2013 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2013

Aktiviteiten
Hier kan je de verslagjes lezen van onze activiteiten in 2013
Zo 29-12 Tt Assebroek
Tegen alle verwachtingen in toch vertrokken naar Assebroeke voe de toer te doen,thuis vertrokken om 0830h met de fiets met volle moet tot we over de brug van steenbrugge reden migs kon nog een voet zetten en ik voor ik het besefte lag ik op de grond gevolg een pijne knie en men bil geschaafd.
Terug op de fiets met wat weerwerk van de pijne delen toch doorgereden om de toer te doen ,vlug ingeschreven en weg waren we de eerste km gingen nog maar dan bagger,bagger en nog eens baggeren nie normaal der had al 900 gepasseerd de dag voordien en dan wij dik in orde :cry: :cry: :cry: .
Dan van de ene bosdreef in de andere tot aan de eerste bevoorrading dat pas na 30km lag ma swat kom ik aan die tent om 11h niks meer te krijgen een beetje misrekend zeggen ze :roll: :roll: :roll: :roll: .
Stoom kwam uit men oren ,als da zo zit ik ben weg ier direkt terug over oelemberg naar beernem gaan spelen aan de berm een paar pogingen gedaan maar het lag er te slecht bij,terug een opdoffer dan maar uit fustratie naar huis gereden met een klein ommetoertje :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: en thuis gekomen om 13h stip met 74km op onze teller .
Franky
dit tochtje ook gereden,brr,was redelijk fris om te starten :( samen mé Gianni,greg,andy en zn broere.
t'vrouwken was dan al den bos in,ja ze mag (soms :lol: )een beetje voorsprong hebben hé?
ja t was mud é :lol: hij plakte wel niet aan de wielen,als ge algerisch zij aan morre moe je op de bane rijden dees tijd van t jaar é.die grote wieltjes kruipen daar allemaal vlot door :P
de bevoorr was bij ons nog ok,wel een beetje overrompeling :wink:
andy zn broere was nog redelijk goe op dreef.
aangekomen op t gemak me 24.5avs dacht ik ,t vrouwken20.5
in de douches nog ferm stuk afgelachen mé dien boskanter zonder broek :lol: :lol: :lol:
op den aprés was voor ons toch nog een lekkere hot-
dog voorradig
Johan
Do 26 dec TT Gits
Vanmorgen om 8u30 thuis vertrokken met de fiets naar Gits, en iets na 11u30 al terug met 65km op de teller.
Ik was blij dat er vandaag zo'n wind stond, parcours viel naar mijn mening net zoals vorig jaar wat tegen, te veel op de weg gereden vandaag. Naar mijn gevoel zat er max. 30% off-
road in.
Ik ben serieus aan het twijfelen wat ik morgen zal rijden, maar de kans is klein dat het Gits wordt.
Gregory
Hier niets gepost omdat ik niet wist hoe ik de kopieuze kaasplank met toebehoren van gisterenavond zou verteerd hebben.
Niet dus. Heel de nacht liggen draaien, keren, puffen en schxxen laten :shock:
Daarom ook vroeg wakker en met enige tegenzin uit mijn bedde gerold en naar Gits afgezakt.
Enige positieve: 't regende niet ... toch niet op dat moment.
Greg, ben zeker dat er geen 30% off-
road in zat. En hoefde voor mij ook niet omdat ik geen zin had in wat modderstampen.
Denk daarom dat de organisatie verschillende stroken uit het parcours had gehaald om alles toch nog berijdbaar te houden.
Vandaag toch, ik vrees een beetje dat morgen die 30% ook niet meer te genieten zal zijn na de regen van vandaag.
Heel de rit aan de rekker gehangen met ene van de Bolle en bij momenten toch letterlijk tegen de wind in moeten liggen -
van op zij kwam. Die grote wielen vangen toch redelijk veel (zij)wind :mrgreen:
Vond het bij momenten op het randje van gevaarlijk. Zeker als op zo'n moment ene met een camionette passeert die niet teveel plaats laat en er plots een rukwind van rechts komt :evil:
Maar we gaan niet klagen, moest anders maar niet uitgezet zijn met zo'n windkracht.
Gelijk een verzopen waterkieken in m'n otto gerold om er in Zedelgem als een verrimpeld waterkieken terug uit te rollen :shock:
Willem
Zo 22 dec TT de Haan
jaman denk dat Koksijde ferm uit z'n pijp zal mogen komen om dezen nog te overtreffen wat een mooie tocht is me dit zeg .
Vanmorgen dezen gestart met het gedacht zal me nie opbranden want tis me eerste toertocht in meer dan een half jaar maar vanaf het eerste bosje heb ik toch met een groepke meegereden aan een schoon tempo en ben binnen gelopen met een super goed gevoel . natuurlijk scheelt die bijna 27kg lichter ook heel veel .
op de 2e passage kreeg ik anmoedingen van een vrouw die blijkbaar goed wist hoe de kleren van de grysperre's eruit zagen want van ver riep allez grysperre :D :D tof .
op de bevoorrading moest ik goed m'n fiets in de gaten houden want er waren daar enkele colnago liefhebbers die van me velo niet konden blijven :(
allez op naar donderdag in Wingene en hopelijk ben ik terug vertrokken voor een leuke periode op de fiets
fallow
Blij dat het nog geen complete off-
day geworden is. 't Begon nochtans al goed met een platte band halverwege de boane naar De Haan :twisted:
Soit, sedert Hertsberge telkens na een tijdje last van m'n onderrug. 't Zal wel beteren. Vond het bij momenten toch goed vooruit gaan Marc, maar dat zal waarschijnlijk aan het niveuaverschil liggen :mrgreen:
In de bosjes was het steeds geduldig je beurt afwachten en gezapig laveren tussen de bomen en struiken. Driemaal een strandpassage ... met wind mee. Aan de 2de BV m'n achterband wat meer bijgepompt en naar mijn gevoel liep het toen toch iets vlotter. Voordien het gevoel dak zat de dansen ip m'n vlo.
Na 44km terug in de sporthal beland om nog wat na te genieten van deze mooie rit en wat krachtvoer op te doen voor het stukske naar huis. 't Liep op strand toch wat vlotter ;)
Bij thuiskomt vastgesteld dat vrouw en kind niet thuis waren ... maar kreeg al vlug een verlossend telefoontje: komde niet langs bij de gebuurs, we zitten hier gezellig te aperitieven ... 't was 15u30 ok terug tuus binnengerold zien :oops: , 't zeer in m'n rugge was precies weg
Willem
foto's
Zo 22 dec TT Knokke heist
deze morgen gestart bij de "wackys" :-
D tesamen met buurman phil en t vrouwken :lol:
t'mooiste weer wat de organizatie tot nu toe gehad heeft #-
o,heb ondermeer ook de sneeuwtochten gereden =P~
t begon al direkt goe mé t bmx parcours :bounce: :bounce: :bounce: ,dan enkele mooie opwarmertjes alsook het vredesmeer denk ik dat we rond reden.
Ook de mooie villa's her en der waren eens t'bekijken waard.(in't begin)
Na een half uurtje het koningsbos ingedoken,mjammie!!!top!!!véél beter dat het bos nu in het begin v/de tocht zit,dan ook gebist zonder voet aan grond te zetten
Vandaar ging het al rap naar de 1ste bevoorr(exuseer,buffetten !)best dat ik genoeg gegeten had want wat na de 1ste bevoorr kwam was niet v/de poes,amai,da bolde voor gene meter! :evil:
Nu kwamen we ook meer en meer in open veld en had de wind vrij spel :-
"
De lus v/de 60km nog bij genomen,niet veel volk gezien,was nochtans zeker voor mensen die niet v/de streek zijn absoluut de moeite met de inham van 't zwin,de noordzee(kust),cadzand tot aan groede dacht ik,ook pure-
c gepasseerd :drunk: .Terugkeren van ginder was iets minder,ferme wind tegen en geen katte te zien om mij achter weg te steken :cry:
op de laatse dijk voor het 2de buffet nog een v/de dijk gewaaide biker uit zijn klikkers geholpen anders lag ie daar misschien nog :roll:
Na die 2de bevoorr zoals de meesten de weg naast den dijk genomen,was al lastig genoeg :oops: ,dan kwam dien superlangen eind zo links v/den dijk ,amai ,gene kattepis!direkt erna nog es 1.5km de wind bal op kop,pfft,gelukkig wast goe weer! :-
Nu begon alles toch wel serieus (door)te wegen :lol: ,daarom da die laatste stroken er voor de meesten wel te veel aan waren,mede ook door de lengte v/de tocht,als tip zou ik enkel meegeven van enkele bordjes te plaatsen met heavy of light.
Fiets niet afgespoten,juist lekkere douche genomen.
-
supervriendelijke mensen op zowel bevoorr als onderweg(oversteekplaatsen alsook in de zaal achteraf
-
gratis verwarmde :P fietsparking
-
super parcours,ze halen er toch wel al uit wat er in zit,de wind maakte het serieus lastig in de polders in een streek waar anders geen tochten zijn(buiten de safari's een eindje verder :-
? )
-
gratis goeie soep achteraf en ja den drank was misschien iets duurder dan op andere tochten maar in een café betaal je toch ook 2euro voor een cola of ice tea,dit heeft toch niets te maken waarom je een tocht rijd of niet
-
wij hebben ons in ieder geval geamuseerd en afgezien,vanmiddag op t gemak naar de koers gekeken :lol:
-
62km avs19.8 ,t'vrouwken48km avs1
-
nog efkens apres gehouden met t'vrouwken,phil,en alain van cycloon
-
volgend jaar zijn we er weer!
Za 21 dec TT veldegem
Deze morgen hier eerst samen ontbeten met t'vrouwke (dat was ook al een tijdje geleden)en dan op het gemakske richting torhout . Aan de warande zoals voorzien ingepikt en al snel waren we ter hoogte van de eerste bevoorrading . Ik zou deze overslaan maar ik zag daar de Alex staan en keerde dan maar op mijn pedalen terug :lol: Met den alex altijd fun. Sandra stond ook aan de bevoorrading maar meer dan een goeden dag en pieper zat er niet in . Den alex en zijn compagnon de witten waren vertrokken . Sorry Sandra dat ik zo snel terug weg was maar die mannen moet je geen 2 min geven. Samen de toer afgereden en moet zeggen het was in orde . (op een paar stukken na :twisted: ) Maar de bossen maakten veel goed . Ter hoogte van Veldegem me gaan inschrijven , een de boterham binnen gespeeld . De toertocht verder gezet tot op de warande en dan terug nr huis . Jammer van de regen op het einde maar (sorry Dieter ) koud was het niet . De wind maakte het super leuk en den dienen was kontent . ach ja , nog den Johan tegengekomen , maar hij reed in de verkeerde richting
Marc
twas te koud, te vele wind en slechte benen :evil:
Efkes sandra gezien aan de start, maar daarna direct de splitsing naar 35km genomen en der feitelijk maar een kleine 30 gedaan daar, met heen en terug der bij toch aan 62km gekomen...
PS, kga nu aan de stove gaan zitten en heb geen goesting meer om te gaan zwemmen, want ben ik toch geen wintermens
parcours
Zo 15 Dec TT Zedelgem
samen met enkele GP's hier gereden,zeker in t begin was dien H/T redelijk gevaarlijk,mede allicht ook omdat er zo veel volk op de baan was.mooi gevarieerd parcours en goede algemene accommodatie daar in de sporthal te zedelgem
op t eind maakt marc nog een schuiver,gelukkig zonder al te veel erg :-
?
aan de (overigens zeer goede)bevoorr wel mn bril verloren,
was goed leuk ritje,met enkele nieuwe stukjes voor mij,we hebben ons gejeund :lol:
Johan
Na gisteravond wat te lang blijven hangen maar om 9h30 met de fiets vertrokken naar zedelgem. Ik had gekozen voor mn ouden tank, ik had mijn andere wielen opgezet met nobbys. Geen goed gedacht want ik had pas een andere ketting opgelegd maar de tandwielen niet vervangen. Op het groot blad viel het mee, dus dan maar zo. Het was een leuk toerke met wat bos, nogal veel baan maar het was zo lang geleden dak me jeunde. Iets na de eerste bevoorrading hoorde ik plots "pling" en mijn wiel begon te slepen. Oeps, een spaak gebroken en een grote slag in mn wiel. Exit TT. Mn acterrem helemaal open gezet en 40km tegen de wind langs de baan naar huis. Toch veel plezier in mn eerste offroad in een lange tijd
Eric
za 14 dec adegem
hier dus vandaag gereden ,niet veel speciaals,vroeg gestart en op t gemaksken gereden,50km,in de namiddag gewerkt,morgen zedelgem en tegen de middag naar gent voor broere te begeleiden bij zn marathon :mrgreen:,oef ,een vrije dag zeggen ze dan
Johan
za 14 dec koekelare
Deze morgen om 6u20 wakker met het vrouwke, gezien ze tegen 7u al in het zwembad moest liggen.
Ik ondertussen wa opt gemak ontbijten... vastellen da'k precies al aan de late kant ben... Vlug alle keren gaan zoeken, schoenen aan, helm op, fietsek pakken en vertrekken...
SHIT ik sta plat vanachter, vlug een ander wiel gestoken, opgeblazen en weg. Tegen 8u32 aangekomen in Koekelare, me opt gemak ingeschreven maar Gianni was just vertrokken. Eventjes gebeld en hij zou mij opwachten. Daarna de kleine toer samen gereden op een zeer gezapig tempo. Twas echt niet warm, de zon zat in ons ogen, maar anders was het wel een schoon ritje.
Bedankt voor de compagnie Gianni.
Ik voel aan de benen dat de antibiotica in m'n lijf zit :x
parcours
zo 08/12/2013 TT lendelede
ook hier waren we van de partij :lol: .niet al te vroeg(9u20) gestart.
mooi weertje,niet te warm :lol: ,niet te koud met een flauw zonnetje
veel volk(780?) en al vlug gezelschap gekregen van een biker uit het antwerpse die goed meedraaide en mij af en toe toch wel wat zere :evil: deed!
helaas aan klein zwitserland had ik de pijltjes om links af te slaan niet gezien door onze enorme snelheid :lol: :lol: :lol: ,hij wel en riep nog(zie hij achteraf :P ),ik had dan ook een 2-
tal km minder op 't eind van de rit.Enkel een overvolle brugflank overgeslagen ,er waren superstukjes bij,zelfs de zogezegde zware stukken waren goed te doen!
alles zat er dan ook in,beetje op en af,technisch,niet technisch,zwaar of normaal,bepijling was toppie!2 superbevoorr met zelfs lauwe sportdrank,mjammie ,dat was nog niet slecht :-
)
bij de laatste bevoorr mijne copain v/de 1ste km weer tegengekomen en zodoende de laatste kilometers samen afgewerkt enne k'moet zeggen,;t'ging goed vooruit,t'hebben der ons niet veel meer voorbij gestoken :lol: :lol:
op den aprés nog een stutje gekregen van een mooie madam maar jammer genoeg geen prijs in den tombola,ge kunt nie altijd chance hebben é? t'vrouwken ondanks wat pijn hier en dare toch ook de max afstand gedaan met dank aan een goede locomotief(iemand uit zulte),dan vooral tegenwind :wink:
:P
voor mij DE toptocht van de afgelopen 3-
maanden toch wel,zelfs mooier vond ik hem persoonlijk dan hertsberge gisteren.
dank u aan de vele vrijwilligers voor de geslaagde voormiddag!
Johan
Za
07/12 TT Hertsberge
Gisterenmorgen om 7u30 met de fiets naar Hertsberge afgezakt met de bedoeling terug efkens de geneugden van het off-
van mij meester te laten maken :mrgreen:
Was hier wat kalm op het forum bijgevolg ook met niemand concreet afgesproken voor deze streektopper -
meer op de baan dan in het veld 8-
)
Bij aankomst in de zaal de bende van Oostende opgemerkt (de Witten, Alexbiker en nog een copain van wie de naam me voor de 20st keer ontglipt :roll: ) en besloten met hen te starten. Den Greg ook nog gespot net voor we van start gingen en voorgesteld samen te starten en dan wel te zien waar we geraakten.
De Hertetrappers maken jaar na jaar hun belofte van 80% off-
road waar, denk persoonlijk dat het zelf iets meer is. Soit we gaan hier niet veel woorden aan vuil maken, deze is af en blijft voor mij een van de niet te missen winterritten.
Den Alex had er niet beter op gevonden om af en toe eens een stevig intervalleke in te lassen wat resulteerde in een laaaange rekker :shock: en werd ons klein peletonneke regelmatig aan flarden gereden. Om na een ijdje terug samen te komen, naar lucht te happen, wat te kletsen en dan terug aan de rekker te hangen :oops: .
Net voor de 2BV een leegloper en die gasten zo vriendelijk op mij te wachten ... 't was wel efkens zoeken naar de juiste maat van binnenband want was met de groten en had enkel binnenbandjes mee voor de kleinen :mrgreen: . Herinnerde me toen de wijze woorden van onze Bush "die kleintjes passen ook op de grote wielen", de Greg die ondertussen ook kwam aangereden bevestigde dit ten volle. Allé, weer bijgeleerd en hup terug weg. Tot den Alex het ook nie kon laten om mijn voorbeeld te volgen en de latex tot achter z'n oren spuitte ... een scheurtje. Efkens overlegd, en eureka nog een lapke stof (terug van onze Bush 8-
) ) gevonden in m'n backpack en weg waren we opnieuw. Ditmaal tot aan den finish alwaar de één al wat zochter was dan den anderen :roll:
Nog veel te vroeg om naar huis te rijden en dan maar nog een toerke op m'n eenzame alleen erbij gedaan, waarbij naar het einde toe het licht toch ook begon uit te gaan zunne.
Nog genoten van een warme hond, een colaake van de organisatie en een hartverwarmende babbel met de Johan en z'n keppe Linda. En ja Johan, "kees" legde nie op een hotdog :lol: :lol: :lol:
Statistieken van de dag: 11 + 48 + 38 + 11 = leeg
Willem
Vandaag in Hertsberge gereden samen met Migs,hem eerst gaan ophalen in sijsele om dan te samen naar hertsberge te rijden de toer te doen op een gezapig tempo en terug naar sijsele waar we juist voor de donker thuis waren goed voor 94km , moe maar voldaan terug naar huis samen met vrouwtje in de auto! :oops: :oops: :oops:
parcours
Franky
hier deze morgen(nu ja morgen :oops: ,om 10uur)de start genomen.was al een 5-
tal jaren geleden dat ik er hier es bij was ,véél volk aanwezig,nochthans overal redelijk kunnen doorrijden mede doook or 't late startuur allicht,zust op die laatse singeltrack in t bosje wast aanschuiven maar da is dan nen verplichte cool-
down :lol: :lol:
op den aprés ook nog turfken tegen t lijf gelopen,hij kon er ook nie genoeg van krijgen,de langen + den korten toer,chapeau!ook stijn vandenberg (OPQS) gespot,alsook nog een praatje gemaakt met de immer symphatieke katrien20
goed weertje,goede bevoorr,nen lekkeren heten hond,onze dag was geslaagd =D>
Johan
Zo 1 dec wegritje
Vandaag op een heel gezapigd tempo onze groepsrit afgewerk met onze gps van dienst de STEFAAN en met een mastuitvalling van de gps ergens beland bij boerboer :lol: :lol: maar direkt een nieuwe mastaanvraag en weg waren we ;) terug door het golvend landschap van de westhoek en zoals afgesproken liepen we om 11h binnen met de nodige bekijks van WAT DOE DEZE HIER MET STRANDBANDEN ??? :o :o terwijl ze stonden aan te schuiven aan de spuitplaats met de nodige kilo's slijk meegebracht uit de ozo mooie dreven en paden van de toertocht :oops: :oops:
Franky
Za 30 nov TT Beernem
Beernem,
Bij het opstaan stonden de hemelsluizen behoorlijk open dus snel efkens gecheckt ofdak daar nie alleen ging staan maar al vlug werd het bevestigd dat dit niet zo zou zijn , en terwijl we toch bezig waren ook een 2-
tal aangenmaand de bedstee te verlaten en het keppedoen deze avond verder te zetten. :D
Om 08.15H was ik samen met mijn hoest en gedeeltelijk blauw oog :shock: ter plaatse , was wel lik een raar verloop want we zijn gestart me 4 (ikke/greg/wouter/sandra)en aangekomen me 5 :o ....en nee zen onderweg gin kindje gemoakt want t'was daarvoor te koud neenee t'was den immer koene ridder gianniboy die ons op de 1e bevoorrading vergezelde.
De rit vond ik zeer vermakelijk , had van alles iets ...goed en minder goed lopende stroken / een bitje boane / en toch wel zeer lange "singeltrack" stukken in den bos al kon je deze zelden volledig op eigen tempo rijden wegens het treintjessyndroom :?
Ook heeft het geen spetter geregend en was de bevoorrading meer dan OK , het parcours was zeker te doen.
Het tempo was vlot en ruim de tijd om wat bij te praten , enkel 1x gezondigd tegen m'n winterprincipe's en de longen open gezet toen ik/greg en gianni fout gereden waren en er zo een nogal behoorlijk gat ontstaan was op wouter en sandra.
Goei compagnie en weer en nen bos of tiene wa moe ne mens meer hebben.
grts
Kuba
KUBA
24/11 De Panne -
Lotto Panne Beach Endurance
18de beach race in De Panne. Ja Manjes!! Tis er ene geworden dat ik nie gouw ga vergeetn! :shock:
Had de laatste weken niet meer kunnen trainen door slecht weer en ziek zijn.
Dus had mij voorgenomen , uitrijden zal al goe zijn.
Nu, na de start al goe begonnen, eerste 5 km aan 40 -
45 km/u. Dan beetje rustiger tempo om mezelf nie te forseern, van Bray Dunes terug na de De Panne wast serieus teegn wind! :o
Jammergenoeg na 25km , krampen !! Nie normaal nog nooit zo een pijn gevoeld! Echt zotjes! Hierdoor traag verder gereden en keihard afgezien! Opgeven!! No way my friend! Uitgereden en den 757ste van de 1300. Zonder de krampen zat er veel meer in en zou het plezanter zijn geweest! :(
Denk dat ik men benen volledig na de foef en gereen, amaai zo stijf als een plank vandaag maar daarnet alweer op de fiets om los te rijden.
Beachrace @ De Panne is echt wel de max alleen jammer van het grote aantal deelnemers, in de losse zandstroken was het aanschuiven en stappen of lopen ( hierdoor krampen gekreegn :twisted: )
Ik kijk toch al uit naar de volgende met dan superbenen en met groot aantal Grysperres :D :D :D
Christof
Zo 24 nov TT Evergem
veel volk aan de start,na enkele honderden meter aangehaakt bij een biker uit beernem met kleren aan van evergem en gans de tocht goed tesamen gereden,t ging nog redelijk vooruit :-
) :-
) :-
)
ik vond het parcours goed,ook alles goed aangeduid,met 1 goede bevoorr.
t'vrouwken deed in de lembeekse bossen nog "n klapken mé monsieur paris-
roubaix die hem afvroeg waar al die bikers van kwamen :lol:
we hebben ons geamuseerd
waarschijnlijk doene we zondagmorgen es mee aan een cyclocrosje voor plaatselijke vedetten(lees parochianen ha ha ) te aalter :roll:
Johan
zo 24 nov ritje wevelgem
Ik was de winkel nog aan het aanvullen als ik al een Grysperre spotte tss de wachtenden in de Winkel. Snel naar boven en men Koerskledij aan.
eens alles op z'n plaats zat naar buiten waar Willem en Marc reeds stonden te wachten. Frank kwam iets later aan. Met ons vieren vertrokken naar wervik.
gezapig tempo werd onderhouden. Hooglede, Oostnieuwkerke, Moorslede waren we al voorbij als er ineens afgeweken werd van het traject. Frank draaide richting huis. Blijkbaar een beetje last van de avond voordien :D Bij hem thuis aangekomen een kleine bevoorrading met een traktaat op Cola van Frank. Hapjes hadden we zelf bij.
Na een 10 tal min. verder gereden door Moorsele, Gullegem. de terugweg over Lendelede, Izegem waar we langs de vaart ooigem Roeselare het jaagpad kozen.
Marc nam daar de kop en we reden tegen een mooi tempo het pad af. Willem nam es over ik bleef zoals de hele voormiddag aan de staart rustig mee cruisen.
In Roeselare dan de weg naar Gits gezocht en gevonden en de mooiste kant beklommen van de gitsberg. Afgedaald op de kasseien. En om 11u15 terug in Gits met 71 km
Greetz
Bakkerke
parcours
Zo 17 nov TT De Panne
Om 07.30H al ter plaatse en gezien de organisatie nog aan het ontwaken was nog even tijd om mij terug te trekken
in het kleinste kamertje , nog even gedacht da de willem ook toegekomen was daar dendenzen naast mij er een nogal eigenaardige toiletprocedure op na hield :shock: , roepen/tieren en stampen k'pijsde zowaar datie t'kot ging afbreken :lol: :lol:
Om 08.00H gestart met Franky en gregory voor een toch wel mooie rit al hebben we geen strand gezien en waren enkele stukken die voor het grijpen lagen
niet in de rit opgenomen.
Ietwat jammer dat deze blijkbaar wel ingekort was tot 46Km en op deze afstand hoeft 2 bevoorradingen voor mij zeker niet , toch uitstekend genoten en
het parcours lag er gewoon subliem bij , we waren zelfs niet vuil.
Rond 10.30H terug aan de start en franky besloot nog alleen een extra lus te doen.
@Franky , ge had gelijk want de vrouwe zij...awel ge zijt wel vroeg thuis , heb geantwoord jaja want k'had vandaag blijkbaar geen last van zwakke momenten :twisted: ;) allez...dan toch tot ik in den douche besliste om het scheerschuim in m'n haar te wrijven :roll: :roll: :lol:
Grts
Kuba
Zo 17 nov baanritje vanuit Torhout
pfff....ik ben moe....
Mooi ritje en een waardig alternatief voor het ploeterwerk.
Na 30 km kwam ik deze morgen in Torhout aan alwaar ik met Marc tot aan de voetbalvelden reed waar de inschrijving voor de mtb-
was. Linda kwam gezwind de trappen af en begeleide ons tot bij haar ventje, die nog een kort slaapke deed in de wagen. Nadat hij zijn wielen niet wilde recht zetten en het hieropvolgende commentaar van Linda :lol: :lol: :lol: stonden we Johan, Marc en ik met onze mond vol tanden. Linda sprong gezwind op haar fiets voor de MTB-
tocht.
Wij vertrokken naar het zwembad om Stefaan en Willem op te pikken en hupsakee, direct de hoogste versnelling en richting 30 reden we torhout buiten. Dat ik de traagste van de bende was hoef ik niet te vertellen hé :oops: maar ik was de enige met navigatie dus moesten ze wel wachten op mij :twisted: :twisted:
Iets verder en sneller dan het rapste schema :shock: kregen we bezoek van Eric. Eric zou dus verder kunnen navigeren maar iedereen bleef weliswaar mooi op mij wachten en zorgde ervoor dat ik telkens uit de wind kon zitten :P :P merci :D
Toen stefaan platviel was het de nodige tijd voor een eerste rustpauze. Die was wel kort want onze bakker heeft bijles gevolgd in binnenbanden steken. :o :o Mijn koekske was nog niet op en hup, direct terug de grote plateau vanvoor en achteraan bijna de kleinste. :shock: Met een dringende plaspauze van de oudere generatie (prostaat???) konden wij verder rijden want die 2 waren in 1 2 3 terug bij ons 8-
)
Het verhaal van Johan zijn lagers kon niet volledig verteld worden want in Gottem (na een 35 km meegereden te hebben) mocht ik mezelf verlossen van een moordend tempo. Ik weet nog dat ik aan Stefaan riep van toch liefst niet boven de 35 te rijden. :shock:
Ben dan aan een iets gezapiger tempo langs de leie naar huis gereden.Met mijn vrouwke nog de laatste 15 km afgewerkt want ze was naar mij toe gereden...skoon hé :P
Daar Marc, Stefaan, Eric en Johan al terug scherp staan konden ik en Willem maar proberen te achtervolgen. Ik ben halfweg de rit links afgedraaid naar de Leie maar Willem moest nog verder mee.
Hopelijks kan hij al terug "pap" zeggen.
Moe maar voldaan thuisgekomen met een 105 km en een avg van "meer dan genoeg"
Merci gasten
Frank
Zondag 17/11.(Torhout wegfun!!!) Om 8u ong vertrokken in gits met de fiets naar torhout om er samen met 5 andere grysperre's een lap'ke op te geven.
met een kleine 10km al een lichte opwarming gehad.
Al snel waren we voltallig en konden we er in vliegen. Jammer genoeg merkte ik snel dat ik waarschijnlijk vergeten was men GPS op te laden en die viel uit.
Gelukkig was Frank er die de route in z'n GPS gestoken had.
We vertrokken en al snel werd er een stevig tempo ontwikkeld door Frank ;) ikzelf reed naast hem. Torhout verlaten om naar Ruddervoorde te rijden. Van daar ging het naar zwevezele alwaar Eric net op tijd was om in te pikken. Hij had zich op het snelste schema gebaseerd :) blijkbaar de juiste beslissing geweest.
samen verder tot in Wingene waar ik met een leegloper zat. Even getwijfeld om enkel bij te blazen maar merkte dan op dat langs men ventiel wat lucht ontsnapte.
Waarschijnlijk te gehaast gestoken en maar half werk geleverd. Snel een binnenband erin en we konden met een gerust gemoed verder. Richting ruislede werd een eerste keer aan het gashendel gedraaid Door Marc en Johan en ging het richting de 35 a 38. In ruislede werd er wat overtollig gewicht overboord gegooid door de Brommerkes (mortierkes :) Ze pikte snel terug in en voelden zich bevrijd. Op een lint werd er dan stevig gebeukt door Eric, Marc en Mezelf Zalig gevoel en blijkbaar ging de teller er eerder richting 40. Ik had er totaal geen zicht op want mijn cockpit was niet voorzien van tellers en Gps deed het niet. We reden dus gelijk de oude Flandriens opt gevoel :o Na deze uitspatting was het tijd om een kleine hap tot ons te nemen. Frank wou langs de leie terug huiswaarts rijden en verliet ons dus in Gothem. Wij dus verder met ons 5'en en Eric werd nu ons trajectbegeleider. Dentergem reden we sneller uit dan in en dan ging het richting Tielt. We deden er een klein lusje bij omdat we anders veel te snel terug zouden geweest zijn en namen er de beklimming van de Poelberg bij.
Na deze reden we naar Pittem met de mortierkes aan het roer. Zij reden elk op toer op kop en de rest volgde keuvelend bij momenten.
Na pittem reden we naar Koolskamp. Waar ik een eerste keer opsmeet om nu wat rustiger verder te rijden, was om 11u al een goeie 17u wakker en had nog niet echt op men gat gezeten en begon dit dan ook te voelen. Maar na 2km zat het tempo er alweer in en terug in lichtervelde lukte het dan toch om nog wat uit te rijden. Het mooiste hadden we dan al gehad en we reden terug naar Torhout waar er nog een korte aprés werd gehouden.
Na een nachtje arbeid en 100km op de teller aan een stevig tempo AVG 29 zo blijkt volgens Eric genoten van een kort tukje (3u'kes).
Om 17u moest ik er alweer uit om te gaan eten :?
GREETZZZZZZZZZ bakkerk
e
Ma 11 nov TT Menen
Jaja ak men neuze buitenstak was er zowaar een laagje ijzel op de auto's aanwezig , das gezond were zeggen ze dus naar Wervik.
Bij aankomst nen goeiendag gezegd aan Dieter D die vertrekkensklaar stond me wa vrienden , wat later de Frank D. ook nen goeiendag want stond ook vertrekkensklaar me wa vrienden , en ikke
awel nog een kwartieke gewacht tot ong 08.15H en efkens gebeld naar greg mor niemand te zien of te horen dus maar ver
trokken.....zonder vrienden :shock: :shock:
Al redelijk vlug was het treintje "rijden" en surplacen want blijkbaar neemt iedereen zich voor zodra de franse grens overschreden ook op z'n frans te MTB'en :roll: :roll: :roll:
dat het intussen al duidelijk was dat het hier en daar aan de vochtige kant zou liggen :mrgreen: kon er wel mee te maken hebben.
Aan de 1e bevoorrading efkens me Dieter D gebabbelt over de toch wel exellente ligging van het parcours :ugeek: , na deze spot ik plots m'n buur (waar ik vroeger altijd mee samen reed) die het blijkbaar een fantastisch idee gevonden had om na 3 jaar afwezigheid deze rit te selecteren om terug te beginnen :lol: :lol: :lol: , bij wijze van morele steun dan maar bij hem gebleven tot na de 2e bevoorrading maar gezien hij aan nen baxter toe was :lol: en ik koud kreeg maar de benen gestrekt met de bedoeling den Dieter en z'n bende terug bij te halen maar niet meer gelukt.
Ke leute gehad en een goei traininge , AVG 141Bpm dus perfect in de zone die ik mij voorgenomen had.
De winter is begonnen en meerdere stroken waren baggeren in de zuiverste zin van het woord :!: maar toch genoten.
Op naar de volgende
Grts
Kuba
Vanmorgen slecht om iets voor 9u gestart in Wervik.
Mij echt geamuseerd in de modder, slechts een keer een voet aan de grond moeten zetten iets na de tweede bevoorrading en dat met zomerbanden op 3bar. Aangekomen iets na 12u met 70km op de teller, onderweg twee maal verkeerd gereden, begin daar blijkbaar een gewoonte van te maken.
Op naar volgende week, vrijdag Torhout, zaterdag Mol en zondag De Panne.
Gregory
Niet te geloven maar ik was inderdaad ook van de partij.
Na een bacco night op zondagavond toch nog tijdig uit mijn nest geraakt om naar Wervik te vertrekken.
Zoals reeds aangehaald had ik met twee vrienden afgesproken om samen te glijden, eeuhhh rijden.
Eerste stuk van de tocht nogal vettig maar steeds te rijden. Eén keer echt van de fiets gemoeten na chainsuck, kon daar ook niet anders al da slijk ...
tweede deel van de tocht een stuk beter te doen, heb er toch van genoten. Ook de gluhwein, de bitterballen, de donuts, de mc chouffes en de kippeboutjes op de bbq hebbe hier aan bijgedragen :oops:
Maar we hebben toch gesport hé :lol:
Dieter
Ma 11 nov TT Zwevezele
verslagje voor de site ;)
mij al bij al geamuseerd als slijkhater :oops: :oops:
1e deel van de TT was zelfs vrij droog of toch zeer goed te rijden. Tot aan de bev op parcours ruddervoorde. Wat zeer onduidelijk uitgetekend was een paar paalkes en lintjes konden hier wel voor wat meer duidelijkheid gezorgd hebben. Nu we hebben ons er toch op geamuseerd en dan maar wat ons eigen traject gevolgd :-
D :-
D :-
D
2de deel na de bev was dan al heel wat vettiger en minder leuk voor mij dan. OK overal kunnen rijden dus geen klachten. Met men strandband vooraan en een zomerband achter. Klagen mag dus niet. die 2de bev niet genomen op 48km vind ik dat niet nodig.
Samen met Sandra een gezellige morgen gehad. Greetz
En dan den slappetieze en z'n copain op den apres meer moe da niet zijn op een feestdag.
Stefaan
Zo 11 Nov baanritje
Vandaag de baanversie gedaan van Ichtegem samen met de eliten 8-
) 8-
) 8-
) van de club moe zeggen de beentjes en meer dan gekietteld gewist wi best dak een wientscherm an vaor me want anders waoren ze doodgekietteld gewist men beentjes :geek: :geek: :geek: ,en tog genoten van de rit welles waar het wint mee was maar dan versnelden ze dus ja recuperatie zat er nie in :twisted: :twisted: :twisted: maar zekers voor herhaling vatbaar het was voor mij meer dan een goed basis trainingske voor volgend jaar. :mrgreen: :mrgreen:
bedankt é marc ,eric ,andy en bakkertje ;) ;)
Franky
Parcours
Zo 3 nov groepsrit beselare
Merci Eric,
Uw gezicht sprak boekdelen toen je zag dat ik met mijn zandbanden afkwam en overtuigd was van een road trip :shock: Uw voorbereiding was dus anders gepland en dus volgde ik maar zelfs met mijn ballonbandekes lukte het allemaal, zelfs waar onze voorzitter een voetje zette kon ik doorrijden, en ja, soms traag :lol: :lol: :lol: :lol:
Twas mooi op het laatste toen de Wes, Sandra en David en ikzelf de achtervolging inzetten op onze bakker en hem dan voorbijkwamen. Zijn tong zat al tussen zijnen kader maar hij gaf niet op. Uiteindelijk maar iets trager gereden zodat hij de laatste kilometers toch met ons meekon.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ook chapeau aan Simen die na een geslaagd biljartseizoen terug op de mtb stapte maar na een goei 50 km was de pijp wel uit. Blijven gaan hé ;)
Tot een volgende
Frank
Mij ook geamuseerd. Het was een tochtje die ik 10 jaar geleden in elkaar gestoken heb en die wat ingekort was. Oorspronkelijk was die 75km en dat is wat lang voor een groepsrit. Het laatste deel langs de weg naar de start gereden want de wind en de hellingetjes maakten best pittig. Ik denk dat sommigen een baanritje verwachtten 8-
) maar het was best te doen dus off-
meer volk verwacht maar mss had het met bovenstaande te maken...Beselare is best wel een mooie streek die we de laatste tijd niet meer aangedaan hadden vandaar... Bedankt dat jullie er bij waren en tot de volgende
Eric
filmke
Eric
filmke stef
Za 2 nov zandrit
Mij uitstekend geamuseerd deze morgen samen met Franky en Greg , moet het gezegd dak were den enigsten was me kinderwielkes al eek gin verschil gezien :mrgreen:
De rit ip t'gemak gedaan alleen de franky stond soms zwienewild :shock: al zal z'n laatste uitspraak aan de aankomst een dezer em zuur opbreken :twisted: :lol: :lol:
We hebben een stuk van de rit van de haan gedaan en een 3-
uur "gereden" aan .....40Km , bij deze dus al duidelijk dat we hier en daar wat gefreestyled hebben , ieder duin die er uitdagend uitzag werd te voet beklommen om de afdaaltechniek bij te schaven al dan niet met de nodige toeschouwers , zelfs de mensen aan t'station keken bedenkelijk als we hen tegemoet reden......langs de trappen van de brug naar beneden.
Allez , t'was leutig , als er niets speciaals is is dit voor mij een uitstekend alternatief.
Grts
KUBA
Vrijdag 1 nov TT Ruislede
deze morgen hier gestart met goed weer!
in t begin toch wel wree veel bane :cry:
voor de rest was de rit in orde,2 serieuze bevoorr en nadien een lekkere warme douche
thuisgekomen gewoon de fiets droog afgewreven,zelden zo een droog parcours gehad daar in ruislede
Johan
Zo 27 okt TT Pittem
Deze morgen opgestaan en zag dat het een Helletocht ging worden. Doch den deze is niet gekend als mietje, dus op mijn stalen ros gekropen en in de gietende regen richting Pittem gefietst. Aldaar aangekomen rond 8u, niemand van de andere Grysperres gespot, dus dan maar alleen vertrokken. Met wind in het gat richting Tielt, alwaar de eerste zware strook op ons lag te wachten in de boomgaard. Man man draaien en keren tot we de ganse boomgaard hadden gezien. En die appels ... Die zagen er zooooooooo lekker uit. :lol:
Dan naar enkele passages die ik nooit eerder heb gedaan in TIELT. oa langs de spoorweg, het crossparcourtje, de oude trambedding.
Na deze lekkernijen reden we terug richting Pittem voor de bevoorrading. En klapke gedaan met de lokale schoonheden achter den toog en dan hopla richting het park van de Sint Jozefkliniek. Ook hier was er een zeer mooi parcours uitgetekend. =D> =D> =D>
Na dit stuk kwam de splitsing 40 of 50. De 50 gekozen, waarna ik kilometers tegen de wind in mocht beuken. pffft er kwam maar geen einde aan. Richting t veld en zo naar de "groenselfabrieke" in Pittem. Van daaruit kwam ik terug bij de rest. Na nog wat te recupereren met wind in het gat, de laatst stukken aangevat richting de kleiputten. Man man er waren momenten bij dat ik dacht dat den dezen hierboven zijn ventilator wat te hard had gezet pffft Hier heb ik de vettigste strook van gans het parcours tegengekomen en deze was zelfs nog goed te rijden. Dus chappeau voor de parcoursbouwers dat ze ons zo hebben verwend met een al bij al droog en goed te rijden parcours.
In de kleiputten tegen beter weten in voor de specialistenroute gekozen. Het verbaasde mij hoe goed dat de putten er bij lagen. Na helemaal tot beneden te zijn gereden, niet boven geraakt op de stijle "bakkerhelling". Ik zit wel in dezelfde club, maar ik heb tot op heden niet de techniek als onze voorzitter :oops:
Tot halverwege geraakt en dan te voet naar boven getjoold. Daarna was de rest van de specialistenrouten dik in orde en te doen =D> =D> =D>
Na de kleiputten ben ik links afgeslagen richting huis, gezien ik op tijd diende thuis te zijn. De laatst kilometers heb ik aan mij voorbij laten gaan.
Met net geen 58 km moe maar tevreden aangekomen thuis.
Ik heb met goed geamuseerd
Als ik hierboven lees dat jullie maar 300 inschrijvingen hadden, dan vind ik dit erg voor jullie moeite en prachtige organisatie.
Zoals ik reeds eerder zei, het parcours was goed gebouwd en zeer goed berijdbaar. Er zaten stukken in waar ik blij was dat we ze met wind in de poepe mochten rijden, maar dit kwam niet door het slijk.
Proficiat aan de organisatie. Dze Grysperre heeft zich kostlijk geamuseerd.
=D> =D> =D> =D> =D> =D>
tot de volgende.
Grtz
De wes
Parcours
Zo 27 okt TT Middelkerke
zondagen in, ik ga er voor! Om 7h45 spring ik op de fiets naar Middelkerke. Een stevige wind half achter, ikbesef dat het doseren zal worden want na de TT zal het dus nog 45km stevig wind op worden. Ik hou het volledig droog tot in Middelkerke. Snel inschrijven en ik zet aan. Juist voor het tchnisch parcours valt er daar nen vlaag uit...Ik zet met wat uit de wind en de regen en wacht tot het over is. Na 15 min kan ik verder. Het technisch parcour ligt er nu spiegelglad bij door de verse regen en daardoor besluit ik aan de 1e splitsing te gaan voor de 43 km. Onterecht naderhand , de stevige wind droogt het parcours in een snel tempo. Toch weer genoten van de vele tracks in de duinen tot ik plat val. Na het oppompen toch een binnenbandje moeten steken en dan recht naar huis. Wind op kop!
Genoten van 119km in 4h58
Parcous
Za 26 okt TT Oekene
Voila, van thuis vertrokken om 7u45 om op tijd in oekene te zijn. Maar toen de poort openging....shit...tis nog donker :o begon de zoektocht naar kleine lampjes. De grote hebben een plaats gekregen maar die kleintjes....aléé met een kwartier vertraging vertrokken en dus te laat om met Greg te vertrekken. Bleek dat de vogel al gaan vliegen was en ik was verplicht om in de achtervolging te gaan. Ik vertrok met een groepje getrainde mannen. Die hadden tijd om te babbelen maar ik moest alles gebruiken om te ademen en zo de nodige hoeveelheid, via hoge krachtige hartslagen, bij die benen te krijgen. Na een hilarische passage in de kleiputten en over de nodige grasstroken (velddoorsteken) kregen we kort voor de bevoorrading een klassieke "maisvelddoorsteek" :evil: Eens daaruit zag ik de Greg slurpen aan zijn cola'tje en zijn ogen vielen bijna uit zijn oogkas want Oeken is per definitie een modderrit en dat gaat niet met mij samen :lol:
Net toen we vertrokken voor deel 2 :D kwam Dieter binnen. In zomertenue zelfs na die modderpassage (en het viel echt mee tot nu toe) nog altijd stralend :P
Dieter zou direct in de achtervolging gaan en ons na 5 km al bijgefietst hebben. Samen dan verder gereden en Ledegem/Beitem langs alle kanten gezien.
Toen we afdwaalden naar Moorsele en over de snelweg zouden gaan draaide ik af naar huis. Moest op tijd thuis zijn.
Nog snel fiets afgespoten, ketting afgespoten en genoten van een lekker badje.
Tot een volgende :D
Frank
Deze morgen ook beslist om alsnog te vertrekken en de TT van oekene te rijden (wetende dat het morgen waarschijnlijk slecht weer zal zijn).
Pas om 7u45 thuis kunnen vertrekken en hierdoor wat te laat aan de start verschenen om Frank & Greg te vergezellen.
Na een 20tal kilometer dan toch bij Frank & Greg gekomen om samen verder te rijden aan een doenbaar tempo.
Niettegenstaande er in het begin een 2 tal vettige stroken in zaten heb ik toch genoten van mijn voormiddag !
Terug thuis met 97km op de teller en 2 tandenborstels rijker!
Dieter
parcours
Zo 20 okt TT Waardamme
Hoi hoi,
zoals vermeld werd op dit forum deze morgen stipt om 8 u aangezet voor de TT van Waardamme. Dit samen met Blackie en Gregoir. Was alweer een poos geleden dat ik met jullie heb gereden.
Waar mijn intentie een toertje op het gemak was, bleek dit al vlug een eutopie. In gestrekte grysperredraf reden we van het ene bosje, naar het ander en naar verschillende wegels en weidestroken.
De meeste stroken lagen er nat bij maar zeker te rijden. Er zaten twee stroken in die kantje boord waren, doch berijdbaar. Er zat zelfs een strook in met een olympisch zwembad :P :P :P
Waar Greg en Blackie de droge strook namen, nam ondergetekende het zwembad voor zijn rekening. Zonder problemen aan de overkant geraakt, zelfs zonder bandjes. LOL
Wel tot aan mijn knieën in het water gezeten. Maar twas gelukkig warm.
De bevoorrading halverwege was meer dan voldoende met lekkere sportdrank. Na de bevoorrading volgende de prachtige singletracks rond het kasteel in het Munkebos.
HEt tempo bleef lekkerrrrrrrrrrrrr en met behulp van de vinger van Blackie ging het tempo af en toe met een snok nog eens hoger :lol: :lol:
Overal waar de N50 diende gekruist te worden stonden mensen om het verkeer tegen te houden. Waar voor dank.
De afspuitstand was dik in orde. Den apres heb ik aan mij laten voorbijgaan, wel vlug wat gedronken, doch niet te lang gelet, gezien ik nog met het fietske naar huis moest.
MEt 63 km op de teller zeer tevreden thuis gekomen. Zeker na twee weken niet te hebben gefietst en na het nemen van een zware antibioticakuur voor de zona.
Grtz
de wes
hier gestart mé t vrouwken,t was wel 9uur ,een beetje laat naar grysperre normen ;) ,veel volk aanwezig.
parcours in grote lijnen een beetje t zelfde als voorgaande jaren.
na een 2tal km baan t veld in en we wisten al direkt hoe late t was :lol: mud dus wat te verwachten was.
ons goed geamuseerd,t'was toch soms wel stoempen in sommige zuigende bos-
stroken.
top was zoals ieder jaar de passage rond het kasteel,op t eind nog beetje samengereden met iemand van boven antwerpen die hem kwam opwarmen om deze namiddag te gaan touwtrekken in sijsele-
damme,suc6 !
douches waren iets minder,koud water m.a.w.
ons toch goe geamuseerd,vond hem qua parcours toch lastiger dan aarsele,na een stutje tevreden huiswaarts
Johan
Zo 20 Okt Tt Overijse
VTT Overijse zonder het voltallige dreamteam :( :( :( :( maar toch een veel betere alternatief voor Wardamme ,het was een schitterde toer staat in men top 5 voor volgend jaar daar zien ze me zekers terug !!!!
Franky
Parcours
Zo 20 okt ritje op de weg
Parcours
Za 19 okt TT menen
Menen,
Na wat omzwervingen :roll: :roll: toch aan de start geraakt , na wat gestook ier gisteren ip t'forum :D toch niemand erin gelopen toeme t'werkt niemir ze kennen mij blijkbaar al te goed :lol: :lol:
Zodoende de ganse rit gereden met gregory , uitstekend genoten in het toch wel mooie weer en wat bijgepraat.
Na aarsele vorige week was deze een waar ik met volle teugen van genoten heb , alles was aanwezig zijnde een zandstrook :shock: vlot en wat minder vlot bollende stukken , nog redelijk wat vals plat , wa glibberen en zowaar ook een vleugje techniek was aan de orde.
Het parcours lag er uitstekend bij , we waren bijna zelfs niet vuil en het werkwoord baggeren is er in de verste verte nooit aan te pas gekomen.
Wel op een 3-
tal plaatsen de pijltjes weggenomen maar gezien ik op stap was me onzen levenden Gps zaten we telkens al vlug terug op het parcours.
Gregory merci voor de compagnie en op naar de volgende.
Grts
Kuba
Zo 13 okt Tt Aarsele
Aarsele ,
Deze morgen the man himselve jaja Marlonski gaan opladen , blij u terug te zien makker , en richting aarsele.
Tegen tenachtenalf geen david te zien dus met 5 man vertrokken , Bakkerke / ikke vaneigenst / Frankyboy / Migsieboy / en marlon.
Ik verwachtte , a.d.h.v. de commentaren te zien , een uitsteekend en uitdagend parcours ...... ja amehoela seg :roll: :roll:
Het ene kl.:,;)::,:;;,!! te stuk na het andere en al voor de 1e bevoorrading moest de franky efkens stoppen met rugpijn , aan de 1e bevoorrading besliste de 2 copains dan ook wa te wachten en af te steken om naar de meet te rijden , toeme das jammer moja niks an te doen.
Verder met 3'en dus , maar na ne km of 30 besloot ook marlon naar de meet te rijden , alle begrip want had geen regenfrakske mee.....de jade was blijkbaar me de 3e doze weggeglipt als wraak voor het feit dat hare pa eur oltied in de kasse stikt :lol: :lol:
Verder dus me bakkerke , dendenzen had ook gin regenfrakske mor das zuk nen heten beer datie da nie nodig eeet :o
Intussen zaten we al op Km 40 en begon ik serieus de pest te krijgen in het parcours en wist da ook de marlon koud zat te krijgen aan de aankomst , dus de laatste lus niet meer meegenomen maar wel nog naar de poelberg gereden waar er zowaar 2 afdalingen lagen die den naam techniek waardig waren , den 2e maar te voet gedaan gezien zelfs den bakker op deze onderuit ging op zien sexy poeppe seg :shock:
Van daar uit naar de meet en nog kort op het "technisch parcoursken" :? wa t'kalf afgehangen me bakker alwaren we profs , eenmaal aan de meet een eel korte apres om geen koud te krijgen.
1. Ze hebben het weer tegen , das als organisatie eel jammer.
2. De streek is nu eenmaal niet uitdagend.
Maaaaaaaaar , ik hou ervan dat men in het aanprijzen van hun rit toch ietwat eerlijk is in het beschrijven van wat men kan verwachtten en in dit geval was alle poeha (om het nog subtiel uit te drukken) ZWAAR overroepen.
Been there , done that...never again.
Op naar de volgende
Grst
Kuba
Zo 6 okt tt Ardooie
foto's
Zo 6 okt ritje op de weg
Vandaag met Cloayske een toerke gedaan op de weg. Met wegbanden gereden, geen wind, ideale omstandigheden en slechts 25 km/u gemiddeld gereden. Kan je voorstellen hoe ik me voel???
Sebiet nog een antibioticapille nemen en vannacht de rest uitzweten van de keelonsteking. Hopelijks kan ik binnenkort terug op een normaal tempo rijden. (aja Gullegem dus niet gereden)
Merci Kristof voor tskoon toerke ;) en voor het regelmatig vertragen. De volgende keer zal ik wel meekunnen ;)
Frank
Za 5 okt Tt Gullegem
Gullegem,
Deze morgen met de fiets naar gullegem en daar iets voor 08.00H aangekomen , nog even gewacht maar niemand anders te zien dus rond 08.10H vertrokken moederziel alleen :(
Had nog even getwijfeld om te wachten op gianni en companen maar k'had om 08.00H een paar mannen die ik ken zien aanzetten :mrgreen: :mrgreen: iets voor de 1e bevoorrading
passeerden m'n kinderwielkes al die 2 me grote wielen :twisted: en gezien dak nu toch de longen uit m'n lijf aan het rijden was dezelfden trend maar verder gezet.
T'parcours is gekend en lag goed al heb ik toch al m'n rijhulpsystemen nodig gehad in de ietwat vettige afdaling van de berg langs de autostrade :shock: de zomerbandjes zullen gauw hun winterslaap mogen houden , diene mens die stond te kijken riep nog "ge go voln eeeee" ke geantwoord "banink wi" :lol: :lol:
Bosje aan vliegplein wevelgem is ook altijd plezant en lag er zeer goed bij ook de bevoorradingen waren OK maar de laatste had iets vroeger gemogen (op 10Km van de meet)
In steenbeekbos plots grysperre tenue gespot zodoende ne goeiendag gezegd aan Gregory zijn vader.
Iets voor 10.30H al dampend aangekomen en wat gewacht en babbelke gedaan met gregory's pa die intussen ook gearriveerd was , gezien ik wat koud kreeg (en de beestjes nu just weg zijn) om 11.00H naar huis gereden en aangekomen met 71Km en just 2.41H gereden.
Tvoelde goed en ke der deugd van gehad , op naar de volgende.
Grts
Kuba
Za 5 okt TT Brakel
Het was een tijdje rijden tot we echt konden mtb'ken maar de hoogtemeters maakten veel goed. Willem was met zijn kleintje onderweg en het klimmen viel hem zwaar vond ik . Hij was niet in zijn gewone doen . En echt waar we namen onzen tijd. Eens op de mooie stukken konden we al eens ons hartje ophalen en dan gebeurde het ........een dof geluid achter en kort daarop hoorde mijn naam .......Onze Willem zat op de grond en zou daar een tijdje blijven zitten . Voor de Willem zat de toer er op . Samen naar de baan gewandeld en op de organisatie gewacht. Het lijkt er op dat zijn sleutelbeen gebroken is maar laat ons hopen dat we iets overdrijven en dat er niets aan is . Zelf dan verder gereden en nog veeel mooie stukken gekregen . Bij aankomst nog met hem overlegd maar naar huis rijden zou nog lukken.
Jammer van de val maar anders Zeker de moeite om tot daar te rijden.
Willem , we gaan hem volgend jaar terug samen rijden. Veel succes ....;en hopelijk valt het mee en kun je snel terug fietsen. Laat iets weten he
Marc
Zo 29 spt TT Beselare
Vandaag naar Beselare getrokken met Louis. Parcours in Ruiselede twee keer na elkaar in augustus verkend. Tocht van amper 45 km. Om het in clubterminologie te bestempelen: ééntje om te blazen. Weinig animo over de ganse lijn, zowel qua organisatie bij onthaal, als bij de controlepost (2 maal in Zonnebeke) als bij de terugkomst. We kregen zowaar de indruk als moesten ze de tocht organiseren omdat die nu eenmaal op de kalender stond. Mij zien ze daar niet meer terug.
focusrider
Zo 29 sept TT Ruiselede
samen met t'vrouwken in alle vroegte :x naar hier aangezet(doomkerke dus).Na een goeie 10km in t drongengoed toch wel een ferme kepernagel in de achterband zeker :evil: ,een dubbele penetratie zou linda zeggen ha ha,latexmelk hielp nie,een lekker nieuw binnenbandje wel en dan maar pompen ;) ,tis een wree klein pompken enne ja ,der komt dus ook niet veel uit :x ,mé andere woorden,een goeie burger gezocht die een degelijke voetpomp had en zonder dralen verder naar ruislede alwaar we om 8u40 arriveerden.Stefaan & Marc stonden ons al op te wachten en aldus vertrokken we aan een gezapig tempo.
Bakkerken was cameraman van dienst en schoot menige beeldjes :o Na een 30km moest linda de rol lossen en bolden we met ons 3-
verder.In broeders -
een-
hof zette marc al es een lichte demarage in en kwist al direkt hoe laat het was :mrgreen:
Hier volgde ook een lekkere bevoorr.Hierna volgde nog direkt een bospassage in het bos van Bosman :D (toepasselijke naam)alwaar marc hem ook niet kon inhouden.Ondertussen was ook nog iemand komen aansluiten die ook nog meefietste met ons,anders én der ons weinig voorbij gestoken :P
Bush wist van geen ophouden en ikke hing serieus aan de rekker,afzien en lossen was mijn lot :roll: :roll: :roll:
Speelbosje v/de Bels werd ook nog aangedaan alwaar onze meefietsende vriend nog es tussen de struiken belandde.
Aldus moe maar tevreden aangekomen en nog en twatte gedronken :roll:
bij het naar huisgaan kwamen ook migs+ zoon ? en nog iemand zust binnen,sorry maar k benne niet goe in namen onthouden.
samengevat,mooie rit,goe gezelschap,lekker weertje!
thuisgekomen met 92km op de teller a 22.5
Johan
Toppertje vandaag , onze Johan overdrijft een beetje hierboven. Hij rijdt verdorie terug al goed , wat zeg ik steengoed . En dat hebben we natuurlijk eens getest he :lol: :lol: Nu konden we hem een "beetje" pijn doen . Maar dat is om hem te prikkelen . :o En ook omdat het misschien volgende maand niet meer zal lukken :mrgreen:
En de Linda . Ja man wat is datte ??????????????? sterke madam , rijdt zomaar een halve rit mee met ons en zegt dan aan de bevoorrading , k'ben nog een beetje moe van gistern :o :o . En ja den stefaan , we kennen hem he foto's nemen en filmen uit de lossen pols K'peis dat dien bacterie uit zijn lijf is . Niks meer van te merken. En waarom was het dan een topperke ? omdat de Johan er were bij is verdorie en daardoor kon mijn dag niet meer stuk.
Marc
Za 28 sept TT Vichte
WAT HEBBEN WE GELEERD VANDAAG
1. dat er buitenaardse beesten zitten in Vichte en me attackeren op mijne mooie tenue, wacht maar Wouter :D :D
2. Dat onze Kuba graag worsteld in koeievlaai.. jammer dat we daarvan gene foto hebben. :D :lol:
3. Dat Marc zijn rustige ritjes eerder............. :D :D
4. Dat onze Wouter nog altijd graag een tummeletje maakt, gelukkig zonder veel erg, eerste moment toch verschoten.
5. Dat heel omstreken van Roeselare een raar geurtje heeft.......volgende keer via wevelgem-
moorsele naar huis komen é Kuba
waarschijnlijk de laatste maratonafstand dit jaar, een meevaller zelfs in dit droge weer
tot volgende
Gianni
Vichte,
Niet minder dan 7St stonden er aan de start , wollie / Sandra /Turfke / Bushrider / Franky / Gianni / en ikke.
Gezien er telkens gezorgd dient te worden voor een vermakelijk gespreksonderwerp besliste ondergetekende algauw em zijdelings in nen hoop stront te smijten , wat niemand op dat moment besefte is dat hier weldegelijk een tactiek achter zat namelijk ben ik vandaag begonnen met het opbouwen naar het winterseizoen , eerst ene kant en zodoende opbouwen totdat we zelfs volledig in t'slijk verzwolgen nog gene krimp geven :shock:
Het weer / het tempo / t'feit dat we toch lang volledig in groep bleven deed mij zowaar nostalgisch worden , the good old days nietwaar ;)
Intussen was de 1e bevoorrading een feit en dienden de 1e beklimmingetjes zich aan wat het teken was voor opsplitsing , iets later toonde de wouter zijn onbegrensd vertrouwen in franky en ikke en liet zowaar zijn dartele hinde ;) bij ons achter :o
Ik kon eigenlijk het parcours wel smaken en heb mij geen moment verveeld maar twijfel toch sterk of er meer dan 500Hm in zaten , nu t'kon vandaag gene kwaad.
Aan de laatste splitsing gekomen koos franky , die op tijd stond , voor de 75 te volgen , ikke en sandra besloten de 85 verder te zetten.
Bij aankomst nog nen korten apres en wilde verhalen aanhoord over driedubbele salto mortale met schroef dubbel gehurkt :o , nen anderen die zn huisdier meebrengt nor nen TT (da kan toch nie eeee) :shock: enzoverder.
PS. Alsek thuis kwam sprak de vrouwe bij het aanschouwen van m'n "toestand" de wondere woorden , keeeee wel juste gekuist eeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:
Op naar de winter. :twisted:
Grts
Kuba
Zo 22 sept Tt Oostduinkerke
Deze samen met de Greg afgehaspeld , over de rest kan ik zeer kort zijn.
S'morgen kon ik nie rap genoeg aan de inschrijving zijn om ......men morgenmaal in de wc pot uut te spuuugn :? zodoende de rest van den dag een zowel fysiek als technisch uiterst belachelijke prestatie neer te zetten :roll: :roll:
Verder mooie rit zoals gekend al hebben ze niet te goed nagedacht bij de "veerboot" , kwartier kwijt / velos werden gewoon tegen elkaar gesmeten / en dan laten ze "
+30 man los in nen hoop juist voor ne nest mooie singeltracks :!:
Mor allez , k'zal der wel meer deugd van gehad hebben dan van in mien bedde te bluven liggen zekerst , denk ik dan toch zo :geek:
En nu gok were in mien bedde krupn :x
Grts Kuba
Terwijl er twee Grysperre's aan het afzien waren gelijk de beesten in La Meije Fr, gingen wij eens gaan uitwaaien in Oostduinkerke. Mist, bijna geen wind en ideale temperaturen.
Iets vroeger dan verwacht in Oostduinkerke aangekomen en zodus nog net de Greg en vomiting Kuba kunnen uitwuiven :roll:
Halvelings afgesproken om tegen 8u30 te starten met het bendetje van den Alexbiker en de Witten. Nog efkens wachten ip de Stefaan en Marc ... nie van under gewente ... mo allez, we hadden een schoon bendeke ... toch voor welgeteld 500m peisek. Den Bakker klapband met een van z'n kletse banden. Scheurtje in buitenband profesioneel gedicht met een lapke stof dak nog ergens zitten had in m'n back pack (Marc ge moet er mij nog maar een keer eentje bezorgen hé). Alex en z'n bende doorgereden met het argument .. jullie halen ons wel nog in :shock: :shock: :shock:
Wisten zij dat Stefaan en Marc gisteren al in het bos gestoeid hadden waarbij de Marc bitje last had van z'n onderrug na een foutgelopen bunny hup :oops: dus da inhalen, da ging nie voor direkt zijn.
Prachtig eerste gedeelte met het militair domein in Koksijde. Ikke gezwegen dat we hier wel eens konden blijven plakken ... blijkbaar alle drie van 't zelfde gedacht maar niemand die het werkelijk "zei". Dus maar verder gereden en genoten van een 1ste BV om "U" tegen te zeggen. Bij het zien van de plaatselijke schoonheid met bijhorend dieptegezicht begon er enige vorm van vuilmuilerij zich meester te maken over enkele onder ons. Tot er iemand ons terechtwees, dat de "K" van "KWB" staat voor "Katoliek" woehaaaa :lol: :lol: :lol:
Vanaf dan begon het fungehalte iets te minderen maar was het, voor mij althans, nog steeds meer dan behoorlijk. Nog een lekker lopend stukske strand waar de Marc de forcing voerde, m'n polarke direkt naar 40 :mrgreen: :mrgreen: Na een tijdje toch efkens moeten roepen dat m'n pannekoeken begosten ip te smieten :oops: :oops: :oops:
Allen tempo wat laten zakken, waarvoor dank aan de beide heren.
Eenmaal terug op het vaste land was er na de 2de BV een overzetbootje die we wijselijk links lieten liggen wegens een ietwat te lange wachtrij.
't Beste van de rit hadden we vanaf nu wel gehad en werd het voor sommigen tijd dat we terug in Oostduinkerke waren.
Daar ook nog genoten van een niet te lange après waar plots iedereen terug samen toekwam.
@ Stefaan: je binnenband heb ik in de vuilbak gedeponeerd .. hij zag er echt niet meer uit :D
@ Marc: laat je maar eens goe soigneren door uw Sabinetje hé
Willem
Na de inschrijving Kuba ergens gezien maar die was dan spoorloos....nu blijkt waarom :geek:
Gregoir ook begroet en dan vertrokken met de andere bende voor een helse rit (voor mij toch) :oops:
Skoon ritje gehad, goe tempo kunnen maken op't strand (toch wel boven de 30 kunnen blijven :oops: ) en koud gekregen tijdens het wachten op de overzet.
Warm kreeg ik wel al op de eerste BV :D Bij aankomst hoorde ik dat er bende Grysperre's op de terras zat maar de vogels waren al gaan vliegen toen ik uit de douche kwam.
Daarna nog naar zeebrugge geweest voor de havendagen.
Na een vermoeid maar leuk weekend thuisgekomen en om 21u al gaan slapen. Twas nodig
Frank
Zo 15 sept TT Gistel
Gistel,
Om 08.30H afgesproken me Willem en Franky en bij aankomst ook den greg gespot , algauw duidelijk dat er were mor ene
me klein wielkes zat :shock:
Algauw was de greg nogal ver achter en hebben we elkaar nog gezien op de 1e bevoorrading maar daarna alkaar kwijtgespeeld , sorry wi makker :oops: :oops: :oops:
De rit zelf t'goch , al lang geleden geen zon saaie rit meer gereden , alles wat een beetje MTB'er veracht zat er uitgebreid in...weide en maisdoorsteken en ook nog wat weide en maisdoorsteken :roll: :roll: :roll:
Maar zoals steeds maakt het gezelschap alles goed , wat bijpraten...hier en daar zoals gebruikelijk wa gezond machogedrag tss. de willem en ikzelve me als reactie van willem "k"moe kik wel nog naar huis wijeeeee" :lol: :lol: , de franky die spontaan meehuppelt en door een ietwat ondoordachte uitspraak zorgt dat de rest van de rit z'n hartslagmeterke hoger dan ooit gaat en zn wangen roder werden dan ooit :D
Maar eigen schuld dikke bult , de willem is normaal nie gevoelig voor zon uitspraken maar als ge het tot 2x toe herhaalt is da wel een bitje het lot tarten eeeeeee :lol: :lol:
T'parcours lag wel veel beter dan verwacht na al die regen , nergens echte modderstoestanden ..was zeker niet te ontzien.
In tkort : doodsaaie rit , goe gezelschap en training.
Grts
Kuba
Parcours
Zo 8 sept TT Zwevegem
vandaag een ritje gemaakt ik zwevegem samen met migs & greg , eerst een opwarmingsronde van 30km :oops: :oops: :oops: en dan de toer afgewerkt van 60km en de mooiste stukken in het gaverbos te bisen tot 3x toe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Franky
Parcours
za 7 sept TT Jabbeke
Deze morgen bij aankomst de Pieter gespot en dan maar samen rond 08.45H vertrokken al werden de wegen bij de 1e splitsing algauw gescheiden..jammer maar blij u terug gezien te hebben.
Onder het mom "alles in zijne plooi te laten komen" dus alleen verder gereden en genietend van het toch wel mooie parcours van het ene naar het
andere groepje gehuppeld :D
Toch wel uitstekend genoten van sommige bos "technische" passages en zelfs eentje gebist om het af te leren ;)
Intussen op Km60 bij 2 boskanters aangekomen en wat blijven hangen , wat ze psies nie geren hadden want tempo ging (nadat ze telkens achter zich gekeken hadden :mrgreen: ) met een rukje omhoog , nadat ik vond dat t'genoeg was me under spellekes dan maar een mortierke geplaceerd :twisted: (lees , met uitgestreken gezicht en lippen op elkaar aan ne Km of 4 rapper voorbij steken en in t'passeren ne eel vriendelijken goeiendag zeggen :lol: :lol: :lol: ) grysperres versus boskanters 1-
rond 11.45H tevreden over de meet gerold en nog een babbelke gedaan met wouter en sandra die klaar stonden om te starten.
T'was te lang geleden en t'heeft deugd gedoan si.
Kee flink gewist ee Wouter&Sandra :lol: :lol: ;)
Grts
Kuba
Om 8.15 gestart met willem , Alex en den wesly (witten). Na een km hoorde ik mijn gsm . Toeme wat nu weer :o Gelukkig het was eric die de weg zocht naar de start. Met een beetje uitleg en 10 min later stonden we terug aan de start om samen met Eric te vertrekken . Was toen iets na 8.30h . Kweet niet hoe het komt maar de snelheid zat er snel in en per bevoorrading kwam er al meer en meer water uit sommige helmen. Samen tot de laatste bevoorrading gereden en me dan laten verleiden om met een groepje mee te rijden, Alex klampte nog aan en uiteindelijk met 3 man aangekomen een paar min voor de rest. :? :? Kweet eigenlijk wel hoe het kwam , een paar mannen van mijn werk zouden om 8h vertrekken , en ik had gezegd dat ik om 8.30 zou vertrekken en dat ze niet moesten wachten .... Ik haal jullie wel in :lol: :lol: Wat de laatste 5km ook gelukt is.Om 11.25 aangekomen dus Eric zal op tijd thuisgekomen zijn .Allen samen nog enen gedronken en dan naar huis . De rit zat goed in elkaar met een paar mooie privé stukken.
Deze middag dan naar Oedelgem geweest alwaar terug 2 van mijn collega's meededen met de 1/8 triathon . Moet daar voor iemand slecht afgelopen zijn , heli geland en reanimatie. Na een half uurke stond er een tentje rond .Nog een half h later is de heli terug weggereden. Hopelijk komt het terug goed met hem.
Marc
Zo 1 sept TT Bleharies
Gisteren rond 7u30 gestart in Bleharies waar men raar opkeek dat ik mij inschreef voor de 100km, was blijkbaar de eerste die de grote tocht ging rijden. De eerste kilometers waren zoals verwacht de minste van de tocht, van de ene boerewegel naar de andere. Al snel bleek hier ook dat de bepijling op de typische waalse manier was, een witte pijl op de grond of een pijlte in de bomen :?: . Na 15km kwam in aan in Sint-
Amand-
les-
Eaux, het echte werk kon beginnen, de bosdreven volgden elkaar nu op, soms breed, en hier en daar een single track. De 75 en 100km maakten niet veel later een lus richting "het bos van wallers", vele kozen hier voor het paadje naast de kasseien, maar ik kon het niet laten om de kasseistrook van 2km onder mijn wielen te laten passeren. Daarna ging het richting Raismes waar de gekende terrils aangedaan werden. Voor het eerst de waaiterril kunnen afwerken zonder voet aan de grond te zetten, na de passage van ongeveer 7km over de terril even getwijfeld om hem te bissen, maar toch maar wijselijk beslist om dit niet te toen. Na 60km kwam ik aan bij de derde bevoorrading, hier maakte de 100km tocht een lus door het "Bois de Bon-
secours", met de gekende stukken. Na deze lus liep de tocht richting Conde waar nog een terril werd aangedaan, hier even getoond aan de fotograaf dat het stuk waar hij foto's stond te nemen tocht te doen was al rijdend. Boven even gestop om een praatje te doen met hem, bleek dat er nog maar twee boven gereden waren op dat stuk sinds hij daar stond. Na 95km aangekomen bij de vijfde bevoorrading van de dag, bleek dat er toen nog 12km te rijden waren, dat was toch wat men zij tegen de aanwezige vlamingen op de bevoorrading. Na de bevoorrading gestart met twee bikers uit Anzegem met de bedoeling om de laatste kilometers samen af te werken. Maar mijn achterband besliste daar al snel anders over, na nog geen kilometer stond ik aan de kant met een platte band. Dan maar alleen de rest afgewerk maar dat viel redelijk tegen, we kregen opnieuw wat boereslagen en rechte stukken langs het water te verwerken, en dat was dan ook nog eens windop. Iets voor 13u terug aangekomen in Bleharies met 109km op de teller. Een mooi ritje, zeker voor herhaling vatbaar.
Gregory
Zo 1 sept TT Langemark
Vandage no langemark geweest en de 45km maar gedaan meer zat er niet voor mij daar afgesproken met een ex-
maakte in de MTB-
wereld en na 30km hem moeten helpen met duwen om de heuvels op te graken en daar een beetje geforceerd denk ik en begon ook zware benen te krijgen,dan toch nog de finisch bereikt, iets gedronken en geten en terug naar huis een echte baal dag !
p.s.: wel met de fiets naar daar gereden van thuis uit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:,goed voor een 70km extra
Franky
Za 31 aug MTB Challenge Wielsbeke
Sandra&Wouter op een 2de plaats bij de solo duo's, de Grysmerry's op een welverdiende 3de plaats bij de 3u rit en De Grysperre2&1 op een respectievelijke 10de en 11de plaats.
Meer moet dat niet zijn voor een geslaagde mtb namiddag. Met hierbovenop nog een sausje van "gezond" afzien (alhoewel :oops: ), een portie sportieve concurrentie, veel plezier en een welverdiende en deugddoende après bij den Italiaan.
Enkel bij de sportieve concurrentie heb ik een aantal kleine, welliswaar wedstrijd-
vervalsende-
argumenten :lol: :lol: :lol: :
-
de gemiddelde leeftijd van de Grysperre1 was welgeteld 42j, deze van de jonge snaken bij Grysperre2 amper 33j
-
een lid van de Grysperre2 werd "en publique" betrapt op het dealen van pillen ... en dat aan een minderjarige.
-
Grysperre2 had nog voor de start moeten gediskwalificeerd zijn wegens fiets van één van de leden die technisch niet in orde was (kun je voorhebben met een Specialized -
af en toe komt aan dit merk wel eens iets aan los)
-
ondergetekende werd tot tweemaal toe door een van z'n eigen teamleden bij de wissel getorpedeerd op kruishoogte ... best dat het maar 26" wielen waren
-
deze zelfde persoon, zodanig onder de indruk van het hele gebeuren, stond bij een wissel klaar ... enkel niet met fiets en helm :? :? :?
Verder speciale dank aan:
-
onze president Stefaan om de inschrijvingsgelden te betalen
-
onze Wouter voor de vlekkeloze organisatie
-
onze Wouter&Sandra om hun huis ter beschikking te stellen voor 10-
tal turbo-
douche-
sessies wegens deze in Wielsbeke reeds gesloten
-
de talrijke supporters langs het parcours
-
onze Frank omdak m'n Scott onder z'n specialized tentje mocht zetten, enkel jammer dak nadien niet op de foto mocht met dit elite-
specialized-
clubje :lol: :lol: :lol:
Grysperre's en Grysmerries, merci voor de geslaagde namiddag ... en tot volgend jaar in Wielsbeke ... met hopelijk een paar meer Scott's, Canondale's, ..
Willem
Voila, 1 jaar en met moeite 1000km verder....ik wist totaal niet hoe ik dit zou verwerken. Doseren zou de rode draad zijn doorheen de 3uren :?
Nog vlug een verse spaghetti binnengeslurpt :shock: en dan op naar Wielsbeke. Gelukkig net voor de kerk een "voorlopig" parkeerplaatstje kunnen vinden om de tent en fiets en nog een curverbokske te lossen.
Tentje opgezet, en op voor een verkenningsrondje. Nu bleek dat ik iedereen redelijk kon volgen....ik zat in de kidstour :lol:
Dan maar retour naar de start alwaar de rest binnenkwam. Na nog enkele verkenningsrondjes bleek dat ik alleen op het parcour aan het rijden was..vreemd....(3 minuten voor start)
Door een stom toeval had ik het vlaggen en mocht ik samen met Sam en Deborah de start doen voor onze ploegen. Met de val van verleden jaar in het achterhoofd op eigen tempo gestart. De strategie was bepaald. 1 ronde en wisselen. Ronde na ronde bleek dat ik telkens redelijk kon recupereren maar tijdens het fietsen voelde ik wel dat er geen kracht in de benen zat met gevolg dat Willem en Wouter telkens dezelfde personen inhaalden omdat ik die telkens voor moest laten gaan. :oops: (ik verloor minstens 20 seconden per ronde en zij moesten dat terug ophalen) :roll:
Enkele kamilteiten verder :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: kwam Dieter met de uitspraak: "nu nog elk 1 ronde" en met verleden jaar in het achterhoofd... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mij toch maar klaargehouden voor nog een laatste ronde 8-
) (en deze keer met helm en fiets) terwijl Turfke op het parcour zat. Deze had Dieter goed gerekend :P
Bedankt aan ploegmaten om me erdoor te trekken, aan de supporters van de club alsook de supporters van buiten de club.
Ook merci aan Steve (QM) die nog vele mooie foto's heeft genomen. Deze komen later nog online :mrgreen:
En merci aan de club voor de inschrijving.
Frank
foto's
1
foto's 2
Zo 25 aug TT Roeselare
"Vlaanderens Mooiste" begon voor mij om 6u20 en 't was droog, relatief warm en in de verte waren een aantal (welliswaar kleine) opklaringen te zien. Dus niet tot tweemaal toe terug in m'n bedde gekropen zoals vorige week.
Bij aankomst in de sporthal kreeg ik al vlug Bakkerke met z'n bende jonge snaken in het vizier, efkens "vlug" een goedendag gezegd want wou vermijden dat hij z'n schaapkes uit het oog zou verliezen :roll:
Nog een kort klapke met Stefaan T. en de parcoursbouwer van dienst: onze Greg. Nog vlug z'n GSM nr genoteerd voor in geval de Keuneleute niet te doen zou zijn :roll: :roll:
Direkt na de start al het crossparcours ... jammie jammie ... beetje opgehouden door een paar andere bikers maar al direkt besloten om er dan maar een 2de toerke bij te lappen ... niemand voor me ... jammie jammie ... todat ... ja, onze Bakker voor mij opdaagt en plots in een bocht zijn achterwiel bijna verliest :shock: :shock: :shock:
Best dat het in Roeselare PLAT is en geen 30% bergaf gaat ;) ;)
Efkens kort die jong gasten bekeken en 't mag gezegd zijn: de meester heeft hier goed werk verricht ... wat die mannen nu al kunnen, hmmm, dat belooft voor de toekomst. Prachtig om te zien en die gasten bezig te horen :!: :!: :!:
De rest van het parcours was grotendeels gekend zonder veel verrassingen met net voor Westrozebeke de vettigste stukken ('t is daar nooit anders geweest :( ), Keuneleute was nog goed te doen met uitzondering van de schuine helling naar boven ... beetje bruine zeep daar. De wind begon ook stilletjes aan harder en harder te waaien en als ge zo niemand mee hebt om je achter weg te steken kunde natuurlijk op een moment eens een suikerklopke krijgen ... gelukkig was de 2de BV daar.
Met iets meer dan 72 km aangekomen in de sporthal .. Greg had volgens mij (een paar) stroken er uit gelaten waardoor totale afstand iets langer werd dan de beloofde 65 (denk dit zo begrepen te hebben van hem).
Nog kort afscheid genomen van Bakkerke en z'n bende "miniemen" ... excuseer, "kadetten" mijn gedacht !!! Vlug een colake en zoetekoek tot mij genomen en dan terug richting Zedelgem waar met 120,1 km aangekomen. 't Was meer dan genoeg :mrgreen:
Greg (en team), merci voor de vlekkeloze organisatie, bepijling (ik alvast geen last ondervonden van weggenomen pijlkes) en gezien de mogelijkheden die deze streek biedt, prima parcours.
Willem
Zondag 25 augustus stond bij enkele kinderen int Rood op de Frigo In Gits. 8-
) De belofte waren ze niet vergeten en ik had de eer met 9 quote MIGS"pagaders" op pad te gaan. Is eglk wel de max om die kinderen zich te zien amuseren en te zien sterven opt laatste en dan toch nog een sprint te trekken in de laatste km'ter onder impuls van de leraar.
Er was 1 meisje mee en ik geloof dat ik daar het laatste nog niet van gezien heb die verrast me keer op keer met haar wil om het te kunnen en het te doen. (zouden ze dan toch het sterke geslacht zijn hihi). Dat is er eentje die moet verder doen op de fiets ze heeft talent volgens mijn bescheiden mening.
Niveau verschil is ntrlk zeer groot onderling maar toch stuk voor stuk proficiat voor de prestatie van alle kids.
Memorabel was toen een krierecrosser op het crossparcours met open mond stond te kijken hoe ze vlot alle hindernissen namen terwijl hij er geparkeerd stond.
De kids zelf staan er niet bij stil maar als je dat ziet dan ben je toch fier les te mogen geven aan ze.
Zal het zeker nog doen op TT's in west vlaanderen, de kids meepakken. Ik was zo een beetje de zin kwijt om west vlaamse TT's te rijden, of vlammen zo je wil, gezien het voor mezelf saai is. Maar als ik die kinderen iedere keer zie beter worden dan is er terug plezier aan voor me om een TT af te haspelen.
Aan de aankomst toch 39km op de teller. 3u onderweg geweest met 1 stop waar ze zich te goed deden aan alle lekkere versnaperingen. Geen geklaag of gezaag gewoon genieten van de sport en de natuur. Waar ik ze wel nog moet op attent maken papiertjes of dergelijk in de zakken te stoppen met een repliek "jamaar de echte coureurs smijten dat ook op de weg" waarop ik dan antwoord dat een mountainbiker moet genieten van de natuur en een "echte coureur daar geen oog voor heeft"".
Alles verliep vlot. 1 keer gesleuteld aan de achterrem van michiel die blijkbaar vrolijk met de hogedruk op zen fiets spuit na iedere rit in navolging van de papa. De papa zal nu wel te horen krijgen dat dit niet meer mag. :D :D :D
Organisatie was in orde bepijling ook. Enkel toch wel verwarring met de pijlen van de wandeltocht te westrozebeke.
bevoorrading in orde
Groetjes Stefaan
Za 24 aug Tt Roeselare
Deze morgen vertrokken om 06h vertrokken met migs richting roeselaere om zoals beloofd de bepijling te controleren en om 07h dan maar vertokken aan de expo hallen samen met enkel regendruppel die zo vriendelijk waren ons te vergezellen met als start het technisch stuk dat een beetje zwaar viel om deze te doen met koud motor als moet ik zeggen toch een mooi tof stukje zo dicht bij ons met alles derop en deraan ,dan aan de eerste bevooraadig eventjes een korte pitstop want ze waren juist begonnen met uitzetten en weg waren we terug tussen de regendruppels door richting westrozebeke en da we ons were geamuseerd en da weet je giender wel zekers é tot aan de 2de bevooraading liep alles op wieltjes da op naar de extra lus voor de 85km en ik moet zeggen het mooiste stuk van de toer alla rodeo stijl tot aan de keuneleute gereden want der waren tog enkel stukken bij zoals aan de zilverbeg tog iets meer lagen dan valsplats en met da weer men copain het op sommige stukken toch knap lastig kreeg met zen zomerbandtjes ,maar de keuneleute was het hoogte punt van de toer wat mij betreft deze was prachtig gedaon van greg echt waar denk dat er nie vele oekstes en kantjes waren da nie benut waren geweun prachtig gedaon greg.
Dan op naar de 3 bevooraading iets gedronken alla marcske voe dan nog de latste km te rijden richting finisch ,de fietsen afgespoten en de zon kwam er door en het begon weer te kriebellen terug de fiets op en dan nogmaals een keer het technish stukje gedaon en terug naar de auto gereden waar de mig al zen nodig vitamientjes aan het opzuigen was,vlug andere kleren aan iets gegeten en gedronken dat aangeboden was door de organisatie daarvoor onze dank.
Het was dan tog nog een leuk dag geworden ondanks de paar druppeltje die maar waren gevallen en aangekomen lik twee sliekmussels. :oops: :oops: :oops:
bedankt greg & migs
Franky
parcours
Zo 18 aug TT Vichte
Mij toch niet beklaagd om naar Vichte te komen. Met de fiets naar daar gereden en een beetje motregen op mn tatse en daar zoals verwacht om 9h30 vertrokken voor de 65. Mooie stukjes, vooral het bos in bellegem en dan toch beslist om te gaan voor de 75. Een aantal mooie privestukken en met klap op de vuurpijl een heel mooie passage aan de gavers waar geen einde aan leek te komen. Een mooie streek constant op en af en een heerlijk zonneke maakte het plaatje compleet. Aan de inschrijving terug tegen 13h en dan weer vertrokken voor 28km naar huis met de wind op kop :twisted:
Na 131 km en 680 hm tevreden thuis gekomen
ERic
parcous
Zo 18 aug TT Beernem
Om 6u30 opgestaan efkens buiten gekeken ... regen, nog eens het forum hier gecheckt, niets noega. Terug in m'n kaf en wekker op 7u30 gezet ... lap weer van datte: regen.
Yep, dan maar terug in m'n bedde om tegen 8u15 er terug uit te rollen en te zien dat het enkel nog een beetje aan het miezeren was. De miene werd ol balloardig van al da ipstaon en weire gon liggen. Zou ik nog aanzetten? Euh ... ja zeker. Nog efkens aan de vrouwe voorgesteld da ze mij zou voeren tot aan den afrit van de autostrade in Beernem en dak dan met de fiets kon terugrijden na de rit in St Joris/Beernem ... helaas, weinig klank en haar blik sprak boekdelen :mrgreen:
Allez hup, om 9u00 vertrekkensklaar en in den voiture ... how how how ... STOP, iets belangrijk vergeten: de VASELINE voe an m'n nol. Terug naar binnen ... de mien ol van 'ist weire an't regenen misschien' :lol: :lol: :lol:
Hoeveel van de spul moestik an m'n gat smeren: een weinig, matig, overdadig, ... ? Was vooral bang dat bij een overdadig gebruik, bij de eerste beste put of bult, m'n zadel in m'n ol zou verdwijnen ... 'k had hier en daar al gehoord voor wat ze vaseline allemaal gebruiken. Dan maar gekozen voor een fijn laagske van dat glijdend spul :roll: :roll:
Nog maar kort ip m'n vlo en al direkt hoorde ik POK ... 't is nie woar hé ... efkens vlug gekeken alsk nog IP m'n zadel zat, en ja hoor ... zadel zat nog volledig ip z'n platse en nie in m'n ol zoals ik eerst verschrikt had gedacht ... OEF. Bleek dak wat lucht moest bijblazen in m'n achterband, zat ip m'n zante.
Vertrokken voor de 50 en voornamelijk saaie dreven en boane voorgeschoteld gekregen ... maar da kon ik al vermoeden voor m'n vertrek. Het leukste (druk me dan al heel positief uit) zat in de laatste 10 km ... en dan laten ze het cross stukske naast het kanaal bijna volledig onbenut.
Na de enige BV op +/-
30km iemand in m'n wiel. Hem reed nooit echt "in" m'n wiel maar nam ook niet over. Dan maar hendeltje eens opengetrokken .. dju, nog steeds daar. Bijna terug in St Joris gevraagd of hem veel ging mtb-
ken ... neen ... euh, maar wat doede dan wel van sport ... niets, 'k lig al een tijdje stil. Ikke: ajaaa, maar je basiscoditie is er blijkbaar nog :mrgreen: :mrgreen: ... hij: ja, heb nog gekoerst LAP :shock: :shock: :shock:
Met 52km terug in St Joris aangekomen en tegen 12u al terug thuis van een matig ritje waar de wind bij momenten nog de grootste uitdaging was.
En m'n gat: merci voor de tip Bakkerke, daar is alles bijna terug in orde en zo goed als geen last ondervonden ;)
Willem
Don 15 aug TT Poperinge
Deze morgen na een veeeeeeeeeeel te korte nacht opgestaan en alle moed bijeen geraapt om aan te zetten naar Poperinge.
1 van de regels van Kuba had ik reeds in de loop van de nacht genegeerd. Nl. Deze waar je je vrouw niet moest ..... (jah na 8 dagen m'n vrouw niet gezien te hebben :oops: ). T was dat of Kuba droog ..... :lol: :lol: :lol:
Ook voor die andere regels van Kuba had ik geen tijd. Dus ongeschorgen benen, zonder olie, geen epospuit, geen baxter en GEEN opwarming op de rollen.
Terwijl ik mijn bord pasta naar binnen kapte kwam het eerste smske reeds binnen en op FB was er ook al eentje wakker. LOL
NA een stevig ontbijt dus, Noenkel Frans gaan ophalen en in gestrekte draf richting de hoppestreek.
Aldaar aangekomen direct een plaats toegewezen gekregen naast een jonge, lees niet onknappe deerne. Mijn oog voor Kuba die daar 5 auto's verder stond was al lang zoek dan. Sorry Kurt.
Na deze toch wel beeldige meid te hebben zien verdwijnen aan de horizon, dan ook maar met een ei in de broek richting de inschrijving. IK mocht mij niet laten kennen en zette onmiddellijk een grote bek op. We zouden ons inschrijven voor de Extreme. LOL.
Na de inschrijving het gezelschap gekregen van de twee opa's, Gianiboy, Wouter, Sandra, David (Alias ADHDerke ;-
en .... (sorry).
Na een vlotte inschrijving gekruid met de eerste stoere woorden en gezever, aangezet voor wat terug voor mij een calvarietocht ging worden.
De eerste 10 km bolden schitterend. Mijn ei kroop terug van waar hij gekomen was en ik zag t zitten. Doch bij een mooie links bocht hoorde ik plot een soort van psst psst psst geluid. Ik had direct ook meer vering achteraan. Lap, plat. Zelf met tubelessbanden en de nodige " stoffatie" er in. Niet getreurd, den deze zag dat het lek dicht was gezien de "stoffatie" in de band bleef. En wij maar pompen. Eerst ik, dan Wouter dan terug ik dan terug wouter ....
Maar de band kwam maar niet op druk. Dan maar de slimmen uitgehangen en eens mijn band van dichterbij bekeken. En wat vond ik daar in mijn band... Waarschijnlijk 1 van de laatste overgebleven roestige vijf duims nagels uit 14 -
18. Nagel er uit gehaald en beslist een BIBA te steken. NA heel wat pompen (zie hierboven), breekt den dezen wel de "sapap" af zeker. En Wouter had zeker nog maar 6 keer gezegd dat ik moest oppassen. LOL. Terug een nieuwe BIBA er in en voor alle veiligheid een bommeke gebruikt.
NA 20 minuten terug de bike op. MAar den dezen zijn moraal was reeds gezakt onder de temperatuur van een ijsbeer op het naaktstrand van Alaska. pfft.
Gelukkig waren wouter, David, Kuba en noenkel er nog om me terug op de fiets te zetten en het voorvalletje te vergeten.
Bij de eerste bevoorrading enkele km verder, van den eerste keer de stockvoorraad BIBA's opgekocht. Questi van zeker te zijn.
LOL. Dan maar vertrokken voor de gekende heuvelruggen. Ook al waren we ingeschreven voor de 135, toch wijselijk de 124 gekozen. GELUKKIG maar voor mij. Mijn twee metgezellen gingen de 135 anders wel uitgereden hebben met de vingers in de neus.
Na de splitsing dus verder met noenkel en Kuba.
En dat het leuk was. We lachten, we zongen, we zeverden. Tot de Cassel. Na 5 keer op en af, had ik hem gezien en kreeg ik rond km 80 mn klopke. Mijn licht ging uit. Maar opgeven staat nergens in mijn woordenboek.
Goed drinken en eten en misschien zou ik toch de arrivé halen. Maar net voor de voorlaatse bevoorrading maakte ik een bijna "tumelette", waardoor ik mijn reeds gehavende linkerknie bijna naar de kl...n hielp. Op de voorlaatste bevoorrading mij efkes moeten zetten.
Gelukkig kreeg ik de nodige morele steun van mijn twee companen.
Op een gegeven moment deed ik enkele fransozen na. MAar iets te letterlijk en kwam ik nogal lullig in de beek terecht. LOL. En maar lachen met de wes. TIen minuten later ging de grootste lacher (Kuba dus) bijna even lullig van zijn stalen ros. LOL.
Dus na de voorlaatste bevoorrading richting laatse keer cats en de boeschepeberg. Alwaar wij dachten dat de buk er op ons lag te wachten. DOch dit was niet het geval. Gelukkig voor mijn beentjes :oops:
Ik moet toegeven dat toen ik naar boven aan het klouteren was in het bos richting top van de Cats, dat ik er voor de eerste keer in mijn leven aan dacht om af te stappen en te stoppen. :oops: :oops: :oops:
Gelukkig was dit gedacht even snel weg als dat het gekomen was.
NA de laatste beklimmingen zater er niet echt geen uitdagingen meer in het parcours. Mijn enige uitdaging bestond er toen nog in om Kuba en noenkel zo dicht mogelijk te volgen. En plots, na 100 km was mijn tweede adem daar. mijn tweede turbo sloeg aan en gaan met die banaan. Doch mijn geluk was van korte duur. Na een klein regenbuitje heb ik newton zijn theorie aan de lijven mogen voelen. Nl. Een voorwerp in beweging, wil in beweging blijven. Ook al gaat dat voorwerp aan 30km per uur tegen het natte asvalt. Pfft. Met een groot ei op mijn bil, een gedeukte rug en schaafwonden op mijn bil, gat en elleboog tot gevolg. Gelukkig zonder erg. Maar mijn turbo had dan efkes geen goesting meer. HEt boertje die mij heeft zien vallen, zei tegen ons in het koetervlaams: "e kiek, gij ziet den derde iere die volt enni". LOL
Dan maar eventjes op het gemak tot de laatste bevoorrading, alwaar ik vaststelde dat mijn crank ook een deukje had opgelopen. Er zat precies wat los. Maaaaaaaar opgeven konden we nu niet meer doen e.
De laatste kilometer bolden vlotjes, tot een oudstrijder er niets ander had opgevonden om de pijltjes van het jaagpad te draaien. De man kreeg van ons nogthans ne vriendelijke goeiendag. Doch hij apprecieerde dit niet en gaf ons een flinke vloek vanuit de westhoek terug. God mag weten waarom.
Moe maar tevreden bolden we de zaal binnen, alwaar we samen met sandra en wouter nog ene dronken, tot dat onze ADHDer (David) aankwam. Hij had na de 135km nog een kilometer of 5 gaan lopen. IN 22MIN. Damn gij zijt een beest.
Ik mag in naam van Noenkel en Kuba zeggen dat we ons geamuseerd hebben.
grtz
wes
Mooi verslagje Wes , dat van Willem valt wat tegen .
Deze morgen met een grote bende vertrokken voor elk zijn eigen uitdaging. Het weer was ideaal dus weg waren we. Opsplitsing kon niet lang uitblijven (elk zijn uitdaging ;) ). Na een tijdje waren Eric en ik samen onderweg, iemand waarmee ik al eens samen reed vervoegde ons duootje. Onze rit goed ingedeeld en ons nooit laten opjagen door voorbijfietsende groepjes . Op het einde kreeg Eric terug last van "krampkes" en ik dacht die zien we niet meer terug. Maar hoe hij het doet , ik weet het niet maar efkes een pilleke nemen rustig rondstampen ,,(tandjes op elkaar ) en dan terug gas geven om het groepje te vervoegen. Sterk broere chapeau .
We hebben genoten van voor mij één van de mooiste edities van de xxxxxl.
Bedankt voor het gezelschap broere
Nog eens in de verf zetten
Sandra vlotjes de Cats zien op fietsen en de 125 km onder haar noppen bedwongen. Sterk verdorie , zeer sterk
De Franky de 125 gedaan , wat hij vorig jaar zeker niet in hem had . Respect man
Wes blijft natuurlijk een "beeste" van een karakterke gesproken klap klap klap
Onzen David die na dat ritje nog een toerke gaat lopen ..................wat moeten we daarvan zeggen.......iron man zeker
Bedankt voor het gezelschap opa en rest van het TEAM
Marc
Dendezen heeft genoten van begin tot eind en met een heel goed gevoel over de meet gerold , nie versleten of zere benen als andere jaren neenee niets van dadde met dank aan de franky en wes die er voor mij een van de geslaagdste edities van maakt die ik al gereden heb.
Hier en daar een grap en een grol , elkaar wa uitlachen om de moral hoog te houden :lol: , een duik in de beke :lol: ne sliding ip 'tasphalt :lol: , getjool over ne boomwortel :oops: het was allemaal aanwezig en na Km 80 besloot de Wes het 2e gedeelte van m'n voorbeschouwing tot op de letter te volgen waarvoor dank :lol:
Ge weet het ee gastjes zoals afgesproken , volgend jaar nie minder dan de full monty eeee ;)
PS. De rit , voor mij moeten ze er cassel niet meer insteken , zon ellenlang en doodsaai verbindingsstuk pfffff , ze blijven beter rond de deur en steken in de 120 ALLE bergen en stukken onverhard die ze nu geschrikkeld hebben (buk van boeschepe/trappen zwarte berg enz enz.) zal minstens even lastig zijn en de rit veel mooier maken.
Grts
Kuba
Niettegenstaande de onvermijdelijke krampkes van poperinge toch weer genoten van deze. Het begon nogthans niet zo goed, raakte Mark al kwijt bij de start en moest dan nog mijn stuur vastzetten (had de dag daarvoor nog een paar aanpassingetjes gedaan en iets vergeten :mrgreen: ) Aan de eerste bev iemand tegengekomen die me vroeg "ge zijt gij zekers de broer van bushrider? " waar ik dus positief op antwoorde en samen verder reden. Hij wist me te vertellen dat Marc dacht dat ik al door was en hij niet gestopt had aan de bevoorrading.... dat was dus nog een eindje doorgeven. Gelukkig had Marc zich een beetje ingehouden en iets voor de 2e bev haalden we hem in. Me wat koest gehouden en toch ... iets na cassel waren ze daar mn krampkes. Iedere keer dat het vanaf dan iets omhoog ging reed ik tegen de krampen aan maar kon het gaatje nadien toch weer dicht rijden (das omdat ze op mij wachtten ;) ) Marc was dus weer super in Poperinge. Ik denk dat (als ik de verslagskes leesde) voor Willem en Wes het meer een TT in poeperinge was :P . Het zeempje vind ik toch uitstekend zulle gasten .
fotokes
eric
parcours
Zo 11 aug TT Varsenare
Deze morgen vertrokken met het zware-
benen-
syndroom richting Varsenare en daarom besloten om het wat rustiger aan te pakken in vergelijking met gisteren.
Aan de inschrijving vertrokken Cloaysje en z'n Deborah net (en niet "Brenda" waarvoor m'n oprechte excuses :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ).
Zoals voorgenomen rustig vertrokken en na een tijdje terug bovengenoemd koppel tegengekomen. Samen wat bijgepraat en samengereden, ook gevoeld dat het met de benen beter en beter ging. Aan de 1steBV kwam de Marc, die had ingepikt aan "den Os en den Ezel", plots ook afgestoven in het bijzijn van enkele Wacky's ... zag zelf enig teken van zweetverschijnselen op z'n aangezicht :shock:
De Marc kennende verliest hem nooit veel tijd aan de BV's (hem moet altijd tijdig thuis zijn ;) ) en al vlug afscheid genomen van deze laagvlieger :) . En ja, 'k heb dan (maar eerst afscheid genomen van C & D) ook de bende Wacky's gevolgd ... daar verdwenen m'n goede voornemens. Maar 't heeft zo het voordeel dat ge daardoor wat vroeger dan voorzien terug zijt aan den arrivé. Nog eens vlug efkens binnengekeken of er geen andere Grysperre's te zien waren, wat niet het geval was ... dan maar de rest van m'n drinkepulle moederziel alleen opgedronken en richting Zedelgem teruggereden met 77km op de teller.
De rit zelf: geen verrassingen -
is ook m'n eigen streek -
maar mooie afwisseling tussen de Bloso route en nogal wat passages door enkele bosjes. De twee bevoorradingen waren goed voorzien van alles maar wel wat ongelukkig ingepland wat afstanden betreft -
dienen laatsten op minder dan 10km :roll: :roll: van het einde hadden ze wat mij betreft er dan beter ook uit gelaten.
Willem
wij zijn om 8h vertrokken voe de 60km en waar nodig de technische stukjes tot 3 maals toe hernomen 8-
opwinding zit er niet in tis plat en blijft plat é om 11h terug aan de aankomst nog iets gedronken in de café zelf en dan terug vertrokken hand in hand naar sijsele :oops: :oops: en dan moeder ziel alleen terug naar huis met als klap op de vuurpijl nog een plets buitje tussen oostkamp en ruddervoorde :x :x :x en om 13h terug thuis met 112km op de teller klaar (dat hopen we toch) voor poperinge
Frankyvw
Za 10 aug TT Varsenare
Gisteren afgesproken om samen met Greg onze derde metgezel ( le) op te pikken in Lichtervelde.Langs de Brugse bane nog even een klapke gedane met Laurens die voorbij kwam gereden met den otto.Even voor de klok van 10 u met z'n 3 richting varsenare vertrokken .Op een tweetal km vd start reeds een andere binnenband moeten leggen .Dan maar vlug ingeschreven en weg waren we.Over de tocht kunnen we kort zijn... 't verandert maar bitter weinig bij andere jaren me dunkt...al was ik hier en daar wel een plekje vergeten...Aan den aprés nog onzen Pieter gezien en nog wa blijven bijpraten...(twa weeral lang geleden da we hem nog gezien hadden).Thuis gekomen met een goeie 116 km up den teller en een gevoel van " ti genoeg geweest vandage " .Merci vo 't gezelschap en de leute Greg & Sandra ;)
Hans
Za 10 aug Tt Knesselare
Deze morgen aangezet richting Knesselare waar ik als eerste van de grysperre's aankwam, even later kwamen ook Marc, Kuba en Willem toe. Na eerst wa gezeverd te hebben over de rollen van onze Kuba begaven we ons naar de fietsenstalling want we hadden alle vier eens goesting om er een lap op te geven, want de beentjes voelden goed aan deze morgen. De rit zelf vond ik goed kwa off-
road, ook het technisch gedeelte langs de vaart was leuk, alhoewel Marc juist boven de beentjes stil hield(smeerlapke) :mrgreen: :mrgreen: zodat ik en Willem voetje aan de grond moesten zetten . Nee, we hebben ons alle vier gejeund en veel gelachen, vooral met Kuba........ :lol: :lol: zijn rolletjes. Twas leuk mannen en tot laters. Aja na de volle 75km nog wa nagepraat met ne cola en dan had ik de ingeving om nog eens de kleine lus te doen, maar dan aan een rustiger tempo zulle, zo aangekomen met 110km, tevreden naar huis
Gianni
Gezien er toch een lichte dwang uitgeoefend werd op ondergetekende wegens een immer beklaagde uitspraak :x kon dendezen wel
nie anders dan present zijn maar eerst uitgebreid afscheid genomen van de vrouw (ge wit mor nooit eeee me zuk gezelschap :o )
Dus stipt om 08.00H vertrokken voor een droge en mooie rit niet meer niet min al hebben ze zich op het forum wel wat laten gaan , er was idd
veel off road maar aan de vermeldde 87% zullen ze wel niet geraakt hebben en een ardennengevoel was zoek.
Op het einde hadden we plots door dat we fout zaten , genoeg pijltjes moja :roll: :roll: , dus tenelven met 75Km op de teller aangekomen alwaar nog
een pakske in ontvangst genomen van de organisatie en een korte maar eeeeeeel deugddoende apres.
En nog even een korte toelichting.
-
Gianni is nen echten kl;:^ù!((! k en kschrap hem voorgoed uit m'n vriendenlijst :lol:
-
Als ge het ooit ..ja ooit..in uw hoofd haalt het woord" rollen" te willen neerpennen of uitspreken awel dan ....DOE HET NIET , bijt desnoods op uw tong / plakt uw lippen toe t'is mie gelijk mor RED UZELF en doet ge het toch , dan ben je zeker dat je een ganse rit een uiterst geanimeerd gesprek hebt en overladen word met advies in de zin van nen hoop aarde in uwe living smijten of zelfst de rollen op kunstgras zetten :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kurt
Deze morgen ook aangezet met mijn zoon Louis. Na de zeer toffe ervaring van vorige week (een dikke merci aan alle Grysperre's die op het appel verschenen in Ruiselede. De 'afgetrainde koersepaarden' hielden hun woord en sprongen bijzonder zuinig om met de pk's-
wat bij momenten recompenseerd werd door decibels. Ieder op zijn beurt passeerden ze bij tijds bij Louis, hetgeen hij wist te appreciëren.), stond hij te popelen om opnieuw te starten voor de 70. Al bij al goed meegevallen. Hij kent zijn fiets en zichzelf steeds beter. Leuk parcours met pittige technische stukjes naar W-
Vl normen. Goede organisatie.
Focusrider
Zo 04/08/2013 groepsrit -
Bosveldtocht Ruislede
Mij heel goed gejeund, deze voormiddag vertrokken met Gianny met de fiets naar ruislede om ons te vervoegen met een ware delegatie van een stuk of 15 andere gryse peerdekens die als bronstig stonden te hinikken dat beloofde! Heel wat filmkes getrokken van onze dappere en het tempoke zat er toch goed in. Een leuk parcour en een prachtig zonnenke maakte het plaatje compleet. Blij van weer een paar "oude bekende grysrossen" te zien die ik al geen maand(en) meer gezien had. De ambiance zat er goed in een geestige rit dus! Na de apres nog een gepasseerd bij mn vrouwke in poeke om dan via een omweggeke weer naar Roeselare te fietsen. Een mooi duurritje van 130 km was het resultaat. Het filmke volgt mannen, tot de volgende
Eric
film Eric
film Miguel
Zo 4 Aug TT opbrakel
deze morgen in opbrakel gereden , het was best in order groot off road gehalte met een paar technische passages en hoogtemeters:P meer van dat aub
Aanrader voor volgend jaar .
Marc
Za 3 aug TT Ruislede
Deze morgen gewacht tot 8.15 en dan maar vertrokken. Bedoeling gezapig ritje om te sparen voor morgen :roll: :roll: . Na km of 5 voorbijgestoken door enen met een cyclo . Dacht ik ga een eindje meefietsen , het begon toch een beetje te vervelen :P We hebben dan maar de volledige rit samen gereden. K'moest alleen wachten na de offroad stroken :o en deze waren eerder zeldzaam :cry: en de laatste 10 km was hij choco :P :P maar ik heb hem toch mooi uit de wind gezet en zo was dienen mens ook gelukkig . 10.50 h terug aangekomen met 68 km op den teller. Vlotte rit dus met weinig uitdaging . Hopelijk morgen beter in Opbrakel.
Marc
Zo 28 juli baanritje richting heuvelland
lekker ritje van 88km gisteren. Int wiel van de mortierkes gezeten over de hele afstand enkel alst bergop was kon ik ze niet volgen :D richting de geyte, klerken, houthulst, boezinge, vlamertinge, elverdinge Ieper,daar Hans tegen gekomen en met ons 4'en de weg verder gezet. S'graventafel was voor mij VEEL lastiger dan ik me kon herinneren 8-
) men 3 metgezellen reden dan ook met de vingers in de neus weg van mij. :x :x :x éénmaal boven naar de keuneleute om dan naar hooglede af te zakken :mrgreen: met een groen lagje de berg aldaar een 5 tal keer beklommen. Tvatje was dan ook leeg bij mij :lol: :lol: :lol: wat de bedoeling was.
Aprés in den OB met droge worsten en nen Duvel hmmmm da smaakte. Merci Marc om de worstjes te delen ge zij een schatje ;) ;) :D
stefaan
parcours
Do 25 juli dagje Bomal Sur Ourthe
Dagje Bomal ..... Bomal Sur Ourthe welteverstaan( :D )
Op de uitnodiging van onze immer sympathieke nonkel frank en zien schoone broere Migs (blij u terug te zien by the way) trokken , uiteraard zeer tegen ons zin , 4 extra grysperre's (wollie,Dieter D.,Wes , ikke) richting Bomal Sur Ourthe voor een dagje MTB fun.
Er kan makkelijk een boek geschreven worden over de passage van 6 ondergetekenden in Bomal maar we zullen het bij de kernpunten houden.
Iets na 09.00H vertrokken we met ons zessen voor een door Franky uitgestippelde route , had z'n huiswerk eel goed gemaakt waarvoor dank en het zou een uiterst aangename en droge +/-
26Km en 700Hm worden (zonder de +/-
10Km heen en terug naar de startlokatie)
Eel mooi klimwerk , veel onverhard , fotomomentje in een met ietwat luguber versierde opschriften uitkijkpost (de wes was daar duidelijk ol gewist :o )
en uiteraard de afdaling waar we door franky in eerdere post tot uitgedaagd werden.
Den Dieter , ikke en Wollie getest en goedgekeurd :twisted: al was het inderdaad gene voor me de vingers in de neus waarbij vooral de bochten erin ervoor zorgden dat geen enkele het volledig traject zonder voet aan de grond wist te doen al is dit zeker haalbaar bij herkansing.
Ikzelf was me de V-
brakes op stap en het feit dat de voorrem nogal bijterig was werd ik dan tijdens deze afdaling ook getrakteerd op een serieuze uppercut in m'n schokkediezen door.......m'n eigen zadel :x :x (m'n achterwiel was wa hoger geweest dan wenselijk :lol: :lol: :lol: ) , zo hard dat (zonder zeveren) m'n zadel verplooid was en ik (nu wel me zeveren) tijdens het gebeuren m'n mond moest dichthouden of m'n parels vlogen er langs m'n mond uit :roll: :roll: :roll:
Heb er toch tot na de middag genot van gehad :? :?
Na het einde van da toerke werd er beslist niet naar Houffa te rijden maar een spagettitje te eten in Bomal zelf en in de namiddag daar nog wa rond te rijden , de Migs zou deze niet meer meedoen kwestie van het lot niet te tarten met z'n rug.
rond 13.30H werd dan terug de weg aangevat en de bedoeling was de rode 4 te rijden en laat ons zeggen dat deze wat anders verliep dan de vlekkeloze voormiddag maar zorgde uiteraard voor heel wat leute , allez voor sommigen dan bij bepaalde momenten :lol: :lol: :lol:
-
De bepijling was nie je dat waardoor soms eeel veel hoogtemeters gedaan om dan boven om te keren omdat we fout waren , tot grote appreciatie van sommigen :lol: :lol: :lol:
-
Rond 15.00H een verfrissinkje gedronken op t'terras in Durbuy en na het vertrek even getwijfeld of we niet zouden overschakelen op een rit in Dieter zijn Gps , dus even verkend inclusief een helling van 17% en den Dieter even op verkenning gestuurd in den bos om dan naar goede gewoonte op ons stappen terug te keren en verder te gaan met de vorige route :lol: :lol: :lol: :lol: T'is ollemolle extra traininge al begon toen al niet iedereen meer van da gedacht te zijn :lol: :lol: :lol:
-
Iets verder besloot den achterband van Wes lastig te doen , in de daarop volgende Km's enkele malen gestopt om bij te pompen echter geeindigd met plaatsen van een binnenband.
-
En toen awel toen begon de parcoursuitdaging.
Eerst kregen we een iets vettiger :shock: :shock: :shock: stuk te verwerken om dan eenmaal terug op dreef bij bosbeheer aan te komen die ons pad kruiste en we dus niet verder konden , dus te voet over/onder/achter neerliggende bomen het betere trailrunwerk aangevat .....plots zwermde er overal door diene bos wel ergens ne eenzame grysperre rond tot er ene de verlossende kreet slaakte "kee t'pad gevonden kom olier" :P
Was het nu voor of na deze passage besloot de wollie op een afdaling me gladde :mrgreen: :mrgreen: stenen eens z'n immer befaamde ding te doen door den dieter toe te roepen links passeren :!: :!: :!: maar aan het gevolg een 10-
tal meters verder zagen we eigentlik da we het verkeerd begrepen hadden en hij moet bedoeld hebben k'go links naast u ne ferme sliding placeren en mie toene nog ne kir goe ip mien bek smietn :lol: :lol: :lol: :lol: er kon al vlug gelachen worden want alle geluk was er geen ernstige lichamelijke schade.
We naderden de finish intussen met rasse schreden toen jammergenoeg , na een deugddoende lange beklimming :shock: , de achterband van Franky scheurde en hij de ho....euh de Migs moest opbellen om hem te komen halen , jammerjammer dat het zo moest eindigen.
Na wat overleg dan de laatste goedbollende Km's naar de meet aangevat en bij aankomst al onmiddelijk beslist met ons allen de Ourthe in te springen wat zeer verkwikkend was , man da deed deugd.
Daarna nog enkele drankjes genuttigd op t'terraske en rond 19.30H allen de terugweg aangevat van wat een toch wel zeeeeeeeeeer geslaagde dag was.
We hadden in totaal ergens 80Km en +/-
1600Hm dacht ik.
@Franky , nen dikke merci voor dit initiatief :!: :!:
@De anderen , em ons gejeund lik een bende kleine kleuters owfa :lol: :lol: (kunnen we de foto's en filmpkes ier ook ergens neerplanten voor de archieven , zullen voor zichzelf spreken)
Grts
Kuba
Hey Kurt, ik heb weinig aan je fantastisch verslag toe te voegen, behalve dan, dat t zeker een naamgenoot van mij is geweest die dat hutje heeft bezocht. Want ik heb zo geen manier :P
voor de rest was t de ganse dag leute en plezier. Zelfs wanneer mijn inwendige gps ons voor de zoveelste keer wat extra hoogtemeters deed fietsen. Waarvoor sorry. LOL
We hadden nog chance dat de bepijling super was, dat de zon niet veel scheen en dat het niet te warm was. En dan nog niet te spreken over de weinige dazen aanwezig langs t parcours. lol
Mor wen us gejeund lik een bende kleine kienders. :D :D :D
We hebben zelfs mogen genieten van ons lijflied die live ten berde werd gebracht door een bende Vlaamse scouts die het betere Vlaamse lied konden apprecieren en ons dan ook trakteerden op "laat de zon in je hart" van onze goeie vriend de Willy. :P :P Natuurlijk zongen we uit volle borst mee. LEes, we hadden toen nog bijna geen hoogtemeters enkel wat strontmeters ;)
Dit was zeker voor herhaling vatbaar.
PS bedankt aan iedereen waar ik nu schulden bij heb. lol.
O ja ik heb deze namiddag 6 doornen uit mijn band gehaald, want deze stond weer plat. Ik denk dat ik jullie stofzuiger was ze. Maar blijkbaar heeft de substantie in mijn band dan toch zijn werk gedaan, tot het scheurtje. Want veel zat er niet meer in.
Wesley
foto's
Zo 21juli TT sart-
lierneux
VTT in Sart-
lierneux de 65 chrono gedaan en ons goed geamuseerd tot migs zen batterij plat waren aan de 45km en dan was het afzien voor hem en na 55 heel plat :| :| :| dan nog alleen de laatste km gedaan met een mooi technisch stukje als afsluiter 8-
14.5 avg en 1286hm ;) ;)
hier nog een paar foto's voor de niet faceboekers ;) ;) ;) :
foto's
nonkel Frank
za 20 juli TT Zwalm
Mooie, snelle tocht gereden in Zwalm.
Van tijd was het eerder een pijlkes zoektocht dan een mtb toertocht maar het parcours maakt dit weer goed.
Samen met Gianni, David en Marc, ge kunt het al raden ja, de vlam zat in de pan !
Heb mij gejeund mannen!
grtz dieter
Mooie, leuke tocht gereden in Zwalm. Kwartiertje later vertrokken dan de vlammers en een uur later aangekomen.
Van tijd was het eerder een pijlkes zoektocht dan een mtb toertocht maar het parcours maakt dit weer goed.
Samen met Sandra, Laurens en Luc gereden en een geluk dat ik niet de enigste was zonder conditie. Moe maar voldaan thuisgekomen (in de loop van de namiddag)
Heb mij gejeund.
grtz Frank
Kheb mij vree geamuseerd op deze tocht. Weer te lang geleden dat ik nog de mtb bovenhaalde. Twas te horen, piepen en kraken dat't geen naam had. Puntje paaltje was dr 1 pedaal den dader. (na een grondig lageronderhoud) Dank aan Sandra als carpool/mtb buddy en aan Frank voor't gezelschap. (Frank die niet roept als die de remmen dicht gooit :lol: )
Laurens
Zo 14 juli TT aalter
Hoi hoi,
deze morgen omstreeks 07.30 uur afgesproken met noenkel frans en migs. Den dezen was ruimschoots op tijd en kon wat genieten van de mooie accomodatie. Mooi sportcomplex daar in Crembocity.
Omstreeks 07.45 uur kunnen vertrekken voor de 75 km. En dat t vooruit ging. Amai. Ondergetekende diende om 12u thuis te zijn, gezien madam nog moest werken. Dus aangespoord door dit bericht lieten we de beentjes wapperen. Tot de eerste bevoorrading hadden we nog een gemiddelde vlot boven de 25. Na de bevoorrading ietskes gas terug genomen. Zeker omdat we nog wat tijd hadden lol.
In Beernem de technische stukjes genomen langs de vaart. Jammer dat er geen keuze werd gegeven door de organisatie om deze mooie stukjes te nemen. Als echte Grysperres konden we dit niet aan onze neus laten voorbij gaan
We hebben vandaag veel mooie en vooral droge singletracks voor de wielen geschoven gekregen. Niets nieuws, maar o zo leuk. Ook de dreven konden ons bekoren. Aldaar liet noenkel zijn motor nog eens van zich spreken en draaide hij vlotjes de gashendel open.
Na de tweede bevoorrading zaten er nog een paar mooie stukken, maar ook veel baan. Doch we hebben ons geamuseerd. Zeker door het gezelschap.
Na de rit onze fiets gestald in de gratis bikeparking (bewaakt) en er nog een welverdiende op gaan drinken. Alwaar we een vriend van noenkel en later ook onze bushrider en chauffeurke gedag hebben gezegd.
Aalter merci voor de mooie rit.
O ja, hadden we geweten dat we zo vlot gingen bollen hadden we voor de 85 gekozen.
En bedankt aan Fien voor de foto die ze van ons heeft genomen op de tweede bevoorrading. Ze liet aldaar meerdere mannenharten sneller slaan. LOL
grtz
wes
parcours 75
foto's Frank
vandaag vroeg (om 7h05) met de fiets vertrokken vanuit roeselare, de start lag nl 35 km verder in Aalter. Daar na 1h15 toegekomen en een dagje zeggen aan Gianni, Mark, en onze choffeur en Linda. Gianni was ook met de fiets gekomen maar ging voor de 65, Marc en Johan deden de wegrit en Linda ging voor de 73. Ik was dus alleen voor de 83 .Vertrokken om 8h40 een beetje later dan gedacht. Het immer leuke verslagske van Turfke in gedachten ging ik er een lapke op geven. Voor de eerste 40 km zat ik op het 28km/h schema maar ik voelde de beentjes al een beetje protesteren...Wat temporiseren Het gemiddelde zakte naar 27,6 en na de filekes aan het technische parcourke nog verder naar 27 . Nog even goed bijtanken aan de laatste bevoorrading (juist op tijd de drank was op 6 bekertjes op das pech voor de vermoeide achterkomers..) Ik zou er nog een lapke opgeven kwamen daar niet de krampkes opsteken Snel een pilleke genomen en weer wat temporiseren en na een 10 min waren ze weer verdwenen. Min gemiddelde nog kunnen houden op 26.7 en aangekomen om 11h50.Daar ook nog Dieter en Co gezien voor ik weer weg was. Annick was nog in Poeke, nog 6 km naar daar uitrijden en dan nen drankse nuttigen. De 28 was wat optimistisch maar was toch content met een tot afstand van 122.7km en een tot avg van 27.1
Eric
parcours 83
Za 13 juli TT Aalter
Deze morgen om 8u afgesproken in Aalter. Eens aangekomen de voiture net naast de rode Q5 gezet, vélo van het rek en hup naar de inschrijving alwaar het nog zeer rustig was.
Prachtige zaal/accommodatie trouwens om een TT in te richten! Met Marc een koffieke gedronken en tegen dat ie bijna leeg was, was den Willem daar al.
Rond 8.05 vertrokken voor een zeer mooie rit mijn gedacht. Offroadgehalte zat wel ver onder de beloofde 80% maar eigenlijk wisten we al dat dit hier niet mogelijk was. Hier en daar een bosdreef maar ook een zeer pittig maar o zo tof technisch singeltrackske int bos.
Over de rit zelf kan ik verder vrij kort zijn. We hebben redelijk 'vlot' gereden want na 82km waren we al terug aan de start voor het 11.30 was (deze keer moest ik vroeg thuis zijn ).
Een 3-
tal meer dan degelijke bevoorradingen gehad en zeer mooi fietsweer, niet te koud maar ook zeker niet te heet.
Heb er echt van genoten,
Bedankt Willem en Marc !
Spark.
na 3 inlog pogingen toch hier binnengeraakt.
Merci voor verslagske Dieter want deze namiddag bij de gebuurs terehte gejkommen en menig goden drank achter de kier-
binnengegoten ...
herinner me mementeel enkel nog een 27,4AVG na +./-
40km en ton wast volledig zwart met sterretjes
Herinner me ook nog dak een "echte vent" zien, want kunnen gin 2 dingen tope doen lik een vrouwe: Marc vroeg om een bitje nefsten em te rieën om een klapke te doen, mo ké gezeid dak gin twi dingen tope kunnen doen.
Gastjes, mercio voor de trainingsrit van deze morgen !!!!
Eric hopelijk gie beter dan 26,4 AVG rekeing houdend met het fiet dat bovenvermelede Grysperre's af en toe op mij hebben moeten wachten ... dus 28AVG is uw doel zenne !!!
Willem
Zo7 juli in Oud Heverlee Meerdael Classic.
Gisteren zijn we dan maar met zijn 2 richting Oud-
Heverlee vertrokken.Om 7u afgesproken in Lichtervelde en dan zonder problemen vlot tot Heverlee kunnen doorrijden.Aan de inschrijvingen stonden de 2 Luc's al te wachten.Het parcours zou de eerste 40 km vlak zijn en daarna zou het pas de hoogte ingaan... zo werd ons verteld.Wat we echter niet meteen verwachten was de modder.Blijkbaar had de wind en de zon op enkele plaatsen geen vat en verraste enkelen...Na de eerste bevoorrading begon de maag van Sandra zwaar aan te voelen en speelde haar de ganse rit parten.De nadruk lag op het genieten van het parcours en niet zozeer op de snelheid ... en we hebben genoten van de streek ( ik wa meer dan Sandra me dunkt... af en toe stond ze even stil om haar maag op andere gedachten te brengen... ) Zoals aangekondigd kwamen de heftigste stukken tussen de 40ste en de 80ste km.
Het was terug een aangename tocht ,al was het dit jaar minder zwaar dan vorig jaar ( 't was nu wel 20 km minder ,vandaar waarschijnlijk ).Bij de aankomst nog even goeiendag gezegd tegen Alex (denk ik) & maten en dan vlug een douchke genomen om fris terug huiswaarts te rijden.Volgend jaar zijn we hier terug voor de 100 km.Jammer dat den Greg er nie bij was...
Bij thuiskomst gemerkt dat er wel heel veel muggen in die bossen zitten ...oftewel dat er maar ene zit die veel honger had ,da kan ook...amai ...
@Sandra ,merci vo 't gezelschap é
Hans
Ja Hans... nen mountainbiketocht rijden met het gevoel te moeten overgeven heb ik nog nie veel gedaan
Was het de energiedrank die ik nogal gulzig genomen had bij de eerste bevoorrading of de warmte dak nog nie gewoon was In ieder geval de volgende twee bevoorradingen heb ik wijselijk laten voorbijgaan...
Bijgevolg dak me naar het einde van de tocht ook nog es zo leeg als iets voelde en eten ging nog steeds nie. Ja, wa moe nen mens dan doen hé? Maar inderdaad de omgeving was heel mooi en ondanks alles heb ik er toch nog wa kunnen van genieten... En in ieder geval wil ik dezen volgend jaar opnieuw rijden! Me dunkt dat de 100km vorig jaar mooier was en meer uitdagender naar hellingen toe! Zit het in de 20km verschil of hun parkoer dat ze aangepast hadden?
Alleszins dikke merci voor de compagnie en het aanhoren van mn gezaag over mn maag!! En mss staan we volgend jaar met een grotere delegatie grysperres aan de start ...want aan mooie off road stukken in die streek, zeker geen gebrek!
Sandra
Zo 07 juli 12de Zomer Krieretocht -
Otegem
migs en ik zijn stipt om 8h vertokken om de TGV voor te zijn en zo gezegt zo gedaan met in het achtehoofd van migs dat ze ons nie mogen inhalen voor we 15km hadden met 15min voorsprong dus weg waren we .Tot bij wonder en juist op tijd als eerste aan de eerste bevooradig en dan begon het past migs op naar de 66km(pas zen 3de rit dees jaar chapeau) en ik op eigen tempo de 83 en mij kennende zonder men mental en trainings coachs (kuba)en hele zware beproeving tot aan de 2de bevoorading gin het no wel ondangs de hitte dat op sommige dreven tot 36gr opliep en als bij wonder als eerste aankwam ,een heel goede taktische zet gedaan en nien de extreem weg genomen maar als een toerist de gemakelijkste weg over de weg dat naderhand toch nie te rijden was langs de extreeem parkoer.Na de 2de bevooradig een paar km de grote jongens te volgen tot na het kluisbos maar die schoten eneens in overdrive en de kat was gaan vliegen.Nog evens samen gekome aan de 3de bevooradig en weg waren ze terug voor de laatste 13Km in overdrive,nog eventje bij gehouden maar op 10km voor de finisch was de voorhamer daar en was het heel wat minder,graakte geen meter meer vooruit en was het niet de km maar de meters aan het aftellen en dan duurt het heel lang voor je het einde berijkt maar ja toch bij al super genoten van de rit en de korte aprés en op naar de volgen .
Gr frank
Schoon fotokes Eric, 'k vraag me enkel af waar gij al die tijd hebt gevonden om deze allemaal te nemen
Op den babyborrel 's namiddags me de eerste 3 glazen toch wel beperkt tot het nuttigen van enkel wat fruitsap... 't ging anders nie goedkomen vrees ik
Maar nadien nog tijd genoeg gehad om het verloren vocht met andere brouwsels bij te vullen
Den TGV werd onderweg soms opgehouden door een warmlopend treinstel ergens helemaal achteraan en een lekkend wiel. Daarom ook gekozen voor een kortere versie dan de 93 want den TGV en z'n passagiers moesten tijdig het eindstation bereiken.
Gasten, dank voor het wachten onderweg, maar 'k voel dat het bergop langzamerhand aan het beteren is, met de nadruk op "langzaam"
Groeten, de overhitte treinwagon, Turfke
PS: da "beest", zouden we daar eens geen groeptrainingske van kunnen maken, ooit wil ik hier wel eens OP m'n fiets bovengeraken -
maar is een privéstuk vree
s ik
Willem
foto's
6 juli TT waregem
Vanmorgen alleen naar Waregem...met het idee om wat los te rijden.
Net bij de start twee vrienden van Wouter tegengekomen, die zogezegd al een jaar niet meer gereden hadden.
Ik dus mee, maar mijn idee van losrijden was al van bij het begin om zeep! En dat ze geen conditie hebben ,geloof ik nu ook niet meer Mn benen hebben beetje recuperatie nodig voor morgen in Oud-
Heverlee...
Het was lang geleden dat ik nog gereden heb zonder modder, buiten 1 strook, gemakkelijk te overbruggen. Heerlijk! En ook nog mooi weer! Nu is het moutainbiken echt weer begonnen!
Sandra
Zo 30 juni TT Westrozebeke
hheb gisteren samen met Gianni en Rado afgesproken om een laat uur ( 9h het was tenslotte mijn verjaardag )om westrozebeke te rijden. Mijn idee was om op mn hartslag (tss de 132 en 136) te rijden, dat was het plan ware het niet dat ik een rode audi de parking zag oprijden. Mij dus in het wiel van Marc gezet en dan kon ik mn zone houden maar zodra het offroad ging drukte Marc het pedaal wat dieper in en zo klom mn tellertje zelfs eens tot 168, ik kon het toch niet laten van nu en dan eens mee te gaan. Toch een aantal grysperres gespot; Bij de start Christof en Deborah, Dieter aan een bevoorrading en Migs Frank en Gregory aan den apres. Mij toch wel goed gejeund
Eric
parcoursinfo
Hoi hoi,
gistern ook gestart in Westrozebeke. Samen met Gregoir, Noenkel Frans en Migs. De bedoeling was dat ik de 80 km ging rijden. Dus hopla samen op weg. Aan een aanvaardbaar tempo bolden we tot de bevoorrading. Migs zag er nog altijd goed uit. Dat na een jaar afwezigheid. Chappeau. Rond de 30km ben ik er alleen vandoor gegaan, daar ik toch nog wat kilometers voor de boeg had en ook niet te laat wou thuis zijn.


Terug naar de inhoud