2011 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2011

Aktiviteiten

Hier zie je de verslagjes van onze uitstapjes van 2011

Woe 28 dec TT Assebroek
vanuchtend om 08.15H toegekomen en gin grysperres niemeer geziene , eerste echte TT van de dochter en vaneigens fier als ne gieter da ze zonder morren de 28KM volbracht heeft.
Ze heeft zich zoals verwacht gejeund , ietwat teleurgesteld da er weinig tot geen modder was , t'go heel eur vader zien (amai)
En nu gok me in de zetel legne want zeeft mij nie gespaard zulle (lol)
Kurt
Za 24 dec kersttoertoch veldegem
Deze morgen wat later dan gewoonlijk vertrokken richting Veldegem met de overgebuur en z'n copain. Bij de inschrijving zoals verwacht geen Grysperre's meer te bespeuren.
Met de zomerrit nog een beetje in gedachten, hier niet gestart met al teveel verwachtingen.
Na 3 dagen schijten deze week, had ik een vaag vermoeden dat een en ander wel eens wat stroever zou kunnen verlopen dan gewoonlijk. Daarom ook besloten om steeds bij de gebuur te blijven en bij de off-
road stukken het hendeltje wat meer open te trekken. Bij een off-
road strook net voor de eerste bevoorrading voor de eerste maal het gevoel dat de beentjes plots aan het leeglopen waren. Kon ook niet anders, alles was ook weggelopen hé ... letterlijk (smakelijk voor de mensen die nu aan tafel zitten): geen suikers meer, geen koolhydraten, geen vocht, nada, noega de ballen. Gelukkig was de bevoorrading daar, en natuurlijk, als het rap moet gaan, staat er daar een file van jewelste aan te schuiven, duidelijk onderbemand en teveel volk op hetzelfde tijdstip. Drie ferme schellen zoetekoekke binnengewerkt en terug vertrokken.
Af en toe nog eens proberen mee te rijden met een paar snelheidsduivels, maar 't was snel duidelijk: 't beste was er al van af.
Aan de 2de bevoorrading in de Warande te Torhout, een beetje onverwacht, de rest van de Grysperre bende tegen het lijf gelopen met 2, euh 3 nieuwe gezichten. Yep yep, de derde was een deerne (Namen ... vergeten ... sorry daarvoor, de leeftijd hé). Bij mijn vraag aan Ellen of dit nu de meid was die zich ook lid ging maken van de Grysperre's, kreeg ik als antwoord: "ge moet haar warm maken hé", euh, excuseer "haar warm maken"???
'k Begon al lichtjes te blozen maar er kwam niet echt een antwoord hoe ik dat moest doen. Terug naar af dus en weg was het lichtjes opkomend warm gevoel :-
)))
En dan, het hoogtepunt van deze veldrit, het cyclocrossparcours in Ruddervoorde. Genieten van het eerste tot het laatste moment. Ip en nere, weg en were, bitje glijden en schuiven, ... zaaalig.
Bij het aanschouwen van het crossparcours, kreeg ik het bij momenten op m'n lachspieren. Kweet het, 't is niet mooi dat leedvermaak maar bij het zien van al die schuif-
en valpartijen kon ik echt mijn lach niet onderdrukken, heb me dan ook maar wijselijk gedraaid en genoten van andere uitzichten :-
)
Bij aankomst in Veldegem nog mogen genieten van een aldaar gratis aangeboden warme choco (er was ook Glühwein) en ons een beetje opgewarmd aan het kolenvuurtje aldaar.
Al bij al was dit een best te genieten rit met een aantal pittige stroken, welliswaar mestal dezelfde als in de zomer maar nu met de nodige modder waardoor alles toch wat lastiger werd.
Tot de volgende en voor iedereen een leuk kerstfeest !!!
Willem
Zo 18 dec Tt Moorslede
Gisteren met Gregory naar Moorslede geweest. En eigenlijk genoten van een perfect te rijden rit.
De regen had maar voor 1 lichte baggerstrook gezorgd in Moorslede en we hebben de hele voormiddag kunnen genieten van de blauwe lucht met hier en daar een mooie tekening. Waar ik van alles in zag zoals een F1 wagen een Koeien uier en dan ietwat andere zaken, maar de mensen zouden waarschijnlijk rare gedachten krijgen van me als ik die er hier op zwier. We reden 3 lussen één richting Zonnebeke één rond Passendale en één richting Roeselare. Was een mooi ritje met niet veel verrassingen maar al bij al heb ik mij gejeund. Om 8u15 vertrokken en tegen dat het 11u was aan de Aprés begonnen. Vuil waren we wel een beetje en dan ook samen onder een ijskoude douche gestaan, (Goeiedag heb ik niet gezegd nee voor de insiders) ;-
). Allee Greg ga daar onderstaan lik dat het niks is, ik heb mij met wat janette geluiden wat nat gemaakt en der als een speer terug vanonder. Gregory zei dat hij niet kon onder warm water staan ik heb dan meer karakter ze ik kan dat wel hihi.
T'was ook men laatste TT voor dit jaar hoop woensdag& donderdag nog een ritje te kunnen doen en dan zit het erop voor dit jaar. 2011 was EEn goe bike jaar voor mij hopelijk idem voor 2012.
En bij deze aan allen Prettige Feestdagen!!!!!!
Bakkerke
Za 17 dec TT Moen
Pippie en kokkie dus vanuchtend vertrokken met de gedachte van zo goe als zeker
als verzopen kiekens aan te komen , was ook wel de bedoeling.
Mijn voornemens waren terug eens sinds lang een goed streepje te baggeren zo ook t'slijk tot tegen mijne rugge te voelen vliegen en met schoenen vol water te staan , daar ik dit ook kenbaar gemaakt had besloot de willem uiteraard al na enkele KM , door het "voorzichtig" aansnijden van een plas , mijn schoenen te vullen tot aan het randje (danktuzeer)
Willem z'n voornemens waren niet minder nobel in de zin van , k'ga ier direct ne keer al m'n nieuw materiaal naar de kloten rijden , echter is deze daar niet in geslaagd mede door het feit dat willem zijne velomaker weet dat XT voor mtb's toch aan de orde is(prik,prik / lol)
De rit zelf had een mooie aaneenschakeling van road en off road met hier en daar een streepje modder en een onvermeldenswaardig "plasje" die maximaal tot halverwege uw voorwiel kwam);:;)
Toch was alles mooi te rijden en is het werkwoord "baggeren" nooit tot uitvoering gekomen , ook tijdens de rit "tot ons groot ongenoegen" gene druppel regen gezien.
Om onze mannelijkheid toch ietwat te etaleren dan maar bij de afspuitstand ook onmiddelijk van boven tot onder nen douche genomen.
Achteraf nog enen gedronken en voldaan huiswaarts gekeerd.
@willem , merci en tot de volgende he.
Ahja , en dienen wedstrijd , wa dacht ge , k'woare al gewon voor da we vertrokken waren (whoehahaaaa)
Kurt
zo 11 dec TT Lendelede
Deze morgen samen aangezet samen met Marlon en Gregory in Lendelede, ons niet al teveel voorgesteld van deze rit, maar toch aangenaam verrast geweest. Hier en daar een stukje bos ontdekt die zelfs onze Greq niet wist da ze bestonden. Dan ook een stuk van de gekende stukjes in Ingelmunster gereden met oa klein zwitserland en cowboy, zelf hebben we het stuk voor klein zwitserland Oostenrijk genoemd hahah. Ja met Marlon moet je het simpel houden hé. De tweede bevoorrading was op nog een kleine 10km van de aankomst en het was al 11u zodat we na de tweede BV rechtstreeks naar de startplaats reden want ik stond wa op uur vandaag zodat we maar een 42km hadden op de teller. Ons toch goe geamuseerd en gelachen, tot volgende..
Gianni
zo 11 dec TT zedelgem
Zijn de mannen van deze morgen nog een beetje moe? Net terug van een laaaange namiddag wandelen (en bijhorende après) in Nieuwpoort met de vrouw en dochter ... en er staat zelf nog geen enkele foto on-
)
line ;-
De bakker zal wel nog aan het slapen zijn, de Marc nog aan het nagenieten van de osso bucco en den Eric ... die zal nog niet thuis zijn zekerst van z'n fietsritje retour naar Roeselare?
Zedelgem, een rondje ronde de kerktoren ... niets van. Veel, bij momenten heel veel, off-
road voorgeschoteld gekregen. In het begin ietske minder, maar dat gedeelte is voorbijgevlogen, voor de één al wa rapper dan de ander. De NVA'ers wilden al splitsen van in het begin, de Royalisten wilden er een ritje op hartslag van maken. De NVA'ers lichtjes rood aangeschoten aan de eerste en enige bevoorrading (die later gezienen iets te vroeg kwam na +/-
18km) terug tegengekomen. Genoten van een buffetje aldaar en dan besloten om in gezamelijk peleton verder te rijden. Helaas, na een (voor mij althans) iets te lange offroad strook, de NVA'ers terug moeten lossen. Snakte echt naar een stukske baan om wat te recupereren, diene rit van gisteren zat nog in de beentjes. Samen met m'n soulmate en royalist van de dag, de rit verder afgewerkt en was nogal verbaasd dat de 46km er plots al opzaten. Nadien gehoord van de plaatselijke NVA afdeling, dat er ook een splitsing in de maak was bij hen. De precieze omstandigheden hiervan zullen zeker nog in geuren en kleuren uitgelegd worden door op z'n minst één van beide leden :-
)))
Zedelgem, see you next year (voor de rest hé, ik zie ze al hele dagen)
Willem
Idd Willem net wakker en twa een redelijk vlor te rijden ritje. Bij momenten zelfs aan turbo speed over de Wegen van zedelgem en omstreken gevlogen met Bushrider. Wij waren dan ook de NVA'ers van dienst. Gestart met z'n vieren en na de 1e offroad strook samen met Marc een gaatje en we besloten door te sjeezen. Denk dat we niet veel onder de 30 gereden hebben de 1e 18km tot aan de 1e Bev.
Dan besloten we om de rit tesamen verder te rijden en opt laatste misschien nog een snokske te geven. Maar na een schoon en lange offroad stuk hadden we opnieuw een voorsprong en waren we van plan tot aan de volgende BeV door te vlammen. Die BeV was er niet meer dus hebben we eigenlijk doorgereden tot het eindpunt. Onderweg nog wat zitten koersen met 2man die serieus gas gaven en daar werd er opeens duidelijk dat het voor één van ons te snel ging. ;-
))))
Nog ene gedronken in de Aprés en dan in rechte lijn terug naar huis
Gestart om 8u35 2u04min gereden over 49,7km Avg van 24,7 topspeed 39,4
Greetzz
Bakkerke
foto's Eric
Za 10 dec TT hertsberge
Samen met onze willem mogen genieten van één van wvl mooiste !!
Door ons vroeg startuur geen hinder ondervonden van massale opkomst , ze denken rond de 3000 bikers in te schrijven . Dat kan dus tellen ! . Het parcours zou voor meer dan 50% uit privestukken bestaan en is voor 85 % onverhard aub...
bedankt willem
Voor een janettenklub weten ze verdomd goed wat mtb'kers willen
Marc
)
Door al dat genieten vergeten een paar fotookes te nemen Marc ;-
Dit is zeker één van de mooiste in de westfluten, maar de streek hebben ze ook wel mee en de vele privéstukken waarvan ze gebruik mogen maken natuurlijk ook. Blijkt dat ze daar soms ook wat geluk mee hebben: een nieuw vrouwelijk lid, lap terug een privé strook erbij, wat van ons vrouwelijk lid niet kan gezegd worden, 't enige wat wij erbij gekregen hebben is een grote mond woehaa
Toch paar keer moeten lachen met de Marc, precies ook al gebeten door de vunzigegrysperrevuilbekkerijmicrobe. Begon al met da pijlke "met die rode top", en dan was ik eens serieus. Na de bikewash volgde hem zelf de pijlkes met "douches dames", kon hem nog net op andere gedachten brengen voor het kwade geschied was. Gezien dat er onderweg nog ook nogal wat sukkelaars op boane waren die bij de eerste bult gaan liggen en een aantal die niet weten dat dit een mbt rit was hé Marc, dien type aan de bikewash ging die laatse boskes er zelf uit laten :-
)))
Marc, bedankt voor het gezelschap op deze prachtige rit. Benieuwd hoe de meiskes en andere Grysperre's er het van afgebracht hebben ... in de file ;-
)
Wij alvast NERGENS moeten aanschuiven door het vroege startuur (+/-
08u), wij zijn pas echte venten, venten die al om 06u00 in de bakker staan achter de koekskes voor ons madame bis bis bis
Willem
Deze morgen samen met Gregory vertrokken met -
1°C op de thermometer, brrrrrrrrrr wat heb ik mezelf nu weer angedoan dacht ik. Bij aankomst bleek Kuba al te wachten op ons. We hebben echter kunnen vertrekken om 9u, de Tempeloare-
sisterkes weten nog niet dat de Grysperres graag op tijd vertrekken. Er was heel veel volk, maar de inschrijvingen verliepen althans vlotjes. De tocht op zich was heel leuk met heel veel bos, meestal wel rechtdoor, maar we zijn toch aan onze trekken gekomen in het laatste deel, daar reden we door een bos met veel bultjes, bochtjes, uitstekende wortels, geen witte pensen, daarvoor was het te warm peis ik, het was eigenlijk zaaaaaaaaalig weer, het zonnetje zat uit en het parcours was ook niet té modderig. Af en toe plasjes en wat modder maar heel goed berijdbaar. Ook een pluim aan de hertetrappers voor de bevoorradingen, zelfs met het lekkere sportdrankje Aquarius, de warme thee daarentegen smaakte zoals het eruit zag, naar pisse, Kuba die nam het zekere voor het onzekere en wou hem enkel eens vasthouden voor mij :-
) Onzen Greg heb ik wat moeten troosten want die heeft een grote ontgoocheling opgelopen bij het horen dat 1 van de sissies het meer voor de vrouwen heeft. Er is echter nog hoop, want van de andere sis hebben we nog het raden naar... Ze wou in ieder geval ook eens Gregory trekken... Ie zei meteen dat goe was :-
)
Ellen
Zon 4 dec Verkenning TT 2012
Deze morgen aangezet samen met een aantal grysperre's om een deel van het parkoer te rijden. en wa hebben we ons weer geamuseerd , was echt eens leuk om samen te rijden aan toch een vlot tempo'ke, ergens halverwege haltgehouden om een kleine bevoorrading te houden, maar wa bleek dat dit een privé-
terrein was want in de verte hoorden we enen roepen en tieren da we weg moesten, bedankt Marc voor de lekkere koekjes en Willem voor de rijsttaartjes die smaakten. Maar wa me het meest smaakte waren de 'blauwe Chimay's ' in den ob, hihi. Op het einde nog een keertje de gaskraan opengedraaid met een aantal zodat we tevreden en voldaan toekwamen in Gits na een gezellige voormiddag, dan vlug naar den OB om wa na te kaarten en erna nog een' kip aanspit 'gekocht en kmoe zeggen tsmakte. tot laters
Gianni
Voilà sie, net terug van een namiddagje retraite in 't klooster van Zevenkerken alhier.
Paar paternosterkens en skietgebedjes gedaan voor de losgeslagen grysperre bende van deze morgen. Man man m'n oren hebben heel de namiddag getuut na het aanhoren van zoveel godslasterende woorden. Wil jullie de vunzigste details besparen maar het toppunt was toch den uitleg tussen (hier volgt de GECENSUREERDE versie): "een witte pens en een bloedpens". Bakkerken heeft duidelijk een bloedpenske want de witte pens die hij in het mini-
voetbal in zijn handen heeft gehad was duidelijk de zijnen niet ... woeeehaaaa
Soit, deze morgen in alle vroegte met de fiets vertrokken richting Gits alwaar veeeel te vroeg aangekomen. Na beetje zoeken de bakker van dienst gevonden, en wegens tijd zat, hem verzocht of ik zijne WC nog een keer mocht inspecteren. 't Wa in orde, Jessy heeft duidelijk haar werk gedaan. Na een valse start zonder Laurens, efkens op onze stappen teruggekeerd om deze zwartmuts Grysperre ook te laten aansluiten. Volgens den Eric lag alles er relatief droog en goed bereidbaar bij ... kon hij nu geen 3 uurkes wachten met dit te zeggen ... plots met z'n allen een modderbadje genomen, m'n velleke blienkt er nog van.
Waar we allemaal gezeten hebben weet ik niet (ben niet van de streek hé), maar heb me laten zeggen dat we de nieuwe stroken hebben gereden. Het vriendelijke en altijd gastvrije Houthulst ook gepasseerd, ware het niet dat Bakkerken het niet kon laten het plaatselijke buitenverblijf (lees: de boomhut met bijhorend katrolachtigoversteekmechanisme) van de boer aldaar even van binnen en van buiten te verkennen en testen. Daar gaat onze aanvraag om dat privé boske te mogen gebruiken. Verder ook gemerkt dat de shrek een superdag had, of was het de Kurt ... of beiden, ze reden toch allebei als ENIGSTE heel vlot tot boven op dat kleine hellingstje aan de bultjes. Toch wel een beetje afgunst gemerkt in een aantal toekijkende ogen ;-
))
Den après is bij deze ook als legendarisch te beschouwen (Marlon heeft meer foto's getrokken in den OB, dan heel de morgen tijdens het fietsen). De Chimay heeft, bij sommigen, rijkelijk gevloeid. Den Gianni z'n stemvolume is rechtstreeks evenredig met het aantal uitgekieperde Chimay's, de grootte van z'n ogen daarentegen ... Sedert deze morgen geldt er nu ook een max van 60 decibel in de OB, wat overeenkomt met het zwoele stemmetje van ons Ellen.
)
Voilà, 'k ga het hier bij laten, want er zitten er hier twee ongeduldig te wachten op m'n verslagske ;-
Mannen (& vrouw), als ik iets vergeten ben, vul maar aan hé
Ween ons rot geamuseerd!
Willem
filmke Marlon
filmke Marc
foto's Eric
27 nov ritje omgeving
Srry dat efekens geduurd heeft mor de vrouwe stond bij m'n thuiskomst al vertrekkensklaar.....en direct ging toch nie goan want die ice teas zaten nog in miene kop.
Deze morgen dus vertrokken aan de bakkerij me ne man of 4e , laurens/willem/stef/en ikke.
Met het feit dakik altijd een KM'e of 10 moe opwarmen werd vanaf de start rekening gehouden in de zin van onmiddelijk SLEEEEEUUUUUUUUUUUUUUUUUURNNNNN an de gazze met gevolg moteurke in t'rood en miene hartslagmeter mo roepne dak zot ware mor allee t'ging.
Via verschillende dreven en wa bos (vraag mij nie welke hoe waar want k'weetetnie) richting ingelmunster waar ook frank ons stond op te wachten en gezien wij ook nie en meugne opwarmen van t'zelfde laken een broek, gazzzzzeeeeeeeeeee (lol)
Dus me vijven verder richting brugflanken die vlot verteerd werden en de stef , waarvoor dank, mij van m'n matrasvrees af geholpen heeft (na m'n ksmietemieoverm'nsteuren kbreekebiekanstmienenekke ervaring de matrasafdaling niet meer gereden , k'weetet kzien e seute) , na wat spelen terug richting Gits vertrokken langs de leie met uiteraard hier en daar een ontsnappingspoging tot op een moment zelfs ene me zijne brommer zich nen hoopke grysperres in z'n wiel moest tolereren (k'pijs datem maandag al bij zijne dealer staat me de boodschap"da spel moe rapper rien wije")
Eenmaal aangekomen nog enkele gedronken in den OB en wa bijgepraat over de geslaagde voormiddag en het feit da ze ollemolle sjaloers zien dakik volgende weeke een beeze go kriegne van Ellen.
Ahja de velo's
Tita's sukkelen me lossende achterbanden
-
Orbea's ruttelen met een sterk vermoeden naar de remblokken
-
-
Bij een sprong durft nen scott wel ne keer KRAK te zeggen , om dan vast te stellen (na het afrijden van de brugtrappen , oesje)dat bout van achtervering af is.
En schreq , staat erbij en kijkt ernaar (lol)
-
Tot de volgende
KUBA
26 nov TT Tielt
Vandaag samen met jurgen de toertocht in kortemark, ik kan eigelijk kort zijn over deze tocht, vond dat de tocht zeer zwak was, had hier en daar echt zin om zelf een toer te maken zodat er tocht wat meer off-
road ging inzitten. Dit was duidelijk een tocht gemaakt door wielertoeristen en voor wielertoeristen. Denk niet dat ik deze volgend jaar nog zal rijden.
Gregory
zo 20 nov. Damse duivelstocht
Deze ochtend aan de frisse kant. De auto was toch serieus bevroren want ik kreeg de ene deur niet open. Samen met Eric richting Damme waar alle Grysperres bijna naast elkaar op de parking stonden. Ingeschreven en meteen vertrokken in het koude mistige polderlandschap. De zon deed zijn best maar had moeite om erdoor te komen.
Een mooie tocht die begon met veel singeltracks dwarrelend langs de kanalen.
Rond km 20 een aangename bevoorrading en vervolgens richting Damme waar een weiland werd ingericht als MTB speelplein. Diverse stellingen en houten bultjes werden ons voorgeschoteld. Na een tweede stop klaar voor het eindstuk langs de kanalen. Eventjes was onze cameraman Tram 4 met de noorderzon verdwenen. Een telefoontje bracht opheldering en vervolgens een laatste singeltrack naar de meet met net geen 50km op de teller. Na het verorberen van een lekkere pannenkoek en een drankje met de Grysperrre's, terug huiswaarts.
Het was een aangname TT. Ondanks de we in de polders zaten, heeft de organistie zeker zijn best gedaan om ons maximaal aan onverhard te serveren. Het was in orde, tot de volgende.
David
TT Ooskerke/Damme
Alwaar wij om 8u30 afgesproken hadden en allen op tijd waren doch
pas tegen 8u45 vertrokken door allerlei omstandigheden.
Eens vertrokken werden er de meest serieuze onderwerpen besproken.
Wereldproblemen en dito politiek, de crisis, wanbeheer in fabrieken, honger in de afrikaanse continenten enz geen
) NOT.
onderwerp werd links gelaten. ;-
SEX,TETTEN en KNOTSEN dat waren de hele rit de meest besproken items. Of toch die ik gehoord heb.
Onnozele liedjes ala "OOOOOO MARIETJE PAKT MEN PIETJE PAKT MEN TUIT JI GEWASSEN JI
GESTREEKEN JI GEKUIST JANGT TE SLIENGEREN EN TE BIENGELEN TSS MEN BILLEN ZOU JE HEM NIET IN JE KUTJE WILN!!!"
Geschreven en gezongen door de wel zeer bekende Singer/songwriter Bakkerke.
De rit was meer dan in orde. De Bevoorradingen brachten het beest in ons boven en terwijl Kurt z'n
band aan het oppompen was werd hij bijna door t'bakkerke Droog in z'n kakker genomen los door z'n koersbroek enal.
Den mens draaide gelukkig snel z'n kont richting nadars anders had hij zeker prijs. De lengte de dikte enz van de knots werd ook uitvoerig
besproken Vertelde Gregory me ik was er eens niet bij. De jongen z'n oren flapperden wi. En iedere keer slaagde hij er in een geprek af te luisteren wat niet
voor z'n oren bestemd was. Jurgen die Vroeg zich luidop af of die van mij groter was of die van hem op een bepaald moment????? Wat
moeten we daar weer van denken. Willem verlangde achter dat kurk in z'n G..T. En dit werd met enige show uitgebeeld tijdens de Bevoorrading
met een stukje banaan door den idioot van de dag (lees bakkerke).
Eric die na zijn nachterlijke escapades vrijdag oog gekregen heeft voor het vrouwelijk schoon reed op vinkeslag rond speurend naar wild.
Marc en David moeten nu en dan gedacht hebben met wat voor onnozelaars zijn wij hier op de boane. Gregory leek er van te genieten want de hele rit
heb ik die zien lachen.
Jurgen z'n nieuwe masjien werd gekeurd door menigen en met een jaloerse blik terug gegeven na een testritje.
kuba zorgde ook voor de mechaniekers "PLAT" scandeerde hij en de chrono werd erbij genomen.
Het Parcours van de rit was een mengeling van mooie single tracks en dreven. Gekleurd met een mooie Technische Passage
op een paarden manége. Het vele werk van de mannen(organisatie) Werd bijzonder gesmaakt!!!
Als 1e organisatie moet ik zeggen beloofd deze een TOPPER te worden.
Parking problemen zullen ooit tot hun hekelpunt behoren voor de rest niks dan lof naar de organisatie toe.
Deze Grysperre's waren erbij MARC, ERIC, WILLEM, DAVID, JURGEN, KURT, GREGORY en STEFAAN.
47,7km avg 21,7 gezapig ritje met nu en dan een tempo wisseling.
Stefaan
film Marc
foto Eric
vr 18 nov Nachttocht
))
Mo Kurtje toch, zo ongeduldig no mien verslagstje, 't moe nie altied dezelfde zien die de latsten zien hé :-
Allé, da ist gene wat ik me er nog van herinner:
Omstreeks 19u30 vertrokken met de Andy, Gregory, Jürgen, Stefaan T, Eric, mezelf en nog een aantal sympathisanten uit m'n straat. Den Eric en Stefaan hadden het felste verlichtingsmateriaal mee. Al was dat van den Eric self-
made, enkel de batterij uit China was blijkbaar nog niet geleverd. Eric had echter op zeker gegokt en nog een extra batterij in z'n rugzakske gestoken, er stond daar iets op van 12V, ik vermoed een drukfout van de fabrikant want volgens mij moest dit 12Kg zijn. Ik vermoed dat er ook een reserve plooifiets in zijn rugzakske zat afgaande op het gewicht van zijn backpack, altijd handig als ge ergens platrijdt natuurlijk. Al eens een binnenband moeten vervangen in de donker moet Eric gedacht hebben, mij gaan ze niet liggen hebben, en hij nam gelijk een reserve fiets mee in z'n rukzakske. Den dezen mocht het ouder lampsetje van Eric gebruiken, alvast gekeurd en goedbevonden en de 14,4V batterij heeft prima werk geleverd. Ook op de afspraak was de mist die bij momenten veel weg had van een erwtensoep. Ooit al eens een phare in dergelijke soep gestoken ... neen ?? ... ewel dat moet je alvast eens proberen om een idee te krijgen hoe het is om in de dichte mist te rijden met een wit scherm voor je neuze.
Parcours was in vergelijking met de vorige jaren hertekend met enkel nieuwe technische stroken waaronder in Aartrijke bij het voetbalplein. Zover ik mij herinner is het ook daar dat Jürgen bij het oprijden van een betonplaat, die daar wel erg gevaarlijk lag, tegen de vlakte gegaan. Al bij al zonder veel erg vermoed ik. Af en toe eens doorgetrokken op sommige stroken maar doel van deze rit was om samen te starten en te eindigen, wat we ook gedaan hebben. Voor mij was de Warande, geraakt een beetje afgezaagd maar 't is nu eenmaal zo, het hoogtepunt van de avond. Deze samen met Eric getrist (Andy gebist), al waren de bedoelingen van Eric iets anders. De jeneverstand daar ter plaatse zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben.
Den dezen heeft het bij eentje gelaten, wat van de Eric niet kan gezegd worden.
Na de warande was het in rechte lijn naar den arrivé, waar we met z'n allen, in een overvolle zaal, nog genoten hebben van 2 pannekoeken en bijhorend vocht. Niet zonder slag of staat de zaal kunnen verlaten, wegens plots overal bekende gezichten rondom ons en den Eric (yep alweer hij) blijkbaar last had van een op hol geslagen tong ... man man, 't was precies een vrouw, zo tetteren. En de Gregoir maar wachten ...
Denk dat iedereen het zal beamen dat dit een GEZELLIGE familie-
Grysperre uitstap was. Ondergetekekende dankt jullie voor het aangename gezelschap. De fietsrit retour naar Zedelgem was ietstke minder aangenaam ;-
)
Willem
foto's Eric (en buur Willem)
Zo 13 nov TT Baudour
Verslag van rit , t'ja wat moet je daarvan zeggen.
Het was het was MEGAFORMIDASTISCH!!!!!!!
Een ding is zeker dat de afwezigen ongelijk hadden , zeer mooie omgeving , en het parcours was echt om duimen en vingers bij af te likken.
Het eerste deel van de rit kregen we reeds steengroeves , ellenlange bosstroken en ja er werd zelfs even tijd gemaakt om een lijntje uit te werpen waarbij wonder boven wonder Eric de hoofdprijs gevist heeft , dakik me m'n lange oren nadien nie kon vertrekken omdak me m'n poten verstrikt zat in de visdraad (hardnekkig spul miljaar) was blijkbaar hun zorg niet (lol)
Maar na de 2e bevoorrading , waar gregory besliste de 45 te rijden wegens geen te best gevoel in de benen , kwam het summum van de rit ooooooeeeeeehhhhmygooooood (klein orgasmeke alsek eraan terug denk , sorry)
Op en neere weg en weere , gemeten singletrack van jaja iets meer dan 10Km met een zeer mooie technische passage van enkele Km er in verweven (trial parcours van ...?kweetetniemeer)
intussen hadden we (eric) het tempo wat opgedreven waarbij ik terug handig gebruik gemaakt heb van eric zijn slipstream en we als gevleugelden op tempo de ene hindernis na de andere namen en we kweetniehoeveelkeer tegen elkaar gezegd hebben "t'is ier wel geestig eeee"
Eenmaal aangekomen met een brede smile op het gezicht er nog ene genuttigd en zeer voldaan huiswaarts gekeerd.
Dit was voor mij zonder twijfel de mooiste die ik dit jaar gereden heb.
En Shreq , alive and kicking!!!
Kurt
foto's Eric
Michiels Brugge
za 12 nov TT st-
't Heeft zo zijn voordelen een ritje in je achtertuin maken: eens kunnen uitslapen tot, jawel, 07u00. Opgestaan met lome benen: dees week 2 keer een half uurke (bloos bloos) gaan lopen met 't vrouwke, da half uur is geen probleem, die spieren blijkbaar wel. Spieren voelden aan gelijk die van een ouwe vent, nie van 50hé want dan zou ik in topvorm moeten zitten (hé Erik & Marc). Maw da vraagt meer van dadde want ons madame heeft daar precies wa leute mee. Met de fiets richting bossen, euh veemarkt van St Michiels vertrokken om tegen 08u30 te vertrekken met Gregory. Tocht verliep, had ik wel verwacht, meer "langs" de bossen dan in de bossen. Gregory toch er in geslaagd om plat te rijden op een eenzame steen die onze weg kruiste (cross fietsen hé). En ja, de uitdaging was om deze in 5' op te herstellen, 't heeft nie veel gescheeld. Gianni & Marlonneke, ge moet maar eens komen kijken hoe dat moet hé ;-
)
)
Bakkerken ging daar mogen staan met z'n tube met schuim, 't ging nie veel schelen in tijd :-
Technisch boske in de cotté van snellegem was het meest uitdagende van deze rit. Op zich was dit een mooi stukske maar zegt genoeg over de rest van de 57km. Terug serieus verwend geweest met de staat van de ondergrond, welgeteld één plaske tegengekomen, zelf in de paardewegel door Beisbroek geen plas gezien.
Nog genoten van een korte après hopende nog enkele Grysperres te zien ... helaas enkel nog de Marc tegen het lijf gelopen bij het verlaten van de parking, man die zag er moe uit :-
))
De wouter was er ook want zijn knalgeel camionette stond te blinken in de zon.
Gregory merci voor het gezelschap, 't wa in orde.
Willem
Die knalgele camionette stond vooral met nen kapotte batterij .... . Soit, om 10h40 vertrokken met Laurens voor een ritje, die na 5km al heel droog bleek. Dus bij den deze een smile van voor naar achter (I hate nat en modder). In het begin ook een aantal leuke "uitgesnede" singletracks, voor mij was dit al dolle pret en het tempo was bijgevolg ook weer niet mis. Misschien iets te snel begon ik al snel te denken maar we zien wel hoe lang we dit volhouden. Uiteindelijk toch een beetje rustiger gereden, Laurens had ook al vele weken niet meer op z'n MTB gezeten en zocht af en toe naar de werking van zo'n dikkebanden vélo... :) :) :) . Het tweede gedeelte van de tocht was toch iets minder, ik ken de streek niet goed maar Laurens wist me te vertellen dat ze precies toch veel lieten liggen. Na een twijfel bij Laurens over de goede werking/afstelling van z'n nieuwe crank, zijn we bij een fietsenhersteller te rade gegaan (blijkbaar ene met kennis) die ons kon geruststellen dat het er niet zou afvallen.... reden we volgas verder voor de laatste 15km. Ik kreeg zowaar een snelle biker in het vizier en dreef het tempo nog wat op... het verslag van de laatste vergadering in gedachten dacht ik, ik moet gezamenlijk rijden met de Grysperre's. Een snelle blik achterom deed me een beetje inhouden tot Laurens er weer bij was. Die kwam mij zowaar voorbijgestoven en ging die "snelle" biker eens goed overclassen. Ahum, buiten de capaciteiten van diene tiep gerekend natuurlijk. Hij gaf gas en toen gaf de teller dik 40km/h aan.... en Laurens was eraf... Ik kon nog aanpikken en reed de laatste 3km met hem mee.
Aan de arrivee nog ene gedronken met Laurens en dan huiswaarts.
Weeral 2 dingen geleerd :
de regio rond Brugge heeft verdomd veel potentieel
en ik moet me soms niet zo laten gaan als ik een andere MTB'er in het vizier krijg. Ikzelf vroeg uiteindelijk op het forum of er iemand goesting had om laat te starten. En dan laat ik hem de laatste km's alleen afmalen... Sorry Laurens, tis soms sterker dan mezelf maar ik bedoel het goed. En een gemiddelde van 24,9 op 58 km is wreed snel voor zolang niet op de MTB gezeten te hebben.
Groeten, Wouter
route+profiel
Vr 11 nov TT Wervik
Deze morgen op tijd aangekomen in wervik samen met 't vrouwke waar Kuba en Tjetten ons al stonden op te wachten met ne kop koffie, korts erna kwamen Bertje en Dieter eraan en weg waren we. Al bij al vond ik het een tof ritje met veel off-
road, wel weinig of geen technische stukjes maar wel met een hele uitgebreide bevoorrading, rijsttaartjes, donuts, cake, fruit, zelfs frikadellen en bitterballen, alprodinks... De rit zelf hebben we op een rustig tempo afgehaspeld maar voor Ellen was het toch nu en dan diep gaan. Juist voor de tweede bevoorrading ( op 100m) ben ik platgevallen en had rustig de tijd om de band te vervangen, met nu en dan ne bitterbal, soyadrinkje heeft het toch een tijdje geduurd voor ie erop lag, maar da was door het gesukkel van Marlon, gelukkig was Dieter mee om een handje te helpen of we mochten 'touring' opbellen om ne band te leggen lol. De laatste 5 km nog eens doorgetrokken en gezien dat Bertje en Dieter toch ook over goeie beentjes beschikten terwijl Kuba en Marlon zich liefdevol over Ellen ontfermden, allé twas weer leutig deze morgen en tot laters, wat ik nu ook weet is dat kuba beter met de fiets dan met de auto rijdt...lol
gianni
filmke Marlon
deze morgen om 9h klaar om naar Wervik te vertrekken met Eric en Bjorn waare het niet dat onze moderne camionette met een platte batterij stond. Allé kort gezegd een half uurtje later toch kunnen vertrekken. Vetrokken voor de 50 en genoten van een leuk ritje, tzonneke was niet van de party maar de leute zat er toch in. Op het laatste t café binnengereden en genoten van een kippeboutje en een glaasje gluhwein. In de sporthalle was't dolle pret, net het schlagerfestival, na een lefke terug huiswaarts om te genieten van Sven Nys die de wedstrijd in Niel gewonnen heeft. Ajuus en tot de volgende
Annick
foto's Eric
Vr 11 nov TT Bruyelle
Ik ben dus gisteren samen met mijn neef de toertocht in Bruyelle gaan rijden, de start was hetzelfde als vorig jaar maar dat vond ik niet erg, via een lange off-
road strook kwamen we aan bij een eerste mooi stukje wat tussen de bomen en een klimmetje waar een groot deel te voet stond, ik begrijp nog steeds niet waarom. Daarna volgde nog enkel off-
road stukken om na 9 km de streengroeves in Antoing te berijken, de eerste put daar mochten we eens aan ruiken we reden er gewoon langs wat ik wel jammer vond maar wat toen volgde was prachting, eerst een terril en daarna de afdaling tot volledig in de tweede put om hiet wat fototjes te nemen bij die grote werktuigen, ik kon bijna onder de bumper terwijl ik recht stond. Na het uitrijden van deze put nog een stukje van de derde put bereden om dan na 24km aan te komen bij de bevoorrading waar je ook je fiets kon afspuiten, wat nu niet nodig was wat een verschil bij vorig jaar. Nu volgde het mindere deel van het parcours nu ja minder, lange off-
road dreven volgden elkaar in sneltempo op, bij de iets moeilijkere stukken was het naar franse/waalse gewoonte even aanschuiven. Na 42km kwamen we tevreden terug aan in Bruyelle om te besluiten dat dit een mooie rit is waar ik zeker nog terug kom.
Gregory
Zo 6 nov TT Escaudain
Verslagske , k'ging het vroeger doen maar k'zat gisteren met een vergadering waar ik mij mentaal moest op voorbereiden....
Zo gezegd zo gedaan en om 05.00H het wekkerke gezet om tijdig op afspraak te zijn , met enige vrees den EPIC uit zijne hoek gehaald (jaja hij stond er nog in , goe straf gehad dedju) en op het fietsrek te laden waarna in geplooide draf met de BATMOBILE richting roeselare om Eric op te halen.
Tijdens mijn sluiptocht naar de voordeur ,met al reeds de gedachte in mijn hoofd t'is hier verbazend stil eric zal nog in z'n bedde liggen , word ik plots van langs achter verrast door Eric die mij toeroept van uit een andere voordeur?!?!?
Eenmaal alles ingeladen en GPS ingesteld op weg , toen kreeg Eric reeds een licht vermoeden da kik nie altijd doe wa de vrouwen zeggen (stem van GPS) hoewel dit in dit geval misschien wenselijk was (i'm verrrrrrry sorrrrrry , en voor de terugweg nog meer...)
Zo goed als zelfde tijdstip kwamen ook Gregory en zijn compaan toe (daan?)
Dus met een 4-
koppig groepje gestart en vlot kunnen rijden voor de volle.............2Km om dan in het 1e speeltrajectje even geduld te moeten oefenen voor de toch wel eigenaardige rijstijl van onze franse vrienden.
Zie ge een bultje zet uwe voet
-
-
Hebde uwe voet moeten zetten dan hebt ge ook tijd om efkens een babbelke te slaan me dendezen die naast u op de helling ook stilgevallen is.
-
Zijt ge dan aan t'babbelen , laat u nie opjagen door de 40 wachtenden die graag ook een poging tot beklimming willen echter niet kunnen wegens verserde doorgang.....
-
Zijt ge naar boven aan het wandelen en der roept achter u iemand PAAAAARDON , begroet deze dan vriendleijk terug want dit wil geenszins zeggen dat deze eventueel wat plaats zou willen om te passeren.
-
En bovenal , hebde nog iets liggen thuis da ge nie meer nodig hebt en er nogal belachelijk uitziet , plak het dan op uwe helm en rij ermee rond...
Eenmaal deze passage doorkomen begon het wat te vlotten en kwamen we algauw aan de splitsing waar greg en collega beslisten de 45 te doen en Eric en mezelf niet konden weerstaan aan de in de verte zichtbare terril die in de richting lag van het traject van de 55Km , even onderling afgestemd en beslist elkaar aan de meet terug te zien.
Wat volgde was grotendeels te omschrijven als lange (maar meestal onverharde) verbindingsstroken tussen de nodige speelpleintjes door , albijal waren de verbindingsstroken een aangename verpozing om terug op adem te komen.........tot op een stuk weg een bende halve wilde ons voorbij vliegt en Eric in de smiezen krijgt dat ze eenmaal wat van ons verwijderd geen tempo konden houden , gevolg was dat tempo de lucht in ging en ik mij met veel plezier verschuilde achter Eric zijne grote rugzak , enkele Km later vielen ze als vliegen en niet veel later verzwolgen (lol)
Nadien toch wat gas moeten terugnemen en kon ik hiervan nog juist Eric van op de hoogte stellen met een miezerig fluittoontje (iets roepen in de zin van ELAGERIEGIETERAPPEWIJE kon ik niet meer uit mijn longen persen) , wil er wel de nadruk op leggen dat we geen zotte kuren gedaan hebben en steeds verstandig tempo , waarvoor dank.
Het hoofdstuk doemde plots op in de hoedanigheid van de laatste te beklimmen terril die 2 maal op en afgedaald diende te worden wat aardig lukte , een bisnummer en 2op2 was dan ook algauw een feit tot jolijt van de vele wandelaars op de helling (lol)
Een 3e bisnummer was niet aan mij besteed daar alle metertjes toch wel voor deze beklimmingen serieus in het rood gegaan waren dus terug op weg.
Luttele minuten na de laatste afdaling van deze terril besloot de techniek toch wel even protest aan te tekenen voor het moeten verduren van deze onnoemelijke krachtexplosies (efkens stoefen moe ook kunnen he, lol) waarbij de linkercranck van Eric zijn MTB besloot wel aan zijn voet te willen blijven hangen maar niet aan de fiets!!!!!
Eenmaal dit opgelost tocht verder gezet en eenmaal aan de meet nog ene gedronken met z'n allen en wat bijgepraat over wat terug een geslaagde voormiddag was , thanks!
@Eric , ge moogt azo mijne hooond nie meer doen verschieten en u hebt een dikke merci van de dochters.
Kurt
foto's Eric
za 5 nov TT Deinze
Vandaag samen met gianni, ellen en nog enkele vrouwen de toertocht in Astene-
Deinze gaan rijden, vond het wel een leuk tochtje, maar een tweetal stroken tegen gekomen waar een beetje modder was maar zeker nog goed te doen mits de juiste bandenkeuze. Tijdens de rit geen enkele druppel regen gehad. Aangekomen met 53km op de teller en een gemiddelde van 22.2
Gregory
za 5 nov TT Vlamertinge
Ewel, 'k stond daar alleen in de gutsende regen, nee, zo erg was het niet. Het was aan het miezeren, meer niet. Bepaalde stroken lagen er vettig en glibberig bij, en voor een brildrager gelijk ik, soms "blind" rijden en slieren. 't Sliek zat tot IN m'n broek. De Cats een paar keer op en afgereden, na de eerste keer al m'n tel kwijt ;-
) om dan als laatste nog eens over de "Ruelle de Cimetière" te rijden. Den deen die daar begraven ligt (met alle respect voor degenen die daar hun laatste rustplaats hebben) gaan ze toch goed moeten vastleggen zunne. Naarmate de tijd verliep, begon het steeds minder te miezeren en bij aankomst zelf een straaltje zon. Bij de afspuitstand nog eens de lanse in mijn broek gestoken en ooo zo blij dak een verse broek in m'n otto had liggen. De afwezigen hadden gelijk ditmaal, toch wat het slijkgehalte betreft, maar om één of andere reden heeft de combinatie regen en slijk toch een speciale aantrekkingskracht op mij, enkel jammer van dienen bril.
Tot de volgende en hopelijk, en dit meen ik echt, eens met Ellen er bij, 'k will haar zo graaaaaaag ...
.
)))
.nog eens uit de wind zetten :-
(P.s.: amper een gemiddelde van 20 Ellen, dus ge ging zeker meekunnen vandaag)
Willem
Di 1 nov TT Ruislede
Vooreerst , GE ZIET EEN BENDE ZOTTEN. (da moest er toch efkens uit)
1. Komme nog maar toe en kword al door 2 gasten in een grijs ottoke verweten voe janette , miljaar.
2. Terug gebleken dat veiligheid voor alles gaat bij de grysperre's , er werd immers telkens duidelijk gewaarschuwd voor alle mogelijke gevaren op het traject zoals daar zijn , bladeren/gras/een bocht(in dit geval werd zelfs de gebruiksaanwijzing voorgelezen zijnde "u draait aan uw stuur in de richting van de bocht"/een plasje/een boom ja zelfs een kiezelsteentje enkel de futiliteiten (paal,wegoversteek...)werden achterwege gelaten(door mij , sorry).
3. Ke der achter gevraagd dus kebt gekregne , waarmee ik bedoel "gene compassie van m'n companen omdak een WE te bourgondisch geleefd heb" ,MERCI eeeeeeeeeee
4. Vanuchtend nochtans gestart me gevoel "t'zal wel goane" tot aan Km20 , van Km25 reeds gevoel "t'go wel mo k'zoe misschkienst beter geen kopwerk niemeer doene" , vanaf Km 35 gevoel "t'go precies toch nie zo goe" na Km 40 reeds gdvrdmiljaardeju t'go heleganst niemeer rie kik ier me latte bandne misschien ?en na Km 45 tot de meet eke alles zitten verwensen dak tegen k'wam ja zelfst de grassprietjes langst de kant waarvoor mijn oprechte excuses.
@Willem , t'is ollemole uw schuld , eerst 5Min te late komne en toen rien gelijk ne zot om die tijd weer goe te maken en wieder maar meetjoolne
@Marlon , Merci voor na de 2e bevoorrading nog ne keer voor locomotief te willen spelen maar t'was geen avanse niemeer , ook voor uw verkwikkende commentaar bij mijn aankomst die toch uw bezorgdheid over m'n gesteldheid liet blijken "amai ge zieter gij nie goe uit wije" awel , k'voelde mij ook gelijk een slunse.
Neenee gasten alle gekheid op een stokje en in bovenstaande moeten uiteraard enkele lol's verwerkt zitten , jullie waren vandaag zeer goed en ikke nie , zo simpel is da.
Mij terug uitstekend gejeund tijdens uitstapje met de daltons , merci he gasten en tot de volgende.
En nu gok stoppen want ze zien daar me miene baxter.
Ahja , ke miene EPIC in den hoek gezet , t'is godver al den 2e keer datem mie da lapt (lol)
Kurt
Deze morgen aangezet met zijn vijfjes (kurt, marlon, greq en willemen mezelf), de eerste 20km wa zot gedaan en gezevers, zoals op alle gevaren die zich konden voordoen elkaar waarschuwen, normaal wordt er enkel geroepen 'Paaltje' nu was da van pas op bultje, mais, strond,...zot zijn doe geen zeer zeggen ze dan, na 20 km dreef Willem het tempo wat op en na da technische bosje kwamen we sofeurke tegen die zei tegen willem en ik 'laat jullie maar een keer gaan' en zo begonnen we samen te rijden en kwamen we bij een groepje cyclocrossers die redelijk goed doorvlamden, gelukkig was de tweede bevoorrading dan niet ver meer. Na de tweede bevoorrading nog een tijdje meegereden met sofeurke maar die dan laten gaan want de motor had zich al enkele malen opgeblazen en 't vatje was op, dan samen met marlon rustig naar de arrivé gereden , fiets afgespoten en naar huis dan, maar door het vele volk (2000 man) was het aanschuiven, wel vervelend dat er ene de hele tijd stond te toetern achter mij, die was blijkbaar nog niet moe genoegwas( hé Willem) lol
Gianni
foto Marlon
Rond 9u30 met manlief en schoonzoon gestart voor de 50 km in Ruiselede, 'twas geleen van september dat de grysemerrie nog een toertocht gereden heeft dus toch een beetje nerveus gestart. Door de late start werden wij nergens gehinderd en konden we overal vlotjes door. Met ons 3 toch vele leute en plezier gemaakt vooral in het crossparcours in Aalter. Nog iemand van jaren geleden tegengekomen en de uitstap kon niet meer stuk. Toffe rit.
de groetjes en misschien tot in Wervik
Annick
foto Eric
Di TT Peronnes
Les-
Gisteren samen met Marc vertrokken in Peronnes -
Antoing. We hoopten er een technisch en uitdagend parcours te krijgen. Jammer genoeg kregen we dit niet onder de wielen voorgeschoteld. We kregen een rit met vele rechttoe rechtaan wegels zonder hoogte verschil 150 hoogtemeters over 58km. 1 kleine terril passage en een bos met een single track van om en bij de 3 km deden ons hart even sneller slaan voor de rest wel een offroad gehalte van 80% denk ik. Denk niet dat het de verplaatsing waard is. Tenzij het zo'n mooi weer is als vandaag.
In 2u30 min stonden we dan ook terug bij af. Voor mij was het stramme billen dag vanwege een minivoetbal match voor den beker die we de avond voordien hadden afgewerkt met slechts 5man. 4maal 13min40sec in het rood gaan zonder wissel laat je billen lekker vol lopen. En da voel je den dag nadien bij iedere extra inspanning:lol
zo 30 okt TT Middelkerke
deze morgen was eric er vroeg bij om te melden dat zijn duurtraining maar tot 7h zou duren . Als een vodje zou hij terug in zijn bedje kruipen . Een tijdje later was het willem zijn toer , gelukkig enkel om te melden dat hij een kwartiertje later zou zijn . Oef . Daar aangekomen was het enkel een beetje wachten . Van Stefaan T geen spoor , dan zijn we maar vertrokken . Gekregen wat we verwacht hadden .
bedankt voor de companie willem , het was weer in orde . Hopelijk geen probleem met uw rug . Nog een beetje wachten en je rijdt op vleugels :)
Marc
Voila sie, m'n eerste derny-
ritje van het jaar zit er op. Brommerke Marc heeft dat goed gedaan, wat was ik blij dat hij op dat stukske strand van nauwelijks 7 km op kop wilde rijden, hem efkens moeten aanmanen om "ietske" trager te rijden vooral omdat we nog maar net vertrokken waren (enkel op de golfbrekers was ik telkens iets sneller, mijn handle-
bars verdwenen bijna twee keer in z'n poepenolleke). De weerwraak kwam echter in één van de duinpassages waar ik bijna een voet in m'n gat had ;-
)
Het grieperig gevoel van vorige week was helemaal weg, godzijdank (Erik als het een troost kan zijn, 't duurt maar een weekske). Op het jaagpad langs het kanaal nog een misverstandje tussen ons twee: 'k riep tegen Marc dat het snel genoeg ging met 30km/u op mijn tellerken , had ie wel niet verstaan om het tempo niet te laten zakken onder de 30 zekerst -
hardhorigheid is ook één van die symptonen zekerst van half-
grapken hé Marc
eeuwelingen -
))
Kortom, den deze heeft zich wreed geamuseerd achter z'n derny :-
Willem
@ willem en Bush: deze morgen aangekomen rond 8.00h en vertrokken rond 8.15h, sorry gasten, was een prachtige tocht langs t water was nog knap een lastig eindje van middelkerke tot westende (st laureins) met windje op de kop , dan naar nieuwpoort ,toen nog wel platgevallen ook ( da gebeurd ee) azo terug naar middelkerke (langs de vaart ) en als afsluiter het crossparcour. En aangekomen met 51 km up de teller. Twee schitterende bevoorradingen voorgeschoteld gekregen, kgaan eu keer jullie gsm nummer in miene gsm upslaan
Stefaan T
foto Marc
Zo 30 okt TT Pittem
Na de vele rechte stukken van gisteren tijdens de TT van Torhout was er vandaag o.a. de TT van Pittem. In feite ging in deze niet rijden maar toen ik op het MTB forum foto's zag van de kleiputten begon het toch wel te kriebelen. Het zag er MTB uitdagend uit en het sprak me aan om gewoonweg enkel in de kleiputten te gaan rijden.
Fiets op de auto en weg. Toeval of niet, net voor de steenfabriek kwam ik Stefaan tegen. We hadden beiden dezelfde doelstelling en dat was biken in de kleiputten.
We zijn er meteen ingevlogen, het eerste deel was aan de rand van de put wat kris kras in het gras met kleine bultjes. Vervolgens kwam er een leuke stijle uitdagende afdaling. Een mooie singeltrack in de bosjes met op het einde nog een ferm neepke ophoog. Uiteindelijk afdeling tot in de put en dan een steil technisch klimmeke. Blijkbaar waren Stefaan en ikzelf één van de weinigen die daar boven geraakten. Daarna een afdeling en terug een serieuze klim tot straatniveau. En dit hebben we 1u20min herhaald. Iedere ronde begon het beter te gaan, echt fun.
Ah, het deed deugd om nog eens het gevoel te hebben van de kick bij een afdaling of een technische klim.
Plotseling was het 11u en tijd om richting huis te gaan. Er moest nog geklusd worden en in de namiddag hadden we bezoek. Het deed toch een beetje pijn om de putten te verlaten. Stefaan, het was leuk om samen de MTB-
fun te beleven.
Net voor ik vertrok kwamen Giani, Gregory en Marlon die de volledige tocht reden, maar voor mij was het tijd om te vertrekken.
Ik wil meer van dat.
Grysperre's, de groeten en tot de volgende.
David
Over den TT en de bevoorradingen kan ik niet veel zeggen. Voor mij bestond deze rit uit de eerste 15km het parcours volgen samen met Gianni, Marlon en Gregory tot ik net na ardooie Veld genoeg Vlam wegels gereden had en besloot om in rechte lijn naar de kleiputten te rijden. De rest reed het parcours verder. David tegen gekomen die ook slechts de kleiputten akls uitdaging zag. Daar dan 7keer het parcours der specialisten gereden. Nooit voet aan grond moeten zetten op één keer op het steilste klimmetje. Daar 1keer niet boven geraakt 6keer wel. Kreeg er ook te horen van de fotograaf van dienst dat ik en men clubgenoot de enige waren die de klim tot een goed eind wisten te brengen. Zelf kreeg ik 1keer onder men voeten van ene die vond dat ik in de weg reed?????????????? heb hem maar doorgelaten Nochthans op 1/3 de van de klim stond hij stil en ben ik hem lachend met "een ga het niet da" voorbij gereden en dan maar getoond hoe het moest.
Volgende keer ga ik zelfs na de inschrijving in rechte lijn naar de putten om er de hele voormiddag rond te crossen. Zou een ideaal wedstrijd parcours zijn met een schoon zicht voor de supporters.
Thuis gekomen met 75,8km 3u49 rondgereden het steilste klimmetje was 32% dit hier https://lh6.googleusercontent.com/-
WB6tDi2tn6c/TqqBDNnXuEI/AAAAAAAACyE/0gR19Owdy_g/s640/IMG_0500.JPG
Zelf had ik 420 hoogtemeters
Mooiste van alles was toch de afdaling https://lh3.googleusercontent.com/-
I69PvVtgkJU/TqqAn1mNJOI/AAAAAAAACxY/MbdhU9vqKF4/s512/IMG_0490.JPG
met aansluitend de single track ZALIG!!!!!! https://lh3.googleusercontent.com/-
KzLrdR8JxDs/TqqAtqgmWBI/AAAAAAAACxg/C31lodrRyUs/s512/IMG_0492.JPG
Bedankt Bikedevils ik heb nog eens echt genoten in de vlaanders van iets wat MTB is voor mij en het niet moeten doen met wat aan elkaar gebreide wegels
Stefaan B
filmke stefaan
foto's Marlon
29 okt TT Torhout
Deze morgen om 8u30 toegekomen waar Wolly, Greq en Follow al zaten te wachten, Sublover kwam enkele minuten later toe, na inschrijving gingen we starten maar Ellen had nog met twee meiden afgesproken maar die beslisten om samen te rijden daar die ene nen nieuwe fiets had die ze nog moest gewend komen (corratec 29'er, mooi machientje), dan samen vertrokken maar na enkele km'ers kwam Wouter polsen hoe het met de conditie was en vroeg, 'wanneer geven we er een lap op', ja lang heeft da niet geduurd of er kwam een stevige versnelling van Wouter ergens op een paardemanége denk ik en ik mee in het wiel en vanaf dan viel het niet meer stil, amai , heel lang geleden dat ik een toertocht afgewerkt heb aan zo'n hoge snelheid, maar heb me toch goed geamuseerd, ben ook blij dat Ellen twee dames gevonden heeft die ook regelmatig meedoen aan toertochten, vanaf de eerste bevoorrading heeft ze met die meegereden, aan hun gemiddelde te zien moeten die ook goed doorgereden hebben, ja die ene heeft vorige week meegedaan aan de triathlon in Barcelona, dan moet de conditie toch redelijk goed zitten. Toch ook nen chapeau voor Jurgen die niet veel geslapen had na twee tegenslagen te verwerken gehad te hebben, en toch de goeie benen meehad vandaag. Allé samengevat, nen leuke voormiddag gehad in ideaal fietsweer en in goed gezeldschap, kvraag me af wanneer ik nog eens met Bushrider zal kunnen samenrijden, wa is da lang geleden en vorig jaar reden we toch dikwijls samen, ja da moet passen hé, alhoewel ik beter niet teveel met jouw meerijdt hé Marc indien ik lang wil leven...lol
ps nogmaals bedankt hé Sandra, volgende keer wanneer ik Wouter zie hebben we ZEKER iets voor jouw mee, Luca was content met zijn konijntje
Gianni
Een warme ochtend, voor eind oktober te zijn.
Voor het eerst de TT van Torhout. Met 6 Grysperre's van start gegaan, een aangenaam tempo de eerste kilometers ingezet. In het eerste deel twee bruggen waar ik terug probeerde eerste boven te zijn maar tevergeefs, Gregory en Wouter waren me te snel af. Een eindje daarna begon iedereen zijn tempo te rijden en ontstonden er twee groepjes. Het tempo van Wollie en Gianni is voor mij te hoog. Het zou niet lang duren of ze zouden me mogen reanimeren, vandaar bleef ik bij Jurgen en Gregory.
Wegen en onverharde stroken wisselden elkaar vlotjes af. Af en toe een aantal dreven in een bosrijke omgeving. Alle onderverharde stroken lagen en goed bij, hierdoor kan er vlot tempo gemaakt worden.
Na een bevoorrading, waar er niets op te merken viel, kwam de Warande. Voor de eerste keer in mijn leven dat ik daar door reed. Jammer dat het in een paar minuten gedaan was. Het mag van mij heel de tijd dergelijke omgeving zijn.
Na de Warande kwam de oude spoorwegbedding om dan uiteindelijk doorheen het bos van Wynedaele terug Torhout binnen te rijden. Het meeste sap was uit de benen, zeker voelbaar bij dat laatste klimmeke naar die boerderij.
De groeten en tot de volgende rit.
David
28 nachtrit halloween
alleen vertrokken, enkele km daaral enkele erikabikers dan maar bij hen aangesloten
( toffe gasten) ,een goe berijdbaar parcour in vergelijking met vorig jaar, bevoorradingen 2 waren somber, t heeft toch iets apart een avondrit met een mijnwerkerslampeke up miene kop.
Stefaan T
23 okt TT hooglede
Gisteren Ritje van de mosselmarktsprinters in Hooglede Gereden samen met Jurgen, Gregory & Stefaan T.
Ingeschreven om 8u waar men 3 medgezellen me stonden op te wachten.
Vertrokken richting Sleighage op t'gemakske.
In de offroad stroken een klein beetje rapper gereden, zodat de kou plaats maakte voor gezellige warmte.
Na iedere strook effe gewacht om samen verder te rijden naar de keuneleute.
De 1e Bev. was na goed 20km en er was niks op aan te merken ook moeilijk want er waren nog niet veel bikers op pad zo vroeg;
In de keuneleute een lusje gemaakt zonder fantasie'tjes.
Daarna stuurden ze ons naar de Geite waar we de gekende wegels aansneden.
We keerden dan terug naar Hooglede om er de hoogte meters wat op te krikken.
Eerst de parnasusberg volledig omhoog waar Gregory zich vastbeet in men achterwiel bij het 1e deel dan maar nog wat sneller
op het 2de deel gereden en hij loste maar plooide niet. De 2de bev. volgde kort na de klim wist ik nog van vorige editie's en dus wachte ik niet.
Eigenlijk had ik het beter wel gedaan want Jurgen en Stefaan besloten hun weg in te korten, zo geen goeiedag kunnen zeggen.
Na de 2de bev. Van Gregory dat we toch een gemiddelde moesten halen van 23. De teller stond op 22,4 dus een beetje gas meer gegeven.
op de laatste 15km die richting Gits gingen. We reden elk z'n beurt op kop en moet zeggen NOG NOOIT GEWETEN DAT GREGORY ZO SNEL REED!!!
T'was voor mij de 1e keer bij men weten dat ik hem zag doortrekken en beuken tegen de wind in. Men menig dus moeten herzien hij kan wel degelijk afzien.
Jammer voor hem dat hij in de zomer zoveel last heeft.
We hebben de kaap dan ook gehaald Avg 23 over 58km hen en terug inbegrepen.
De rit heeft ons ook iets bijgeleerd in functie van onze Eigen TT dus het was een vruchtbare ochtend.
Bedankt mannen!!!
Greetz
Stefaan;)))
Zo TT Harelbeke
Na een relatief korte nacht stond ik paraat en klaar aan de Gavers voor de eerste MTB-
You/telenet TT. Met Eric en Marc hadden we reeds afgesproken om de 80km te doen. We hadden wel niet op het vele volk aan de inschrijving gerekend en konden pas rond 9h starten. Het eerste deel was op de gekende maar mooie paadjes van Harelbeke/Deerlijk. Na de eerste bevoorrading dienden zich de eerste "saaie" stukken aan onder de vorm van patattenvelden en maisstrooken.Er is hier wel meer uit de streek te halen. Ondertussen was het tempo weeral niet mis, maar ik voelde me minder goed als vorige week. Maar dat vonden Mark & Erik geen reden .... gelijk hebben ze ! Na een 2de bevoorrading (op dezelfde plaats en met nog weinig drank en eten) vertrokken we voor weer een mooier gedeelte richting Heester, Aalbeke enz.... Hier besloot Erik het patattenveld eens van dichtbij te inspecteren... Na nog een lekkende band bij Erik te fixen (Erik fixen en ik kijken) reden we tot de 3de bevoorrading waar bijna geen volk was (en bijgevolg veel drank en eten). Vanaf hier wisten we dat het in draf naar Bellegembos ging. We hielden de tijd in de gaten want we moesten nog flink wat kilometers doen en de Omer riep ons al, we gingen desnoods een beetje inkorten. Maar eens Bellegembos in zicht bleven we het parcours maar volgen, en wat een parcours in het bos, dit was toch wel één van de betere passages die ik meemaakte in dit bos. Na onze speeltijd nog snel op een drafje richting Gavers waar we een pistolet, Omer en Telenet (I hate telenet) drinkbus mochten in ontvangst nemen.
Besluit, 't was goed weer, goed gezelschap, zeer goede organisatie, enkel hadden ze zoveel volk niet verwacht. En af en toe waren die patattenvelden er te veel aan.
Merci Marc en Erik voor de "compagnie" !
Wouter
PS : Erik, probeer de volgende keer iets subtieler een rugklopje aan Mark te geven als teken dat hij moet vertragen omdat ik te diep moest gaan ....
foto Marc
foto Eric
Za 22 okt TT Oostkamp
Voilà net terug van Oostkamp. Voor het eerst dit jaar winterpakske aangetrokken. Thuis in vriestemperaturen vertrokken met de vélo richting start waar de Marc al ongeduldig stond te wachten ... van 7u30 al, van een vroege vogel gesproken. Geen andere Grysperre's gezien en dan maar vertrokken voor wat een rustig ritje ging worden ... gelukkig maar zoals later zou blijken. Als je van een veldtoertocht spreekt, ewel, dit was er eentje, veel off-
road maar met weinig mtb-
gehalte. Heel rustig gestart (op verzoek van Marc) en naarmate zijn beentjes opgewarmd waren ging het tempo gezapig de hoogte in. In een lang stuk in en uit veldwegels (schat +/-
5 km) begon Marc een beetje door te trekken en voelde ik direkt dat er iets loos was. Zelfs eens gestopt om te zien of mijn wiel niet sleepte pfff, 't waren duidelijk de benen die niet meewilden. Zal het maar bij een opkomende verkoudheid houden gezien nogal wat snot onderweg verloren, een schorre keel en één oor die vol liep. Op het einde van groepje naar groepje gefietst om zo toch nog wat hogere gemiddeldes te hebben :-
)
Marc, merci voor de gezellig rit, in het begin nogal wat afgekeuveld zunne.
Willem
foto Marc
Zo 16 okt TT Beselare
zondag gestart in Beselare zonder al te veel verwachtingen, maar 't tochtje was leuk om rijden met heel veel afwisseling en constant wa op en neer. De bevoorrading was ook ok, zelfs met boterkoeken, daar niet willen onderdoen met Marlon en elk om wa zot te doen 7 of 8 boterkoeken gegeten die dan natuurlijk voor de rest van de rit op de maag lagen, maar het ergste was al die BOEREN (puffen) die Marlon ongegeneerd liet gaan, ge kent hem hé. Wat me wel opvalt is dat er de zondag weer veel MTB'kers op stap zijn, hier 850 deelnemers en in Ruddervoorde waren er ook al een groot aantal zoals ik vernomen heb en dan was er nog Waregem. Ja Gregory is inderdaad een groot verschil in de zomer tov de winter, ge hebt sterk gereden Gregory, en ja veel leute hebben we inderdaad gehad, was ook niet moeilijk hé, met de grootste clown van de club die mee was..........alhoewel die Brenda om het kwartierke een berichtje sturen, hallo, na een aantal maanden zal ge mogen blij zijn da ze u ééntje zendt in een week Marlongske..........
Gianni
foto's Marlon
Zo 16 okt TT Waregem
'k Zou graag iets schrijven maar kweet nie wadde, 't ging me bij momenten deze morgen iets te snel om alles goed tot mij te laten doordringen. 't Eerste wat dak dacht vanmorgen was: "heeft bakkerken were vergeten een toarte te bakken en moet tie daarom vroeg tuus zien"? En in al z'n geweld riet tie nog een boom omverre ook, best dan de groene da nie gezien hen. Kee zelve gin tied had om koed te kriegen, zelve nie in korte broek. Ké zelve gin tied had om te peinzen dak in feite nog kopzeer had van 't personeelsfeestje een paar uur voordien.
Voor de start mezelf voorgenomen om geen meter kop te doen ... ké zelve de keure nie gehad om kop te doen.
Op 't einde nog de Wouter tegen dek, den Eric tegen dek, gelukkig zonder veel ergs. Verschiet dat er toch nog 800hm zaten in deze rit (volgens de Wouter), 't is precies allemaal voorbijgevlogen ;-
)
Nu eindelijk, na net nog een verjaardags feestje en de daarbijhorende kaasplank met wijn, genieten van een beetje nachtrust. Tot de volgende, groeten van een moegestreden krijger :-
)))
Willem
Mijne polar spreekt over AVG 23,6 Over 61,7 km in 2u38min afgehaspeldmax speed 48,8, hoogtemeters 480, dalende meter 485., min temp 0°C, max temp 16°C.
Ben eerder geneigd deze hoogtemeters te geloven. Had nu niet het gevoel dat er veel berop in zat. Gestart bij 0°c deze morgen met 8man Eric; Marc; Frederik (broer wouter); Wouter; willem; Dirk; Zeffi en ikzelf. Na een rustig opwarmertje een 1e single track zat ik toevallig op kop en dacht ga zorgen dak geen kou meer heb en een beetje aan de gazze gedraaid. Aja kon niet anders want Wouter had gezegd dat het een snelle rit ging worden dus moesten we ook zorgen dat het een snelle rit was e ;-
) Ergens halverwege zag ik links een zakje vuil liggen en was zodanig aan het kijken daarnaar dak vergat om een boom te ontwijken had hem half gezien en was net te laat met mijn maneuver. Een klein tikje van den boom en men trui en onderhemd waren naar de wuppe. Een schreve op men arm en zelfs op men rug een schreve getrokken. Omdat ik dat nu niet graag tegen kom dan maar de gazze nog iets verder opengetrokken om men vertrouwen zo snel mogelijk terug te hebben en om men 1e kolére uit te werken. Daarna volgde een tempo ritje naar Wortegem petegem -
Tiegem en terug naar Waregem waar wee er nog ene op gedronken hebben.
Anzegem -
Stefaan
foto's Eric
Za15 okt Tt Gullegem
Deze morgen opgestaan met ietwat beter gevoel dus de velo van den haak en toeme platten achterband dus t'was al goe gestart , efkens gestopt en zonder opde horloge te kijken vertrokken naar gullegem me de velo.
Nog gene mens te bespeuren dus efkens klokske geraadpleegd .... 07.30H dus nog tijd voor een fokkietje.
Wat later kwamen de troepen aan en iets na tenachten (bij aankomst van david) gestart.
De rit zelf was nie echt iets speciaals maar nu ook niet onaangenaam mede door het gezelschap waarvan david blijkbaar iets heeft met bruggen en de onweerstaanbare drang om een tempoversnelling in te lassen telkens er een opdoemt uiteraard gevolgd door de meute (mij en ze nie zot gekregen , heb maar ene keer meegespeeld) echter later , als we (wouter en me)op de boane het tempo ne keer tot op de 40Kmh brachten , bleek dat het bruggesprinten van enkelen in de benen gekropen was (lol)
Zelf had ik (gelukkig) minder last dan verwacht enkel geregeld het gevoel dat mijnen adem niet 100%was , bij deze ook m'n excuses voor de geluidsoverlast dak geregeld veroorzaakte.
De rit dan ook afgebold aan een gezapig tempo tot een Km of 7voor de meet er zich een groepke laagvliegers bij ons voegden (de cowboy etc.) , toen nog enkele anderen besloten ons groepke te passeren steeg de spanning onmiddelijk gevolgd door de cowboy dak achter ons hoorde sakkeren "wa doe we daarmee" en tegelijkertijd wouter mij aankeek en de gevleugelde woorden sprak "wa pijsde" , en blijkbaar dachten we hetzelfde dus t'spel was vertrokken tot an de meete.
Geslaagde voormiddag dus en al m'n pijpleidingen zijn blijkbaar gekuist , met 70Km op dne teller thuisgekomen waar de vrouwe al klaarstond "ge ging vandage toch den plafond uitbreken he , dus zo gezegd zo gedaan.....
Tot de volgende en merci voor de aangename voormiddag!
Kuba
Gullegem, niet echt de mege streek maar toch besloten deze te doen.
Met de wagen naar de start, 2 à 3 graden, tochwel serieus friskes.
Niet echt iets voor mij.
Het parkoer was natuurlijk niet echt MTB uitdagend maar toch vond ik dat er veel onverhard in zat, meer dan ik had verwacht.
Er was een zekere Patrick mee, die reed met een Specialized Epic Carbon, volgeveerde fiets met 26' wielen. Deze persoon was zo vriendelijk om eens een stukje te ruilen van fiets, nogmaals merci. Het is toch iets helemaal anders dan mijne Trek 8000 hardtail aluminium. De fiets stuurde anders, versnelt sneller, zit goed en de achtervering voelt goed aan en werkt efficiënt. De SID vork is toch een groot verschil met een FOX, of misschien was de vork niet goed afgeregeld. Tochwel aangenaam verrast en vond eigenlijk ook dat de fiets minder energie vraagt van de rijder. Tja je zou zo een spel eens moeten kunnen testen op een echt MTB parkoer voor een aantal uurkes.
En de rit ging verder en toen kwamen de bruggen. We deden dat vroeger ook en ik kon het niet laten. Het was voor de bolletjes trui, even alle PK's loslaten waarbij Wollie me net voor de top nog voorbijstoof. Een tweede brug nogmaals geprobeerd maar tevergeefs. De laatste tien km had ik het toch wel moeilijk, het beste was uit de benen.
En toen ik thuis kwam stond het vrouwtje klaar om te gaan wandelen, zo gaat dat.
David
Za 8 Okt TT Heestert
Marc, een gezellig uitstapje met de Wouter. Bij momenten beetje veel baan, pijlen genoeg maar soms niet op de goeie plaats. Degenen die er niet waren vanwege de regen hadden GROOT ongelijk, alles lag er perfect en heel goed bereidbaar bij, zover ik me nog herinner, geen enkel plaske gezien.
Spijtig geen tijd had om fotookes te trekken: paar keer tegen elkaar gezegd "zouden we het niet wat rustiger aan doen", 't ja, schat dat we het telkens net geen 2 minuten volhielden. Wouter had goe benen vandaag. De mijne na de derde bevoorrading wa last van de koude door stil te staan, best dat Wouter zo vriendelijk was om nog +/-
15km kop te trekken tegen de wind in en zelf nog de achtervolging ip Uncle Sam in te zetten ;-
)))
). Ie geraakt stilletjes aan terug ip toeren, da beloofd voor de winter ... als het droog blijft :-
Wilem
Zon. 2 Okt Mountainbike duorace Middelkerke
Grysperre deelnemers
Nr. 6 : De Favorieten : Andy Kindt & Gianne Deweerdt
Nr. 7 : MTB Team Omer Grysperre : Stefaan Buffel & Marlon Lesly
Nr. 13 : Grysperre 99 : Eric Mortier & Marc Mortier
Nr. 16 : Ellisa : Lisa Goethals & Ellen De Cramer
Nr. 17 : De Grysperre Crossers : Gregory Herreman & Jurgen Haest
Nr. 21 : Grysperre Bos & Vos : Willem Maveau & Debruyne Dieter
Nr. 39 : De Grysraketten : Thomas Dumont & David Veracx
de dag daarvoor
allen, dit net teruggevonden in de plaatselijke "Gazetta della Sport Middelkerka":
"Onze verslagever heeft vernomen dat een recordaantal van maar liefst 7 Grysperre teams morgen zal deelnemen aan de mtb duo-
race te Middelkerke. De verslaggever ter plaatste (die anoniem wil blijven) heeft echter sterke twijfels dat ook maar één van de 7 ingeschreven teams zal starten. Dit om volgende redenen:
-
de Bakker uit Gits, de Omer en een zekere Turfke uit Zedelgem zullen hoogstwaarschijnlijk nog voor de start door de wedstrijdjury gediskwalificeerd worden wegens het overmatig gebruik van stimulerende middelen i.e. alcohol, deze avond. Eerste 2 genoemden werden reeds eerder gesignaleerd in "de bar".
-
een hele resem leden kampt momenteel met een of ander lichamelijk letsel. Een zekere kung fu rijder, euh fuji rijder is vorige week tijdens afdelaing van een molhoop zwar ten val gekomen en kampt momenteel met buikpijn. Insiders beweren dat die buikpijn veroorzaakt is door stress veroorzaakt door het toeleven naar dit event. Een zekere bewoner van Roeselare is vorige week tijdens een rit in Oostduinkerke zwaar in aanvaring gekomen met de enige boom op het parkoer en heeft aan deze omhelzing een hoofdletsel overgehouden.
-
net vers van de persen vernomen dat een andere deelnemer, die voordien ook al ten val gekomen was bij de afdalng van een of andere molhoop, nu met mechanische pech kampt en hierdoor hoogstwaarschijnlijk niet kan deelnemen. En te bedenken dat er op slechts 100m van de start tandems worden verhuurd op de zeedijk
-
verder zal ook het door de kenners nu al tot de favotieten gebombardeerde duo Grysperre 99 waarschijnlijk ook gediskwalificeerd worden. Dit team vertoont reeds de eerste tekenen van dementie en zal waarschijnlijk de startplaats niet tijdig vinden en/of tijdens de wedstrijd de weg verliezen.
-
rest ons nog het enige vrouwelijke team in deze bende Lil&Kim, die, naar onze verslaggever heeft vernomen, hun tent zal opzetten aan het plaatselijke naaktstrand ipv op de wedstrijdwei. Dit omwille van de zomerse temperaturen die voor morgen voorspeld worden en de beentjes die nog moeten bijbruinen
Om al deze redenen is onze verslaggever er van overtuigd dat alle ingeschreven duo's van MBT de Grysperre zulen starten in de plaatselijke BIERTENT en de wedstrijd zullen laten voor wat ze is. De nodige animatie is reeds voorzien in de vorm van een optreden van het welgekende duo Theo&Thea.
De Gazetta della Sport Midelkerka heeft ook vernomen mocht de Grysperre 99 winnen zij alle aanwezigen in de biertent zullen trakteren met een vat bier.
Uw reporter van dienst zal zeker aanwezig zijn.
Tot morgen"
Tot zover het verslag uit de plaatselijke krant die ik net heb mogen inkijken, iedereen denkt er maar het zijne van!
Groeten, Willem
ja, heb me ook geamuseerd deze middag, het blijft toch altijd lastig een wedstrijd, het was nochtans droog maar dan wordt er sneller gereden zodat de lastigheidsgraad wa gelijk blijft. Allereerst nen dikke proficiat aan Marc en Eric, jullie twee steken er boven uit bij de grysperre's, zelf zijn wij (Andy en ik) content met ons behaalde resultaat, nl voor 'omer grysperre' eindigen. Tot halfweg was bakkerke een klein beetje sterker dan wij maar vanaf halfweg koers hadden we alles in handen om zo in de laatste twee ronden die twee showmannen op wa afstand te rijden. Misschien volgend jaar eens gaan oefenen op ' alpes d'huez' bakkerke? lol Ook dank aan de vele supporters langs het parkoer, ben benieuwd naar de foto's van Dieter. Het was een gezellige namiddag, en wat ook heel belangrijk is dat er geen accidenten gebeurd zijn, vanaf nu zal het wa rustiger worden op het forum en kunnen we ons weer richten op de toertochten,
Gianni
Proficiat een de Oudste (Marc en Eric) van de Club.
Als team dan toch weer te sterk, man tegen man wil ik het nog zien.
Gianni en Andy ook proficiat!!!!!!!!!!!!!
Ellen en liza (Lisa) opnieuw gewonnen zelfs enkele mannen op een hoopje rijden Knap!!!!!!!!
Toen Jurgen bij ons stond ergens opt laaste had ik reeds door dat Andy en Gianni voor ons gingen eindigen. Kan dat niet goed verdragen zie. Het gat werd iedere keer groter om dicht te rijden en dan kon ik geen voorsprong genoeg meer nemen. Mijne schoonste kant kwam dan even terug boven, e Jurgen. Toch der valt hier men maat niks te verwijten je heeft gereden voor wat hij waard is en meer kunnen we niet vragen. Ikzelf was ook niet bij machte om de kloof groot genoeg te maken. Vooral omdat jullie dan met een mikpunt zaten.
Kweetn niet den hoeveelste we geworden zijn eigenlijk, algemeen dan e.
Ti zoals ge zegt Gianni best dat er geen valpartijen of dergelijke roet in het eten zijn komen gooien.
Denk dat ik meer zo'n wedstrijdjes ga doen ti leuker dan TT's rijden.
Stefaan
Na mijn goede start de fout gemaakt om niet direct te wisselen, en zo mezelf in de eerste ronde wat opgeblazen. Hierdoor hebben de Omer's wat voorsprong kunnen nemen.
Dan om de 2 ronden gewisseld met Gianni, maar i.p.v.dichter te komen liepen we nog verder uit(quote Stefaan:dien dikken is toch schone vò jullie) Dan van tactiek veranderd en iedere ronde gewisseld.Zo kwamen we geleidelijk aan terug in de wedstrijd, tot ik Marlon juist voor de wisselzone kon inhalen.
In de volgende ronde kon Stefaan terug wat afstand nemen van Gianni, maar weg rijden zat er niet meer in. Wij terug gewisseld, Stefaan deed er nog een ronde bij.
Dus wist ik wat mij te doen stond zo dicht mogelijk bij Stefaan geraken, wat mij ook lukte tot op een fietslengte. Alle twee de wisselzone in en nu was het aan Gianni en Marlon. Bakkerke wist blijkbaar ook al hoe laat het was want ik hoorde hem al vloeken :-
)
En idd Gianni kwam als eerste door. Maar omdat wij wisselden en Marlon doorreed, kwamen ze weer op voorsprong. Maar na de zandbak had ik hem al te pakken en kon ik de voorsprong uitdiepen zodat Gianni op zijn gemak de laatste ronde kon rijden.
Merci aan de OMER'S voor de mooie strijd.
Proficiat Marc en Eric met de overwinning en aan iedereen die erbij was.
)
@Stefaan: idd veel leuker dan TT's rijden ....vooral als we voor je zijn :-
Andy
Uitslag
uitslag detail per ronde
Foto's Wouter
foto's Dieter
Zo 25 sept Chrono Wingles
zondag gestart in Wingles waar we ons bij de foumbikers nestelden, echt een gezellige bedoening. Tijdens de verkenningsronde kwam het al snel duidelijk dat heel lastig ging zijn want het ging constant op en neer met heel steile afdalingen, op die hele gevaarlijke op het laatste van het parkoer ben ik overkop gegaan, heb echt veel geluk gehad en enorm verschoten, heel mijn lichaam van knie tot heel mijn bovenarm is vol bletsen. Zo zie je maar dat een helm heel belangrijk is, Ellen was tijdens de verkenning van het parkoer helemaal van slag zodat die eerst niet ging meedoen maar dan heeft Jonas haar gekalmeert en een verkenningsronde gedaan met haar zodat ze meer op haar gemak was, en zo besloten heeft om nu en dan een ronde te rijden en dan wa te rusten, zo heeft ze ook haar grenzen wa verlegt wa maar goed kan zijn voor de toekomst. Vandaag heb ik veel pijn in mijn onderbuik, ofwel is het van mijn val of is het begin van een appendix, ben der niet gerust, hopelijk valt het mee zodat we er zondag weer tegenaan kunnen. Samen met rado zijn we 58ste geworden op de 230 deelnemers waarvan er 186 de finish bereikt hebben, ook ben ik nog eens plat gevallen halfwege het parkoer wat ook weer een 5-
tal minuten verlies is. In de toekomst zouden we eens wa meer naar wingles moeten gaan want het is daar wel heel leuk rijden zulle met vele technische stukken en constant van die korte nepen die veel pijn doen in de beentjes, allez hopelijk tot zondag want kben der niet gerust in met die apendix of wa het ook is...
Gianni
Zo 25 sept TT Oostduinkerke
@jurgen , ge ziet dat ik woord hou he , t'beste heb je nog gemist want na onze splitsing mij nog ne keer vol op nen anderen zijn voorwiel gesmeten en z'n schijfrem heeft m'n rechter arm een bloeduitstorting van jewelste bezorgd , de teller stond dus op 3 (LOL) , de vrouwe was zoals steeds zeer bezorgd als ze m'n arm zag en vroeg dus onmiddelijk of er niets aan m'n kleren was:;-
:;,
De rit was machtig , sorry aan de companen dat we niet allen samen aangekomen zijn echter was voor de 60 gekomen en wou deze zeker doen , denk wel gezien de omstandigheden dat dit het beste was , laatste 35Km op t'groot mes gereden en bij verhard telkens boven de 35 gereden en geregeld geflirt met de 40Km/h tot groot ongenoegen van m'n volgers(of mannen die poging tot deden) lol.
Thuis gekomen en kwartietje later nog een MTB rit gedaan met de broer , zalige dag dus.
@gregory , hopelijk niet te veel last meer van uwe kopstoot want ge waart letterlijk "de bille af"
Aan alle concurrenten van jurgen volgende week , hij heeft alle duinpassages gedaan op het achterwiel met 1 hand aan 40Km/H bergop , af en toe moeten stoppen omdat de noppen van z'n banden aan het wegsmelten waren en z'n schijven roodgloeiend stonden , u weze gewaarschuwd.(lol)
Za 24 sept Tt Vichte
Omdat ik niet wist welk uur ik kon vertrekken niet afgesproken met iemand.
Rond 10u daar ter plaatse vertrokken. De eerste helft was echt een mooi parkoer met veel bos. Na verloopt van tijd begon het steeds meer op en neer te gaan, de Kluisberg was in zicht. Na 30km de bevoorrading met de splitsing voor de 80km die over de kluisberg ging. Ik deed de 50km en vervolgens ging de resterende 20 km redelijk veel over deels verharde kerkwegeltjes. Na de laatste 10km nog eens goed door te rijden na 2,5 uur aan de meet.
Uiteindelijk mooi parkoer, logisch als je die kanten op gaat.
Khad het gevoel dat de conditie wat geminderd is.
Op naar de volgende en dat is de duorace te Middelkerke.
David
Om 8u met Wouter vertrokken. Het lekkers zat vooral in het begin, de venijnige klimmetjes in het midden met de Kwaremont en de Kluis en op het einde was het doorsjeezen. Op de Kluis afscheid genomen van Wouter -
je conditie is zo slecht nog niet zunne want ge kunt nog mee met ikke :-
)) Kort nadien aan de tweede bevoorrading den Alexbiker, de Witten en copain tegengekomen. Met hen samen de 85 verder afgebold. Den Alex nog zwaar ip z'n gat gevallen ip de boane met pijnlijk staartbeen als gevolg. Nog korte après waar David plots ook kwam opgereden van de 50.
Willem
Zo 18 sept Tt oudenaarde
Dik tegen mijn goesting naar oudenaarde vertrokken deze morgen . Het eerste deel (20 KM) lag zeer vettig en ik begon me af te vragen wat ik daar in godsnaam deed . Enkel de chocomelk die beloofd was door Willem gaf me de moed om verder te rijden . Ook het enthousiasme van de groep natuurlijk :) . Het weer was buiten verwachting zeer goed en het parcours droogde een beetje op . De goesting kwam terug en we begonnen te genieten . Iedereen genoot van het prachtig parcours maar door de ondergrond was het toch nog lastig fietsen . Ik denk dat we ergens een avg hadden van 17 of 18 . Dat zegt genoeg hé. Dieter had de beste banden met zijn nieuwe NN maar de slechtste ketting . Net voor het laatste mooi technische stuk zijn ketting doorgetrokken . Wel veel , zeer veel bikers langs de kant zien staan met pech . Uiteindelijk ergens rond 12.30 aangekomen . Zelf met Dries en Dieter nog één gedronken . Kurt en Willem waren ondertussen al naar huis gereden omwille van fam. Verplichtingen . Aan Kurt misschien toch eens overwegen om die slicks er van te halen . Aan Willem , ik heb dan maar thuis mijn chocomelk gedronken ::::::::::)
Bedankt voor de prettige voormiddag , wat is het daar toch zalig mtb'ken . Daarom kon ik het opbrengen om nog eens in de vettige modder te rijden . tot de volgende
och Ja , Dries sterk gereden man
Marc
Ook te vermelden waard: den dezen was nog maar eens een keertje op tijd ondanks het misverstand waar we gingen starten. Best dat den dezen terug naar binnen gereden is of er stonden er daar nog een paar te wachten :-
))
Ondanks de slechte weersvoorspellingen toch bijna heel de morgen met het zonnetje recht in ons gezicht gereden, wat soms dan weer een nadeel is omdat ge niet goed ziet waar ge rijdt. En eerlijk gezegd bij zo'n weertje vind ik het best wel leuk om dergelijk parcours of te bollen, af en toe eens lekker schuiven en sakkeren. Echt baggeren was het nooit. Zelfs, als ik mij goed herinner, tot drie maal toe moeten stoppen omdat één of andere grysperre mij de weg versperde, en het waren niet van de minste hé Marc ;-
)
Naar het einde toe ook bij momenten last beginnen krijgen van chain suck, gelukkig zonder veel ergs. AfspuitDRUPPELstand links laten liggen wegens te veel volk en andere verplichtingen. Nog vlug paar sokken en T-
shirt gaan afhalen (weeral geen geluk met den tombola) en dan als een speer richting Zedelgem, waar er nog een smoefeltocht van 20km moest gereden worden, en ge gelooft het nooit, daar toch wel een serieuze vlaag op onze kop gehad zekerst. Nadien nog de korstjes van mijnen vélo moeten pulken ook. Sebiet eindelijk genieten van mijne zetel.
Gasten, 't was were schitterend deze morgen, de afwezigen hadden ongelijk ... of toch niet ... er zijn er naar mijn bescheiden mening een aantal die wel heel stil zijn de laatste tijd ... stiekem aan het trainen voor iet misschien ... ;-
)
)
@ Dries: sterk gerdeden man hoewel ik denk dat de 45 ideaal geweest ging zijn voor jou gezien de omstandigheden van vandaag ;-
Willem
foto's Marc
Za 17 sept TT Gits
Vandaag samen met gianni en ellen voor de tweede dag op rij naar Gits gaan rijden, om 10u10 zijn we bij mij gestart om via het KTA en de godelieve kerk richting gits te rijden. We hadden niet veel problemen om ons in te schrijven daar we helemaal alleen aan de inschrijvingstafel stonden. We starten met Hoeve ter kerst gevolgd door de passage langs de piste om via de palma richting gits te rijden. Hier liet ik een klein stukje van het parcours over omdat ik dit gisteren nogal flauw vond, dus reden we maar onmiddelijk naar de wegel die uitkomt nabij de zilveren lepel. Na wat klimmen rond Hooglede en de afdaling van de pernassusberg volgde de splitsing. We maakten hier een lus van ongeveer 30km richting Kortemark en De Geite waar meer off-
road inzat dan in de 30km maar er waren zeker nog meer mogelijkheden. Vanop de Geite reden we terug naar Hooglede om nog via de Hogewegel tot bij de kerk te rijden om hier door de werken te rijden, dan nog de wegel nabij het kerkhof om daarna terug een eigen toertje te rijden om via een off-
road wegel en een stukje bos richting de Klokkeput te rijden en daarna via Schiervelde terug naar het KTA. Ik vond de tocht vandaag beter dan de 30 gisteren maar zeker nog geen topper, er kan veel meer uit de streek gehaald worden. Bij aankomst bleek dat we 65km gereden hebben aan een avg van 21.
Gregory
Zo 11 Sept Gregoare Classic part II
foto's eric
za 10 sept TT Jabeke
Na (terug) een veel te korte nachtrust met een zinderende kop opgestaan. Ditmaal toch eens als EERSTE aangekomen. Al snel was ook de Marc, Jurgen en Gregory daar. Van Dries geen spoor ... terug te laat man ;-
) Dan maar vertrokken zonder den Dries maar samen met het groepke van Alexbiker en de Witten. Voor mij was het onmiddellijk duidelijk dat er ging "gereden" worden, geen tijd voor al te veel fotookes en gekeuvel onderweg. Voor we vertrokken nog eens de nieuwe pantalon en frak van Jurgen bekeken, eerlijk gezegd het beviel mij niet, Marc zal de fotookes wel
line zetten.
on-
Gregory en Jurgen besloten (wijselijk) om op eigen tempo de 55 te rijden, de rest was ribedebie voor de 72. Efkens getwijfeld wat ik zou doen, maar er dan snel voor gekozen om er vol voor te gaan en te zien hoelang ik het ging uithouden met die losgeslagen bende, enkel de laatste 5km een klop gekregen, maar was blij dak toen niet den eersten was die er al af moest.
Alles lag er prima bereidbaar bij enkel de paardewegel werd bij enkelen met gemor onthaald (bij de 2de passage werd er zelfs omheen gereden ... bloos bloos), slecht voor de vélo zeker, daar heeft mij orbea-
)
ke gelukkig geen last van :-
Was efkens vergeten dat er in het Brugse nog zoveel bos was, welliswaar veel privé maar dit maakt deze rit uniek! Enkele hele mooie stukskes afgebold.
Deze was compleet af, voldoende afwisseling, 3 prima bevoorradingen (den tweede misschien iets te vroeg en overbodig), prima bepijling, parcours om de vingers bij af te likken, korte maar leuke après, .... ween oes gejeund.
Met 89km moe maar tevree thuis aangekomen.
En wat hebben we weer geleerd vandaag:
een nieuw pantalon en frak moet goed aansluiten op de ledematen, anders ist nie goe
-
-
nie naar Marc roepen da zijne vélo piept, want da werkt als een rode lap op een briesende stier en zorgt er enkel voor da ge zelf begint te piepen
de stukskes boane dienen niet om te recupereren maar om een gat toe te rijden. Recupereren doede thuis in bad
-
Willem
foto's Marc
3 sept mountainbikechallange Wielsbeke
't Zit er op. En da we ons geamuseerd hen, da's zeker. Enkel die paar minuten alles geven en dan terug stil staan (interval zekerst ??) da's toch niet echt mijn ding zunne. Parcourske vond ik zalig met de vele obstakels op de weg en met als de max da wasbord, echt mijn ding. Een zeer aangenaam temperatuurke waardoor ik soms meer zweette in de zon dan tijdens de plaatselijke rondjes. Twee perfect aan elkaar gewaagde groepjes, waarbij de beslissing pas in de allerlaatste ronde viel, of toch niet ... daar zijn we nog niet helemaal uit, wie heeft er nu precies gewonnen ;-
)
Alvast ook mijn persoonlijke dank aan de suppoters aan de zijkant !!!! Merci !!
Misschien ook waard om te vermelden:
)
Wouter en Gianni zijn als eerste geëindigd als duo in de short race 's morgens ;-
-
-
Ellen met haar teamgenote als eerste gefinished bij de vrouwenteams, dit verdient toch een BRAVOOOOO, ben ook hier de tel kwijtgeraakt bij het aantal vrouwenteams die meededen.
Willem
Leuke dag gehad.
Het zomers weer zorgde ter plekke voor een leuke sfeer.
Rond 11u30 was ik ter plaatse. Eerst met het vrouwtje en kind gepicknickd en me dan naar de wisselzone begeven. Na de kidsrace vlug drie ronden gaan verkennen. Een mooi en gevarieerd parkoer. Laat ons zeggen de helft baan met hindernissen en de helft onverhard. Gezellig ingerichte wisselzone, met de vrouwen en beide Grysperre's teams naast elkaar.
Stipt om 14u ging het startschot waarbij Eric (team 1) en Wolly (team 2) alles gaven.
Eerst de schorsbak, daarna een houten heuvel om meteen het onderverhard in te duiken.
Een snelle bocht richting het wasbordje en wat was dat een raar ding. Vervolgens een kronkelende singeltrack met toch een behoorlijk aantal kleine heuvels waar je op snelheid over vlamde. Uiteindelijk kwam je in een bosje terecht die na kris kras tussen de bomen terug op de weg uitkwam. Nog een houten heuvel, rechts links combinatie met onmiddelijk 3 kleine heuveltjes, richting de wisselzone.
Wie in de wisselzone bleef en deze eerste wissels kon aanschouwen wist meteen dat het een serieus raceke ging worden. Je voelde de spanning en zag aan de gezichten van de vele renners dat ze diep gingen en het meenden.
Onze teams bijna iedere keer om de twee ronden gewisseld, goed voor een inspanning van een 10 à 11 minuten.
De volledige race was het een nek aan nek situatie tussen de beide Grysperre's. Leuk dat beide teams zeer sterk aan elkaar gewaagd waren. Op het einde kwamen er zelfs nog taktische ideetjes tevoorschijn.
Uiteindelijk 11de en 12de, na een toffe race, leuk gezelschap, en een goede sfeer tussen de diverse Grysperre's.
Een leuke formule als je het mij vraagt. Een gevoel van competitie gecombineerd met fun en plezier.
David
ah, juist gekeken op de website, officiële uitslag, grysperre 1(Eric) 11e plaats met slechts 17 seconden voorsprong op grysperre 2 ( Wouter) 12e, van spanning gesproken, slechts 17 seconden op 3u fietsen amai
foto's
uitslag 3u race
rondetijden 3u
Zon 28 Aug Tt Roeselare
Gezien ik door den willem vorige week onder m'n voeten kreeg dat m'n verslag te lang was bij deze korte versie.
Vanuchtend na ne veeeeel te korte nacht vertrokken me een bendeke en k'heb mij gejeund.
@marlon , k'heb het besproken met de vrouwe en k'mag me geen hom....euuh venten douchen , ge zult het dus moeten vragen aan willem of hem met u wil douchen.
@Willem , pas op als em zogezegd zijn zeep laat vallen en u vraagt die op te rapen he.
Betreft voorval in de hallen bij vertrek zal ek ook nog klacht indienen bij de voorzitter wegens gewenste intimiteiten.:;:)
Kurt
foto
Za 27 Aug TT Oudenburg
Ja , we zijn hier
vandaag in oudenburg gereden en een paar keer een vlaaaaaaaage over me gekregen amai / Telkens van een 3O min , de derde keer maar naar huis gereden thuis gekomen met een km of 55
mooi toerke met de gekende smalle brugjes , jammer dat het de laatste keer was .
Swat , wat ik wil zeggen , andy ik ben morgen op tijd of ik kom niet §(of ga met de wagen nr gits ) je moeten jullie dus niet wachten . Slijk heb ik al genoeg gezien en mijn remmen zijn versleten dus voor mij geen offroad denk ik nu . maar dat kan morgen anders zijn . In elk geval niet wachten
Marc
Za 27 aug TT Roeselare
Mij deze ochtend door manlief laten ompraten om in te schrijven voor de 6O(die dan 65 bleek met 71km op de teller) . Allé, met volle moed gestart voor een rit die bij mij als "zeer tof,mooie omgeving,voor mij met de nodige spanning en inspanning en toch eens met vallen en opstaan" in het geheugen zal geprent staan. Gregorie hebt da goe gedaan, alle ptn. Ga mij dan moe en voldaan richting zetel begeven en lekker in slaap vallen voor den tv
Annick
foto's
Deze middag samen met 't vrouwke gestart voor de 65km rond 12u, natuurlijk we waren nog maar 5 min aan het fietsen en het begon water te gieten en ge kon het raden Madam had nog geen regenvestje, dan maar vlug afgedraaid naar de decathlon achter een regenjasje, dan vlug gaan inschrijven en weg waren we. Ritje met veel offroad stukken, denk een stuk of 50 op de 65 wat toch kan tellen en mede door de sterke tegenwind was het toch een ritje die in de kleren kroop zulle. Gregory heeft dit inderdaad goe gedaan, alles werd uit de streek gehaald, proficiat man.@Willem, ze had inderdaad wa minder noten op haar zang op het einde.Aja heb gelezen op 't forum dat er sommige de bepijling niet ok vonden, wij hebben daar genen last van gehad. Aan de mannen die morgen rijden zou ik zeggen , amuseer jullie hé , voor mij genen fiets morgen. En tot vlgde week op de MTB challenge
Gianni
Zo 21 aug BBQ de grysperre
Vandaag een blij gevoel vanbinnen . Een gezellige bbq met allemaal toffe gasten . Ons clubje is een toffe bende , allemaal gasten die graag op een fietske zitten en waarbij gezelligheid van groot belang is . Stefaan schrijf het maar op voor volgend jaar . Ergens eind augustus bbq grysperre . Hopelijk hebben we terug een euroke over , en anders betaalt ieder zijn deel wel zeker
Verder content dat Dieter reeds herstellende is , en blij dat we ons Sandrake nog eens gezien hebben . Moet dat meer doen meiske .
Niet vergeten , volgende zaterdag toerke gregory !
Marc
fotokes
za 2O aug TT St Joris Beernem
Deze morgen gestart met één ancien (Marc) en de rest nieuwelingen (David, Dieter, Dries, Kurt, een buurman en een baas). De sfeer was er niet minder om. Allen voor de 52 gekozen die langs vele veldwegen, onverharde stroken en een paar bosspassages liep o.a. Ryckevelde. Over het algemeen niet veel spectaculairs. De Enige bevoorrading viel nogal laat na 34km, maar we zijn teveel gewend zekerst? Daar dan maar ook eens de aanwezige toiletten gestest (en ja, voor de 2de week op rij terug in de damestoiletten -
al was het nu rechtstaande). Verder niet veel spectaculairs met zeker geen technische hoogstandjes. Dan maar zelf efkens langs de kanaalzone wat liggen dollen op het trainingsparcours van ?Sven Vanthourenhout?, voor sommigen letterlijk "liggen" ;-
)
Helaas daar ook David en z'n copain kwijtgespeeld (duurde iets langer dan gedacht, sorry daarvoor).
Wisten wij toen dat het spectaculairste nog moest komen. Net toen de finish in zicht kwam en er nog eens een treintje ging gevormd worden ... PATAT, kwak, boem ... met alle gevolgen vandien (zie reactie Dieter hierboven).
Nog korte après de wonden wat gelikt en dan huiswaats alwaar aangekomen met 95km op de teller.
Wat hebben we geleerd vandaag: de oudjes hebben altijd een geldig excuus als ze verkeerd rijden, den ancien heeft nog altijd de beste techniek, het jong geweld nadert met rasse schreden, de Kurt ligt nu ook te vossen in de maïs en door het mtb-
ken kan je je tanden verliezen
)
@ Marc: mooi fotookes, enkel jammer dat ge die van Kurt toen hij daar in de bosjes lag te vosxxx er hebt uitgeknipt :-
@ Dieter: alvast beterschap gewenst, en als het een troost mag zijn, je hebt nog al je tanden wat van dat madameke niet gezegd kan worden :-
))
Willem
Op vraag van marc zal ik proberen hier zo objectief mogelijk een verslagske neer te pennen echter zou ik eerst willen starten met een persmededeling, Marc is dus nog GEEEEEEEEEEEEEN opa , k'weetet t'duurt lang , zeer lang , ondraaglijk lang maar we moeten geduldig zijn:;:):;
Deze morgen dus aangekomen en al vlug geconfronteerd met wat verwarring , marc wou ondanks we nog op 1 iemand aan het wachten waren perse vertrekken daar hij er van uitging dat wegens de aanwezigheid van Willem het al lang na het afgesproken strartuur was , puur misverstand dus. Zodoende allen nog even de indringende geur gestrotseerd van marc die in nen stront had staan springen en na aankomst van Dieter C. met 8koppig peletonneke gestart. (sorry gasten me al die dieters enz zal ik mij aan geen namen wagen)
Aan gemiddeld tempo werden de kilometers aan elkaar geregen en de ene na de andere grote dreef verteerd waarbij gelukkig de eentonigheid van het parcours even doorbroken werd door een platte band (waarvoor dank) ,daar dit tussen de mais gebeurde ben ik als goede huisvader even een oogje in het zeil blijven houden ,intussen zaten we al aan KM 34 en was er nog geen enkele van de 2 beloofde bevoorradingen te bespeuren tot plots het bordje 'nog1 Km tot aan bevoorrading' opdoemde , eindelijk!
Na menig hapje en drankje genuttigd te hebben werd de rit terug aangevangen in de veronderstelling dat het nu in rechte lijn tot aan de meet ging zijn tot plots aan onze linker kant menige uitsparing in het struikgewas opdoemde en al vlug duidelijk was dat(uiteraard zeer tegen onze zin:;:):) er even van het parcours zou afgeweken worden om een speeluurtje in te lassen.
Menig afdaling en hellingkje werd (meerdere malen) bedwongen uitgezonderd 2 waar we ons meerdere moesten herkennen in opa eeeuh marc. daar we toch op den techniek aan het trainen waren en ik mij plots herinnerde dat ik al een eindje mijn immer befaamde techniek ksmijtemijopmnrugge niet toegepast had maar beslist daar onmiddelijk werk van te maken die in een poging marc te evenaren door menigeen gevolgd werd weliswaar in verschillende uitvoeringen en stijlen. Toch maar om m’n eer te redden een laatste aanloop genomen om de laatste helling boven te rijden die zonder twijfel gelukt zou zijn ware het niet dat er daar ene(om de sereniteit in de groep te bewaren zal ik geen namen noemen maar hij droeg ne bril en geel rugzakske) zich zo lomp als maar kon juist voor m’n wielen smeet net voor de top toch maar beslist poging verder te zetten en eventjes over zijn achterwiel te passeren (ge moet het maar weten wije). In al ons enthousiasme maar laat in de gaten gekregen dat we maar met z’n vijven meer overschoten??
NA het dollen werd het tempo opgevoerd in rechte lijn naar de meet tot bij het vormen van een treintje een en ander misliep , ik zag marc en willem passeren waarbij ik om aan te sluiten een dame links aan het inhalen was er nog ene besliste om mij ook links in te halen (moar der was doar gen plekke meer voor miljaar) wat volgde was dat hij mijn stuur aanreed en ik allerhande manouvres moest uithalen om recht te blijven en terwijl alle lichtjes om mn dashboard oplichtten (tractie/stabiliteitscontrole en ABS) hoorde ik aan het rumoer achter mij dat het kwaad was geschied.
Uiteraard de remmen toe en terug om de schade op te meten die er niet goed uit zag , de eerste die ik zag was Dieter C die nogal groggy aan de kant lag en veel pijn had aan de schouder en knie , iets verder een dame die aan het bloeden was aan de kin om op een halve meter van haar haar tand te zien liggen.:;-
):; , toeme toch.
Terwijl dieter al wat bekomen was werd er uiteraard wat tijd gemaakt voor het nodige leedvermaak en was de plaatselijke paparrazzi (ongelofelijk hoe rap die mannen terplaatse zijn) al aan de reconstructie en documenteren van het voorval bezig.
Na dit voorval doorgereden na de meet en der nog enen gedronken.
@Dieter , ik hoop dat dit geen domper zet op uw MTB enthousiasme want ge hebt gdvr sterk gereden , veel beterschap gewenst.
Ge moet MTB’en zien als de liefde , grotendeels is het fantaschtisch en plezant maar in enkele gevallen kan het zon zeer doen.:;);:
Kurt
filmke Marc
Ma 15 aug TT Poperinge
Voila sie, deen van Poperinge zit er ook weer ip. Deze morgen als 2de toegekomen iets voor achten alwaar de Wouter al stond te genieten van het zonnetje. Bij de inschrijving nog getwijfeld tussen de 105 en 85 maar wijselijk voor de 85 gekozen wegens nog après-
bbq gevoelens van gisteren. Tevens ook beslist om de op rest van de bende te wachten en samen te starten. Dit in gedachten zijnde nog even het groot toilet opgezocht (bij de dames -
waarvoor mijn excuses ha ha) wegens opkomende brobbelingen. Den Eric en zijn madame als laatsten aangekomen en weg waren we ... maar blijkbaar maar met de helft van de bende (de 45?, op eigen tempo?). Na de eerste bevoorrading, waar het efkens wachten was, afscheid genomen van Eric, Wouter en Marlon die voor de 65 gingen. Samen met de Kurt (die niet de goei benen had vandaag) dan verder de 85 gereden.
De rit zelf: gezien de vele regen een relatief droog parcours voorgeshoteld. Met uitzondering van 1 of 2 stroken waar het echt glijden, ploeteren en proberen was om recht te blijven. 't Sliek hing tot achter onze oren dedjuu. Bij momenten volgden de venijnige beklimmingen elkaar in snel tempo op, van recupereren was bijna geen sprake meer. Op mijn zwart beest de "zwarte" berg ook een kloppeke gehad en efkens gestopt om een gelleke te drinken. Vanaf dan was het beste er ook een bitje van af. Laatste bevoorrading was dus meer dan welkom en dit op 11km van het einde. Mocht mijn gedacht wa vroeger geweest zijn ('t begon ook steeds warmer te worden). Vanaf dan meestal lichtjes bergaf. Op het einde nog leuk technisch parkoerke. Geen tijd meer gehad voor een après (sorry Kurt) ook al ging die wel smaken zunne. Om 15u thuis toegekomen ... weer al m'n punten van mijn madame :-
))
Willem
Inderdaad niet de beste benen vandaag , t'was algauw duidelijk dak den groten toer op mijne buik mocht schrijven en dus maar verder gereden met Willem.(ahja k'benne kik ne sociale mens he)
Tot aan 2e bevoorrading ging da maar bij vertrek van deze nen klop gehad dat nie meer schoon was(te daar verzekers ene in m'n drankske gepist, de gangsters) en dus maar willem verder laten rijden , wasekik blij dat ik hem plots zag staan bovenop de zwarten me ook een kloppeke.(een kleintje dan)
Kort voor de 3e bevoorrading weer m'n benen een beetje teruggevonden en zo samen tot aan de meet gereden.
@ stefaan , k'vind wel als voorzitter dat ge eens uw berispende vinger zal moeten gebruiken , k'wil gene klikker spelen maar t'moet gezegd worden DE MARLON EN WILLEM EN ME MEKAAR LIGGEN VOSSEN IN DE BOSSEN , het feit dat de Marlon me zijne nieuwe flashy bril moeilijk te weerstaan is kan misschien een beetje als verzachtende omstandigheid ingeroepen worden (hihihi)
Kurt
Laatste dag van mijn verlof, ik had er zin in. Goed georganiseerde tocht in een streek waar ik van hou.
Even getwijfeld of ik nu de 45 of 65 ging doen maar uiteindelijk blij dat ik voor de 45 koos. Hierdoor kon ik wat her en der eens zot doen en moest ik mijn krachten minder doseren.
Mooi weer, leuk gezelsschap en een tocht die mountainbike waardig was onder een mooi zonnetje.
Kan er iemand de gps track van deze route posten?
Ergens in het midden van de route plat vanvoor. Na de laatste bevoorrading nog eens elkaar zot gemaakt en goed tempo gereden. Op het einde waren mijn benen dan ook helemaal leeg.
Het smaakt naar meer.
David
foto's Marlon
foto's ERic
zo 14 aug TT Vichte
vandaag dus aangezet richting vichte, om 7u afgesproken bij Eric en dan in volle vaart richting Vichte waar Andy ons al opwachtte, dan met zijn drie'tjes aangezet voor de 65km, we hadden er alle drie zin in waardoor er een redelijk vlot tempo gereden werd ondanks de vele modderplassen, ja twas were van dade, gelukkig was het nog net overal bereidbaar, wel meermaals chainsuck gehad wat vervelend werd op den duur, zal eens een nieuw binnenblad leggen, hopelijk is het probleem dan wa verholpen, na 20km was de BV meer dan welkom, met overheerlijke rijsttaartjes, Na de BV werd er nog een tandje bijgestoken en zo vlogen we richting aankomst maar dan sloeg het noodlot toe voor Eric, KADER gebroken, dan maar pechdienst gebeld die Eric kwam ophalen en zo nr de startplaats bracht, gelukkig was Andy met de auto en zo kon Eric mee mat hem huiswaarts, de laatste 28km waren dan wel wa lastig tegen de wind en zonder gezeldschap maar toch goed thuisgekomen, hopelijk houdt mijn pedaal het morgen 45km uit want die begon ook al raar te doen.
Gianni
foto
Zo 7 aug TT kruiskerke
Deze morgen efkens getwijfeld om met de fiets naar Kruiskerke af te zakken maar wijselijk niet gedaan o.a. wegens het late feestuur van gisterenavond. Voor de start kennis gemaakt met nieuw lid Dries. Alvast een aangename kennismaking. Jürgen en Gregory waren ook reeds aanwezig. Stefaan, Eric en Marc kwamen als laatsten aan maar zij waren vanuit Gits/Roeselare met de fiets vertrokken (hopelijk zijn ze op hun terugweg niet van de fiets geblazen met al die tegenwind).
Na een rustige aanloop en dubbele platte band van Jürgen, samen met Eric en Dries voor de 60 gekozen. Om één of andere reden ging het tempo van dan af plots de hoogte in: wou Eric zich bewijzen tov van het nieuw jong geweld dat mee was, wou hij mijn beentjes testen na 14-
dagen niets doen ...
Ik vond het alvast een leuke rit met de nodige afwisseling en bij momenten zuigende en glibberige ondergrond.
@ Dries: hopelijk niet te veel last van je val op da brugske + sterk gereden joeng!!
@ onze president: kunde gij eens voor naambordjes zorgen van al da nieuw jong geweld, wij oudjes hebben nogal wa moeite met het onthouden van al die namen
Willem
foto
Zo 31 juli Gregoire Classic
Vandaag samen met de grysperres (Kurt, Dieter C, Dieter D, Stefaan, Eric, Mark, Wouter, Gregory, en nog een iemand maar zijn naam ontsnapt mij) een eigen tochtje van mij in menen gaan rijden, we zijn gestart op de parking van het Park te Walle om hier al wat rond te cirkelen en dan naar het Stadspark van menen te gaan om hier wat te spelen op enkele trapjes. Daarna richting Halluin gereden om een langer off-
road stuk onder de wielen te laten passeren. Daarna de afdaling van de wimbledonbrug gedaan en enkelen besloten om te proberen om deze naar boven te rijden wat voor de meesten ook lukte. Nu reden we naar het Leiboordbosje om wat singeltrack te berijden en enkel technische stukjes op en af, na de eerste singeltrack bleek dat we mark en stefaan kwijt waren, bleek dat ze wat achter zaten bij het binnenrijden van het bosje en niet gezien hadden dat we linksaf gereden waren. Nu reden we verder langs de leie tot net voor de autostrade om een ommetje te maken via het natuurdomein van Lauwe en de Koekelberg om daarna verder off-
road langs de leie te rijden tot in Bissegem. Van hieruit via de weg naar Wevelgem gereden om het bosje nabij de op en afrit van de autostrade te nemen, hierna verlieten de mannen die met de fiets van Roeselare gekomen waren ons, enkel Eric besloot om ook de rest van de rit nog te rijden. We reden nu via enkele kleinere off-
road wegels naar het domein Ten Bergelen in Gullegem om deze volledig te doorkruisen en daarna de twee grootste bermen langs de autostrade te bedwingen. Hierna verliet ook wouter ons en bleven we nog met 4 over om richting het Kubaantje in Moorsele te rijden waar van Kuba himself een rondleiding kregen. Vanhieruit via 2 off-
road stuken naar de Oude treinroute gereden om deze te volgen tot net voor menen. Om daarna nog via het Gustaaf Burgois park terug naar het Park ter Walle te rijden.
foto's Eric
Din 26 Juli
Terug van een leuk tochtje met Stefaan, Jonas, Gianni en Ellen.
Vertrokken in Loker en eigenlijk kris kras op en rond de rode en zwarte berg gereden.
Een toerke dat ik regelmatig doe.
Na afscheid te hebben genomen van Stefaan en Jonas nog de ronde verdergezet richting Zwartberg, Kemmelberg. Een lekker broodje verorberd op Den Dries in Kemmel en terug diverse malen over de West Vlaamse heuvels.
In totaal 3u op de fiets met 100% MTB voldoening.
Het was fun met leuk gezelschap. Voor herhaling vatbaar.
De groeten.
David
Sublover
Zo 24 juli
Eigen rit zondag 24 juli
Omdat er enkele nieuwe leden vol ongeduld waren om zich tot Grysperre's te ontmaagden, en er niks van TT in West-
vlaanderen was, werd er besloten om in Gits te vertrekken voor een gezapig ritje.
Om 8u stond er dan ook 13man paraat om in Grysperre drive hun velo de sporen te geven.
We reden aan gezapig tempo de Torhoutstraat af om even over de Bultjes te rijden. Snel eens gekeken naar de nieuwe mannen hoe ze er af reden. Daarna reden we een stukje van het moerveld padje om daarna koers te zetten naar T'hoge in torhout. Jurgen kon er z'n goeie benen niet meer stil houden en sjeezde naar boven. Marlon wilde hem volgen maar geraakte nog niet eens het achterwiel van Jurgen. Gregory en Kurt(Kuba) Reden in sprint mode het bergje op. Wij moesten lijdzaam toezien hoe het jong geweld zich uit leefde. Daarna was het de beurt aan Het Bos Van Wijnendale. De Grote Boze wolf Zijn wij niet tegen gekomen Bramen en Netels des te meer. Eén of andere idioot (T'bakkerke) wist van vroeger nog een pad zijn????? Sorry mannen zal het nooit meer doen zo wat Free riden(NOT!!!!!!)
Na dat we ons door de natuurlijk obstakels een weg gebaand hadden konden we verder over mooie bos paadjes.
We reden het hele bos door om daarna koers te zetten naar Torhout. Onderweg opeens een aardschok bleek er ene van z'n velo gevallen te zijn. Met z'n bille op een boordsteen aiiiiiiiii.
De bloeduitstorting loog er niet om maar dapper zette hij de rit verder zonder klagen of zagen. Nen echten (Teddy) BEER. Iets later nen platte tuuuub. Na dit euvel opgelost te hebben reden we dan naar de Ruddervoorde wegel om zo naar de spookwegel te rijden. Jurgen bleek opeens het spook achter zich te hebben en kon het weer niet laten om platineerend aan te zetten. Opnieuw gevolgd door Gregory die blijkbaar ook in de boter trapte.
Nadat we Groehovebos achter ons lieten reden we over Lichtervelde naar de Fonteinstraat waar we kennis namen van het Trial parcours aldaar.
Daarna nog even door het Huwynsbos om dan koers te zetten naar Savio en zo terug naar de platse in Gits om er nog ene te sjabberen in den OB
Een goeie 55km gereden wat voor Dieter pas z'n 2e rit was amaai dat belooft.
Welkom aan Kurt, Dieter en de koozn van Gregory z'n naam weet ik niet (nog niet gevraagd).
Greetzzzzzzzzzz
Bakkerke
fotos Eric
foto's Marlon
westrem
do 21 juli TT St denys-
Deze morgen samen met Eric, Annick, Gregory, neef van Gregory en Ellen vertrokken in St denijs westrem. Gelukkig hebben we de hele morgen geen regen gezien, waardoor het een leuke voormiddag werd in goed gezelschap. We zijn samen gebleven tot aan de bevoorrading waar dan de splitsing was met de 72km, samen met eric gekozen voor de 72km en de rest de 45km, er werd vlot doorgefietst door Eric, zo heb ik het wel eens graag, ja heb me heel goed geamuseerd deze voormiddag, wel waren er veel grindwegels maar da kon geen kwaad door de vele regen die gevallen was de laatste dagen, bevoorrading en pijlen waren ok, tot volgende
gr
Gianni
foto
Zo 17 Juli TT inglemunster
Vandaag aangezet voor de 55km, wel wa gevreesd voor de regen maar die is er gelukkig niet geweest op enkele spetters na. het parkoer lag er helemaal anders bij dan gisteren door de overvloedige regen 's nachts, zo was de keuneleute op sommige plaatsen niet te berijden, maar dat was dan ook het enige , de rest van het parkoer was goed te doen ondanks de vele plassen waar we door moesten. Dankzij het kopwerk van Eric werd nog een goed gemiddelde van rond de 22km gehaald op dit parkoer. Na de eerste bevoorrading volgde een splitsing met de 30km waar Jurgen Stefaan en Gregory ons verlieten. was weer leuk rijden , aja da is niet moeilijk als zotte Marlon mee is, bedankt voor de gezellige voormiddag
@ Willem, trek het u niet aan hé
gianni
Ewel dat was weer een echt toffe voormiddag, heb me fantastisch geamuseerd dankzij de modder en de plassen en ook beetje :-
) door het leuke gezelschap! De regen kan ook echt voor heel wat fun zorgen, dat is ook het enige want ze hangt eigenlijk al weer ferm m'n voeten uit... Ook tof dat de mannen me schoon uit de wind willen zetten, vooral ook mucho gracias aan onzen Willem die al helemaal uitgeput was van zijn beukenhoage te scheren (wat moet ik mij daar eigenlijk bij voorstellen???). Onzen MARlon of is het nu marLON was ook weer helemaal in forme nadat ie een hele week in afzondering is geweest. Ik kijk al weer uit naar het volgende weekend.
@Willem: Goeie reis en geniet ervan!!
Ellen
foto's organisatie
Za 16 juli TT Ingelmunster
deze morgen samen mt Gregory de tt in westrozebeke gereden, was niet veel soeps heel die rit, enorm veel boane op de 80km, rit om vlug te vergeten, laatste 10km wa moeten inkorten omdak moest kakken en oe je moe kak'n moe je....en zo aangekomen met 75km op de teller, aja, gestart met bushrider maar na een aantal km besloten om samen met gregory aan een rustiger tempo verder te rijden, op naar morgen voor de 50km waar er misschien wa minder boane gaat zijn, bevoorrading waren dan wel heel goed met enorm veel keuze....tot morgen om 8u30 aan de start
Gianni
fotos organisatie
Zo 10 juli TT Ingelmunster
Ja ondertussen kom ik stilaan tot het besef dak eigenlijk een echt varkensweekend achter de rug heb. Zaterdagavond om 17u30 de rolluiken van de slaapkamer omhoog de jaloezie in de veijstre getookn voe de slaapstinkgeure uit de kamer te kriegn. Naar beneden geweest om men lijst v/d bestellingen en t'werk s'nachts te maken. Om 19u terug naar boven geweest om nog even te overleggen met Jessie hoe en wat ik moest maken voor de winkel. In de douche gesprongen en om 20u beginnen werken. Om 7u30 had ik gedaan met werken en Stond ik dan terug boven om men GRYSPERRE tenu aan te doen. tegen dak beneden kwam was Marc reeds toegekomen en je was zelfs met een inspectie van men velo bezig?????? Nu sjanse je merkte terecht op dat er een bitje spel op men voorwiel zat en na dit euvel opgelost te hebben vertrokken we naar ingelmunster wat 18km verder lag. We reden naar de vaart in Roeselare en als bij wonder We kwamen er Eric ook tegen. Tesamen dan naar de Brug van het Vti in Izegem gereden en de afgereden voor de camera. Den ene al iets vlotter dan de andere maar alle 3 zonder kleerscheuren beneden geraakt. In Ingelmunster nog een toerke moeten doen om de Inschrijving te vinden. Eens gevonden vlot ingeschreven en om 8u45 konden we dan vertrekken. Met een grote groep werden de eerste km'ters afgewerkt. Tot de 1e splitsing reden we in tesamen. Daar draaiden Hans en z'n Sadef Collega af. Ik had Eigenlijk ook die intentie maar ze wisten me te overtuigen om verder het parcours te volgen. Aan de ene kant vind ik het spijtig dat ik toch niet afgedraaid ben maar aan de andere kant vind en vond ik het parcours goed genoeg om te volgen. Ik ging wel indien ik afdraaide vele keren kunnen bissen hebben op de cowboy Matras Ooigembos Crossparcours en dergelijke. Vandaar de 2strijd naar gevoel toe. Nu niet getreud rustig de km'ters afgewerkt tot een km'ter of 7 voor de 1e bev. Daar kregen we nogal veel Tarmac en Kon het niet laten om den boel even op een lint te trekken. Eerst bood Marc nog wat weerstand wat het vuur in me nog meer deed opflakkeren. De gezichten liepen rood aan en er volgde een stilte in men achterwiel man wat is het zalig als je dan achter u kijkt. Mijn toote kon ik natuurlijk niet zien maar aan het zweet die over men kin liep te merken zal der ook wel kleur op gezeetn hebben. Aan de 1erijkelijke Bev dan opt gemak een brokje gegeten en een slokje gedronken. De bidon werd ook Gevuld.
Eens terug vertrokken volgde snel Ooigembos waar ik zorgde dat ik er als 1e in kon duiken. Das toch een Zalig stukje om door te sjeezen er werd opnieuw aan een stevig tempo doorgereden en niemand moest de rolle echt lossen. Bende Gekken die Grysperre's. Na Ooigembos reden we naar het sas met een nieuw stukje, Schoon gedaan Brigandsbikers. Het Sas verlaten en daar verwachte ik dat we Rechtsaf gingen moeten maar nee rechtdoor was de boodschap. Nog even een lusje door Wielsbeke en dan konden we Beginnen aan het Cross Parcours Jiepiejeeeeeeeee. Ondertussen had ik me even afgezonderd van de bende En reed een stukje voor ze uit. De ERIKA's vervoegd en een klapke met Jägermeister gedaan. Eens in het Cross parcours sloeg den turbo aan en vlotjes der doorgereden. Onderweg nog even het achterwiel van Motorbiker en de 2 overige Forumbikers aangetikt. Motorbiker geteisterd door een Keelontsteking liet zich ontvallen dat de benen vol waren gelopen. Het snot of slijm zal uitgezakt geweest zijn zeker. Eens het parcours uitgereden gewacht op de rest van de Grysperre's. Daarna de bende verlaten om in rechte lijn naar de APRES te rijden. Als bedanking voor de brigands er nog een 4tal naar binnengekapt. Om 12u30 den terugweg aangevat en 3maal mogen stoppen om piepie te doen oe zoe da nu komn????
Thuis na 104km dan om 14u in bedde na een Douche. Om 17u30 de Rolluiken opnieuw omhoog en de jalouzie er terug ingestoken om bovenvermelde redenen. Nog ene gaan drinken met Jessie na een Leffe of 5,6of 7 kreeg ik opeens honger, van 7u enkel iets gegeten op de Bevoorrdaading, en wat eet je dan aja even na het Frietekot achter ne Zwienebak ( Frieten overgootn met stoofvlees en ne groote klak mayo erop) hmmmm. Om 23u dan gaan slapen en om 1u30 terug op om brood te bakken pfffffff
Ti niet dak zo goe bezig ben mij gedacht
Stefaan
filmke marc
foto Eric
La Bress 5 daagse
Overzicht 5 daagse mtb trip La Bresse:
dag 1: 30km 1241hm (Col de Feignes sous Vologne)
dag 2: 62km 1502hm (Col de la Grosse Pierre, Tête de Nayemont)
dag 3: 54km 1894hm (Col du Brabant, Col de la Vierge, Col du Brabant, Hochneck)
dag 4: 58km 1639hm (Grand Ballon, Col du Grysperre)
dag 5: 60km 1605hm (Col de la Slucht, Col du Martimpre)
Totaal: 264km 7881hm
Dag 1 La Bresse
Vanmorgen om 7u thuis vertrokken, met een kleine vertragging door file net over Mons en enkele wegenwerken rond 13u30 aangekomen in La Bresse. Hier onmiddelijk gestart met een tochtje van 30 km met een rustige aanloop via road en enkele stukken kiezel tot op de col de Feignes Sous Vologne, hier via off-
road verder gereden tot op de de Grand Artimont (1200m). Na nog enkel kleinere knikken volgde de afdaling die meer van dit deed verhopen, na nog een kleine tussenstop in het dorpje naar het hotel gereden en ons ingeschekt. Na het uitnemen van de koffers nog een wandeling gemaak van 5 km naar het Lac des Corbeaux, op de terugweg een mooie afdaling ontdekt die de eerst komende dagen wel eens onder onze wielen zal passeren.
Afstand van de dag: 30km mtb + 5 km wandelen
avg: 12,7
foto
Dag 2 La Bresse
Vandaag stonden de ritten naar Gerardmer op het programme, rond 9 uur aan het hotel vertrokken richting de het dorpje hier gestart met de beklimming van de Grosse Pierre. Op de top gestart met het mtb gedeelte, eerst klommen we nog een stukje verder over off-
road tot op een hoogte van 1050m. Nu volgden meer dalende stroken en ook enkele mooie singeltracks. We makten hierna een lussje naar het lac de Gerardmer om hier wat aan sigtseeing te doen en na een korte pauze begonnen we aan de klim naar de tete de Nayemont, boven nog een trap moeten overwinnen om op de uitkijktoren te geraken. Nu volgde een mooi stuk met veel singeltrack, we volgden eerst route 10 tot aan Les Bas rupts om daar over te schakelen op de route 9, deze volgden we tot op de top van de Grosse Pierre, hier hielden we een twee pauze. Hierna besloten we om de zwarte route 15 te volgen tot in La Bresse. Eerst moesten we nog een stukje klimmen tot op 1150 m om dan en prachtige technische singel track afdaling te nemen tot in het dorpscentrum.
Afstand van de dag: 62km
avg: 12,5
foto
Dag 3 La Bresse
Vandaag stond een zware tocht richting Hockneck op het programma, we starten via de Col de Brabant die met zijn klim van 6km als goede opwarmer kon doorgaan. Vanaf hier reden we verder via de Col de la Vierge naar de Col de Bramont. Vanaf hier reden we naar het eerst meer van de dag die we bereikten via een mooie singel track. De tocht liep nu verder langs het Lac de Lande vanaf waar we begonnen aan de klim naar de top van de Hochneck(1360m), de laatste kilometers van de klim verliepen in ware alpensteil maar bovenaan werden we beloond met een 360° uitzicht over de col in de omgeving. Na de afdaling van de Hockneck begonnen we aan de klim naar de Feignes Sous Vologne, hier begon het lichtjes te regenen. De klim naar de top liep over een steil pad waar we door de regen niet zonder problemen bovengeraakten. Bovenaan nog even geschuild onder een bord met langlaufroutes op omdat het ondertussen gevig aan het regenen was. Na enkel minuten besloten om niet meer verder te rijden op de tocht en de kortst weg terug naar La Bresse te rijden.
Afstand van de dag: 54km
foto
Dag 4 La Bresse
Vanmorgen met de auto tot op de top van de Markstein gereden, vanaf hier gestart met de klim naar de top van de Grand Ballon, boven besloten om de afdaling langs de route des Crêtes te volgen om beneden 180° te draaien en opnieuw tot de top te rijden. Vanaf de top de afdaling ingezet richting het Lac de Ballon na een toertje rond dit meer nogmaals begonnen aan de klim van de Grand Ballon maar deze keer niet tot op de top gereden. Eens terug op de weg gekomen vonden we het welletjes en reden we terug naar de auto. Bij aankomst in La Bresse opnieuw de mountainbike uit de wagen gehaald en begonnen aan de klim richting het Lac des Corbaux en terug naar beneden gereden via het wandelpad die op sommige plaatsen toch iets te moeilijk was om met de mtb te berijden, daarna nog enkele singeltrack wegeltjes en een bmx parcourtje verkend, we zouden deze beklimming beter de Grysperre col noemen, deze beklimming is echt een speeltuin voor de grysperres
Afstand van de dag: 48 km
foto
Dag 5 La Bresse
Vandaag met de auto tot op de top van de Col de Surceneux in Xonrupt gereden, daar gestart met de off-
road beklimming van de Col de la Slucht deze gevolgd tot in Baveurche om dan de laatste 3km van de beklimming over de weg te vervolgen. Daarna de afdalling aangevat tot we terug in Xonrupt waren en hier de 2km lange beklimming van de Col de Martimpre aangevat. Hier starten we met de rode route 3 tot we terug aan de auto waren, tijdens deze route stelden we beiden vast dat onze benen toch niet meer zo goed waren als in het begin van de week. Eens terug bij de auto besloten om via off-
road nogmaals tot de top van de Martimpre te rijden en terug via dezelfde weg. Morgen staat er geen rit meer op het programma, we vinden het beiden welletjes geweest als training.
Afstand van de dag: 60km
avg: 14
Zo 19 juni TT Kluisbergen
nachtje werken+1uur in de auto + modder + kluisbergen = Tsjooln movint toch heb toch bijna altijd prijs als we naar die streek gaan.
zal volgende keer schrikkelen denk ik als ik ne nacht gewerkt heb hoe graag ik er ook rij heb er nog nooit echt kunnen van genieten. Zal wel op dinsdag gaan dan heb ik teminste geslapen.
Desalnietemin ne mooie tocht maar genoten heb ik niet nee. Heeft wel niks met de organisatie te maken.
De tocht is bijzonder mooi en de leuke extra's waren super mo de benen waren van Beton gegoten gisteren.
Na 52km terug aan de start en dan nog snel 1 gedronken om dan nog een uur tegen de vaak te vechten in de auto en om 14u eindelijk in men bed te kruipen. was wakker van 17u30 den dag voordien dus t'werd tijd dak der in lag OUD worden zeekre.
Stefaan
a, twas inderdaad in orde en ook heel lastig, in het begin een goe klopke gehad na een km of 5,(kan ook aan de amaretto en wijn gelegen hebben van de avond ervoor) tegen de groep gezegd dat ze mochten doorrijden, dan tegen de verwachting in terug tweede adem gevonden en terug aansluiting gevonden met het groepje en zo dan toch nog aan een redelijk vlot tempo de 65km gereden, dankzij Wouter en David die zich nu en dan wat inhielden.
Gianni
aux bois
Zo 12 juni TT Montroul-
vandaag op stap met Wollie en Willem
Onderweg steeds een raar gevoel over de rit . Goede organisatie , pijltjes waren ok
enkele zeer mooie stukken onder de noppen gekregen en toch .... lange asfaltstroken tussen al dat moois deed ons twijfelen of we volgend jaar terug komen . Maar er zitten wel zeer mooie stukken in . Ik weet het niet
enfin ons zeer goed geamuseerd en de tijd genomen om van een apres te genieten . Ik moest vroeg thuis zijn en de rit een 10 tal km ingekort (nog goed voor 60 km met de nodige hm) om als nog den apres mee te nemen
bedankt mannen het was fijn
Marc
au-
Marc, een raar gevoel heb ik niet overgehouden aan Montroeul-
Bois. Misschien omdat het de eerste keer was dat ik hier startte, misschien door het mooie weer in combinatie met mooie landschappen, misschien door het typisch Waals sfeertje in en rond de biertent, of was het door die ene koeievlaai die er niets beter op had gevonden om jou wat te vergezellen, tot grote hilariteit van Wouter en ik, spijtig dat we daar geen foto van hebben.
weidestroken liggen me niet, heb de neiging daar steeds compleet stil te vallen. Ook die off-
Enkel die hobbel-
road stroken waar het echt steil klimmen is zijn toch steeds een stukske afzien: 5 minuten ervoor hebt ge goeie benen, eenmaal boven krijgt ge daar een klopke. Blijven trainen zekerst en vooral, af en toe toch, op m'n eigen tempo rijden.
't Was in orde vandaag!
Willem
foto's
Zo 12 juni TT Siijsele
andaag samen met Jurgen de toertocht in Sijsele gaan rijden, bij de start zag het er hier zeer kalm uit. Ik starte de tocht zonder verwachtingen en in het begin was dat maar goed ook, de eerste kilometers verliepen grotendeels over de weg tot we 2 kleine singeltracks door kleine bosjes onder de wielen geschoven kregen. Vanaf nu verhoogde het off-
road gehalte, na 25km kregen we de eerste bevoorrading waar alles voldoende aanwezig was. Ook na de 1e bevoorrading bleven we grotendeels over off-
road wegels rijden met af en toe een singeltrackje ertussen, na een 45tal kilometer moesten we door een serre rijden, niet makkelijk door het losse zand, op het einde van de serre was de bevoorrading voorzien (best dat niet te warm was buiten anders had ik daar toch niet graag de hele dag bij de bevoorrading gestaan, was daar nu al goed warm). Na de 2e bevoorrading reden we als snel terug richting Sijsele, Jurgen besloot om na 50km het voor bekeken te houden omdat hij teveel last had van zijn knie. Ik reed nog de laaste 10km en het heeft me niet gespeten, van de 10km was er zeker 8km door het bos. Ik heb genoten van dit tochtje en ben eigenlijk geschroken van het parcours die mij aangenaam verraste.
gregory
Za 11 juni Flobecq
Gisteren dus Flobecq gereden met iemand van't werk.
112 km met blijkbaar 2160hm en content van mijn dag. Schitterende tocht en geen druppel regen gezien
Nog maar ne keer of 3 gereden de laatste 2 maand en nooit meer dan 45km en vandaag geen zware benen, hoe kan da nu
dieter
Zo ritje rond Gits
Blij dat ik Dikkebus links heb laten liggen en gekozen heb voor het plaatselijk ritje in en rond Gits. Die Grysperre's doen me toch steeds met een smile op m'n vroete rondrijden ook al probeert bakkerken me eerst letterlijk uit het wiel te rijden en kon ik een tweede keer net een door hem weggekatapulteerde steen maar op het nippertje ontwijken ;-
)
Twee dingen geleerd vandaag: trappen afrijden is niets voor mij (toch niet met mijnen bike) en je zadel moet IN je gat wil je een steile off-
)
road helling bedwingen :-
Tot de volgende
Willem
foto's Marlon
Zo 5 juni TT ath
Samen met broere naar Ath geweest. De weersverwachting naast ons neer gelegd en we hadden gelijk. Geen druppel, zelfs zon. De rit, op en af en ik had flanellen benen in het klimmen.Een heel mooie rit, we hebben zelf de aangelegde stukjes van de hersders er bij genomen , de deze zaten niet in de rit. Maar voor de rest , pico bello. Prima rit, veel off road
Met onze speelstukjes erbij 107km AVS 20.9 1400 hm
Ons heel goed geamuseerd
Eric
fotokes
filmke Marc
Zo 5juni ritje Cassel
Vandaag een ritje Cassel. Een paar klimmetjes op het menu. Deze keer zonder gps gereden (voor de route), maar puur op het "zicht" van bergske naar bergske.
Vertrokken in de regen, en tegen dak aan de Catsberg aan kwam terug helemaal droog. Veel wielertoeristen als gezelschap, mooi meegenomen. Jammer was dat het zicht wel wat beperkt was. In Cassel nog e schoon offroad stukske gevonden, twas maar 50meter, ma vree tof. (zie foto) Es goe genieten in't zonneke en terug aangezet. Besloten om een andere weg te nemen, we sightseeing e.
In't terugkeren viel de wind wel wat tegen, gespannen vlaggen langs de weg, wind op kop.
De beentjes zaten erg goed vandaag.
Laurens
foto's
Za 4 juni Hagelandse chrono
de uitslag van vandaag
Ik plaats 287 in 3u49
Gianni plaats 375 in 4u
Ellen plaats 20 bij de dames in 4u59
Andy
Ikke 615 van de 708, 'k ben dus niet de latsten hé, er zijn er een 50-
tal die opgegeven of pech gehad hebben. Het was echt niet te doen , constant klimmen en in die hitte,............ Gianni heeft me weer wat aangedaan... Toch geeft het achteraf een enorme kick! Ik kon het wel niet doen zonderte stoppen aan de bevoorradingen, 'k heb me toch even op mijin poepe gezet ze dan. Ik zat heel vaak met de gedachte te stoppen, ik dacht 'k ga me daar ergens zetten op een terraske met nen frissen voor mijn neuze zetten en van 't zonneke genieten en gianni moet me dan maar komen halen, :-
) Achteraf bezien ben ik heel content nu. De bosjes waren echt wel leuk. Proficiat Andy met je heel goeie prestatie!!!!
Ellen
foto's
Za 28 mei Tt Rollegem kapelle
Content dat ik hier deze morgen gestart ben ipv in Lotenhulle. De twee zijn, alleen al wat de steek betreft, niet met elkaar te vergelijken maar een organisatie die voor de eerste keer de moeite doet om iets te organizeren, moet je natuurlijk alle kansen geven, en zeker als iemand als Kuba het parcours onder handen heeft genomen en er een bendetje Grysperre's aan de start stond (Gianni, Ellen, Jürgen, Wouter & broer Frank alias Blackie). Volledig volgens de traditie weer eens als laatste aangekomen (om te vertrekken hé ). Tot de eerste bevoorrading nogal wat veel onverhard maar vanaf toen is het gebeterd. Vooral het Kubaboske heel erg gesmaakt en gebist met de Wollie en Blackie. Geen klagen over de bepijling, misschien maar goed dat er niet te veel bos is in deze streek met die groene pijltjes, ook enkel maar vriendelijke mensen tegengekomen van de organisatie. De laatste 10km er nog eens een serieuze lap op gegeven door toedoen van de Wollie.
Nog een leuke après gehad met de gasten!
Willem
foto's Wouter
Za 28 mei Tt Lotenhulle
Vandaag dus lotenhulle gereden met den alex en zijn moat . Overal goed kunnen doorfietsen. Super bevoorradingen , ik had het gevoel op een sneukelroute te zitten . De eerste 55 km een mooi afwisselend parcours , dan na de laatste bevoorradingen ging het vooral de weg op, door de hevige wind toch een mooie rit. Volgend jaar zou ik deze zeker terug rijden . Vooral omdat je dan toch een 70 tal km bolt.
Vertrokken rond 8.15 en aangekomen om 11.30h dus nog voldoende tijd om de stutte met ei en spek ter verorberen en er nog enen te drinken .
Marc
Zo 22 Mei TT Beuvry
Vandaag samen met Marlon de tocht in Beuvry gaan rijden, de naam terril...ble deed het beste verhopen voor de tocht. Omdat mijn benen tocht redelijk goed gerecupereed aanvoelden na de herdersmarathon gisteren besloten om voor de volle 60km te gaan. De tocht starte rustige via mooie off-
road stukken meestal singel track. In het begin was het wat wennen aan de bepijling, met als gevolg dat we regelmatig een stukje moesten terugkeren. Na een 8 tal kilometer kregen we de eerste terril voorgeschoteld. nabij verquin wat hierna volgde was zeer mooi, de ene terril na de andere volgden nu in sneltempo, met af en toe een verbindings stuk die door de wind niet te onderschatten was. Na 22km kregen we een eerste traditionele franse bevoorrading. Nu volgde volgens mij het mooiste stuk van het parcours, 2 mooie lange terrils gevolgd door een passage van 9,5km over de tietjes terril van loos en gohelle. Tijdens deze passage begonnen de hoogtemeters van gisteren door te wegen en dan maar besloten om rustig via de weg terug naar Beuvry te rijden. Kortom een prachitge tocht voor liefhebbers van terrils en technische passage, soms vond ik deze passages nog technischer dan gisteren rijdens de herdermarathon.
afstand: 54.1km
avg: 16.1
hoogtemeters: 850
Gregory
za 21mei herdersmarathon
vandaag gestart om 8u samen mt Bushrider, Turfke, Andy, Francis, Fujilady en gregory. inderdaad een heel mooie tocht maar door zijn eigen succes wordt het misschien toch allemaal wat minder, want de eerste 30km waren door het grote aantal deelnemers echt niet meer leuk, om dan maar te zwijgen van de lange wachtrijen aan de bevoorrading. Ja de eerste 30km waren voor mezelf ook al geen succes, platte band, een valpartij waardoor de moed wat in mijn schoenen schoof, na een 10-
tal km dan aangesloten bij Fujilady en Gregory en dan maar besloten om samen mt hen verder te rijden op het parkoer van de 80km, de rest was al lang gaan vliegen; Na 60km rijden kwam Gregory plotseling onwel waardoor Ellen besloot om samen met hem rechtstreeks naar de finish te rijden, zij zijn aangekomen mt 72km op de teller, ik heb dan een tijdje de 105km gevolgd om op het einde dan weer over te gaan op het parkoer van de 80km, zo aangekomen met 88km op de teller, en de dag dan toch nog positief kunnen eindigen, hopelijk maakt de organisatie er volgend jaar een tweedaagse van, want al dat volk op één dag is veel te veel
Gianni
Er was wel wat veel volk maar dat kon de pret niet bederven , schitterend parcours met hier en daar een toch iets technischer stukje .
tamelijk vroeg vertrokken met zie bovenstaande. de eerste 25 km aan een avg van 14 gereden , dit door de technische stukken en een platte band van willem . Komt daarbij dat we zeker een half h verloren bij de bevoorrading en de telling was snel gemaakt , als ik vandaag nog wil binnen zijn zouden we best splitsen Greg en Ellen zouden het iets langzamer doen. Op de bevoorrading ook nog Johan (calpe) tegengekomen , jullie hebben de groeten . Zonder het te beseffen waren we plots gianni en andy kwijt . Deze maal pech voor G ; iets trager verdergereden met willem.
Aan de volgende bevoorrading kwam andy terug aansluiten . Zo samen verder gereden tot volgende bevoorrading. Jammer genoeg kwam de splitsing voor die mannen rond de 60 km , andy zou de 80 nemen , willem zou de 100 proberen .
Dus van daar alleen verdergereden , eenzaam zulle . In het begin moet je de meesten laten gaan omdat dit ook het parcours is van de 50 en nog iets maar een paar km later val je helemaal alleen . Op het einde zeker 50 km alleen gereden , blijkbaar zijn er niet zo veel zot of starten ze iets vroeger . Alle opties genomen , en overwonnen ook het gevreesde beest , een mooie klim zulle al moet je er een paar km voor omrijden .
Nu opdracht volbracht , 145 km 2800 hm en avg van 16,1 ( ja die 1 moet er bij ,je moet daar lang voor stampen wé) niet gevallen en nergens voetje aan de grond of niet op geraakt . Het was wel 19 h wanneer ik terug op de weide was !
een toffe dag gekregen , bedankt mannen om me te vergezellen . opdracht volbracht
Marc
foto's
@ Marc: respect man!!!
Samen met Andy (en Yves -
die ik niet kende) de 100 volbracht. Die er op het eind toch ook 108 waren (gemiddelde van net 16 volgens Andy z'n tellerke). Na bevoorrading op de 80 een klopke gehad, op de hobbel-
Alpenweide begon m'n rug ook nog wat tegen te pruttelen -
m'n volgende zal toch een fully moeten zijn hoor. Redelijk choco aangekomen met dit verschil dat het vorig jaar nog fondant was, dit jaar witte choco Er zit dus progressie in :-
)
Bij momenten was het druk (inschrijving, eerste 2 bevoorradingen, de eerste technische stukken) maar als je bijna 7 uur op de fiets zit, wat stelt een half uurke extra wachttijd dan voor. Dit blijft voor mij een topper!
@ Gregory: hopelijk niet veel ergs? De warmte veronderstel ik, was bij momenten voor mij ook iets te veel van het goede, en zeker voor een zweter gelijk ik
goe gedaan voor iemand die nog maar net beginnen mtb-
@ Ellen: Ge kunt al je doelen stellen voor volgend jaar hé -
ken is. De prestatie van Marc zinkt bij deze in het niets
) (Sorry Marc)
) :-
) :-
) :-
:-
@ Gianni: jammer dat we je kwijtgespeeld zijn maar het tweede gedeelte was zeker iets waar jij je meer ging jeunen. Volgend jaar verwacht ik je terug aan de start man :-
Willem
@Willem: bedankt voor de felicitaties. Het was idd toch iet wat boven mijn petje deze toertocht. Iets te hoog gegrepen voor iemand die slechts een 10-
tal tt's op zijn palmares heeft. Toch ben ik blij dat ik het eens meegemaakt heb, maar denk dat ik volgend jaar zal passen, ik heb het toch meer voor de minder technische tochten. Ik wil jullie wel vergezellen op de leuke alpenweide achteraf :-
), heb voor de 1ste keer een ename geproefd, het smaakte naar nog...
@Bushrider: jij bent toch een echte krak zulle, geen enkele x afstappen op waarschijnlijk 1 vd meest moeilijkste parcours hier in belgië, chapeau!!
@gregory: koop van de nieuwe truitjes 2 stuks en snij van die ene de mouwtjes eraf, je zult je veel beter voelen op hete dagen zoals gisteren :-
)
) Je mag anders ook altijd even een topje van mij lenen, is echt verademend :-
Ellen
Zo 15 mei TT Roeselare(veiling)
tja roeselare was bij momenten een wegritje mo al met al ons toch goe bezig kunnen houden met de camera.
Ne keer azo en dan ne keer azo en dit gedurende de hele rit.
Ook nog ene een frisse duik zien nemen in een gracht langs parcours. der is in heel t'gebuurte bijna geen plas meer te vinden en toen hij er ene gespot had dook hij er vol enthousiasme in. Mij een kriek gelachen. Jammer genoeg stonk hij wel uren in de wind maar eens droog viel het opnieuw mee.
Jaja de fakkel van de vallende grysperre die DAVY toch met enige trots in zijn bezit had is hij kwijt gespeeld aan de creatieve MARLON. De laatste 2ritten die we samen doen is Marlon er steeds in geslaagd mij te verrassen met mooie, gelukkig zonder gevolgen, Valpartijen.
Passendale-
Zonnebeke-
Passendale-
West rozebeke-
Oostnieuwkerke-
aja de rit zelf was roeselare-
Oostnieuwkerke en zo terug bij af. Goed voor 63km buiten zijn. aan een Avg van 22,4 zonder al te zot te doen.
Op het allerlaatste nog onze weg ingekort omdat David last kreeg van Pijn in de knie.
Zeker opvolgen want lijkt me toch iets kostbaar u Knieën.
Greetz
stefaan
film
Za 14mei TT Hertsberge
Om 8u deze morgen gestart samen met Fujilady, Turfke, follow en gregory. We hebben ons goed geamuseerd op deze toffe tt, met veel bos en redelijk wat off-
road. gelukkig was de voorspelde regen niet van de partij wat het dan weer prettiger maakt, de eerst 60km vlogen voorbij zodat we op het einde van de 60km nog besloten om samen nog eens voor de 30km te gaan, met uitzondering van Follow die deze middag met zijn petekind nog de 30km ging doen, Op 5km van het einde heeft Follow een val gemaakt, hopelijk met niet al te veel schade voor hem. Na 95km allemaal moe maar voldaan toegekomen
Gianni
Klopt volledig Gianni, gisteren met ons vijven een tof toerke gereden. Nergens in het rood moeten gaan waardoor de 60 & 30 heel goed verteerd. Bij thuiskomst 119,6km op de teller. Met m'n tripke naar de plaatselijke bakker 's morgens zal dat net 120 geweest zijn :-
)
De winterrit moet je ook nog eens doen, die is zeker even mooi en iets uitdagender. Veel klimwerk moet je hier natuurlijk niet verwachten.
@ Ellen: heb je de beloofde massage gekregen? En dikke proficiat hé, de volle 90km ... Dat beloofd ! Dienen mueslibar hou ik wel nog eens tegoed ;-
)
Willem
Helkijn
Zo 8mei TT Spiere-
Vandaag alleen richting Spierre zonder Fujilady, was al vroeg wakker en besloten om vroeger naar Spierre te vertrekken, mijn excuses aan Eric en Wouter daarvoor maar moest nog nr ma en schoonma en zo toch iets vroeger gestart, 's morgens nog telefoontje nr bakkerke omdat ik wist dat die ook vroeg ging starten en zo besloten om samen van start te gaan rond 8u15, bakkerke wouter verwittigd dat die niet moest wachten op me, na de eerste km's had ik al door dat het geen rustig ritje ging worden want bakkerke had er heel veel zin in vandaag en trok redelijk goed door, vond het een tof ritje met redelijk veel lange stukken off-
road die goed te berijden vielen, gelukkig dat het niet geregend had want dan ging da heel lastig geworden zijn, wat ik het tofste van al vond was de off-
road beklimming die bakkerke deed met me op die berg (aubert of zo iets), echt heel leuk, altijd handig als ge met iemand mee zijt die andere paadjes kent hé. na de tweede bevoorrading was er een redelijk ruwe afdaling waar ons bakkerke zijn dalerscapaciteteiten etaleerde, wel wa zot, want er lagen toch redelijk wa steen brokken, daar heb ik het toch iets voorzichtiger gedaan, éénmaal samen beneden volle bak nr de aankomst, na 49 km zei bakkerke dat we de laatste 10km op het gemakske gingen rijden om de beentjes wa te laten recuperen maar da was niet meer nodig want 2km verder waren we er al, 53km ipv de aangekondigde 60km, was leuk geweest, fietsje vlug op de auto en gaan kijken naar 'tvrouwke, die kon bijna genen weg van haar gezwollen voet, zou moeten weggaan met ijs er op te leggen en wa te rusten, hopelijk kan ze vlgde week rijden in roeselare want de conditie was redelijk goed
Gianni
foto's
Za 7mei TT Omloop der schelde en zwalmstreek
Vertrokken met 4 gp's gianni, ellen en gregory . Ipv de 110 onmiddelijk gekozen om samen te rijden en voor de 90 te gaan . Stralende zon vergezelde ons, en het was aangenaam rijden , voor ons toch .Wie meer met Gregory fietst weet dat deze niet zo op de zon is gesteld , ook vandaag niet en Gregory liet ons gewillig voorrijden . Sterk van Ellen dat ze zo maar met ons meefietste . Alles verliep vlot tot de 2é bevoorrading. Een diepe geul zorgde voor een valpartij van Ellen waarbij ze net niet de prikkeldraad kon vermijden . Hup de fiets terug op en met trillende beentjes (tijdelijk toch )de tocht verdergezet . De greg was er ondertussen terug bij. Een aantal km verder sloeg het noodlot voor Ellen terug toe. Ditmaal definitief, een ferme snee in haar buiten, en binnrnband zorgde er voor dat ze ditmaal definitief uitgeteld was . Pechdienst was het enige alternatief , gelukkig bijgestaan door Gianni. Ook gregory zag het verder niet zitten . Gelukkig waren ondertussen alexbiker en den witten er bij gekomen en kon ik samen met hen de toch verderzetten . Zo samen de laatste 45 km gereden van de 110 km . en voldaan aangekomen (ze nog goed laten blazen , ik zat namelijk nog fris ). Er nog enen gedronken en dan naar huis na een leuke voormiddag .
Hopelijk is het nog goed gekomen met de rest van de bende . Bedankt voor het gezelschap
Marc
foto's
Zo 1mei TT Ieper
deze morgen samen met Turfke en nieuwkomer Davy vertokken voor een schoon tochtje. Prachtige toer , fenominale panorama's, leuke beklimmingen en dito afdalingen , goed weer, fijn gezzelschap,... wat moet een mens nog meer hebben. Aan de spltsing 77-
94km was Willem toch serieus aan het twijfelen wat hij zou doen maar koos dan toch na enige aarzeling voor de full mode. David die nu en dan eens een spurtje berop trok en liet zien dat hij goed op weg was besloot toch om de kortere afstand te doen. Niet onverstandig want hij is nog in volle opbouw en 77 km in deze streek is ook niet minnetjes.Ook iemand gezien de de 77 al lopende deed . hij staat ook op de fotokes. Vanaf nu was het tegen de wind opboxen. Dat bagten de kuppe een trekgat is dat weten we nu ook. Spijtig dat de kemmel er niet inzat als uitsmijter alhoewel mijn copin daar tevreden mee was .
Op het einde nog wat verkeerd gereden en zo kwamen we op 96km met een AVS van 22.1 Goe gereden copin Dan terug naar huis met de fiets en nu was het wind op kop .
In totaal 138km op de tellers en heel content.
Proficiat mannen Een klein minpuntje , hier en daar mocht er nog een pijltje bij . Maar voor de rest
Eric
fotokes
Petegem
Za 30 april TT Wortegem-
Vandaag samen met Wouter en slijksle gereden in Wortegem Petegem.
schitterende rit gereden in een mooi zonnetje en in goede companie. Deze staat volgend jaar terug op de agenda . Een aanrader mannen niet twijfelen .
Rit was goed voor een 83 km en een gevarieerd parcours waarin veel bos zat en massa's single tracks , dit alles gekruid met nijdige klimmetjes affroad en iets meer dan 800 hm. Wouter heeft terug zijn deel gekregen , voorderrie stuk en moet toch ook eens nr zijn remmen kijken. Het mag stoppen voor hem . bij deze succes man . En bedankt voor de companie
Marc
foto's
Za 30 April TT Mons
Gisteren gepland om de toertocht in Mons te gaan rijden, om 6u45 thuis vertrokken met de auto en na een klein uurtje rijden reed ik Mons binnen, het leek er op dat het hier al druk was want de parking bij het voetbalplein van Mons stond al vol. Iets na 8uur was ik klaar om te vertrekken, na een rustige aanloop over een kasseistrook en een breed bospad kwamen we na een 4tal kilometer al aan de eerste terril van Cuesmes. Wat hierop volgde was echt prachtig, bij het beneden komen van de terril een straat over en de volgende, zo volgden de eerst 5 terrils elkaar in sneltempo op. Na ongeveer 20km bereikten we een bmx parcours met rondom enkele bultjes die op sommige plaatsen voor mij net iets te steil waren. Hierna volgde een eerste bevoorrading waar alles voldoende aanwezig was. Nu reden we verder richting het Bois de la Colfontaine maar eerst nog een terrilletje met enkele haarspeldbochten beklimmen om dan een zeer techinsche afdaling voorgeschoteld te krijgen. In het Bois de la Colfontaine was het echt prachtig biken, singel track, heuveltjes, technische passages volgden elkaar in sneltempo op. En na 40 km kwamen we bij de 2e bevoorrading, nu volgde het minder technisch deel van de rit, maar dit was daarom niet minder mooi, opnieuw kregen we bos singletracks en hellingen voorgeschoteld. Bij het binnen rijden van Mons dacht ik dat de tocht er bijna opzat, maar dit was niet zo, we kregen nog een tweetal bospassages die ons tot bijna aan de aankomst brachten. Na 74km kwam ik terug aan bij inschrijving met een gemiddelde van 13.7 en iets meer dan 1000hm. Dit is een rit waar ik volgend jaar opnieuw naartoe ga, hopelijk met nog enkele grysperres om de 9 terrils en het andere moois in de streek onder onze wielen te laten passeren.
gregory
Ma 25 april TT Zillebeke
Vandaag samen met tvrouwke, mijn schoonzoon Bjorn en met David in zillebeke gaan rijden. Een mooie start aan de appelkwekerij. Iets na Hill 62 was de spltsing met de 30 waar we Annick en Bjorn achterlieten. Vandaar ging het naar Beselare, zonnebeke, geluveld, zandvoorde , Houthem waar we grysse merrie zagen plat staan. Dan samen via een lusje weer naar Zillebeke gereden. Ons goed geamuseerd. Samen nog eentje gedronken en dan terug naar huis.
Goed voor totaal 89,48km.
ERic
fotokes
zo 24 april TT Diksmuide
Deze rit gisteren was wel extreen snel mede door het goede weer, kerkwegels en onze vorm zekers Greg .
dus gestart om 8u10 met gregory, Stefaan T voor een ritje door de Westkoek waar bij we een paar bergjes kregen aan het sportcomplex De Pluimen en zo door naar het bosje aan het station . ( en beste was dan eigenlijk voorbij ). Dan via een weide doorsteek( waarbij we onmiddelijk dachten aan onze vriend WES )naar de Yzer waar we kilometers lang asfalt onder onze wielen kregen .Zo naar een oude spoorweg bedding waarbij we treintje hadden gemaakt met 2 andere bikers naar de eerste bevoorrading . bevoorrading was in orde en dan onmiidelijk terug kilometers lang asfalt . éénmal de burg over een lang stuk offroad die bolde als asfalt en een weide doorsteek terug in Beerst( daar stefaan achter gelaten omdat hij de 46 deed) waarbij we een kerkwegelke kregen naar gusten salembier en zo via het praetbos naar de Mokker .
Via de een wegel langs de Mokker terug richting Vladslo waar we een paar kiezelwegels kregen en een bevoorrading in Esen. Meer kan ik er niet over zeggen want dan trok het echt op niks meer kwa offroad !
hopelijk volgend jaar beter Diksmuide
Jurgen
Zo 17april TT Snellegem
En snellegem was een plezant ritje tesamen gestart met Eric, Jurgen en Stefaan T.
Eric kwam tegen ten 8'ten naar hier en was voor ne keer VOOR!!!!!!!!!! TIJD de wonderen zijn de wereld nog niet uit haha. Samen dan vertrokken na Snellegem ons ingeschreven . Wat me opvalt is dat er nooit meer file vorming is aan de inschrijvingen. zou dit komen sedert ze ons enkel in scannen en jupla je ku vertrekken. Nog even staan babbelen met Andy aan de Start en onderweg pikte hij graag in en wist hij te vertellen dat hij zich ook tot GRYSPERRE zou laten omdoopn. Over parcour kun je kort zeggen ze hebben de streek mee en hebben zelfs de moeite gedaan om enkele schoon prive stukken in hun TT op te nemen. Enkele schoon single tracks met zelfs hier en daar een kombochtje. Stukje in zedelgem met diene talud gebist met Eric ooit hebben we daar 5 of 6 keer gebist nu ons ingehouden en slechts 2maal gereden.
De TT was goe in elkaar gestoken en de bepijlen waren er maar slecht zichtbaar.
Ne schone zonnige zondag gehad en nog ne Aprés samen met de Erika Bikers wa moet ne mens meer hebben.
Greetz Stefaan
foto
Zo 17 april TT Huissignies
foto Marlon
Zo 17 april Chrono Cassel
foto's, geen tijd voor foto's ! Gas geven was de boodschap, vooral omdat Marc vooraan reed. Soit, kort samengevat : 64km, 1100hpm, Avg, 18,5km/h .
Het was een heel mooie tocht, maar of ik hem volgend jaar rij weet ik nog niet. 3keer dezelfde slotklim tot aan de bevoorrading (3 keer dezelfde).
In het begin een paar keer moeten wachten aan technische passage's of omdat er een kidstocht net voor ons reed. De derde lus was ook een beetje veel op de weg, maar er zaten toch ook heel wat mooie technische stukjes tussen.
5 euro inschrijving, een heel goede organisatie en achteraf een leffe en hotdog inbegrepen.
Wouter
Ja , we zijn hier
mooi op tijd vertrokken voor de cassel trophy
Ik kan Wollie volledig bijtreden , zeer goede organisatie alles pikfijn geregeld . Enkel misschien de bevoorrading aan de magere kant , ik ben niet zindelijk maar als ik enkel kan kiezen tussen water en een stuk cake ?? kweet niet wé . 1500 man en iedereen 3x passereren dat kan natuurlijk tellen
We waren gekomen om de conditie te bekijken , en dat ziet er goed uit. Met Wollie komt het ook goed tegen de herder want dat is ons volgende doel .
En dat Andy goed zit dat weten we . Het was een zeer mooie voormiddag met een toffe bende . Voor herhaling vatbaar ? Ja maar er mogen geen 1500 man meer toestaan , of ze moeten het aanpassen
Marc
za 16 april TT Lichtervelde
dezen zit er ook weer op . Vanmorgen met greg ,laurens en wollie vertrokken en er zat vaart achter voor de volle 55km !
vandaag terug een les gekregen en dat is toch niet te dicht achter wollie rijden , een keer ferm mogen remmen omdat Wouter te vroeg afsloeg . Voelde nadien een een bok in m'n achterwiel en dacht er zit een sla in maar bij aankomst bleek dat er gewoon op een lengte van 5cm geen tappen meer stonden
ik heb nadien nog toerke bij gedaan en thuis gekomen met 78 km en met een gemid van 23,7; twas genoeg !
fiets hangt al terug te blinken met een andere achterband erop voor morgen te crossen in Snellegem
Jurgen
Zo 3 april werken aan "de pit"
voila samen met Stefaan B, StefaanT,Jurgen, Hans , Marlon,Gregory, Frank, Wouter en Margotje (deze laatste wil ik heel hard bedanken voor de hulp en de stelling) een specialeke gezet int moerasboske.
OOk een speciale dank aan Marc en Marlon voor hun maaiwerk aan het parcours aan de Bultjes gisteren
Applause Applause Applause
Heb deze middag een deel van het parcours gedaan om fotokes te maken en het ligt er werkelijk super bij bounce bounce bounce Het heeft juist genoeg geregend om het stof te blussen. Het ziet er prima uit mannen bounce drunk
Eric
foto
Zo 27 maart 2011 inrijden eigen tocht
Zondag 27/3 was den dag dat we met zoveel mogelijk Grysperre's en aanverwanten zouden vertrekken om de mooiste stukken van ons Parcours aanéén te rijven.
Zogezegd zo gedaan en afgesproken om 8u aan de Sporthal te Gits. Toen ik buiten kwam Was er al ene (Marc) ontsnapt met men nieuwste aanwinst uit de Garage. Men Trial velo moest eraan geloven. Terwijl hij z'n eigen wat amuseerde keek ik even naar de parking aan de sporthal ik dacht dat ik hallucineerde Zoveel Grysperre's bij elkaar nog nooit gezien.
Na elkaar nen goeiendag te hebben toegewenst vertrokken we in collonne richting het bosje VANHAVERBEKE. We reden mooi achter elkaar het bos in ik gaf wat gas bij en trok stevig door. Bij het volledig inrijden tss de bomen hoorde ik opeens dat er ene Rond den Boom Ging ipv der naast te rijden. Haha Marlon was me gevolgd en waarschijnlijk niet gewoon om op snelheid de draai te nemen. Zonder erg en met ne ferme lach, zoals we gewoon zijn van hem, zette hij z'n weg verder.
De sliert Grysperre's was een streeling voor het oog om te aanschouwen. Werd er een beetje Trots van om het enthousiasme van de mannen en Vrouw, jaja er reed een Grijzemerrie mee ook vandaag. De vrouw van Gianni is ondertussen ook Grysperre geworden. WELKOM ELLEN!!!!
Na het Bosje Werd Koers gezet naar de Ventoux die in de baade in het Ochtendgloren. Daar opnieuw de mannen die goesting hadden om wat sneller te rijden hun ding laten doen. Zelf geprobeerd om Ellen wat tips te geven om steil bergaf te rijden. Daarna reden we naar Kortemark om er even rond de Statieput te rijden even den Trap af gereden en enkel Marc voelde zich geroepen om hetzelfde te doen. Daarna reden we naar onze Berm. Daar tot de vaststelling gekomen dat slechts 4 man van de 16 tot boven geraakte op onze steilste klim. Niet voor iedereen weggelegd dus.
Nadat ieder er z'n ding had kunnen doen viel Ellen Lek aan helpende handen had ze geen gebrek dus ik reed verder naar den boer z'n inrit en aanschouwde de technische bagage van "sublover" sorry je naam heb ik niet eens gevraagd. Nadat de lekke banden 3stuks opnieuw onder spannig stonden vertrokken om rond Desimpel te rijden. Daarna volgde een nieuw stuk om dan naar de Geite te rijden daar was het Marc z'n beurt om bij te blazen maar die mocht het allemaal zelf doen, Raar ze.
Daarna zetten we koers naar de Parnasusberg om er de klim te doen ieder op z'n eigen tempo naar boven. Dan reden we naar de klim aan het Girolokaal te hooglede en van daar reden we naar de vosseberg om er opnieuw te klimmen. Daarna de afdaling van de parnasusberg om ,naar Sleihage te rijden via de gekende offroad stroken.
In Sleihage telefoon gekregen dat er iets fout was gelopen met de bestellingen en dat ik nog een chocolade taart van 6p moest maken. Prompt was is het noorden kwijt terwijl ik nog aan het bellen was en na een verkeerde afslag. Gellukig hadden Marlon en Gregory het in de smiezen. We reden dan naar de offroad strook om tot boven te rijden naar Hooglede Platse. Daarna reden we naar de Afdaling van de Zilveren Lepel om er nog eens vol tegenaan te gaan.
Met z'n allen of toch de meeste nog ene gedronken in den OB bij Hans en z'n nimfje.
Greetzz
Bakkerke
film Eric
Zo 20 maart TT Izegem
hier ook gestart rond 10u samen met 't vrouwke die fiets gehuurd had voor de 35km, tochtje op zich vond ik niet zo slecht wel kon de bepijling wat beter, bevoorrading was niet overdreven, en ja inderdaad de afspuitinstallatie had niet veel druk maar gelukkig waren onze fietsen niet al te vuil. de 35 km bleken 41km geweest te zijn wat een beetje te veel was voor 't vrouwke die wa (veel) pijn kreeg in onderrug, denk dat het aan de onderrugspieren zal gelegen hebben ofwel slechte houding op gehuurde fiets, gelukkig dat haar nieuwe fiets morgen toekomt
Gianni
Za 19 maart TT Gavere
Vandaag hier gestart voor de 80km samen met wollie, Turfke, Blackie, Kuba en nen vriend van Cuba. Die laatste twee hebben vlug de rollen moeten lossen omdat Kuba's vriend niet de beentjes had. En dan met zijn vieren naar de eerste bevoorrading na ongeveer 18km, waar we al een heel mooi panorama gekregen hadden in die 18km. Na de 18km kwamen de eerste serieuze hellingen voor onze wielen, na eens de beentjes getest te hebben gezien dat wollie ook in forme was en zo met zijn twee naar de tweede bevoorrading gereden aan een vlot tempo, na een tijdje kwamen onze andere gezellen der ook aan en na de buikjes gevuld te hebben samen vertrokken voor de laatste km's maar na 3km viel Wollie plat, ik ben dan bij wollie gebleven terwijl we zeiden tegen de andere twee dat ze mochten doorrijden maar we hebben ze niet meer gezien , ze moeten hun derde adem gevonden hebben denk ik. Wollie is al niet meer zo overtuigd denk ik van da tubeless spul, na herhaaldelijk oppompen dan maar een binnenband gestoken en met een vertraging van ongeveer een kwartierke de achtervolging ingezet maar de vogels waren gaan vliegen. Bij de derde bevoorrading kort gestopt , wa gedronken en gegeten en weg waren we, om zo 10km verder de finisch te bereiken, beentjes waren moe, maar we hebben ons gejeund. TT was ok, bevoorrading was meer dan voldoende, we hebben daar een soort wit spul gedronken (energy drank), die beter smaakte dan het eruit zag. Kan maar één ding zeggen en da is dat het een heel mooie streek is om te biken
Gianni
Nog maar eens als laatste aangekomen bij de start gisteren (we zullen het maar op de vele wegenwerken houden die m'n weg kruisten richting Gavere).
)
) :-
't Bendetje stond al ongeduldig te popelen om te vertrekken. Maar zegt het spreekwoord niet , de laatsten zullen de eersten zijn :-
Beetje te fel gestart en dit halverwege moeten bekopen zeker als er een Wollie (die nog volop aan het opbouwen is -
wa gaat da geven binnen een paar weken ) en een berggeit gelijk Gianni meerijden.
Besloten om samen met de Blackie verder te rijden en die andere 2 maar te laten doen. Deze waren zo vriendelijk om te wachten aan de 2de bevoorrading, merci hé. Kort nadien Wollie aan de kant met lekke band ... rij maar verder riep den Gianni "we halen jullie wel in" ... helaas, de twee ouwe bokken haden hun 4de adem gevonden en weg waren ze, om als eerste te finishen voor die 2 turbo's.
)
Blackie, al zeg ik het zelf, da hebben we goed gedaan ;-
De rit zelf, was voor mij perfect om wa kilometers en hm's op te doen zonder al te veel te moeten ploeteren. Dienen salavlaag bleek toch iets meer geweest te zijn op sommige stroken.
Genoten hebben we!
Willem
Za 11 maart TT Gistel
eze morgen fris en monter opgestaan onder een stralende hemel. :lol: :lol: :lol:
Dus mijn dag kon niet beter beginnen. En dan het programma van de dag. Dit zag er goed uit. Zeker als de rit was zoals de vorige editie. Dus vlug ontbeten en dan naar Gistel alwaar ik had afgesproken met medegrysperres Bushrider, Roeselarenoare en Follow. Na een vlotte inschrijving hopla omstreeks 10u den bike op en weg waren we. En dat het genieten was. Wat een mooie tocht is me dit zeg. Biljartvlak. Maar daarvoor zijn we eenmaal in de polders e :wink:, maar o zo mooi. De offroad volgde in een sneltempo. Met afwisselend eens een weidedoorsteek (hallelua dat deze droog lagen [-
o< ), grintpaadjes, boereslagen, technische bosjes, speelpleintjes, singletracks en kerkwegeltjes. De parcoursbouwers hebben er idd het beste van de streek uit gehaald. Chappeau =D> =D> =D>
Ook de afstand bleek zo goed als te kloppen.
Bij de eerste bevoorrading kregen we het gezelschap van Henkie (Ericabiker). Toffe pe lik da ze zegn. Aangenaam kennis maken.
De bepijling was dik in orde en zeer duidelijk. Allez voor ons toch :P
De 2 bevoorradingen waren idd af. Met heel wat lekkers. Op de tweede bevoorrading kwam er plots een jongeman te loop af die we al ne keer hadden gepasseerd. Bleek dat die kerel de 68km liep. Damn. RESPECT.
De bikewash was er, maar niet nodig gehad. Den apres was ook dik in orde met nog een lekkere "stuute mee koas".
Mannen en vrouwen uit Gistel chappeau voor deze mooie tocht. Hopelijk zien we jullie volgend jaar terug. En met dezelfde weersomstandigheden. Want ik denk dat dit een loodzware tocht is wanneer het geregend heeft.
Deze Grysperre heeft zich geamuseerd. Tot de volgende.
Grtz
wes
fim Marc
Zo 7 maart TT Raismes
Vandaag om 5.30 net tijdens het opstaan kreeg ik een berichtje op mijn gsm.
Het was Stefaan om te vragen of ik niet mee ging naar Raismes. We zouden daar om 7.30h vertrekken om zo toch om 12h thuis te zijn . Lang moest ik niet nadenken maar hoe verwittig ik onze collega's waarmee we in Anzegem zouden starten. Vlug de onze prive site bekijken maar helaas staan daar niet de gsm nrs van Willem en Gianni toeme toch. Gelukkig had Stefaan het gsm nr van Gianni zodat hij deze kon verwittigen. Rond 7.30 stonden we te Raismes alwaar we snel konden starten. De voetjes hadden nog geen pedalen gevoeld deze week en ik had er zin in . Rustig rondgebold de toer afgehaspeld, jammer genoeg de eerste bevoorrading was nog niet aanwezig en zo verdergereden. De streek kennen we en we hebben vooral in het begin een aantal mooie passages gekregen. Terrils met de gekende beklimmingen en afdalingen goed verteerd al moesten we beide de lucht uit onze banden laten om meer grip te krijgen op de ondergrond. Op de laatste bevoorrading nog Blacky en Bresciani tegen het lijf gefietst en dan maar samen tot het einde gereden . Het was dan ergens 10.40 denkt ik dus nog net tijd om er eén te drinken samen met Blacky en dan naar huis . Iedereen op tijd thuis en den dezen een mooie voormiddag gekregen . Hopelijk is het berichtje goed aangekomen bij Gianni zodat ze toch niet nodeloos hebben zitten wachten.
foto's Eric
filmke Eric
Zo 27 feb werken aan de bultjes
Samen met Hans, Marc, Stefaan en Marlon nog wat aan de bultjes gewerkt
filmke Marlon
Zo 20 feb Tt Aarsele
Wat ben ik blij dat ik gisteren nog m'n NN heb opgelegd. Was duidelijk vanaf de eerste strook dat dit de juiste beslissing was. Nog nooit zo veel gevallen als vandaag: iedere keer een zachte landing maar als ge telkens het uiterst rechtse of linkse strookske opzoekt, kunt ge al eens je evenwicht verliezen, een putteke niet opmerken om dan zonder pardon op je fraise te gaan, 't was bij momenten hilarisch. Paar keer gestopt om wa opgehoopt gras/slijk weg te halen. Poelberg was bijna niet meer te doen: benen waren nog goed maar geen grip meer. Was van plan om te bissen maar toch maar de "ben moe" gekozen
De weidestrook na de Poelberg afgestapt en verder gelopen, da ging toch wa rapper
Was van plan om alle puzzelstukses aan elkaar te breien maar het laatste van de brieklus niet gereden : benen op, fiets die voor geen meter meer bolde en moest naar huis voor de dochter's verjaardagsfeest. Vandaag is vooral het stuk langs de Leie (glibber glibber) en Brieklus me bijgebleven. Deze laatste vooral omwille van de lastige weidestroken ... of was dit maar een indruk om dat m'n kaarske stilletjes aan aan het uitgaan was?
Turfke
Za 20 feb werken aan de bultjes voor onze TT
Vandaag samen met hans en bart het braambosje volledig braamvrij gemaakt. Daarna nog begonnen aan een klein nieuw projectje naast de mont ventoux. De rest van de bultjes nog niet vrij gemaakt maar is enkel eens passeren met een bosmaaier
Gregory
Vrijdag 18 februari reis Calpe
Om 16 u verzamelen te Oostende voor een kort vluchtje om 18 u naar Alicanté .
Daar aangekomen staat het taxibusje met aanhangwagen al klaar .Met enige moeite , de 29-
ERmoet in het busje boven onze hoofden liggen zijn we weg , een uurtje bollen want de taxichauffeur weet ondanks GPS de baan niet te goed. De bakker mag al lopend de baan zoeken .Aan gekomen worden we hartelijk verwelkomd en de kamers verdeeld .
Na nog een lichte maaltijd(fruit + worst )hm hm op ’t pleintje + een pintje duiken we ons bed in.
Ik met toe genepen billen want Stefaan had al 2 potten vaseline klaargezet!
Zaterdag 19 februari
Na een goed doucheken om 8 uur ontbijt , heerlijk! Fruitsap –koffie – broodjes yoghurt –muesli – beleg , wat wil een mens nog meer ?
Ook kennismaking met wolfje , het schattig hondje van Rob , Christina , Lauraine en ..
Na het samen steken van de fietsen zetten we (ikzelf ,Stefaan ,Marc , Eric en Francis) aan voor een verkenning van 65 km/1240 hm.
We dalen wat trapjes af aan zee en dwalen dan wat rond op de Cumbra del Sol (berg) waar we ook kennis maken met doornen ! Mooi weer! Een kleurtje (bloed of zon? )zullen we zeker hebben
‘s Avonds lekker maaltijd en de filmpjes van de dag bekijken .
filmke Eric
Zondag 20 februari
Vandaag rijden ook 2 Nederlandse mtb-
ers mee , Sander en Ruben .Bedoeling is om in Benitaxell een uitgepijlde mtb –route te rijden Het uitgepijlde deel echter geen off-
road , wel zeer mooi door vele sinas – citroen – limoen velden en langs weg de vele mooi in bloeistaande amandelbomen .
Na die uit gepeilde tocht doen we nog wat Free-
ride en komen we zo in onherbergzaam gebied, een draagpassage over een rotsformatie en terug op weg door een pikdonkere tunnel van zo ’n een 200 m door een berg!
Rijden op het gevoel , een ervaring apart! Zonder ongelukken (wie had dat gedacht) raken we weer in open lucht. Nog enkele pittige hellingen en we geraken weer in de bewoonde wereld.
Nog een beetje Free –ride rond het roze flamingo meer waar we ook proberen de vliegende vissen te fotograferen en nog een dijkje vinden om ons kunnen ui te testen !Eric maakt een valpartij maar zonder erg )
We kunnen terug richting casa sardonyx waar ons een heerlijke maaltijd wacht .
Vandaag enkele platte banden, de latex wordt veelvuldig aangewend. Ook de spaaknippels van mijn 29-
er blijken niet tegen zoveel geweld bestand .
90 km /1305 hm
film Eric
Maandag 21 februari
1ste dag van onze 2 –daagse met gids Eddy( die we voor gans de week besteld en betaald hadden maar enkel die 2dagen ter beschikking was) samen met mtb-
team Rudi uit Herentals. Die mannen kijken hun ogen uit als ze ons zien toekomen elk met een rugzak voor zo een 7 kg .Zij vliegen er direct stevig in met hun S-
works , we laten begaan .
Het is een lastige tocht(helling van 37% ) die voor ieder van ons het uiterste vergt , ook aan lekke banden weer geen gebrek , beuj !
Onder de weg een SUPER – technische afdaling van zo een ¾ uur denk ik , echt de max. .
Water wordt bij gevuld aan de bronnen in de bergen .
Vlak voor we stoppen om een broodje te eten hebben de mannen van mtb – team Rudi pech , remschijf gesmolten + valpartij die enkele hechtingen vereist , rit voorbij voor de mannen.
Wij op ’t gemak ? verder afzien dus en tegen donkeren komen we in Guadelest aan !
75 km /2778 hm
We slapen in B en B Casa Nova , zeer mooi , gastvrij en lekker eten !
film eric
Dinsdag 22 februari
Na een super lekker ontbijt terug richting Calpé via Polop waar we eten bij een Brit , lekker !
Enkele bosjes aan doen , niet te vergeten , voor de middag deden we ook nog de flanken van de Aitana, niet van de poes !
In de bosjes van La Nicia nog wat pompen waarbij ik een 1 ste maal stevig op mijn bek ga .
Terug via de Riu de Guadelest naar Altea . Reuze bamboe langs heen deze aardeweg , tof rijden
65 km en 1750 hm
Woensdag 23 februari
Geen gids meer de rest van ons verblijf, we moeten ons plan trekken , gelukkig bestaat de gps( he Eric )
We beginnen met een beklimming van de Olta geen kattenpis daarna door de high-
society ,wijken van Calpé waar ook Madonna en Julio Eglesias een optrekje hebben .Allemaal zware auto ’s langs de straat hier !
Een bezoekje aan de (houten en gouden ) Russische Orthodoxe kerk is zéér de moeite ! Hier worden we even stil van ! Nu op zoek naar de bosjes van Nucia , dat loopt echter fout , we geraken er niet . Terug eten in Polop , Stefaan wil nog ’s een rivier oversteken met zijn amfibie mtb, maai lachten geblazen .
Ook het strand van Altea nog ’ s bezocht terwijl Eric de wheely-
sport beoefent en Marc enkele malen de grond kust .Ik duik nog ’ s in het zwembad in brr . ’s Avonds quiz.
86 km / 1600 hm.
Donderdag 24 februari
Superdag vandaag ! gps –trac gedownload.
Een eind over Guadelest en terug , goed voor 102 km en 2420 hm. Het was zwaar voor iedereen maar iedereen was content!
Twee downhill parcours onder de weg ontdekt, ik ’ s goed gecrasht op z ’n west – Vlaams gezegd , we hebben ons gejeund !
’s avonds zorgt Rob voor een zeer lekker BBQ om duimen en vingers af te likken , vlot gaat een bordje of 3 binnen !
Vrijdag 25 februari
Onze laatste dag hier
We rijden naar Benidorm ( 60 km ) ,veel oude mensen , rolstoelen en appartementsgebouwen !
’s Middags eten we chili – concarne in Altadel Pi. Zo wordt het rap tijd op te vertrekken .
Het vliegtuig maakt nog een ommetje langs Malaga, zo beland ik om half 5 ’s morgens thuis in Adegem .
Bedankt Grysperre ’s voor de compagnie ! Achteraf bedenk ik dat ik er weer een stel vrienden bij heb !
Johan
Zo 13 feb Tt Lichtervelde
na een drie maanden lange afwezigheid in het MTB-
circuit, deze morgen afgesproken met onze zotte bende van de GRYSPERRES. 11 in totaal als ik mij niet vergis
Met t fietske naar Lichtervelde gereden alwaar ik vriendelijk werd begroet door de reeds aanwezige Grysperres. Vlug ingeschreven en kennis gemaakt met de nieuwe leden en hopla we waren op weg voor wat voor mij 51 km afzien ging worden.
Er zaten een paar hele zware stroken in, maar te is het nooit geweest. PROFICIAT aan de parcoursbouwers.
Af en toe hebben ze ook aan de Grysperres gedacht en kregen we enkele mooie technische bosjes onder de wielen geschoven. WE LOVE IT.
De twee bevoorradingen waren dik in orde. Sportdrank, stukskes fruit, koekjes en sympathieke dames die graag hun derière ne keer tonen. LOL .
Meer moet dat niet zijn.
Aan kilometer 40 begon ik echt wel serieus af te zien. Na zo'n 5 a 6 km niet meer voorruit te geraken toch ne keer van mn fiets gestapt thv de vijvers. En wat bleek, mijn wiel zat volledig vast. geen wonder dat ik niet meer vooruit geraakte. Dat ik niet in form ben weet ik, maar zo erg kon het toch niet zijn. Samen met bush en Bulcke terug wat beweging in mn wiel gekregen en zo de laatste kilometers afgereden.
Moe maar tevreden met 51.4 km op de teller terug aangekomen aan de judozaal waar een goeie afspuitstand was voorzien. Vlug mn stalen paard terug wa toonbaarder gemaakt, ne cola naar binnen gekapt samen met de lekkere pannekoeken en dan terug naar Zwevezele.
Thuis aangekomen met 66 km op de teller. Wat na drie maand meer dan voldoende is.
Mannen van Lichtervelde en de TOFfers, mooie rit, deze Grysperre heeft zich geamuseerd. Tot de volgende.
Grtz
wes
Oja, de filmkes en de foto's die door ons werden genomen kan mn bezichtigen op onze website.
foto's Marlon
filmke Marc
filmke stefaan
filmke Marlon
Za 12 feb 2011 TT Nieuwpoort
Vanmorgen de toertocht in Nieuwpoort gaan rijden, omstreeks 8u30 daar gestart en de tocht begon goed, al snel reden we de eerst off-
road binnnen en niet veel later de eerste duinen. Deze bleven elkaar in sneltempo opvolgen tot aan de eerste bevoorrading na 18km. Nu volgde het minste deel van de tocht, enkele stroken door de polders brachten ons tot in Koksijde waar we na een 33tal kilometer opnieuw door de duinen mochten rijden. Na nog een bevoorrading en nog meer duinen reden we na 43km het strand op voor een goede 6km. Na het verlaten van het strand nog een drietal stroken off-
road voorgeschoteld gekregen om terug naar de sporthal te rijden.
Kortom een zeer mooie rit, volgend jaar ben ik hier zeker terug aanwezig.
Afstand van de rit: 54.6km
Avg: 19.8
Gregory
Zo 6 feb 2011 Voorbereiding TT 2011: Werlen aan de bermen
Vandaag samen met Stefaan, Hans, Andy, Gregory, Marlon, Marc het resterende stuk van de 3 bermen opgekuist. Het ziet er pico bello uit. Een paar dapperen hebben al rijdend de bramen opgekuist met als resutaat nen platten tube. Bedankt gasten voor het goeie werk!!!. Heb wel nog mn camera laten liggen in de auto van Hans en mn drinkpulle in de auto van stef. Hierbij een oproep aan stef: wil je deze uitgieten en een keer uitspoelen om zwamvorming te vermijden......:-
/ Toppieeeee
filmpje
Zo 30 Jan TT Ingelmunster
0/1/2011 TT Ingelmunster
Was juist op tijd klaar met werken en opkuisen tegen 7u nog even koffie, bij ons word die nog opgegoten gelijk vroeger, gemaakt voor men vrouwke en haar zus die de zondagvoormiddag komt helpen in de winkel. Om 7u30 vertrokken voor een nieuwe Mtb voormiddag.
Deze zondag ging het Richting Ingelmunster alwaar de Brigand Bikers hun beste beentje hadden voorgezet om ons een mooi en gevarieerd parcours aan te bieden.
Het was een 19tal km'ters rijden naar de place to take off en het was Kou man den thermometer gaf -
5°c aan Brrrr den eerste km'ter was dan ook bibberen als je uit een bakkerij komt van 25°c kweet ben een verwend nest. Op het forum was afgesproken om 8u aan de Brug nabij Cyclorama te Roeselare. Toen ik er aankwam stond er nog niemand even op de klok gekeken en ik was 8min te
vroeg. Had geen zin om 10minuten in de kou te staan en besloot om aan de start te wachten. Daar moest in teminste niet in de kou staan.
Om 8u20 was ik reeds ter plekke. Aan de inschrijving stond er nog niet veel volk en die verliep dan ook zeer vlot.
Na een 5tal minuten wachten kwam Willem en z'n buurman er aan. Kort erna was Marc er ook en we konden een klapke doen,Aldoende duurde het niet lang alvorens den Eric, Gianni en David present tekenden. Na nen kort welgemeende goeie morgen groet vertrokken we met on Groepke om der een gezapig ritje van te maken.
Alvorens alle lekkers aan de vaart te kunnen beklimmen, afdalen, Bissen, draaien en keren moesten we eerst naar Meulebeke om er de boere wegels onder de wielen te laten passeren. Na goed 20km kregen we de eerste bevoorrading. Er lag van alles wat niet overdreven maar meer dan genoeg. Daar zijn we niet te lang blijven plakken en reden verder op ons gemak het ritje verder. Blijkbaar
had niemand zin om te sjeezen want we bleven allen kalm verder rijden zonder veel tempo versnellingen. Eerlijk gezegd daar was ik blij om want met de heen en terug rit na een nachtje arbeid had ik geen zin om mezelf af te beulen. Bij thuiskomst zouden er 90km op de teller staan.
Na een goeie 15km na de Bevoorrading had ik schoon genoeg van de boere wegels en besloot in rechte lijn naar Ingelmunster te rijden. Marc kon zich meteen vinden in men gedachten gang en we reden dan meteen naar de brug flanken om er de MATRAS AFDALING en de NIEUWE KLIM te berijden. Cowboy Peter was het blijkbaar ingegeven en stond er ons op te wachten. Daar een keer of 5a 6 die nieuwe klim opgereden en 1 maal eraf. Daarna verder gereden naar de 2e bev. Om na deze
De SUPER COWBOY klein te krijgen lukte goed omdat het hard vervrozen lag. Dan reden we naar de Brug over de vaart want Johan (sofeurken) had de deze graag gereden. Met z'n 29'er reed hij bijzonder vlot van de brug. Nadien nog even een stukje KLEIN ZWITSERLAND, even geprobeerd om er zelf nog een stukje aan te breien maar het lag veel te nat en we hadden geen zin om onze velo te kuisen. Dan was het opnieuw tijd om het moeilijkste brugje af te rijden. Wij supporter'den voor Johan en die reed opnieuw vlot naar beneden. Dan vonden we het welletjes en reden nog even rond het kasteel en daarna terug naar de start om er nog ene te drinken. AJA VOOR IK HET VERGEET IK BEN GISTEREN DUS GEVALLEN, allee bijna toch kon net over m'n stuur springen en bleef
zelf rechtop men velo net niet. Op de meer dan onderbemande Aprés nog staan babbelen met Slappetieze en Mario uit tielt.
Dan een tafelke gezocht en gevonden in het gezelschap van Motorbiker en Henkieboy. Een gezellig onderonsje later opnieuw naar huis gereden en een frietje gestekt met t'vrouwke. Bij het terug naar huis rijden gereden tot ik een getal met 3 cijfers had ging er niet aan geraken als ik gewoon heen en
terug reed. En wilde persé de kaap van 100km halen wat me ook gelukt is DANKT U De rit zelf was meer dan in orde en heb de meeste bewondering voor de werken die gedaan worden aan de talud aan de brug en klein zwitserland harken van bladeren enz..
Maar aan de aprés is nog wel veel werk. Het mooie mobiele cafe zou ik toch niet meer gebruiken. Daar kunnen slechts 2 personen achter de bar staan en dan lopen ze nog in elkaars weg. Aan de rij mensen voor de bar te zien denk ik dat er vele van mijn gedacht zijn desbetreffende.
Greetz Bakkerke
film
Zo 23 jan basislus eigen TT
Gisteren idd een leuk ritje opt gemakske gereden veel getetterd en wa bij geleerd over ons parcours.
Merci Willem blij dat je gesmakt et.
A Eric deze keer ben ik niet gevallen ze want meestal als jij uit den draai ga lig ik er ook.
Toopn daj der niet tevele last van e.
Jurgen ja das is jammer mo eigenlijk bij zukke weer hebben we het allemaal wel eens voorgehad. Eric en ikzelf hebben gisteren ook wa last gehad van diene suckende keekn.
Zo 16 jan TT Klerken
Man man man , wat hebben we genoten. Prachtig werk mannen en vrouwen. Da junder bedankt zien Applause Applause Applause Applause Applause mooie lange en berijdbare off-
road stroken, wa berg op en af en een aantal mooie technische stroken, prima bevoorradingen, leuke apres met allemaal vriendelijke mensen. Meer moet da nie zijn. Onze jonge gasten hebben under ook gejeund en doede ook. Tot de volgende heveltjes van Erica. bounce bounce bounce Applause Applause Applause
fotokes Eric
filmke Marc
Zo 9 jan TT Zeebrugge
Voila met mijn buikje rond van al dat eten net onze fotoreportage gemaakt
Met een mooi groepje vertrokken
stefaan , blackie Willem Andy en ikzelf . Met 5 dus
Goede organisatie , niets op aan te merken . Nu gemakkelijk was het ook niet , sommige stukken goed baggeren en lang dat sommige stukken waren amai.
Stefaan Andy en ikzelf wegens andere verplichtingen een korte versie genomen , maar dat was niet erg de beentjes hadden zich gejeund en wij waren best tevreden hiermee . Blackie en Willem hebben de toer wel uitgereden denken we . Sterk van Blackie die gisteren reeds de kemmel overwon.
De persoon in het begin van het filmpje is een nieuw lid , zijn naam schiet me niet te binnen maar we zullen hem wel nog beter leren kennen (Haest Jurgen , kan dat ??)
filmke
Zo. 9 jan. TT Kemmel
Samen met David en Mathias gegaan voor den dezen. De commentaren gelezen van de dag ervoor en we wisten wat we mochten verwachten. Onder het motto "blij dat ik glij " begonnen we aan de eerste off-
road strook. Eigenlijk viel het al bij al nog goed mee.En het moet gezegd, die jonge gasten kunnen een goed stukje fietsen. Jong en onbezonnen stormden ze iedere helling op waardoor ik meestal een gaatje liet, die ik tegen het einde weer toegereden had. IK wilde nog wat reserve houden want het plan was om met de fiets nog de 30 km naar huis af te haspelen. Maar toch, chapeau voor de jeugd! Aan de eerste bevoorrading kwamen we ook onze Michel met zn broer tegen. Zonder dat we het wisten deed hij ook mee.Na een babbelke te doen reden we weer weg. Toen sloeg het noodlot toe, de achterversnelling van David raakte bijna in zn wiel. Waarschijnlijk een geplooide pad? Omdat we nog maar een paar 100m van de bevoorrading waren keerde David terug naar daar. Mathias en ik zouden de weg verder zetten maar we zouden dan de 55 doen omdat Mathias dan ook met de fiets naar huis moest. Aan de volgende bevoorrading die op miraculeze manier de derde was (wij dachten dat het de tweede was) dachten we dat we verkeerd waren maar der waren er nog en dus was het waarschijnlijk een foutje op op het affichke. Weer op weg. IK kon ondertussen niet meer op het kleine voorblad en met de kemmel in zicht begond ik me zorgen te maken. Toch de kemmel op geraakt met een kleine achterstand op onze contador ;-
). Groot was dan ook onze verbazing toen we zagen dat we na 44km aan de aankomst waren. De fiets afgespoten en omdat we niet koud wilden krijgen naar huis vertokken met de fiets. De wind zat goed, het zonneke mooi uit, en toen ging dit varkentje met een lange snuit en een smile op zn gezicht onder de douche. Proficiat mannen weer een puike organisatie!!!!!!
De fotokes
Zo 2 Jan 2011 TT Snellegem
net de foto's afgewerkt aub mannen
wij hebben ons geamuseerd , jammer dat Hans problemen kende met zijn ketting. Parcours was zeer goed te rijden , bijna geen moddertoestanden (op enkele stukken na) enige probleem was het grote aantal deelnemers en dit zorgde voor opstoppingen op de mooie stukken , waardoor deze eigenlijk niet meer plezant waren . Volgend jaar beter een half h vroeger starten.
tot de volgende
Marc
filmpje Marc
foto's organisatie
Zo 2 Jan 2011 TT Oostnieuwkerke
Ha, voila hier ben ik ook
Deze voormiddag fiets gepakt was mooi op tijd vertrokken naar oostnieuwkerke. Aan delhaise gekomen en ondervonden dat mn achterdeareur tegensputterde. Wat aan geprutst maar het was te donker om iets te zien. Dan maar de hardtail van stal gehaald. Deze stond nog met zomerbandjes en wegens tijdgebrek enkel het voorwiel verwisseld. Ondertussen dus toch te laat aangekomen. tBakkerke belde al ongerust, dan aangekomen met 5 min straftijd ;-
).Terwij dat ik aan het inschrijven was stonden Gregory en Gianni geduldig te wachten , tbakkerke was wat aan het stunten om de tijd te doden.Vertokken en gezien dat het hier en daar goed vettig was. Na een half uurtje kwamen we Dieter tegen die in mij de wegenwacht zag. Iemand van zn groepje had een gebroken ketting.Gregory en gGianni besloten van door te rijden, wij zouden hen dan wel weer inhalen (dachten we) Het herstellen verliep niet van een leien dakje omdat er een schakel gebogen was. Bij overmaat van ramp was het een 7-
speed zodat we geen powerlink konden gebruiken. Nu het lukte, weer op de fiets maar aan de eerste splitsing moest tbakkerke de basislus nemen omdat we omdat hij om 11h terug thuis moest zijn. Ik dan alleen in de achtervolging. De lussen lagen bij momenten goed vettig. Het stukje maisveld bergop toch voetje aan de grond moeten zetten
Het technisch parcours in Roeselare was heel goed te doen , ik had op voorhand mn twijfels daarover. Bij aankoms heb ik de mannen niet gezien, Ze moeten heel snel gereden hebben.....Een eindje later kwam mn vrouwke grys(e)merry en mn schoonzoon aan, zij hadden de basislus achter de kiezen
))
fotokes (het zijn er niet veel vanwege het achtervolgings werk ;-
Eric
foto Eric


Terug naar de inhoud