2014 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2014

Aktiviteiten
Hier kan je de verslagjes lezen van onze activiteiten van 2014


Zo 28 dec TT De Haan
Bij aankomst om 07.55H (veel te vroeg zoals gewoonlijk) stond Jurgen al vertrekkensklaar , vlug nen goeiendag en de pijl verliet de boog ;)
Dan om 08.30H vertrokken met MIGS en Francky voor zoals we weten een van de betere ritten aan zee , beter dan dit heb
ik het parcours nog nooit weten liggen...subliem en dus uitstekend genoten zonder ook maar 1 spatje vuil.
mederakkers tot een zeer te genieten rit leidde.
Naar goede gewoonte de strandstroken op een ietwat onstuimige manier gepasseerd.
-
1e passage : Ik moest en zou die bende van "de bolle" weer bijhalen die enkele KM ervoor zo vriendelijk (lees lompe boeren) waren voorbij te steken
waar het niet kon en zo een joggende dame die in tegengestelde richting kwam in allerijl de graskant mocht inspringen :roll: :roll: :roll:
Is de 1e keer niet meer dat ik die "meute" z'on toeren zie uithalen , dat ze op de binnenstukken hun manieren houden zo ze genoeg adem over hebben en zo
op het strand niet vierkant moeten lossen van een oldskool/9-
speed/26" en 9 jaar oud stumpjumperke (45Km/h :mrgreen: ) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: PRUTSERS , ze dan ook aan de bevoorrading
opgewacht met een smile ip mien wroete. K'kan mij nogal ergeren aan z'on omhooggevallen wannabe profs maar allez terug on topic ;)
-
2e passage : net na het bereiken van het strand zag ik op +/-
50m voor mij bij een 3-
tal een wedstrijdje ontwikkelen...vaneigenst were alle registers open maar deze waren andere koek manman
kunnen tot op 10m naderen en daar de laatste Km blijven hangen en gewoon da laatste bitje NIE TOEKRIJGEN HE MILJAAAAAAARDE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: volledig in overdrive en al kwijlend en
dampend dus het strand verlaten....zalig de armen van geest :lol: :lol: wel vriendelijke gasten (die zeker nog over zullen gehad hebben mor een bitje met mij "gespeeld" zullen hebben mor t'is hen
vergeven want tijdens dit gebeuren m'n record op t'strand gebroken 46.5Km/H :D ) met zeer schoon materiaal (ID WORKX / SANTA CRUZ / NINER alle met ROHLOFF mooimooi)
Allez t'is duidelijk dat we ons terug uitstekend vermaakt hebben , op een 6-
tal km voor de finisch dan nog ALEX zien passeren en t'kietelde dus moei scharten en zo samen naar de meet "gehuppeld"
Nog nen korten apres waar ook Jurgen bijkwam en t'was compleet , voldaan en met zeer goed gevoel terug naar huis
Grts
Kuba
super leuke en goeie tocht gereden gisteren in De Haan toch wel voor mij de beste aan de belgische kust !
Kuba gespot aan de start maar kan geen tijd om te wachten want kwilde vroeg thuis zijn om nog naar de cross te gaan kijken maar das niet gelukt .
Bedoeling was om de 45 te rijden en dan vlug naar huis te gaan maar kwam vroeg terug aan de start en besloot om dan nog vlug een paar kilometers bij te rijden van de toer 2 x een toertje met het eerste bosje dan terug het strand op voor een paar km's om zo terug in het centrum te komen en zo terug het bosje in . aan de aankomst had ik 64 km en zei er een vriendelijke meneer dak moest afstappen ( jaman dat was zeker geen overbodige luxe ...... ze waren daar een schaatspiste aan het aanleggen met het water van de afspuit :D :D :D .
De Haan tot volgend jaar SUPER TOCHT
Fallow
foto's Franky
Zo 28 dec TT Gits
Mij goed geamuseerd in Gits. Ingeschreven om8.30 en aleen op pad. We kennen alle strookjes en die lagen er door de vorst uitstekend bij, was wel opletten voor de sporen. Maar 1 bevoorrading gezien en zo was ik na 54 km al voor 11h terug aan de start. Hmm, zou stef aan die bevoorrading gestaan hebben terwijl ik daar langs kwam? Dat lijkt me onwaarschijnlijk want hij was reeds van 8h op pad. Toch nog wat gewacht en ondertussen eentje gedronken met Lichterveldenaere. Dan toch maar eens gebeld. Dienen zat in den arend :P Daar samen nog wat gedronken en weer naar huis met de fiets. Onderweg serieus over de kop gegaan door een dom remmaneuver en daar een geschaafde kaak en gescheurde jas aan overgehouden. Gelukkig viel alles goed mee. Lang leve de helm :!: :!: :!: :!: :!:
voor mij is dat de laatste TT voor een eindje zal zien hoesnel ik revalideerParcours
Eric
parcours
Vr 26 dec ritje op de baan
Vandaag ritje met mijn collega van het werk gereden. In Ichtegem afgesproken om 8.30u Er zouden een paar van zijn maten meerijden. Altijd leuker in een klein groepje te rijden, dus dat was geen probleem. Wanneer we elkaar tegenkwamen zag ik dat Andy er bij zat. Leuk hem nog eens te zien en samen te rijden. Een mooi ritje samen gereden Na een km of 65 zeker waren we terug. Dat was nog iets te kort voor mijn maat en ik, dus nog een omweg gemaakt naar huis. Om iets voor 12u thuis gekomen met 113 km op de teller. Als ik nu zie hoe het weer evolueert ben ik blij dat ik toch al een paar ritjes heb meegenomen.
Marc
Zo 14 dec Toerke in de duinen in Middelkerke
Middelkerke,
Deze morgen ietwat getwijfeld , de luchtwegen spelen weer wat op moja ne mens moet er nu eenmaal bij zijn he :D wel beslist mij heel koest te houden en zo gezegd zo gedaan.
Om 08.15H vertrokken met MIGS / FRANCKY / SCHILDERKE en BAKKERKE , het tochtje werd ietwat anders ineen geknutseld maar dit zorgde wel voor wat nieuwe stukken en
hier en daar wat spielerij met onderandere...de befaamde duin , deze lag er goed bij dus allen meerdere keren zonder problemen naar beneden al ging dit van BAKKERKE inderdaad
het soepelst...ere wie ere toekomt ;)
2 platte banden en strandstrook later stonden we weer aan de auto , mooi zoals beloofd om 12.00H thuis ..even wassen..bitje eten en om 13.00H met de menage weer weg... no nieuwpoort :roll: :roll: :lol:
T'was weer goed , de beelden zullen voor zich spreken.
Wel 1x m'n hart vast gehouden , maar gelukkig zonder erg ;)
Grts
Kuba
Vandaag paar keer doodgereden goed afgezien en een spectaculaire afdaling gedaan ;) maar terug veel bijgeleerd en toch goed geamuseerd. En vooral veel bij geleerd Merci e gasten
Schilderke
leuke voormiddag aant zeetje alternatief voor de weg ritten gevonden.
Draaien keren bochten klimmen dalen technische uitdagingen enz jajaja en altijd berijdbaar op 35min van Gits.
Zal er de dinsdag en de zondag mijn place to be van maken.
Enkel een ritje moet eindigen met een Aprés voor mij dus iemand een idee van één of andere bruine kroeg in middelkerke alwaar er eentje kan gedronken worden na een ritje.
Gelukkig niemand die zich heeft pijn gedaan gisteren denk ik.
Jurgen(schilderke) ivm kledij er is tot nu toe te weinig belangstelling tot aankoop ervan zal volgend jaar zijn.
Vergeten te zeggen tegen u.
Maar er komen geintresseerde bij dus nog effe geduld.
Greetz
Bakkerke
merci gasten om me dit kleine stukje mtb parcours te laten proeven.
en zo veel mtb'ers op pad aan de zee ongelooflijk eigenlijk.
Vilo moet zelfs geen poetsbeurt krijgen mooi meegenomen toch.
filmke stefaan
filmke Franky
Zo 14 dec TT Zedelgem
hier deze morgen omstreeks 8u45 gestart,op t gemakje en t was best want in heel wat draaien op de weg toch ferm gladjes,t was dan ook maar nipt 1°
parcours ok,ook zoals overal zekers hier en daar wat mud.
lekkere bevoorr maar een eind erna toch serieus verkeerd gereden,was niet zo duidelijk,en was nie alleen ,denk mé 30 man brug over ,en were :lol: ,ja allee na een eindje dan toch were op t parcours geraakt en zo toch aan de mete :-
Za 13 dec Lendelede
Vandaag dus in Bredene gereden samen met een collega van het van het werk en een kennis van hem. We rijden deze omdat iemand van het werk mee in de organisatie zit. Ook Jurgen en Greg daar gespot. Jurgen is samen met ons vertrokken, mijn andere copains waren met de crossfiets en daardoor snel in het nadeel op het strand. Hierdoor kon ik ze een beetje uitputten zodat ze de rest van de rit hun manieren hielden. Vorig jaar was dit anders , dan lag alles zeer vettig en waren zij in het voordeel. Dat heb ik dan geweten. Vandaag de rit eigenlijk rustig gereden ( beetje ziek , zoals zovele ), was dan ook maar een triestig parcours vond ik. Tot aan de eerste bevoorrading viel het nog mee. De rest was al heel wat minder. Bevoorradingen waren dan wel super, maar daar gaan we niet voor he. Aan Jurgen , groot gelijk met uw opmerking. Je zal maar verbeteren door met betere mee te rijden. Volhouden is de boodschap. Hopelijk snel je nieuwe fiets ... Proficiat trouwens daarmee en veel plezier.
Bij goed weer misschien een baanritje. Gezond voor je fiets is dat zand toch allemaal niet zulle. Allee mijn gedacht hé amuseer jullie daar in Middelkerke
Marc
Zo 7dec Ritje rond Gits met de kids
Om 08.00H aan de bakkerie met Francky , Schilderke en Eagle (aangename kennismaking mannen) en uiteraard
el Bakkero met de nieuwe aankoop (ne juttekoko op steroiden :o ) en uiteraard heel zijn gevolg.
In de keuneleute werden we vergezeld van Eric , ook me z'n nieuw machien...ook even de kans gehad deze te bestijgen (de velo dus ee :D ) en toch wel verbaasd over de wendbaarheid , ben wel fan van die NINERS hmmmm weeral een dilemma ;)
Wa spielerij in de keuneleute / hier en daar een achterblijvertje een duwke en verder heel wat kunnen bijpraten terwijl t'jong geweld aanschouwd werd , we zagen dat het goed was.
Nog nen apres waar we bediend werden deur eentje me skone schouders en dan huiswaarts.
Geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba
Opnieuw een bende kids die de zondagmorgen de mama's en papa's tot ergernis van ze,de zondagmorgen,verplichte tot het vroeg verlaten van hun bedstee.
Enig geniepig gelach op het gezicht van de kids toen ik dit vermelde. :D
T'zijn toch allemaal kadee's. Tof om ze bezig te zien. Merk ook dat ze het fijn vinden als er eens andere echte mountainbikers mee zijn, bedankt om de groep te vergezellen mannen. Ze steken er iets van op.
Blij opnieuw 2 nieuwe gezichten te mogen verwelkomen bij de grysperre's. Jammer van hun val een pijnlijke voor eagle. Eric, francky, kurt en iets later ook gregory bedankt voor de fijne apres bij de de madam met de schoon schouders hahahahaa.
Tot de volgende.
Greetz
Stef
Bakkerke
Toffe voormiddag en een aangename kennismaking goed afgezien ale wij toch :D voor herhaling vatbaar en Merci voor de goede tips allemaal
Schilderke
filmke
Zo 7dec TT Eksarden
dus,deze morgen vroeg(alweer :-
D ) in eksaarde-
lokeren gestart,heiende om precies te zijn.
frisjes,1°celcius maar t zonnetje zat uit en we hebben aldus geen kou geleden.al rap kregen we de éérste bosjes rond het industriepark van lokeren,t mocht een beetje meer van da geweest zijn maar ja ge kunt er maar insteken wat je hebt é :-
? tot aan de bevoorr vond ik de rit nog redelijk afwisselend,daarna waren de lange vlamstukken in de meerderheid.bevoorr was ok,alles wat een mens wenst :lol: was aanwezig.de laatse 30 km met het groepje van mike "den ruitenwasser"afgetsoold,aldus ging het nog goe vooruit :-
t'begon zust te motregenen bij aankomst dus niet te lang meer gelet,ook al omdat t'vrouwken haar moest wassen mé koud water :evil: ,geen aprés dus en haar thuis onder de douche gestopt :-
D
Johan
Zo 30 nov TT st-
Gillis waas
deze morgen in alle vroegte te st-
Gillis waas gestart(ronde v/het waasland) :-
D ,mooie startlocatie :-
gans in t begin een (klein) beetje slijk,en daarna wel een ellenlange passage langs de dijken,ai mn rugsken :cry: ,toch het laatste stuk voor de bevoorr nog een eind in t wiel gehangen van een oudere man met een rood tenue-
ken,hij gaf redelijk buzze :lol:
op de bevoorr dickie tegen t lijf gelopen,t was lang geleden en dan met hem de tocht verder aangevat enne t ging goe vooruit,op t eind dan nog gezelschap van een bmc-
biker.parcours in mijn ogen niet echt een topper(voor de streek hé :-
bmx-
parcoursken is ook wel leuk, zodus we hebben ons km weer gehad :lol:
Johan
Zo 30 nov toerke aan zee
Ik ben met Franky en Tjif Tjaf :lol: om 08.00H vertrokken aan de brandweerkazerne in Middelkerke.
Er werd besloten om de beste 22Km van de rit van middelkerke in beide richtingen te rijden wat resulteert in 44Km pure fun , k'denk dat
we ons trainingsparcours gevonden hebben voor als er anders niets speciaals is. Alles op t'gemak gedaan en hier en daar gefreestyled me wa spielerij.
En dat er niet zou mogen gereden worden in de duinen/strand...k'pijset...t'rijd daar vol ;)
Uitstekend geamuseerd (leute gehad dat we bijna nie meer bijkwamen)en zeker voor herhaling vatbaar.
Grts
Kuba
filmke
Zo 30 nov tt zarren
Zoals ik gisteren melde vandaag om 8h vertrokken om 15km verder in staden juist om 8h30 toe te komen. Was benieuwd want het was de eerste keer met mn niner. Eeen minuutje of 10 aan de start gebleven en gezien dat er niemand meer opdaagde. Vertrokken voor best een leuke rit met mooie stukjes off road. De ondergrond was prima op een paar stukjes na. Een mooie maar iets te korte passage in de keuneleute die er heel goed bijlag. Prima bepijling en een verwarmde fietsbewaking!!! Aan de apres nog juist Schiderke gekruist en een babbelke gedaan ik had hem gepasseerd zonder te herkennen net zoals Stefaan T en Francis :oops: waar ik nog een pintje meedronk. In de mist terug naar huis en ..... tevreden onver mn niner juist nog wat lichtere bandjes op en dan is ie toppie
parcours
fotokes
Zo 23 nov TT Oostkerke
Iets voor 08.00H aangekomen en niemand te zien d'ak pijsde jomoar ebbe kik nu gezopen of liggen al die andere oender t'velleke :shock:
Rond 08.15H kwamen MIGS en Francky toe en samen vertrokken , dat het niet 100% draaide was te verwachtten en voeg daar nog een
parcours bij die ECHT ECHT m'n ding niet is zorgde ervoor dat ik na 5Km al zat te balen als een stekker :roll: :roll: :roll: dan de ganse rit m'n companen maar wat de oren van hun kop zitten zagen :lol: :lol:
Dan nog de 1e bev. op 20KM en de 2e op ...60Km had ik dat geweten had ik een drinkbus extra mee , nu betekende dit 1H zonder drinken zitten...ke toene nog meer van m'n klootn beginnen maken :lol: :lol: :lol:
Dergelijke ritten zullen zeker een publiek hebben en niks kwaad over organisatie .....maar kan mij echt niet meer motiveren zo een ritten te rijden dus vanaf volgende week
trekken we , als er geen ritten zijn die ons aanspreken , richting t'zeetje strand verzwelgen / of de grens over voor een zelf in elkaar geknutselde rit.
Alles is goe als het maar geen boane is of boswielrentoertochten :evil:
Grts
Kuba
veel volk deze morgen in het charmante :-
D Oostkerke,na een km of 6 t vrouwken laten rijden om terug naar de start te rijden en aldaar een binnenband te steken,met een voetpomp in den otto gaat da toch iets makkelijker :cry: ,ritje met veel afwisseling,maar toch niet al te veel volk op de 62km me dunkt.t parcours aan de manege;fun,t zalder wel weinig die dropkes genomen hebben daar achteraan mijn gedacht,ik trouwens ook niet :-
? ,heb al enkele keren met de mtb door een huis of café gereden maar hier zetten ze gewoon een stelling en kon je over een huis rijden!!!de duivelshonden doen er toch wel moeite voor ;proficiat!!!
bevoorr was ok,den aanloop naar t stadhuis was misschien iets minder.kuba,es een uurken zonder drinken,das allemaal training :-
achteraf zaje oe scha wel ingehaald hebn zekerst?
t vrouwken aangekomen met 21.5avg voor 64km,sterk,proficiat,had godverdorie zelf maar 23.5avg op 69km 8)
ook nog enkele grysperre's gespot in t naar huis gaan,had anders eens mee gereden maar kon niet uit mn bedde vanmorgen
Johan
Zo 23 nov TT wevelgem
Na een leuke familieavond thuisgebracht geweest door Sandra (en wollie lag al te slapen na 100m) in de loop van de nacht.
Na een goed ontbijt dan toch maar besloten om op die velo te kruipen.
Met de nodige antigel ben ik vandaag vertrokken om 9u30 in wevelgem. Op het laatste was die antigel verdampt maar we hebben dat terug bijgevuld :D
Wevelgem was vandaag een leuke rit, mede dankzij het betere weer van de laatste week. Enige glijpartijen zaten er natuurlijk wel bij maar zeker geen blubbertoestanden.
Frank
Zo 23 nov Tt aartrijke
Leuk ouderwets ritje gereden , dat was lang geleden. Ons gejeund , samen met Stefaan nu en dan eens de teugels aangetrokken om zo een paar intervallekes mee te pakken Stef deed lekker mee mercie makker. De rit zelf was best ok en goed berijdbaar . Alleen dat opkuisen man man man.... dat was ook lang geleden zulle..... T'al nu wel terug moeten droog liggen voor ik terug de mtb neem , .... Of neen toch niet .... Tis te leuk
Marc
parcours
Zo 16 nov TT Torhout
deze morgen in "toroet" gestart,efkens gewacht op bakkertje,willem en Gianni,mooi 4-
tal :-
? ,marc en eric deden ritje op de baan maar waren achteraf wel present alwaar we dan ook nog leverancier leerden kennen =D> ,een ferme aanwinst voor de grysperres #-
o ,denk da hij goe ga overeenkomen mé blacky :lol: :lol: :lol: streekbierenliefhebbers onder elkaar :-
D
vriendelijk ontvangen door katrien20 :-
?
parcours;tja het had gisteren heel wat geregend he,maar ik vond het nog te doen,hier en daar een beetje glibberig,dat hoort er bij!toch heel wat nieuwe(althans voor mij toch)stukjes leren kennen.
2 heel verzorgde bevoorr,alles was toch wel in orde,t'was TOF !!!
Johan
leuke zondagvoormiddag gehad :bounce: :bounce: :bounce: bij deze TT
wa vettige strookskes die goe te rijden waren :) van thuis uit vertrokken om 7u45 naar toeroet alwaar chauffeurke al stond te popelen om te vertrekken. Gekozen om samen met hem, Willem en Gianni te rijden.
Leuk stukske na voetbalplein van Aartrijke. Heuveltje met rode loper (toch bijna) was goe te doen. Heb er een klein surplace'ke (sec of 5) op gedaan om het wat moeilijker te maken, had er iets steilers verwacht eigenlijk :) :) :)
Bedankt TOF'ers twas weer in orde.
En azo mijne koozn en ze vrouw ook nog es gezien.
Greetz
Bakkerke
Zo 16 nov TT De panne
Vandaag samen met Kurt, Franky, migs en Koen de toertocht in de Panne gereden als afsluiter van mijn fiets 9-
da afgelopen week een weekje recup op het werk met als gevolg: de laatste negen dagen elke dag een toertocht of een eigen tochtje met off-
road gaan rijden, goed voor een totaal van 482km.
Ga nu de eerste dagen toch wat rusten.
gregory
Om 08.00H gestart met Francky / MIGS / Gregory en Koen (man da was lang geleden :) )
Net na de start bij 1e paaltjes dat we moesten passeren even naar goede gewoonte getest of de remmen OK waren , veiligheid boven alles mo Francky at were an zien broek :lol: :lol: :lol:
Het parcours lag er zeer goed bij buiten het ene verbindingsstuk waar het wat glibberen was , maar k'heb da stuk nog nooit anders geweten.
De rit is zeker nie de topper van t'zeetje , redelijk weinig duinen en geen strand , maar goed genoeg om niet te vervelen.
Bij aankomst beslisten Francky en Migs nog de 25 bij te doen...mo kmochte nie mee :cry: :cry: :cry:
Mooi om 12H thuis zoals beloofd aan de vrouwe.
Grts
Kuba
Vandoage met 4 andere grysperre's de vlagge geplant in De Panne. Gregory had voar de zoveelste keer deze weke ziene velo were stief schone gekuust, wa ta nie van oal de grysperre's vo de start kan gezeid worden :roll: . Angezien da Gregory gezeid had dat ie liefst noar hier kwam om nie in 't sliek te moeten baggeren en we 't parkoerken qua undergroend kosten vergelieken met Ossendrecht, zeit ie :shock: , hebbe 'k ik zonder veel schroom mien spatlapkes thus geloaten :mrgreen: . Met den Franky en kopaan ist oaleine moar nog een betjen erger geworden. 't sliek zat tut achter mien oren. Voar de reste, 'n een heel plezanten toer, woare 't nie van da stuksken woar da we op dienen single track van 30 cm in de twee richtingen passeerden.... Aangezien da Gregory goe getraind was achter van de weke en dus superbreed van schoeren, was 't wreed logisch da dienen tegenligger die nie noar links wilde dudelijk gelijk 'n een kogel gekatapulteerd wierd. An den arrivé zowoare nog 'n een grysperre zien anschuven voar ziene velo af te spijten.....
Gasten, 't was plezant. Noaste weke noar Oostkerke.
Voar Willem: veel courage & lat iets weten!
Koen
Za 15 nov TT
Naar Deerlijk aangezet, daar omstreeks 8u10 aangekomen, geen kat te zien, geen pijlkes van "inschrijving", geen start, nada nouga ... wel veel regen ... dan maar uit pure frustratie terug naar Zedelgem gereden.
Wa was me dat daar :evil: :evil: :evil: :evil:
Dan maar om 16u nog eens op de fiets gekropen en m'n frustraties gedurende anderhalf uur uit mijn lijf gereden.
Voe deze die morgen ip de boane rieën ... vuul goade toch zien weije :mrgreen:
Willem
Gisteren ook gestart in Deerlijk, nog tot enkele minuten gewacht aan de start tot rond 8u10, niemand te zien dus maar alleen gestart.
Tocht was nat maar overal goed berijdbaar
gregory
Vrij 14 nov avondrid tof-
torhout
We zullen kort zijn: super afspuitstand en prachtige après :lol: :lol:
Voor diegenen die zondag daar gaan rijden : bandenkeuze: zuignappe
Frank
Di 11 nov TT Zwevezele
Gezien het al te lang geleden was dak B..eeuh Jurgen / Gianni en el bakkero gezien had mij toch uit de bedstee gesleept en richting zwevezele.
Jurgen en Gianni waren er al en iets na ten achten ook Stefaan , die laatste hield er een adem op na waar elk alcoholieker zou van watertanden :D
Algauw vertrokken en tussen de demmarages van jurgen wat kunnen bijpraten , de Jurgen nog altijd lik dak hem ken..dezelfde parle / zwienewild alsof em tegenover de hele wereld iets te bewijzen heeft jaja je zou zelfs een demmarage lanceren als em nog maar denkt dat der een miere hem een schuine blik toewerpt :lol: :lol: :lol: :lol:
Neenee serieus , je rijdt inderdaad stukken beter dan vroeger dan ook blij te zien dat ge u terug goed voelt op uwe MTB...T'is ooit anders geweest ;)
Zelf naar gewoonte ne keer of 2 misreden en mij nogal lomp over een glad bultje gesmeten , t'was goe voor de vertrooiing want van het parcours moesten we het nie hebben :roll:
Prestatie van de dag schrijf ik wel aan een uit de kluiten gewassen mechelse herder toe die plots van het land kwam gestoven en ons een reeks kilometers volgde , daar die nogal speels weg en weer vloog was het niet zonder risico en het moment om het tempo wat te drukken , sterk sterk want die tikte met gemak de 40Km/h aan en zelfs een haag van 1.5M hoog ging hij in de vlucht los erover :shock: :shock:
Gelukkig was het nen braven , k'hoop datem niets overkomen is want stoppen aan een kruispunt kende hem nie :x voor den gianni die bijkanst in z'n broek sheet van schrik was dit het signaal af te draaien en huiswaarts te keren. Ook Stefaan Tommelin vergezelde ons de laatste Km's , goe u weer eens gezien te hebben.
Nadien nog nen korten apres en naar huis.
Grts
Kuba
Vanmorgen gestart met Gianni , Kuba en Stefaan voor een plezant ritje in Zwevezele . Parcour was wel niks speciaal maar het gezelschap was toppie , kuba die voor de eerste beste plas hem langs de grond gooide , dan Stefaan die een keer toonde hoe een bocht moet nemen en kwak langs de grond en even verder dan een mechelse herder die ons enkele kilometers volgde maar waar we onze leeuw Gianni verloren uit schrik voor da hondje .
Ook Stefaan T tegen gekomen aan beide bevoorradingen en heeft dan besloten om het laatste stuk mee te rijden naar de aankomst .
Thuis gekomen met een goeie 70 km voldaan en binnenpretjes met onze leeuw Gianni :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kuba da moet je meer doen een keer terug mee rijden met ons ;) twas plezant pietje :D
Jurgen
Di 11 nov TT Eksarde
eksaarde was alweer super-
ritje,chapeau!!!zoals altijd veel volk ,gelukkig waren we al zeer vroeg weg.TOP voor mij waren de park-
passages in lokeren,mooie voormiddag ge
had
Johan
Di 11 nov TT Varsenare
Om 8u35 vertrokken aan de sporthal in Varsenare voor een wegritje met regelmatig een stuk bloso route en een privé strook om wat te kruiden.
Na 2 sobere BV's (maar ooo zo welkom na een bachus weekend) en klop 2u later al terug aan het vertrekpunt. Veel te vroeg dus en er dan nog maar een half toerke bij gedaan, kreeg er gewoon niet genoeg van :shock: . Na 81km terug op den oprit gebold.
Vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk de avondrit in Torhout en zaterdag Deerlijk, en dan zit het er op voor dees jaar :cry:
Willem
Di 11 nov TT Wervik
Vandaag rond 8u gestart in Wervik voor een leuke tocht, mooie stukjes off-
road voorgeschoteld gekregen en eigenlijk nergens echt door de modder moeten rijden. Denk dat ik nog nooit zo een droog parcours gereden heb in Wervik (de zomereditie van dit jaar lag er zelfs slechter bij)
Gregory
het zou worden: Vertrekken met vrouwtje en een andere koppel voor de 30 km.
Zelf vertrokken thuis met de fiets en, voorzien op het "best case senario", het fietsrek op de oto en de vrouw met die combi naar Wervik. Daar met enige vertraging vertrokken om 10u30 voor de volle 30 km met een 2 vrouwen en 3 mannen. Daar we laat vertrokken zijn maar via super berijdbare wegen (zoals Greg al melde) nergens de vrouwtjes in paniek gezien.
Na 1km zie ik daar zo'n platte fiets met een vlagske en knipperende knipperlichten :D voorbijvliegen en ik herken daar ook nog een oudere grysperre broek. Blijkt supermacho Hans daarmee onderweg te zijn. Een korte stop en begroeting verder hebben we Hans moeten laten gaan (veels te rap voor ons). Leuk u weer eens gezien te hebben.
Er werd aangekondigd dat er geen modder te zien was op de kleine toer en het was ook zo.
De ene beklemming verliep al wat vlotter dan andere en toen bepaalde personen eens begonnen af te tasten hoe de conditie van de andere nog waren..... Ik zal jullie de rest besparen maar er werd onderweg plezier gemaakt. Allen tevreden na een 2 tal uur aan de laatste bevoorrading aangekomen. De laatste Glühwein kregen ze terug opgewarmd en daar maar een aangename pauze genomen 8-
2 km verder (twas wss wel korter) aangekomen aan de feestzaal alwaar de DJ begon de ambiance te maken. Toen de "omer" op was overgeschakeld naar een blonde Bernardus alvorens terug huiswaarts te keren met beide fietsen op het fietsrek.
Een super geslaagde dag beleefd!!!!
Lekkere frietjes en super DJ :D
Merci Raketmannen.
Frank
Ma 10 Nov. wa rondspelen op "mer du sable"
Om te beginnen aan kuba, merci voor de feedback.
Zoals geschreven gestart in beloeil om die route van in o2 bikers te rijden.
Meteen konden vaststellen dat de stukken langsheen dat kanaal in modder lagen wat nu net niet de bedoeling was.
We hebben ons geconcentreerd op de stukken bij mer de sable en het bos van stambruges. Daar konden we inderdaad modderloos biken. Een mix van de bospaden met die technische zone die blijkbaar gekend is bij onze clubleden.
Ik heb me geamuseerd.
Bedankt Greg en Frank voor het gezelschap, biken en plezier maken, het was fun.
Bedankt Greg om de route in je gps in te laden. Iets wat ik ook nog eens zal moeten aanschaffen.
Tot een volgende rit en nogmaals merci
k
David
Merci David en Greg voor de prachtige voormiddag. Ik heb me gejeund. :D
Zich niet houden aan de vooropgestelde route, aanpassen aan de omstandigheden en FUN moet op de eerste plaats komen. Dat was kort beschreven de voormiddag
Frank
Zo 9 nov Tt Maldegem
Om 7u45 was ik al ter plekke in Ichtegem waar nog geen enkele grysperre's te bespotten was. Al gauw kwam Follow aan die met zijn fiets gekomen was. Terwijl we genoten van onze koffie kwam Andy toe met zijn zoontje, je kon aan zijn gezichtje aflezen dat ie heel fier was, mooi om te zien. Dan eens zeggen tegen da manneke dat ie beter door de plassen ging kunnen rijden dan zijne pappa en hij kon zijn glimlach niet verbergen, mooi. Naast ons stonden er een paar jonge gasten te wachten op bakkerke maar die was nergens te bespeuren. Toen we juist gingen vertrekken kwam bakkerke toe, vlug efkens goeiedag gezegd en weg waren we. In het begin wa samen gereden met Andy en Wim ( vriend van andy) en dan verder gereden met Follow. Vele gekende gezichten tegengekomen van wielertoeristen tot coureurs, heb me gejeund........ Ritje zelf, ja weinig spectaculairs maar het parkoer lag er goed bij, en het gezelschap was top :D op naar volgende
Gianni
Zo 9 nov Tt Maldegem
Maldegem had ik nog niet gereden en dat was nog te doen om naar daar met de fiets te rijden.Wat laat uit mn bed gerold (7h30 :oops: ) en dus maar om 8h30 vertrokken. Snel ingeschreven toeme, het was toch al 10h30...Een redelijk mooie rit daar gereden met redelijk veel bos maar we bleven op de grote dreven, de boslucht deed toch deugd. Na 47km terug aan de start en mijn uurwerk stond op 12h30 hmm, dat zal een rit naar Poeke worden ipv naar Roeselare. Nog 25 km tegen de wind en mijn ritje zat er op. Een goed trainingetje heb me gejeund 8-
)
parcours
Eric
Zo 9 nov TT Ossendecht
Vandaag samen met Koen de toertocht in Ossendrecht gereden, zeer mooie tocht.
Ik schat zeker 95% off-
road en bijna constant in het bos. Mooie singeltracks met hier en daar een korte helling en enkele stukje zand.
Aangekomen met iets meer dan 50km op de teller.
Was zeker de verplaatsing meer dan waard.
Gregory
ook naar ossendrecht afgezakt, :-
D zou naar de commentaren een leuk ritje worden en dat was het ook!wel expres laat gestart (9u30) om de drukte een beetje te mijden maar toch waren we nog bijlange niet alleen!denk niet dat we op die 50km 1kmbaan gehad hebben,dan weet je het wel, =D> =D> =D> ,technisch was het niet maar dat zoeken we dan maar in de ardennen hé :-
naar hollandse normen zeer goede bevoorr,hier komen we zeker graag terug,wie weet volgende week bergen op zoom ? :o
Johan
Zo 9 nov TT Huizinge
Huizingen,
Om 08.00H gestart met Franky en Migs , t'was wat frisjes al was dit snel opgelost toen er onmiddellijk na de start toch een behoorlijk lange klim diende overwonnen te worden dus van opwarmen geen sprake..toeme nje.
De toon was dus gezet en plat is het maar zelden geweest , t'parcours lag er zeer goed bij en ook de bevoorradingen waren meer dan in orde.
Het traject mocht er zeker wezen maar was nu ook niet uitzonderlijk , mssch worden we te veel gewoon ...het topmoment was een zeer lange singeltrack in het bos met al het lekkers aanwezig , ook een vleugje techniek kwam aan bod.
Voor mezelf veel voldoening gehad bij de 3-
tal onverharde bosbeklimmingen zoals je er weinig vind , der moest nog wat frustratie/stress uit m'n lijf dus deze in :twisted: :twisted: stemming aangevangen , k'wou/moest en heb :D deze 3 dan ook zo goed als de enige boven gereden waar al de rest al van de 1e meters te voet stond da doe deugd...allez nadien want dat het krachten gevergd had bewees het feit dat m'n max van 194 telkens aangetikt werd , da was lang geleden maar t'kan dus nog 8-
)
Na 2 weekend geen fiets was dit er ene die kon tellen maar toch ten volle genoten , ergens 50KM en net geen 1000Hm dacht ik.
Merci voor de wederom hilarische compagnie en @Migs : in het klimmen is het wel de bedoeling daj lost he....damn you bastard :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Zo 2 nov TT De Celles
Sandra en ik hebben in alle rust (geen stilte :) ) de TT van Celles gereden. Na 65 km en de Kluis langs alle kanten bedwongen, alsook de Mont St-
Aubert kreeg ik Sandra uiteindelijk stil. De pijp was uit, en eigenlijk ook bij mij. Een pittig ritje na 4 weken niks doen.
Grtjs, Wouter
Zo 2 nov TT Kortrijk
Kuurne, denk een tijdje geleden dak deze nog eens gereden had. Om 8u niemand gespot aan de inschrijving van ons clubke en dan maar alleen aangezet. Ideaal overgangsritje na gisteren in Ieper waar toch paar keer in het rood te zijn gegaan. Op de lus van de 60 nogal wat lange eenzame eentonige stukken met een steeds feller wordende tegenwind. Naarmate de km's vorderden en de 40 terug op 't parcours kwam aansluiten, begon het leuk te worden in de zin van: hoe meer wielertoeristen op de mtb hoe meer fun om af en toe eens uit te pakken ... he Franky :D
In al mijn bescheidenheid de laatste 15km wa liggen kat en muis spelen om er dan de laatste 5 eens een Follow cartouche af te schieten. Achter mij enkel geluid van piepende luchtpijpen, loskomende snottebellen en krakende vitessen.
Of hoe je van een relatief mindere rit, toch een toffe rit kunt maken :lol:
Soit, na een goe 65km aangekomen en gevoeld dat de quadriceps ook content waren.
Volgend weekend terug geen fiets.
Willem
Zo 2 nov TT Aarschot
Vandaag aarschot gereden met migs en moet zeggen een toprit zeker zen 140km waard om naar daar te rijden 80% bos waarvan 90% singletracks twas dik in orde de rit.
Juist in begin een beetje veel problemen had met wedstrijdrijders maar met de nodig skills toch een paar laden verschieten en doen vallen ze zullen het wel afleren, heb daar niks tegen maar ze kunnen toch wel verwittigen als ze inhalen en wie niet horen wil moet voelen.
Aan de tweede bevoorading nog tommeke tom gezien met zen s-
works en na 50km moeten stop en de korste weg naar de start moeten nemen omdat ik onwel begon te worden en maar wijzelijk terug naar huis ben gegaan!
Volgend jaar zekers terug!!!!!!!!!!!
TOPRIT 8-
) 8-
) 8-
) 8-
) 8-
)
Franky
Za 1 nov TT Ruislede
vanmorgen aangezet met Johan en Follow , da sofeurke nog goeie beentjes had en nog heeft hebben we geweten. Ook onze follow was in forme en zo aangekomen met een gemiddelde van 25, olé, ja wel genen meter kop gedaan, dat volledig overgelaten aan Johan ;) . Leuk u eens terug te zien Johan, wel vlug naar huis omdat de kids thuis zaten :oops: :oops: we zullen wel nog es enen drinken
Gianni
Za 1 nov Tt ieper
deze voormiddag om 8h met de fiets vertrokken naar Ieper voor de editie van de frontbikers. Daar zoals voorzien om 9h aangezet maar geen grysperres gezien deze waren al vroeger uit hun bed gestrompeld. Aan de kleite David bijgehaald en samen van de bevoorrading genoten. David was met zijn wagen tot daar gereden om de mooiste stukken van de grote toer te doen. Ik koos voor de 65 omdat ik op een deftig uur thuis wilde zijn dus we gingen weer uit elkaar.De rest van het parcours weer alleen afgewerkt en genoten van het lekkere weertje. Aangekomen bij de start en gezien dat er een lange rij stond aan de afspuitstand eens snel rondgekeken naar een bekende tronie niet dus en zo naar huis vertrokken. De sleutel thuis om 12h40 in het sleutelgat gestoken dus iedereen content :P
parcours http://connect.garmin.com/modern/activity/624386812
Eric
Ja het was een mooi tochtje, net ofdat het zomer was.
De scherpenberg werd als eerste aangedaan, daarna over de rode via de achterzijde tot aan de cosmos. Terug een afdaling om terug de rode te herbeklimmen via die stijle beklimming. Ik had Eric in de verte zijn aankomen en hier even gewacht. Daarna door de wijngaarden naar de bevoorrading. Op de grens met Frankrijk was de splitsing. De grote toer beklom de zwarte via de weg, daarna een afdaling en dan richting de castberg via ballieu. Weinig bikers tegen gekomen trouwens op de grote lus. De catberg werd meerdere keren beklommen.
Daarna terug richting de zwarte en vervolgens de rode berg naar diezelfde bevoorrading.
Dan met een omweg richting de Kemmelberg die via de achterzijde werd beklommen.
Een mooie portie heuvelland in een leuke tt sfeer.
Tot de volgende.
David
Tegen ten achten in Ieper aangekomen, geen andere peerdjes te zien. Bij het aanschuiven de 3 musketiers uit Oostende nog maar eens tegen het lijf gelopen. LAP, daar ging mijn rustige morgen :D :D
De Witten met een koppel benen die hem bij mijn weten nog nooit heeft gehad. Maw veel tijd om bij te praten was er niet :shock: Op de 1ste stop nog de Wim tegen het lijf gelopen, kort goedendag.
Na een goede 88km terug waar we vetrokken waren, nagenietend van het zalig weertje en het pittig ritje ... dankzij de Witten en Dieter. Den Alexbiker had een off-
day wegens een weekend zonder fiets achter de rug en een week van Ardense kelderrestjes weg te werken :D :D
Om 13u05 den sleutel in de deur gestoken, dus hier ook iedereen tevree 8-
)
Willem
Zo 26 okt TT Ploegsteert
De grysperre's zaten blijkbaar overal.
Ik ben samen met Eric naar ploegsteert geweest, ik met de auto tot daar, Eric met de fiets.
De tocht ging meteen westwaarts zodat het eerste gedeelte in Frankrijk werd gereden.
Het eerste gedeelte was vlak maar we bleven de goede richting uitrijden, namelijk het heuvelland.
Op een lange offroad strook waar net een singel track begon was er file en konden we niet meer door. Er was blijkbaar een deelnemer gevallen of onwel geworden. Ik hoorde zeggen dat men die persoon aan het reanimeren waren. Hier moesten we rechtsomkeer maken en terug proberen in te pikken op de juiste route. Dus een stuk terug en iedere keer naar rechts om zo terug op de route te zitten.
Ondertussen politie, brandweer en wat laten de helicopter. Hopelijk heeft die mens het overleeft.
Niet veel later de eerste bevoorrading net over de grens, dus terug in België. Daarna volgde een serieuze brok van het heuvelland waar vooral de zone van de rode en zwarte berg in het parkoer zaten. Na de heuvels terug naar diezelfde bevoorrading die net nog niet was opgeruimd. We mochten niet veel later geweest zijn. Trouwens ook weinig bikers op de grote afstand. Daarna terug in de richting van ploegsteert met als laatste stroken die twee bossen.
Net geen 60km op de teller.
De was een mooie tocht, leuk parkoer, stralende zo'n en tot mijn verbazing behoorlijk droog buiten her en der eens een glibberige strook.
Eric merci voor het gezelschap.
Hopelijk blijft dit weertje nog even aanhouden.
De groeten,
David
Zo 26 okt Tt Middelkerke
Vandaag gestart samen met migs in middelkerke voor de kids toer door men aanhoude griep de beste optie de toer lag er kurk droog bij en werd dit jaar in omgekeerde richting gereden en volgens mij toch een betere versie als voordien.
Met veel duine stoken en zeer weinig weideland mijn o zo geliefde stroken,er zaten er een paar in maar nie om te zeggen TE.
Twas een leuke tocht al zag ik bijna niks door men ogen van al da schoonvolk amaaaaai ! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Franky
Zo 26 okt TT Eeklo
Vandaag de TT in Eeklo gaan rijden, nog nooit gereden dus wist ik niet wat ik moest verwachten.
Bij het uitladen van de fiets nog een grysperre de parking zien oprijden, bij het uit zijn auto stappen bleek het Koen te zijn.
Samen de toertocht afgewerkt, was een mooi parcours met redelijk wat bosstukken. Ondergrond lag er bijna volledig droog bij.
Gregory
wij hebben hier ook gereden,t was omdak moest werken want we hebben da toerken al tot vervelens toe gereden,ja ,t lag droge,altijd dus in de lembeekse bossen,oh ,een beetje slijk is toch zo erg niet :lol: wa slieren en wa ploetren :lol:
Johan
Za 25 okt Tt Torhout
vandaag door tijdsgebrek door de paarden de rit gereden in Torhout die er heel goed en snel bij lag .
goeie bevoorradingen geen natte stukken maar het aan de stok gekregen met 3 bikers die het niet konden verdragen dak met een crossfiets reed en die me begonnen uitmaken voe dikken en boannejanette en dat ze me een keer de gracht zouden inrijden . Eerste offroadstrook gaan ze als eerste in met 50 m voorsprong en halfweg zat ik in hun wiel en vroeg dat ze wilden plaats maken voe da boane vintje ;) kreeg daar weer een twa naar m'n kop gesmeten dat het een TT was en gin koers . Het eerste beste moment hen ik ene voorbij gestoken en een keer met een achterwiel tegen z'n voorwiel gegaan met gevolg dat hij langs de grond lag :D :D :D .
Weer waren ze aant roepen naar me dat ze da zo niet zouden laten en dat ze me wel zouden pakken , nogthans een eindje gewacht aan de eerste controle post maar gene gezien .
ze mogen veel zeggen tegen me moar gin dikken en gin janette of tis mis ;) ;)
Jurgen
Zo 19 okt TT Waardamme
Nog 2 andere grysperre's gespot dees morgen in Waardamme. Prachtig rustig weertje, beetje wind, en niet verre van de deure.
Den Bush had beloofd er een rustig uitstapje van te maken, helaas hem was al een klein beetje opgefokt wegens vallende ster tegengekomen ip z'n boane naar het rustige Waardamme. Zoals beloofd heel rustig gestart, want hem had bijna 2 maand niet ip z'n vlo gezeten en den een had nog wat stijve benen van gisteren, den andere wat pijnlijke knieen na het dekken ... van z'n dak.
De hele rit aan een rustig tempooke afgewerkt, zo rustig dat we bang waren dat ene Tram4 die zeker 30' later zou starten, ons nog zou inhalen. We hebben hemalvast niet gezien.
Zon en wind hadden duidelijk het nodige opdroogwerk gedaan waardoor alles meer dan behoorlijk berijdbaar was. Schoon toerke om aan een rustig tempo af te werken. Zelf een plaatselijk maisveld lag er bijna poerdroog bij.
Rustig kunnen genieten van de omgeving, af en toe een zweetdruppelke wegpinken, rustig genieten van het achterwerk van Sofeurken en den Bush, en vooral bezig met jezelf afvragend ga ik nu niet te laat thuis komen.
Om 10u20 voldaan aangekomen, Sofeurken uitgezwaaid want hem moest 's namiddags nog een keer rijden ;) , nog korte apres met Bush, wat bijgepraat, en huiswaarts met de fiets alwaar ruimschoots op tijd om de mosselkes klaar te maken.
Aan de heren van deze morgen: wen ons gejeund en de volgende keer gaan we er wel eens een serieuze lap op geven he
Willem
Ik zal uitleggen waarom tram 4 jullie niet heeft kunnen inhalen, hij had mij aan zijn been.
Eerst ontbeten met de kids en daarna met de auto naar waardamme, terwijl Eric met de fiets tot daar reed.
Eric heeft nog even gewacht en dan zijn we samen vertrokken voor de bosrit.
Ik had het parkoer wat anders verwacht, meer bos eigenlijk, maar oké het is wat het is.
Mooi weer, wel een voelbaar windeke.
Positief punt: bij iedere te dwarsen grote baan stond een seingever.
negatief punt: de bevoorrading trok op gene zak
Het begin van het tweede deel was wat flauw vond ik, veel baan ook.
De laatste 10 km waren dan terug okeetjes met veel singeltracks doorheen de bossen.
Eric, merci voor het gezelschap .
Tot de volgende.
David
Gisterenmorgen met een half uurken vertraging, maar met z'n tweeën gestart (wat energie en overredingskracht moeten aanwenden om de jeugd te overtuigen deel te nemen). Tussen het kluwen van fietswielen, fietstenues in alle maten en kleuren door geen Grysperre gedetecteerd op sonar 8-
) . Het parkoers had duidelijk een 'verjongingskuur' meegemaakt. Buiten die ene strook waar we met zijn allen een serieuzen effort deden om die kasseistenen opnieuw vanonder de modder vandaan te halen ;) , was het al bij een 'n een properen tocht. Net voor den arrivée Marc ontmoet die de terugtocht aanvatte. Al goed dat het forum bestaat: zo weten we dat we in ieder geval goed vertegenwoordigd waren bij Wilfried.
Koen
Zo 19 okt Tt Hooglede
Leuk ritje gereden in hooglede met gianni en jurgen.
Zo 19 okt TT Phalempin
Om 08.00H vertrokken met Francky en Migs en we hadden er zin in , aan de inschrijving hadden ze ons immers een papierke in de handen gestopt
waar menig MTB'er een bro..eeeuh benen vol goesting van krijgt...de parcoursomschrijving dus.
-
Bois Epinoy (nen bois is oltied OK)
-
TERRIL van Carvin
-
Bois Des Hautois
-
TERRIL Oignies
-
TERRIL Evin Malmaison
-
TERRIL Leforest
-
Bois De Lofflarde
-
TERRIL Ostricourt
-
Bois De L'emoliere
-
Forrest (das ook nen bois mo groter) De Phalempin.
Spreekt voor zich denk ik :D , de 1e 7Km ons wa nerveus zitten maken tot een gil PASSE A GAUCHE en een tempoversnellingske het probleem oploste.(de fransen en undernen velo , snaptjem :roll: )
Van het ene amusante naar het andere al is dit geen rit waar je de technische TERRIL passages moet verwachten maar toch zeeeer te smaken , hier en daar
in de bospassages was het glibberen maar zeker geen baggertoestanden.
De laatste 10Km waren we mooi op schema (was nog maar 10H) dus werd er voorgesteld op t'gemakske uit te bollen....zo gezegd zo gedaan dus t'tempo werd een tandje opgeschroefd :lol: :lol: en toen een franse mederidder ons blijkbaar moeilijk in zijn buurt kon verdragen (versnellen als we naast hem reden..) was het hek helemaal van de dam dus was het tijd voor t'groot mes en een stevige portie machogedrag ...buiten de FRanky en Migs die zich vastbeten in m'n wiel als ne pitbull in een been verder niemand meer gezien :twisted:
T'was zeer aangenaam en zeker de 45Km verplaatsing waard , enkel de afspuitstand :roll: :roll: jammer.
Volgende week geen MTB maar verlengd WE Parijs.
Grts
Kuba
Za 18 okt oudenaarde Melden voor de Koppenberg Vtt
Wat getwijfeld na de zondvloed van vorige week in Heestert maar toch afgezakt naar oudenaarde Melden voor de Koppenberg Vtt. Wat er vorige week niet in zat, werd vandaag ruim gecompenseerd op de 48km. Hier en daar wat laveren tussen de plassen, wat glijden in de mooze maar zeker geen toestanden zoals vorige week. Voldoende hm's met al de gekende hellingen in de streek ... veel meer off road dan vorige week 8-
) 8-
)
Morgen naar Waardamme.
Willem
Zo 12 okt TT Staden
Deze morgen gestart met follow in Staden. Met niet veel verwachtingen gestart maar me toch enorm gejeund, heel veel mooie stukjes aangedaan en het parkoer lag er verrassend goed bij. Wat ook mag vermeld worden is dat de bevoorrading heel in orde was, chapeau aan de organisatie, 3 soorten taarten, van rijsttaartjes; flan en broodpudding njammie. En met het goeie humeur van Jurgen erbij kon de dag niet stuk, op naar de volgende........Thuisgekomen met 90km op tellerke en volledig choco, is toch lastig rijden in 't veld zulle
Gianny
Bedankt Gianni twas super plezant en zeker niet traag ;) ;) ;) maar int vervolg mag je ook een beetje kopwerk doen gie pilsjaar .
denk dat dit de beste rit is van de streek dak al heb gereden heel veel leuke stukken gekregen dat we anders gewoon voorbij rijden .
Wel heeeeeeeeeeeeeeeel veel GELUK in Boezinge gehad beiden want scheelde niet veel of we konden het niet meer vertellen , scheelde geen haar of we werden overreden door ene met een auto die gewoon weg niet stopte aan een heel druk kruispunt best dat tierden en roepten en een tandje bijstaken of twas van da .
Jurgen
Heb getwijfeld tussen Oostduinkerke en Staden. Het zand (en vooral de gevolgen er van op de bike :mrgreen: ) heeft moeten plooien en ben dan vertrokken in Staden. Had me verwacht aan vettige single tracks, diepe wielsporen en eentonige landschappen met plassen. Enige afwisseling de Keuneleute en één of ander artificieel technisch parcourtje. Niets was minder waar. Zoals hierboven al aangegeven: een ware uitblinker met prachtige natuurlijke technische stroken. Heb me menigmaal de vraag gesteld hoe dit parcours in het donker afgereden wordt... Blijkbaar was ik niet de enige die twijfelde afgelopen zondag, maar wel één van de weinigen die toch richting Staden trokken :P . Gestart rond 08u45 en de eerste grote lus van de 65 afgereden zonder ook maar één andere deelnemer gezien te hebben. Op de tweede doorrit aan de bevoorrading lag er naast al het hierboven opgesomde lekkers zelfs een volledige plateau aardbeien :!: . De organisatie zorgde tevens voor een aantal foto's die via hun facebookpagina (zie website de Spetters) kunnen gedownload worden. ;). Van al dat gecross groten honger gekregen, gelukkig op de terugweg nog een volkorentje gevonden bij den BG :)
Volgend jaar terug van de partij!
Focusrider
Zo 12 okt TT Oostduinkerke
Oostduinkerke,
Vertrokken , na eerst nen goeiendag gezegd te hebben aan de forumbende en Balckie , met MIGS/Franky en Gregory.
Eerst wat frisjes maar algauw kon de windstopper uit.
Mooi weer.
Top bevoorrading (al hebben we de 2e over geslagen)
Geen veerboot meer , joepie.
Zand lag er subliem bij.
Red bull babes.
Geen spetter modder gezien dus kraaknet aangekomen.
En een mooi gevarieerd parcours met duinen (geen harde wegen tss de duinen) , stuk strand , en militair domein was mjammie (waar dak wel m'n computerke van €5 verloren ben :cry: )
Bij aankomst nog in een deuk gelegen van het lachen toen de MIGS er onbewust een madammeke deed verschieten ofdat den oorlog begonnen was , t'scheelde gin haar of ze smeet haar plat in de struiken :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
En uiteraard zoals steeds het uitstekend gezelschap , heeeeeeeel geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba
om dan toch een eeeel klein minder aangenaam puntje aan te halen, t'wegseizoen is blijkbaar voorbij :roll: :roll: :roll:
Ook veel mannen gezien met traktorbanden , heel mooie dingen maar blijkbaar hebben rupsbanden nog meer grip....de nieuwste rage?
Ook naar Oostduinkere getrokken.
Wel op een later startuur. Eerst ontbeten samen met de kids.
Het derde jaar op rij dat ik deze tocht reed. De compositie ervan was dit jaar anders, ik heb het gevoel dat het beter was.
Ik heb er echt van genoten. Zeer goed georganiseerd, een buffet van een bevoorrading en zeer leuk om te rijden.
Een parkoer die een uitdaging heeft, twas fun.
emand de gps track?
Groeten David.
SubloverMTB
Zo 12 okt TT Heestert
Het zijn geen seizoenen meer gelijk vroeger ... zelf enkele beren beginnen in de prille herfst bij een goede 12°C aan hun winterslaap :shock: :shock: :shock: Als dat maar goed komt.
Om 6u wakker, regengetik op het dak, goesting weg, opstaan, buienradar bekeken ... hup toch maar achter pistoolekes gereden en aangezet richting Heestert voor een kerremisrit ... bij aankomst in de biertent, bijna droenke gekommen van de dranklucht ... snel terug naar buiten dus :o
Rit ging richting Oude Kwaremont, patersberg, Kluis, ... dus dat beloofde. Tot aan de 1ste BV serieus honger gehad naar meer off road, ken de streek niet zo goed maar menig boereslagske heb ik tevergeefs aan de revue zien passeren :roll:
Oude kwaremont via de baan :roll:, soit eenmaal het op en neer begon te gaan gingen de watersluizen ook open. 'K peinze nog niet goe wakker vanmorgen bij het bekijken van de radar. Vanaf net voor de 2de Bv heeft het dus niet meer gestopt met rinnen, miljaaarde :evil:. Het off road gehalte bleef aan de magere kant, gezien de fun er voor mij bij momenten niet meer was ... 'k zag beter zonder bril dan met ... toch blij met de stukskes op de boane. Na de 3de BV hadden we de meeste gekende hellingen gehad en was het in gestrekte draf terug richting arrivé. Nog paar keer misreden want pijlkes waren niet altijd duidelijk en zonder bril ziet een mens gin details meer :mrgreen:
Op teinde nog een stukske langs een kanaal ... man man ... 'k had beter snorkel en wa spatlapkes meegehad ... na 3/4 toch tverstand had om verder langs de baan te rijden die paralel met dit stuk liep :D Dien bril he ...
Goed, na 78km aangekomen, nog intiem moment gehad met een van de 4 afspuitslangen, om dan te genieten van een turks stoombad in mijne ford.
Willem
Komt een mens dan ip zijn oprit gereden en zit de zunne te stekken in jen ogen ... 't zijn geen seizoenen meer gelijk vroeger
Zo 5 okt Tt Waasmunster
waasmunster was voor ons vandaag ook de place to be" :-
D .zoals altijd heel wat volk op de baan!
altijd mooi parcours hier en dat was vandaag niet anders.
enkel da keuze stukje"heavy" langs de e17 en ook aan de overkant da klimmetje waren nogal blibberig :roll:
in t naar huis gaan nog praatje gemaakt met "de migs+zoon
volgende week kans dat we eens de westvlaamse kant kiezen,staden?alhoewel dat mol met 80km ook wel leuk za
Johan
Za 4 okt TT Gullegem
Pittig ritje daar in Brakel. 850hm op net geen 50km. Totaal onverwacht den Witten en Dieter nog ons tegen het lijf gelopen, dus dan ook maar samen gestart. Bedoeling was om na de 50 er nog een kleintje aan te breien, maar tempo lag daarvoor iets te hoog en dan ook maar gekozen voor een kleine apres 8-
)
Dees jaar overal kunnen rechtblijven ... enkel aan de inschrijving een kleine knieval :oops: :oops: oe ist mogelijk !
Voor de rest mooi parcours, in begin redelijk wat baan, maar geen meter plat ... zelf aan de inschrijving in de sporthal wast steil naar beneden :D
Morgen wa rond de kerketorre van zilleghem bollen.
Willem
Zo 28-
09-
14 duowedstrijd La Pyramidale
gisteren een leuke dag gehad. Een echt mountainbike parcours met veel pittige hellingen (ook een paar te pittige), draaien en keren, meer dan 200 teams die die 8km zo snel mogelijk willen afleggen,prachtig weer en ambiance.Na 2 mislukte pogingen van een drone om ons in beeld te bregen gingen we van start. Ik liet me serieus wegdrummen bij het startschot en Willem zag dat ik ver naar achteren zat. Het was veel stilstaan en beetje bij beetje schoof ik op.Na een eerste doorgan zaten we op plaats 88. Wouter en Frederik beten van de grysperres de spits af met een top 60 plaats. Stefaan en Dieter kwamen daar kort achter. Wat een snelle start namen die mannen. Sandra en Lisa kwamen ondertussen als 2e vrouwenteam over de meet. Na elk 4 rondjes gereden te hebben kwamen we allemaal met een (verkrampte) smile over de meet. Sandra en Lisa kwamen als 1e vrouwenteam over de meet. Door chipproblemen kennen we de plaats van Wo
uterFrederik en Stefaaan/Dieter maar ze kwamen beiden voor ons aan (Eric/Willem) die op plaats 49 eindigenden. Dus allemaal een mooie plaatsop meer dan 200 deelnemers
twas geestig wi!
Eric
fotos
Za 27-
09-
14 TT Vichte
Vichte,
K'wist dat ik alleen zou zijn maar toch vertrokken , altijd beter dan in uw bedde te blijven liggen.
Voor alle zekerheid de hardtail genomen onder het mom , ze gon mij nie meer liggen hebben , en zowaar ..t'parcours lag volledig droog :x :x
Rond 08.10H alleen vertrokken voor een partijtje boswielrennen :D van 65KM (wat er 68 waren) , de 1e 10 Km werkten algauw op m'n zenuwen...weidedoorsteken/weinig echt onverhard + kerkwegels.
Net voor het punt dat ik naar de start zou rijden verbeterde het , al is het mijn inziens gewoon een gemiddelde rit met wat hoogtemeters niet meer en niet min.
De passage door het kluisbos (die immers vol liep met politie en bosp...euh wachters) en spitaalbossen was nogal rechttoe rechtaan dus meer het gevoel gehad DOOR een bos te rijden en er niet IN.
Aan de 1e bevoorrading nog Wouter en zijn oudste broere :lol: :lol: tegengekomen en babbelke gedaan.
Enkel de pijltjes hmmm maar dat kan zeer goed aan mezelf gelegen hebben want ik en pijltjes :? + k'had een beetje haast :mrgreen:
Verder het weer / bevoorrading en inrichting goed , maar betreft parcours wat op m'n honger blijven zitten al zorgde dit er wel voor dat ik om 12.00H thuis al de voeten onder tafel kon schuiven en er dus in de namiddag nog tijd was voor het containerpark / gras afrijden en een uurke of 6 :shock: den otto kuisen :?
Grts
Kuba
Zondag 21-
09-
14 TT Douvrin
Douvrin,
Om de drukte voor te zijn gestart met Migs en Franky om 07.30H.
De 1e +/-
15Km liep langs boerewegels om tot het lekkers te raken , de ligging van deze zal ik u besparen..laat ons zeggen dat ge alle verkrijgbare noppen op het rubber kon gebruiken (wat ik dus niet had :x )
Bij de 1e deftige korte klim zag die er haalbaar uit , was me dat een misvatting van jewelste dus halverwege de klim ging het in alle richtingen ..spekglad..dus algauw een kniebuiging en alle zeilen bijzetten om geen achterwaartse salto te plegen , plichtsbewust als altijd besloot Franky (om te voorkomen dat ik volledig naar beneden gleed) zich plat achter mij te smijten :shock: waarbij hij nog even riep eyla ge ziet in m'n smoel aan t'schoppen vint , sorry man :oops: :oops: de toon was gezet.
Tijdens dit debacle moet m'n derrie ook nen duw gekregen hebben want van dan af was het not done om op het grootste kroontje te schakelen of de ketting ging onverbiddelijk tss spaken en casette , is intussen al in orde.
Eenmaal bij de terrilstukken aangekomen was het beter , al was voorzichtigheid geboden , natte stenen/wortels..in afdalingen brrrr.
Zeer mooie en lange stukken maar deze moet je om er ten volle van te kunnen genieten op snelheid kunnen nemen dus vandaag was dat geen optie.
Intussen waren we al herschapen in zwarte pieten en het materiaal kreunde onder de marteling dus beslist de 60 te volgen..jammer maar niets aan te doen.
Gezien Franky geen camera meehad was het voor mij het moment om eens op m'n fraise te gaan bij het overschakelen van spoor in gras..nat gras ..schuiver..boem patat..nen afdruk van een 43 kettingblad in m'n kuit , rechtgesprongen en weer door. :lol: :lol:
Bij aankomst nog broodje en drankje genuttigd met de dappere medestrijders want fiets afspuiten hadden we opgegeven wat als serieus minpunt kan tellen , wachtrijen amaai :roll:
Dit is een rit die je moet doen als het droog(er) ligt , anders heb je er niet veel aan..maar toch genoten en herkansing volgt zeker.
Voor de piramidyale , ga maar nog een palette of 4 eiers naar de arme klaren gaan dragen ;)
Gr
Kuba
Zondag 14/09 TT Wiers
Wiers,
Rond 02.30H in de bedstee gekropen kwestie van fris man te zijn :? , de wekker werd dan ook spontaan getrakteerd op een ferm trommelinge toen hij om 05.15H gewoon plichtsbewust z'n opgedragen ding deed.
Toch met enig enthousiasme richting WIERS want het beloofde een toppertje te worden , bij aankomst stond Greg/Franky en Wim ook klaar dus om 07.30H het startschot.
Den enen had nog wa last van de km van vorige dag en een vollinge , den anderen van zien tuimelette van vorige week al heb ik daar weinig nadeel van gezien.
Al heel snel kregen we waarvoor we gekomen waren , singeltracks / terril(s) / steengroeve / een vleugje techniek en meer van dat lekkers , dat de sfeer er goed in zat was het gevolg.
Helaas had de greg te veel last en moest afslaan voor de 50 , jammer man :?
De rit vorderde gestaag en amuseerden ons rot , zelfs nen platten voorband van de Franky kon de pret niet bederven tot....we bij een rotsachtige afdaling een kreet achter ons hoorden en het klonk als de wim en jaja blijkbaar heel veel geluk gehad maar gelukkig zonder erg , maar het heeft ook een positieve kant...als ge uw stuur ne keer ondersteboven gezien hebt moogt ge u tot de echte rekenen :!:
Intussen reden we Mer du Sable (ge weet wel da "bois" van vorige weke me die vele bomen :roll: ) binnen en werd er licht van het parcours afgeweken om wat trappen te bedwingen die ons een minachtende blik geworpen hadden zo ook de Wim even de filmset van vorige week te tonen.
Het parcours lag toch al stukken droger dan vorige week en een deel tss 2e en 3e bevoorrading was idem aan vorige week maar dan grotendeels in omgekeerde richting , enkel de pijlen t'jach was ik alleen geweest zat ik in noord Frankrijk :roll: , t'was toch even puzzelen soms en al zeker voor ik die al niet tot de slimsten van den hoop kan gerekend worden :x
Kort voor de 3e bevoorrading werd plots den Eric gespot..stilstaand me de Stef gehurkt ervoor , gezien de locatie zich ervoor leende schoot even door m'n gedachten..geweune doorrijden lat die mannen ook hun plezier hebben :shock: :shock: :shock: maar nee hoor het bleek nogal teleurstellend gewoon om een platte band te gaan , ja sorry da kan gebeuren zon misvattingen als ge gebukt gaat onder een t'wisted mind :mrgreen: (maar dat word hoofdzakelijk veroorzaakt door SMS'verkeer met een gelijkgestemde ziel ;) )
Terwijl het euvel verholpen werd vond den Eric het dan ook nodig , alhoewel hij weet dak daar complexen over heb , te lachen met mijn grote....remschijf / of was het nu mijn kleine....wielkes :cry: :cry: ;)
Allen samen aan de 3e bevoorrading aangekomen waar ook Sandra en Blackie stonden , babbelke / drankske en bitje eten en voor ik een deftig pieske kon doen waren Eric en Stef al vertrokken Tju seg biekans van de haast ip mien broek gepiest.
Van daar uit ging het tempo omhoog , t'kietelde en k'had een missie :twisted: al werd deze gestaakt nen KM of 4 voor de meet , t'was te loate nietn an te doen.
Dan nog een deugddoenden apres waar ik de inhoud moet schuldig blijven , t'had met kou / frigos en centimeters te maken , voor het volledige artikel verwijs ik u graag naar den Playboy van volgende weke :o :o
Ook de Migs was er die de 37 gereden had met de zeune sterk! en Sandra kwam ook nen goeiendag zeggen , blijkbaar al wa beter met de knie goed zo.
Dit is er een waar ik zeer van genoten heb , meer van dat AUB.
@Franky , sorry wi moatje K'ben een slicht vel lik gie kweetet :D
@Wim , ook sterk gereden , u bent een aangenaam mens ;)
PS. 1 ding vind ik dat niet kan , die paardrijdende dames..da moetn ze echt afschaffen want da zit wreed ongemakkelijk :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Vr 12 sept tandemkoers Gits
En zeggen da we initieel moar één rondeken moesten rijden en dan den velo overdragen aan het tweede team. 'k geloof dat d'organisatoren rap deur hadden, da tie tandems eigentlijk wel een betjen rapper reden dan da ze gepeinst hadden. 'k en kan junder verzekeren da Willem met dien tandem die draais serieus rap pakte. De toeschouwers ant rap deure: nie te dichte bie die bordeure kinders! In de latste ronde, de latsten draai mosten we serieus freinen of we zoaten op dat eeste team. Onzen twedde tandem was eigentlijk gesaboteerd: de grotste vitesse kosten we nie pakken :twisted:
'k was eigentlijk van gedacht van een muzieksken af te draaien binst da we ant rien woaren, moa 'k vrese da de menschen langs de stroate d'er niks gingen van verstoan. 'k en die bokskes moa schone in miene rugzak geloaten. Wie wit: ame Bonanza toch gedraaid, we woare misschien toch als eerste over die schreve gegoan.
Gasten, d'afwezigen an werol ongeliek. Noast joare beter. En onzen BG, die nie verre van de GB weunt, was tegoare met zien vrouwke het beste supportersteam, merci hé.
Willem & Eric, 't was een belevenisse, w'een toch veel leute gemakt.
Koen
2de in de tandemkoers knap van eric willem koen en louis jiehaaaa tegen enkele elites zonder contract en ex elites zonder contract
Zijnde
Filip vanclooster ex elite z/c
Alexander chamon ex elite z/c
Jasper baert elite z/c
Vierde herkende ik niet in de duister aja blijkbaar de vader van jasper ook ex elite z/c
Pfjeuwwww heel sterk mannen en zo close
Stefaan
foto's
zondag 7 sept TT Harchies
Serieus wa mist vanmorgen en ook veel te vroeg aangekomen (07.20H :roll: ) dus nog tijd om mij even in zon mobiel WC kotteke terug te trekken , even voor alle zekerheid check of de 2 pilsjaars franky en MIgs nog nie toegekomen waren daar deze ertoe in staat zijn da spel op zijne kop te zetten terwijl ge er in zit alla JACKASS :o
Iets voor 08.00H vertrokken en de 1e 20km waren goed maar niets die ge in kemmel of kluisbergen ook niet vind maar dan....waren we vertrokken , algauw reden
we alle 3 met een big smile rond , singeltracks draaien/keren up en nere weg en were plezaaant plezaant al zaten er wa lange gras verbindingsstroken tussen maar dit kon niet deren want waar deze telkens naartoe leidden was mjammie.
na ne km of 30 dan ook beslist een mooie lus te bissen en ons bij een put in het bos die we gezien hadden omgeven met wat steile rotspartijen een half uurke bezig te houden en op de afdaaltechniek te werken , daar een eel klein stukje beeldmateriaal opgenomen om de thuisblijvers te doen verwateren :D
Ik denk het bois de eeeuhm kweetnie maar t'was zeker nen bois want der stonden verschikkelijk veel bomen :shock:
Kort na het vertrek van deze zone bleken we in een onstuimig enthousiasme terecht gekomen te zijn , want we hadden da al gereden dus we wisten hoe of wat , tot plots een uitstekende boomknot besloot de franky zijn linker poot te pakken wat resulteerde in een dubbele salto met gehurkte halve schroef , onmiddellijk werden door migs en mezelf dan ook de punten uitgedeeld.
10/10 voor lancering / uitvoering en moed en zelfopoffering.
2/10 voor landing , dit hoort immers op de voeten te gebeuren...niet op uwen bek :lol: :lol: :lol: :lol:
Gelukkig is nen beer hier niet van slag , ne vloek..wat afstoffen en weg waren we weer met dezelfde aheum spielerij , daar ik dit toch een vermakelijk spektakel vond dan ook beslist nog geen 200m verder in een zeer korte steile klim even te surplacen , het gerammel/vloek en godver achter mij verraden dat ik in mijn opzet geslaagd was...de franky stond me zijn poten in zn pedalen zijdelings tegen nen boom te leunen :lol: :lol: :lol: :lol: sorry wi pietje mor k'kostet nie laten ;)
De rest van de rit was even geslaagd , ook de bevoorradingen top , dus aangekomen met 63Km (zal wel iets minder zijn want compietoeterke van EPIC staat nog nie juist)
Hier is werk in gestoken , is geen toprit als beignee of thuin maar hier kruip ik met plezier 0.45H voor in mijn auto , zeker als het zoals nu toch droog lag (met enkele stukken wa vettiger maar met wat balanceerwerk kon je er langs)
Mooi weer , strak tempo en goed parcours + bakken leute(de spirit was er lik da ze zeggen ;) ) , kan niet anders dan een geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba
filmke Franky
Zo 7 aug TT Zwevegem
scoon filmke Stef: Spijtig dat de valpartijen van onze voorgangers er niet opstaan :D :D
alez, een kort verslagske want kmoet vanavond nog aan de site werken.
Meegekomen met taxi Stef die iets vroeger aan mn deur stond dan verwacht. Hij maakte ondertussen onzen hond wa zot terwijl ik me verder klaar maakte. Bij aankomst in Zwevegem stond Marc daar nog niet dus snel nen koffietje binnengeslurpt. Dan onze fietsen gaan ophalen en daar kwam marc en ... Gregory, maar den Greg was verkouden en koos voor de korten en de eerste splitsing kwam snel aan en we namen afscheid van Greg.De eerste km werden redelijk snel genomen en op verzoek ging het wat langzamer. De tocht verliep hoofdzakelijk over kerkwegels en lange dreven wat op en af. Een korte passage in Bellegem bos, we bleven enkel bovenaan omdat het dieper te nat lag (had dat 2 weken geleden ook ondervonden) In een leuke maar te korte passage in de gavers gingen onze voorgangers spontaan liggen als Stefaan een beetje "Pushte" :twisted: slecht karakter.Het nadeel van wat trager rijden is dat er ellenlange discussies kunnen onstaan. Deze keer was het over bio, suikers en andere onozeltijten :lol: :lol: ...alhoewel het was meer een debat ( volgens wiki: Een discussie is een vorm van bespreking, zoals een gesprek of andere vorm van communicatie, tussen twee of meer partijen over een bepaald onderwerp, waarbij de partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen. Met behulp van argumenten proberen de partijen elkaar te overtuigen om uiteindelijk tot een conclusie te komen waar alle partijen het mee eens zijn. Een partij kan dus van mening veranderen tijdens een discussie en zich tevreden stellen met een alternatieve (tussen)oplossing, mits hier argumenten voor zijn gegeven. Dit in tegenstelling tot een debat, waarbij de partijen niet van hun mening wijken) :P :P . Bij aankomst nog een paar gedronken op Stefs laatste dagen van de 30. Binnen kort zit tem ook op Tram4 ( hey nie verkeerd verstaan he). Ons goe geamuseerd. Toet den noasten!!!
Filmke Stef
zat 6sept tt Kruishoutem
Veel baan en betonnen wandelpaadjes, in 't veld ligt het overal droog. Door mooie omgeving me geen moment verveeld. Ook heel verzorgde bevoorradingen met yoghurt, platte kaas en op 'tlaatste gratis bbqworst. Was leuk! Op 't laatste ook nog wa bekenden tegengekomen en nog wa kunnen nababbelen... :P
Sandra
zat 6 sept TT jabbeke
deze morgen het tochtje gedaan ,veel bos en zéér verzorgde bevoorr,t was in orde
Johan
Zo 31 aug TT Langemark
Om 07.00H op m'n alu ros gesprongen richting langemark waar greg en franky al aangekomen waren , even ingeschreven en hup weg waren we.
Het parcours lag er verbazingwekkend goed bij , enkel in het bosje aan de brug van beselare lagen naar goede gewoonte enkele vettige stukken maar niets om de neus op te halen.
Ook de bepijling en bevoorrading waren top , al zijn 3 bevoorradingen op 55km voor mij te veel.
Het traject mag er wezen en is in de winter zeker goed te rijden maar het is nu inderdaad eenmaal geen topstreek.
Algauw waren we terug aan de meet waar nog de fiets afgespoten en een kort babbelke me greg en franky om dan via een klein omweggetje :D naar huis te rijden en zo met het mooie ronde getal van 100Km om 11.30H thuis gekomen , even wassen en bitje eten en om 12.30H al in den otto om in MOEN de beloofde 12Km wandeltocht te gaan doen.
Grts
Kuba
KUBA
Zo 31 aug ritje op de weg richting Kemmel
Wegens het prachtige zomerweer van de afgelopen dagen, de eerste maal deze zomer geen zin om in het veld te gaan crossen. De Bakker had dan maar een mooi wegritje van +/-
100km met als hoogtepunt, de Kemmelberg, uit zijne gps geschud. Met een schoon klein bendeke om 8u vertrokken aan de Nieuwplatsche (den Bakkker mtb, Bush krom steur, den Follow krom steur en mezelf mtb). In Roeselare maakten Leverancier (nog een krom steur) en Tram4 (met een aftandse mtb en kletse banden) het treintje compleet. Zoals beloofd, den DJ Tram4 met een muzikaal nootje in zijne rugzak. Heel de boane mogen genieten van een shuffle van Jazz, Blues, ouwe rockers en heel af en toe wa moderns … maw ’t was beter van ervoor te rijden dan er achter :) . ’t Is nie woa weije Erik :mrgreen:
Af en toe eens moeten stoppen en op onze passen terugkeren om ons aan de uitgestippelde route te houden. Maar na een tijdje liep de machine gesmeerd. Enigste “hoogte”punt van de rit de naam waardig, was de Kemmel. Daar moeten vast stellen dat er toch ene van ondergemuisd was om de Kemmel off-
road te beklimmen. Sorry Bakker, mo ‘k was een bitje trage van begrip. :roll:
In Boezinge (‘k peinze toch dat do was) efkens gestopt aan een plaatselijk café en een paar motards vriendelijk verzocht plaats te maken voor onze bende. Tot de vaststelling gekomen dat er menig bidon (bijna) leeg was en dat er eentje met krampen begon te zitten. In een plaatselijk bazaarke een fles water gekocht en deze verdeeld onder de dorstigen. Kort na deze pitstop afscheid genomen van de bende om met den Bush richting Ichtegem/Zedelgem af te zakken. "met den Bush" dat is dan: "den Bush met ikken in zijn wiel" 8-
Via Langemark,Diksmuide terug op voor mij bekende wegen geraakt. Toch beetje verrast, na m’n medecompagnon te hebben uitgewuifd, er een bordje stond met “Torhout 11km”. Efkens vlug gerekend en geteld … me nog efkens aan de kant gezet en een gelleke tot mij genomen. Met 143km ip den oprit aangekomen om vast te stellen dat de km’s in de benen zaten maar dat de bobijn nog niet helemaal op was.
Efkens vermelden: 2 stuks zoetekoeke, 1,5l water, 1 cola, 1 gelleke, 2 powerbars en 1 notenpistolet achter de kiezen gewerkt op deze rit. En thuis ook al een goed ontbijt gehad. Honger heb ik niet gehad. Dus Erik, als ge nog eens een nootje meebrengt, dan weet ge wat den deze nodig heeft om veilig thuis te geraken hé :lol: :lol: :lol:
Willem
Jaja leuk gezelschap om het heuvelritje aan te vallen. Mountainbikers met 3. Koersvilo's ook met 3. Ene met discobar in de rugzak. Wanhopige zoektocht naar ene met ne cocktail bar gedaan maar helaas. Water met cola in de pulle was het strafste wat ik kon vinden. Ritje beëindigd met 113km zowaar. Int begin wat problemen om Het parcours te volgen later ging dit vlotter. In boezinge een tussenstop idd willem. Duvelke e me gesmaakt ;)daarna scheiden de wegen van Willem en Marc met die van ons, eric jurgen wim en mezelf. Eric zette zich op kop aan 32 per uure pff en dien andern mortier a ter tot onze wegen uitéén liepen al de hele rit op kop gezeten. Wukke beestn zijn me datte toch ee die 50+ers :) in hooglede nog ene en nog een tweede gedronken en toen belde eric naar annick daze eur patatjes mocht warmen. Ikke moest zelf nog koken want jessie was de hele morgen druk in de winkel. Om 14u dan bedje in tot 18 u :D
De drukke week mooi afgesloten met toffe medebikers. Merci gastjes
Stefaan
filmke
parcours
Za 30 aug TT Ichtegem
Vandaag de toertocht in Ichtegem gereden, en lag er verrasend droog bij, slecht op 2 plaatsen een streepje modder te bespeuren, en dat kon dan nog vermeden worden mits de juiste spoorkeuze.
Morgen dus zeker opnieuw het veld in. Had graag naar Lapugnoy geweest, maar door tijdsgebrek zal het Langemark worden.
Ik start om 8u normaal voor de 55km.
Gregory
Zo 24 aug TT roeselare (vlaanderens mooiste)
Ben nog een beetje naar het mtb aan kijken na een fijne rit bij Roeselare fietst. Maar na 9h vertrokken vandaag na wat later uit mijn bedje te zijn en alle vogels waren al gaan vliegen. Na een tijdje jagermeister ingehaald en een babbelke gedaan. Ap het moment dat ik de keuneleute in dook (btw een heel moooie passage ) kwam stef met zn kids er juisst uit. Het was schuiven en glijden in de keuneleute maar het viel mee met mn strangebanden.... Tzijn toch straffe gasten die den stef meehad, ze zaten in een wortelveld om een wortel uit de grond te trekken voor een bevoorrading :lol: Ook genote van "onze berm", die er heel groen bijlag. Iets na kortemark den cowboy bijgehaald en de snelheid ging plots een stukje omhoog. Rond Staden Wim ingehaald die probeerde zn wagonnetje aan te koppelen. Rond het vijvertje in staden bij weggeleden en met het achterwiel en rechtervoet de gracht in :lol: :lol: :lol: Aan de laatste bevoorrading onze Willem tegengekomen en samen met de cowboy Willem en wim de laatste km aangevat. Op 1km van de aankomst platgevallen en te voet naar de aankomst gestapt en er samen met de fast en willem een paar gedronken. Toch weer een mooi parcours Gregory!!!
parcours
:
Eric
Vertrokken om 8u aan de Hallen,
Mooie organisatie, een groots wielerfeest als je ziet hoeveel volk er naar toe komt. Ook in de namiddag, wanneer de mtb'ers en de coureurs plaatsmaken voor de familie fietsers.
De mtb tocht van 50 gereden met de optielus van 10km.
De pakoerbouwer Greg een paar keer tegengekomen. Het parkoer zat mooi in elkaar Greg.
Tot de volgende,
Groeten David
met de kids leuke en grapige voormiddag gehad.
Mooi stuk de keuneleute :)
Stefaan
filmke
Za 23 aug TT roeselare (vlaanderens mooiste)
Vandaag de west-
vlaanderens mooiste gereden en twas de max de keuneleute is geweun prachtig gedaon der zit maar liefst 2,5km afspanlint in. ;) ;)
Vorig jaar wast goet mo nu wast nog beter nie te doen !! :mrgreen: :mrgreen:
Ken wel nie veel werk get vandage want de bepijlig was super maar ééntje moeten bij hangen en op het laatste ééntje terug hangen die afgerukt was aan een paal en da was al! :x
Franky
17 Aug TT Vichte,
Ze gaven de beste dag van tweekend uit en een bereidbaar parcours..dus ik de fully in den otto , manman m'n herte heeft gebloed.
Om 07.30H gestart met Franky / Sandra en Leverancier , k'heb er een bitje den dril moeten opleggen om tijdig te kunnen starten :lol: :lol:
Al heel snel na de start kwamen we halverwege een weidedoorsteek het beruchte blubberbad (lees str...) tegen die ik met de opperste concentratie doorkruiste kwestie van geen herhaling van vorig jaar te hebben :shock: :shock:
Dat was dan weidedoorsteek 1 .....van de vele , en we doen da zo geren :? :?
Toen had ik al in de gaten dat er iet nie klopte , na een beklimming viel er telkens een gaatje met Sandra die normaal gezien mij met alle vingers in de neus en op het achterwiel vlot voorbijstuift in het klimmen hmmm.
Aan de 1e bevoorrading moest Sandra helaas afhaken , last met de knie t'ju toch das jammer.
Dan maar de rit terug aangevangen met 3 , hier en daar toch wel mooi parcourske aangelegd en goe wa stukken vals plat tot we aan bellegem bos kwamen.
1e stuk was nog te doen al was het tegen de limiet van de banden rijden euuh glijden , stilaan zonk de moed in de schoenen naarmate de bandbreedte zich verdubbelde :cry: en uiteindelijk beslist het eel voorzichtig aan te doen en desnoods te wandelen en geen pogingen te wagen al stampend op de pedalen met scenario gullegem in het achterhoofd , al kosten genoeg gehad dees jaar. Voor een potje baggeren mogen ze mij altijd wakker bellen mor nie alst met de fully is toeme eee.
Eenmaal terug op het droge was de zin er behoorlijk uit , dat en gezien het al tegen de middag aanliep beslist de 55 verder te volgen langs de laatste bev.
Aangekomen met een 94Km en godzijdank een goede afspuitstand.
Nog ene gedronken op Franky zijne verjaardag terwijl de fiets stond uit te druppen en dan huiswaarts.
Dit was blijkbaar de laatste editie van Vichte dus weeral een die verdwijnt maar we zijn er toch bij geweest.
Merci voor de compagnie mannen , en Leverancier t'was aangenaam kennismaken.
Op naar de volgende.
Grts
Kuba
Vandaag gestart in vichte voor de 110km maar te zijn er maar 94km geworden ,niet overdreven veel regen had maar bellegembos heeft de doorslag gegeven kwa slijk gewoon op sommige stukken nie berijdbaar en besloten we om de korst weg naar de start te nemen via de 55km toer en kwamen we toch no aan een paar km maar de kaap van 100 was niet gepasseerd.
Franky
Ikke dus ook in Vichte gaan rijden. Om 8h met de fiets naar de Bruanebrug in roeselare waar ik met Marc en Stef afgesproken had. Een beetje later vertrokken langs de vaart naar Vichte. Mij alleen ingeschreven want Marc was met de koersfiets en Stef zag het niet zitten om off-
road te gaan, maar Jonas de 55 te doen (kennen jullie hem nog om )Daar vertrokken om 9h23 . Na 10 min was ik Jonas al kwijt, de splitsing zat in de eerste kilometers....Ik vond het een heel goeie toer voor deze streek met heel wat off-
road, een paar serieus klimmende betonnen paadjes,een aantal weidedoorsteken (een beetje te veel ;-
)) en een aantal mooi aangelegde bosje.Een heel , lang stuk aan de gavers nog een paar andere mooie. Deze van Bellegem was een pareltje maar veel te nat. mn 27 wielen zaten er in en liepen vast tegen het frame, dat was dus te voet :twisted: spijtig want er was alles uitgehaald. Het parcours lag er anders heel goed bij vond ik. Rond de 85km een regenvlaagje op mn kap maar na 20min gedaan.Enigste minpuntje de bevoorrading. 3stuks voor 110km is wat magertjes. De 2e was op 53 en de 3e op 83km. Dat wil zeggen dat ik redelijk honger had bij mn aankomst om 15h. Iets gedronken , onze andere vogels waren al gaan vliegen (ik weet ondertussen al hoe dat kwam ;) )Nog eenkleine 27km voor de boeg. De wind kwam van opzij... en een beetje op :twisted: Op 10km van thuis een hongerklopje gekregen en thuisgekomen hevig zwetend en bevend van de honger...Toch een in de beentjes kruipend tochtje mede door de wind
parcours
Eric
Hier een verslagje van mijn Ardennen driedaagse,
Vrijdag 15/08: Achouffe -
Chouffe marathon
Vrijdag dus gestart in Achouffe om de Chouffe marathon te rijden, deze tocht was tevens het BK marathon waardoor heel wat grote namen aan de start stonden. Het weer was spelbreken en zorgde ervoor dat we de eerste 3u in de regen hebben moeten rijden. Dit zorgde er ook voor dat hier en daar ook een streepje modder ontstond, maar dit vond ik niet erg. De tocht was echt prachtig, veel mooie beklimmingen en afdalingen. Enkele zeer technische stukken maakten de tocht af. Na 88 km en bijna 1900 hm voldaan over de streep gereden.
Parcours: http://www.routeyou.com/nl-
be/route/stats/2338180/mountainbikeroute/vtt-
achouffe.nl
Zaterdag 16/08: Clervaux -
Clervaux mtb tour
Aanvankelijk was het de bedoeling om de 70km te rijden in Clervaux, maar omdat ik achouffe het gevoel had dat het na 90km nog goed bolde besloten om voor de grote tocht te kiezen. Om 8u dus gestart voor de 120km. We kregen hier opnieuw een zeer mooi parcours voorgeschoteld, met heel wat single tracks.
Ik verwachte ook hier enkele pittige modderstukken, maar dit viel al bij al nog goed mee, ook het weer hield beter zijn manieren dan vrijdag op 2 kleine buien na het de volledige rit droog kunnen houden. Omstreeks 19u30 over de aankomst gereden in Clervaux na een prachtige tocht met 117km en 3600 hm op de teller.
Parcours: http://www.routeyou.com/nl-
be/route/view/2333869/racefietsroute/mtb-
120-
clervaux.nl
Zondag 17/08: Erneuville -
Raid des Roches
Met grote verwachtingen trok ik op zondag naar Erneuville na het lezen van de reactie op het forum van mtb.be. Maar ik bleef tijdens deze tocht echt wel op mijn honger zitten. De tocht bestond grotendeels uit brede paden, wel lange klims en afdalingen maar niet zo techisch als de voorbije twee dagen.
Na 70km een klopje gekregen van de hamer en de laatste 20km dus echt wel op karakter moeten afwerken.
Na meer dan 7u fietsen aangekomen in Erneuville met 91km op de teller.
Parcours kan ik niet meegeven, batterij van gps vergeten op te laden, bijgevolg weet ik dus ook niet het correct aantal hoogtemeter, volgens de organisatie moet dit iets van 2400 geweest zijn.
Het was een meer dan geslaagd weekend, smaakt naar meer, misschien dat ik nog wel enkele ardennen tochtje meepik de komende weken als het weer wat meewil.
Gregory
zat 16aug ritje raisme
Besloten om mee te gaan naar Raisme en Eric verwittigd via telefoon.
Onderweg een zekere Geert opgepikt.
De rit begonnen met enkele bospaden en ons dan geconcentreerd op de terrils waar we naar hartelust konden klimmen en dalen.
Ik heb me geamuseerd, die terrils zijn een zeer goed alternatief wanneer andere TT's of dergelijke te nat liggen.
Bij die ene terril toonde een afdaler ons het juiste traject om een leuke afdaling te hebben en vervolgens meermaals de heuvel op en neer.
Alé, ik had het gevoel gemountainbike te hebben.
Aangename kennismaking Geert.
Voor herhaling vatbaar om nog eens met een bende Grysperre's naar daar af te zakken voor wat terril plezier.
De groeten.
Sublover
Vr 15 aug TT Poperinge
Hupla, ritje naar Poperinge deze morgen om daar ganz allein om 8u aan te zetten.
Zoals op mtb forum, alles lag er droog en perfect berijdbaar bij. In de verte paar dreigende donkere cumulus wolken met bijhorende regenbogen ... maar dat was in de verte.
Was bij momenten in gedachten al volop mijn verslagske aan het voorbereiden, in den aard van "de afwezigen hebben weer ongelijk".
Onderweg voor de 1ste BV nog de Alexbiker en zijn copain Dieter tegengekomen. We gingen samen de rest van de rit afwerken. Op de Casselberg nog genoten van de 2de BV en een koppel frisse benen want dees maal lag de Cassel redelijk in het begin van de rit. En toen, toen begon de miserie. Plots viel de regen met bakken uit de lucht. De donkere Cumulus hadden blijkbaar verzamelen geblazen rond de Casselberg. Links en rechts een bliksemschicht met bijhorende donderslag. Eerst begon alles te bedomen maw bijna niets van zicht meer uit m'n brilleglazen, dan begonnen de vitessen tegen te pruttelen en als klap op de vuurpijl een sauske van latex over m'n donkerbruine met slijk bedekte kieten. Weeral (bijna) plat :twisted:
Efkens gestopt, band bijgeblazen, brilleglazen gekuist (toch voor welgeteld 2') en dan terug verder de hellingskes op en af.
Na de Cassel-
zone (52km) ons toch even aan de kant gezet, ons eens goed bekeken, elkaar eens goed bekeken ... en dan de GPS ingesteld op: kortste (BETON) baan richting Poperinge, enkel de autostrade hebben we er uitgelaten :) .
In sneltreinvaart, als drie natte kiekens, richting Poperinge gevlogen, om eenmaal over de Belgische grens de zon terug te mogen begroeten.
Na 78km zat ons ritje er op.
Nog met ons drieën genoten van de warme douches, een warme worst en een natje om dan vroeger dan verwacht terug in Zedelgem aan te komen.
Vandaag hadden de afwezigen gelijk ... geen enkel verwijt naar de organisatie, die was terug TOP !!!
Willem
Vr 15 aug TT Gavere
Ondangs de weersvoorspellig een bijna droge rit gehad,juist om 11h een pletsbui had maar we hebben kunnen schuilen onder een plaatselijke feesttent in het hartje zevegem :oops: maar na 10min was het over en hebben we de laatste 10km kunnen rijden in droge toestand. :) :)
De tocht was leuk maar niet bijzonder daar de tocht opzich niet overdreven slijkerig lang maar alles goed berijdbaar.
Franky
parcours
Zo 10 aug TT Varsenare
Hoi hoi,
hier is wes de flik nog eens. Sinds februari geen mtbtocht meer gereden. En dak er heb van genoten deze morgen. Alhoewel de terugrit met de wind in de smoel iets minder leuk was :P
Deze morgen fris en monter opgestaan en vastgesteld dat het droog was. Zelfs geen zuchtje wind. Dus de bike uit de stalling gehaald en met de fiets naar Varsenare. In gestrekte Grysperredraf op tijd aan de inschrijving geraakt. Doch van mijn drie medecompanions was niets te zien :? :? :? :? . Ik had nogthans om 8u afgesproken met Noenkel frans, Migs en Kuba. Dan maar op t gemak wat gedronken en een paar ongeruste minuten later toch eens achter het hoekje van het café gaan loeren. En rara wie stond daar? Mijn drie vriendjes. Het was een blij weerzien. Noenkel en Migs waren zo blij, dat ze spontaan mijn welgevormde achterste begonnen te betasten. :?:
Na een klein beetje zever hupla de fiets op en vertrokken voor een mooi trainingstochtje. De eerste tien minuten wat zever gehoord en dan niks meer. Dat kan natuurlijk ook wel mijn schuld zijn, gezien ik af en toe een stukje achter de "superspeedys" reed om mijn hartslag onder het ingestelde niveau te houden. En dat lukte me toch aardig. Ja van het parcours kan ik weinig vertellen, gezien de meeste van ons die streek als hun broekzak kennen. Alleen dat het echt wel goed berijdbaar was. Geen baggerstroken. Na 20 km aangekomen aan de bevoorrading, alwaar ik nog een klapke heb gedaan met een onfortuinlijke meridabiker die in 1 van de tunneltjes door twee baanjeanetten zwaar tegen dek is gegaan. Gelukkig zonder erg voor hem. Was ne vriendelijke mens, wat ook al was het niet zijn schuld, dat er gevallen werd, toch excuseerde hij zich tov de twee baanjeanetten. Daarna ging het terug op de bekende wegeltjes tot aan de tweede bevoorrading, alwaar een trotse papa met zijn baby op de arm ons bediende van heel wat lekkers. Waar voor dank ;)
Toen dienden we nog een goeie 8km af te leggen naar den arrivé. Met 54 ipv 60km op de teller voldaan aangekomen. Samen nog eentje gedronken om dan elk zijn weg terug naar huis te nemen. Hopelijk kan Kuba geen vissen kweken in zijn auto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
MEt nog zo'n 23km tegen wind voor de boeg en gekruid met een fameus "salavlaagsje" moe maar voldaan aangekomen in Zwevezele city met zo'n 96km op de teller.
Grtz
De wes
Door de hevige regen dan toch maar gekozen voor varsenare niet omdat het een leuke rit is maar gekozen om een trainingsritje van te maken samen met Migs om naar daar te rijden en dan samen met kurt onder politiebegeleiding de toer te doen.
Een paar onsnappings pogingen gedaan maar de politie achtervolging bleef maar hartnekkig volgen en da we er van genoten van onze wes die zo dapper volgde. :twisted: :twisted: :twisted:
Twas een leuke voormiddag met ons viertjes ondanks de regendruppels die langskwamen om 1030h. :x :x
Nog een apréstje had van de wes en dan terug naar sijsele met de nodige omwegen voor toch maar een beetje kmters te hebben.
Parcours
Franky
Zo 10 aug ritje met de kids
Gisteren dus Met de kids op pad Van de partij waren :D
Kids: Matthias, Hanne, Sander, Michiel, Viktor, Gil, Thomas, Guillaume.
Grysperre's: Willem, Gregory, Jurgen.
Vertrokken naar hooglede, Sleihage, Westrozebeke (keuneleute playground), Houthulst (technisch stukje aan sporthal), Staden, De Geyte en zo terug naar Gits.
Op het einde kregen sommigen het lastig maar als dappere krijgers reden ze zonder morren of klagen verder.
Allen een dikke pluim voor hun inspanning.
43km :shock: :shock: :shock: gereden en een uurtje in de regen Als echte Flandriens , sjapoo 8-
op naar de volgende in Roeselare op 24aug om 8u afspraak aan de sporthal schiervelde.
Parcours
Stef
Zo10 aug Tt Brielen
Ik ben naar Brielen gereden tegen beter weten in. Thuis vertrokken om 8h en daar aangekomen rond 8h50. Daar nog gewacht tot 9h maar er daagde niemand meer op dus vertrokken voor een triestig mtb ritje. De rit stelde me teleur en toen ik aan de bevoorrading kwam had ik het helemaal. Ik heb daar 1 stukje banaan in mn mond gestoken er lag namelijk niet veel meer... Nadien begon het te regenen, nog wat meer en dan besloten om naar huis te rijden. Plots viel het me in dat ik geen sleutels meehad :twisted: Dus dan maar naar poeke doorgereden in de regen. :twisted: Het was dus een duurtrainingetje van 109km met een lauwe douche gedurende de laatste 65km 8-
)
parcours
Eric
Za 9 aug Tt Varsenare
Twas een plezant ritje mannen jammer dak jullie nie veel heb gezien :D :D :D :D . Moest een paar keer m'n longen open zettn want anders komme te wild up me velo dak een mooie vrouw zie . ;) ;) ;) teveel met bakkertje gereden en die ziekte over gekregen ;)
Ook gezien dat Wim toch beetje kan rijden met een velo .
Jurgen
Was inderdaad een plezant ritje met leuk gezelschap er bij, soms wat ploeteren maar dat nemen we er bij ;) heb ondertussen Willem leren kennen die ook een serieus tempootje uit zijn benen kan rukken :lol: :lol: :lol:
achteraf een zonnig terrasje en meer moet dat niet zijn ;) ;) ;)
@follow ik zou toch mijn naam varanderen naar speedy mocht ik van u zijn :D :D :D
grtn leverancier
Zo 3 aug groepsrit
leuke groepsrit gehad met een aantal stukjes in het parcours dat ik nog niet kende. Twas heel lang geleden dat ik nog eens met Kurt en Wouter en David Vdb samen gereden had. Den Jurgen zat in forme en dat konijn dat hem nog herkende van vroeger was niet op tjd weg....Achteraf nog wat keuvelen bij de BBQ met een wat langer apres dan gewoonte. Bedankt Greg voor de TT en bedankt Stef voor de organisatie van de BBQ
ERic
film
foto's
parcours
Zo 27 juli Tt SINT-
JAN-
IN-
EREMO
vanmorgen ritje gedaan met zoon ( Polder en Krekentocht in SINT-
JAN-
IN-
EREMO)
tocht in mooie streek +, en nu komt het :cry: :cry: :cry: twas een tocht georganiseerd door boanejannetten lange saaie dreven -
technisch 0 -
, bos 0 -
, slijk 0-
, bevoorading 1 die we 2x moesten passeren maar tweede x was die weg :shock: :shock: en op de 1ste keer hadden ze water en sportdrank ? , prinskoek en droge cake dus -
-
-
-
-
, zoon zijn drinkbus was leeg na 45km dus met droge mond verder gefietst , komen we bijna aan zijn ze de bepijling al aan het weg doen best dat ik gps kon checken waar we zaten , en geven we bonnetje af voor boterham tja ook niets -
-
-
-
-
-
-
-
-
, best dat we onze drank niet moesten betalen :evil: :evil: :evil: ,
wel tof van zoon 61km en gem 18.5 ( en nog maar 11 jaar ) kzal nog afzien
Miguel
Zo 27 juli TT Lichtaart
Vanmorgen een zeer leuke tocht gereden in Lichtaart.
Een tocht met zeer veel bospassages en single tracks die op snelheid genomen konden worden :D
En dat dan nog afgewisseld met enkele zandstroken :D
Hier en daar ook wat technische stukken door boomwortels.
Enig minpunt aan de tocht was de grote opkomst, van in het begin tot bij kilometer 42 (waar de splitsing 48 -
rijden, maar het was nog leuk doordat de snelheid er bij de meesten tocht wel inzat.
Terug aan de auto gekomen met 61 km op de teller (dacht eerst dat dit wat kort zou zijn voor deze streek, maar de beentje waren redelijk leeg bij aankomst)
Gregory
Zo 27 juli Tt opwijk
V
andaag gestart in opwijk ,twas een leuk parkoer maar iedere meter was het uitkijken naar losse stenen op sommige plaatsen nie te doen en gevaarlijk maar al bij al goed door gekomen al wast soms een beetje bibberen en wie mij kent moet het als erg zijn é. :twisted: :twisted: :twisted:
Twee maal vol in de remmen moeten gaan voor de wel gekende geulen op de single tracks die verstopt zaten onder het gras met andere woorden twas een tocht om nie te vergeten van de hoeveel keren men tikker op hol sprong ! :( :(
De andere editie van Opwijk vonduk toch beter. :roll: :roll:
Nog bij aankomst een Red Bull gekegen van die lieve dames van Red Bull en de dag kon niet meer stuk. :oops: :oops: :oops: :oops:
Op naar de groepsrit van volgende week! :P :P :P :P :P :P
parcours
Franky
Zo 27 juli ritje int ronde
Deze morgen gestart met Tram4, Bakkerke en Bushrider. Met o.a. schiervelde als opwarming, richting de keuneleute via enkele leuke off road stukken. Na speelblosje naar Houthuls getrokken, bosje meegenomen en enkele pittige zandstroken die als twee hongerige rottweilers aan m'n benen hangden :mrgreen: en zo terug naar huis. Ritje om U. tegen te zeggen, Leuke apres :D :D :D
grtn leverancier
parcours
plaatselijk TT gereden zodat we de wagen niet in moesten op Marc na ;)
Na de gitsberg omhoog gereden te hebben direct koers gezet naar Schiervelde en daar enkele opwarmingstoerkes gedaan op het mtb/cyclo parcours daar.
Om 8u40 dan Eric en kandidaat grysperre Wim verwelkomt. Aangenaam kennis maken Wim.
dan reden e over oostnieuwkerke naar Westrozebeke, Keuneleute enzz werd daar beklommen en afgedaald zonder veel fantasietjes.
Vandaar richting Houthulst om er rond en door het bos te rijden. Dan naar de klimmetjes tss houthulst en staden. Daarna naar de Geyte langs het Fraizeboerinneke :D :D :D
om af te sluiten met een paar klimmetjes te Hooglede en dan af te dalen naar Café Den Engel en er op terrasje nog eentje te drinken.
ideale rustige zondagmorgen rit.
Stefaan
Za 26 juli tt Wijtschate,
Deze morgen iets na 08.00H gestart voor de 60 in een stralend weertje.
Alles op gezapig tempo, en wrrsch door de 3 weken goed leven zonder fiets en afgelopen 10 dagen toch enkele lange pittige wandelingen , de benen toch moeten loskomen de 1e km's.
Voor een eerste editie is het betreft organisatie af , goed gedaan en vooral zeer duidelijke pijlen (zelfs ik ben niet fout gereden :oops: )
Maar in alle eerlijkheid ben ik betreft parcours toch op m'n honger blijven zitten gezien de streek , denk dat het percentage off road laag was voor die regio idem voor de hoogtemeters (het zou me verbazen als die de 500 overstijgt)
Het echte lekkers in die streek weinig of niet gezien , wel enkele nieuwe dreven...maar daarvoor ga je niet naar ginds.
Om een typische kemmel rit te rijden moet je deze niet doen , wil je een gewone 60Km (al had ik er maar 55 :?: ) rijden met wat hoogtemeters mssch wel.
Soit , dat ik om 11.15H al thuis stond was vandaag mooi meegenomen en nieuwe organisaties moeten we toejuichen.(al had ik het geweten had ik wel een half uurtje later gestart met greg en sandra , sorry)
Organisatie dus laten zoals het is en het parcours nog wat bijstellen en we hebben er terug een mooie bij.
Grts
Kuba
KUBA
Ma 21juli tt st denys westrem
Samen aangezet met Sandra, Gregory, Franky, en Migs voor deze tocht. Lang geleden dat ik Sandra en zeker den Miguel nog gezien had. Aan de eerste bevoorrading koos Sandra en Greg voor de 45 maar vond dat wat kort. Migs en Franky en ik zouden gaan voor de volle 75 maar ik moest ze laten omdat ik beloofd had om te helpen op een loopwedstrijd aan de markt van Roeselare en wilde rond 12h30 thuis zijn. Een gewoon tochtje met 2 mooie bosjes niet veel speciaals maar heb me geamuseerd. Sorry vrienden dat ik niet langer kon blijven
parcours
Eric
Vandaag gestart met 5 pers. in Sint-
Denijs-
Westrem op een vlak parkoer langs boere wegels en landelijke paadtjes die er verbazend kurkdroog bij lag. :o :o
Over de toer op zich geen hoogvlieger maar toch beter dan niks . :roll: :roll: :roll:
Er zaten een paar mooie stukken in maar ook één slecht stuk die ene die juist naast de autostade lag met hoog gras waar het zoeken was om nie te verongelukken ! :( :(
De bevooradingen waren simpel maar goed,,juist na de 2de bevoorading op een single trek had migs nog zen band van de velg gereden maar op 2 sec. was het gefixt . :P :P :P
Bedankt gasten voor het kort samen zijn mo twas
lang geleden dat we nog eens samen reden !
Franky
Zo 20 juli TT Neufmaison
Vandaag samen met Sandra de toertocht in Neufmaison gaan rijden, en het ons zeker niet beklaagd.
Ik wis dat er heel wat moois te vinden was in de streek, en de organisatie had de mogelijkheden goed tot zeer goed benut.
Hier de link naar de rit:
Zou een ideaal ritje zijn om eens te rijden als groepsrit, misschien iets voor begin September?
Gregory
Za 19 juli TT Zwalm
Vandaag dus gekozen voor Zwalm en het me niet beklaagd.
Was slechts voor de derde keer dat ze deze rit organiseerden en ik moet zeggen: meer dan geslaagd. Met zo'n streek in hun achtertuin is het natuurlijk ook niet echt moeilijk.
Gekozen voor de 65 met een goede 1000hm's en al snel duidelijk dat de warmte vandaag de grootste tegenstander zou worden. Voor degene die me een beetje kennen, het water vloeide bij momenten met beken uit mijne helm :shock:
Bepijling kon beter en de 2 BV's waren nogal basic wat betreft aangeboden lekkers maar we zijn de laatste weken al verwend geweest op dat gebied. Vandaag dus efkens back to basics 8-
)
Parcours lag me wel met vooral tussen de 1ste Bv en 2de BV de mooiste stukken. Hier en daar toch wel nog een plaske waar er door moest gereden worden.
Echt enig minpunt vond ik de bewaakte fietsstalling waar 50cent moest voor worden neergeteld. Soit, had m'n eigen slot mee dus dat kwam goed uit.
Na 63,8 km nogal uitgedroogd en oververhit aangekomen en me direkt een dubbele lichte cola achter de kiezen gegoten.
Op de terugweg naar huis nog genoten van een uurke in de file ... in de volle zon ... en bijgevolg vandaag langer in de voiture gezeten dan ip m'n vlo :evil:
Thuis gemerkt dat de latex nog maar eens z'n dienst heeft bewezen. Vond al dat het slijk moeilijk van m'n fiets ging en maar bleef hangen. Dan pas gemerkt dat de latex tegen m'n kader moet hebben gespoten en zich tot een slijmerige slijkerige substantie had verwerkt :lol: Klein kapke in m'n buitenbant maar nu perfect dicht :mrgreen:
Willem
Za 19 Juli TT Aalter
Vandaag vroeg gestart in Aalter om de hitte wat te vermijden, over de tocht kan ik kort zijn, de gekende stroken met volgens mij iets te veel weg voor de streek. Hier en daar zelf een stukje bij gereden om wat technische stukje die niet in het parcours zaten erbij te nemen.
Onderweg ook enkele keren misreden door niet zo goed geplaatste pijlen.
Morgen start ik normaal in Neufmaison, nog nooit gereden, maar de streek daar een beetje kennende kan dat daar wel een leuk ritje worden.
Gregory
Vandaag gestart in Aalter in droge omstandigheden en een heel goed berijdbaar parkoer dat toch 90% verhard en bijna kurkdroog bij lag . :o :o
Zeker geen toprit maar dan moet je de knop omdraaien en denken iedere km is een gewonnen km en meer ist nie. :idea: :idea: :idea:
De bevoorrading daar en tegen was heel goed en zeer uitgebreid! :P :P
Nog chauffeurke tegen gekomen in Bulskampveld ,nog een korte babbel gedaan en dan heel op het gemak richting huiswaarts gereden.
Een goed raad :luisterd nooit naar de weerman want als het van hun zou afhangen moeten we nooit meer rijden! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Franky
parcours
hier vandaag ook een ritje gedaan,begon goed mé die trapjes wat dan ook wel het spectaculairste v/de rit was ,daarna wel veel bane :evil: maar ook toch enkele nieuwe stukjes waar nog nooit langs gereden was.super bevoorr =D> =D> =D> ,lekkere koekies in overvloed en zéér goede sportdrank.toch een mooie en goede organizatie
achteraf nog een lekker pasta bekertje =D> =D>
t'vrouwtje ook weer op de velo,wederoptreden geslaagd na een maand of 7 wegens spierscheur :evil: :evil:
ook nog een praatje gemaakt mé franky v/de grysperres maar ja we hadden tijd te kort
Johan
Zo 13 juli TT Bekkevoort
Vandaag naar Bekkevoort geweest met Migs en zoals voorspeld en uitgekomen een regen vrije morgen had !
De tocht op zichzelf was niet super maar wel tof met lange klems en dalingen een mix van Oud-
Heverlee en Rillaar, de eerste 40km op een gezapig tempo gereden met zo'n 380hm aangekomen aan de 2de bevooradig die heel uitgebreid waren met alles derop en der aan TOP!!
Daar zagen we dat het nog 20km was naar de volgende bevooradig en nu 480hm moesten verwerken :o :o :o ,ik met een smile en Migs met een diptje :evil: :evil: maaar hij heeft het mooi doorstaan na twee gillekes en de nodige druppels zweet :twisted: :twisted: :twisted: .
Een kort pauze genomen bij de 3de bevooradig nog de laatste km afgewerk en een aprêtje gedaan en toch een mooie rit gedaan niet al te technisch maar toch een pittig ritje met niet overdreven veel slijk want de ondergrond was nog hard en de bovenlaag was op sommige plaatsen glibberig :P :P :P .
ik was alvast voldaan anderzijds Migs een beetje ontgoocheld door de weinige technische stukken in het parkoer. :cry: :cry:
Franky
Zo 13 juli ritje op de weg
Zondag ochtend met Eric en Turfke een tochtje gemaakt op de baan wegens teveel regen vooraf.
Vertrokken bij Eric richting Kachten, Moorsele, Dadizele, Beselare, goed voor 69km.
Ideaal om een conditie waarbij regelmaat ontbreekt, terug wat te verbeteren.
Zo 7 Juli TT oud-
heverlee
Vandaag een hele mooie toertocht gereden met Greg en Migs,ééntje om te koesteren met hele mooie technische klim's en afdalingen echt een supertocht met prachtig weer .
Het enigste min puntje misschien is de vele valpartijen van Migs en de toer moeten inkorten door technisch probleem met de ketting .Bedankt wi gasten twas super leuk vandaag in oud-
heverlee !!
Franky
Parcours
Za 6 Juli TT Raketmannen
Vanmorgen gestart in de regen rond 7u20 in Geluwe voor de 1° Raketmarathon, bij de start nog even blakie gezien (sorry dat ik niet wachte, maar wilde onmiddellijk mijn eigen tempo rijden). Was een mooi ritje, met enkele technischere stukjes met als hoogtepunt de passage door Wingle.
Onderweg enkele keren misreden, rode pijlen op een natwegdek zijn blijkbaar niet zo goed zichtbaar, hierdoor voldaan aangekomen in Geluwe met 158km op de teller.
Gregory
Zo 29 Juni TT Maurage
Geslaagd mtb weekend achter de rug,
gisteren de 100km gereden in Flobecq met de nodige hoogtemeters op een voor mij volledig bekend parcours.
vandaag gekozen voor Maurage, rond 8u daar gestart voor de 65km, zeer mooie tocht, eentje om te onthouden voor volgend jaar (5 tal terrils met redelijk technische passages en een passage nabij de scheepsliften van Thieu) al mag het voor mij dan wel iets droger zijn, twee grote regenbuien te verwerken gekregen waardoor dat ik precies een waterkieken was op het einde. In combinatie met de regen van gister zorgde dit ervoor dat de terrils er glad bijlagen en het op sommige plaatsen wat modderbiken was.
Gregory
Zo 29 juni TT Westrozebeke
Gisteren samen met Eric vertrokken voor de 80km. Lichte regen toen we vertrokken tot aan 1e bev viel parcours nog mee. Alleen de lus ernaartoe over de weg begrepen we nie. Terwijl we er op 50m van gepasseerd waren???. Parcoursbouwer was duidelijk zat ofzo. Na de bev richting gits waar idd veel road in zat. Het begon heviger te regenen en ik ben dan ook terug naar huiis gereden na overleg met mijne compagnon. Die duidelijk vant zelfde gedacht was. Een 50tal km gereden en om 10u thuis. Jessie deed bijna een verschot op toen ik in men bloot gat door de bakkerij liep :p hihi
Stefaan
Za 28 juni TT Westrozebeke
Om 08.00H gestart met Willem , het parcours lag gewoon poerdroog wat eens mooi meegenomen is maar t'was algauw duidelijk
dat we hier geen enkele vorm van uitdaging of euforie moesten verwachtten.
Op de 4 bevoorradingen is niets aan te merken maar deze moet je doen voor de KM en das al , denk ergens 50% "onverhard" (boerewegels en euuh boerewegels)
Het weer was wel veel beter dan verwacht , zelfs e bitje warm al kan da ook an iet anders gelegen hebben :D
Aan de laatste bevoorrading nog Blackie gezien en allen samen terug vertrokken al was het maar voor efkens , de laatste 10Km het tempo gezakt en dus Willem laten rijden (had nog een eitje te pellen met mij van paar weken geleden , bij deze ston we were effen :lol: ;) )
Iets na 13.00H voldaan over de meet gerold met 116Km , nog samen ne worst in ons keel geduwd (nee bakkerke t'is nie wa ge pijst :o ) en huiswaarts.
Willem , Merci voor de compagnie.
Grts
Kuba
Zo 22 Juni TT Belle
Bailleul oftewel Belle,
Deze morgen gestart om 07.30H met Franky en Migs.
Op eigen tempo naar de 1e bevoorrading gereden en daar efkens achterrem gecheckt , jip jip t'slepen was voor geen haar gebeterd en dus maar beslist het lot niet te tarten en de 67 te volgen.
Naar de 2e bevoorrading en idem dito , hoe meer km hoe hoger het brokske weerstand werd , zelfs moeten bijduwen in het vals plat naar beneden was een must maar uiteindelijk niet mogen klagen want zonder "panne" kunnen uitrijden.
Van de 2e bevoorrading voort dan mooi samen gebleven onder een stralend zonnetje en ja de 1e stofwolken zijn een feit...zalig.
Wat ook gezegd kan worden van het parcours , zelfde streek als dikkebus maar daar stopt iedere vergelijking , deze mannen weten duidelijk waar ze mee bezig zijn dus deze staat met stip genoteerd voor volgend jaar.
Alleen ikke en pijlkes :roll: :roll: k'moe deze manier van bepijling precies nog gewoon worden.
Merci aan de compagnie en speciale vermelding voor de MIGS , om nog nie zovele gereden te hebben reed je deze toch vlotjes uit , sjappoo. En Franky a vandage de justen drank EN velo mee :lol: :lol: :lol:
Nog nen korten apres me de bende , dus geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba
Schoon toerke gereden en we waren niet gespaard van pech. Stef 2x plat en Mark zn ketting tss cassette en wiel. Dan maar geopteerd voor een kortere afstand en door stef zelfs een mooi privestukje ontdekt!!!Bijaankomst nog Kuba, Franky en Migs gezien en bij het naar huis rijden Isabel en Frank nog een goeiendag gezegd. En Stef, de wind was op kop zulle naar huis :? Parcours http://connect.garmin.com/activity/526337285
Ps gregory 310 km dit we oesje
tram4
Parcours
Zo 22 Juni ritje op de weg
vandaag een lekker trainingstochtje gereden met Gianniboy in Beveren van een 120km en twas plezant goe weer ,mooie wegen en een vlot tempo.
Vertrokken daar om 7u40 en terug om 11u20 met een tussenstop waar we ons op een terraske hebben gezet in Moerbrugge.
Jaman Gianni wie gaat er jou kloppen in Woumen ?????
Zal maar in dienst rijden van je daar om gaten dicht te rijden :D :D :D . of het zou moeten zijn dat we kunnen sprinten voe een prijske :D :D :D .
volgende week zaterdag terug een ritje met de koersvelo in Veldegem en zondag met de mtb daar
Jurgen
Zat 21juni TT Moen
Moen, Steenbakkers, prima weer, 21 juni begin van de zomer, alle copains van de LCMT van 3 weken geleden aanwezig, 100km in het vooruitzicht en de benen voelden eindelijk weer "normaal" aan na m'n avontuur van eind mei. Kortom het kon al niet meer stuk voordat er nog maar een meter gereden was.
Het stuk tot aan de tweede BV op de Kluisberg (2x zelfde BV) kon het meeste bekoren. Daarna een lang verbindingsstuk richting Mont St Aubert met vooral lange, stoffige, hobbelige dreven, werden ook nog redelijk geapprecieerd. Al mocht er hier en daar wel een "steentje" minder liggen. En 't mag gerust nog eens regenen want bij momenten voelde het aan als fietsen in de duinen, incl. duingras.
Ondanks de 3 beklimmingen op de Mont St Aubert kon er daar meer uitgehaald worden. En het stuk terug richting Moen: veel te veel baan voor een mtb rit.
Soit, de minpunten van deze rit werden ruim gecompenseerd door een tempo die soms meer weg had van een doorgedreven cyclo-
training :oops: :oops:
Toch overal, zij het soms met enige vertraging, m'n haakje kunnen aan vast slaan en zodus redelijk moegefietst terug in Moen aangekomen. Daar nog twee welverdiende "echte" cola's en een braadworst achter de kiezen gestopt, om dan in sneltreinvaart terug richting Zedelgem af te zakken.
Dikke merci aan m'n 3 medegezellen van deze morgen (Bush, Alexbiker en de Witten).
En 't moet gezegd zijn, den Bush kan niet verdragen dat iemand anders probeert kop te doen. :D Gaat hem gelijk nog een beetje harder rijden :shock:
Ook toen de Witten efkens het idee had om een liedje fluiten achter de rug van den bush, heb ik hem meteen tot de orde geroepen en hem toch met enige aandrang gevraagd hiermee te stoppen. Gelukkig had den Bush niets in de mot :lol: :lol: :lol:
Willem
Zo 15 juni TT Dikkebus
hmm, ik had me overslapen, snel wat binnengespeeld en de fiets op. Stef en Marc zaten waarschijnlijk te wachten en ik had nog 16km te doen tot de start, in 14min onhaalbaar dus gebeld dat ze mochten aanzetten ik zou ze wel inhalen (sik ). Na het inschrijven nog wat gewacht op Gianni die juist aankwam Nog een klapke gedaan met Jagermeister en iets na 9enen met 2 op weg. Er een mooi tempoke op kunnen aanhouden en het steentje mooi kunnen ontwijken (met dank voor de verwittiging). Tijd voor wat eten! Net op het moment dat we gingen vertrekken kwam David toe. Hij had een klein stukje van 20 km gezeurd maar dat nemen we hem niet kwalijk ;-
Gianni was van plan om de 54 te rijden maar na 38km was hij nog steeds bij ons :-
) Oei, tijd dus om ons te verlaten. Samen met David verder gereden tot aan de kemmel waar hij mij alleen gelaten heeft. Delaatste 10 km alleen afgehaspeld en daar aan de start aangekomen iets voor 13h. Tijd om naar huis te fietsen. Onderweg vertraagde een zilverkleurige golf het raampje zakte en wie zat daar in "den Jonas" hij had blijkbaar ook den groten gereden en kwam me eventjes goeiendag zeggen Tof!
Me weer voor de laatste 25km over mijn stuur gebogen om de laatste 25km tegen de wind te beuken. De laatste 8km waren zwaar omdat ik een hongerklopje kreeg . Bevend van de honger thuis snel een recupke gedronken, twas hoognodig!
Mooi droog parcours en leuk gezelschap tot de volgende en sorry Marc en Stef tzal (waarchijnlijk) niet meer gebeuren ;-
ps was je op tijd thuis Gianni?
Eric
leuk ritje 3u11min47sec bewogen en aan de bev ong 3min stilgestaan.
No time to waste dus IDEAAL voor mij. op hartslag gereden 155. Duurritje voor mij en Marc. bedankt om nu en dan te wachten sjoeke ;)
nog 2 billen gekletst aan km 50 ook :)
Stefaan
Dikkebus, :evil: :evil: wa was dadde ollemolle
-
In het 1e gedeelte van de rit het betere servicewerk meermaals geoefend (allez franky dan en wieder kijken :oops: ) , platte band(en) / soepappe die tegenstribbelt enz.
-
Rond Km40 krijgek daar plots poeppeklets :shock: :shock: en k'ware nochtans zo brave :cry: :cry:
-
Ne km of 4 verder wordek daar de pas afgestoken door ne half verwilderde grysperre volop in afdaling (jaja dezelfden van de poeppeklets) dak zowaar los de doornstruik induik :o :o :o ;)
-
vanaf dan krijgt mijne medestrijder frankyboy den enen klop achter den anderen dat hij er op een moment volledig door zat en zowaar net geen appelflauwte kreeg , zeker 7 van zijn negen levens verspeeld en getjoold lik de beesten amai (ka zeer in zien plekke NOT :lol: :lol: :lol: ) => en wetende dat hij net ervoor zomaar efkens , zoals ik hem al eerder zien doen heb , de trappen van den zwarten berg vlotjes omhoog rijd :!:
-
Om dan nog te zwijgen van de foute informatie die ons verstrekt werd door Willem wilhemski , 2 plassen jaja , wen ze speciaal geteld en het waren er niet minder dan 11 :!: :!: manman en ikke die dor just nie moe van weten seg pffff en t'waren dan nog van die kloteplassen waar je makkelijk rond kon rijden :lol: :lol: :lol:
Maar allez , hoogtepunt van den dag ..... de toch wel enkele mooie afdalingen 8-
) / de 2 x beklimming van de kemmel :mrgreen: en evenveel afdalingen van den dezen via de zijkant langs de trappen :P
One to remember me dunkt :!:
Grts
Kuba
Een weekend naar de ardennen (zonder fiets) en wat drukke weekend's, kortom toch enkele weken geleden dat ik had gefietst.
Eerst de vrouw laten uitslapen en dus niet afgesproken op het forum.
Ik denk thuis rond 8u30 ben vertrokken. Ik zag op het forum dat de starttijd 8u30 was en het 20 km was tot de eerste bevoorrading.
Ingeschreven voor de 75km, terug in de auto tot aan de eerste bevoorrading in de hoop andere Grysperre's tegen te komen of te worden ingehaald. En jawel Eric en Gianni stonden aan de eerste bevoorrading.
We zijn direct vertrokken goed voor 45km, want ik sloeg het begin en eindstuk over + een hoop hoogtemeters, ideaal voor mij.
Leuk terug te fietsen met Eric en leuk om Giani terug te zien, dit was een poosje geleden.
Leuke tocht op gekende wegen, de klimmen begonnen door te wegen. Als laatst de Kemmelberg waar de benen al zwaar begonnen te worden.
Daar afscheid genomen na een kleine 2,5 muur klimmen en dalen.
Volgend weekend terug in het Heuvelland, zonder bike weliswaar.
Groeten.
David
foto's
Za 14/06/14 regiotour
onderweg naar de start vanuit adegem nog redelijk wat regen verwerkt :evil: maar gans de rit in droge omstandigheden afgewerkt,weliswaar int begin onder dreigende donkere wolken :evil:
k'moe zeggen,k'wistniet(meer) da mtb-
en zo lastig kon zijn haha :lol: ,wa trager rijden zou misschien ook helpen :-
in maar voor mij gaf het niet deze keer,twas ook al 3maanden geleden denk ik dak nog eens int veld gereden heb.6 bevoorr is genoeg voor mij :-
D :-
D :-
D ,juist het lusje van herzele overgeslagen,aldus kwam ik toch aan 133km,
me toch gejeund!
Johan
ma 9juni TT Tournehem
Een tweetal weken terug afgesproken met Franky om de "Ultra Raid des Marcassins" in Tournehem-
zich tijdens de laatste dagen echter nog afschrikken door de gevallen onweersbuien en de weersvoorspellingen.
Ik gisteren dus alleen naar Tournehem getrokken voor een solo van 120 km. Doordat er meer dan 4000 deelnemers verwacht werden ervoor gezorgd dat ik daar al was tegen iets na 7u. Ik was blijkbaar niet de enige die hier zo over dacht, want bij de aankomst in Tournehem ontstond er zowaar een file richting de parking dit toch nog vlot bereikt werd door de aanwijzingen van de organisatie. Rond 7u20 mijn stuurnummer gaan ophalen en snel gestart om voor de groepsstart van 7u30 te zijn en zo uit de drukte te blijven.
De tocht starte rustig met enkele aanloop klimmetjes op brede paden met stenen (een beetje vergelijkbaar met de off-
Wissant), na enkele kilometers kon het echte werk beginnen en kregen we meer bos voorgeschoteld met heel wat singel-
tracks en hier en daar een redelijk streepje modder.
Bijna de volledige rit samen gereden met een Franse biker uit de omgeving van Parijs. De eerste 40 km vooral ingehaald geweest maar daarna de een na de ander zelf opnieuw beginnen inhalen.
Iets voor 16u terug aangekomen in Tournehem met 122km en 2500hm op de teller,
deze rit zal zeker nog op mijn kalender staan, maar dan wel graag een iets drogere ondergrond, was op momenten toch wel het maximum aan modder voor mij.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen toch droog aangekomen op enkele druppels na geen regen gezien.
Gregory
ma 9 juni TT zwalm
Vandaag in zwalm gereden samen met Migs en zijn zoon ,migs voor de 25km en ik voor de kidstoer.
Door de hevige regenval van de laatste dagen vertrokken met de mudbike met nobby nics mo was da een afgang het parkoer lag er kurkdroog bij dus men echo gekwets en een fiets die nie loopt,ik maar stampen en da spel ga nie voorruit.
Enkel een kleine bui'tje gat na de eerste bevoorrading maar da was het.
Volgend jaar zien ze me zekers terug! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Franky
parcours
Zo 8 juni TT Sijsele
Naar halfjaarlijkse gewoonte, richting Sijsele afgezakt. De rit is als volgt samen te vatten: lange dreven, oude spoorwegbeddingen (dus ook lange dreven) en hier en daar een korte track in een boske aldaar. En dit alles overgoten met een sauske van mooze met als toetje een paar Kuba-
plaskes. Kortom, geen verslag de naam waardig, ware het niet dat er een kleine bende ongeregeld me aan de start stond op te wachten: Greg, Kurt, Franky en Miguel. Looooong time no ride. Moeten vaststellen dat MTB-
en ook wel eens "letterlijk" leuk kan zijn. En we niet altijd onze voldoening moeten halen uit de geleverde prestaties van de dag.
Zodus een prima voormiddag gehad al liep het voor mij bij momenten nogal stroef door een koppel stramme bilspieren opgelopen vrijdag op de school-
papadag-
van-
dochterlief (zie hierboven) :) . Bijna ook een mentale inzinking gehad toen de Kuba plots een gat sloeg :mrgreen: gelukkig was de 2de BV daar :D
Aan de clowns van deze morgen: merci, aan alle anderen: ook een merci :D
Turfke
Zaterdag : met de dochter en zoon van m'n broer de 40 gereden van gullegem samen met greg , plezant wa klappinge te hebben en intussen t'jong geweld aanschouwen. Was plezant en merci aan greg voor de compagnie.
Zondag : Niets toe te voegen aan t'verslag van Willem , altijd leute en hier een daar eens de benen strekken want van t'parcours moesten we het nie hebben , dus albijal toch geslaagde voormiddag en t'was al veel te lang geleden da we eens samen gereden hadden.
Wat hebben we geleerd.
* Greg en Franky hebben geen geheimen meer , we rien daarvoor ols te lange toope ;)
* Willem , nog altijd uiterst aangenaam gezelschap....die weet wat Juliëne snijden is :lol: :lol: en ik mo knikken ofdak het ook wist :shock:
* Mo diene MIGS , ge kunt em nie genoeg in de gaten een , en laat ge efkens uw aandacht verslappen edde onmiddellijk ongewenste intimiteiten an uw broek of staat t'water in uw schoenen olsem weer eens naast u (doelbewust) :o in een plas duikt de pilsjaar :lol: :lol:
En vandage mssch vanavond nog een ritje maar denk dat de zin er niet zal zijn na een dagje fundamenten delven :?
Kuba
ritje op de baan
ritje met marc en gianni opt gemak :s :s :s ti mo lik daj tnoemt ee
110km aan .... met 2 leeg banden den technieker van dienst a ze werk wi :) ikke binstn achter drank gewist :)
laat on zeggen dat een leuk ritje was en zelfs efkens verdwaald geweest tot we bij chauffeurke ze stroate kwam in adegem :) herkende me weere tunne :)
nog een cadeautje achtern gelaatn en weer weg want je wa toch ne thus den pilsjaar.
leuke rit enne redeljk vlot ook :) sjapooooo gianni met u kleene wielkes azo rien pfjoeeeeewwwwww
Stefaan
zon. 1 juni, Vtt Malmedy -
geromont
Zondagmorgen om 7u gestart met fiets uit Trois-
Pont richting Malmedy. :o
De benen waren nog enorm stijf van de donderdag in Waimes en nog paar bloso routes van de vorige dagen in en rond Trois-
De rit was eigenlijk bijna zo skitterend als die van Waimes , gewoon de max. :D :D
Jammer dat de benen beetje moe waren en nie alle klims gingen zo als ik het wilde. :(
Paar mooie riviers oversteken , prachtige single tracks en dat bij 20gr en stralende zon 8-
) 8-
)
Ik heb er een top mtb weekend op zitten met 185km op teller en 29oo hm
naar mij normen toch nie slicht ;)
Nu rustig verder conditie opbouwen om nog beter te zijn tegen de zomerreize na de Mont Ventoux 8-
Cloaysje
Zo 1 juni TT De Panne
een zeer mooie rit gereden in de Panne. Samen met jurgen om 8u vertrokken.
Mooie technische stukken onder de wielen gekregen. Es kort de noordzee aan onze linkerkant bewonderd.
koksijde was fijn vertoeven in da technisch stukske vant leger.
Fijne voormiddag beleeft. Merci Jurgen enne sjapoo ge rij toch al vele beter moetek zeggen.
greetz
Stef
Zo 1 juni TT Lovendegem
Vandaag dus de TT in Lovendegem gereden. Met de fiets vertrokken vanuit Poeke om 20km verder in Lovendegem de 60 km te rijden. De beentjes voelden goed aan en ik was alleen en het parcours nodigde uit om er de pees op te leggen. De enkele leuke single tracks zaten tussen km 30 en km 40 waardoor mn gemiddelde van de tt zakte van 27,8 naar 27,1 maar daarna weer brede drevenen zo kn ik ook het tempo wat opdrijven. Na 62km had ik weer een gemiddelde van 28,1 op de tt wat veel zegt over het parcours, droog en supersnel. Vandaar weer een kleine 20km naar poeke maar dan op het gemak, ik had iets meer gegeven op de tt om aan de 28 te geraken ;-
).Geen hoogvlieger deze TT ik denk dat er niet meeer dan 50% off road zat maar heb me tockh geamuseerd...
parcour
Eric
za 30 mei ritje kemmel
Vrijdagavond op t'laatste gat , want wist niet of ik nog een fiets rijdensklaar zou krijgen :roll: , beslist om zaterdagmorgen toch te rijden al was langemark geen optie.
Intussen vlug even ge sms't me mijne intussen vaste strijdmakker franky en die had wa km nodig , reeds snel beslist een van m'n vaste ritten van vorig jaar te rijden , niet te lastig maar toch ideaal voor een goei traininge.
Dus om 07.00H thuis vertrokken en via den binnendoor om zo op de flank van kemmel te arriveren alwaar even een korte verpozing en gelegenheid tot 1e selfie (ne mens moe mee me zijne tijd he :lol: ), dan vertrokken rond kemmel om zo de onverharde beklimming te doen die aan de korte kant van kemmel aankomt (je zal hem wel kennen) en deze erbij genomen.
Nu het bij 1x gehouden...voorlopig :twisted:
Daarna terug via liederlijke wegen teruggereden en aangekomen met net geen 90Km en ergens +/-
thuis.
T'was mooi weer en is een rit die ik al ontelbare keren gereden heb ( vorig jaar dus) maar toch nooit verveelt en een goei traininge is (vind ik dan)
Geslaagde voormiddag dus.
Ons gemiddelde zal ik nie posten want ke just t'verslagske van Eric gelezen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Vr 29mei TT Wechelderzande
Gisteren samen met Sandra de TT in Wechelderzande gaan rijden, was een leuke tocht.
53 km waarvan 50 off-
road door de bossen, wat brede dreven afgewisseld met enkele single-
tracks
Gregory
parcours
Zo 25 mei TT Rollegem kappelle
gisteren dus een plezant ritje gekregen. Moest dit in droge omstandigheden kunnen gereden en georganiseerd worden Zou een westvlaams topperke zijn.
mooie lange offroad stukken te vinden daar. Gepeperd met wat technische stukken en een sausje van vettige brij in stukskes alwaar het zelfs tot puree was herleid. De heuveltjes langs de otostrade kortrijk lagen er zelf met een bruinachtig sausje overgoten bij waardoor erop rijden mij niet lukte. Toch de steile niet.
Als dessert wel nog Kuba een banaantje zien smullen zo sexy als die met die banana in zen mond ging man man man. Moestet nie in klaarlichten dag geweest zijne stond ik niet in voor de gevolgen wi'je hihihi
Groepsritje wel bij eerste splitsing per abuis de groep verlaten met de Slappetieze2. Aan de 2e bev dan maar de weg naar huis genomen want begon me toch teegn te steekn dat slijkgedoe. Kweetn weer zeker dat ik zulke slijk affaire's in de komende weken/maanden en misschien nu es jaarn nie meer ga doen.
Greetzzzzzzzzz
El bakkero ;)
Onder een zonnetje aangezet naar Ledegem waar de Follow al aanwezig was. Ingeschreven en wat later kwam de rest eraan. Ja mooie rit maar ondanks de overvloedige regen van de zaterdagavond was het toch jammergenoeg een soort van modderrit, ondanks dat me toch geamuseerd en, ja de Follow is nog geen haar veranderd :lol: :lol:
In de namiddag dan nog koersje gereden aan de zilverberg en zo aan een 130-
tal km gekomen, tevreden
Gianny
Ons idd goed geamuseerd. Spijtig toch van de zware regen de dagen voor de tocht die maakten dat de technische stukjes er niet zo goed bijlagen...ook spijtig dat Deborah en Christof bij de verkeerde Rollegem toegekomen zijn en daardoor ietstie pietsie te laat waren :P
eric
fotokes
Za 24 Mei TT Rollegem kaplle
Vanmorgen met de fiets richting Rollegem-
Kapelle gereden, via enkel off-
road stukken. Rond 8u30 aangekomen in rollegem-
gestart voor de 60km.
De tocht ligt er nat bij maar is op de meeste plaatsen goed berijdbaar. Hier en daar wel een slecht stukje maar van Kuba vernomen dat het slechtste stuk van de dag morgen geschrapt zal worden uit het parcours. De technische stukken liggen er ook glad bij maar met een goede bandenkeuze zeker te doen. (Ik heb vandaag gereden met Continantal Racekings op 2,5 bar en was soms wel wat glad maar te doen)
Gregory
Zo 18 mei TT Herzele
Ik had niets gehoord van Stef en dus mee met Annick naar Poeke en van daar met de fiets naar Hertsberge ... een kleine 47km verder....Daar veel te laat aangekomen, het was 10h45 en voor de 75 kon je maar starten tot 10h. Het probleem was dat ze al begonnen waren met het afpijlen....Maar ze kunnen het parcours op de gps zetten...of toch niet, ze hebben geen internet in de zaal. Plots komt er iemand vertellen dat ze toch nog niet aan het afpijlen ....Dus toch op weg. De tocht was OK, veel off road maar weinig technisch een paar boskes en op en af maar het was goed weer. Na 75km de weg naar Poeke ingezet.Daar aangkomen om 16h15 nen goe duurtraingske
Eric
Samen met Marc hier in Gits vertrokken voor de controle van de heuvelrug route.
77km gereden in een lekker zonnetje.
Stefaan
parcours
Za 17 mei herdersmarathon
De Herder,
Daar ik toch niet alleen wou rijden maar ik nog geen te grote afstanden in de benen heb en dus moet onderdoen voor al ons zwaar kalibers ;) gisteren nog snel afgesproken met iemand van de familie gezien we al ruime tijd gezegd hadden "we moeten toch ne keer samen rijden" en hij had graag eens geproefd van het echte werk.
Ondanks mijn subtiele hint , mssch doen we best de 60 want deze onderschat je best niet , wou hij toch graag de 80 doen , meermaals per week lopen en af en toe op de koersfiets dus da zal wel lukken was de overtuiging :!:
Zo gezegd zo gedaan dus en na ne goeiendag aan de meute grysperres gestart in een stralend weertje , het 1e bos lag er nogal zeepachtig bij dus toch wa opgelet al zeker na dat een biker achter ons na een afdaling los op een boom ging :o gelukkig enkel ego gekneusd.
We deden het heeeel op t'gemak wetende wat nog komen zou , ne smile op t'gezicht en alles liep goed om zo aan de 1e bev te komen.
Toen ik de opmerking maakte , nu begint het pas echt , zag ik al een lichte ongerustheid bij m'n compaan alle gewicht die hij meehad dan maar in de camelback gestoken.
En toen rond km 25.....ging het licht bij m'n compaan volledig uit :o had dit wel ergens verwacht maar eerder in een later stadium rond km 60 ofzo maargoed niets aan te doen.
nog even geprobeerd met enkele van m'n brouwsels hem er terug bovenop te krijgen maar niets hielp, op is op dus maar beslist het parcours te volgen tot aan 2e bevoorrading , al moest er geregeld gestopt worden om hem even van de krampen te laten bekomen en de meeste stukken bergop ging enkel nog al wandelen dus was het voor mij geregeld even wachtten boven , en vandaar uit langs de weg naar de meet.
Toch aangekomen met 60Km en ondanks dit een aangename voormiddag beleefd want David is zeker een uiterst aangenaam mens , die een ervaring rijker is ;)
De rit t'ja das af he al heb ik hem liever iets droger liggen
@Willem , t'was dus inderdaad op een haar na camperen dat we daar deden :lol: :lol: :lol:
OP NAAR VOLGENDE WEEK !!!!
grts
KUBA
Mo Kurtje toch, ge hebt 't minste km's gedaan van de Herdermarathon 2014 mo ge hebt tot nu toe wel 't langste verslag geschreven. Dat op zich verdient al een eervolle vermelding in het grote boek van de Grysperre's 8-
)
Tof van je dat je zoals afgesproken niet hebt vermeld dak ik in het grote bos aldaar de "easy" way gekozen heb ipv van de hard one ... oeps ... euh :mrgreen:
'k Vonde kik de "easy" way al hard genoeg, mo 't schijnt dat de hard ones te voet hebben gegaan :lol: :lol: :lol:
Wat zal ik onthouden van deze 2014 Herdermarathon:
-
dat DOSEREN van in het begin het sleutelwoord is tot succes, en zeker als ge gekomen bent voor de 125 met extra optielus. Daarom ook de Marc en Dieter laten rijden.
-
dat een 28T tandwiel voor mij vooraan ietske te groot is en een 26T of minder beter zou zijn, kom op de echt stijle hellingen power tekort
-
dat in het grote bos er wel nog enkele vettige stukken zaten en afstappen m.i. de beste oplossing was
-
dat Gianni echt wel van het betere ploeterwerk houdt want hoe meer km's in de benen hoe meer hem met plezier door de plaskes begon te rijden ;)
-
dat vanaf de 4de BV m'n medebikers die, voordien van mij weggereden waren, plots begonnen te spreken van de boel in te korten :roll: De traditionele klop van de hamer rond de "80km" ?
-
dat ik 130km gereden heb zonder te vallen 8-
) 8-
) 8-
) wel een keer met m'n edele delen heel onzacht in aanraking gekomen met m'n bovenbuis :evil: Het "hoe" hierrond wil ik jullie besparen maar plots kwam een biker voor mij tot stilstand ...
-
dat naar mijn gevoel de extra optielus maar bleef duren en het extra stukje Muziekbos op het laatste als muziek in de oren klonk ... todat de muziekberg daar plots om de hoek kwam piepen, 't was direkt gedaan met de leute :shock:
-
dat dit voor mij nog steeds Vlaanderens mooiste is met een toporganisatie als toetje erbovenop.
-
dat ik nu al zit te popelen voor de versie 2015
Aan de Grysperre's die zaterdag aanwezig waren (Marc, Dieter, Gianni, Kurt en Gegory): merci voor het gezelschap :!: :!: , 't was bij de ene al wat korter dan bij de andere ;)
turfke
Zo 11mei TT hertsberge
Lange geleden dat ik nog es den TT van Hertsberge gereden had. Afgesproken met Turfke om 8u30 en hij zat al te wachten aan de inschrijvinge. De eerste 10km waren idd de mooiste samen met de strook langs de vaart waar je wat op en af kon rijden.
Alles gereden met men Notubes Raven banden (zonder veel profiel dus) en alles goe te doene hier en daar wel es moeten laten glijden of de fiets zelf laten bepalen waar hij heen wilde maar nooit van de fiets gemoeten :) oops ik lieg enkel op het bewuste stukske omhoog ook nen meter voor ik boven was een voetje moeten zetten :(
Genoten van een Vlot ritje aan 24 avg en van een goe windeke bij momenten :D mo dan duwde wa herder e ;)
Superfan nog een klapke mee gedaan aan tafel. Bev. meer dan voldoende. Parcours was goe. Pijlen zeker ok.
Alleen die pistolee's man man man die waren datte nie wi.
Zeker al nen dag oud peizek.
greetz
Bakkerke
parcours
filmke
Klopt Stefaan, om "11u26" hadden we nog niet veel gebabbeld, gehijg daarentegen was er vanmijnertwege wel genoeg.
Om 8u30 afgesproken en om 8u al ter plaatse aan de kerk in Hertsberge :shock: we moeten nie altijd te laat komen hé
Iets voor 8u30 de Stefaan gespot ... geen Franky ... had je post niet gezien.
Zoals verwacht het mooiste in de eerste 10tal km's en na de splitsing van de 45-
60 volgden de saaiere rechttoe, rechtaan stukken. De zomerrit is niet moeders mooiste, hun winterrit daarentegen heeft veel meer in petto. Hier en daar een plaske, de één al wat dieper dan de andere :lol: :lol:
Maar bijna overal was de ondergrond al opgedroogd na de regen van gisteren en prima om te berijden, zelf met bijna kletse banden als die van de Bakker. Bij momenten genoten van het uitzicht ... een ferm gat hebde gij Stefaan ... en zodus niet teveel links en rechts gekeken maar met een gerust gevoel bij een soms wel felle 5à6Bft in da schoon gat gekropen. Een mens wordt er lyrisch van :lol: :lol: :lol:
Paar keer m'n medebiker, daar waar het niet goed bolde en wind op kop was, moeten lossen maar lief zoals hem is, telkens den dezen opgewacht.
Op de terugrit naar huis da gat wel goe gemist zunne.
Merci voor de doorgedreven training Stefaan ... voor mij toch
Willem
Zo 4 mei groepsritje Ingelmunster
leuke groepsrit met z'n drieën, jammer dat groepke zo klein was :x :x :x :? :?
Nuja volgende maand is er weer ene ;)
zoals eerder vermeld enkele technische stukskes gaan rijden, en tging nog redelijk vooruit ook.
Wel jammer dat opeens tsnot langs alle kanten vloog door de inspanning. eric moest me er zelfs attent op maken dat een men kinnebak ging hihihihihihi :lol: :lol:
ier enkele foto's
Stefaan
parcours
Zo 3mei TT Perewelz
Vanmorgen samen met Franky en Miguel de toertocht in Peruwelz gaan rijden, bij de start even op de kaart gekeken en vastgesteld dat ik de rit grotendeels gelijk was met deze van vorig jaar.
Was een leuke mooie rit, goed maar niet supper.
De tocht bevatte net zoals vorig jaar de Terrils van Conde Sur Escaut en de Terril van Bernissart. Tussenin kregen we nog het Bois de Bon-
secours voorgeschoteld.
Op een rustig tempo de rit afgewerkt en aangekomen met precies 60km op de teller.
Gregory
parcours ( Franky)
Za 2mei TT Diksmuide
Gisteren avond beslist om vanmorgen de toertocht in Diksmuide te gaan rijden.
Hier vanmorgen rond 7u30 vertrokken en rond 12u15 terug aangekomen met 105km op de teller.
Ondanks dat ik gestart was met zeer lage verwachting, toch nog teleurgesteld aangekomen, er is echt wel meer uit deze regio te halen dan wat er vandaag uit gehaald, (klein voorbeeldje, passeren aan het technisch parcours in Houthulst, en daar bijna geen gebruik van maken :? )
Op naar Peruwelz morgen, voor een hopelijk betere tocht.
Gregory
vanmorgen ook gestart in Diksmuide voe de 105, content dat ki goed ging, benen waren nog redelijk bij aankomst mo men gat dé wel zjeer wijjj :shock:
Toch weer 205km gereden deze week , morgen word rustdag en communiefjeeste
Christof
Do 1mei TT Andennes
Andennes,
Deze morgen kwam mijnen persoonlijken taxi gregoriuis stip op tijd oprijden om naar andennes te rijden.
Het weer was behoorlijk mistig maar eenmaal gestart ter plaatse rond 08.45H trok het open en was het bij momenten behoorlijk warm.
Na vorig WE en bij het aanschouwen van het hoogteprofiel sheet ik bijna in m'n broek van spanning maar onterecht het voelde meteen goed hallaluja voor mij maaar
zoals het zaterdag een baaldag was voor mij was het er nu ene voor gregory , jammer maargoed elk zijnen toer eeeeee ;)
Sinds ik nu geregeld andere oorden zoek heeft het mij nog nooit gespeten en vandaag was er weer lap op , hiervoor doen we het.
De 1e 13 Km waren een aaneenschakeling van euforische momenten al dacht ik dan al , amai m'n kl...oefen :D als dit hier gans de rit zo blijft :shock:
+1700HM op 65Km zegt genoeg , er zaten serieuze klimstroken in ...de soort die je langs hier niet vind , ook zeer mooie "technische" afdalingen (van de soort waar je genoeg snelheid hebt om het gat waar je verondersteld word weer in het bos te duiken gewoon voorbij zoeft :o K'dacht nog "den wollie heeft hier 100% zeker hetzelfde voor :lol: :lol: :lol: ) en behoorlijk technische passages maar alles werd vlot verteerd op een enkel k'smietemie biekanstoverm'nstuurmomentje....terug gekeerd op m'n tellen en opnieuw met succes.
kortom gewoon zalig.
Intussen ging de temperatuur de hoogte in en vlogen de pollen in het rond en kreeg ik stilaan in de gaten dat gregory het toch wel zeer lastig kreeg , omdat ik weet dat hij het zelf nooit zou vragen na een km of 40 voorgesteld via de weg naar de meet te rijden , zonder adem op zo een klepper van een rit is t'jolen en t'genot ver te zoeken.
Dus zo gezegd zo gedaan , nietn an te doen gregory want we hebben het allemaal wel eens voor , toch uitstekend genoten van deze rit / de compagnie de natuur en het schoon weer.
Geslaagde voormiddag dus.
Grts
Kuba
Do 1mei ritje heuvelland
ti een voormiddag heuvelland geworden met Eric en David :D Merci voor het gezelschap leuk ritje onder de wielen gekregen.
Op de cats veel volk en veel schoon single trackskes gedaan "I like".
Effe van fiets gewisseld met David ook en zoude geloven dak geerne met zijne vilo reed.
Niet te zwaar en kon er direct vrij technisch mee spelen. En ti begot ne specialized ee. Den 1e waar ik vaneerste keer geern op zit :shock: sebiet word ik ook nog nen specialized addict :)
Stefaan
parcours
Zo 27/04 TT Opwijk
zondag de TT van Opwijk gereden. Daar aangekomen om 8h10 en migs en franky waren al gaan vliegen. Op de beschrijving stond er dat het eerste deel vlak zou zijn maar ik vond dat dat al mooi golfde, dat beloofde. Er zat ook een geweldige speeltuin in langs de atosnelweg waar een mooi parcourke was uitgetekend. Het kon nog heel veel mooier maar door de uitgegeven regen had men daar van afgezien. Spijtig want het lag kurkdroog en ik zou me daar goed geamuseerd hebben. Vele bosjes aangedaan met met aangelegde sigletracks en genoten van de klimmetjes. Aangekomen met 100km en 1180hm. Bedankt Gregory voor het gezelschap en transport
parcours
Eric
Zo 27/04 kwaremont classic
Zoals afgesproken om 7.30h afgesproken met Gianni en Andy voor een ritje met een aantal hoogtemeters . Iedereen op tijd . Daar er niet te veel volk was ons snel kunnen inschrijven. Parcours zat goed in elkaar, de meeste hellingen tussen bevoorrading 2 en 3 . Samen toch goed voor 1100 hm . Voor het over grote deel hebben we alleen gereden omdat we eigenlijk geen groepje vonden die een vergelijkbaar tempo had . Maar dat stoorde niet . We hebben ons gejeund . Op tijd terug aan de start met 135 km en nog net tijd voor een cola. De kwaremont classic (dat is een bier van de streek daar ) hadden we al genuttigd ,hoe kan het onders... op te kop van de kwaremont. Bedankt Andy en Gianni voor het gezelschap , het was leuk fietsen , we moeten dat nog doen.
Marc
Za 26/04 TT oudenaarde
Had het gisteren al in de gaten dus niks gepost en onmiddellijk na de start bevestiging...t'zou gene topdag worden ,
pas na ne km of40 liep het wat beter en nog wat kunnen goedmaken :roll:
Dan ook beslist een lus of 2 niet mee te pikken en met 59Km over de meet gerold net 3H.
Aan bevoorrading 2 Marc gezien en een babbelke gedaan maar vriendelijk bedankt om de rest samen te rijden , toch bedankt voor t'voorstel marc maar
je ging er weinig aan gehad hebben.
De rit ...hmmmm toch serieus op m'n honger blijven zitten betreft parcours , de rest van de organisatie uiteraard top en het kon vandaag gene kwaad dat ze mild waren met de hoogtemeters.
Mooi weer / mooie omgeving en een conditie die op geen klootn trok...wa moe ne mens meer hebben :lol: :lol:
PS. Marc , na die 2e bevoorrading toch paar keer aan u gedacht op bepaalde stroken in de zin van...t'jach dat word kuisen :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Gisteren ... ochtendstond, heeft goud in de mond ... en dus omstreeks 7u30 vertrokken in Oudenaarde voor de cyclorit, welliswaar met kletse bandjes op de Scale910. Wist bij aanvang niet wat ik zou doen van afstand maar de bedoeling was de 115 of 150. Met weinig parcourskennis aangezet voor een rit waar het steeds omhoog en omlaag ging. Buiten de eerste km's in begin en op einde niets plat!. Had vooraf het profiel van de 150 bekeken, en buiten de Kluis, zou het serieuze werk beginnen vanaf een km of 50.
Zoals verwacht, de eerste 50km de wind volop op kop. Maar had al vlug aansluiting bij een klein groepke waar het tempo aanvaardbaar was voor mijn cyclo-
capaciteiten. Maar echt wegsteken en lang uit de wind zitten was er niet bij. Na het buffet van de 1st BV efkens toch de maag wat z'n werk moeten laten doen (die halfbevroren rijsttaart zal er wel voor iets tussengezeten hebben :evil: ) ... en toen, ja, toen veranderde het landschap plots van lichtglooiend, voor mijn bescheiden capaciteiten, naar "bergachtig" :shock:
Vooral de aaneenschakeling van hellingen waar ik nog nooit van gehoord had zonder, om niet te zeggen geen, recuperatiestroken, hebben er voor gezorgd dak nog nooit zo blij was om een bevoorrading te zien en te stoppen. Daar efkens te benen proberen te stretchen, maar was niet zo'n goed gedacht ... plots veel pijn in de bovenbenen; de ontploffing nabij :D
Soit, eenmaal terug vertrokken verdween de pijn (gelukkig geen krampen -
peins toch niet want ké da nog nooit gehad) ... gelukkig want nog maar 500m verder en daar de splitsing tussen de 115 en 150. Wat zou ik doen ... efkens gestopt, teruggekeerd, getwijfeld, het uur bekeken, mezelf even bekeken en dan maar verstand op nul en besloten om een "Ericske" te doen. Hup terug weg om een vervolg te breien aan het klimwerk, 'k begonne begot er terug een "beetje" in te komen. Op 120km nog een korte BV met enkel wat drank, moest ook niet meer zijn, en terug aangezet voor het laatste stuk. De meeste hellingen waren nu achter de rug en bovendien terug aansluiting kunnen vinden bij een klein groepke en me daar tot in Oudenaarde uit de wind gezet. Na 5u50 fietsen, redelijk zochte over den arrivé gebold en daar zo snel als ik kon een vettige braadworst naar binnen gespeeld ... zonder anjoen want anders ging da nie meer goedkomen :D
Gaan we dees nog doen? Misschien, maar dan nog veel meer doseren in het begin want toch verschillende gezien die ik in het begin had voorbijgestoken en die mij op het moment van de waarheid ter plaatse lieten. 'k Peins dat zij wat meer parcourskennis hadden dan ik.
Maar anders, een echte aanrader met voldoende hoogtemeters, bij momenten schitterende omgeving, toporganisatie met als enige minpunt ... de bevroren rijsttaarten op de BV's :D :D :D
Willem
Ma 21/04 openingsrit die door de sportdienst hooglede
tof ritje gereden van 60 km met bakkertje , Marc en Stefaan T en twas liek weer van vanouds de gesprekken van stefaan :D :D :D amaai da manneke voor en naast me z'n oren sloegen paraplu van z'n vette praat
Jurgen
filmke
Zo20/04 TT Desselgem
Deze morgen samen met stefaan afgesproken om samen de 60 te rijden . 8.20 h aan de start was de afspraak 8.30 vertrekken
Enkel David gezien die om 8.30 vertrok om de (zo bleek later) 55 te rijden en een sms van stefaan ... "Zal ietske later zijn sorry"
Nu om iets na 9h zijn we vertrokken en Eric was dan ook al van de partij. We moesten rond 12.30h thuis zijn en we hadden al wat tijd verloren.. Voor Eric die de 150 km zou rijden was het tempo met momenten iets te hoog en vroeg om misschien ietske te vertragen . Wat we dan ook deden natuurlijk ... :lol: :lol: . Eenmaal op de splitsing hebben we de zeilen kunnen aantrekken. Even een tussenstop voor een goeden dag te zeggen tegen David en dan in gestrekte draf naar de laatste bevoorrading. Eenmaal deze voorbij haalden we een groepje in die nog sterk doortrok en probeerde ons terug los te rijden. Dit was buiten Stefaan gerekend :shock: , hij zette zich op kop en kon niemand meer naast zich verdragen. Ik zette me achteraan in de groep en kon genieten van een prachtig machtsvertoon. Het enige wat ik moest doen was de gaten dichtrijden van de mannen die niet meer konden volgen. En dat was al lastig genoeg . Moet ik nog zeggen dat ik genoten heb :P , bedankt stef . Sterk gereden man en dat na een nacht hard werken
Achteraf nog tijd voor een pintje gevonden en ondertussen was ook David bij ons komen zitten .
Volgend jaar zijn we hopelijk terug van de partij. Deze toer was plezant en zat wel goed in elkaar.
Marc
Vertrokken om 7h30 met de fiets naar Desselgem vertrokken en een eindje voor izegem liep het goed fout, een wegonderbreking en een verkeerde keuze maakte dat ik David en Stefaan moest verwittigen dat ik te laat was en al 10km meer dan verwacht op de teller. Daar dus later vertrokken en op weg.Marc en Stef gingen resoluut aan de kop en er sloten nog een 2tal aan en ik bleeff in het wiel. Bedankt aan bakkerke en broere om mij op sleeptouw te nemen de eerste 25km. Ik heb hen wel wat moeten intomen want was ook van plan om er een marathonneke van te maken. De rest van de 87 verder afgewerkt met een jonge gast die ik vanaf nu de king of the wheely doop. Op een bepaald moment rijden we aan een kleine 30km/h en ik kijk opzij en hij rijdt doodleuk op zn achterwiel =D> Hij vertelde me dat het de bedoeling is om een record te breken:Een wheely van 27km in 1h. Alvast succes Vincent!!!Verder over de toertocht, deze was af en er zat voor iedereen iets in. Erg genoten van het eerste deel maar ook van de vele bospassagekes. De heuveltjes en de wind maakten het dat extra pittiger. Na de aankomst mn gps ingesteld naar een adres in Ursel en dat was nog 44km . In totaal 162km op de teller en het helemaal droog gehouden!!!!
Dank aan de organisatie Top
Eric
parcours
film stef
Za 29-
04 TT Desselgem
Deze morgen met de fiets richting desselgem gereden om daar om 8u in te schrijven, dan vertrokken met de bedoeling de andere drie grysperre's tegen te komen wat me ook gelukt is na een km of 60. Dan de lus na de tweede bevoorrading samen met Miguel, franky en kuba gereden, na de derde BV dan alleen verder gereden om thuis te komen met een 130-
tal km. Jah tis een tochtje dak geerne rijdt en zeker met zo een droge ondergrond, hopelijk blijft het de komende weken zo een weertje :D
Gianny
Gisteren dus inderdaad gestart rond 07.30H met Franky en Migs.
Is eerste keer dat ik deze in omgekeerde richting gereden heb en beviel mij wel , in de 1e 10Km volgden de lekkerste gekende stukken elkaar vlug om (Ooigembos/crossparcours) en hier en daar afgeweken om stuk bij te nemen die we wisten liggen maar niet in parcours zaten.
Alles lag perfect droog en ook het weer was algauw aangenaam , na de 1e bevoorrading even gestopt om wa lucht bij te steken in franky zijnen achterband die (om de tocht zonder panne uit te rijden) toch wa te plat stond.
Bij de 2e bevoorrading kwam den Gianni den hof opgereden , ons verduiken of vlug vertrekken ging nie want jad ons al gezien :lol: :lol: :lol: :lol:
Neenee t'was aangenaam u ne keer terug te zien , veeeeeeeeeeeel te lang geleden hint hint ;) dan ook tss 2e en 3e bevoorrading wa bijgepraat en hier en daar een stofwolkje geproduceerd :D
Enige stuk die ik absoluut haatte was de weipassage na de 2e bevoorrading , man man wat een kl/.%¨0° te stuk seg.
Deze moest na de 3e bevoorrading ook nog eens gedaan worden maar hiervoor vriendelijk bedankt en rond gereden langs de weg :oops:
Aangekomen met +/-
88Km
Grts
Kuba
parcours
Zo 13/04 TT Rillaar
Vandaag in rillaar gereden met Greg en Migs ,we hebben ons goed geamuseerd met heel veel single tracks in de bossen met technische stukken met een off road gehalte van om en bij de 90% met veel hoogten en laagten twas tof !!!!
P.S.:heel sterk gereen van greg die de dag voordien 258km gereden had in roubaix en hier ons er af reed in de klems :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: en ook de migs die hem ondanks de weinig km in de benen toch goed uitreed zonder krampen :P :P :P :P :P :P :P
Film Franky1
Zo 13-
04-
14 TT Oignies,
Deze morgen met een zwaar hoofd van de afgelopen week :? naar Oignies getrokken.
Vlug een sms'ke met Blackie en t'stond vast , na 8 jaar :oops: eens starten met de forumbende , met de gedachte een 55Km met gemoedelijk tempo alle suikers thuis gelaten.. dit en t'feit dat ik tijdens de bevoorradingen da groen spul niet vertrouw dus op water...k'zalt geweten hebben :roll:
Om 08.00H dus vertrokken met (srry als ik namen vergeet)
-
Hanzi/spiermassa/motorbiker/Traxer/Blackie/Henkieboy en vrouw/Liebher 1849 en vrouw/eeeuhm en nog ne man of 2.
De rit begon zeer gemoedelijk al hadden we algauw door dat de terrils niet volledig zouden benut worden en er vooral in het begin nogal wat weg in zat , dus besloot hanzi ons even
mee te nemen in de groten bos van palemphin en ....op deze manier henkieboy/spiermassa en onze boane kwijt te raken :lol: :lol: uiteindelijk op een lange lus getjoold die de mooiste single track van de dag was let wel , die zat nie in de rit :shock: :shock: :shock:
En eigentlik moeten vastellen dat ze dezelfde trekken vertonen als de grysperre's , no further comment :lol: :lol:
En dan na een 60Km kwam het , enkele van de laatste korte hellingen voorzichtig op de kleine molen moeten doen want ik reed tegen de krampen aan , eindelijk weet ik nu ook eens hoe dit voelt :o
K'kan alleen maar concluderen dat het goed zit in die toch aangename bende.
Iets voor 12H aangekomen met 70Km (ja der it was er maar 55) ;)
Is deze rit de verplaatsing waard hmmm net niet.
Grts
Kuba
Zo 13/04/14 ritje rond Gits
Lang geleden maar nog eens vertrokken voor een ritje met als startplaats de bakkerij van onze voorzitter. Met 5 waren we: Stefaan 1 & 2, Jürgen -
30kg (:!: :!: :!: :shock: ), Marc en mezelf. Het was een blij weerzien want het merendeel had ik in weken/maanden niet meer gezien of gehoord.
Nog eentje ontbrak op het appel maar deze zou ons snel in Roeselare op Schiervelde vervoegen ... den Eric.
Eerst in Gits nog eens vlug het trial park bezichtigd ... goedgekeurd en goed bevonden -
hier is veel, veel werk in gestoken.
Bij aankomst op Schiervelde plots nog 2 Grysperre's opgemerkt maar dan aan de overkant van de ringweg maar niet in Grysperre tenue en zeker al niet met de standaarduitrusting van een mtb-
er :) Gianni en Andy dacht ik herkend te hebben.
Efkens het mtb-
parcours op Schiervelde afgebold maar eerst wat tijd gemaakt voor wat elementair technisch springwerk. De schrik zit er bij mij nog steeds in, dus da verliep nogal krampachtig. 't Zal z'n tijd vragen om de knop terug om te draaien.
Soit, eenmaal Schiervelde achter ons gelaten, al vlug afscheid moeten nemen van Stefaan T. en zijn nief 29-
Troubles met de body waardoor rijden niet meer mogelijk was en hem letterlijk terug naar Gits "berg" teruggeduwd; met vooral dank aan de Stefaan en den Eric 8-
) Deze waren direkt opgewarmd :lol: :lol:
Allez, toen waren ze nog met 5. Wat volgde was een zondagse aaneenschakeling van road en off-
road. Herkende veel stukken van de Grysperre rit en een paar keer mijmerend gedacht: " 't heeft er verzekerst nog nooit zo droog bijgelegen" ... tot de vette wegel ... of zo iet :lol: Daar toch efkens met z'n allen van de fiets om de plaatselijke zwemvijvers te ontwijken. Bij het uitrijden van de wegel onze voorzitter ook nog eens tegen dek zien gaan wegens een veel te hard opgeblazen voorband ( 't moeten nie altijd dezelfde zijn die vallen hé ;) )
Eenmaal in Staden ging de gemiddelde snelheid de hoogte in en was het in gestrekte draf terug richting Gits. Daar met z'n allen nog genoten van een natje en een babbel.
Na het beukwerk van gisteren in Zulte, was dit een welgekomen verademing. Wen der deugd van had.
En om met de wijze woorden van Eric af te sluiten ... "Het wonder is geschied, het wonder is geschied" ... en de rest moet hem zelf maar eens vragen :lol: :lol: :lol:
Willem
Foto's Eric
Parcours
12/04/14 rit van de gouverneur
druk druk druk daar deze morgen aan de start , ze hadden dan nog pech dat de elektriciteit uitgevallen was. Aanschuiven niet normaal .... daar een tijdje gestaan en dan maar zonder inschrijven vertrokken. Ze stonden daarbuiten te wachten op mij . Ik zou het na de rit wel goedmaken. De johan ook nog gezien maar deze zou zoals afgesproken met zijn krom stuur rijden. Samen met Willem en Dieter vertrokken. Het was terug even wennen op die dikke banden , maar we waren er vlug mee weg. Een rustig tempo gereden en nu en dan eens op de pedalen geduwd om het terug een beetje gewoon te worden. Al vlug kwam de eerste bevoorrading er aan en daar niet te veel tijd verloren omdat Dieter het te koud zou krijgen. Het rustig tempo werd naar vlot tempoke opgetrokken en tegen de 2é bevoorrading had niemand het koud meer. Na een terug goede bevoorrading net achter 2 mannen vertrokken die ons eens uit de wielen zouden rijden , wij waren dat nog niet gewaar maar doordat ze steeds achterom keken kregen we het door. Een beetje met hun voeten gespeeld en ze dan maar een beetje respect bijgebracht voor oudere . Tegen dat we terug aan de start stonden hadden ze het door en reden ze netjes in het rijtje. Bedankt mannen voor het gezelschap , Ik heb er terug zin in en heb me goed geamuseerd. Het was veeeel te lang geleden. Och ja , na de rit nog een paar drankjes gedronken voor het goed te maken.
Marc
Za 12-
04-
14 Parijs Roubaix
Zaterdag 12/04 stond al enkele maanden met rood aangeduid in de agenda als de dag waarop Parijs-
Om 4u30 moest ik al in Kortrijk zijn om met de bus richting Compiegne te gaan te gaan.
Om 7 uur aldaar gestart met een groep van ongeveer 200man om de 258km te bedwingen. De eerste 97km stonden er geen kasseien op het programma dus mij rustig laten meeglijden in de groep, enkel jammer dat we niet veel van de streek gezien hebben door de dikke mist. Na 97.5km kon het "genieten" beginnen, de eerste kasseistrook van Troisville. Nog 28 kasseistroken of 52km kasseien te gaan. De eerste stroken vielen al bij al nog mee en de groep bleef nog redelijk gesloten. Tot zone 19 en 18 er aan kwamen, Haveluy (2.500m) met kort daarna het befaamde bos van Wallers (2.400m) zorgden voor de eerste selectie tussen de deelnemers. Vanaf hier met nog zo'n 100km voor de boeg gekozen voor mijn eigen tempo. Tussen de kasseistroken in geprofiteerd van de mannen met hun koersfiets en op de kasseistroken van het ene groepje naar het andere gereden. Op Carrefour de l'Arbre (zone 4) even opgehouden geweest door de Gendarmerie die besloten om hun auto kappot te rijden op de kasseien :lol: . Hierna volgde de zone van Gruson, hier nog een de gaskraan opgedraaid en daarna de laatste 15km rustig naar Roubaix gereden. Aangekomen in Roubaix omstreeks 16u15 met 257km op de teller.
Gregory
Zo 7/4/14 TT Dour
Vandaag het toerke van Dour gedaan samen met Sandra. In een stralend zonneke een prachtige rit gereden met een aantal terrillekes en heel veel bos en technische passages en op het einde...nog eens 3 terrillekes als uitsmijter. 67 km plezier en 1000 hoogtemeterkes. Heb wel per toeval de gps een 5tal km uitgeschakeld :oops: Een ritje om nog eens te doen !!!
Bedankt Sandra voor het gezelschap, het vervoer en ....de klappinge
foto's
parcours
Zo 7-
04-
13 TT Soumange
Ik heb gisteren de toertocht in Soumagne gaan rijden (Olne-
Gileppe-
Olne), mooie tocht met lange hellingen en enkele technischere passages.
Aangekomen na 5 uur met 77km op de teller en 1905 hm.
gregory
Zat 06/04/14 sinaai ronde v/het waasland
vandaag onverwacht vrij,deze morgen de rvv uit mn hoofd gezet enne om 7uur op de bike gesprongen ,richting sinaai,meewind :-
aldaar de tocht(53) gereden,t'stuifde mé momenten,zeker in t begin veel bane,enkele mooie stukjes (waasmunster)werden wel overgeslagen :evil: ,jammer
op t eind nog een klein buitje ,geen speciale rit vond ik ,heb het al beter geweten in de ronde van t waasland
terug huiswaarts,tegenwind :evil: :evil: :evil: ,mngemiddelte van 29 zakt in het terugkeren alsnog naar 26.5 :( ,wel nog eens t kloosterbos doorgereden,zand,zand,zand
terug geland in adegem met 153km op de teller,content ,nu koers kijken
Johan
Zo 30/03 Douvrin (FR)
Gezien we opgedragen werden ten laatste ten achten te starten waren greg / franky en ikke ruim op tijd vertrekkensklaar , en wie was er niet om 08.00H den willem vaneigens :o nog geen 100M na de start verspert er ons daar een auto de weg , laverend door de MTB'ers en wie wast ...den willem dik van z'n kloot'n aan t'maken tegen z'n post'itje :lol: :lol: :lol: :lol:
Kort efkens goeiendag gezegd en ons de 1e 25Km eel kalm gehouden , willem zou ons wel inhalen.....maar niemand gezien :oops: , en niemand van ons die een postduif op zak had met het juiste nummer om de willem te bereiken , dit vond ik heel jammer..hopelijk heb je niet gans de rit alleen gereden. :?
Nu de rit , na een 5-
tal km was er even verwarring aan een punt met nogal onduidelijke bepijling , hier zullen er heeeeeel veel rechts afgeslagen zijn maar gezien wij onze levende gps mee hadden reden we rechtdoor alwaar een lus van denk ik 9Km terrilplezier was , deze mooiste lus van de rit zullen dus velen gemist hebben.
De rest van de rit bestond uit verbindingswegen van de ene terril naar de andere al werden de meest technische stukken eruit gelaten maar ons uitstekend geamuseerd op de terrilpassages en ook beklimmingen van de betere soort waren van de partij.
Enige dat ik ietwat jammer vond was dat alles zeer goed lag tot het stuk langs het water de laatste 5 km , de fiets nog serieus moeten vuilmaken net voor de meet hmmm dit kon anders.
PS. ook efkens een 8-
tal omhooggevallen (in tijdrithouding paseeren me vele parle en show :roll: ) franse en luidruchtige MTB'ers met de neus op de feiten gedrukt...dat een 8 jaar oud stumpjumperke me ene me een dikke pens erop dik 40Km/H haalt , en een bende showmannen op blitse bakken ...blijkbaar verre van 8-
) 8-
)
Maar voor de rest , geen topterrilrit maar zeker de verplaatsing waard.
Tegen de middag stonden we aan de meet met net geen 67Km.
@willem , sorry man , ge moet mij ne keer uwe gsm nr geven dat we efkens kunnen bellen in z'on situaties.
Grts
Kuba
Hupla, net terug binnen gewaaid ten huize Maveau, en dit sedert 6u45 wanneer ik in m'n otto zien gestapt :shock:
't Was me het dagje wel. Alles mooi ip m'n papierke geschreven, met dik omcirkeld "afrit 13" Boudry of zo iet. 'k Woare nog niet goe wakker want plots afrit "11". Daar dan maar afgereden maar hopeloos verkeerd. Dan maar terug richting "Courtrai" ... voor de eerste keer. Afrit 15 terug af en terug op richting "Lille". Aha ... afrit 13 ... ik er af, was er wel geen 13A en 13B zekerst. Ikke natuurlijk ene te ver. LAP, terug m'n weg kwijt en terug richting Courtrai voor de 2de maal :oops: . Hup, derde keer, goede keer: de juisten afrit en weg waren we. De rest van het verhaal zoals hierboven door de Kuba neer geschreven. Ik omstreeks 8u10 redelijk opgefokt aangekomen en nog gene meter op mijn vlo gezeten. In sneltempo ingeschreven en in vliegende vaart de achtervolging ingezet. Na 9 km stond ik al aan de eerste BV :shock: (waarvan in die 9km al 2 keer moeten file rijden :x ) .
Blijkbaar verkeerd gereden aan het bewuste punt zoals er velen verkeerd zijn gereden. Dan maar als lichte compensatie het eerste deel van Mazingarbe gebist en ergens nog een terril waar alles mooi was aangelegd met rode kiezelstenen. Had te weinig parcourskennis om nog meer extra km's in te lassen. Nergens ook een woooow gevoel gehad. Naar m'n goesting teveel glas op sommige stukken (vele terrils zouden maar half zo hoog meer zijn, mochten ze al het afval en glas verwijderen :) ) en meermaals stevig in de remmen moeten gaan om zeker te zijn dak wel goed zat ... met die gggrrrrr wegmarkeringen zijde nooit zeker.
Gehoopt om de Kuba, Greg en Franky nog tegen te komen maar was ijdele hoop. De eerste gemiste terril (en blijkbaar beste) had mij blijkbaar 'voor' dit drietal doen uitkomen.
Toch nog met 59km omstreeks 11u30 aan den arrivé aangkomen en daar nog genoten van een "pain francais' in de zunne.
Thuis aangekomen ditmaal zonder verkeerd te rijden, en vlug m'n fiets gekuist want dat laatste stuk langs het kanaal had zijn sporen nagelaten. Nog een stuutje geten en dan richting schoolfeest van onze Mila.
Sorry gasten voor het oponthoud, schoon da ge het heel kalm hebt gehouden zodak jullie nog kon inhalen ... maar die ene verdomde wegmarkering heeft me de das omgedaan.
Btw, alles op die "verkeerde" strook was ook gemarkeerd met de juiste markeringen ... dit was nog het ergste van allemaal. Soit, volgend jaar beter, ken nu mijne weg :lol:
Zo 30-
014 TT Heule
allez, als enigsten de deze van Kortrijk gereden? Mij daar toch goed geamuseerd in dit prachtige weer. Tis wel geen Spanje maar ze doen toch hun best ;-
) Nen hele leuke passage in bellegem bos die er veel beter bijlag dan vorig jaar! Van mn rug niet veel last gehad, maar ben eigenlijk ook niet voluit gegaan en mn verstand gebruikt ;-
)
parcours
Zo 30-
014 TT Assebroek
om 8u45 vertrokken in Assebroek tja wa moe ne mens zeggen over deze TT 65km later wast 11u15 alsk terug aan was.
En da ist. k'benne wel nog Sublover en ze vrouw tegen gekomen aan de start. Had gedacht ze nog te zien aan de aankomst. Zij reden de 50km. maar ne Chouffe later niemand gezien en dus huiswaarts gereden.
Mij meermaals afgevraagd wa ik vroeger zo leuk vond aan ritten in westvlaanderen.
Stefaan
Erg!!!!! dak zo een verwend nest geworden ben eigenlijk.
Op een bepaald moment 3man in men wiel get en dan maar es full gaaze gereden 1 wegel later reed ik weer alleen zo is er ook niks aan ee
Stefaan
Zondag naar Assebroek geweest.
Omdat het sinds augustus geleden was dat mijn vrouw had gefietst gekozen voor een gemakkelijk parkoers.
Terug wennen aan de fiets, klikpedalen en verschillingen enz...
Gekozen voor de 50km, mooie streek daar. Niet veel volk eigenlijk op de TT, zeer rustig.
Het was aangenaam, uiteraard was het parkoers niet echt mtb uitdagend, maar dat wisten we.
@ Stefaan (die de 65 deed), een paar keer in de verte achter mij gekeken. Ik dacht : die gaat ons wel inhalen maar niet gezien.
Bij de aankomst moesten we ook meteen huiswaarts want de babysit belde al.
David
zat 29/03 Assebroek
Vanmorgen de toertocht in Assebroek gereden samen met Jurgen, niet veel speciaals, maar tocht een mooi tochtje met een redelijk off-
road percentage.
Onderweg vastgesteld dat Jurgen zeer sterk rondreed ondanks zijn tweede rit na een lange periode zonder fiets. Er zullen er veel verschieten binnen een paar weken.
Tussen de eerste en tweede bevoorrading af te rekenen gekregen met een wieltjeszuiger die we na de tweede bevoorrading tocht wat hebben laten zweten, en op enkele km van de aankomst hem eraf gereden.
Gregory
Zo 23 maart TT Izegem
Om 08.00H stipt gestart met 4 (wouter/franky/David V & ikke)
Via de gekende wegen , klein zwitserland beetje blubber maar voor de rest meer dan goed bereidbaar tot plots langs de leie Franky z'n band scheurde en hij de strijd moest staken..jammer , hopelijk heb je niet te lang moeten wachten op de pechdienst.
Intussen waren wouter z'n broer en nog ne compaan aangesloten voor....2Km? en plots was er niemand meer te zien (later gehoord platten band) dus samen met david verder gereden en wat bijgepraat en plots werd ik gewaar dat de jaarlijkse gewoonte de kop opstak...flank van velg achterwiel gescheurd dan maar zo verder gereden want k'weet intussen dat dit het wel een rit volhoud , de extra weerstand was extra traininge en mij toch in het onverhard wat koest gehouden teneinde het lot niet te tarten.
Net voor de 2e bevoorrading kwamen de 3 musketiers weer aansluiten en zo de rest van de rit afgehaspeld.
Aan de meet was het de bedoeling dat ik wat zou losrijden naar huis tot ik op m'n meterke zag nog 7Km en nu al 2.44H gereden ...t'zot in de kop gekregen maar gelukt, binnengebold met 70Km en 2.59H gereden jipiieeeee :lol: :lol: :lol: zot zijn doe geen zeer eee
Grts
Kuba
Zo TT Kortrijk-
Dutsel
Gisteren de toertocht in Kortrijk-
Dutsel gaan rijden, ik kan niets anders zeggen dan deze tocht was af, de organisatie prima.
Bij aankomst werd ik een parkeerplaats aangewezen. De inschrijving verliep zeer vlot ondanks de grote opkomst, de fiets kon achtergelaten worden in een bewaakte fietstalling.
De tocht start, met onmiddelijk een stuk bergop op de kasseien, gevolgd door bos. De eerste kilometers verliepen hoofdzakelijk over bosgrond richting Tielt-
Winge. In het begin was het zeer druk op de tocht en was het dus meestal filerijden maar dat stoorde mij niet.
Na ongeveer 20km aangekomen aan de zounk helling, al veel over gelezen, maar de eerste keer dat ik deze opreed, al moet ik wel zeggen dat dat serieus tegenviel en ik de laatste meters te voet stond.
Niet veel later kregen we de eerste bevoorrading waar alles voldoende aanwezig was.
Na de bevoorrading liep de tocht richting Nieuwrode en de zandgroeve met optie om 4 techische afdalingen te nemen, deze hadden allemaal een score meegekregen, de eerste 7/10 tot de laatste 10/10.
Eerts afdaling 1 (7/10), zonder problemen afgereden, daarna terug omhoog om afdaling 2 (8/10) eveneens zonder problemen af te rijden. Daarna richting afdaling 3 (9/10), de eerste keer nog net op de fiets kunnen blijven en dus nog maar eens opnieuw eraf gereden nu zonder problemen. Dan op naar afdaling 4, deze had een score van 10/10 gekregen, tot aan de inrit van de afdaling gereden, maar het niet aangedurfd om eraf te rijden :oops: , zag er me iets te uit (In de tijd dat ik zitten spelen heb in de zandgroeve, dat zal tocht wel zo'n 20 minuten geweest zijn, niemand hier zien afrijden.
Daarna kwamen we al snel bij de tweede bevoorrading. Hierna was de tocht iets minder zwaar, minder lange en stijle hellingen werden nu nog afgewerkt. De laatste off-
road strook was voor mij de minste van de hele tocht, 3km over het gras om in een rechte lijn terug bij de start te komen.
Aangekomen met 64km op de teller en 990 hm.
Deze steek is en blijft top, mij zien ze daar zeker nog terug.
Gregory
Za 22 maart wheelsinaction -
Roeselare-
Heuvelland
De weergoden waren ons gunstig gezind deze morgen -
Sabineke Hagedooren zat er goe neffens :shock:
Bij aankomst in het KTA al een file tot buiten -
dat begon al goed -
niets aan te doen en een kwartiertje staan aanschuiven -
meegemaakt :roll:
Allez hup, nog maar net buiten en daar was de eerste Maartse bui. Had de windrichting thuis ook bekeken en dat beloofde niet veel goeds tot het keerpunt ergens in het verre Heuvelland. Had me ingeschreven voor de 130 maar na de eerste km's wisttek al direkt dat het nie voor vandaag zou zijn. Me al direkt achteraan een groepke genesteld maar met de harde zij-
kopwind telkens moeten harken om er niet uitgewaaid te worden. Bij momenten ging het tempo richting de 40 maw nog geen 35km achter de kiezen en al een paar keer serieus in 't rood geweest op het toch wel golvend terrein ... da kwam nie goed :x . Na de 1ste BV op een 40km beslist om voor de 90 te gaan (die er uiteindelijk 94 bleken te zijn) en de Kemmel links te laten liggen (zat in de 130). Eenmaal voorbij Kemmel begon het beter te lopen wegens meestal wind in 't voordeel. Tot mijn verrassing vond de 2de BV plaats in een café, geen probleem ware het niet dat de drank zelf te betalen was, welliswaar aan democratische prijzen maar m'n drinkepulle was bijna leeg :x
Kort na deze stop dan de Redbull meiskes efkens vriendelijk goedendag gezegd maar had geen zin in hun zoete brol en dan maar ook vriendelijk bedankt. Bijna uitgevlogen tegen een deel wielertoeristen die de aangeboden blikskes op straat gooiden, maar wijselijk gezwegen, had geen zin in wat heen en weer gescheld.
Het laatste gedeelte, bijna solo afgelegd tot in Roeselare en onderweg nog den Gregory tegengekomen voor z'n opwarmingsritje van morgen ;)
Volgende week, zalt terug in veld zijn zunne, Sabinneke mag bakken regen, storm en bliksem voorspellen zoveel ze wil.
Btw, info voor de afwezigen :D :D :D : buiten een vlaag bij de start en eentje na de 2de BV het COMPLEET droog gehouden 8-
8-
) 8-
)
Willem
Zo 16 maart TT Thuin
Om 08.00H gestart met Franky/Migs en greg , ook Sandra en Wouter waren van de partij maar startten met de forumbikers , onderweg elkaar dan ook enkele malen tegen gekomen.
De rit zelf , dit was zonder twijfel de beste die ik ooit gereden heb , het klimwerk was weer niet van de poes met stukken paar honderd meters lang tot 20% :o
Maar dit werd met plezier gedaan wetende dat er terug een fantastische afdaling zou volgen , bij momenten zelfs behoorlijk technisch.
En zo is het de ganse rit gebleven , puur genieten al had ik de indruk dat deze zelfs zwaarder was dan beignee vorige week maar toch met een goed gevoel rond gereden en verre niet zo op als vorige week.
Ik dacht 50Km en 1150Hm.
Hier doen we het voor , meer valt daar niet over te zeggen.
Grts
Kuba
Film Franky
Zo 16 maart ritje heuvelland
Dichter bij huis gebleven in het Heuvelland,
Gestart in Loker en zigzaggend op en rond de Rode en de Zwarte berg. Daarna richting de Catsberg in het bos wat heen en weer gefietst.
De microben waren blijkbaar nog niet uit Eric's zijn lijf, kon ik vaststellen toen hij dat ene steile hellingske op moest ;) .
En dan van de Cats over de Rode en de Zwarte richting de Kemmelberg.
Het was genieten, vorig jaar lag er nog sneeuw en nu reden we in de zon op een volledig droog parkoers.
Na 3 uurtjes biken terug huiswaarts. De benen bij mij waren toch volledig op.
Het was fun, ik ben content van mijn rit, we zijn dan nog maar enkele weken uit de winterslaap.
Merci Eric voor het gezelschap.
David
Zo 9 maart Rekkem
Deze morgen ook naar Rekkem geweest.
Op voorhand getwijfeld omdat ik echt geen goesting had in modderbiken, dan liever op de weg.
Gekozen voor de 50km en die ging de eerste 25km door België en de tweede helft door Frankrijk.
Tot mijn verbazing lag het parkoer redelijk droog of zelfs volledig droog op enkele natte stroken na.
De zon en de wind doen goed zijn werk.
Het biken ging goed, mijn tweede TT van 2014. Mooi op mijn eigen tempo gereden.
Twee verzorgde bevoorradingen op de 50km.
Het deed deugd in de zon en vooral de paadjes in Frankrijk waren tof, licht glooiend landschap.
Ideale TT om terug erin te komen.
Overal waar ik kwam goed rondgekeken of er geen Grysperre's waren maar niemand tegen gekomen.
Op naar de volgende, mijn gedacht staat op Thuin, maar dat moet haalbaar zijn qua tijd. We zien wel wat het gaat worden.
David (sublover)
Iets na 8u in Rekkem aangekomen. Efkens gecheckt of Sandra en co er al was maar niets te zien. Ook gene tandem.
Vertrokken met 't gedacht " 'tzal wel droog liggen zekerst". Lap, nog maar paar minuten weg en al door een klein boske met resultaat dat ik het slijk al van achter m'n oren kon peuteren :twisted:
Da gaat ier toch nie voor de hele 75 km zijn hé :shock:
Gelukkig niet. Denk over de hele 75km slechts 500m slijk om "U" tegen te zeggen. De rest: droog, hard, uitgedroogd , hier en daar al een stofwolkje te bespeuren. Kortom ideaal. Aan de 1ste BV m'n armstukken en windstopper afgespeeld en in m'n korte mouwkes verder gereden ... zaaaalig. Vond dat er bij momenten wel wat veel baan in zat maar het constant glooiend landschap en de wind (die meestal in het nadeel zat), maakten er toch een pittig ritje van. Af en toe eens achter me gekeken of er geen stofwolk in de verte te bespeuren was van een duo-
fiets en hierop 2 gebroers ... niets gezien. Ook gene Spec Epic met daar op een Grysperre deerne :roll:
Bij aankomst nog even het "terras" overschouwd maar daar ook gene tandem en vrouwelijk schoon tegen het lijf gelopen ;)
Dan maar direkt huiswaarts gekeerd alwaar mijne scale eens een grondige beurt heeft gekregen.
Willem
Zaterdagmorgen naar de vélowinkel achter mijne testbike... zoals je al las een Epic 29er, maar alleen omdat ze geen hardtail 29er hadden in mn maat. 'k Moet wel zeggen, redelijk goed bekeken van die fietsenmaker. Had niet gedacht dat het zo'n verschil zou maken.
Zaterdag kort na de middag gestart samen met Wouter in Rekkem voor de 50km en inderdaad het eerste bosje lag er die dag nog slechter bij als vandaag. En kan je verzekeren met een fiets dat je niet gewoon bent, had ik ook wel efkes een ambetant gevoel.
Het eerste moment had ik het gevoel dat ik zo hoog op die fiets zat en ieder moment kon kantelen. Plus vooraan 2 plateaus ipv 3 zorgde dat ik toch wel plots niets meer van trapweerstand had en soms toch rare situaties kreeg. Maar dat heeft niet lang geduurd! ;) Toen ik enkele km's verder was, was er ook geen slijk meer te bespeuren en kon ik ook beter het verschil beginnen voelen. In stukken waar er veel stenen liggen vlieg je er werkelijk door. De stenen zorgen alvast niet dat je bijna van je bike dondert, mss ook deels door de dubbele vering? Ik kan niet denken dat ik met mn Trek zo snel door zo'n passages reed. Ook merk ik dat de bike veel stabieler is in vochtige ondergrond, ook tijdens het draaien heb ik de indruk dat ik veel minder schuif. Precies nen bulldozer die overal doorgaat. Vandaag had ik nog meer dat gevoel. Je begint de fiets meer te vertrouwen en voelt dat je je wel iets verder gaat riskeren. In de hellingen ga je ook iets sneller... Echt es de moeite om te testen. Voor mij hoeft die dubbele vering nu niet, maar was wel es super om een gans weekend met een Specialized Epic te rijden 8-
)
Turfke, je kan ons niet gezien hebben hé.We zouden starten om 8u30. Om 8u stond ik nog in Beveren-
Ben rond 8u40 beginnen rijden... en was rond 13u terug.
Wouter en Frederik zijn rond 7u45 vertrokken uit Beveren-
Leie met de tandem en zijn rond 8u20 in Rekkem toegekomen om daar ook de 75km te rijden. Rond 12u10 waren ze terug...
Bij de gezellige après had ik de mogelijkheid met een dame haar Epic te rijden, die wel veeeeel lichter was dan de mijne. Amai, nen S-
Works met Brain vork en carbon Roval velgen. De prijs wil je niet weten :roll: vermoedelijk tussen de 5500 en 7000euro. Haar man ging snel vragen aan Wouter of hij mij wel kende, aangezien ik zo snel weg was daarmee ;) Das nog een verschil hoor!! In ieder geval een geslaagd weekend!
Sandra
Zo 9 maart 8 van Oost-
Brabant
Gisteren dus de 8 van Oost-
Brabant gaan rijden, om 5u30 hier vertrokken met de auto richting Nederland en iets voor 8u aangekomen in Mill.
De start was in de recreatiezaal van het Fitland hotel.
Al na 100m de eerste off-
road strook aangevat en deze na ca. 25km terug verlaten, dat beloofde voor de rest van de tocht. In het begin toch wat moeten wennen aan de bepijling met linten (wit=rechtdoor, rood-
wit= links, geel-
zwart= recht). Na 26km de eerste bevoorrading voorgeschoteld gekregen, al was deze op zijn hollands (een stukje peperkoek en een soort warme thee). Hierna de tocht verdergezet en deze bleef op hetzelfde niveau, het beterde zelfs nog wat, we kregen nu nog wat meer technische stukken voorgeschoteld. Na 60km zat de Noordlus erop en kwamen we terug voorbij aan de startplaats, omdat de temparatuur al redelijk was opgelopen snel even gestopt bij den auto om arm en kniestukken af te doen.
Daarna gestart voor de Zuidelijke lus, deze bevatte op sommige momenten wat meer bredere paden, maar het bleef nog steeds top.
Na 110km begonnen de benen wat leeg te lopen en dus de laatste 10km op een zeer rustig tempo afgewerkt.
Na 123,8 km terug aangekomen bij de auto met een voldaan gevoel.
De tocht is kort samen te vatten als volgt:
90 -
95 % off-
road, waarvan:
50% single-
track door het bos
30% brede bospaden
10% kiezelwegen
Gregory
parcours
Zo 9maart Tt Beignee
Iets voor 08.00H gestart met Franky , was de 1e keer dat ik deze reed en deze staat met stip genoteerd voor volgend jaar.
Het begon al zeer kort na de start met een beklimming waarvoor je toch liever eerst eens wat opgewarmd bent :shock: , tijdens deze 4-
tal keer ketting tss achterwiel en grootste kroon gevallen dus efkens gestopt en wat gesleuteld en alles OK.
Algauw werd duidelijk dat we niet voor niets zo ver gereden waren , off road in overvloed in ECHT bos / serieus lange en steile beklimmingen / behoorlijk lange redelijk steile afdalingen ..vooral deze langs de beek op en laverend tussen stenen naar beneden was smullen maar toch de aandacht erbij houden / den techniek diende ook meermaals aangesproken te worden / en op de lagere stukken een streepje deeggrond en wat blubberwerk .
Puur genieten tot ik kort na de 2e bevoorrading pataaaaaaat hoorde , bleek dat de man met de hamer ip miene kop an t'kletsen was :lol: :lol: :lol: :lol:
Naar het einde toe er terug wat doorgekomen maar eerlijk gezegd volledig choco aangekomen , kan ook niet anders want zoals gezegd der is nog werk aan en de deeggrond / veel off road en dacht ergens +1150HM op 60Km maakt dat dit er ene was die in de kuiten kroop.
@Franky t'was goei traininge nietwaar en deze doe ik zeker opnieuw!
Grts
Kuba
Zo 2 maart groepsritje Gregory
Twas een mooi dag tot de plas er kwam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,nee mooi rit ga een zekers nog eens rijden als er niks te doen is
Franky
parcours
fotokes
Za 1 maart Kuurne-
Brussel-
Kuurne
M'n overgebuur gisterenavond: en waar gade rijden morgen? Ikke: nievers, 't is te nat. Hij: ik ga naar Kuurne-
wielertoeristen. Ikke: aah ja, is da morgen, mja, normaal gezien nie, mo 'k gaan der nog een ki over peinzen.
Hup, effe de meteovista bekekenen om 20u30 beslist om vanmorgen naar Kuurne af te zakken met 't klein fullyke, want da was den enigsten met kletse rubber ip. Bedoeling was om op 't gemak de 65 te rijden.
Om 8u15 gestart en vond het in begin wat moeilijk om in de juiste kadans te komen en 't juiste groepke te vinden. D' ene te trage, d' andere te rap. Dan maar solo verder gereden met 't gedacht 'k zal wel ergens mijn wagonnetje kunnen aanhaken. En zo geschiede ook. Hierdoor wel de splitsing van de 65-
95 veel te laat gezien en zo op de 95 beland :roll:
Efkens gedacht om terug te keren maar 'k zatte net zo goed in de slipstream van de Pinarello's, Merckxen, Williers, Specializeds en dergelijke.
De stroken "bergop" telkens wat moeten harken om in het wiel te blijven en efforke moeten doen om weer te kunnen aansluiten maar nergens echt lang in het rood moeten gaan. Na de eerste en enige BV, terug in een groepke beland en vanaf dan ging het tempo de lucht in, toch naar mijn normen. Naar het einde toe zelf een paar keer kop gedaan als "bedanking" 8-
Direkt na aankomst de vlo in de voiture en terug naar huis gereden alwaar om 12u10 aan te komen. 'k Peinze dak vanmorgen een goe trainingske en gedoan :mrgreen: :mrgreen:
Willem
Zo 23/02 Mol-
Wezel
Na goedkeur van m'n harem dan toch naar MOL afgezakt alwaar gestart rond 08.00H met Franky en Gregory voor de 70Km.
T'jach wat moet een mens daarover zeggen , t'was genieten van begin tot eind.
-
Bos/Bos en bos , jawel echt bos en niet zoals men hier 4 bomen bij elkaar ook een bos noemt.
-
Singeltracks van de betere soort , nie kort draaien en keren of brede lanen neenee , echte singeltracks die op snelheid genomen konden worden / kombochtjes / spontane jump"kes" / omhooge & omleege al was echt klimmen er nooit bij en zaten naar grysperre normen er geen technische stukken in.
De zon was ook van de partij en het was wonderbaarlijk hoe het daar echt droog ligt tot maximaal enkele stroken waar er een peelke deeggrond lag maar modder in de verste verte niet te bespeuren jaja zelfs menig zandstrook passeerde de wielen wat maakt dat we gewoon letterlijk volledig proper aan de eindmeet verschenen.
Ik denk wel dat we +80% onverhard gehad hebben , dit en mede de afstand maakte toch dat het er ene was die in de benen kroop , al had ik den indruk dat de conditie aan t'beteren is :mrgreen:
Z'on ritten doen een mens zich afvragen waarom we hier in die godgeklaagde modderige boerenslagen zitten te stampen :roll:
Zoals Freddy de Vadder het zou omschrijven : t'wos machtig
Grts
KUBA
parcours
Zo 23 feb TT ANNAY (fr)
Kurt, da was hier veel beter en droger dan verleden week. Prachtige rit, minder dan 5% road ende nodige pittige klimmetjes, technische draai en keer stukjes, singletracks...
En achteraf nog een bruin biertje, een tasse soepe, een pistolet met hotdog of paté, (en dat voor 3,5 euro inschrijving met gratis koffie 'smorgens)
Frank
Zo 23 feb baanritje
zondagmorgen 23/2 8u
Gianni en Andy mooi op tijd voor een wegritje. We vertrokken zoals gepland de Gitsberg omhoog. We daalden af int verlengde ervan en besloten dan naar de roeselarestraat te rijden. daar bijna aangekomen zagen we een groepje fietsers van een man of 12. na wat overleg nu ja effe naar elkaar kijken en ene die zei zouden we daar niet aansluiten (ikke) een kleine demarage geplaatst en achteraan aangesloten.
hoogledeberg omhoog en na alle koersvilo's te bekijken hadden we snel door dat er toch menig goeie fietser bij die mannen zat. Na wat babbelen met die gasten kwamen we te weten dat we ons wagonnetje aangesloten hadden bij de A mannen vn triathlonclub roeselare :? oeps
ze hadden een vlakke rit in petto van om en bij de 90km jieha ideaal dachten we;
Zo gezegd, zogedaan reden we richting aartrijke, langs de zeeweg verder naar bekegem, roksem om daar af te draaien richting Gistel. de weg was daar ietwat slechter en wij met de dikke banden waren voor de 1e keer int voordeel. daarna volgde een lange weg wind op en werd er in waaier gereden; ze wilden ons er af rijden en groot was hun verbazing toen we vlot instemden om mee rond te draaien. enkele km'ters later waren er enkele die al ferm op hun adem getrapt hadden en werd het waaier rijden op gedoekt. hihi glorie momentje voor ons :) Grysperre's.
we reden dan langs het water vanaf leffinge naar diksmuide, dan naar klerken om er de berg op te rijden en al snel de weg naar houthulst aan te vatten.
Daar zat gianni opeens met een leegloper en moesten we de groep verlaten. Spijtig. want we reden nog altijd vlotjes mee nu wat meer op de voorposten.
We hadden ons dan ook al veel kunnen sparen :) :) :)
Ideaal volgens mij ;)
nadat ik het ventiel van gianni's binnenband erafgeklopt had, hoe vast die niet was aangespannen amaai :) een nieuwe binnenband gestoken en we konden verder rijden.
we reden nog via zarren naar staden en zo naar de geyte om er vast te stellen dat het nog maar 10u45 was oeps veel te vroeg dus moesten we wat inhouden of we konden nergens nog een aprés houden.
Zo zie je maar marc wij hebben eigenlijk niet het tempo bepaald enkel mee gereden. en ja het ging beter dan vorige week maar ik heb dan ook geen last meer van keelpijn of azo iet ;)
hoe rap we gereden hebben ????? en hoe ver??? ik had geen km'teller erop staan rij de laatste tijd vooral zoals ik me voel en niet met oog op de teller.
Deze week: vorige zondag gereden, dan woe namiddag 3,30u en do namiddag in de gietende regen ook 2u. gisteren zondag dan 3u
greetzz
Bakkerke
Za 22 feb TT Dikkebus
Marc, best dat ge moest werken en bijgevolg niet in Dikkebus kon zijn ;)
De meeste vettigheid zat in de eerste stroken dus 'k peinze dat ge na 5km al rechtsomkeer ging gemaakt hebben :mrgreen:
Na een half uur zag ik het eerlijk gezegd ook niet meer zitten, veel te veel slijk mijn gedacht en dan telkens met wind op kop. Maar gaandeweg beterde de berijdbaarheid en was het soms aangenaam cruisen met het zonnetje ip je wroete. Hier en daar wel nog een vettige strook, soms op het randje van baggeren, maar nergens er echt over.
Vaak was het laveren naar het uiterst linkse of rechts kantje waar nog een beetje gras stond om zo de plassen en mooze te vermijden. Bijna eenmaal hierdoor in de gracht beland maar dit in extremis kunnen vermijden met een nood-
stop :shock:
Al bij al goed gevoel overgehouden aan deze: niet gevallen, schouder heeft het goed gehouden, afwisselend parcours die goed in elkaar zat, nergens te voet moeten gaan (of toch ... ergens aan die balk-
treden bergop aan de Zwarte Berg, of was het de Roden -
niet meer :roll: ). Weet er trouwens iemand waarom de Zwarte berg, de "zwarte" heet. Bij het begin van de off-
road beklimming is de ondergrond rood, en als ge boven komt ook. Op den Roden daarentegen enkel maar zwarte mooze gezien :lol: :lol:
Bij het afspuiten vastgesteld dat m'n achterwiel een nogal koffiemolenachtig geluid maakte, nog vlug naar de vlomaker geweest alwaar werd vastgesteld dat de body van m'n achterwiel kapoet was maar gelukkig vlug hersteld.
Misschien start ik morgen in Koksijde, maar zal eerst afwachten hoe laat het wordt deze avond. Moet wel zeker 11u45 terug in Zedelgem staan om taart en eten te gaan afhalen voor de bomma's en bompa's die 's namiddags komen voor de dochter haar verjaardag.
Denk eenmaal op het militair domein in Koksijde dat ik daar een aantal plaatselijke rondjes zal doen om dan terug huiswaarts te keren 8-
)
Willem
Zo 16 feb Flines Les Raches,
Gezien der langs ier nietn deftigs te doen was dan maar gekozen voor de terrils en dat deze zeer veel water kunnen verwerken is mooi meegenomen :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Om 08.00H vertrokken me migs en franky kort nadat we den overlope...eeeuh blacky ;) nen goeiendag gezegd hadden.
Het weer was zalig en de rit naar mijn mening geen topper maar toch de verplaatsing van 1H waard , deze was mooi ingedeeld met 3"terrils" al hoeft u zich
er geen al te uitdagende toestanden bij te verwachtten , het echte terrilwerk is voor de zomer.
De 1e zone was singeltracks zoals je ze in de vlaamse ardennen ook kan vinden , de 2e zone vond ik de beste al werd ik daar met m'n neus op de feiten gedrukt dat de benen nog undernen plooi zullen moeten vinden toen ik op 3 "gladde" hellingen de strijd toch wel heel vroeg moest staken :? , de 3e doorgang was ook OK waar ook de 3e bevoorrading was toen......ons oog steeds gelokt werd door een wel eeeeeeel mooie afdaling dus zodra alles in ons keel gepropt zijn we deze gaan verkennen en op 2 verschillende manieren naar beneden , schuin en rechtentettennorbeneden me de poeppe just boven den achterband:D :D
De ligging van het parcours?
Lat ons zeggen dat er hier en daar wel een beetje vocht te bespeuren was :o :o , hier hadden seuten en zomerbanden niets te zoeken :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Zo 16 feb TT Opwijk
En ikke van 't weekend, terwijl mijne chérie moest werken, naar Limburg. Zaterdag Opwijk, waarbij na het alle draaien en keren in de bossen een 80km (de 52 en de 23, die dus veel langer bleek te zijn)kon spotten op mijne teller. Meestal droog, soms beetje modder, maar geen baggerwerken...oef! Zondag naar Opoeteren. 50 km puur plezier. Ik dacht da Limburg alleen maar plat was maar dit was de light versie van de Ardennen... Heel mooie afdalingen... Meestal droog, beetje ondiepe modder. Veel zon op zondag, alsof het lente was... Vooral Opoeteren zal ik hier onthouden... ;)
Sandra
Zo 16 feb baanritje
Zere kele en aan tkopke. Toch vertrokken met de mortierkes en chocobanana aangekomen. Zelf een bloedsmaakje tijdens het fietsen gewaar geworden ma 100+ km gereden denk zelfs 110 maar afwachten wat eric zijn gps geregistreerd eee.
Enne avg van 25 zal zeker gelukt zijn. Want kee nu en dan es moeten vragen beneden de 37 te blijven. Had al 3 weken geen deftige rit meer gereden met de vilo. Sedert ik dat trialpark aan het ombouwen ben heb ik er de jukte nie voor gehad. Eerst es wat technischer leren rijden. Want ti nog werk aan de winkel.
De rit zelf was goe en aan de knoktebrug zelfs een taske soep gedronken bij gitsenaars die er een cafeke uitbaten :))) twa in orde merci aan de mortierkes om brommerke te zijn voor me :))))
Stefaan
Ik had afgsproken om in te pikken op het parcours in Staden, was daar wat vroeger dan verwacht dus in tegenrichting gereden. Hmm, had ze precies al moeten tegenkomen. Een telefoontje naar stef leerde me dat ze voor een ander weg kozen :o . Mekaar toch terug gevonden en op pad. Mark zn duurtempoke ligt precies wat hoger dan het mijne en aan een behoorlijk vaartje stoven we weg. Het zonneke kwam uit en na een soepke op cafe ging het precies nog wat rapper :mrgreen: In Eernegem mark achtergelaten en met stef de terugweg tegen wind aangevat. Aan km 95 viel mn pedaal er af en ging het rijden wat moeilijker :evil: . Stefaan had nog een specialeke in gedachten en stuurde ons nog een offroad paadje door wat het voor mij nog wat moeilijker maakte . Slecht karakter ;) Al bij al viel de terugweg nog mee en na 124 km thuisgekomen
pârcours
Eric
Zo 9 feb TT Nieuwpoort
Onderweg naar nieuwpoort gingen de hemelsluizen rond brugge open en gedurende de ganse rit werden we getrakteerd op buien :roll:
al onmiddelijk na de start pruttelde migs zijne MTB tegen , gedoemd om het met 2 versnellingen verder te doen wat na ne km of 20 migs en frnky ertoe dwong
naar de start te rijden , jammer.
Verder gereden met greg maar gezien de voormiddag al vergevorderd was samen besloten voor de 37Km te gaan.
Het zand lag zeer goed bereidbaar en toch redelijk wat mooie singeltrack stukken in de duinen , voor zon dingen mogen ze mij altijd wakker maken , ook de betere bagger en glijstukken waren aanwezig maar kon er wel van genieten want alles ip mien gemakske gedaan.
Enkel het gezonde briesje die er stond :shock: zorgde ervoor dat iedere km dubbel telde , op het strand was het letterlijk aan 9Km/H beuken tegen de wind....allez voor den greg dan welteverstaan want ikke had mij skoon weggestoken achter zien rugge :D naar het einde van de rit toe dan wederdienst bewezen.
Zelf toch goed gevoel aan overgehouden maar alsek vergelijk me eind vorig jaar.....t'jach der is weer wa werk aan de winkel :?
Mannen merci voor de compagnie en tot de volgende.
Grts
Kuba
Zon 2 feb groepsrit rond roeselare
Leuke groepsrit!
Zoals een groepsrit hoort te zijn hebben we een gezapig tempo onderhouden en tot de laatste meter samen gereden.
Ideale manier om er terug wat in te komen. Leuk om een aantal Grysperre's terug te zien.
Ook een nieuwe, zijnde Nick, mogen verwelkomen.
Merci Greg voor de groepsrit en de koffie net voor we vertrokken.
Tot de volgende.
David.
filmke franky
zon 2 feb TT Aalter
om 7u45 met het veloke naar aalter gebold (brr , 2graden)waar ik na inschrijving omsrteeks half 9 kon starten.veel volk,parcours was dus makkelijk te volgen alhoewel de peilen een beetje overal hingen.een éérste zeer vroege bevoorading,alles wat een mens lust was aanwezig :-
D
hier en daar vettig strooksken maar da hoort er bij dees tijd van t jaar :wink:
bosje v/de bels(op t eind)lag er wel wat kapotgereden bij :cry: .als je de grootste afstand deed moest je toch wel opletten ,ik denk dat we toch wel een afslag of 8 gehad hebben,de zwaarste was met voorsprong deze een km of 6 van t eind waar je door die hofstee reed,ja daarna was het flink stampen! :lol: :lol: :lol:
voldaan aangekomen en met een ommetje naar huis gereden om in de namiddag styby te zien winnen :-
snee maar den besten é gewonnen en tis nog nen symphatieken sjarel ook :P misschien moe hij ook es mtb-
topdagje :P
hopelijk kan tvrouwken volgende week terug voorzichtig starten mé een licht toerken op de bane
Johan
Zo 26 jan TT Moorslede
Vanmorgen met de fiets naar Moorslede gereden via de oude spoorweg om de TT te rijden, met het idee een echte ploetertocht te rijden.
Rond 8u30 in Moorslede gestart voor de 45km op een gekend parcours maar in omgekeerde richting ten opzichte van vorig jaar, de tocht bevatte 32 off-
road stukken die er allemaal berijdbaar bij lagen.
Tot mijn grote verbazing op de grote tocht zelfs geen enkel voetje aan de grond moeten zetten. Bij aankomst in Moorslede de fiets ontdaan van de modder en dan via de spoortweg terug richting roeselare. Iets na 11u terug thuis gekomen met 65km op de teller.
Gregory
Zo 26 jan ritje op de weg
omdak geen zin had om route uit te stippelen gewoon vertrokken alwaar de wind, twa der niet vele, ons tegen zat. Zo aan een ritje geraakt van ... km, geen gegevens van mijne kant heb bewust gps en andere meet apparaten niet op de fiets gezet. Wilde op me gemak de zondag doorbrengen. Had naast het werk in de bakkerij nogal veel tijd doorgebracht opt trial park en was dus ook alles behalve uitgerust. Wie me al een bikke kent zal het wel gezien hebben.
Ritje liep over enkele beklimmingen van hooglede berg naar staden, westrozebeke, Moorselede, zonnebeke, Geluveld, dadizele, Ledegem, Beitem, oostnieuwkerke, om daar te beslissen nog een paar keer de hooglede berg te doen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
merci mannen van het kopwerk ik heb er van genoten.
Nog een Korte apres gehad in den OB. Dan gaan slapen om 13u om op te staan om 15u. moest gaan eten om 22u20 in bed en om 01u de wekker benne nog niet uitgerust dus nu
Greetz
Bakkerke
Za 25/01 TT Jabbeke
Bakkerke, natuurlijk "nat staan", van't vele zweet natuurlijk. Of hadde gij iets anders in mind? :roll:
Iets voor ten achten aangezet met de fiets richting Jabbeke en daar m'n overgebuur gespot die met iemand anders had afgesproken. Samen beetje gewacht om dan om 8u30 te vertrekken. Lang zijn we niet samengebleven want veel winter km's hadden ze nog niet in de benen.
'k Moet zeggen, vond deze rit heel goed in elkaar zitten met heel wat off-
road, heel wat gekende en minder gekende boskes en privéstukken en zelf een paar die voor mij volledig nieuw waren ... of dak mij toch niet meer herinner. Beetje het voordeel van oud en vergeetachtig worden: alles is bij momenten "nieuw" :lol: :lol: :lol:
Nergens moeten aanschuiven (zoals Snellegem van onlangs), paar vettige stroken (kan ook niet anders) maar alles ('t wordt een beetje en cliché): goed berijdbaar !!!!
Enkel begin van de paardewegel in Beisbroek heb ik overgeslagen wegens geen zin in baggeren en vallen. Zelf een weidedoorsteek gehad die er DROOG bijlag, speciale zandgrond hier in de streek mijn gedacht :shock:
Alles aan een heel deftig tempo gereden en me nergens laten verleiden om bij iemand in het wiel te hangen -
:mrgreen:
Bij aankomst in Jabbeke voelde ik me nog relatief OK en na 't velooke te hebben afgespoten en wat tot mij te hebben genomen, zo zot geweest om nog eens een toerke te doen.
De beentjes moeten koud gekregen hebben want echt vlot ging het bij momenten niet meer, te lang stille gestaan peinzek :evil: En vooral, er was een venijnig windje de kop komen opsteken.
Na 83 km te hebben rondgecrosst was het voor mij welletjes geweest en ben ik richting huizeke afgezakt om daar met 96km aan te komen, redelijk zochte.
Jabbeke, topperke in de streek, de afwezigen ... 't ja, die zullen morgen wel ip de boane rieën
Willem
zat 25/01 bredene
Samen met Greg die toer gereden en moen zeggen twas ol perfect berijdbaar mo de strand wandeling was minder,wiendt ip kop twas de moeite(heel eric zen dada :lol: :lol: )mo al bij al een schone rit twas een kopie van denhaone met veel wient van deze ki
Zo 19 jan TT Zeebrugge
Vandaag toch maar gekozen voor een MTB-
rit samen met GREG :geek: en super genoten van de toer ondanks de hevige regen de afgelopen dagen lag hij er super bij op een paar plaatsen na maar die toch geen baggerstroken waren maar goe vettig :mrgreen: :mrgreen: .Twas leuk!!!
Parcours
Franky
Zo 19 jan ritje op de baan
da zijn d'echte ee
wij hebben een ritje van net geen 80km gedaan beetje ingekort wegens lekke banden 3 stuks, behoorlijk veel dus gezien we maar met 5 waren. Eric besliste al snel zich op de rollen te zetten om daar nat te worden. :)
1e uur wat miezerende regen maar vanaf moorslede in den droge kunnen rijden. regenvestje hebben ik en Marc niet aangedaan. En dan droog aangekomen om 5 voor 12 :lol: :lol: :lol: Parcours lag er nog lekker nat bij dus de opspattende regen zorgde voor wat smurrie op sommigen hun gezicht.
Er werd hier en daar es aan het gashendeltje gedraaid zonder te overdrijven. Leuk ritje denk ik.
Parcours
greetzz Bakkerke
Bij thuiskomst mijn fietske af gespoten en dan gezien dat er 2 doorns in mijn band zaten . Deze er uit getrokken en ja hoor ..., ik sta dus ook plat. Misschien ook eens jullie banden controleren. Verder was de rit best ok. Leuke bende en een redelijk tempo kunnen rijden . Jammer dat we door de regen Eric kwijt gespeeld waren ... Maar begrijpelijk, de start was redelijk nat . Gelukkig achteraf goed kunnen drogen en buiten de voeten droog aangekomen. Simen zette terug zijn beste beentje voor en is sterk aan het opzetten ....Dat komt in orde , goed zo
Tot de volgende mannen. Aan de parcoursbouwer , goed gedaan
Marc
Gisteren aangezet rond 7u45 richting gits met mijn regenjasje aan, het ging wa lichtjes motregenen maar toch blij dak het aanhad zulle. Het eerste uur goed natgeregend geweest en daarna onmiddellijk platte band voor Laurens, daar toch goed koud gekregen en gedacht om huiswaarts te gaan gelijk Eric, gelukkig doorgebeten en dan nog volop kunnen genieten van toch wel een mooi tochtje. Jah de grysperre's, tzijn ollemolle béésten denk ik, iedereen is blijkbaar al redelijk goed in forme, wa me ook opvalt is dat Laurens een redelijk hoog niveau haalt tov vorige jaren, waar gaat da eindigen en ook een pluim aan Simen die toch kan doorbijten en vlot meeging, chapeau
Gianni
Za 18/01/14 moerkerke
vandaag op t gemaksken afgezakt naar moerkerke.direkt al geertje tegen t lijf gelopen :-
D
om 9u al heel wat volk aanwezig,ondanks de regen van voorbije dagen vandaag mooi bike weertje,nog rap te dik gekleed :-
de éérste off-
road strook was meteen wel een van de vettigste,daardoor haakten velen af om lags de dijken te rijden alhoewel het merendeel echt wel te doen was,duwen en een beetje stuurmanskunst :-
? aan de bevoorr nog klapke gedaan mé 2 wtc2000sters :lol: en enkele kopjes warme thee :-
) binnengekapt ,mjammie :lol:
na een hete hond en een colake in de zaal waar het trouwens flink druk was,op cooling down tempo :bounce: naar huis gereden ,goed voor 80km mtb plezier vandaag
Johan
Zon 12 jan de Heuveltjes van Erika
Het zou een mooie plezante dag worden dacht ik net na de start , een heel goed gevoel in de benen tot dat er een stomme ezel mist van in te draaien ( pijl wijst naar rechts en meneer gaat gewoon weg naar links en vlamt me gewoon weg onderuit . :evil: gevolg broek kapot knie open schouder open, en m'n heup heeft een ferme bloeduitstorting en pijn in de pols en weg was het goed gevoel .
Dan de beslissing genomen om met Greg verder te rijden aangezien hij vroeg moest thuis zijn en op een kilometer of 5 van de aankomst een leegloper juist de aankomst kunnen bereiken zonder blazen :( .
In het naar huis rijden kreeg ik een bericht van Gianni dat er daar ook bij hun een ferme val was met gevolg dat Willem naar de kliniek moest besloot ik te bellen met gevolg dat de blauwe smurfen da wel hebben gezien zeker . Gevolg de smurfen achter me en een proces voe te bellen en de gordel niet te dragen ( zal een kostelijk mtb ritje zijn vandaag voor me ) :twisted: :roll: .
Hopelijk is alles goed met Willem en Gianni ?
Jurgen
Deze morgen aangezet naar Klerken naar de voor mij mooiste editie van de Heuveltjes van Erika.
Om 8 u ging ik vertrekken en kreeg daarbij het gezelschap van Greg, Noenkel Frans, Migs en Follow.
Na een vlotte babbel met de altijd welgezinde en sympathieke Jägermeister vertrokken voor de 45.
Na enkele kilometers ging follow zwaar "tegen dek". Met als gevolg blutsen, builen en schaafwonden. Samen met Greg besloot hij op de splitsing de kleinere toer te doen.
Samen met Noenkel en migs verder gereden en genoten van deze hele mooie tocht. Veel off road, een paar mooie technische stukken en mooi weer. Meer moest dat niet zijn.
Bijna aan de aankomst zei Noenkel mij dat hij onze tram vier aan het stuur zag van een auto met er naast onze Willem. Nu weten we hoe het kwam. Hopelijk valt de schade voor Willem goed mee en is er niets gebroken.
De weg lag er op verschillende plaatsen zeer veraderlijk bij met een laagje ijs. Dat laagje ijs maakte dat deze editie zeer goed te rijden was en zonder baggerstroken. Dus me happy
Ook de bevoorradingen waren terug dik in orde, zoals we gewoon zijn van de erikabikers.
Hopelijk houden Willem, Follow (gianni?? ook gevallen??) er niets ernstig aan over.
De dezen heeft genoten van de rit.Ook al heb ik zelf ook twee keer de grond van wel zeer dichtbij gezien. Gelukkig was t telkens off road en liep ik, noch m'n stalen ros schade op.
Oja, follow geen gordel en telefoneren zal op zo'n 250 euro komen. Dit ter info :lol: :lol: :lol: :lol:
Wesley
parcour
12jan. voor mij ieder jaar opnieuw het 2e weekend van januari het begin van een nieuw jaar op de fiets. Meestal met het nodige trek en sleur werk.
Nog es besloten om een TT te rijden. Gelukkig lag het parcours in Klerken er dit jaar ietwat Frozen bij :-
rijden.
Afgesproken met Eric(tram4°, Willem(Turfke), Gianni (fujibiker), en Dieter(Spark).
goed en wel vertrokken (15km) en het tempo kwam er net in kwamen Gianni in eerste instantie, en Willem erover, ten val. Willem z'n schouder uit de kom :( :( :( :( verdikke toch. Nadat we hem en z'n fiets naar de dichtsbijzijnde weg gebracht hadden samen met Dieter het parcours verder af gereden.
Als niet modder rijder kon het mij wel bekoren dit parcours er word veel werk in gestoken en dit moet je als mtb'er appreciëren. Meer kan je er niet uithalen uit deze streek denk ik.
Bedankt Erika Biker's. top organisatie.
Nog een leuke babbel gehad met Henkie en Jägere op een korte apres.
Greetz
Bakkerke.
Allez, op algemeen verzoek :roll:
Ontwrichte R-
schouder zit terug op z'n plaats. Na "klein" :roll: beetje gewacht te hebben op de bezemwagen van de Erika bikers, samen met den Erik in mijn voiture (goe gezien Franky) in 't hospital in H. Hart in Roeselare gearriveerd. Na enig sleur en trekwerk, vastgesteld dat er niet veel bougeerde en dan maar de grote middelen: een volledige narcose om de spierkes wat te verslappen :shock:
Goe, efkens de kleertjes uitgespeeld en een schortje aangedaan (Erik riskeert het nie om dien foto on line te zetten hé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) om dan efkens vlug op en af naar het operatiekwartier (45') om de boel weer op z'n plaats te trekken.
Eenmaal terug op m'n positieven en na wat heen en weer gebel is m'n schone broere me komen halen en was ik maar een klein beetje te laat op het zwem-
clubkampioenschap van de dochter want daar moest ik kost wat kost geraken :!:
Nu enkel nog heel stramme bovenarmspieren, 't kersepitkussentje ligt klaar :mrgreen:
Gianni, binnenkort gaan we nog eens samen rijden hé, kwestie van ons vertrouwen terug wat op te krikken 8-
met de knie ... en met je voorwiel :)
En speciale dank aan onze Erik, merci om de hele tijd bij me te blijven tot ik terug het ziekenhuis mocht verlaten. Ge zijt een SCHATJE, million thanks !!!!!!!!!!!!
Willem
zon 12 januari kemmel
Om 8u30 gestart voor de 60 km op de baan. Wou regelmatig es met off road afwisselen maar zag dat de droogte van de dag voordien weg was :shock: echte modderduivels! :o Aangezien de banerit daar mooi is om te rijden me dan ook goe geamuseerd ondanks de aanvriezende mist. Tis alsof ze dat daar bestellen op zondag. Vorig jaar eveneens op zondag gladde wegen. Dus met enige voorzichtigheid gestart, aangezien 'val' van vorig jaar, maar al snel kwam tzonnetje erdoor en was 't heel aangenaam rijden. Gister twee mtb tochten in Gent gaan rijden en vandaag de banerit in Kemmel. Ben tevreden van mn weekend! Wouter eveneens in Gent gaan rijden en in Kemmel met de tandem. Zo te zien hebben ze echt wel grote voorsprong in het plat rijden met de tandem tov andere mtb'ers, maar 'k zag da ze toch wel serieus mogen trappen om hellingen op te rijden...gja, 't gewicht van twee mannen omhoog krijgen lijkt toch veel kracht te vergen... :lol: maar bekijks hadden ze wel! :D
Sandra
zat 11 januari kemmel
Vanmorgen rond 8u thuis vertrokken met de fiets richting Kemmel, na 26km aangekomen in Kemmel. Na mij ingeschreven te hebben nog even op de kaart gekeken en gestart voor de tocht van 40km op de weg met de eerste lus van de 60 rond de zwarteberg er nog bij. Op de tweede bevoorrading Gianni en Dieter tegen gekomen daarna een stukje met hen samen gereden. Net voor de aankomst nog een regen buitje te verwerken gekregen, en dus maar besloten om eerst nog eentje te drinken met Gianni en Dieter. Na de bui de terugweg aangevat met onderweg nog enkele kleine hellingetjes rond Zonnebeke en Moorslede. Thuisgekomen met 108km op de teller.
Morgen start ik in Klerken, zal normaal daar starten rond 8u daar ik vroeg thuis moet zijn
Gregry
Deze morgen aangekomen rond acht uur in Kemmel waar Marc en Turfke al klaar stonden om er off-
afgesproken met Dieter om te starten rond 8u30 voor de rit van 60km op de weg. De rit zelf was tamelijk lastig door de vele hoogtemeters en ook door de strakke wind, in die 60km zaten ook alle bergjes met 2* de cats berg die wel lastig was :x . Aan de tweede BV Greq tegengekomen die op het parkoer van de 40 zat, want ie was met de fiets naar kemmel gekomen, sterk. Dan eindje samengereden, bij aankomst nog ne cola gedronken en dan weer de fiets op voor nog eens een lus van 40km, Dieter was nog niet voldaan :oops: , aangekomen met 100km op de teller en zo een 1500 hoogtemeters, heb me gejeund deze morgen, aja wist niet da Dieter zo graag Alpro-
melk dronk :D
Gianny
Haha, ik wist zelf niet da'k da graat dronk maar het smaakte me precies :D. Heb der vandaag 1.25l gedronken :)
Zeg Gianni, 't was wel jou idee om de 40 nog eens te doen hé kieken :lol: , maar toen het begon te regenen net aan de aankomst van de eerste 60 begon je te twijfelen. Heb dan eens de buienradar bekeken en hup twas rap geklonken, nog eens vertrokken voor de 40 en het gemiddelde zelfs nog ééntje omhoog getrokken. Prachtig weer gehad op de laatste lus.
102km en 1507hm.
Ben content van de rit, net alles opgekuist en straks gaan nieuwjaren bij mijn ouders, of slapen want ben redelijk versleten :lol: :lol:
Morgen normaal Klerken ofwel duurtraining lopen. Het weer zal beslissen.
Hier het overzicht van de rit.
Dieter
parcours
Zon 5 jan TT Snellegem
Zonet terug thuis vlug kort verslagske en dan naar verjaardagsfeestje.
Deze morgen tegen 8.05 aan de start vertrokken, in de vlucht nog greg & frank nen goeiendag gezegd maar dan al snel vertrokken met het licht aan voor de grote (51km toer).
Veel valt er eigenlijk niet te vertellen van deze tocht buiten dat hij hier en daar nogal vettig lag. Halverwege de toch iemand van Pittem bijgehaald waar ik de rest van de tocht mee uitgereden heb aan een stevig tempo.
Al bij al genoten van deze tocht, en nu gaan vieren :D
parcours
Dieter
Hoi hoi,
deze morgen vroeg opgestaan om de TT in Snellegem te gaan rijden. Bij het opstaan voelde ik al dat mijn beentjes niet direkt last hadden van de TT van gisteren. Dus dat kon al niet meer stuk.
Na een goed ontbijtje met de bike richting Noenkel. Aldaar werd ik opgewacht door de immer sympathieke noenkel en migs die nog de nodige cafeïne in hun botten aan het slaan waren. Na dat ze hun koffie op hadden zijn we in gestrekte Grysperredraf richting Snellegem gefietst. Aldaar stonden Greg, Willem, Johan en Stefaan (Steffy) ons op te wachten. Na een vlotte inschrijving merkten we Frank (Blackie) op. Hij was aangeschoven aan de tafel van de forumtrein. Na iedereen de nodige nieuwjaarswensen te hebben gewenst, vertrokken met een mooi groepje Grysperres. Zoals Dieter reeds zei, over het parcours valt weinig te vertellen. HEt waren de gekende, maar mooie stroken. Met af en toe een serieuse baggerstrook. Deze lag er veel vettiger bij dan gisteren in Torhout, maar de eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat er hier wel meer off road in zat. Vooral in het begin had ik de indruk dat we niet alleen op het parcours waren :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Er zaten in het begin stukken in waar we letterlijk in de file stonden. Dan maar eens het gashendeltje open gedraaid en wat groepen voorbijgestoken, zodat we wat meer vrije baan hadden. Zo hebben we onze weg verder gezet, terwijl we serieuse gesprekken voerden. Zoals iedereen wel weet, zeveren wij nooit. Tot we hoorden dat follow niet kon komen naar Snellegem, omdat hij ergens nog een paard diende te insimineren :lol: :lol: :lol:
De eerste bevoorrading was dik in orde. Deze lag na een lekker zompig stukje weide.
Vanaf daar werd het tempo wat gezakt, gezien we toch nog een stukske dienden te fietsen.
Onze weg werd vervolgt via een paar mooie singletracks in het bos. Net voor de tweede bevoorrading kreeg ondergetekende toch een klein klopke. Maar na de nodige bananaan in de mond te hebben gestopt en wat te hebben gedronken, kon ik er terug tegen. Zo de laatse tien km afgehaspeld en tevreden aan den arrivé gekomen. Gezien de file aan de afspuitstand, beslist om deze over te slaan evenals de apres, om te voorkomen dat we afkoelden.
Dan maar direkt naar huis gefietst met wind op de "muile" pft. Bij noenkel nog vlug de fiets effe afgespoten en dan de laatste km's aangevat richting huis. Moe maar met net geen 89 km op de teller aangekomen thuis.
Tevens zeer tevreden van mijn eerste mtb weekend van het nieuwe jaar. Zo'n 165km mtb op twee dagen. Me happy.
grtz
wes
Zat. 4 jan. TT Torhout
Hoi hoi,
zoals ik had gezegd, stond ik deze morgen stipt om 8u aan de start in Torhout. De rit was leuk, maar niets nieuws voor de streek. De wind maakte het des te lastiger. Zeker omdat ik de rit gans de tijd alleen heb gereden.
Heen en terug van thuis, toch een goeie 75km op de nieuwjaarsteller. Ik ben zeer tevreden over mijn conditie momenteel. Hopelijk gaat deze alleen maar beter worden.
Parcours
Wesley

Terug naar de inhoud