken met het idee "als hij nog komt zal hij mij wel inhalen " De rit zelf was in orde en te rijden . We kregen veel single tracks onder de noppen (sommige nog nooit gereden vb rond een containerpark) en deze waren super enkel de overgangen langs de secondaire banen lagen er bij momenten gevaarlijk bij en dan waren valparijen nooit ver weg . Er toch een paar slecht zien vallen . Bevoorradingen waren zeker ok , soep incluis . Op het einde nog een gluwe wine gekregen (remember vorig jaar Wes). Afwezigen hadden ongelijk , toch een 500 bikers die hebben genoten . Ik heb de 2é helft van de rit kunnen samenrijden met den witten (collega alexbiker) en genoten zonder vallen . Geen foto's genomen
Marc
Zo 5 dec ritje op de weg
Hoi hoi hoi , vandaag samen met bakkerke een toerke gedaan op de baan . Onderweg hebben we wel wat regen gekregen maar we hebben al erger meegemaakt . Het was bij manier van spreken een mooie training bij toch wel een aardige temperatuur. De meeste sneeuw was tijdens de nacht weggespoeld maar op sommige plaatsen was het toch nog opletten . Zoals afgesproken iets na 9 h vertrokken om rond 11.30h terug aan den bar te zitten om na te genieten van onze warme chocomelk .
route en gegevens
Zo 21 Nov TT Torhout (TOF)
Vandaag torhout gereden , gestart om 8.30 h We zijn terug eens met een mooi groepje gestart , en dat deed toch deugt . Misschien hebben we zelfs twee leden bij klap klap
Ons ondertussen gekende Willem (turfke) , welkom bij deze
en iemand met een groen truitje , of blauw waarvan ik de naam niet ken
goed hé
Zoals hierboven reeds aangegevenwaren de benen van Laurens niet ok en ging het niet snel , toch van een mooi toerke genoten . De toffers hadden een mooi parcours uitgezet voor ons uitgezet die zeer goed berijdbaar was.
De bevoorradingen waren super, Het weer goed
Deze week ergens aan een nieuwe cassette raken en op naar de volgende . Verdorie t'was vervelend rijden wanneer telkens je ketting over slaat wanneer je kracht zet .
Op het einde samen met Willem iets sneller gereden omdat ik op tijd in middelkerke moest zijn en willem stond ook op uur vandaar . sorry hiervoor .Daardoor rond 11.20 terug in Torhout aangekomen om daarna geen tijd te verliezen recht naar huis. Op tijd aangekomen in Middelkerke en nog nagenoten van ons mtb ritje
bedankt mannen tot de volgende
Marc
foto Marc
foto Eric
film
verslag van Stefaan,
Gisteren zouden we in 1e instantie nog eens vertrekken met een grote groep Grysperre's.
Nu de Vrijdag bleek al dat Andy en Hans forfait moesten geven de ene door ziekte de ander door rug problemen (nieuw standje met z'n nimfje met nefaste gevolgen?????).
Zaterdag nacht opeens sms van Marlon die zat ook met één of ander ziekte opgescheept.
Nu Eric en ik stonden om 8u aan fietsen Maes en na men vork opgepompt te hebben vertrokken we richting de Start in de velodrôme. Marc, Laurens, Gregory en Willem (aka trufke) stonden ons reeds op te wachten. Na een vlotte inschrijving namen we al snel de benen richting het wegeltje aan het Kerkhof.
Effe snel naar beneden en dan ging het naar de ruddervoordewegel daarna naar de wegels die tss Lichtervelde VELD en Torhout liggen. Daar overal kunnen rijden en meteen koers gezet richting, in de mtb wereld gekend als, de spookwegel. Deze was goed te rijden en meteen zat ook het vettigste stuk van het parcours erop. Nog even door groenhove gereden om dan de klim naar de Korenbloemstraat aan te vatten. Deze lag er zelfs droog bij wonder boven wonder.
Daarna werd koers gezet naar Veldegem met de .... Dreef die onder de wielen schoof. Na het buiten rijden van Veldegem gingen we naar Aartrijke om er wat wegels te rijden. Het kasteel van Aartrijke kwam al snel in zicht en het bos er rond was als een magneet die de fietsen nader trok. Het duurde dan ook niet lang of er werd een beetje tempo gemaakt.
Na het bos rond het kasteel reden we naar de Warande “Joepie” das altijd plezant vertoeven daar. Deze keer geen Bis nr'tje en meteen verder langs de oude spoorweg om dan naar het Veld waar ooit “Rock Torhout” werd gehouden. Daar moesten we eens bergaf de 1e keer bij mijn weten dat we niet omhoog moesten. Daarna reden we richting Kasteel Wijnendaele en nostalgie alom want we reden er voorbij “Den Dior” bij sommigen onder ons zal dat wel een belletje doen Rinkelen, staat er nu precies verlaten bij. We doken daar ook opnieuw het bos in. Een korte passage later reden we terug eruit en dan reden we nog even naar de paarden manége. Erna schoot er eigenlijk niet veel meer over wat met mtb te maken had wat veld of weide doorsteken bwaaaaah saai saai en nog eens saai wat sommigen daar in zien ????? en het ergst vind ik dan nog dat ze naar niks leiden gewoon op een veld rijden om toch wat offroad te hebben tja voor mij hoeft het niet. Als het naar een bosje of berg of iets anders ga dan graag anders mogen ze dat gerust uit de parcours halen van mij. Nu is men persoonlijke mening.
Greetz
Bakkerke
Zo 14 nov cyclo cross Roeselare
Gisteren de cyclocross in Roeselare gaan rijden, rond 12u30 enkele verkennings rondjes gedaan samen met Marlon, maar hij besloot al snel om niet te starten (wilde nog geen risico's nemen met zijn sleutelbeen). Na een zestal rondjes had ik de juiste bandenspanning gevonden en besloot ik om wat warme kleren aan te trekken en te kijken naar de reeksen voor mij. Ondertussen zag ik het parcours steeds maar vettiger worden en waar ik tijdens de verkenning nog met gemak kon rijden begonnen de meesten al te lopen. Om 16u10 was het zover, met enige vertraging kon ik ook starten, met 25A's aan de start. Het parcours liep eerst door de twee bosjes van schiervelde waar iedereen voor mij stil stond en ik dus ook moest gaan lopen en dit tot het uitkomen van het 2e bosje. Onderstussen waren al enkele beteren van de B's en de A+ mij gepasseerd. Ik moest even bekomen van deze lange looppassage en dan maar een ronde het rustiger aan het dan om dan de rest van de cross alles te geven. Op twee ronden van het einde verschoot ik mij een bult, opeens zag iemand voor mij rijden waarvan ik dacht dat ik hem al eens ingehaald had, en niet veel later haalde ik nog iemand in toen was het voor mij duidelijk, ik had deze mannen op een ronde gereden.
Bij het ingaan van de laatste ronde bleek dat ik net niet gedubbeld werd, want nog geen 30" later reed de winnaar Bjorn Peers over de streep, ik had nog een tweetal renners voor mij rijden en probeerde deze dan ook nog bij te benen, maar nam hierbij blijkbaar iets te veel risicos waardoor ik nog een stuurfout maakte en de grond nog eens van dichtbij ging bekijken. Uiteindelijk toch tevreden met mijn uitslag, 20 op 25 renners.
Gregory
Zo 14 Nov TT Ichtegem
Vandaag samen met Andy het aangedurfd om een mtb ritje te doen in ichtegem
Om 8 h waren we beide daar en besloten een 10 tal min. te wachten op andere entousiaste paarden , helaas vruchteloos .
Gewapend met ons regenjasje en goede moed trotseerden we als echte flandriens het weer . Wat van boven kwam viel eigenlijk nog mee . We zijn gestart richting wijnendale waar we mooie stukken kregen , niet echt zwaar en overal te rijden . Het was wel opletten overal lag het dus glad . Zoals steeds hadden we afgesproken om niet te geweldig te fietsen, mijn remmen waren op en met op bedoel ik dus op . Ik had er dus geen meer. Al vlug mochten we genieten van een mooie bevoorrading om dan terug via een andere route naar het bos van aartrijke te trekken .Ook hier met de nodige gladde verbindingswegen en de stevige hellingen rond aartrijke torhout . Deze offroadstroken in combinatie met de gekende ondergrond was best wel zwaar en een mooie uitdaging . om dan terug op de zelfde plaats de 2é bevoorrading te consummeren . Dan konden we enkel maar naar eernegem fietsen richting stationsput alwaar we de gekende stukken onder de wielen kregen . Wat we daarna onder de noppen kregen was echt wel zwaar en soms wel erg diep , stukken waarbij je dacht dat er geen einde aan kwam of plassen waardoor je moest fietsen die soms meer dan 40 cm diep waren en waar je hoopte dat je kon blijven rijden . Uiteindelijk na 52 km (denk ik ) aangekomen om snel onze fiets af te spuiten . Toen was het nog maar 10.30h dus we hadden toch nog redelijk doorgefietst . Beide hielden we een goed gevoel hieraan over en hadden ons best wel goed geamuseerd . Organisatie was zeker ok en had de nodige aanpassingen gedaan om het parcours toch aantrekkelijk te maken . Over de apres kunnen we niets vertellen omdat we beide nog met de fiets naar huis moesten fietsen en de voetjes wel een warm badje konden gebruiken . De afwezige hadden ongelijk vonden we en fluitend reden we naar huis . Bedankt Andy we hebben ons geamusseerd .
Marc
11 Nov 20ieme Rando VTT des Carrieres
N
a laat in te komen vannacht van mn mtb ritje.... werd ik terug wakker om 6.45, Hans kwam een half uurke later om mij en menne bike. (Wat een service zeg)
Aangezet met enorm veel volk overal... Lekker semi-
baggeren op glade wegelkes met al snel een mooie opwarmer als klim. Oh en daar lagen trapjes, ze hebben gesmaakt. Op naar de steengroeve, waarvan ik toch wel INSTANT onder de indruk was, wow. "Eric, we hebben gij + uwe camera gemist hoor". Daar wachtten ons een paar leuke steile lange klims waar de 3 grysperres alles voorbij reed, op de fiets sneller dan te voet he. Ik bleef wel wat op mn honger zitten, naar beneden... Te doenbaar, niks van technishe zaken fzo. De bevoorrading liet lang op zich wachten, na een km of 22. wel uitgebreid met als grote pluspunt, een afspuitstand, wat zeker geen overbodige luxe was. Bij het vertrek vertok Greg op't verkeerde wegske, kdacht bij mezelf "een bakkermoment"? Maar nee, kwam al snel terug achter. Toen kregen we een slipperig bosje voorgeschoteld met enorm veel boomwortels, en dan "de hel afdaling van..." File, veel bekijk, en de 3 grysperres reden er al lachend over, deed me denken aan Wallers, waar er ook zo'n files waren bij enige technische zaken. Onderweg in de steengroeve ook iemand met een hond tegengekomen, ene die ons graag uit de wind zette waardoor praktisch iedereen er bijna tegenzat, enorm vervelend.
Na de leuke bosjes wat langs de vaart, haalden amper 19km/u, en dat met een stormbriesje in de rug, dat beloofde. Daarna volgde wat gekronkel in't stad op wa plaatselijke kerkwegels om dan terug het veld in te duiken. Leuke singletrack door het veld, omhoog, glad (lang leve brede bandjes), en wind op kop, twas zwaar afzien. En dan... richting tweede bevoorrading, wederom, slipperig tot en met. Tot mn verbazing stonden er 2 mensen aan de 2de bevoorrading, groot contrast met +100 aan de eerste. Toen nog wat veldwegelkes waar de wind toch erg hard begon te waaien. Kdacht bij mezelf "goe da Jonas hier ni rijdt, ziet datem wegwaait me zn superlight race machien van hem :p". De stormwind en het doorweekt zijn bracht ons op het idee om de laatste 10km van het mooie parcours niet meer te doen. De grote baan bracht ons terug naar de start. Hans en ik besloten om niet te douchen en om de propere kleerkes aan te doen, kwestie van geen extra "bevries-
tijd" te nemen. Zelf kon ik amper nog lopen, voeten volledig gevoelloos, en bleef klutteren tot in Torhout. Lang leve Hans zijn warme airco!
Samengevat, mooie rit. Gevarieerd, lastig, teveel wind. Bepijling was soms ver te zoeken, of gewoon enorm klein. Met de wandeltocht die samen werd georganiseerd was het soms erg verwarrend. Hier wil ik zeker nog eens terugkomen.
Av snelheid, iets van 15km/u, afstand 41km, hoogtemeters 770.
Laurens
En hier het verslagske van Gregory van dezelfde tocht
Vanmorgen de toertocht in Bruyelle gaan rijden, om 8u15 aangekomen en mij onmiddelijk gaan inschrijven, na een 5 tal minuten wachten, kwamen ook Hans en Laurens aan. Niet veel later starten we voor de 45 of de 55km we gingen onderweg wel beslissen welke afstand we zouden rijden. Net na de start kregen we al de eerste off-
road voorgeschoteld die er nog vrij goed bijlag. De eerste 10km verliepen over goed bereidbaare off-
road wegels. Maar wat hierop volgde was de max, een passage van 13km in, langs en door de steengroeves en tussenin nog een leuk stukje op een terril. Tijdens deze passages twee maal gestopt voor ne foto en na 20km kregen we een eerste bevoorrading, waar het ook al mogelijk was om de fiets af te spuiten wat we dan ook deden. Wat nu nog volgde was zeker niet te onderschatten, lange off-
road dreven die net iets meer dan vals plat waren en ook hier en daar nog een stukje tussen de bomen. Na 35 kwamen we bij de tweede bevoorrading, het was ondertussen beginnen regenen en de wind was ook al goed aanwezig. Na 38km dan ook besloten om de kortste weg terug naar de start te nemen om met 40km tevreden terug aan de auto te staan. Ik kom hier zeker nog eens terug, deze tocht krijgt van mij dan ook 4*
Gregory
7 Nov TT Escaudain
Gisteren samen met Marlon een mooi tochtje gaan rijden in Escaudain, na een uurtje in de auto aangekomen in Escaudain en het was hier al gezellig druk. Niet veel later konden we starten aan de tocht en we kozen om de 42km te rijden, na eerst een stukje door het dorp doken we al snel de off-
road in en niet veel later lag de eerste terril al op ons te wachten, een technischer stukje van een kilometer of 4. Na deze terril kregen we iets meer boereslagen afgewisseld met enkele kasseistroken die voor parijs-
roubaix werden afgekeurd. Na 18kilometer werd een tweede terril ons voorgeschoteld en na 22km kwamen we aan bij de bevoorrading. Na een korte stop reden we verder via mooie off-
road stukken afgewiseld met enkele kasseien en na 30km reden we opnieuw een terril op die al snel gevolgd werd door een tweede, het was hier zo plezant dat de kilometers voorbij vlogen. Bij het verlaten van de terrils hadden we al 40km op de teller en nog was het niet gedaan, nog kregen we prachtige off-
road voorgeschoteld tot op 500m van de aankomst. Onderweg nergens door de modder moeten ploeteren en zelfs vastgesteld dat ik beter met zomerrbandjes had gereden. We maakten er een rustig tochtje van en hadden op het einde 45km aan 17,5avg.
Een tocht om to onthouden voor volgend jaar.
Gregory
foto's Marlon
7 Nov TT Geraardsbergen
fun te Geraardsbergen.
Tram4 & Bushrider& Bakkerke waren de Grysperre's voor een zondagvoormiddag mtb-
De Bosberg en de Muur waren de trekpleisters die de aandacht trokken van de 3.
Hopend op een TT met vele mooie klimmen en dito afdalingen vertrokken ze in de vroegte naar Geraards berg.
Aldaar toegekomen na een te lange oto rit met een geeuw concert tot gevolg LIVE gebracht door mezelf (jaja bakkerke komt ook moe als hij stilzit)
We vertrokken kort na aankomst de inschrijving liep ondaks de massale opkomst bijzonder vlot.
Na vertrek kregen we meteen een padje aangeboden wat er nogal modderig bijlag en daar waren
er reeds die te voet omhoog liepen. ik begreep er niks van het was zeker niet steil bergop
en het pad was te rijden waarom die mannen met de mtb rijden Tja wie zal het zeggen. Ofwel waren het allemaal
beginners maar dat betwijfel ik toch.
De Grysperre's reden er gezwind omhoog jammer genoeg stelde ik wel vast dat ik geen overschot ging hebben
vandaag. Het was mijn beurt om het tempo te drukken. Kon mezelf geen pijn doen. Nuja ik weet hoe het komt dus no prob.
Eric & Marc reden gezwind verder en dachten da ik tooten aan het trekken was ze verwachten da ik er opeens ne lap ging op geven, nee dus.
langs een padje nog eens indiaan'tje gespeeld net als vroeger enkel de cowboy ontbrak. We reden er dan in de gavers rond gelegen in Schendelbeke,
What's in a name.Daarna trokken we riching Itegem via vele kerkewegels die nu en dan afgewisseld werden met wa vettige boerewegels. Daarna was Zandbergen
aan de beurt voor een passage lang zijn we er niet gebleven want we reden verder riching Grimminge. We konden daar ook genieten van de 1e bevoorradinge.
Dan reden we naar Atembeke olalala ligt daar diene Bosberg niet achter het centrum jaja hij lag er nog En werd opt gemakske beklommen door alle 3 eigenlijk
Marc en eric reden een 15m voorop en boven zat ik ong 20m achter dus ze hadden keuvelend naar boven gereden. Eens boven reden ze verder en als zij hun tempo
vertraagden Deed ik krak hetzelfde jaja kweet het ben ne raarn ke kan der nietn aan doen.
Ak me niet 100% voel dan laat ik het blijken. Na de bosberg verwachte ik om toch wat te mogen spelen in het bosje ernaast maar nee We reden er voorbij. Meteen
was de 2e bev aan de orde veel te vroeg en we sloegen die dan over. Overdreven ze 2bev op 50km als je het mij vraagt moja ondertussen zitten er op de forums
zoveel verwende nesten da je bijna niet anders kan als organisatie dan er 2 aanbieden.
We reden dan verder riching Waarbeke waar niks speciaals werd gedaan wat op en af mo niks noemenswaardig. 1Mooi vergezicht kregen we te zien de rest was
mooi maar niet super. Na waarbeke was het de beurt aan Moerbeke voor een slijkparade. Ondertussen waren we allemaal met slijk besmeurd en leken we op mijnwerkers.
Na Moerbeke konden we reeds een glimp opvangen van de Muur in de verte joepie eindelijk.
We reden nog een lusje om en konden dan kiezen links zonder muur of rechts met. Moeilijk was het niet om te kiezen want veel klimmen
hadden we nog niet moeten doen. Naar boven dus eigenlijk hadden we de muur veel zwaarder verwacht met ons drieen. In 1 adem waren we boven.
Na de muur reden we dan naar de start plek terug om er nog eentje op te Drinken.
Blij dak eens naar daar geweest ben maar om daarvoor zo ver te rijden nee nee mij krijg je zo zot niet meer.
Dan ga ik wel mee naar La douce France.
3sterren voor de tocht is dan ook meer dan voldoende.
Groeten
T'bakkerke
foto's Marc
foto's Eric
Za 6 nov Tt Bekegem
Voila , mooi ritje gereden vandaag met Andy Alexbiker en collega van Alex
Rit was te rijden , niet tegenstaande de overvloedige regen in de voorbije dagen .
De rit gereden in gestrekte draf , en nu en dan eens in galop.
De organisatie was goed , is goed te vergelijken met vorige week in Aartrijke . Voor deze rit gekozen omwille van berijdbaarheid . En dat was een goede keuze , en met aangenaam gezelschap . Wat moet een mens nog meer hebben
foto's Marc
Ma 1 nov TT Ruislede
deze morgen als enige Grysperre aangezet voor een zeer mooie tocht.
Ik ken de streek door en door. En toch hebben de parcoursbouwers me weten te verrassen
Iets voor 8 uur kunnen aanzetten na een vlotte inschrijving. Als snel bleek dat ik mijn goede benen thuis in bed had laten liggen. Pfft Na de tocht in Aartrijke gisteren en een slapeloze nacht viel het me zwaar tegen. Toch heb ik mij geamuseerd. Met enkele mooie boereslagen, singletracks, bospassages, weidepassages ....
Het parcours was overal berijdbaar. Doch het laatste strookje achter piano's Maene, mocht er gerust van tussen gelaten worden. Dit was echt niet te doen. Het moet nog plezant blijven ook e. Zeker als men kijkt wat men voordien voor de wielen geschoven had gekregen.
Toch wens ik de organisatie een dikke proficiat te wensen met hun prachtige organisatie. Aan de opkomst te zien denken er daar waarschijnlijk nog mensen zo over.
De bepijling was ok, doch met de laagstaande zon hier en daar toch eens flink in de remmen moeten gaan om een afslag niet te missen. De splitsingen waren perfect aangeduid.
De afspuitstand is er eentje waar menig andere organisaties een puntje kunnen aan zuigen. Genoeg slangen, genoeg druk en weinig wachttijd.
Den apres heb ik links laten liggen wegens te moeten gaan werken. En ook de douche heb ik niet gebruikt (allez tis te zeggen, die van de organisatie niet )
De twee bevoorradingen waren dik in orde. Al lag de tweede voor mij vandaag iets te ver.
Mannen en vrouwen van Ruiselede, deze Grysperre heeft zich geamuseerd, ook al draaide het vandaag als een boule carré.
Tot de volgende.
Grtz
Wes
Ma 1 nov TT Ieper
tbakkerke had forfait gegeven en zo vertrok ik vandaag alleen met de fiets uit roeselare om 8h. Aan de start om 9h en vertokken voor de 75. Aan mijn eerste bevoorrading (die trouwens prima was ) Turfke en Blackie met zn zoon tegengekomen. Zij waren daar voor de 2e keer maar waren ook een uurje vroeger vertrokken. Op het gevoel verder gereden want het batterijtje van mijn borstband deed het niet meer. Aan de kaseien aan de palingbeek ingehaald door iemand, mn tempo blijven rijden en na een 10tal minuten hem terug ingehaald. Hij zat er een beetje door en prompt mijn achterwiel aangeboden, waarop deze laconiek zei dat ik beter in zijn wiel zou kruipen Dat is het een beetje zoeken.....Samen elk op zn beurt kop gedaan en het mag gezegd, hij kon een beetje fietsen.(achteraf wel vernomen dat hioj de 54km gedaan had, ik had er dan al 94.53km opzitten. De laatste loodjes waren voor hem iets te zwaar en dan samen uitgereden.
Aangekomen aan de kantine stonden mn vrouwke en schoonzoon die de 35 gereden hadden met een big smile op hun tronie
Een leuke tocht met hier en daar wat baggermomenten, maar mij heel goed geamuseerd. De beentjes waren duidelijk beter dan vorige week
afst tocht 75km
tot afst 94.53km
avs tocht 20.40km/h
avs tot 21,2 km/h
Eric
Hier het relaas van grys(e)merrie, mn vrouwke
Deze morgen dus met schoonzoon Bjorn vertrokken voor de 35.
T'was een goed weerke dus alles zat snor. Heb in m'n 1 jarige mtb carriere nog niet veel in de moze (slijk) gereden awel we hebben er genoeg gezien. Een prima les voor ons. Nu en dan eens moeten afstappen maar we waren lang niet alleen. Allé moe en voldaan in de sporthalle aangekomen, fietske afgespoten, pintje gedronken en vlug naar huis voor de cyclocross.
Groetjes en tot de volgende
Annick
Amands
Zo 31 okt TT St-
Amands gaan rijden, om 7u vertrokken van bij Hans met de auto richting Sint-
Gisteren samen met Hans de TT in Sint-
Amands. Onderweg heel wat regen te verduren gekregen maar bij aankomst was het al droog geworden. Bij aankomst werden we door enkele medewerkers een parkeerplaats toegewezen en na het klaarmaken van de fietsen reden we naar de inschrijving. Niet veel later waren we al vertrokken voor de 50km te rijden. De tocht starte goed met een passage langs een dijk en twee kleine technische bosjes, hier bleek al snel dat de regen goed zijn werk gedaan had en dat het glibberig zou worden. Na het verlaten van de dijk kregen we enkele langere off-
road stroken voor de wielen geschoven die allemaal goed bereidbaar waren. Na 24km kwamen we bij de bevoorrading die zeker groot genoeg was. Nu volgde het slechtste stuk van de dag een prive stuk van 2 kilometer lang waar het toch wat modderig was, veel bikers voor ons moesten voet aan de grond zetten, wij bleven rijden tot ik opeen een slipper maakte en bijna in de beek ernaast reed, daana terug op de fiets gesprongen maar gekozen voor de ander kant van het pad. Nu volgden nog enkele leuke passages door bosjes en dreven en over een lange houten brug. Op het einde kwamen we aan bij het "spookbos" een mooi stukje prive terrein waar het opnieuw wat glibberig was. Niet veel later kwamen we aan de laatste off-
road strook, een stukje over een maïs land en nog een lusje door een bos met enkel hellingen en we kwamen uit bij de afspuitstand. Achteraf kwamen we tot het besluit dat dit een mooi tocht is, moet zeker in iets drogere omstandigheden zeer plezant zijn, de beloofde 80% off-
road werd denk ik niet berijkt maar het was toch zeker 65 à 70%.
gregory
Zo 31 Okt TT Aartrijke
deze morgen samen met medegrysperres Wakkere bakker, AMG en Bushrider om 07.30 uur gestart in een prachtige zonnig weertje.
Na een vlotte inschrijving bemand door mister Fangio himself, gestart voor wat voor mij toch een zwaar tochtje ging worden. Maar dat deed me zeker niet afschrikken. Na een aanloop op de beton en kasseien in Zedelgem voor de eerste maal het bos ingedoken. En het was zeker niet de laatste maal. We kregen enkele "krienkel de wienkel" strookjes voor de wielen geschoven, harde bospaden en iets minder harde bospaden #-
o , mooie singletracks en een paar vlamstukjes. Op 1 strook na, was alles goed berijdbaar. =D>
Toch besliste onze Bushrider om de Zedelgemse bosgrond eens samen met AMG van dichtbij te inspecteren. Gelukkig zonder erg.
Op de laatste strook heb ik ergen halverwege ne kleine dwerg met een ENORME hamer tegen gekomen. Gelukkig wist ik dat deze strook het einde aankondigde.
Met een mooie 49....km op de teller. Moe maar tevreden aangekomen.
De bevoorradingen waren weer super delux. Met lekkere sportdrank en sympathieke medewerkers. Chappeau in dit weer =D> =D>
De bepijling was OK. Nergens verkeerd gereden.
De afspuitstand was toppie.
De douches en den apres waren aanwezig, maar door tijdsgebrek heb ik hier geen gebruik van gemaakt.
Dit was weer een mooie editie van de fietsen fangio toertocht.
Mannen van de organisatie =D> =D> =D> . De aanwezige Grysperres hebben zich geamuseerd.
Tot de volgende
Grtz
wes
foto's Marc
Zo 24 Okt 11de Chouffe Toertocht MBC Mc Chouffe
TT MIDDELKERKE 24oktober 2011
om 8u30 Afgesproken in de geboortestad van de oudgedienden Eric en Marc
Eric wilde zichzelf opnieuw bewijzen ( die denk dus nog altijd dattie maar 25j is) en ging met de
velo naar middelkerke
wat ging neerkomen op 45km naar de start 60km van den TT en nog eens 45km terug totaal van
150km CRAZY CRAZY
Ik vertrok thuis om 7u55 opt gemak naar t'stad van de chouffe TT en kwam onderweg in Slijpe twee
man met de velo tegen
het waren Eric en Dominique die zich dubbel plooiden tegen de wind in. Ik zette me in 3e
versnelling en liet de mannen wat
achter men camionette uit de wind rijden voor een km'ter toen opeens Eric de rollen moest lossen en
teken gaf dat ik verder mocht
rijden ze gingen op eigen houtje verder. Zo gezegd zo gedaan toen ik in Middelkerke aankwam
even moeten zoeken naar een parkeer plekje
maar al met al snel eentje gevonden op 500m van de start, hoeveel sjanse kuj één op ne
zundagnuchtend.
Marc was zo vriendelijk om men bandje reeds onder licht dwang afgehaald te hebben en deed het
meteen men pols om ik was vertrekkensklaar
ala minuut. Nog even een blik geworpen op den achterband van Marc olalala die zal het met wa
sjanse houden voor de volledige rit.
Met een knik aan de velg rand waar ieder moment den binnenband kon uit komen toch de volledige
TT kunnen uitrijden bleek achteraf.
Den TT vertrok meteen richting de Duinpaadjes op en af via beton paadjes leuk om te sjeezen ware
het niet dat die voor ons iedere
draai zwaar in de remmen gingen en wij aldoende hetzelfde moesten doen pfff das de prijs van
succes TT's het vele oponthoud
tijdens de rit voor de ietwat rappere mannen. De 1e strand passage in het verschiet gaf ik er een
lapje op en had meteen een
gaatje op Eric en Marc even getwijfeld of ik ging wachten op ze. Nee dus ik kon het niet laten er
nen serieuze lap op te geven
en met hartslag van 180 ging ik er als een speer vandoor hmmhm. Ik haalde menig bikers in tot er
een jonge testosteron bom in men wiel kroop
Verdorie dacht ik ik reed nog iets rapper door en de kerel bleef plakken ok dacht ik en liet hem
overnemen wat hij bijzonder vlot deed
leuk dacht ik liet hem 1min kop doen en nam over met nog wat meer snelheid hij plooide niet
sjapeau den gast was een bijterke.
Na goed 2km op het strand haalden we een kameraad van hem in denk ik en zo had ik er meteen 2
mee. Tegen het einde moesten beiden lossen
maar ze hadden echt snel gereden de gast'jes hun tong ging op hun voorwiel en ze waren blij dat ze
van het strand waren. Terwijl ik wachtte op Marc en iets later Eric deed ik piepie in de duinen. Na
de samensmelting mochten we de single tracks in duinen in Man wat
is dit een schoon stukje kust voor mtb'ers. Jammer genoeg nergens kunnen doorrijden teveel volk
voor ons die moet leren
draaien en remmen voor een bocht ipv in de bocht. Daarna was de jachthaven aan de beurt met een
schoon stuk'ske wind op op een promenade.
Marc en ikzelf speelden er wat met de pedalen en reden met sprekend gemak weg van den Eric die
met flanellen benen rond reed.
Nadat we vaststelden dat we nogal veel voorsprong hadden hielden we ons wat in zodat we samen
aan de volgende strand strook konden
beginnen. Veel meer op het gemak gereden en wat foto'kes getrokken. Op het einde van de strook
ging het naar de kleine verraderlijke
bergop straatjes die de kust rijk is. Langs enkel mooie wegeltjes kwamen we bij het jaagpad. We
reden terug naar het vuilste stuk van
den TT die ondanks alle regen van de voorbij dagen er wonderwel mooi en redelijk droog bij lag.
Na goed 200m lag ikzelf met me mulle int
slijk euh shame shame men voorwiel kreeg kuren en omdat ik nogal dicht bij Marc reed haakten we
in elkaar en kon niks me nog helpen om
recht te blijven een schram op men boven been achteraf vastgesteld en een pijnlijke rug waren het
resultaat. Na wat tot mezelf te zijn
gekomen kon ik verder in eerste instantie moest ik weer wat vertrouwen opdoen maar na een goeie
5min kon het tempo opnieuw de hoogte in
Marc was ondertussen van ons weg gereden en ik ging erachteraan. Ik naderde niet echt op hem en
bleef op een goeie 50m hangen. Rapper
kon niet op dat moment jammer. Men rug deed ook wat zeer en durfde niet echt doorgaan ti men
teerste punt die rugge van me.
op het eind van de wegel wachtte ik Eric op die niet lang liet wachten op zich Marc was verder
gereden en stond met de ftomasjien in aanslag.
Klik en we stonden erop. Nu nog even het Cross parcours van Middelkerke onder de wielen den den
TT zat erop. Ze hadden een zeer mooi stuks'ke
uitgezet de chouff'kens.
TT krijgt 3,5 sterren van me omdat ondanks alle mooie stukken er naar mijn gevoel veel baan in zit.
5muggenziften ik weet het.
Greetz T'bakkerke.
foto's Marc
Za 23 okt TT Oostkamp
oostkamp nu , een mooie rit . De bedoeling was een beetje los rijden om morgen fris aan de start te staan in middelkerke . Morgen moeten we vlug thuis zijn (pa) en mijn compagnons zijn eric en stefaan . Ik moet hier geen tekening bij maken zeker. Dus ik had goede voornemens. Maar ja , ondertussen zou ik al beter moeten weten na 500 m begonnen ze mij voorbij te steken en dat deed pijn. Mannen met crossfietsen , boanejanetten die het ook eens proberen neen dus niets voor mij . Prachtig parcours het meeste was nog te rijden niet tegenstaande de overvloedige regen van vorige dagen, sommige stroken trokken de fiets wel naar beneden wat zeer zwaar was , een paar diepe plassen (35cm zeker ) zorgden er voor dat ook de voeten verkoeling kregen maar door de koude (een 6°)was dat ook niet zooo aangenaam .Gelukkig zat er ook baan in , maar dan moesten we meestal fietsen tegen de wind . Ja man dat kon tellen wé , en ik moet zeggen sommige boanejanetten kunnnen toch wel een flink stukje fietsen (hij had al 15000 km gereden dit jaar ) en daar bleef ik dan lekker achter . Door het gebrek aan disipline(lees te grote ego ) op het einde bijna krampen gekregen en dat komt bij mij niet veel voor . Mijn garmin is stuk ,maar ben rond 8.10 vertrokken en om 10.30 was ik aan de afspuitstand wel weinig tijd verloren aan de bevoorradingen (2)en dat voor 55 km . Daarna nog een gedronken en dan naar huis
Rit is zeker goed en vlot te rijden , voldoende off road (veel slagen en boswegen) alles duidelijk aangegeven en mooie bevoorradingen . Mooi
Zo 17 okt TT Ruddervoorde
wat moet een mens nog meer hebben op een zondagmorgen dan goed gezelschap, prachtig herfstweer en een hele mooie mtbrit in eigen streek??
Deze morgen samen met medegrysperre Bushrider aangezet voor de 45. En dat we genoten hebben. Damn. Dit vind ik in de streek 1 van de betere tochten. Prachtige dreven, mooie singletracks, hier en daar een strookje zware grond en weinig baan.
We reden op ons gemak, wegens conditie te kort (van mijne kant dan. Sorry Bush) en om te genieten.
De bevoorrading was dik in orde. Bravo =D> =D> =D>
De bepijling was klein maar duidelijk, toch bij een oversteek waar een seingever stond, verkeerd kunnen rijden. Gelukkig hadden we het vlug door.
De seingevers stonden blijkbaar bij elke gevaarlijke oversteek. Dank daarvoor. =D> =D> =D>
Het parcours was overal berijdbaar. Hier en daar wat slechter dan op andere plaatsen, maar het was te doen.
Met ongeveer 44km op de teller en een gezapig gemiddelde van 20km/u tevreden aangekomen aan de start alwaar we gebruik hebben gemaakt van de afspuitstand. Ook al waren er heel wat slangen voorradig, toch stond er een redelijke wachtrij. Dit zegt zeer veel over de opkomst voor deze tocht.
Op de afspuitstand weer wat ongeduldige mensen leren kennen. Ik waande mij net in Benidorm bastards LOL
Na de fiets proper te hebben gemaakt, nog een lekkere "stuute met kaas" gegeten en het nodige vocht tot ons genomen, om dan tevreden huiswaarts te keren.
Voor de mensen van de organisatie, een dikke proficiat met jullie mooie organisatie. DIt is voor mij 1 van de wintertoppers uit de streek. Dank daarvoor. Bij leven en welzijn, tot de volgende.
De aanwezige Gysperres hebben zich geamuseerd.
Grtz
wes
Foto's Marc
Za 16 okt Tt gullegem
Pfff, ploeteren, modder, ploeteren,
kzen wel content dat ik 80 km gereden heb, maar het parcours was eigenlijk nie echt uitdagend.Ben ook verwend de laatste tijd, terrils, Kemmel enz.. en dan nog bij droog weer.
In ieder geval staat fiets terug in orde, verse remblokken en morgen nen rit op de weg met broere fred
Wouter
Ritgegevens
Zo 10 Okt ritje met forumbikers naar Grenay (fr)
Terril tochtje te Grenay met de forumbikers.
10 vertrokken om met de forum bende een terril bezoekje te brengen
10-
Samen met Marc en Wouter op zondag 10-
in Grenay int noordn van frankriek.
In alle vroegte vertrokn om er tegen ten 8'ten aan de kerke te Grenay te staan voe de kaffie
met een koekske.
De klokke van de kerke kreeg der zelfs kuuren van en sloeg meet dan eens op hol bij het zien van de vlamingen.
We reden eerst naar den terril van grenay zelf om er wat op te warmen enkele malen op en af met hier en daar wat
mooie afdalingskens en klimmetjes.
Het beloofde een rustig ritje te worden voor ons nu de streek maakte veel goed gelukkig maar.
Daarna reden we naar de zogenaamde Tettjes te "loos en gohelle" effe moeten zoeken naar den ingang maar deze zag er veel
intressanter uit met meer uitdagingen. Eerst reden we een single trackske om dan aan de voet van een wel zeer lange klim te beginnen
met ons 3en van de grysperre en 1 pittemse bikedevil gingen we de uitdaging aan om tot helemaal boven te rijden op goed
10m van den top verloor ik jammer genoeg men evenwicht spijtig. Nu gelukkig geraakte ik eens het verste voor een keer dan toch.
De tettjes zijn dus echt de moeite om eens te rijden en zullen nog bereden worden door grysperre's wees daar maar zeekr van.
Na het ritje nog genoten van een natje aangeboden door de forum mannendie voorzien waren van tafel en drank in overvloed.
Erg genoten van de streek maar jammer genoeg wat weinig km'ters gereden.
nen top zondag in lekker warm weer.
foto's Marc
Foto's werner
verslagje Moustache
Filmje Stefaan
Greetz
t'bakkerke
Zo 3 okt duo aflossing mountainbike Middelkerke
Marc was te weten gekomen dat Stefaan en Andy zich ingeschreven hadden voor deze wedstrijd als Grysperre1 en we vatten het plan op om ons ook int geniep in te schrijven onder de naam de Sloebers. Ze verschoten dus als ze ons daar zagen. Eerst het parcours verkennen G. Vrijdag en zaterdag had het zwaar geregend maar de zware wind en het zonneke had het parcours al wat droger gemaakt. Het was snel duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. Om ter snelst elk om beurd als team van 2 deelnemers 16 ronden rijden. Het was op het cyclocrossparcour van middelkerke, dus wat op en af draaien en keren. Door de zware wind beloten we om te wisselen na elke ronde. Andy nam de start voor grysperre 1, Ik zou als sloeber starten. Een heel zware startstrook joeg en mn benen liepen onmiddelijk vol. In de trechter die op het parcour kwam zag ik iemand zwaar overkop gaan . Oef de start goed overleefd. Van dan af is het doorg en nog eens doorgeven.Ik begon er al een pak in te halen. Zosnel starten is niet echt mijn ding, maar het gaat steeds beter. Mark gaat ook heel goed. Dat zware parcours en de wind ligt ons wel. Stefaan en Andy weren zich als duivels in een wijwatervat maar vandaag moeten ze de oudjes laten voorgaan.De sloebers eindigden op de 10e plaats, grysperre 1 op 11. Eigenijk wel leuk en confronterend tergelijk. Die top gaat wel heel snel. respect!!Maar we hebben ons heel goed geamuseerd
foto's Wouter 1
foto's organisatie+wouter2
Vrij 1 Okt 2010 TT Gits
Dit is een ritje voor het goede doel Livestrong daar kon ik niet op ontbreken. Hans had een oproep gedaan op ons forum. Annick zou daar vertrekken samen met Bjorn om 17.30H. IK had afgesproken met Hans, Gregory en Marlon die met de fiets al van torhout kwam.
Het was al goed aan het regenen en er stond een strakke wind toen ik Daar aan kwam. Dit nachtritje zou geen pretje worden. Na een eindje de bril met heldere glazen afgezet ik kan door de vele druppels er niets meer op zien. Gelukkig werkt mn lamp naar behoren. Dit is de ultime waterdichtheidstest!!!. Gregory kan zijn bril niet afzetten anders ziet hij geen steek, met bril ziet hij dus maar een steekje ;-
) het gaat moeizaam. We slepen ons door de modder en vechten tegen de wind. De duivel is er mee gemoeid, ik val plat. We zoeken wat beschutting tegen de regen en de wind achter een haag. We koelen snel af en Marlon besluit naar huis te gaan omdat hij doorweekt is. Geen goede beslissing blijkt achteraf. Marlon glijd onderweg uit op een wegmarkering en komt zwaar ten val. Resultaat een gebroken sleutelbeen. Wij zijn ons van niets bewust en na de herstelling dondereren we in het stikkedonker de pernassus naar beneden die in een riviertje veranderd is. Wat verder is er gelukkig de bevoorrading. We zijn duidelijk de laatste. De lieve mensen zijn aan het opruimen maar er is meer dan genoeg. Op naar het laatste deel. We kennen alle stukjes en rijden nu snel door, we beginnen allemaal wel een beetje koud te krijgen. Aangekomen aan hoeve terkerst nog eentje gedronken en een warme braadworst binnen gespeeld en blij dat we tgoede doel steunden...
Eric
26/09/10 TT Ingelmunster
de grysperres reden vandaag in verschillende regio's. Ik Laurens en tbakkerke kozen voor Ingelmunster. Omdat Ingelmunster maar een 13km van Roeselare ligt met de fiets naar de start gereden. Geen bakkerke en Laurens gezien. En de telefoon namen ze niet op. Dus alleen op pad! Het eerste off road stukje gaf ons al een voorsmaakje 99% mocht daar al afstappen. Als opwarmerke kon dat tellen. Een klein vlaagje op mn dak gekregen maar nadien kwam de zon erdoor. Alle stukjes waren te rijden al bleef het voor en achterwiel niet altijd het gekozen traject te volgen. Maar das goed voor den techniek. Klein zwitserland zat er niet in; waarschijnlijk er uit gehaald vanwege de zware regenval dezelfde nacht. Toch genoten van ooigembos en crossparcours dat volgens het natte weer er goed bijlag. Nergens een voetje aan de grond moeten zetten daar. Kortom, den dezen heeft zich kunnen uitleven in tlslijk en in de zon. Ik had maar 55km parcours op de teller. Ergens verkeerd gereden ? Samen met een paar brigantbikers eentje gedronken en dan weer naar huis (met de wind op kop)
AVG tocht 20.2
afst 13+55+13=81km
Eric
PS
Laurens heeft toch ook deze gereden, Hier zijn relaas.
Ingelmunster was een super tochtje. Heb de 45 gedaan, kwam van Torhout.
wel even een moeilijk momentgehad op weg naar huis, de wind speelde me toch parten.
Het doorgaan was meewind, en de beentjes zaten goed (het regende!!!!)
Tocht was goed gebalanceerd, bagger stroken waar ge van uwe vilo zou vallen, en dan stukken weg waar ge uw "gemiddelde" omhoog kon jagen. Vond het leuk om wat te jagen achter iedereen.
Goe dagske, alleen vertrokken, veel volk tegengekomen op de tocht, en solo naar huis. Zo'n tochten mogen dr wel meer van zijn!
105.67km
av 23.4km/u
bevoorrading: 10/10
bepijling: 7/10, paar afslagen waren niet duidelijk.
slijk: enorm veel, dus goed e :D
Laurens
25 sept cyclo crosswedstrijd harelbeke
Vandaag dus in Harelbeke onze eerste crosservaring opgedaan, op een afwisselend parcours met enkele lange bredere stukken en enkele technischere passages door het bos en enkele bultjes. Bij de verkenning lag het percours er perfect bij en zagen we het volledig zitten, alleen vielen er nog enkele buitjes voor we van start konden gaan en werd er ondertussen door andere reeksen nog heel wat rond gereden op het parcours. Om 15u45 was het zover, we konden starten ik starte goed en kwam bij de eerste 10 het bos in maar daar stelde ik onmiddelijk vast dat het parcours al redelijk kapotgereden was, het was terug even wennen aan de ondergrond waardoor ik veel plaatsen verloor. Ook marlon was me ondertussen al voorbij gereden en ik kwam dus achteraan het pak uit. Tijdens de 45 min cross 2x de grond van dichtbij gezien en enkele malen in aanraking gekomen met een boom wat ook voor marlon hat geval was.
Ik ben toch tevereden over de cross en voor herhaling vatbaar, bij thuiskomst even de kilometerteller bekeken en bleek dat ik toch nog 21,7avg gehaald heb.
nze uitslag:
Marlon: 12/17 bij de B's en ik werd 13/18 bij de A's
gregory
foto's
19/09 TT Douvrin
Gisteren samen met Marlon de toertocht in Douvrin gaan rijden om 7uur vertrokken in Roeselare om omstreeks 8uur aan te komen in Douvrin, parkeerprobleem zou hier geen probleem zijn met een parking de grote van een dorp in west-
vlaanderen. Ons snel gaan inschrijven in de tent en dan vertrokken, de forumbikers waren net voor ons vertrokken en dus de eerste kilometers wat door gereden om tot bij hen te geraken. Het eerste gedeelte van de tocht verliep langs een kanaalarm met hier een daar een bosje met singeltracks, daarna reden we naar Annoeulin waar we een BMX parcours en een klein bosje voorgeschoteld kregen met een klein terriletje in. Na 24km kregen we de eerste bevoorrading voorgeschoteld, die voldoende groot was, was zelfs uitgebreid te noemen naar franse normen. Na de eerste bevoorrading waren we wat teleurgesteld in het parcours, vooral lange boereslagen met putten en stenen brachten ons naar "la base de loisir de Wingles" hier kregen we een prachtig stukje parcours van 10km singeltrack voorgeschoteld wat de vorig kilometers volledig goed maakte. Na 51km kwamen we aan de tweede bevoorrading, via nog enkele lange off-
road slagen reden we richting de terrril van Hulluch, een vlakke terril zo bleek. Nu keerden we terug naar het water om op 15km voor de aankomst nog een derde bevorrading te krijgen en daarna nog een mooie passage langs het water tot in Douvrin, van de 15km was er zeker 12km off-
road met af en toe een iets technischer stukje.
Kortom een mooie tocht, zeker voor herhaling vatbaar maar voor mij niet de beste van deze die ik al reed in Frankrijk.
Na de aankomst nog eentje gedronken op de kosten van de organisatie en gelezen op het bord dat er meer dan 1900 deelnemers waren
Gregory
routeoverzicht
foto's Marlon
10 TT Gistel
09-
Zo 19-
we waren terug van de partij en we hebben het ons niet beklaagd
t'was dik in orde , met inderdaad een aantal nieuwe ontdekkingen
goed gedaan en tot de volgende
Op het einde gestopt in Eernegem waar ik woon daar ik een ferme tak in mijn derrie kreeg en mijn versnellingen wilden niet meer zo vlotjes mee .
Daardoor den aprés gemist, maar met een 76 km op de teller toch een plezante voormiddag gekregen
foto's
10 TT TT Eleu dit Lauwette
09-
Zo 12-
Samen met Gregory voor deze in het franse gekozen. We wisten er niets van we waren dus benieuwd. Na een uurtje rijden daar aangekomen. Het had onderweg de ganse tijd water gegoten en bij aankomst daar was het gedaan. Snel ingeschreven en op pad. Het begon al onmiddelijk veelbelovend, we zaten al op een terrileke op en af onder de bomen, de mouwtjes mochten er direct af. Na dat terrileke krgen we een parcours zoals bij ons in het heuvelland. Op en af met een aantal lastige beklimmingetjes en veel off road. Een heel goed georganiseede tocht met veel helpers bij de oversteken. Mij zien ze daar nog terug!!
fotokes
10 TT Jabeke
09-
Za 11-
zoef zoef zoef ....... schitterende rit , veel bos single tracks enz ... eigenlijk alles wat een mens nodig heeft om van een mooie voormiddag te genieten.
Geen foto's door... zoef zoef zoef ... de iets te hoge snelheid ... zoef zoef
Geen negative punten zoef zoef ..... behalve misschien de snelheid ... zoef
Marc
10 TT Langemark
09-
Zo 5-
deze morgen aangezet voor een tochtje in Langemark, samen met de Wakkere bakker, Tram 4, Bushrider en Bulcke.
Zoals hierboven reeds werd gezegd, zat er in het eerste deel wel wat veel baan. Maar de mooie lange sigletracks, dreven en bospassages konden ons nadien een lach op het gezicht toveren. Met het mooie zomerweer was het echt genieten. We reden dan ook op de "slowmotionmodule". Doch Bulcke die het snot uit zijn hersenpan zag lopen, dacht daar waarschijnlijk anders over.
Nietegenstaande hij totaal uit form was, toch knap mee gereden
Rond km 22 kregen we een lekkere bevoorrading voorgeschoteld. Na een vlugge hap terug vertrokken voor de rest van de tocht. We zijn dan nog ne keer in een bosje gaan spelen die net naast het parcours lag. Dank aan bakkertje om me terug wat bij te leren
Groot was mijn verbazing toen ik een tweede bevoorrading zag. En dit 11 km voor het einde. Chappeau mannen. Twee goeie bevoorradingen op een tocht van 47 km . Net toen we vertrokken zag ik onze Choco Willy arriveren. We hebben hem vlug wat laten eten en drinken. MEt de nadruk op vlug.
Waarna we met ons zessen de rit uitbolden.
Dit was een mooie afsluiten van het zomerseizoen.
Afspuitstand was aanwezig, maar niet gebruikt.
Douches waren aanwezig, maar niet gebruikt.
Bepijling was duidelijk 8/10
Parcours was leuk 7/10
Den apres was in orde 10/10 met een lekkere boterham en een drankske. En een leuk gesprekje met Herr Jägermeister. Wat moet een mens nog meer hebben.
Tram 4 is nog gebleven voor de tombola. Hopelijk hadden we prijs.
Langemark, bij leven en welzijn tot de volgende
Grtz
De wes
foto's Marc
Za 4 sept 2010 Chronorace Wielsbeke
Wollie zette ons aan om mee tedoen als team in de challenge in wielsbeke. Aangenzien ik met verlof was liet ik me verleiden niet alleen voor de race maar ook voor de beloofde BBQ bij wouter en Sanny achteraf ;-
.)
We waren met voldoende voor 2 teams en zo hadden we Grysperre 1: Andy, Wouter, Ik, en Gregory en Grysperre 2: Jonas, Marc, Laurens en Marlon. We hadden daar om 13 h afgesproken zo konden we nog een paar verkenningsrondjes rijden. Het was dus een aflossingsrace van 3 uur en het was de bedoeling om zoveel mogelijk rondjes te rijden van 2 km. Al in de opwarmingsronde bleek het parcours niet ongevaarlijk. De eerste hindernissen eisten al hun tol. Een aantal concurenten lagen al uitgeteld tegen het asfalt en mochten de race al vergeten. Andy zou voor ons team starten en Jonas voor het 2e. Andy legde er direct goed de pees er op en kwam door op de 12de plaats. Jonas daarintegen wist waarschijnlijk niet dat het om het eerst was ;-
.). De ambiace zat er direct goed in. Na een uurtje liep er plots een boom over het parcours en gregoir kon hem niet meer ontwijken. Met pijnlijke ribben zette hij zich een beetje aan de kant in de aflossing. Hij kon gelukkig nog verder. Een eindje later wilde Wouter indruk maken met een kopstand na een bultje. Zijn en mijn vrouwke stonden daar foto's te nemen. Ook hij moest een eindje bekomen aan de wisselzone. Het was constant in het rood gaan en de hindernissen zo snel en toch toch veilig nemen. Een moeilijke oefening want menig deelnemers konden de race niet uitrijden. Ik mocht onze laatste rondjes rijden. Na mn 2e mocht ik nog een 3e doen want we hadden nog een minuut over. Nog snel een paar voorbij steken en dan recht naar de meet!!.
Daar eentje geronken en ondertussen vernomen dat team 1 de 13e geworden was en team 2 de 20ste van de 58 teams. Proficat mannen
Nadien doorgereden naar Wouter en Sanny voor een geweldige BBQ waarvoorwe hen nogmaals willen bedanken.
foto's Annick
foto's Marc
foto's Marlon
Zo 29 Aug TT Roeselare
Deze morgen een ritje rond roeselare gereden met den bende , ons goed geamuseerd en op momenten eens sjette gegeven . Geniet van de fotookes tot de volgende
Marc
Foto's Marc
Za 28 Aug TT Oudenburg
voila , pittig ritje onder de wielen gekregen , duidelijk veel werk in gestoken . Op vele plaatsen hadden ze toch aangename technische stukken in gestoken . Verschillende brugjes mogen nemen. Een mooi crossparcours mogen rijden van steve ramon zeker ??
echt de moeite En ongelofelijk veel prive terreinen waarvan sommige met mooie single tracks . De zware doorsteken van weides en maisland moet je er bij nemen . Maar daar zijn we goed in . Dan toch alleen mogen vertrekken , de mannen uit de straat niet gezien . Achteraf te horen gekregen dat ze een korte toer gereden hebben
Samen met Turfke de ganse rit gebold en ons goed geamuseerd . Volgend jaar zeker terug
Bushrider Grysperre
Za 28 Aug TT Voormezele 38 KM
Vandaag gereden in Voormezele samen met mijn neef. Bij de start viel het mij op dat het hier zeer kalm was, kon nog parkeren voor de deur van het inschrijvingslokaal. De tocht starte pittig met een doorsteek van een akker en een weide. Na 11km en de gekende off-
road tussen dikkebus vijver en de kemmel aangekomen aan de kemmel en gekozen om de lus van 3km er bij te nemen hierin zat 2maal de beklimming van de kemmel na elkaar, dan via voor mij minder bekende off-
road richting bevoorrading gerden. Deze was wat aan de magere kant maar alles voldoende aanwezig. Na de bevoorrading teruggekeerd over Wijtschate naar Voormezele hier nog een eigen technisch stukje gemaakt op het speelplein om daarna terug naar de start te rijden.
worst gegeten en dan tevreden terug huiswaarts getrokken.
Hier nog eentje gedronken en een BBQ-
Afstand: 38.8km
avg: 16.7
Za 28 Aug TT Voormezele 59KM
srry mannen ik heb aan nietmand iets verteld om wat later te kunnen vertrekken, ben nl in verlofmood. Heb gekozen voor de TT van Voormezele omdat die het dichts lag en deze nog nooit gereden had. Deze TT heeft me toch kunnen bekoren omdat ze een volledig andere traject koos dan deze uit de streek. Serieus genoten van de streek over de schreve die in de 55km zat. Heb Skyppy tegengekomen met de koersfiets die op zn eigen tempo de wielertoeristentocht aan het rijden was. Hij was zn conditie aan het opbouwen. Verstandige zet!. Iets na de 2e bevoorrading min manevelle van mn scott verloren. Dat was ook de eerst keer dat ik dat tegenkwam!!!. De laatse 10 km uitgebold met een bekende
afst 58.7km (een eindje verkeerd gereden
AVG22.4
zo 22 aug. Ritje Raismes
Zondag dus samen met Marlon naar Sint-
Amand les eaux getrokken om er een toertocht van 60km te rijden, om 8uur daar aangekomen en daar was niemand te zien, blijkbaar had ik mij van datum vergist en is de tocht pas volgende week. Dan maar besloten om een eigen ritje te rijden. Ik keek op mijn GPS in welke richting we moesten rijden om naar Raismes te gaan, ik wist dat er daar enkele leuke terils lagen. Zo gezegd zo gedaan en na enkel kilometers door het bos kwamen we aan in Raismes, eerst vonden we de terils niet maar bleek dat we erond gereden hadden. Dan maar gedraaid en begonnen aan de eerste teril van de dag, hier bleek dat we bijde geen klimersbenen hadden of waren we de verkeerde kant naar boven aan het rijden, het laatste stukje dan ook te voet moeten doen en daarna even genoten van het uitzicht boven. Na de afdaling reden we al onmiddelijk de tweede teril op, boven nog even wat gespeeld met een schaafwond en een blauwe plek op mijn bil tot gevolg. Na de afdaling waar Marlon wat problemen had met een overstekende boom nog wat in het bos rond gereden in de richting van Wallers-
Arenberg, onderweg nog een klein terrileke tegen gekomen met een schoon afdelingske in. Nu reden we verder richting de mare glorieux en de naastliggende terril waarop er bordjes stonden fietsers niet toegeleten, wat ons natuurlijk nog meer deed verlangen om er op te rijden. Dan maar de terril opgereden van langs de andere kant om na de afdaling uit te komen op de kasseien van "het bos van Wallers" vanop de kasseien dan maar recht terug naar onze startplaats gereden.
Afstand: 45.2km
avg: 16.1
google +hoogteprofiel
foto's Marlon
Zo 15 aug. TT Poperinge
Vandaag samen met Marlon en Wesley gestart in Poperinge, om 8uur stonden we al vertrekkens klaar, ook luc was aanwezig maar deze was nergens meer te zien toen we starten. Marlon en ik kozen voor de 85 terwijl Wesley voor de 125 ging. We starten rustig tot aan de rode berg, hier kreeg ik al onmiddelijk een slecht gevoel, een spier in mijn rechter been wilde niet echt mee waardoor ik geen kracht kon zetten op mijn rechter been. Na de rode volgde al snel de kemmelberg en niet veel later kregen we een eerste bevoorrading. Ik besloot om nog verder te rijden tot aan de volgende bevoorrading, Wesley had ondertussen gezelschap gekregen en we lieten ze dan ook rijden. Op de tweede bevoorrading besloten om via de tocht van 35km terug naar de start te rijden. Maar opeens toen ik 50km in de benen had ging alles opeens een stukje vlotter, de spierpijn verdween en het tempo ging wat de hoogte in. En toen het allemaal goed draaide kreeg marlon af te rekenen met pech, een stuk glas in zijn band zorgde ervoor dat hij plat viel. Na het vervangen van de binnenband reden we al snel terug naar Poperinge om hier nog eentje te drinken. Bij aankomst hadden we toch 60km op de teller staan.
Gregory
Verslag Wesley Poperinge
deze morgen afgesproken met medegrysperres Roeselarenoare en Tjetten Bloelink voor de jaarlijkse MTB-
hoogmis in Poperinge. Ik had het lumineus idee opgevat om de 125 ofte xxxL te rijden de andere twee waren iets (niet veel, maar toch) slimmer en kozen voor de 85.
Na een vlotte inschrijving, hop de baan op voor wat een zeer mooie tocht ging worden. Doch na de beklimming van de rode -
en de kemmelberg had Roeselarenoare last van een verrekking. Jammer :( Doch samen gefietst naar het eerste buffet die op ons stond te wachten. Daar moet ik mij wel excuseren dat ik plotseling stond te plassen, terwijl een meter van me een bordje stond met verboden te plassen. SORRY :oops:
Terwijl we aanschoven aan het buffet, kregen we het gezelschap van Turfke. We hadden hem blijkbaar net gemist tijdens de inschrijving. Nog eens sorry. Desalnietemin toch met ons viertjes aangezet. MAar al vlug bleek dat Roeselarenoare te veel last had van zijn verrekking. Tjetten kwam me het seintje geven dat ik met Tufke mocht doorrijden. Vermoedelijk zijn ze op het gemakje terug naar Poperinge gefietst. Jammer. Onze wegen waren vlugger gescheiden dan verwacht.
Nu ging het tempo omhoog tot aan de Cats volgde ik redelijk vlot Turfke, tot plots een jonge knappe Deerne ons in de beklimming voorbij reed. Turfke kon zich niet bedwingen en nam afscheid van me en volgde de dame verder voor zn 85km. Vanaf dan reed ik alleen richting 125km.
Op de stijle beklimming van de Cats hoorde ik plots een krak, met als gevolg mn ketting naar de vaantjes. Maar gelukkig werd ik binnen het half uur geholpen door een vriendelijke pechverhelper. Waarvoor dank. =D> =D> =D>
Na de reparatie vlotjes mn tocht kunnen verder zetten naar het volgende buffet.
Na dit buffet ging het richting Cassel waar ik voor de eerste keer kennis kreeg van de Casselberg en omgeving. En ik moet zeggen, dat smaakte naar meer. Maar daar heb ik mezelf toch wel effe tegengekomen op 1 van de ik weet niet hoeveel beklimmingen. :oops: :oops: :oops:
Gelukkig kon ik boven terug aanschuiven aan alweer een buffet. Na wat krachten te hebben opgedaan, ging het opnieuw richting de Cats.
o
o #-
o #-
En dat we het geweten hebben. Er stond net vandaag een klein herfstbriesje. #-
Gelukkig kregen we voor de Cats voor de 5de maal nog eens een heerlijk buffet voorgeschoteld. Na ons te hebben voorzien van de nodige "naft" de laatste 24 km aangevat.
Op de Cats en de Boeschepeberg ben ik nog een paar keer door een muur gegaan, doch deze toch allemaal goed verteerd. Als dessert kregen we nog de buk van Boeschepe voor de wielen geschoven. Doch ik heb mij de moeite gespaard om deze te beklimmen, doch ooit wil ik deze toch eens proberen
na dit mooi stukje natuur ging het in gestrekte draf, gekruid met een briesje, richting Poperinge. MOe maar tevreden ben ik met 127km en een gemiddelde van 18.8 km/u binnen gekomen. Dit is voor mezelf zeker niet slecht, gezien het briesje die er stond en mijn allom gekende klimcapaciteiten #-
o . Al zeg ik het zelf.
k heb me reuze geamuseerd, doch die ene kl......k die mij op de kemmel een duwke gaf, hopelijk kom ik hem nooit meer tegen, want het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat hij iemand zo een duw geeft. Als ge wil koersen, ga op de baan rijden of schaf u een licentie aan en doe mee aan wedstrijden :evil: :evil: :evil:
Over de organisatie kan ik kort zijn voor de rest. Deze wa PERFECT.
Poperinge bedankt, deze Grysperre heeft zich geamuseerd en bij leven en welzijn, tot de volgende.
Grtz
za 14 Aug. TT Varsenare
net terug van een mooi tochtje in en rond Varsenare. Deze morgen om 8 u gestart met medegrysperres Roeselarenoare en TTjetten Bloelink. Net op het moment dat we wilden vertrekken kwam onze AMG ook toe in het gezelschap van sliekske. Daar die mannen ons toch vlotjes gingen bijhalen, dan maar vlug vertrokken. Na een paar kilometer werden we al verrast met een paar hele mooie singletracks in een technisch bosje. Na het verlaten van het bosje hoopten we natuurlijk op meer. En ik moet zeggen er zaten nog een paar hele mooie stroken in. Net rond kilometer 30 werden we ingehaald door de sneltrein gevormd door AMG, Sliekske en Cowboy Peter. Vanaf dan wist ik dat ons gezapig gemiddelde toch wat omhoog ging gaan. Alhoewel dit eigenlijk nog altijd doenbaar was. De mannen reden duidelijk met de rem op. Waarvoor dank =D>
Ook ons niveau qua gesprekken daalde onmiddellijk met het aansluiten van onze AMG. Waar hij het blijft halen, ik weet het niet. Maar plotseling ging het over poepdouches, afgeschoren gathaar en slapende pen.ssen. LOL
De bevoorrading was in ieder geval voor mij dik in orde. Vriendelijke dames, verschillen mueslierepen, koeken, cake, fruit, sportdrank De rit ging dan in een redelijke vlotte vaart richting arrivé. Natuurlijk moest onze AMG terug een pijltje missen nu hij eens op kop fietste.
Ook Cowboy Peter was positief over het parcours. Hij kon me vertellen dat de rit een stuk beter was dan vorig jaar. Dus aan de organisatie
Ik kan alleen maar zeggen dat dit een leuke en mooie biljartvlakke tocht is. Met toch wel hier en daar een paar heeeeeeeele mooie singletracks en bospassages. Wat moet ne mens nog meer hebben op een zonnige zaterdagmorgen??
De bepijling was zeker in orde. Duidelijk en hier en daar werden er zelfs nog bijgezet waar het toch wat verwarrend was.
Het parcours lag er helemaal niet vettig bij, met een uitzondering van hier een daar een klein stukje.
De afspuitstand was ook dik in orde. Jammer genoeg heb ik den apres niet mee gemaakt wegens andere nog te doen dingen.
Parcours 7/10
Bepijling 8,5/10
Bevoorrading 10/10
Douches aanwezig maar niet gebruikt.
Apres, was er maar eveneens links laten liggen.
Wtc Varsenare, de aanwezige grysperre hebben zich geamuseerd. Tot de volgende
grtz
wes
foto's Marlon
Zo 8 aug TT Lille
Zondag dus naar Lille getrokken samen met mijn neef, om 7uur vertrokken in Roeselare en tegen 8u40 stonden we daar al op een parking, een grootte weide die nog net niet vol stond. Tegen 9uur waren we ingeschreven en vertrekkensklaar, na 50m kregen we al een eerste off-
road strookje voorgeschoteld. Niet veel later volgde het eerste stukje bos over een breed bospad. Deze bospaden kregen we voorgeschoteld tot op het einde maar deze vdelen gedaan verlieten we af en toe om over een singel track te rijden. Deze waren af en toe volledig vlak, en af en toe toch wat technisch. Onderweg kregen we twee bevoorradingen voorgeschotel met op de eerste zelfs de mogelijkheid om een glas sangria met vers fruit te drinken. Zeer tevreden aangekomen en nadat we een douche genomen hadden en nog eentje gedronken op het teras terug huiswaarts vertrokken. Toen we net van de weide gereden waren een regen vlaag over ons gekregen, ik was blij dat ik al in de auto zat.
Voor mij is dit een 4* tocht, prachtig parcours kom hier zeker terug.
Gregory
Zo 8 Aug ritje varsenare
Samen met Marc en Laurens delen gedaan van de vaste route van varsenare en wat technische stukjes opgezocht
foto's Marc
Za 7 aug TT Knesselare
deze morgen om 05.30 uur ging t wekkertje af na een veeeeeeeeel te korte nacht. Doch ik had het niet moeilijk om uit mijn bed te springen, daar ik wist dat er mij een mooie tocht te wachten stond. Dat het niet meer regende maakte mij nog blijer. Omstreeks 06.30 op het fietske gesprongen richting grote tent in Knesselare. Omstreeks 07.15 uur kwam ik aan de tent aan, alwaar ik waarschijnlijk als eerste inschreef. (Vriendelijke mensen trouwens aan de inschrijving). 5 sec later kwamen wollie en bushrider ook aan. En na wat gefoefel aan mn derailleur konden we eindelijk vertrekken. Doch onze skippy kwam de parking opgereden. Dus nog ff gewacht en dan vertrokken. Doch na de eerste splitsing waren we skippy al kwijt. Na wat te hebben gewacht aan de grote baan, niemand meer gezien. :-
?
Dan maar met ons drietjes verder. We reden in een gezapig tempo richting Beernem alwaar de hele mooie singletrack langs het kanaal op ons lag te wachten. Na die singletrack deden we dan nog de bultjes van het crossparcours aan langs den andere kant. Allen met een grote smile achter ons oren dan verder gereden. Dit langs hele mooie (gekende) bospassages en dreven. Doch dit maakte voor ons de tocht niet minder mooi.
De eerste bevoorrading kwam er na een goeie 37 km als ik mij niet vergis (sla me niet dood als het niet zo is). Daar stonden enkele supergemotiveerde en vriendelijke mensen. Na de innerlijke mens te hebben versterkt en een klapke te hebben gedaan met de medewerkers terug aangezet. Voor mij was dit de eerste maal dat ik door dit bosje reed en ik moet zeggen =D> =D> =D> . Hier en daar leek het of dat de grond mijn bike naar benede zoog. T kan ook aan mij hebben gelegen ze.
Na de bevoorrading ging t terug richting knesselare en omgeving. Ook hier kregen we nog enkele mooie passages. Op 1 van die passages sloeg de turbo aan van onze bushrider. Hij had enkele wegtoeristen in het vizier. En dat we het geweten hebben. Plots ging ons gezapig tempo van 27/u naar een goeie 35 a 38/u. Pfft Chapeau voor onze bushrider. =D> =D>
Onderweg waren wollie en ik nogthans al plannen aan het maken om een mtbtandem te kopen voor de 70ste verjaardag van bushrider en zijn broer tram4. Doch na dit stukje hardrijden, denk ik dat we ze beter alleen op ne mtb laten zitten. #-
o
Net voor de 2de bevoorrading kreeg ik plots een goddelijk geluid in de oren, nl. Wollie die zei dat het wat te rap ging voor zijn gedacht. :-
? Ik viel bijna van mijn fiets. (sorry wollie)
De tweede bevoorrading was al even goed als de eerste, met even vriendelijke en gemotiveerde medewerkers =D> =D> =D>
Na de bevoorrading ging het dan in gestrekte grysperredraf richting het Drongengoed of hoe heet dat bos? Aldaar enkele mtbers van de rit van Eeklo gekruist, maar dit zonder accidenten.
Na dit mooi stuk bos nog een stukske baan en na 68.75 km tevreden aan de tent aangekomen.
Na het afspuiten hoorden we plotseling een gekende stem. Nl. Onze tjetten bloelink. Hij was blijkbaar iets later gestart met Roeselarenoare voor de rit van 50km.
Ons dan maar aangeschoven aan hun tafel en nog wat van het lekkers naar binnen gekapt. Met de "usual" zever gekruid.
Over deze tocht kan ik eigenlijk kort zijn:
Wie hoogtemeters zoekt zal er hier geen vinden. Maar wie houdt van eens doorvlammen in een mooie streek en in mooie stukken bos zal hier zeker zijn slag vinden. Het parcours lag er trouwens overal perfect berijdbaar bij, behalve dan 1 stukske in het Drongengoed.
Bepijling: 7.5/10 (nergens verkeerd gereden, maar hier en daar niet duidelijk)
Parcours 8/10
Afspuitstand nu 10/10 maar bij meer volk denk ik dat drie slangen niet genoeg zijn.
Douches waren aanwezig maar niet gebruikt.
Apres 10/10
Na den apres terug naar huis met het fietske en aangekomen met 110km aan een gezapig gemiddelde van 23.8km/u.
Knesselare tot de volgende. De aanwezige Grysperres hebben zich geamuseerd.
Grtz
wes
foto's Marc
Zondag 1 Augustus Techniektraining in Westdorpe
Om 7.30 stonden we bijna allemaal klaar aan De Spil in Roeselare voor wat voor een aantal onder ons een nieuwe kijk zou geven op het mountainbiken. We dat waren Marc, Andy, Wesley, Davy, Eric, Wouter(die rechtreeks naar daar reed) en Luc. Oei Luc was niet op tijd, even gebeld maar er nam niemand op. Nog eventjes wachten maar tevergeefs... We moesten vertrekken want het was nog een uurtje rijden. Daar aangekomen bleek dat niet zo makkelijk te vinden was. Ik wist dat het niet ver was van een windmolen, maar in Nederland zijn meedere molens......Dan toch gevonden en Didier stond ons al op te wachten.Wat zouden we vandaag leren. Kort draaien, berg op en in een afdaling. Op het eerste zicht is dat niet veel, maar in mountainbiken is dat alles. Didier had een aantal stukjes naast een motocrossparcours voorzien en met zijn enthousiaste stijl en geduld bracht hij zijn techiek over. Wesley was pechvogel van de dag want na een uurtje viel hij uit met materiaalpech. Gelukkig maakte hij zich nuttig als cameraman, waardoor ik me wat meer op de les kon toeleggen. De oefeningen werden altijd maar moeilijker zodat we eindigden op hindernissen die men in een bikepark tegenkomt.Wat onthouden we vooral. Het stuur zo weinig mogelijk gebruiken, we sturen daarom met de heupen. Ondertussen blijven we trappen en remmen (niet pompend) Het was een openbaring en weten nu hoe we moeten oefenen.
En omdat beelden meer zeggen dan woorden
ERic
film 1
Film 2
foto's Marc
Za 31 juli Ritje Reningelst
Deze morgen dus een mooi ritje gereden met wouter . Deze net terug uit zijn tour de France en dus een tijdje zijn eigen fietske niet meer gezien
Samen op ons gemakske ergens rond de 60 km gebold met een kleine 1000 hm zeker
Achteraf nog enen gedronken op een plaatselijk terras . Ons eigenlijk goed geamuseerd mooie rit wollie bedankt . Vertrokken in Reningelst en daar de plaatselijk heuvels overwonnen .
@sandra nog een beetje geduld en je kunt weer mee, maar nu eerst een tijdje stille zitten . Succes er mee
foto's Marc
Zo 18 Juli TT Westrozebeke
ook de oudjes hebben deze gereden , weliswaar de iets kortere versie hé
toch nog een beetje tijd gevonden om nu en dan een beetje te spelen
naar ons gevoel een beeeeeeetje te veel op de baan . Maar we gaan niet klagen want morgen mogen we gaan spelen .
de bewijzen
foto's Marc
Zat 17 Juli TT westrozebeke
net terug van bij de buren van Westrozebeke. En ik moet zeggen deze grysperre heeft zich 111.60 km geamuseerd. Waarvoor dank aan de Boskantrijders.
Deze morgen afgesproken met medegrysperres Roeselarenoare en Tjetten Bloelink. Ook Blackie ging van de partij zijn. Omstreeks 07.30 uur kwam ik aan op parking 1, toen de hemelsluizen open gingen. Onmiddellijk zag ik drie auto's terug vertrekken.
Het begon goed. Maar toch maar mn shelltenueke aangetrokken en zonder regenjasje naar de start gereden. Daar zag ik enkel sombere gezichten. Wat een beetje te verstaan is. Toch waren mn metgezellen aanwezig. Ook Blackie, samen met Blackie junior en Nico. Doch zij zagen het jammer genoeg niet zitten om met dit weer te starten. Daar onze eigen weerman, Roeselarenoare, zei dat het nog zeker twee uren ging regenen, kozen wij om de 80 km te rijden.
Ook de eeuwig jolige en welgezinde Jägermeister was aanwezig aan de start met enkele jeugdige Erikabikers. Zij vertrokken een kleine 20 minuutjes voor ons in de gietende regen.
Na de vlotte inschrijving dan toch maar met zn drietjes vertrokken. En we hebben het ons niet beklaagd. Tot de eerste bevoorrading ging het in een vlot tempo. Zeker bij de klimmetjes, alwaar tjetten zijn goede benen etaleerde. Nadien vertelde hij ons geheim. Hij had de avond er voor terug "tjipolata's" gegeten.
Net voor de eerste bevoorrading Manza bijgehaald en op de bevoorrading Jäger en zn bende. Na wat gezever, verbroedering en de verplichte fotoshoot, samen de weg verder gezet tot de splitsing. Aldaar splitsten onze wegen. Ondertussen was het zonneke ook van de partij en zaten wij te denken aan de vloekende Blackie. (Sorry Frank hehhehe)
Na een goeie 47 km aan de tweede bevoorrading (lees buffet) aangekomen. Na het nodige te hebben gegeten en gedronken, dan toch maar voor de 110 km gekozen. Hier werd ons een ietsie pietsie te weinig onverhard voor de wielen geschoven, maar het lichte briesje en de hier en daar leuke klimmetjes maakten dat dit deel toch niet te versmaden was. Wij hadden de indruk dat we de ganse lus wind op kop hadden.
Na de derde bevoorrading nog een paar mooie stroken voor de wielen geschoven gekregen, oa het technisch bosje aan een brug. Sla me dood, maar ik wist begot niet waar we zaten.
Hier keerde dan ook de wind in de rug en zo reden we vlotjes naar de laatste bevoorrading, alwaar we terug zeeeeeeeeer vriendelijk werden onthaald. Dank daarvoor
EN dan ging t in gestrekte draf richting Finisch.
Met 111.60 km aan een gemiddelde van 20.7 km/u en met 744 Hm (op de edge) tevreden aan den arrive aangekomen.
De afspuitstand was in orde. Geen wachttijden.
Den apres was dik in orde, met een lekker bord gratis paëlla. Mmmmm
Nog genoten van een drankje met ons "facade" in het zonneke en dan huiswaarts gekeerd.
Oja, ik was nog de keuneleute vergeten. Sorry daarvoor. Deze zat in het begin van de tocht en is altijd dikke fun. Maar door de regen was het hier en daar effe schuiven.
Voor de rest was de bepijling dik in orde. En het parcours lag er ideaal bij. Zelfs na de hevige buien van de laatste dagen.
Boskantrijders, deze Grysperres hebben zich geamuseerd. Tot de volgende.
Grtz
De Wes.
Zo 11 juli TT Ingelmunster
Samen met bushrider, roeselarenoare, bakkerke, spark, steven en Davy deze voormiddag deze tocht aangevat. Zoals we gewoon zijn een knappe aaneenschakeling van vele technische sukjes en bosjes met de gedachte van wat we niet hebben zullen we maar zelf maken. En zoals Roger het zegt , wat je zelf doet doe je meestal beter. Aan de spliting 70-
105 kozen bijna de volledige grysperredeligatie voor de 70 enkel Dave en ik gingen voor de volle. Davy was wat teveel krachten kwijt na de snelle start van bakkerke en we reden hem dan op "ralenti". Aan de gavers maakte Davy een ferme smak. Mocht je nog twijfelen aan het nut van een helm, hij is voor de vuilbak. Gelukkig zonder verdere schade. De paanders was 1 grote zandbak en een slokkop van krachten. Ik heb nog verkeed gereden in het crossparours zodat ik hem 2 keer gedaan heb, maar gezien het mooie stukje was dat meer een deugd. Aangekomen nen sossies en een paar drankje binnen gespeeld en dan met de fiets naar huis. Weer heel veel genoten van deze editie en een dikke proficiat aan de brigandbikers en helpers. Terug thuis met 141km op de teller. Eentje meer dan vorige week.
Het filmke zal maar tegen het eind van de week klaar zijn
Eric
foto's Marc
film Eric
Zo 10 juli TT Ingelmunster
deze morgen met het fietske naar Ingelmunster, alwaar ik had afgesproken met Blackie om om 8 u te starten voor de Full monty. Oftewel de 105 die op t einde 110 bleek te zijn.
Na een vlotte inschrijving buiten in de aangename temperaturen gewacht op Blackie. En gewacht, nog een beetje gewacht en misschien nog een beetje gewacht. Om dan om stipt 8.15 uur te kunnen starten. Blackie had terug naar huis moeten rijden. Hij was t een en t ander vergeten.
Ook Nico, ne maat van Blackie, vergezelde ons. Doch na de tweede bevoorrading diende hij af te slaan. Hij moest nog lekkere vlezige dikke vette ... mossels gaan eten.
Nu over de tocht zelf. Die was weer dik in orde. Alhoewel er voor mij hier en daar stukken in zaten die niet hoefden. Mn "ol" doet er nog pijn van. LOL. :lol: :lol:
De cowboy, supercowboy en matras overal boven en beneden geraakt zonder kleerscheuren.
Voor de rest vond ik de tocht dik ok. Met in Ooigembos een toerke om zat van te worden. pffft.
Na de tweede bevoorrading besliste Blackie om het bergske omhoog te rijden. Doch halverwege verkoos hij om op zijn meest elegante manier zich achterwaarts te laten vallen. Recht de netels in. LOL. Je had hem moeten zien springen :lol: :lol: :lol: Gelukkig zonder erg. Wel goed geneteld en een klein deukje in zijn ego. heheheh
Voor de rest verliep de toch vlotjes. Ook het crossparcours in Ooigem.
o
Maar dan, dan sloeg bij mij het noodlot toe. Allez tis te zeggen, ik kreeg last van het beetje zon die scheen. #-
Eventjes kon ik mij herpakken tot aan de vierde bevoorrading. Op de vierde bevoorrading stond Herr Jägermeister met Fraulein Jägermeister te pronken in hun nieuwe clubtenue. Mooi mooi =D> =D> =D>
Voor de laatste keer de pulle gevuld en dan vertrokken samen met de Jäger. Zijn madam was reeds vertrokken.
Vlotjes trokken we op, tot Jäger zijn cassette besliste om los te komen. Jawadde, Jäger sloeg van de ene kant naar de andere kant van de baan. Maar bleef verbazingwekkend recht. Zijn Garmin miste net het gootputje.
Dan maar de handen samen geslagen en Jäger geholpen, zodat hij terug op de baan kon. Ik deed vooral de mondelinge ondersteuning, terwijl Blackie de handen vuil maakte. :wink:
Vanaf dan liep het voor mij echt niet meer. Zeker het stuk in het afgemaaide gras. Pfffft.
Eenmaal op in de Zandbak van de Paanders ging mijn licht helemaal uit. pfft
Doch op karakter en met de nodige steun van mn metgezellen toch de tocht uitgereden, inclusief de laatste kilometer op het lekker bollende gehakseld hout #-
o
o #-
Moe maar tevreden met 110 km aangekomen. Ons gemiddelde bleek toch nog 19.8 te zijn. Maar daar deden we het niet voor. Het was vooral genieten van de mooie streek.
De mannen en vrouwen van de Brigandsbikers hebben echt wel het beste uit de streek gehaald. Bedankt daarvoor =D> =D> =D>
Op alle vier de bevoorradingen hadden wij meer dan genoeg drank en eten. Op de derde smaakte de watermeloen mij ENORM. MMMMMMMM
De afspuitstand hadden we niet nodig, doch waren aanwezig.
De bepijling was idd hier en daar wat verwarrend of onduidelijk aangebracht. Maar dan vooral in het eerste stuk. De rest van de rit bleek dit niet zo.
Voor de mannen en vrouwen die morgen starten, hou 1 ding in je achterhoofd, begin niet te snel. En zeker niet met dergelijke temperaturen. pffft
Oja, als je zoals wij beslist om in de Gavers een duik te nemen, douch je eerst. LOL. Er zijn mensen die vinden dat je met vuile benen niet in het water mag. :lol: :P
Den apres smaakte des te meer. Sorry Jäger dat we niet meer op het terras zaten toen je uit de douche kwam. Maar ik moest nog weg.
Brigandsbikers bedankt voor de mooie tocht. Deze GRYSPERRE Heeft zich geamuseerd.
Blackie bedankt voor het gezelschap.
Oja, de crono in Klein Zwitserland hebben we niet gedaan, Questi van de anderen ook een kans te geven om te winnen. (Graptje) :P :wink:
Brigandsbikers bedankt en tot deze winter.
Grtz
De wes.
Zo 4 juli 2010
Heel mooi tochtje gereden. Met de fiets vertrokken vanuit Roeselare om 7h en iets na achten aangekomen in Otegem. De medegrysperres ( Marlon, Dieter en Dave) waren zo vriendelijk om mij al in te schrijven en stonden al te popelen om te vertrekken. Een heel mooie tocht met de mooiste stukken in het eerste deel. Prima bevoorradingen en op de gevaarlijke kruispunten over seingevers Applause Applause Davy smeet zich eens plat en marlon viel eens plat. Gelukkig hadden we veel pompen mee en werkte er toch d'oh! Marlon had het tempo in het eerste deel een beetje te hoog gelegd en moest daarvoor het gelag betalen. Gelukkig wist Dieter te vertellen dat het tweede deel sjieke plat was. Niets was minder waar. Malon met de grinta een grysperre waardig plooide niet en perste de laatste levensappen uit zn kuiten. Bij aankomst nog een paar gedronken. Ik heb ze ddaar nog een eindje laten zitten, ik moest nog ee kleine 30km met de fiets naar roeselare.
Mij heel goed geamuseerd. Heel veel gelachen en een mooie 141.2km op de teller.
Heel veel dank aan de oranisatie en mn medegrysperres
Eric
foto's Eric
Zat 6 juli 2010
Deze morgen toch maar aangezet na een vrij korte nacht, richting de berhazen in Westouter. Aldaar had ik afgesproken met medegrysperres Bushrider, Bulcke en LaurensXC. Ook Grysperre Stagair Blackie was aanwezig :wink:
Al snel had ik door dat ik ging afzien vandaag. Na een toch wel zeer mooie start. De kraan stond na enkele kilometers al open bij mij. Amai, ik wist niet dat een mens zo kon zweten. Pffft.
Na een mooie aanloop, aangekomen aan de Cats. Aldaar werden twee bevoorradingen voorzien, 1tje voor de eerste lus en eentje na de eerste lus. Tijdens de eerste bevoorrading heeft Blackie mn voorrem gecentreerd. Dat het nodig was, hadden we vlug door. Na een draai aan mn voorwiel, draaide die welgeteld een half toertje. :-
o
? #-
Na het sleutelwerk van onze Blackie, aangezet voor de eerste lus. Deze was naar mijn mening minder lastig dan de eerste 18km, doch niet minder mooi. Met een paar mooie en originele verbindingsstukken. Ook de ondergrond was perfect. Met hier en daar een licht afkoelende plas, maar voor de rest dik in orde.
Na de eerste lus, bijtanken op de twee bevoorrading en dan hopla, richting lus 2 en 3. In de afdaling van de Cats is onze youngster Laurens redelijk hard op zn doze gegaan in het begin van die technische afdaling met hier en daar een nat steentje. #-
o
o #-
Gelukkig zonder veel erg. Hij had wel serieus pijn aan "1" van zijn linkerschouders, maar welke? Daar was onze bushrider nog niet uit. LOL :P
Na wat te zijn bekomen, dan toch terug aangezet.
Plotseling zag ik de splitsing richting Westouter of richting lus 2 en 3. Tegen beter weten in, toch de groep gevolgd.
Na serieus afgezien te hebben, aangekomen aan het aperitiefhapje van de Kemmel. Met een mooie beklimming van de Monteberg. Eenmaal aan de kemmel, konden we het niet laten om eerst na het kerkhof de stijle kant te doen, die terug af te dalen om terug de bepijling te volgen en dan nog eens de andere kant te doen. Zot zijn doet geen zeer, maar de beentjes wel. En dan kwam de Rode berg nog. In de afdaling er van, hoorde ik plots een vrouwenstem. En ja ja, wie was daar als een duiveltje uit een doosje? Katrien20. Damn wat kan die dame fietsen. =D> =D> =D> RESPECT.
In haar aangenaam gezelschap dan in gestrekte draf richting westouter gereden. Met 69.82 km op mn gpske, moe maar zeeeeeer tevreden aangekomen aan den arrivé.
De bepijling was ok. Toch op de grote toer. Geen last gehad van verdwenen pijltjes.
De bevoorradingen onderweg waren dik in orde. Met lekkere citroendrank. Kheb er zo een "pulle" of vijf van leeg vandaag. Bedankt berghazen om hem telkens bij te vullen. =D> =D> =D> was ook nodig vandaag pffft.
Ook de bikewash werd gebruikt. Was lang geleden.
De douches waren volgens Blackie en Laurens dik in orde.
Ook den apres met nog een lekkere "stuute" en enkele lekkere drankjes smaakten.
Bedankt aan de organisatie voor de mooie tocht. Jammer van de weinige inschrijvingen, want deze tocht mag zeker gezien worden. =D> =D> =D> =D>
Bedankt aan de collega bikers om te wachten op me na elke beklimming.
Berghazen, tot deze winter.
Deze Grysperre heeft zich geamuseerd. Dit was zeker een 4* tochtje voor mij.
Wesley
foto's Marc
za 26 juni TT Deerlijk
deze morgen vanuit zwevezele met de auto vertrokken richting deerlijk. Aldaar afgesproken met enkele medegrysperres (Bushrider, Roeselarenoare, wollie, sannie en AMG) Na een vlotte inschrijving hopla op pad. En zoals wollie reeds zei, waren we vergezeld met 1 van zijn broers en zn maat. Ik had na de eerste kilometers al door dat er vandaag weeral niet op reserve ging worden gereden. En met de vlotte 80 km van de avond er voor in de benen, maakte dat ik toch startte met zware benen. Tot aan de eerste bevoorrading kon ik eigenlijk redelijk vlot volgen. Wel hier en daar een netelke meegenomen. Er waren er nochtans niet veel. #-
o
Na de eerste bevoorrading ging t opnieuw vlot, Roeselarnoare en sannie waren er dan plotseling af. Ik volgde nog steeds vlot. Maarrrrrr dan, dan kwam de TGV er aan met AMG, Uncle Sam, Cowboy Peter en .....
Ik volgde nog dapper enkele kilometers, maar dan toch wijselijk afgehaakt en de 43 volgende kilometers dan maar alleen verder gereden.
Ook al reed ik alleen, ik heb toch genoten.
Na de derde bevoorrading nog effe Turfke en Katrien 20 gevolgd, maar die heb ik dan toch ook maar laten rijden. :( Te veel vocht verloren onderweg en ik ben ook niet de gevederde adelaar die alle bultjes vlotjes verteerd.
Maar desalnietemin, genoten van het weer en de tocht.
Enkel de bepijling was minder. Vooral rond de streek van Bellegem. Daar toch een paar keer misreden.
De bevoorradingen waren voor mij voldoende, alhoewel ik op de tweede wel wat sportdrank heb gemist. Voor de rest was dit een prima organisatie.
Na 79.8 km dan aan de tent aangekomen, alwaar Wollie, sannie, roeselarenoare en AMG nog aan het genieten waren van het frisse gerstenat.
Na mezelf en de rest nog getrakteerd te hebben op wat frisse drankjes, terug aangezet naar huis met een tevreden gevoel.
Parcours 7.5 /10
Bepijling 5 /10
Apres 10/10
Afspuitstand was aanwezig maar niet gebruikt.
@Blackie, uw madam heeft dat weer ferm gedaan.
foto's Marc
zo 20 juni TT kluisbergen
We waren met 4 vandaag Samen met Wollie en Bushrider om 8h vertrokken voor de 80,Sanny was al vertokken voor de 40. Een prachtige streek om te fietsen enkel het weer viel wat tegen maar het bleef toch droog. Vol verwachting ook uitgekeken naar de helling van 30%. Bushrider reed als enigste van ons boven, ik ondanks de aanmoedigingen en het beloofde pintje gestrand op 2 m. Een pittig ritjes met 1800hm Moooiii
fotokes
Eric
Zo 20 juni Rando des Monts Flandres in Bailleul
Vandaag de Rando des Monts Flandres in Bailleul gaan rijden, om 8u15 stond ik al vertrekkens klaar in Bailleul, bij de start mij aangesloten bij enkele mannen van poperinge voor de eerste kilometers, we kregen eerst enkele hellingen zonder naam en al snel moest ik de mannen van Poperinge laten rijden. Na 17km kregen we een eerste bevoorrading waar alles voldoende aanwezig was, vond zelfs dat de bevoorrading groot was naar franse normen. Na deze bevoorrading volgde het echtere werk, met een drietal keer de zwarteberg en een maal de rode berg in 10km tijd. Hierna ging de tocht verder naar de Mont Vert waar een tweede bevoorrading was. Al snel reden we naar de Catsberg maar eerst nog een lusje langs boeschepe maken voor de grote tocht om daarna de mooie passage over de Catsberg te krijgen gevolgd door de derde bevoorrading. Van hieruit reden we terug naar Bailleul, maar er werd nog een ommetje gemaakt om de zwarte berg nog eens op te rijden. Bij aankomst een gratis drankje gekregen en dan terug naar huis.
Deze rit krijgt van mij 4*
afstand: 58,9km
avg: 19.8
hoogtemeters: 1100
Gregory
za 19 juni Tt Koekelare
Vandaag dus gereden in koekelare , gelukkig waren we in goed gezelschap de route zelf was voor 95 % BLOSO route , en voor de mannen die deze route kennen weet je ook dat het off road %-
age laag tot zeer laag is
goed voor de beentjes los te rijden voor morgen
Bedankt aan de andere grysperre's voor het gezelschap
waren mee andy , davy en francis
een paar foto's genomen aan de bevoorrading maar die komen morgen wel mee
Voor degene die morgen deze willen rijden , toch eens goed nadenken hierover
foto's Marc
Zo 13 Juni TT Gullegem
Gisteren eerst gaan stemmen en dan de fiets op richting Gullegem, vertrokken richting Zilverberg en daar al de gekende off-
road meegenomen, daarna richting Beitem en Moorsele om daar in te pikken op het parcours en eerst rond het vliegplein te rijden, via enkele kleinere off-
road stroken ging de tocht verder naar het domein ter bergelen en daarna naar de start, waar ik nog een kort singletrackje voorgeschotold kreeg. Bij de passage aan de start mij vlug ingeschreven en dan terug vertrokken, eerst ging de tocht naar Sint-
Eloois-
winkel waar we de twee gekende bosjes onder de wielen kregen. Hierna reden we naar de autostradebermen waar we de normale afdaling naar nu naar boven moesten rijden, wat bij enkele bikers toch voor problemen zorgde. Van hieruit reden we al snel richting Wevelgem om na de passage over een kasseistrook op een technische passage in een autostrade berm terecht te komen. Niet veel later kwamen we aan de eerste bevoorrading, hier kregen we een lus van 15km voorgeschoteld langs de leieboorden naar Lauwe en terug naar de bevoorrading. Nu volgde nog de off-
road strook van 4km richting menen om dan het enige mindere stuk van de tocht te krijgen, een passagen over de N36 van enkele kilometers. Hierna trokken we naar de Oude spoorweg en kregen we nog de gekende strokken tussen Wevelgem en Ledegem. Bij het aankomen aan het vliegplein het parcours terug verlaten en terug naar de oude spoorweg te rijden waar ik nog een toertje deed in het klein moerasje in Ledegem om de oude spoorweg daarna te volgen tot in Beitem, van hieruit naar de kleiputten gereden en dan via de bergstraat terug naar huis.
Deze tocht verdiend van mij 4*, doordat het parcours voor mij toch verassend was ondanks ik de streek zeer goed ken, volgens mij valt er maar weinig meer uit de streek te halen.
Afstand: 86.8km
avg: 21.9
Gregory
Zo 13 Juni techniektraining
Zondag eerst onze burgerlijke plicht gedaan en dan de fiets op
Daar het al snel 9.20 was zijn we maar naar de keuneleute getrokken alwaar we onze techniek wilden bijschaven . Ik moet zeggen het was plezant , harstarrig willen oprijden waar het de eerste 10 keer niet ging . Slalommen in afdalingen, amai daarin kan ik van die mannen nog iets leren . Jammer dat we maar met z'n drieen waren . Nu een beetje trainen en hopelijk dan nog eens dezelfde oefeningen doen met meer succes.
bedankt aan Stefaan en Eric voor den uitleg en sorry dat het zo lang duurde alvorens ik het verstond . Eind deze maand graag terug naar daar voor het vervolg .
Dat is nu net het mooie aan mtb'ken alleen die muggebeten moeten voor mij nie
Marc
Zo 6 juni TT Dikkebus
Leuke tocht gereden. Met de fiets vertrokken vanuit Roeselare om daar om 8h30 den bakker te ontmoeten. Ik had al een portie regen op mijn dak gehad maar aan de start was het droog. De bakker vertrok als een razende furrie en ik nam niet over. Na een km of 6 zat ons gemiddelde al boven de 26,8. Maar van zodra het een beetje omhoog ging moest de bakker wat temporiseren. Onderweg ook nog Turfke tegengekomen die platviel. De afdalingetjes waren glad en met een brok slijk in mijn ogen was het soms hopen om recht te blijven. Aan de bevoorrading nog een klapke gedaan met jaegemaster en ega maar snel vertrokken vanwege koud krijgen. Aan de start aangekomen met een realistischer gemiddelde van 20.7. Nog enen gedronken een klapke gedaan met pearl jam en terug naar Roeselare. Tevreden onder de douche met 117km op de teller.
Dikkebussers bedankt
Groetjes van de Grysperres
Eric
foto's
Za 5 juni TT Dikkebus
Deze morgen rond 6.30 bij het fluiten van de vogeltjes vertrokken richting Dikkebus met de fiets. Bij aankomst in Dikkebus stonden Marc, Dieter en ......(kan nu niet op zijn naam komen) mij al op te wachten. Zij gingen de 64 rijden, ik ging mij beperken tot de 34. Ik heb wel genoten van nog eens in het heuvelland te rijden was een hele tijd geleden. Enkel vond ik dat de bepijling iets beter kon.
Bij aankomst terug in Roeselare 95 km op de teller.
@ Laurens: merci voor het werk aan mijn bike é, het was precies met een nieuwen dak reed vandaag !!!
Bart
verslagske Dieter
Vandaag samen met Bart, Marc en Frank naar Dikkenbus geweest voor de 60 wat er feitelijk 64 was. Twas dik in orde. Even iemand moeten helpen die zwaar over de kop was geweest en volgens Marc eigenlijk een beetje een mietje was ;) (twas ne kinesist); ...
In den apres nog ne goeien gedronken met de familie van Frank.
Dieter
Za 29 mei TT Ichtegem
Vandaag samen met Bart, Dieter en Luc de toertocht in Ichtegem gaan rijden, om 8uur hier gestart aan de sporthal waar het zeer kalm was, er was nochtans ook een wielertoeristen tocht, en toch stonden hier maar 6 auto's.
De tocht starte rustig met onmiddelijk de beklimming van de keiberg, dit deed het beste verhopen voor de rest van de tocht maar dit was niet zo, vaaral kerkewegels en hier en daar toch een breed off-
road paadje brachten ons naar de eerste bevoorrading na 17km. Hier bleek dat ze het parcours wat hadden moeten aanpassen door de vinkezetting in de straat was er een kerkwegel geschrapt. Op de bovoorrading was alles aanwezig, sportdrank, stuk fruit en een wafel, geen buffet maar zeker voldoende. Tussen bevoorading 1 en 2 was er ook niet zoveel speciaals te beleven en al snel volgde de 2e bevoorrading, na 27km wat snel na de 1e.
Na deze bevoorrading kregen we toch een iets beter deel van het parcour, met de bosjes rond vladslo en een passage langs het crossparcours van Koekelare. Bij de terugkomst in Ichtegem ons nog wat geammuseerd op een bergje van het speelplein aan de inschrijving om daarna de dorst te lessen in de kantine.
Voor mij was dit een *1/2 toer(vooral door het derde deel, volgend jaar denk ik tocht een alternatief te zoeken voor deze tocht)
Gregory
Ook Marlon en Dave reden deze. Hier hun relaas.
ik was aan de late kant ,nog een klant moeten helpen twas bijna 12u40 als ik in ichtegem was .maar den davy was nog present .
kan eigenlijk kort zijn den apres was vermoeiender dan den tocht .enkel een patattenveld was een beetje een uitdaging maar dat lag eigenlijk niet op het parcours .
tijdens den tocht me eens langs de grond gelegd om er toch wat afwisseling in te steken .
mijn commentaar er op was zo plezant dat davy langs zijn neus begon te drinken .(wil jullie de beelden sparen,twas niet om aan te zien .
toch heel wat leute gehad .
Marlon
Za 30 Mei Tt Lotenhulle
Ik ben vandaag naar Lottenhulle geweest voor de 73 km: direct na de start al de eerste offroad strook (van de 35 in totaal) en een aantal bosjes met welklinkende namen: Strybarbosje,Sven Nysbosje, Wellensbosje en nog een paar waarvan ik naam vergeten ben. Bevoorrading waren zeer ok (de eerste bevoorrading was in een kraam opgesteld waardoor het uitstallen van de marchandise zich op zo'n 1,5 m bevond en laat dit nu net zo mijn grootte zijn... plezant voor de anderen :-
)).
Rond kilometer 60 heb ik toch de grond eens van dichtbij gezien: grumbel grumbel ... bij het draaien naar rechts in keitjes en ... lap... maar zonder veel erg, meer wat verschoten. Eén keer verkeerd gereden maar dat ligt volledig aan mij (teveel rondgekeken ipv op te letten). Zo kwam ik aan de aankomst aan 76 km (gem. 19,1 km/u) en was blij van er te zijn. Ik vond het een schitterende tocht, volgende jaar wil ik zeker terug gaan naar Lottenhulle.
Groeten vanuit mijnen zetel, Sanny
Zo 24 Mei TT Zwalm
deze morgen weer aangezet met de zotte bende van de Grysperres. Waren aanwezig (Bakkertje, Bushrider,Bulcke,wollie, Sannie,Spark en mezelf) Liepen we tegen het lijf aan de start, Blackie en madam Blackie. (Die gewillig poseerde voor de foto's lol)
Na een vlotte inschrijving en nog wat jonge knappe deernes uit de nood geholpen te hebben, gestart voor een tochtje van 50 km. Met dit weer was dit een zeer leuke tocht. De beklimmingen van de verschillende bergjes aanwezig op het parcours waren niet te versmaden. HEt stuk aan de Haaghoek vond ik persoonlijk zeer leuk. Maar afzien als de beesten e. Pffft Ik ben niet bepaald de adelaar van Zwevezele. LOL.
Ook de pech met de remmen van Bulcke kon de pret niet dempen. Voor ons toch niet. Bulcke moest jammer genoeg een kortere weg naar de finisch nemen.
Voor de rest zagen de grond van dichtbij of een ander obstakel: Wollie 1x de grond, de wes 1x een paaltje met prikkeldraad en 3 maal een buxushaagje. #-
o
o #-
o #-
Na de verwennerij van de Herdersmarathon zaterdag, vond ik dit toch een geslaagde tocht.
Enkel de bepijling was iets minder, doch ook niet helemaal slecht e.
dopper achter de tafel. Wat kon die man stempelen zeg. LOL.
De bevoorrading was zeker voldoende. Met een enthousiaste ex-
De afspuitstand hebben we gebruikt om de fietsen stofvrij te maken en om "De Wes" een verfrissing te geven. Met dank aan onze Spark. :evil:
Binnen nog genoten van enkele verfrissende drankjes en een lekkere mattentaart, waarna wij tevreden huiswaarts keerden. Bushrider en Bakkertje deden dit per fiets en haalde zo een 117 km op hun teller. De rest was tevreden met 53 km en nam den auto.
Molenbikers bedankt voor de mooie en leuke voormiddag. Tot de volgende.
Dit was voor mij toch een 3*** rit.
Deze Grysperre was blij aanwezig te zijn.
Grtz
Wes's
Maandag 24/05/2010.
Vertrokken we met z'n 5'en richting Zwalm.
Om er een TT af te haspelen.
Wez was als 1e paraat en trok verre me jalozie met poort en al de straat op.
Daarna kwam Marc al snel op het toneel tevoorschijn. We gingen met ons drieen reeds naar de oto's als ook
Davy er aan kwam met z'n kingsize cmionette. Alle fietsen verdwenen dan ook in z'n laadbak. En terwijl we daar mee
bezig waren kwam Dieter(spark) er ook aan. We kropen met drie in Dieter z'n oto en wez en davy gingen samen in de
achtervolging. Zwalm werd een goed uur later binnen gereden. Ondertussen had ik effe naar Wouter&Sanny gebeld en die zaten
niet ver af meer. Aangekomen bij de sporthal werden de fietsen in elkaar gestoken en ging het naar de inschrijving die vlot
verliep. Net terug buiten liep (Blackie) Broer van Wouter met z'n vrouw er ook al rond. ook hij vervoegde de bende.
Wouter& Sandra kwamen nog geen 5min later ook bij het groepke. Marc kon het hulpgeroep van een bende jonge nimpfen niet
weerstaan en snelde ter hulp. Eens die fietsen terug rijklaar waren vertrokken we met de meute. Het ging eerst naar zwalmolen.
Precies het omgekeerde van vorig jaar. Een singletrack naast het water om op te warmen lekker sjeezen in de zon.
Daarna volgden vele paadjes en klimmetjes elkaar snel op; Na goed 30km op en af geraakte Davy in de problemen.
Hij had de hele rijd gereden met een rem die half dichtgeknepen zat. Het euvel zorgde voor 20min vertraging. Hij koos dan ook
kort na de bevoorading, die druk maar in orde was, voor de kortere afstand. Hij is aangekomen met een 40tal km. Terwijl wij
voor de volle 50km gingen. Er werd ontspannen doch nu en dan stevig doorgereden. Bij aankomst hadden we allen een voldaan
gevoel en werd er nog enen gedronken. Een mattetaartje werd ons aangeboden en niemand sloeg dit aanbod af. Het smaakte.
Na de Aprés besloten Marc en Ikzelf dat we met de velo richting Gits gingen terugkeren. Het was even zoeken naar de juiste
rijrichting maar een bushokje verhielp dit. We bekeken de kaart en reden dan richting Oudenaarde. Eens door het centrum
Petegem. Vandaar ging het dan richting Harelbeke via de N36. Gekend door men ardennen
van Oudenaarde reden we naar Wortegem-
avontuur. Ik kon Marc ook nog tonen aan welk huis ik plat gevallen was die dag. Eens voorbij Harelbeke ging bij mij het licht
Ooiegem te
uit te weinig gegeten dom dom. We reden iets rustiger en draaiden Af richting Bavikhove om naar de Vaart Roeselare-
rijden. Daar langs de vaart vonden we in Ingelmunster een terras die open was en we ploften er neer. Na deze pauze reden we
verder en het ging weer beter met me. Nadat we de schaapsbrug in Roeselare waren overgereden was het nu Marc z'n beurt om
een hongerklopke te krijgen. Volgende keer meer eten voorzien is dan ook de boodschap. In beveren zaten we niet zo ver meer
van Hometown Gits en we reden dan ook door tot we bij de bakkerij kwamen. Daar had vrouwkelief 4rijsttaartjes klaar gelegd.
en peperkoek & een cola werden vlot naar binnen gewerkt. Het smaakte en was nodig om terug op krachten te komen.
Rijst-
Bij aankomst stonden er bij mij 118km op de teller.
Genoten van de zon en de mooie streek waar we door zijn gereden.
<<<<< zwalm is dan ook een rit die 3,5 (***+) sterren verdient.
Greetz
Bakkerke
film stefaan
foto Marc
Zo 23 mei TT raismes
Samen met Marc,Stafaan en Dave vandaag den dezen gedaan en we hebben het ons zeker niet beklaagd. Heel veel off road in het bos met een paar prachtige terillekes. Wat kan een mtb hartje meer wensen. Omdat beelden veel meer zeggen dan woorden
foto Marc
film stef
fillm 3
film2
film 1
Zat 22 mei herdersmarathon
Deze morgen vroeg afgesproken aan de start met een paar Grysperres voor wat een prachtige dag biken ging worden.
Om 07.10 uur de parking opgereden alwaar onze bushrider reeds met een grote smile foto's aan het trekken was. Ook nog goeiendag gezegd aan onze youngster AMG (Die koos er voor vandaag om er een lange uitgebreide training van te maken). Om 0730 vlotjes ingeschreven voor de 135 en dan samen met de andere grysperres (Spark, Andy en wollie) vertrokken. Voegden zich ook bij ons, Turfke en Blackie. Toffe mannen
Al vlug bleek dat deze tocht er eentje ging worden voor vingers en duimen af te likken. Het eerste bosje, de kleine mon(t) dieu, de grote mon(t) dieu en al die andere bulten op het parcours
De prachtige klimmekes, de fameuse afdalingen waar een mens zich een goed kon uitleven, enz.....
Het Livierenbos was echt een PRACHTIG stuk. niet normaal gewoon.
Op de splitsing 125 -
80, dan toch maar wijselijk voor de 80 gekozen (wegens priveverplichtingen en nog een nachtshift voor de boeg) samen met Andy en spark. Maar dit dan wel met zeeeeeeer veel pijn in het hart. Ook al ben ik geen gevederde klimmer, toch amuseer ik mij telkens rot op dergelijke tochten. Bedankt aan de groep om op me te wachten waar het ietske stijler ging
Voor de rest kan ik kort zijn, prachtige bevoorradingen (zeker de tweede ) Is het niet Blackie?? Ook op deze bevoorrading geholpen geweest door de mensen van Decathlon. De eerste kilometers serieus gevloekt op een weerbarstige derailleur. Net iets wat mn vandaag goed kon gebruiken.
De bepijling was dik in orde. Evenals de afspuitstand om het stof er effe af te spoelen.
Den apres heb ik jammer genoeg links moeten laten liggen wegens geen tijd meer.
Herders ik kan jullie alleen maar feliciteren met de mooiste rit die ik hier in de Belgenlandje rees heb gereden.
Oja, voor al de wannabee belgische kampioenen die een mens die wil genieten van zo'n prachtige tocht in den dijk rijden,
Koopt u ne baanvelo en ga lekker rechtdoor vlammen op de baan. Daar heb je geen last van mensen die iets trager klimmen dan u. Ik moet zeggen dat er vandaag een paar chance hebben gehad dat ze geen muilpeer hebben gevangen.
Voor de rest, JHERDERS deze rit staat met stip reeds genoteerd in mn agenda voor volgend jaar.
DIKKE 5***** rit.
Deze Grysperre heeft zich rot geamuseerd.
Grtz
Wes
foto's Dieter
foto's Marc
Zo 16mei TT Hertsberge
Hoi hoi,
deze morgen aangezet met 5 Grysperres (Roeselarenoare, Karolus, Spark, Bulcke en mezelf) ook Bram de lokale Shellrijder sloot zich bij ons aan.
Het weet zat in ieder geval al mee. Wat een prachtig bikeweertje. Ook het parcours lag er droog bij. Wie tussen de lijntjes kan lezen wil dit zeggen een VLAMPARCOURS. Veel recht toe, recht aan. Jammer, want er lagen nog een pak (toegangkelijke) padjes te wachten op bikers. Maar deze werden niet aangedaan. Voor de rest blijft dit een mooie toer. Tot halverwege serieus "sjette" gegeven. En dan hebben we de beentjes wat rust gegeven. Vooral voor de mannen die morgen over de "skreve" of in Ieper hun tochtje gaan rijden.
De bepijling was niet overal even duidelijk, maar door parcourskennis nergens verkeerd gereden.
De Bevoorradingen waren dik in orde. Aquarius, ice tea, water ... koekskes genoeg, sinaas, banaan ... + er stonden drie toffe mannen achter. =D> =D> =D>
Op de tweede bevoorrading dachten we efkes dat er een Teletubie het boerhof kwam opgereden. Maar we hadden ons vergist, het was Herr Jägermeister. Nog een tof klapke gedaan en dan de rest van onze weg aangevat op een toch wel pittig tempoke. Zeker in de bossen van Beernem lieten we ons eens goed gaan achter onze brommer Bulcke. Man wat kan die een verzet trappen. pffft #-
o
o #-
o #-
Na net geen 62 km en een gemiddelde van 22.9/u tevreden aangekomen aan den arrivé. De bikewash hadden we niet nodig. Maar die was er wel.
Op de parking was zelfs een prive bewakingsfirma voorzien. LOL De mannen van de arm der wet stonden daar fietsen te graveren. Qua preventie kan dit tellen =D> =D> =D>
Nog effe genoten van een korte apres met een lekkere pistolet met kaas en dan terug naar huis met t fietske.
Na 90 km thuis geariveerd, waar het vrouwke content was dat ik zo vroeg thuis was.
Hertsberge, tot deze winter. De aanwezige Grysperres hebben zich geamuseerd.
Grtz
Wes
Arenberg "Roc de Terrils"
Zo 16 mei TT Wallers-
Arenberg "Roc de Terrils".
Vndaag samen me Gregory schoon toerke gedaan: Wallers-
Het begon allemaal...
Met ik die mij had overslapen, was 7mins te laat. Drie kwartier id auto en ter plaatse. Inschrijving was op een pleintje, vlak bij de bikes en ging vlot. Kregen ook e bordje v op de bike te monteren*. Altijd leuk als de bijgeleverde spanbandjes te kort zijn, maar werd opgelost Dr was ook niet veel volk aan de start, en op het parcour eigenlijk ook maar weinig volk gezien. Wel leuk, rustig. De bepijling was ook wel niet ideaal, veel te weinig bordjes en bordeauverf op de weg was niet altijd even duidelijk.. In het bos was er witte verf gebruikt en daar was het wel heel goed.
Aangezet op't eerste terrilterein, veel slalommen in uitgesleten bochten en mini klimmekes (waar er velen net op't laatste stopten om tevoet te gaan... ) Vree schoon stukske, ben daar dan ook de eerste keer tegen de grond gedaan, efkes problemen met vitessekes en hopa, twas zacht.
Daarna wa baanstukken, paar km en de eerste officiele terril, twas e deftig klimmeke, geeneen vd twee raakte dan ook boven. Afdaling was recht naar beneden met e bocht erin, toch wel es leuk. Toen dacht ik al dat da het hoogtepunt van de dag ging zijn... NOT.
Verder een km of 5 aardewegel tussen de velden, had veel mee van een kasseistrook als get mij vraagt, eerste keer dak dacht, lang leve de fully (Thanks Davy!) hier en daar ook wa kleine stukskes "beetje technisch" en hier en daar, als je heeel goed keek kon je wat slijk vinden. Da was zo de inleiding van de toer, een km of 18.
Richting bos...
Het bos van Wallers & co. Heel veel bosdreven, vind ik een van de weinig minpunten van de tocht. Veel bos niet gebruikt, terwijl er hopen kleine bospaadjes inliepen, zouden het gegarandeerd leuker gemaakt hebben. Maar was wel vree schoon rijden. De boswegels zelf waren ook tof, goe kronkelig, af en toe een pittig klimmeke en afdaling, voor zover je dat daar kan hebben met hoogteverschillen van 20m.
De terrils zelf, was'k heel verbaasd over, had plots "wow mogen we daarop?!". Niet meer da klein dingske van in't begin, maar toch wel al de moeite. En net aan de voet ervan gingen we terug het bos in, een km of 5 wachten en dan wast showtime. Heerlijke klim, begon redelijk goed met een pittig einde, altijd leuk om een hele pak mensen voorbij te rijden die te voet gaan , met het nodige gezucht, keb daar serieus afgezien!! We hebben zo drie grote terrils gehad van een 100tal m hoog, beiden echt super. De afdalingskes waren dan ook vree leuk. Dn tweede grote terril hebben we 5km opgereden.
Eens beneden dacht ik dat we het beste hadden gehad, maar weer mis. Veel leuke kronkelwegskes met wa "onmogelijke bunnyhops" en nog wat kleine terrils die erna kwamen. De terrils waren goed verspreidt over de route, nice. Op onze 3de terril was ik de greg kwijt, ik ging naar boven rijden om dan fotoke te nemen van greg in de achtergrond, natuurlijk te ver Snel afdalingske genomen, beetje te vlug naar mijn goesting ma wel zalig, twas inhaalrace; 2 mins later staat Greg te wachten, toch ne toffe kerel e .
De "afsluiter" van de tocht was De hel, u weet wel, die kasseistrook in't bos van Wallers, gek dat mensen daar mee ne koersvelo overvlammen . Eenmaal aangekomen kwam er iemand vd organisatie naar ons v ons bordje af te knippen en vertelde ons dat we een broodje + drank ervoor konden bekomen, altijd mooi meegenomen. Dat maakte voor mij de bevoorradingen wat goed. Op de eerste bevoorrading lag er fruit en wa cake, geen sportdrank. De tweede enkel nog wat fruit, vond ik wat jammer. Greg trok zich da al niet aan en haalde zijn gelleke boven
Al bij al, ne super tocht. Bij aankomst 61.57 km op de teller aan een gemiddelde snelheid van 18.6km/u. Tijdens onze tocht wrs honder keer gezegd "mo bakker zou em hier amuseren "
Over en uit. Maandje gene fiets, katho!
Laurens
Foto's Laurens
parcours en hoogteprofiel
Do 13 Mei TT Spiere
Samen met Wouter deze gereden omdat ik dan niet te vroeg op moets en de route van Kortrijk nog niet gereden had. De TT bestond vooral uit de bloso route. Mooie streek waar nog veel meer uit tehalen was maar ons toch gejeund. Een heel jong talent ontdekt die een stukje met ons meereed (en hij was vandaag niet in vorm !!! ;-
) 2*
foto's
Eric
9mei TT Zuidschote
Vandaag zuidschote gebold. Omdat ik de laatste dagen vermoeid was wat vroeg in bedje gekropen en wat later opgestaan. kHeb er deugd van gehad. Vertokken met de fiets naar zuidschote mn horlogeke stond op 9h. Na 50min stond ik daar en om 10h kon ik vertrekken. Het eerste deeltje viel mee ook de eerste 10km na de eerste bevoorrading waren mooi maar dan kwamen de lange rechte stoken op de oude spoorweg. Niet echt offroad...Het enigste stukje waar ik me gejeund heb was een single trackske van een paar honderd meter langs de vaart (ik zat toen aan een avs van de toer van 27.4kml/h) De 2e bevoorrading kwam op 53km!!!meer dan 32km na de eerste. Ja man, als er sommige zeggen dat er bij ons veel baan in zat, dan hadden ze eens den dezen moeten rijden. Nu twas goed om eens goed door te rijden, maar geen echte mtb tocht.
afstand tocht 60km AVS tocht 27,3km/h
tot afstand 107,8km AVS 27,8km/h
een 2*tocht...
Eric
8 mei TT Reningelst
deze morgen eindelijk na lange tijd nog eens een TT gereden in het prachtige Heuvelland.
We zijn deze morgen aangezet om 07.30 uur voor de 90 km, met medegrysperres en merrie, bushrider, wollie en sanny. En sloten zich bij ons aan, de broer van wollie 1, blackie en sliekcrossertje.
Volle moed zijn we er in gevlogen en ik moet zeggen twas de moeite. Ik moest telkens het serieus omhoog ging lossen. De andere waren te sterk in het klimmen. Maar den bergaf is het beste dak kan. Ik blijf rollen, het heeft te maken met de wet van Newton of zoiets. Wat in beweging is, wil in beweging blijven ... LOL
Tot aan de Cats ging het vlotjes, maar daar hadden blijkbaar sommige mensen er hun plezier in gevonden om wat pijltjes te doen verdwijnen, met als gevolg een tweede beklimming van de Cats langs de baan. Wat ook plezant was. MAar hierdoor hebben we wel het extra stukje van 10 km gemist.
Voor de rest hebben we ons zeer goed geamuseerd. Een pracht parcours, allez voor ons toch. Wij komen nu eenmaal uit een streek waar we zelf onze bergskes moeten maken
Moe maar zeeeeeer tevreden zijn we na 81km terug aan de aankomst gekomen waar we nog genoten hebben van een welverdiende apres.
De vier bevoorradingen waren voor mij meer dan genoeg.
Bepijling 7/10
Bevoorrading 8/10
Douches niet gebruikt maar waren aanwezig.
Afspuitstand niet nodig gehad maar was aanwezig
Vriendelijke organisatoren, waren er ook 10/10
Mannen de Grysperres hebben zich geamuseerd. Dit komt voor mij in de buurt van de 4**** ritten.
Reningelst, tot de volgende
grtz
de Wes
08 mei om 16:35
foto's Marc
Za 24 april 2010 TT desselgem
kweet het , maar toch een beetje aandacht voor deze tocht
ik heb deze gereden en moet zeggen , volgend jaar doe ik hem zeker terug
Krijgt voorrang op diksmuide (heb deze week beide gedaan goed voor 175 km mtb plezier)
us mannen als je volgend jaar er één moet uitkiezen , neem Desselgem
Vertrokken rond 8 h met wollie , broer wollie (freddy?? )en onze bart .Bart zou gaan voor de kortere afstand en zat ook nog niet zo goed in form en moest daarom ook snel de band lossen (jammer) . Wollie en zijn broer hadden er blijkbaar zin in en het kon niet snel genoeg gaan . Eerste deel van 10 km was matigkwa parcours en daarom het tempo bij momenten hoog .Vanaf dan beterde het parcours en veranderde het in een echt mtb parcours waarin alles zat , van stevige klimmen tot mooi technische tracks. Onderweg nog de sanny tegengekomen die nota bene ook de 75 afhaspelde en een tijd later nog een andere wollie broer, die ons gewillig door liet met de vriendelijke woordjes zotten ...
Achteraf nog allen samen genoten van een met kraag gevulde glas en moe maar voldaan huiswaarts gekeerd . Met de mooie gedachte in het achterhoofd van zondag de 100 af te bollen in Diksmuide . Wat ik dan ook gedaan heb en me zeker niet beklaagd maar niet te vergelijken met Desselgem Van daar is desselgem een 4* rit voor mij
Marc
foto's Marc
Zo 18 april 2010 voorbereiding eigen TT
Vandaag eigen toertocht eens gereden, toch een deel er van . Dit doordat het weer veel beter was dan datgene dat ze voorspeld hadden . Toer begint snel zijn vorm aan te nemen . Groot was onze verbazing toen we zagen dat iemand op ons parcours zat te hakken , T'was verdorie Hans die van de gelegenheid gebruik maakte om nog snel een bermpje onder handen te nemen. Chapeau hans het respect van de mannen die gereden hadden was groot , en eigenlijk waren we een beetje beschaamd
Ons vandaag gejeund door op plaatsen bergop proberen te rijden waar we anders naar beneden rijden , eigenlijk ons ego een beetje aangescherpt
Aanwezigen waren , bakkerke ; cuberider die ons aangenaam verraste tram4 en bushrider en natuurlijk niet te vergeten HANS "KAROLUS"
Marc
Gisteren met betonnen benen mee gereden met den Marc Eric en de kersverse grysperre Luc.
Na de vele uurke's van rechtstaan in de bakkerij en men trainingsarbeid afgelopen week waren men benen toch niet je datte.
De 1e 2 uurkes viel alles nog mee maar eens deze gepasseerd was het over en uit met het bakkerke.
ik Werd genadeloos achtergelaten door men 3 companen in de offroad stroken en met ne big smile opgewacht erna.
Aan de ene kant vond ik het grappig om Eric niet in z'n zone's te laten komen maar men brave kant had toch een beetje schuldgevoel daar omtrend.
Sorry Eric nog 1week van veel trainen en dan zal ik de randjes er ook een beetje afrijden in de vorm van wat interval.
en tegen binnen een week of 2 zal ik opnieuw over men betere beentjes beschikken die me door de zomer moeten loodsen.
En idd HANS je bent een KANJER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
foto's Marc
Roubaix
za 10 april Raid Paris-
Gisteren dus samen met Marlon de Raid Paris-
Roubaix gaan rijden in Templeuve. Om 6u50 stond ik al aan Marlon zijn deur en een 5tal minuten later konden we vertrekken, reeds enkele minuten voor 8uur kwamen we aan in Templeuve, we besloten om ons eerst aan te melden voor we de fietsen uit de auto haalden, bleek dat we ons nog niet konden aanmelden. Om 8u30 toch aangemeld geraakt, inschrijving kon hier toch stukken beter vonden we. Somigen vonden hun naam niet terug op de lijst en ik hed volgens hen nog niet betaald, terwijl ik dat al zeker een maand gedaan heb.
Na het lossen van de fietsen konden we starten eerst een eigen route van de organisatie tot in Wallers om daar de eerste kasseien onder de wielen geschoven te krijgen. Niet veel later begon het echte werk met het Bos van Wallers, hier groeide het respect al voor de mannen die vandaag met hun dunne bandjes de kasseien moeten bedwingen. Vanaf hier volgden de kasseien elkaar steeds maar sneller op, hoe verder de rit vorderde hoe sneller de kasseien kwamen. De eerste stroken goed overleefd, maar naar het einde toe toch de kasseien beginnnen voelen, met als afsluiters de kaseien van camphin-
en-
pevele en carrefour de l'arbre een niet te onderschatten onderneming van 5km kasseien met maar enkele kilometers weg tussen. Uiteindelijk 19 kasseistroken bedwongen goed voor ongeveer 48km kasseien in totaal.
Omstreeks 14u30 al terug aangekomen in Templeuve, de fietsen terug in de auto en de weg huiswaarts aangevat, onderweg nog gestopt om een welverdiende dame blache te eten. We kunnen besluiten dat we genoten hebben van deze tocht, in het begin wat gevraagd naar off-
road maar op het einde vonden we dat niet meer nodig, een tocht dat ik volgend jaar opnieuw probeer te doen.
afstand: 132.5km
avg: 21.8
gregory
fotos gregory
Za 10 april TT Langemark
Vandaag alleen gestart in langemark , het was een nieuw team die de organisatie voor zich nam en het moet gezegd , voor de eerst maal was het wel ok
ik vond er veel baan inzitten , een paar mooie stukken dat wel
verder was de organisatie wel in orde
ik ben gestart iets voor 8.40 en was 10.45 al terug van de 50 km dat zegt genoeg zeker.
wel bijna geen tijd verloren aan de mooie bevoorradingen
ik was wel alleen , om 8.30 eens naar laurens gebeld maar geen antwoord gekregen. 10 min later dan maar de pees erop gezet
Op het einde nog één gedronken en onze affiche geplakt voor een beetje reclame te maken . Opkomst eerder aan de magere kant
10 april om 20:29
Marc
Za 3april TT Assebroek
deze morgen om 8 uur aangezet met 5 Grysperres (Bushrider, Roeselarenoare, Tjetten bloelink, spark en mezelf). Dit voor de groten toer van 65 km.
Ik moet zeggen, het was een mooi tochtje. Maar man wat heb ik afgezien de laatste 15 km. Dit was mn tweede tocht na drie maand thuis te hebben gezeten met een dubbele polsbreuk. Vanaf het begin wast duidelijk dat Tjetten en Bushrider de goede beentjes te pakken hadden. Spark (die zijn eerste tocht reed na enkele maanden niet meer te hebben gebiked) en Roeselarenoare waren ook in form. Maar ikke #-
o
o #-
o #-
Tot de eerste bevoorrading veel off road. Over de bevoorrading zelf kan ik kort zijn. Deze was dik in orde. Tjetten had er zelfs een vriendin in de stallingen zitten. :P :P :P
Tussen de eerste en tweede bevoorrading was het aantal off road stroken ook niet mis. MAar helaas hadden onverlaten de toch wel goed bevestigde pijltjes omgedraaid [-
X [-
X [-
X . Gelukkig waren we vlug weer op het goede spoor. De Tweede bevoorrading was eveneens in orde. Dan op weg voor de rest van de 65km. pfffft :oops: :oops: :oops:
Wat een geluk dat ik telkens werd opgewacht door mn kompanen. Spark had ondertussen voor de 50 km gekozen. Hij is dan ook slimmer dan ik :roll:
Na 67,54 km moe maar tevreden aangekomen aan de sporthal.
Over de organisatie kan ik kort zijn, deze was dik in orde. De bepijling was ok, de afspuitstand ook. Den apres was dik in orde. Dus wat moet een mens nog meer. Zeker als het beloofde weer uitbleef. Op een serieuse plensbui na.
DE aanwezige Grysperres hebben genoten. Dit was voor mij een 2,5 * rit.
WTC De Breydelzonen tot de volgende.
Grtz
Wes :bounce: :bounce: :bounce:
foto's Marc
Zo 28 maart
Gisteren met betonnen benen mee gereden met den Marc Eric en de kersverse grysperre Luc.
Na de vele uurke's van rechtstaan in de bakkerij en men trainingsarbeid afgelopen week waren men benen toch niet je datte.
De 1e 2 uurkes viel alles nog mee maar eens deze gepasseerd was het over en uit met het bakkerke.
ik Werd genadeloos achtergelaten door men 3 companen in de offroad stroken en met ne big smile opgewacht erna.
Aan de ene kant vond ik het grappig om Eric niet in z'n zone's te laten komen maar men brave kant had toch een beetje schuldgevoel daar omtrend.
Sorry Eric nog 1week van veel trainen en dan zal ik de randjes er ook een beetje afrijden in de vorm van wat interval.
en tegen binnen een week of 2 zal ik opnieuw over men betere beentjes beschikken die me door de zomer moeten loodsen.
En idd HANS je bent een KANJER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stefaan
Vandaag eigen toertocht eens gereden, toch een deel er van . Dit doordat het weer veel beter was dan datgene dat ze voorspeld hadden . Toer begint snel zijn vorm aan te nemen . Groot was onze verbazing toen we zagen dat iemand op ons parcours zat te hakken , T'was verdorie Hans die van de gelegenheid gebruik maakte om nog snel een bermpje onder handen te nemen. Chapeau hans het respect van de mannen die gereden hadden was groot , en eigenlijk waren we een beetje beschaamd
Ons vandaag gejeund door op plaatsen bergop proberen te rijden waar we anders naar beneden rijden , eigenlijk ons ego een beetje aangescherpt
Aanwezigen waren , bakkerke ; cuberider die ons aangenaam verraste tram4 en bushrider en natuurlijk niet te vergeten HANS "KAROLUS"
fotokes
it Marc
za 27 maart
Vandaag samen met Marlon de cyclo tocht Dwars door zuid westvlaanderen gaan rijden, bij de start nog uncel sam, slijkcrosserke en den cowboy tegengekomen. We zijn dan ook met hen gestart, zij het in het wiel van enkele wielertoeristen, deze blijven volgen tot in kemmel waar we een eerste bevoorrading voorgeschoteld kregen. Hierna volgde het zwaarste deel van het parcours, 45km met enkele kuitenbuiters, Vert Mont, Mont Noir, Schomikelberg, rode berg, monteberg en de speelberg volgeden elkaar snel op, met 95km op de teller kregen we een tweede deugdoende stop voorgeschoteld, nu volgde nog de terugweg naar Roeselare maar deze was ook niet volledig vlak, enkele heuveltjes die je toch al voelt na meer dan 100km kregen we nog voorgeschoteld, met de terugweg over zandvoorde, Geluveld, beselare en Moorslede. Na iets meer dan 5u fietsen berijkten we opnieuw de startplaats waar we nog eentje dronken en onze boterham opaten.
afstand: 135km
avg: 25km/h
Gregory
t' Was vandaag de vuurdoop van mijne "trek wes" .moet zeggen da mashien geeft dat meer dan goed gedaan .
met de gregory de 125 km (135km,denk dat de gps van de lidl kwam )gedaan .op de hellingsjes mij af en toe kunnen uitleven .gregory kende overal zijn bane ik dacht soms dak aan de andere kant van de planete zat maar nee ,de gregory was dus mijne betrouwbare gps op de weg .
ik dacht dak piepedood ging zijn vanavend achter al die hellingsjes maar mijn benen zijn weeral in topvorm .
twaren vandaag geen beenhespken dat we gezien hebben , maar lekkere kiekebillekes
Marlon
Zo 21 maart werken aan de bultjes
Nadat Stefaan en ik de rest van het parcours in het braamboske opengemaakt hadden stond de nieuwe opdracht voor de deur, de bultjes afwerken. Terwijl Hans, Marc en Marlon de ene kant voor hun rekening namen waren Wesley en Stefaan bezig aan de superbult. Benieuwd wie daar zonder een voetje aan de grond boven zal geraken. Na een tijdje kwam ook Gregory aansluiten en zo ging het werk nog wat vlotter dan verwacht. We hadden dus nog wat tijd over....en er zt nog eenprojectje in de pipeline. Dus wij daar naartoe. Snel nog een singletrrackske van een 200 m aangelgd op een geheime lokatie en tis een heel schoontje....
Eric
foto's
Zo 14 maart werken aan het braambos met de bultjes
nadat Hans en davy ,marc ,frank,gregory en de wes gisteren de het laatste stukske van de berm aanpakten namen wij (Marc, Gregorry, Dave, Stefaan, Wes en ekik het braambos aan. Op het eerste zicht een kluwen van bramen dat na het habteren van snoeischaar verdanderde in een creme van een single track nu nog de bultjes aanpakken en dat stukske is ook OK Knap werk mannen
Eric
fotokes Wes en Eric
za. 13 maart werken aan de berm en de geite
vandaag zijn we met davy ,marc ,frank,gregory en de wes de laatste hindernissen gaan wegwerken aan den mythische berm .
der is veel over geklapt geweest veel aan verandert maar eindelijk hij is klaar (alhoewel de parcourbouwers theo en thea moeten hun zegen nog geven)
de wes vond ineens een jupilerboom met nog een vrucht deraan .onze wes gaf die aan mij en ik heb hem uit beleefdheid dan natuurlijk uitgedronken .(twas tegen mijn gedacht maar kblijf altijd beleefd )
maar als puntje bij paaltje kwam twas frank zijn boom .dus de volgende keer breng ik nen halve liter mee voor de frank .
de bultjes nog gaan checken ,der is daar ook wel nog wat werk.
cuberider en minervarider jr zijn ook de werken eens komen checken die vond het alvast de moeite wat we al gedaan hebben .
Marlon
foto's Marc
filmke berm Hans
filmke berm Laurens
de geite is zo goed als af...enkel nog een stuk van 50 m ( stuk tss de put en de beek ) die momenteel vol met takken ligt... 't moet eventueel nog wat gemaaid worden...maar eigenlijk ligt alle gras plat en je kan erop rijden.
en uitrijden te hebben:
We denken een mogelijke oplossing voor de kruising van het in-
Als we links van de berg kunnen rijden ,vermijden we dat men elkaar dwarst ...
het bekijken waard ... ( 't is aan de linker kant wel sappig... maar mss mits een aanpassing doenbaar...)
Hans
za. 6 maart TT hooglede
juist thuis van den tocht in hooglede.
toerke gereden met gregory en cuberider.de jonas hebben enkel aan de start en aan de keuneleute gezien .
er zat veel bane in met enkele vettige stukken.niet echt moeilijk .kben blij dat ik nog eens nen tocht gedaan had twas van ingelmunster geleden .in totaal toch 60 km vandaag .
den apres met gregory en cuberider was ook geestig ,der zat daar een lekker ding met een beenhespke .na drie leffes zijn huiswaarts gegaan .
Marlon
vrij. 5 maart Tochtje in de streek
Vandaag samen met laurens een tochtje gedaan in de streek, begonnen in gits met het bosje om daarna naar de berm te rijden, het eerste stuk zonder problemen kunnen afwerken, aan het tweede deel is inderdaad nog wel wat werk, het derde deel is wel oke maar toch enkele keren een voetje moeten zetten. Daarna terug richting hooglede gereden maar nog eerst een ommetje gemaakt via de geite om daarna enkel malen de hooglede berg te berijden en dan af te sluiten in gits met hoeve ter kerst.
Gregory
Dinsdag 2maart Wingles
Afgesproken met bushrider om eens het Bois des loisiers de Wingles, Douvrin, etc... te gaan ontdekken.
Ik had me gericht tot een expert ter zake in la douce France zijnde Moustache ofte Geert Hinnaert u allen gekend van het Forum op
www.mountainbike.be of als Le President de la Forumbikers. U vind ook leuke verslagen terug op zijn eigen blog http://www.hinnaert.net/
Die rade ons dus bovenstaande Bos aan en het moet gezegd Danku Danku Danku ....... tot in het tja tot war eigenlijk.
Nu den dag zelf dus. Om 8u30 stonden hier niet den bushrider alleen hij had ook nog een lifter meegenomen in de vorm van Laurens Dcx ofzo.
Na elkaar nen goeiendag te hebben gezegd en de rit naar ginder te hebben besproken vertrokken we met 2 wagens naar Wingles.
Na een uurtje rijden stonden we op een parking aldaar.
Ons ros werd ingespannen en de ruiters duffelden zich nog goed in want het was nog wat frisjes. Alhoewel de hemel helemaal blauw kleurde kon
men toch een paar handschoenen en een wintervestje verdragen. Maar het zonnetje scheen en we konden vertrekken. Nadat een vriendelijke fransman
ons de weg naar het bos getoond had duurde het niet lang alvorens we onze 1e singeltrack van de dag aansneden. Meteen vonden we een schoon bergske
om op en af te rijden.
Geert je bent mijn God dacht ik stil in mijn hoofd zo. MANNEN DAAR MOETEN WE MET Z'N ALLLEN EENS NAARTOE. Er volgden nog 6826216( beetje overdreven maar toch vele)
Singeltracks. Het bergje op lukte ons vlot en terwijl we bezig waren zaten we al te zoeken naar afdalingske's om te nemen We vonden er 4 bij het 1e hield ik de dalende
Laurens in het oog. Het viel me op dat hij niet achter z'n zadel ging ik zweeg nog even en bij het 2e die iets steiler was deed hij opnieuw hetzelfde. Marc had het
blijkbaar ook in de smiezen en we spraken elkaar erover aan. Joepie we konden iemand iets bijleren vandaag. Snel gaven we een kleine demonstratie en lieten Laurens hetzelfde als
ons doen. Hij bleek bijzonder leergierig gelukkig maar. Al snel reed hij afdalingen waar hij telkens boven eens kwam piepen even slikte en dan met de juist techniek van reed.
Hij vertelde ons dat hij dit nog nooit gedaan had en niet wist dat je daar af kon rijden ons EGO (van marc en mezelf) was weer gestreeld en trots als een pauw na wat op en af
gingen we verder het bos in op zoek naar nog meer van dat. Al snel vonden we dit ook en we reden slingerend doos het grote boze bos.
Na wat over en weer konden we opnieuw enkele technische afdalingen doen juplala daar gingen we vlot af en den laurens z'n zelfvertrouwen groeide met de minuut.
hij was een volgzame leerling chapau.
opeens kwamen we op een jaagpadje en na wat gezoek en over een beek te hebben gesprongen, Hier kon ik zelfs Marc nog iets bijleren haha de ouwe Vos
kent toch nog niet alle trucjes. Terwijl ik vlot over het grachtje sprong lande Marc z'n voorwiel op de berm en blokkeerde z'n voorwiel met alle gevolgen vandien.
Zonder erg weliswaar gelukkig maar.
We besloten eens de andere kant van het kanaal te verkennen later zou blijken dat we dit beter niet hadden gedaan maar ah het zonneke scheen en we waren gelukkig dat we een vrije dag op de fiets konden doorbrengen.
Deze kant van het kanaal bracht ons weinig vertier en na een knabbel op een bankje beslmoten we dan maar terug te rijden naar den andere kant.
We deden dit en al snel vonden we een nog hoger bergje met een technische klim. Opnieuw met de nodige uitleg over hoe je z'n steile klim op moet begon Laurens aan z'n martelaarstocht.
hij moest 6 maal proberen hij vloekte, pufte en verweet zichzelf tot hij bij z'n 6e poging boven kwam.
Mooi gedaan voor iemand die nog nooit dergelijke beklimmingen gedaan had.
Marc en ik hadden ondertussen een ander uitdaging gevonden. Marc probeerde het met 1 hand en ik markeerde waar hij zou stil vallen.
Spijtig genoeg had ik hem te hoog ingeschat en hij viel stil een 3 tal meter lager dan waar ik stond.
Gelukkig was ik er pal op waar onze stagair zou stil vallen op een nog steiler stuk wat hij dapper een paar keer probeerde.
Opnieuw bleven we er een paar keer op en af gaan tot we verder reden. laurens z'n banden bleken ook veel te hard te staan en deze
werden dan ook door mezelf gelost. op de eerst volgende beklimming was Laurens het meteen gewaar het ging vele beter!!
Na dit stukje vertier reden we richting onze wagen en vonden we een zo mogelijk nog gevaarlijker afdaling. Deze werd door mezelf als 1e afgereden.
En ik ging letterlijk uit den draai men remmen konden het niet tegen houden.
God++;:?:$µ Marc mag ik uwe velo eens gebruiken jaja doe maar. En nu opnieuw met veel meer controle tot dezelfde draai maar jammer genoeg besloot een pak bladeren me
tegen de vlakte te pootje lappen. Laurens keek z'n ogen uit dat je daar kon afrijden vond hij dus Bééére.
Marc reed er ook af maar telkens besloten een tak of de bladeren om ons op onze rug te doen landen.
Nu na enkele keren zou dit een zeer mooi afdalingske waren maar we hadden gene rakel bij om alles op te ruimen die in de weg lag.
Nu gingen we verder en kwamen we iets verder op een zeer moeilijke beklimming uit. Ik was voor één keer de enige die boven geraakte. De oudste van de drie z'n
Krijgershart kon dit niet laten gebeuren. Hij pakte z'n ros bij de barends en probeerde tot hij in z'n opzet slaagde. Puffend en zwetend kwame
hij met een voldane grijns boven PROFICIAT Marc goe gedaan kwam spontaan over men lippen.
Na nog wat heen en weer en op en neer besloten we terug te keren naar onze oto om er de brui aan te geven. Met een voldane Blik in de ogen
reden we terug naar het startpunt.
We kwamen voorbij onze 1e afdalingen. Laurens die s'morgens "e VREE steile afdaling" (alee dat dacht hij s'morgens toch) links liet liggen.
Zou deze nu wel naar beneden rijden. Eenmaal boven moesten we hem al overtuigen dat het dezelfde afdaling was want die was precies niet zo steil meer in z'n ogen.
Zijn jullie zeker dat het deze is vroeg hij zich luidop af. TUURLIJK Laurens WIJ HEBBEN NOG GEEN LAST VAN ALZHEIMER ZE. E Eric juist e.
Hij had dan ook geen enkel probleem meer om deze af te rijden.
Na al dit lekkers gingen we nog een lokaal café'tje binnen om er ons te goed te doen aan een Croque Meneer en ne Pelfort.
Hier gaan we zeker nog terug komen is het enige en logische gevolg van deze Dag in "la Douce France"
4 DIKKE STERREN****
fotokes Marc
film Laurens
zo. 28 feb 2010
Samen met Marc en Stefaan een deel van onze TT gaan rijden, ondertussen nog een toelating gaan vragen voor een stukje en deze ook bekomen. We zijn ook het laatste stukje van onze berm gaan verkennen. De mannen hebben het gisteren iets te moeilijk gemaakt, we zullen er nog een beetje werk aan hebben.
27 feb. 2010 werken aan de berm
Vandaag met oa Gregory , Marlon en Wes de andere kant van de berm aangepakt
We mogen content zijn van ons werk . We durven zeggen de anciens zullen tevreden zijn .Ik heb me gejeund en mijn maten ook .Allen vond ik het raar dat jullie nog nooit dat cafeetje getest hebben . Dat ligt aan Stefaan zegt Gregory . Hoe is dat mogelijk ????
ah ja buiten enkele meters plat is de berm volledig klaar . De afwerking is voor de specialisten onder jullie .
nog eens bedankt mannen voor de plezante dag , maar mijn schouders doen pijn
Bushrider Grysperre
25 Feb. Werken aan de berm
Vandaag dus samen met bakkertje nog wat gaan scheppen aan den berm, we zijn voledig tot aan het einde geraakt, nu enkel nog wat voorzien over de beek. En natuurlijk nog een pad aan de andere kant maken.
Gregory Herreman
21 Feb. Werken aan de berm
Ik wil hierbij Dave,Hans, , Gregory,Marlon en Stefaan Stefaan danken voor het werk van vandaag, weer al een heel stuk single track op onze berm erbij voor onze TT
20 Feb. Werken aan de vijver
zonet de platen en de vaten met Gregory en Marlon uit de vijver gehaald.
Indien nodig mogen we van George of is het Michel wat van zijn hout gebruiken om onze construktie op te bouwen.
Hans Verbouw
Zo 14 feb. 2010
Onze realisatie van onze brug was eh ...een brug te ver...fotoreportage zie volgende link. Resultaat: 2 kletsnatte gryszeepaardjes 1 verdronken snoerloos boormachientje en geen brug. We konden er gelukkig nog goed mee lachen. Vooral Marlon ;-
). Gelukkig hebben we aan de berm meer resultaat dank zij Gregory, Hans, Stefaan en 2 bereidwillige neefjes van Stefaan.
keer zetten we dat recht!!!
Marc en Marlon in elk geval bedankt, volgende -
foto's Marc
Eric
foto's
foto's Marc
Zat. 13 feb. 2010
vandaag met Gregory ne keer door den berm gewoeld...en tot stand gekomen op een 10 m voor het einde.Het pad staat vol twijgen met kanjers van stekels.Mss kunnen we morgen met de boomzaag het pad effenen...
( als we ze mogen gebruiken ...)
Hans
Zo. 7 Feb. 2010
Vandaag geen TT, Stefaan,Marc en gregory zijn het materiaal gaan halen voor onze fameuze brug voor onze TT, terwij Jonas en en Davy het singletrack bosje voor hun rekening namen.
foto's
Zat. 6 feb. 2010 TT Nieuwpoort
Vandaag samen met mijn neef de toertocht in Nieuwpoort gaan rijden, besloten om de 50km te rijden en we hebben het ons niet beklaagd, veel technische duinen en een 9tal km strand, slech enkele zwaardere stroekn gehad met moder, kortom een rit om zeker volgend jaar opnieuw te rijden.
De ze rit is zeker een ****rit.
Gregory
Zo. 31 Jan. 2010 Brigandstocht TT Ingelmunster
Supertocht gereden vandaag. Om 7.45 samen met tjetten bloelingk vertrokken met de fiets vanuit Roeselare. Aan de start samen met Bushrider en tjetten vertokken voor de 52km. Nog Gregory en zn neef gezien maar deze gingen voor een eigen afstand, we moesten dus niet wachten. Dat het glad was hadden we snel in de smiezen, maar dat was ook een zegen na de nattigheid van deze laatste weken. Na een paar km voelde ik dat er iets mis was met mn pedaal en na een 30 km was hij helemmaal naar de vaantjes. Met het dunne stompje als pedaal toch nog de mooie technische stroken kunnen doen. Ondertussen had tjetten ons verlaten omdat hij wat vroeger thuis moest zijn, spijtig want hij heeft veel moois overgeslagen. Bij de aankomst nog roeselarenoare en zn neef gezien en nen hot dog en rooien naar binnen gewerkt. Marc had de goedheid mij naar huis te brengen, ik had genoeg van mn pedaal. Een prachtige tocht mannen. Bedankt aan alle medewerkers
Foto's
film
Za 30 Jan. TT Jabeke
Deze morgen de 55 gereden en er ruimschoots van genoten. Prachtig parcours boordevol lekkere technische passages die dan ook nog eens perfect uitgepijld waren . Op het einde werd het plaatje compleet gemaakt door een lekkere pizza, waarvoor dank
Proficiat aan de organisatie
Jonas
foto's
Zo 24 Jan Krieretocht TT St. Denys
Ook vandaag hier gestart samen met tram4 , de Grysperre's waren dus aanwezig . Dergelijke ritten doen we wel graag en we hebben dan ook met volle teugen kunnen genieten van de 54 km . Vooral met st Aubert was het een aangename kennismaking .Geen negatieve punten .Echt waar, gewoon een rit die af was . Vandaar een dikkkkkke proficiat aan de organisatie , alsook aan de vele vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt
Een ritje van 4* en dat vooral voor de super organisatie
Tot volgend jaar , jullie hebben er een paar fans bij;
Marc
edit Eric: vooral ook mooie afspuitstand!!!!!
foto's
Zat 23 Jan Tt Kortrijk (velofolies)
Zaterdagmorgen iets voor 8 vertrokken in Kortrijk voor de 40 km. Gelukkig had ik de nodige verlichting mee want het was donkerder of ik dacht in het begin.
De meeste offroad stukken waren te doen om erdoor te rijden. Enkel was inderdaad Bellegembos wat moeilijker, hier toch een 2tal keer moeten voet aan de grond plaatsen.
Bepijling was goed, uitgebreide bevoorrading, goede afspuitstand,...
Het was dik in orde !!
Bart
Zo 17jan 2010, De heuveltjes van Erika, TT Klerken
Op ons forum hadden reeds Marc, Jonas, Wouter en Dave aangegeven dat ze der naartoe gingen , ik kon toch niet thuisblijven he. De start lag op 18km van Roeselare, das goed te doen met de fiets Dus here we come. Toeme , geen rekening gehouden met de strakke wind op kop, ik ben dus een kleine 15min te laat aan de start. Mark staat al te popelen om te vertrekken en ik moet nog eerst een keer mn blaas ledigen…Grote afwezige onze kleine (jonas) die zag het niet zitten…..Al vanaf de start is het duidelijk dat we serieus zullen moeten stoempen. Het kan ook niet anders, de Erikabikers hebben gezorgd voor heel wat off-
road en deze stukken liggen er na een volledige nacht gieten supernat bij. De 2e strook zijn we verwittigd, de durvers… Natuurlijk gaan we voor deze. Een loodzware strook waarbij ik voor het eerst een stukje moet stappen. Op een 7tal meter voor het asfalt.Tejue ! Ik keer me om en zie niets anders dan mannen die te voet gaan. De tijd dat ik wacht op de andere heb ik niemand deze strook zien rijden. Ik ben weer een beetje trots! Gelukkig heb ik na de laatste ploeterdagen mn tandwiel een beetje bijgevijld en het gaat heel goed. Na een strook of 10 ploeteren begint de chain-
suck toch opnieuw en ik ben daardoor constant uit mn ritme. Na een hele mooie strook verlaat Wouter ons om zn vrouwke te vervoegen die al aangekomen is Dave doet het ook op zijn tempo maar komt nooit ver achter.We krijgen hele mooie stroken voor de wielen geschoven met een aantal hele mooie technische stukjes en we proberen dat parcours voor te stellen zonder slijk ….We genieten. Onderweg ziet Mark dat mn buitenblad helemaal los staat. Gelukkig ben ik niets verloren. De rest moet ik op het buitnblad zien te doen en de jus is bijna uit de benen. Gelukkig zijn er aan de aankomst pannekoeken. We worden zelfs getrakteerd op nog een paar en dat is maar goed ook want ik moet nog 18 km naar huis, maar nu zit de wind in de goeie richting.
Een hele mooie tocht, spijtig van het vele nat
ERic
foto marc
foto eric
Zo 10 Jan. 2010 Ijsrit
deze morgen met bushrider ,bakker,tram4 en de wes een deel van onze toertocht gereden .na een tijdje kwamen we een hard bevroren vijver na een test van bushrider of tram4 was het ijs hard genoeg bevonden om over te rijden .nadat iedereen er bijna over gereden was moest ik dat natuurlijk ook ne keer proberen .alles verliep goed tot de laatste meter.op mijn bek een een ster in het ijs .maar een ezel stoot zich geen .... . dus nogmaals geprobeert .weer vant zelfde nu remgreep overgeplooid en heup nen wronk gehad (osteophaat zal weer werk hebben woensdag).de conclusie was banden te hard geblazen .en wat vroeger terug naar huis .
anders heel goed geamuseerd .in dit lekkere winterweer .nu een badje en kijken naar de cross .
Marlon
foto's Marc
foto's Eric
film Stefaan
Zat 9 Jan 2010 TT Kemmel
Deze morgen rond 8u15 vertrokken voor de volle 66 km in Kemmel.Na 2 min reeds een pechvogel tegengekomen met een bevroren body ...Het parcours lag er bijzonder goed bij,af en toe wel een ijsplek ,maar overal berijdbaar...na een tijdje kwam ik ne vriendelijke mens van De Pinte tegen en ook ne toffe raketman ( zo te zien toch ) ,samen trotseerden we alle heuvels en de cats zelfs tot 5 x toe...Na de 2 de bevoorrading moest ik hen met materiaalpech ( ketting tss de casette en de spaken ) laten gaan.In mijn eentje bolde ik de laatste 25 km af ,met de koude snijdende wind pal in het gezicht .
De Kemmelberg nam ik er( voor de kroon op het werk ),maar bij en na ne lekkere winterhond binnengewerkt te hebben ,begaf ik me voldaan terug naar huis.Volgend jaar staat dezen er terug ,al verklaren ze me terug voor gek...
Hans
Zo 3 jan 2010 TT Oostnieuwkerke
Gisteren ook aangezet aan het lokaal van SK Oostnieuwkerke. En het was zoals Tram 4 al reeds zei, het was het verhaaltje van de 10 kleine negertjes. Alhoewel het bij ons de 6 koude mtberkes was. :lol: :lol:
Na 300 m zat de rit van onze Bushrider er al op. Bevroren boddy. Weeral pech voor Marc. :(
Na 5 km zat de rit er al op voor AMG. Te koud en vooral te glad. Hij wou het risico niet nemen om met zijn prachtig nieuw machien de grond van dichtbij te leren kennen.
o
o #-
o #-
Ondertussen waren we nog wat aan het wachten op Tram 4, die blijkbaar reeds op de laatste lus terecht was gekomen #-
Na een 15 tal minuten, dan toch terug samen kunnen aanzetten. Terwijl ik foeterde op mijn bevroren versnellingsapparaat, zagen we de één na de andere terugkeren met pech. :(
Na zo'n 28 km, verliet Roeselarenoare ons wegens nog wat studeerwerk.
Toen waren we nog met drie. :P
Na het crossparcours verliet ook Karolus ons.
Toen waren we nog met 2.
Dan maar samen met Tram 4 verder gezet.
Wij hebben de volledige 60 km gereden. Dit was een mooie tocht. Met hier en daar een "glad plekske" :lol: :lol: :lol:
Gelukkig voor ons zonder ongevallen. Alhoewel het vaak niet veel scheelde.
De rit was goed bepijld.
DE twee bevoorradingen waren zeker meer dan voldoende. En bemand met zeer vriendelijke mensen. =D> =D> =D> Op de eerste nog goed geholpen geweest met een verwarmingsapparaatje. Zodat ik de rit zonder veel problemen met mn versnellingsapparaat kon verder zetten. Bedankt daarvoor.
Na de laatste lus van Hooglede te hebben gereden, koud maar tevreden aangekomen aan de kantine van SK Oostnieuwkerke aangekomen.
Vlug de fietsen afgespoten en nog genoten van een drankje en de lekkere "Stuute". Nog een klapke gedaan met twee vriendelijke raketmannen, waarna ik tevreden naar huis keerde.
X
X [-
X [-
X [-
X [-
Oja, voor alle dames en heren die in dit weer zonder helm aanzetten [-
Mensen van de Brigidatocht, bedankt voor de leuke voormiddag. De aanwezige Grysperres hebben zich geamuseerd. Tot de volgende
Wes
film
zaterdag 2 jan 2010
Deze morgen samen met Bushrider, AMG en Tjetten Bloelink aangezet voor een mtb tochtje in en rond Lichtervelde. Over de rit kunnen we kort zijn. Voor een mtbrit zat er veel te weinig off road in. En wat er in zat van off road was keihard bevroren en goed berijdbaar. Alhoewel... Niet waar Jonas?
In Gits is onze Youngster van fiets gaan wisselen. Zijn crossfiets tegen zijn Flash. En van dan af was hij ontketend op het vlamparcours. HEt blijft ook een prachtige fiets.
Marc had pech met zijn ketting. Blijkbaar had deze om één of andere reden geen grip op zijn tandwielen. Tjetten en ik waren eigenlijk blij. Want het tempo lag niet laag.
Jonas had weer enkele hilarische uitspraken in petto, iets met een reservoir en snot. LOL.
De bepijling was ok. De afspuistand waren ze nog aan het opzetten toen we aankwamen. Dus niet gebruikt. Was ook niet echt nodig.
De twee bevoorradingen waren ok. Met soep, koffie en warme choco. Geen sportdrank, maar wel water en cola. Op de tweede hadden ze heerlijke broodpudding voorzien.
De afstanden klopten ook. We hadden er net geen 46.
In samenspraak met Bushrider geven we deze rit 1,5* voor de moeite die de organisatoren toch hadden gedaan.
Voor een eerste ritje van het nieuwe jaar hebben we eens goed kunnen vlammen.
Grtz
wes
Deze morgen m'n eerste rit van 2010 gereden met mijn Grysperre-
collega's. Van in het begint werd duidelijk dat ik me vergist had in het parcours, na één nachtje vriezen lag het er beenhard bij. Een harde ondergrond met veel sporen in combinatie met een crossfiets en met ik aan het stuur komt gewoonweg niet goed, als snel lag ik dan ook over mijn stuur, gelukkig zonder erg. In Gits dan maar besloten om een fietswissel uit te voeren en zodanig over te stappen op the most powerfull weapon of my collection en dan ging precies alles een pakie vlotter.
Na een hoop boane met hier en daar een off-
road stukje ertussen aangekomen op de laatste bevoorrading waar heerlijke broodpudding werd aangeboden, echt lekker Op de bevoorrading stond ik versteld van waar al dat snot komt, zit er soms in die holle kop van ik een immense snottank die in de zomer wordt aangevuld en in de winter geleegd word? Mss toch even een encyclopedie raadplegen...
Het laatste stuk aan een strak tempo afgewerkt en om iets na 11 stond ik al terug thuis.
Voor mij was deze rit slechts anderhalve ster waard maar ondanks het feit dat mijn lievelingskost(broodpudding) geserveerd werd op de bevoorrading krijgt ze toch een volle * extra , wat uitkomt op... (laat dat rekenmachientje maar zitten) 2,5*
Jonas
foto's Marc


Terug naar de inhoud