2015 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2015

Aktiviteiten
do 31 dec TT Gits
Vandaag hier gestart met Stefaan en 2 collega's. Was een ritje van genieten en op het gemak, Kortom een mooie afsluiter voor dit jaar met een toffe apres :oops: ;)
Bij deze wens ik ook iedereen een gelukkig 2016 toe en geniet nog van het oude jaar ;)
Groetjes
Leverancier

Wo 30 dec TT Gits
Omdat de benen nog wat piekten van gisteren deze morgen op t'laatste gat beslist mee te gaan met de dochter en schoonvader naar GITS.
Gestart rond 09.15H en ons wel geamuseerd , al had dit niets met het parcours te maken die wel zeer proper lag...meer valt er helaas niet over te zeggen.
Dit was dan de laatste voor dit jaar.
Grts
Kuba27-12-15 TT Leutegem Oudenaarde
De kalenders waren "magerkes' vandaag: de Haan - Melle of Oudenaarde. Aangezien ik een hekel heb aan zouterige toestanden: schrap de Haan :mrgreen: . Melle spreekt niet echt tot de verbeelding, dus twijfels over Oudenaarde. In laatste instantie toch beslist om te starten. Om 09u00 vertrokken aan de sporthal voor een aardige rit met een kleine 600 hoogtemeters. Parcours was goed berijdbaar en bij momenten was ik content mijn kleine tandwielken van voor te kunnen aanspreken. Stijle bergops over een glibberige ondergrond, waarbij al aardig wat collegae mee genoten van het kuitenbijterken. Opletten geblazen was de boodschap. Hele mooie streek, prachtige vergezichten en namen van bergen die niet tot de verbeelding spreken. Met een kleine 43 km in de kuiten een tweetal uur kuisen voor de boeg om den bike weer 'ready for duty' te krijgen. 't was een eeuwigheid geleden dat hij nog zo vuil was geweest. Voor de geïnteresseerden: volgend jaar 24 Dec kan je het zelf eens proberen, wat mij betreft een aanrader.
Focusrider

27-12-15 ritje op de baan
Vandaag weer een duurtemporitje op de baan samen met Marc en Stefaan van 70km Sleet aan mn velo te verwaarlozen plezier des te meer ;) :D :D :D
Ja gasten, ik schrik wel van die bedragen maar weet uit ervaring dat dat slijk een aanslag is op je gerief. Alhoewel €5200 :o :o :o :o :o
bedankt he Stef en Marc
Eric

26-12-15 TT Wingene
Tof ritje met 0,0 bagger stroken wel hier en daar een klein plaske .
Bedankt Greg voor de companie
Jurgen

26-12-15 ritje op de baan
Ritje opt gemak met stef om de calorieen en kerstvet te verbranden. Rond hooglede aan een ruuuuustig tempo al keuvelend. Stef kon me toch nog zot genoeg maken om eens goed door te trekken op de beukhoutstraat een helling dat ik niet kende en was al opgebrandt voor ik boven was ;-). Me toch goed geamuseerd. Bedankt he stef, en raak je verkoudheidje maar snel kwijt


Zo 20/12 St Denijs Zwevegem Winter-Krieretocht
Deze vm vertrokken naar st denys daar rond 9h15 te vertrekken voor de tt. Het had daar precies meer geregend dan thuis. Iedere dreef gehoopt dat het zou beteren, maar dat was tevergeefse moeite. Na 45min de baan gepakt naar huis. Nog een binnenbandje moeten steken maar het was mooi weer, dat kon geen kwaad. 106km op de teller aan hf van 127 Spijtig dat het nat lag
Eric

't Lag er zeker vettiger bij dan verwacht, vooral het gedeelte tot en met de Mont St Aubert. Wat was dat zeg :shock:
Nadien verbeterde de ondergrond en was de wind ook meestal in het voordeel. In de aanloop naar bovenvermelde puist m'n 2 compagnons van de dag moeten laten rijden en met een joint du culasse boven op die molshoop aangekomen. Nog niet veel meegemaakt. Oorzaak waarschijnlijk te zoeken in direkt en veel te lang in het rood :oops:
Soit, dan maar wijselijk afscheid genomen van den Alexbiker en Wim. Had dan halvelings besloten om toer in te korten maar gaandeweg begon het terug te beteren en zodoende toch nog de 75 uitgereden, welliswaar met een koppel flanellen benen.
Organisatie was top, de meeste landweggetjes helaas niet :mrgreen:
Willem
Zo 1l3-12-15 TT Zedelgem
Natuurlijk Erik, het is altijd leuk fietsen in en rond Zedelgem ;)
Geen verrassingen voor iemand van eigen streek, maar toch content dat ik hier van start ben gegaan. Ben ervan overtuid dat deze die deze morgen voor de baanversie hebben gekozen, het zeker natter zullen gehad hebben. Wat de smurrie betreft, zal ik wel in het nadeel geweest zijn. Mondje toe houden was de boodschap, anders was het letterlijk knarsetanden. Buiten een paar tiental meter was het nergens baggeren maar overal wel nat en bij momenten vettig. Gelijk een rozijnebroodje terug in Zedelgem aangekomen en bij aankomst thuis verbod gekregen om "zo" binnen te komen ... dan maar richting tuinhuis om eerst wat andere kleren aan te trekken :shock:
Willem

Zo 13-12-15 ritje op de baan
De keuze vooraf was moeilijk.
Achteraf gezien was de beste keuze misschien niet rijden en gewoon thuis blijven. Ik was goed nat tegen dat ik in hooglede was. Voor de rest een leuke rit met Gianni en Stefaan.
Terug thuis met 83. Km.
Marc

zo 6 dec TT weerde
Vandaag afgezakt samen met Greg naar Weerde en geen miniut beklaagt twas gin top rit maar wel een top organisatie met alles der op en der aan .
Aan de inschrijven hoorden we 2 bikers tegen elkaar zeggen ,ik doe maar de 50 wi met al da slijk en wij keken elkaar aan en dachten jaaa waar zijn we nu beland zou het een goei of slechte gok zijn om naar hier te komen met al die regen de laatste dagen dus wij weg met een heel bang hartje.
En niks van aan het was een heel droge toer tocht naar onze normen op sommige plaatsen denk een stuk of 5 keer wat glibber glibber ga van 2m en dats it , heel veel single tracks had met als toetje het bloso park van hofstade gewoon de max en heel goed geamuseerd de hele weg en geen last had van opdringerige bikers en een mooie test voor men nieuwe goep uit te testen met name men 1X11 XTR en heel goed bevonden juist op het laatste door te veel bladeren kon ik men klein tandwieltje nie meer gebruiken omdak de bladeren er niet van tussen kreeg .
Aangekomen met 62km op de teller moe maar voldaan na twee weken geen fiets te zien.
bedankt voe de copanie é Greg ken me goed geamuseerd en gelachen.
Franky

Zo 6dec ritje op de baan
Samen met eric een ritje op de weg van bijna 50km.
Soms rustig keuvelend met wind int gat, soms stil stoempend tegen de wind.
Genoten 
Stefaan


Za TT Bredene
.Deze morgen iets na 08.00H gestart voor de 50 met ons jongste en Gregory.
Alles lag verbazend proper , altijd een zeer te genieten rit met op de 2e en 3e strandpassage een verfrissend briesje op de neus :shock:Grts
Kuba

Za 28 nov ritje op de baan
Samen met Willem een toerke van 93 km gereden mercie voor de compagnie willem
Marc

Pittig ritje gereden met Gianni in topform
Wim

Zo 22 nov Spinning
.alle drie ons katerke weggespind vanmorgen :D :D :D
Wim
zo 15 nov TT De panne
-vandaag in De Panne gereden samen greg.
Bij de inschrijving eens vlug gegoogelt naar het parkoer en wijselijk besloten om de polders nie te doen en de mooiste duinstroken te menen en gelijk hadden we op de bevoorrading kregen we te horen dat ze enkele stroken hebben moeten her bepijlen door het slechte weer en wegenwerken.
Het parkoer op zich was heel leuk en speels en lag er perfect bij,gewoon zalig om te rijden in die duinen en verlang al naar die winter om terug ons wintertoertje te doen rond Middelkerke en omstreken.
Over de bepijling gesproken da was op sommige momenten een ramp maar da roep je de hulplijn in en Greg leid je naar veilige oorden maar al bij al ons goed geamuseerd en gelachen.
franky

zat 14 nov TT Mol
.Mol,
Mijnen Taxi om 06.30H present , damnit das vroeg.
Maar het waren een zeer aangename 68Km , wel niet de echte ellenlange smalle singeltracks zoals lichtaart etc maar toch uiterst te genieten.
Ongelofelijk hoe droog het daar ligt , geen spatje vuil wat mooi meegenomen is dan moet ik t'nieuw machien nie direct kuisen :D (wel wa zitten foefelen me die gripshifts , da word even wennen)
Aan de 2e bevoorrading ook Boonen aanwezig , had even gevreesd maar em is flink geweest en nie in onznen weg gereden :lol: :lol:
Nadien nog nen korten apres me greg en Stef om voldaan naar huis te vertrekken nadat we eerst nen halven nudist gespot hadden op de parking :shock: :o :lol: , merci voor de compagnie op naar de volgende.
Grts
Kuba

PS. Zeg voorzittre , da wachten das goe voe nen keer wi want k'ben doar nie goe in

Za 14 nov TT Beveren
.Hier gestart met Gianni waar er na een tijdje nog een wielrenner met zijn 29" mtb kwam aansluiten ene Benito :D Parcour was dit keer goed berijdbaar met voldoende off road met een stevig windje :o maar we mogen niet klagen
Wim

vrij 13 nov nachtrit torhout
 Goed gekeken Erik, geen druppel regen gezien voor, tijdens en na :)
Buiten één of 2 vettige stroken alles perfect berijdbaar ondanks de vlaag van een paar uur daarvoor. Zelf de spookwegel lag er perfect bij. Wel wat wind maar in de stroken waar hem tegenzat, me weggestoken achter m'n compagnon zijn poepke 8-) . Enkel in die ene vettige lange strook het spoor kwijt geraakt omdat hem persé hetzelfde tempo wou aanhouden :D :D :D .
Zonder accidenten de meet gehaald, als was het nogal nippe op het moment dat den Erik een wheelie bergop int slijk wou doen in het bijzijn van de fotograaf ... gelukkig kan deze laatste het nog verder vertellen :D :D :D Ikke hierdoor wel niet op de fotto :cry: .
Kort voor den arrivé korte stop aan het jeneverstandje om wat later te genieten van een welverdiende après.
Erik, merci voor de compagnie in deze donkere tijden 
Willem
wo 11 nov TT
-Vandaag in Baudour gestart met kurt & zoë & greg & migs en zoals kurt het al zegde na 16km de brui aan gaf en toch niet een tof en speelse tocht uitzag samen met greg terug naar de start reed.Maar hadden ze ongelijk na 3km begon het de spielerij,op en nere en weg en were nie te doen wat hebben we ons gejeunt in mer de sable en omstreken.
Nog 2 bevoorradingen gehad en op 200m van de aankomst een groot bierfestijn voor de liefhebbers tog nog met een brede smile aangekomen van de maar 45km maar daar waren er zekers 25km van dolle pret !!!
Volgend jaar zien ze mij zekers niet meer terug al da bier drinken is niks voor mij en ja voor ik het vergeet het RED BULL team stond nog aan de aankomst met al dat lekkers, mijn dag kon niet meer stuk .
Franky

Vandaag een singletrackske gereden van 55 km... Johan en Linda waren er ook.
Nou jochies, wij hebben het goed gehad.
Johan

Zo 8 nov TT St Andries
Gestart met Bakkerke in St Andries, Johan en Linda niet gespot . Greg was al iets vroeger vertrokken. Er een gezellig onderonsje van gemaakt, de "radio" heel de rit op en hier en daar wat tijd genomen om het schoon volk te bekijken - al was de ene hier wat meer getrainder in dan de andere :lol: :lol: . Af en toe samen een gat toegereden op een voorbijstekende biker maar ons verder heel gedeesd gehouden. Parcours was misschien wel eentje van het "vlam" soort, maar door de vele bladeren en natte ondergrond toch hier en daar gevaarlijk glad. Toch ene met krom stuur uit de bocht zien gaan en nadien gehoord dat hem niet de engiste was :roll: . Paardewegel links laten liggen en gekozen voor een "droger" pad :D .
Verder de gekende bloso stukken en zover ik mij herinner toch 1 of 2 nieuwe stukken. Na een korte après en een goedendag tegen enkele bekenden, in het naar huis rijden nog den Dieter gespot 8-) Long time no see mate!
En ja, 't was warm vandaag, toch voor de 7de dag van de 11de maand. M'n windstopperke voor de start wijselijk achtergelaten in Bakker z'n voiture
Willem 

ook hier ten alf tienen gestart dacht ik,lekker parcoursken,veel volk aanwezig,nog entwat met dietros staan klappen :lol: enne nadien nog wat gaan drinken.ondertussen s.o.s bericht van stefaan dat ij zn zaksken vergeten was :P
morgen ossendrecht maar t vrouwken ligt hier mé ijs op haar knie na een valpartij deze morgen,we zullen effenan zien
Johan

Zo 8 nov TT Ichtegem
ritje met Andy, Gianni, Wim, Eric en nog twee kust boys Rado en Mario.
Leuk tochtje onder goeie omstandigheden.
Grtz
Stef

Zo 1 nov TT Aarschot
-Na een lange periode nie meer actief te zijn geweest op 't land, een tweetal weken geleden weer gestart met de memorial Wilfried David in Waardamme en verleden week in Pittem. Aangezien het vlotjes ging en er dit weekend niet echt iets naar mijn goesting was in W-Vlaanderen, het iets verder moeten zoeken. Was van plan naar Baardegem te trekken en daar de streek van de Dender te verkennen. Met het principe in 't achterhoofd: "Never leave without a buddy", sms-ken gepleegd naar Gregory. Greg zag den Dender helemaal niet zitten en had z'n zinnen op Middelkerke gezet. Als echten Belg vond Greg een typisch Belgische oplossing, 'n een compromis in 't schoon Nederlands :) : Aarschot, met twee kanttekeningskens: 1. da's wel een beetjen verder dan Aalst. 2. Franky had gezeid dat ie versekerst ook noar doa gink goan met zien schoonbroere. Met vieren ist oaltied veel leutiger dan met twee en angezien ik nie op dat zoutig strand moeste rien, alene een bitjen verder dan Alst, wierd diene compromis besloten met een sms'ken rond den zevenen zoaterdagovend. Nog juste tied genoeg voar 'n een anderen achterband te leggen, de traktie nog 'n een keer te kuusen, lichtjes in te oliën en olles in den otto te steken dat er al in koste. d'harloze up ten vuven gezet en rond twintig voar de zessen veel lucht gezien bie Franky tus in 't passeren.
Greg opgelad met vilo en ol en rond 20 voar 8 een sms'ken van Franky: "woar zieje giender. Oeze kaffie is al up." Op da moment waren we volgens den gps up 2 km van Franky en Miguel, moar: d'organisatie had pieltjes gezet om geen verkeersopstoppingen te veroorzaken deur den te groten toeloop. 'k Moe zeggen da ze daar stief goed in geslaagd zien. Tegoare met den Greg heel de streke van Aarschot gezien vanup de ring! Vuve voar den achten woaren we bie Franky en Miguel. Rap ingeschreven (ietske rapper dan Franky die oal de toafeltjes had afgeloapen, kwestie van de snelste service te vinden) en hup weg woaren wiender. 't Was stief fris: 't ges langs de kant wos zelfs een betjen beriemd. Up een gezoapig tempootje de beentjes soepeltjes rond loaten draaien. Franky zag ol achter vuv minuten een vriendinneken van d'inschrievingen, moar nu met her kodaksken, gereed om oes up de digitale ploate te branden. 't resultoat een ennek nog nie gezien, moar kwete nu ol da 't proper zal zien (en met tied goat dat fotootjen nog veel geld weerd zien). Miguel had de latste drie moanden eigentlijk nie met diene vilo gereden en moste het dus kalmkens an doen. Wiender kosten da verstoan en d'afspraken waren dudelijk vanaf het begun: wachten op mekanst en mochted te lange deuren, toch moar ne keer were keren om te goan kieken. 'k moe zeggen da we nie te vele weergekeerd zien. Noar omhoge was em nog niet 100%, maar na beneden was em nie te stoppen. Op een bepaald moment gienket nog nie rap genoeg: ie stond verdorie gereed voar den track te verloaten en schuuns noar beneden in te korten. Den Greg eeft stief veel overredingskracht moeten ut de kasse oalen om da ut zien hoofd te klappen. Noar 't ende toe was de Miguel echt stief goed op dreve: juste achter een klimmeken om 't klaksen voar off te doen, vliegt ie ut den bocht voar mien en sloat in volle petat zien frings toe, droit em omme en vroagt a mien: noar woar ist? Op da moment woaren der moar twee mogelijkheden: links licht noar beneden, moar tweirs deur 'n een stieven groaten plas zworte ore of rechts rechte noar omhoge tussen boomwortels. Twee collega's bikers die juste achter oens noar boven kwamen gevlogen mosten kiezen. Den eersten zoagen we met zien derailleurwielkens in dien oreplast duken :o , den tweeden eed hem met ziene vilo noar omhoge gecatapulteerd :shock: en is over dienen top verdwenen. Moar oes probleem was nog altied nie opgelost: was het noar links of noar rechts. Up het moment da Miguel noar zien schoen'n keek, was 't dudelijk. Een groen pieltje naar rechts, duwde tegen zien rechterknieschieve :mrgreen:
'k Moe zeggen, 't was een héél schoon toerken, bikantsten nie up de boane gereden. Oltied moar in den bus, ietske langere stuken noar omhoge en daar achter serieuze afdalingskens. Up den deur gerocht je biekanst het noorden kwiet. De Franky woas zelfs 'n een keer volledig van de planke. 'n een bezorgde collega lokale biker had biena geen stemme deur altied moar te zeggen 'reks, reks'. De Franky reed em knal rechte deure vorbie. Noar ut schient wilde tie het record uptrekken tegen 'n een tring verbreken deur langs de sporen mee te rien ;) . En 'k en moen zeggen, 't was best da biene gedoan was, want zien schoonbroere kreeg ut ook al een paar kilometerkes vodder. Ton woaren ze verdorie biena olle twee den blet in :cry: . Ol goed da Greg en ik da direct gezien hadden of 't woaren ongetwiefeld versekerst 60 in plekke van 50 kilometerkens gewest.
Conclusie: wiender ehn us geamuseerd :D . We ehnt nie geforceerd, w'ehn de streke kunnen zien, vele schone herfstkleuren, stieve schone landschappen. Een droog parcours om joen vingers van of te lekken, moar toch nie te onderschatten. De compagnie zat uteraard goed hé: met de Franky oltied leven in 't gezelschap en met Miguel gegarandeerd ambiance. Goed da de Greg meewos: d'en dienen kende de streke nog redelijk goed! Frankie kende ze versekers ook zo goet, moar volgens 't hem woaren der veel meer stukskes noar beneden, allez das dan toch wot da 't em meer dan éne keer tegen zien schoonbroere zei :D . Ge zag da wezen van Miguel iedere keer zo upklaren hé.
Merci gasten voar de ambiance en beste clubkameraden, gulle ziet altied welkom voar een gezoapig utstapken. "Age before speed", signeert bij deze een tram 5.
Tot de volgende, voar mien in de streke up 11 Nov: Zwevezele.
En Franky: wa peisde van 't verslagsken. Punten of kommas vergeten, ge lat het moar weten :geek: .
Koen

Za 31 okt RLC Wielsbeke
-Zoals afgesproken om 13h30 met Gianni aan de schaapsbrug in Roeselare richting Wielsbeke getrokken. Bij aankomst niet ver moeten zoeken want je kon er bijna over de koppen lopen en de dames waren net van start gegaan. Ons snel ingeschreven in een lokaal cafeetje en onze rugnummers opgespeld. Het parcour was bijna krak het zelfste als de MTB 2 Uren Race maar dan wat korter en minder asfalt. Het was meteen duidelijk dat hier niet veel sukkelaars aan me doen. Hier en daar stonden kampers en sommige met een tentje bij met mannen die zich aan het opwarmen waren op de rollen. Ondertussen was Klerkie ook gearriveerd om te supporteren en een fotoke te nemen en net op tijd om ons startschot te zien :D Er werd gestart per categorie en volgens klassement dus wij allebei als laatste maar de Gianni eerst met de C's dan ik een minuutje lanter bij de B's. Ze starten allemaal als zotten met hun krom steur dus besloot ik maar m'n eigen ding te doen. Na de eerste ronde zag ik al de eerste verzwakken en kon ik er al ene oprapen :lol: na enkele ronden kon ik er 5 inhalen waaronder ene van mijn categorie. Ben ondertussen ook al gedubbeld geweest door de eerste maar was al supertrots op mijzelf dat ik de laatste niet was 8-) T'wos een leuke ervaring waar ze mij waarschijnlijk nog gaan zien. Alleen spijtig dat ze geen apart klassement maken voor de MTBkers want da zou de max zijn.
Wim


Zo 1 nov TT Ruislede
-vanddag samen met wim om 8u afgesproken aan de kerk in ardooie, dan naar ruiselede gereden om de korte toer af te werken, we gingen het op tgemak doen maar de wim besliste daar anders over, wa had ik moeite om de vliegmachine te volgen. thuisgekomen met 90km op tellerke en blij dak me in de zetel kon zetten, sterk gereden wé wim, vele uw achterwiel gezien :oops:
Gianni

Zo 1 nov  tt Middelkerke
8u15 gestart in Middelkerke.
Mooi weertje en goede organisatie.
Als je de panne/Koksijde gewoon bent dan is het hier toch een heel ander decor.
De eerste helft was via polders tot in Nieuwpoort met vooral half glibberige aarde stroken.
Pas na doortocht door nieuwpoort via de leger cazerne kwam de eerste duin.
Kort daarna serieus stuk op het strand, me even laten gaan, qua hartslag dan.
Op het einde langs het vliegveld vooral in akkers en niet zo goed rijbare stukken naar de meet.
Genoten van deze mooie tocht en uitkijkend naar de tt aan onze westkust.
David

Beetje aan de frisse kant om met korte broek en armstukken te starten , maar 't ging nog net. Nergens geforceerd, in de (weinige) boskes en duinenstroken noodgedwongen wat gerecupereerd en op 't strand vol gas open om dit dan later in die overbodige polderdoorsteken te beklagen. Best dat het overal droog lag en enkel hier en daar wat glibberen was. Na aankomst nog eens het parcours aan de Krokodil gebist om daar waarschijnlijk als laatste nog eens op de foto te mogen 8-) .
Om 12u15 thuis binnengerold dus Bush, da ging misschien toch gelukt hebben deze morgen mits nog wat vroeger te starten (lees: "minder fileverkeer op het parcours") en gij als brommerke ;) .
En Erik, goed thuisgekomen van uwen marathon? 't Was alvast zaaaalig fietsweer vandaag, zelf ietske te warm gekleed op 't einde 
Willem

ja ja , hier mn verslagske
Ook weer genoten van een rit in mn geboortestad. Deze keer in een heel droge editie! Deze voormiddag om 8 h aangezet met de fiets om daar aan te komen iets na 9h30. Geen grysperres gespot en dan maar alleen aangezet voor de 56. Heerlijk fietsen in dit weer en de tracks lagen er prima bij. Op Tppie mannen en vrouwen =D> =D>. Op 15km van het einde een telefoontje gekregen van km Willem om me te verwittigen voor dat strookje en dus niet het volle pond gegeven op het strand ;) Bedankt Willem, ik had me anders ook laten vangen, tis zo uitnodigend he . Bij het passeren aan het kerkhof nog eens binnengesprongen om het graf van mn ma en pa te bezoeken en dan naar de aankomst. Op zoek gegaan naar een aantal plakkende grysperres maar ze waren al gaan vliegen. Nog een paar bekenden goeiedag gaan zeggen en dan rond 13h terug de bike op richting roeselare. Daar toegekomen om met 138km op de teller en op 14h45 juist op tijd om me te zetten voor de cyclocross. Twas aangenaam Middelkerke tot de volgende

31-10-15 TT Kuurne
twas ne skone rit, ken der van genootn mo na 45km waren de bjeentjes al beetje moe, we gaan were moetn begun trainen 
Christof
Zo 25 okt TT Pittem
Mij vandaag toch goed geamuseerd in Pittem. Thuis vertrokken met de fiets om rond 8h15 bij Wim te arriveren en samen op te trekken naar Pittem. Ingeschreven en nog gewacht tot 9h15 op^nog eventuele grysperres. Niemand gezien en aangezet voor de 50 . Wim liep direct nogal rood aan en wat tempo geminderd. Zijn inspanningn van de dag voordien zaten nog blijkbaar in de benen. Na menigmaal vertragen zag Wim het helemaal niet meer zitten en keerde huiswaarts. Dus ik alleen verder. Aan de bevoorrading Dieter met zijn companen van de triathlonclub gezien en met hen verdergereden. Een heerlijk stuje kleipuitten onder de noppen gekregen. Wel wat problemen ondervonden door wat chainsuck op het eerste klimmetje maar nadien op een ander blad geen problemen meer ondervonden. Het laatste stuk in de putten zelfs nog nooit gedaan. Nadien nog een paar drankjes gedronken met de gasten van de triathlon en dan huiswaarts.


zaterdag 24 oktober  TT oekene
-Deze morgen rond 08.45H vertrokken in Oekene met de dochter / Greggie en schoonvader voor een gezellig samenzijn.
In het begin toch enkele stukken die ik nog nooit gereden had en bevoorradingen meer dan OK , voor de rest ..t'jach t'is Oekene he.
Parcours lag verbazend goed enkel wat deegtoestanden.
Samen met dochter thuisgekomen met 70Km en haar eerste rit met klikpedalen zonder op haar doze te gaan :) (mor haar verklikkerke gaf op t'laatste "low battery" aan :lol: )
Volgende week geen fiets wegens weekendje weg.
Grts
Kuba

vandaag gestart met wim en zijn copain te oekene. greqoire gespot aan de inschrijving maar die wachtte op kuba. Er onmiddellijk een goed tempo opgelegd, kan me niet inbeelden dak nog rapper ne TT gereden heb in de winter. Da de Wim da tempo aankan wist ik allang maar chapeau voor zijne copain , een talentje wé dade :) . achteraf nog ene gedronken en wa gelachen, we hebben ons were geamuseerd
Gianni

18-10-15 tt Phalempin
-Phalempin (Fr)
Ondanks de regen toch gegokt en goed gegokt blijkbaar.
Om 08.00H gestart voor een waarschijnlijk laatste "terrilrit" van het jaar met Gregwaar en Francky.
Deze is altijd een mooi toerke , niets extreems maar toch zeer te genieten , bos/terilleke en parcours zeer goed bereidbaar ..meer moet dat niet zijn.
Wegens m'n laatste nogal onfortuinlijke passage op de terrils ditmaal gekozen voor een nogal zwaar profielke i.p.v. zomerbandjes , toch een heel verschil en dus
van alles ten volle kunnen genieten.
Ook een nieuwe camerapositie getest , onderaan m'n zadel , aan het gerommel/geroezemoes achter mij van de 2 pilsjaars denk ik dak heel wa zal mogen censureren voor ik de beelden in een filmpke giet :lol: :lol: :lol: :lol:
Geslaagde voormiddag
Grts
Kuba

18-10-15 TT st-Pauwels
voor ons werd het st-Pauwels vandaag. :-?
redelijk wat volk aanwezig,goed weerken,toch wel droge omloop,tja mooie voormiddag dus :-D .
het grootste deel van de tocht op y gemaksken afgehaspeld met een stuk of 4 serpenti's,niet te veel aan kop geweest,was mn dagje niet :drunk: :drunk:
Johan en Linda

17-10-15 kluisberg enduro b.b.c. Championship
-t was de max hé, wel heftig zo'n wedstrijdje. Ongelofelijk hoe snel je hartslag naar 180 gaat... Het wedstrijdconcept zegt me net iets minder, maar de discipline des te meer. Naar beneden knallen, omhoog op 't gemak, naar beneden knallen, omhoog op 't gemak. Naar ik hoor van de endurowedstrijden in de ardennen draait een dag meestal uit op +-35km / 1500hm . Ideaal dus hé :)
Wouter

11-10-15 TT Ganshoren
-Ganshoren,
Als een (zeer goede) klant een strootje werpt in de zin van "wij organiseren ook een rit" kan je er maar beter naartoe dus zo gezegd zo gedaan.
Brussel en MTB ...hmmm en al zeker als je ziet dat de start op 2Km van de Brusselse ring ligt had ik maar zeer lage verwachtingen.
Eenmaal m'n vaste danspartner :lol: :lol: Francky ook aangekomen een blik op de kaart geworpen en er was sprake van 700Hm op de 60KM...Hmm zou het dan toch iets kunnen worden?
Om 08.00H vertrokken en algauw mijn vooroordelen moeten opzij schuiven , onmidellijk na de start de 1e 5Km het stuk die zichtbaar is langs de autostrade te Groot-Bijgaarden (Laakdalbossen)...lichte "mer du sable" frivoliteiten en na dit stuk eigentlik nooit veel baan gehad.
Van alles wat en de hoogtemeters mooi verdeeld wat zorgt dat het nooit echt lastig wordt , ook de bevoorradingen top.
Ik heb het wel voor dit type ritten en mij dan ook geen meter verveeld en de verplaatsing waard , is een streek waar ik nog niet veel geweest was en heeft mij zeer positief verrast.
Enig minpunt , voor het eerst weer met bevroren tenen rondgereden :roll: maar de northwavekes die volgende week toekomen zullen dat in t'vervolg wel voorkomen ;)
Grts
Kurt
Ahja van telepathie gesproken , t'was vandeweke wel van de TERMINATOR ip TV zekerst

4-10-15 TT Ardooie.
-Zwaar gevallen vandaag.
In spoed beland. En met enkele hechtingen in het gezicht terug thuis nu.
Uitgeweken voor een kind. Voorwiel onderuit, betonblok in de weg.
En ik erover.
Ben proper geschaafd in het gezicht.
Spijtige afsluiter van een leuke voor middag.
Greetz
Stef

 

Zat 10/10 Gorik Gardeyn Classic
-Vandaag de de Gorik Gardeyn Classic gereden met m'ne copain Stijn. Vanuit Ardooie vertrokken richting start. Na de inschrijving nog een koffietje achterover gekapt :D Gestart voor de 60km met een supermooi weertje op ons dak, beter dan vorig jaar :lol: Een geslaagde TT met 3 bevoorradingen met als laatste een Picon ala Gardeyn op een kleine 2km van het einde die vlotjes naar binnen ging en die de toertocht helemaal af maakte na de super mooie extra iets wat technische lus in de kleiputten voor de liefhebbers of speelvogels ;) Na de afspuitstand nog enkele biertje's genuttigd voor het afzakken naar huis.
Ondanks de verkoudheid er toch nog van genoten maar nu ff rusten wi ;)
grts Leverancier

Za 03/10 TT Gullegem
-vandoage aangezet nr gullegem om 7u30 van thuis met de velo. dacht mss van kuba te zien maar denk dat ie nog lag te stinken in zijn nest. de 55km gereden die me wel kon bekoren, wel were wa tevele in 't rood geweest, ge kent da é. Thuisgekomen met 80 km op t tellerke, me happy. op naar ardooie morgen............
Gianni

Gullegem,
Deze morgen om 08.30H van thuis uit aangezet met de jongste dochter / Gregory en schoonvader.
Samen de 55 in Gullegem gereden in een prachtig weerke en eigentlik hierdoor en het gezelschap uitstekend genoten , ook het parcours lag volledig droog en was best OK.
De dochter gaat me rasse schreden vooruit en is thuisgekomen met voor het eerst de kaap van 70Km gepasseerd , waar gaat da eindigen :P
Ook haar eerste salto mortale gemaakt , heb het er goed ingepeperd...in t'vervolg doe ge da enkel als ik het zie en kan filmen :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba


zo 27-09-15 TT Waarloos
-ja,place to be was vandaag waarloos.
druk aan de sart alleszins,en dan direkt het bos in,even wennen toch met vooral wat gladde boomwortels.na wat opwarming in de schorre aangekomen ,mjammie :lol: .toch maar een beetje voorzichtig aan de technische passages begonnen,remember,hardtail met vaste vork :-? ,maar ja tging wel vlotjes,enkel een paar drops heb ik aan mij laten voorbijgaan en ook 2 schuine kanten kon ik niet bewingen(te veel druk in de banden,ik weet het maar twas wel intressant voor die andere 75km :lol: )soms ietwat gevaarlijk met stukken steen maar alles te doen(vooraan roro,achter speci fast-track)
toch wel enkele stukken waar je met een enduro fiets vlot moet doorkomen.tis toch wel een groot park en vele baantjes bleven nog onbenut :-?
na de speeltijd(toch wel een uurtje int park vertoefd) waren we rap aan de 1ste bevoorr,en wat voor één,amai,vanalles te krijgen ,ze bakten zelfs verse pannekoekies,mjammie :lol: ,
dan vlotjes verder gereden,nog een mooie bevoorr aan da water in hazewinkel,moet ook gezegd vele medewerkers en vele waarschuwingsborden voor gevaarlijke punten,ook volgde nog een derde bevoorr :lol:
tof ritje in een streek waar ik nog niet zoveel gebiket heb,lekker zonnig weertje,leuke aprés,meer moet dat niet zijn ,we hebben ons kunnen uitleven!
ikzelf 84km,t vrouwken ook toch 80 amai,goe gedaan!
parcourtje voor de pyga boys onder jullie daar in de schorre en omstreken
Johan 

zo 27-09-15 TT Zonnebeke
-Zonnebeke,
Deze morgen van thuis uit vertrokken met de dochter en Franckyboy.
Bij aankomst te beselare was Greg er al en iets later kwamen ook de voorzittre en Gianni toe.
Samen gereden tot aan de 1e splitsing waar Stef en Gianni de 55 kozen en de rest de 40Km.
Bevoorradingen het weer en de stemming TOP , parcours is wat het is maar mij niet verveeld....en in momenten door laaghangende zon "op den tast" moeten rijden al kan net dit bij nader inzien in de toekomst voor vodden zorgen als ge de verkeerden z'n billen nijpt :lol: :lol: :lol: :lol:
Bij aankomst moest den enen een bitje drinken en den anderen een pieske doen en tegen dan waren de mannen van de 55 er ook , tijd voor een apres was er helaas niet want we stonden op uur.
Thuis aangekomen met 66Km en weer een grens verlegd voor t'jong geweld.
Merci voor de compagnie , ook in naam van de dochter , en tot de volgende !
Grts
Kuba

zat 26-09-15 TT Doomkerke
-Hier gestart met mijne copain Stijn en Gregory. Mooie TT met een zalig weertje er bij. Apres iets langer dan verwacht, gelukkig heeft Gregory mij dan naar huis gevoerd mits ik om 12h30 moest thuis zijn WAARVOOR DANK
Wim

20-09-15 TT Harelbeke
Leuk mtb-weekend achter de rug.
Gisteren de toertocht in Peer gaan rijden, gestart voor de 65km. Eerste 5 km vielen wat tegen voor de streek, veel asfalt en lange rechte stukken. Maar de rest van de tocht was prachtig, veel single tracks door de bossen en heel wat draaien en keren. Aangekomen met 75km op de teller nochtans nergens verkeerd gereden.
Gregory

20 -09-15 TT Ingelmunster
Vandaag na lang twijfelen gestart in Harelbeke. Leuke tocht die er onverwachts droog bij lag. Onderweg beslist om dus tocht maar de grote toer te rijden en dus de lus richting Kluisberg en Kwaremont erbij te nemen. Op het einde nog wat gesukkel in de Gavers om terug bij de auto te geraken door de koers die er bezig was. Aangekomen met een voldaan gevoel na 81 km.

Vandaag Ingelmunster gereden met Stefaan & Gianni. Ip het gemakske met een fotoke tussendoor genieten van de mooie natuur, wuk moei nog meer en zeg :D
t'was were dik in orde ;) Merci gastn! 
Wim

19-09-2015 TT Ingelmunster
-Voor deze die morgen Ingelmunster rijden, alles ligt er goed bij enkel in Ooigem bos efkens opletten met de vele gladde wortels en in ?Klein Zwitserland? (peinze dat dat zo noemt - da technisch op en neer parcours aan de brug langs het kanaal) was het geschellig glibberen, en daar ook één maal tegen dek in een bende nittels. M'n arm en m'n ore kietelen nog. Best dak m'n helm aan had, of 't gieng sterrezicht zien.
Nog nooit zo vuil aan de start van een mtb rit verschenen ... ipv van de wegomlegging te volgen op de N50, geweune rechten deure gereden, mo 't had zuuste een vlaagske gedaan ... de mooze en moortel zat tot in m'n neuzegoaten. Da vrouwmens aan de fietstalling zo heel verbouwereerd: "ooh ziede gie ol weire van de rit en zooo vuul, z'en nochtans gezeid dat 't parcours er goed bie lag" :lol: :lol: :lol:
Bedoeling was de 65, maar op 't einde klein beetje ingekort want kreeg last van m'n pols na m'n nittelval van hierboven en 'k moest bovendien nog 28km tegen wind richting Zedelgem. En zo op toch nog wat sterren gezien, blij dak terug thuis was.
Willem

19*09-2015 ritje op de baan

-Wegritje,
Deze morgen pippie en kokkie opgewacht en samen de rit van Gianni gereden , wel plezant en die lus in bellegem met serieus vals platte
stroken zal ik zeker in het achterhoofd houden.(Al moeten jullie ook zeker de bedevaartsroute eens proberen)
Mooi weer en met een 55Km ruim op tijd terug wat ook eens mooi meegenomen is.
Merci voor de , amusante , compagnie mannen en tot de volgende.
Grts
Kuba
Zo 13-09 TT Geluveld
-TT Geluveld;
Mij heel goed geamuseerd op deze. Veel stukjes gedaan die ik nog nooit aangedaan had.Vertrokken vanuit Roeselare en dan samen gestart met David voor lus 1 en 2. David moets wat vroeger thuis zijn en daarmee de lus 3 alleen afgewerkt. 1x misreden maar dat was mn eigen fout. Een paar gedronken met de fast om dan weer huiswaarts te fietsen. Prima organisatie gasten Ik kom zeker terug :bounce: :bounce: :bounce:
Ps er komt nog een filmke maar dat zal maar klaar zijn tegen eind deze week.
Eric

Hier zaterdag ook rondgetoerd. Op 't einde van de eerste lus de Greg gespot en samen gereden tot ergens begin van de tweede lus die het meeste te bieden had. De derde lus vond ik de minste van de 3. Gelukkig ging het nu en dan wat op en neer :lol:
Handig met de BV telkens aan de start, lussensysteem werd ook gesmaakt.
Willem

Za 12-09-15 TT Poperinge
Ik heb gisteren de toertocht in Poperinge gaan rijden, leuke tocht met veel eenmalige passages door de bossen rond Vleteren.
Een zeer leuke tocht voor de streek, ik schat ongeveer 65 à 70% off-road met zelfs een passage van 10km aan een stuk.
Als afsluiter nog een parkoers op het domein van de Lovie om af te sluiten maakte de tocht af.
gregory

Zo 13-09 TT Wiers
-Wiers,
Om 07.20H gestart , die 1e KM's waren gene vetten amaaai ....tot we na 10Km beseften dat we op het cyclo parcours zaten :roll: :roll: dus terug naar de start en met 20Km op de teller voor de 2e maal gestart en gezien ik op tijd stond voor de 65 gekozen.
Is altijd plezant in die streek maar deze rit is niet te vergelijken met Bleharies vorige week , nog steeds goed maar dat is het dan ook en het was uitkijken voor de pijltjes.
Ik weet niet wat het was maar t'marcheerde niet echt vandaag , het tempo zat er wel in maar gesukkeld op technische stukken waar we normaal met gemak doorfladderen , t'feit dat ik 2x tegen dek gegaan ben en m'n scheenbenen eruit zien alsof ze WO3 meegemaakt hebben spreken boekdelen (toch een "krasje "onder de knie waarvan de vrouwe vind dat ik het beter laat hechten :shock: )
Aan de banden lag het niet , wrrsch het glibberen niet meer in de vingers of gewoon lomp opgestaan ;)
Ligging van het parcours...tijd om de hardtail uit te halen ;)
Grts
Kuba

Zo 6-09-15 TT Bleharies
,
Gisteren op t'laatste gat een terriltocht gespot , dus om 05.00H t'wekkerke en naar Bleharies.
Ter plaatse wa gepruts met de camera maar algauw beslist hem weer in de auto te smijten , wat hebben we ons dit meermaals beklaagd achteraf.
Dus samen met Francky met wat vertraging gestart rond 07.20H , tegen de verwachtingen in lag het parcours zeer goed..niet droog maar zeker niets om de neus voor op te halen , ook het weer was ideaal.
De rit zelf , oooowja ooowja , soms heb je van die ritten waarvan je zegt "deze is precies volledig op m'n maat gemaakt" wel dit was er zo ene , dit was ECHT ECHT goed en genieten van
begin tot eind.
- Men sprak van 90% onverhard , k'kan er goed inkomen want veel uit den bos zijn we niet geweest.
- 3 verzorgde bevoorradingen , meer dan genoeg.
- Zeer vlot bollende singeltracks in het bos , maar ook het betere bochtenwerk.
- En de terrilzones waarbij vooral de manier waarop men het parcours aangelegd had op de 2e .... al zeer veel ginds gezeten maar nog nooit werd ieder hoekje en kantje gebruikt.
De gezapige stukken naar boven en dan op de langst mogelijke manier naar beneden met ieder bocht/bultje enz. meegenomen.
Deze mannen kennen die terrils duidelijk van binnen en buiten en steken er ook het nodige werk in.
Werkelijk top , dus onthou de naam Bleharies maar en volgend jaar zeker terug!!
En natuurlijk zo fier lik ne gieter als we iets voor 11.00H over de meet rolden en ik dus mijne moat op tijd afgezet had want je moest vroeg thuis zijn al
bleek dat hij maar om 12.00H aan de meet moest zijn , k'moe da verkeerd begrepen hebben...srry wi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba

Zo 6-09 TT marathon van de demervallei
vandaag afgezakt naar diest voor de "13"marathon van de demervallei".het was ondertussen al 6 jaar geleden dat ik er nog eens was,in mijn memorie moesten we ons dan wassen in de kantiene van voetbalclub "in memoriam"amai,da waren nog eens tijden!
vandaag verzamelen geblazen aan een sporthal annex fitnesszaal,veel volk alleszins!
ik heb de 102 gedaan,had er 108,de eerste keer dat ik een marathon ridgid gereden heb en t beviel me nog,poepie de 62 die er 65 waren.
mooi afwisselend parcours,al zag ik dat velen er op t eind toch wel wat door zaten :-?
1 regenbui te verwerken gehad maar laat ons zeggen dat het daar nog goed droog lag,gelukkig kwam de zon er nadien nog lekker door :-D
de bevoorr waren alleszins "super"
Johan

Zo 6-09-15 TT Wijtschate
Mij ook "gejeund " op deze nieuweling. Met de fiets van Roeselare naar Wijtschate gereden en daar ingeschreven voor de 80. Het eerste deeltje tot aan de eerste bevoorrading wat weinig off road maar je kan maar geven wat er is Na de eerste bevoorrading was het heel leuk. Tof initiatief om de plankjes te leggen en de slagbomen open e zetten zodat je niet moest afstappen. Er waren idd een paar pijltjes weg maar door de lintjes kon je weg terugvinden. Op 3 km van het eind de baan toch verloren maar dan zo naar de aankomst gereden. Aan de aankomst nog mn boterham binnen en een drankje genuttigd en met de fiets terug naar Roeselare. 127 leuke km gehad. Toffe organisatie doe zo verder!!!! =D> =D> =D>
Eric

Zo 6_09_15 ritje op de baan
The day after Wielsbeke ... had eerlijk gezegd liever blijven liggen en uitgeslapen. Soit, om 6u30 uit m'n bedstee gerold :roll: :roll: :roll: voor een wegritje met de Ying Yangers, tot daar gingen m'n sportieve activiteiten zich beperken vandaag. Wist ik dat die mannen er vanaf het begin er serieus de pees opleggen, en we omstreeks 11u20 al terug in Gits gingen zijn met een 103km op de teller (onderweg één keer gestopt wegens platte tube van één van die gasten). Van een recuperatierit gesproken :shock:
Bakkero en ik met de dikke banden (geen meter kop gedaan 8-) 8-) ), Marc met krom stuur (en regelmatig kop gedaan ;) ).
Merci voor de goede zorgen hé, is voor herhaling vatbaar.
Willem

Za mtb challenge wielsbeke 5 september
efkens snel tijdens de reclame op den TV ... Topteam een verdiende 9e plaats bij de teams en de Ferrari's een oververdiende 11de plaats, jammer van het "helm"-incident :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu nog efk
eens chillen in de zetel en morgen zien we wel of we ergens starten.
En Wim: een beetje onwennig en zenuwachtig maar hij heeft dat SUPER gedaan voor z'n eerste keer !!!!!! Proficiat aan ons jonkie.
Willem
Zo 30-08-15 TT Langemark
-Vandaag dus gestart in Langemark:
Bij aankomst waren al een heleboel Grysperre's te speuren die stonden te popelen om te vertrekken met hun stalen ros :D Alleen Willem was nog eventjes de weg naar de startpositie kwijt :roll: bij deze had ik besloten m'ne ploegmaat op te wachten met Gianni om dan samen te kunnen vertrekken. Hij heeft uiteindelijk Kruishoutem-Lozer laten links liggen om ons te kunnen vergezellen op deze TT ;)
Dus gestart om 8h18 met z'n drieën in de achtervolging op de andere maar de voorsprong was waarschijnlijk al te groot. De bevoorradingen namen we redelijk uitgebreid want den Gianni had z'n drinkpulle vergeten :lol: Vlak voor de 2e rust heb ik een klein stuurfoutje gemaakt met gevolg dat ik de patatten heb geploegd :lol: :lol: :lol: terug genoten van het toertochtje het was weer dikke fun met die 2 paljassen !!!
grts Leverancier

-Langemark,
Van thuis uit naar langemark getrokken met Francky , algauw kwamen de troepen aan enkel...de follow lik geweunte nie en...de Willem stond nog ergens onderweg t'water uit z'n schoenen aan het gieten :lol: :lol:
Zelf kort na 08.00H gestart met Francky en Greg , de anderen zouden nog even wachtten op Willem.
Parcours lag beter dan verwacht na het klank en lichtspel van deze morgen :o :o en 2 bevoorradingen zijn meer dan genoeg op 45Km , de rit is geen hoogvlieger maar ons nie verveeld.
Tot aan 2e bevoorrading gewoon ons tempo gereden met t'gedacht dat den boel wel were zou samenkomen maar helaas :?: gezien er vorige week weinig tijd was zullen ze wel zitten tateren hebben over willem z'n nieuf schoenen dus wij van dan af tandje bijgestoken.
Tegen ons gewoonte in toch beslist op den apres even te wachtten en allen samen nog eentje gedronken voor we de terugweg aangevangen hebben.
Deur diene apres vaneigenst nie aan ons doel voor de dag geraakt mor t'was plezant jullie eens terug te zien.
Grts
Kuba

Zo 30-08-15 TT Loser
-hier ook op t gemak gestart,ja je weet wat je hier kan verwachten,mooie zichtjes en grote huizen kijken :lol: ,tis e keer iets anders hé,snel parcours met vele kerkwegels met grasdallen,ja me wel geamuseerd,meer moest da vandaag niet zijn voor mij
tot aan 2de bevoorr met cowboy gereden,van dan af me een coureurken uit het oudenaardse denk ik verder.
goei douchewagens,mag ook eens gezegd worden,overal vriendelijke mensen!chapeau!
leuke aprés in t zonneke
Johan

Transcanal 22-23/08/2015
Zaterdag 22/08/15 om 04 uur was het eindelijk zo ver. De Transcanal van www.transactief.be
Na een veel te korte nacht opgestaan om mijn maatje Franky (aka John Beton of Noenkel Frans) op te halen en te vertrekken richting Sangate – Cap Blanc Nez, alwaar de Transcanal van start werd geschoten. Om 5u bij Franky aangekomen en na een koffietje samen met Geert vertrokken richting Frankrijk. Omstreeks 07.00 uur kwamen we aan op de parking van de Cap Blanc Nez. De vlag van Transactief was reeds in stelling gezet. Onze eerste ontmoeting met de mensen van Transactief (Harre, de madam van Harre, Jefke en Sara) was zeer hartelijk. Topmensen. Na de inschrijving de fietsen uitgeladen en ons klaargemaakt om te vertrekken.
07.45 uur. De spanning stijgt. We krijgen nog een laatste briefing en stipt om 8 uur wordt het startschot gegeven. Om het ons niet te moeilijk te maken, wordt er onmiddellijk gestart met een deftig klimmetje van Le mont Dubert tongue-emoticon . Questi van de hartslag wat omhoog te doen gaan.
Na de klim, was het zo'n kleine 13 tal km dalen richting Calais, waar we de ferry dienden te halen richting Dover.
Doch die 13 km liep niet echt zonder problemen. Onze Geert slaagde er in om drie lekke banden op te lopen. Evenals enkele andere deelnemers. Het was precies alsof ze de Franse gravé hadden vermalen met glas.
Na enkele banden te hebben gestopt en opgeblazen waren we allemaal op tijd aan de ferry. Aldaar werd beslist om de tubeless banden van Geert op te vullen met een biba. Eenmaal de grenscontrole's gepasseerd konden we nog een uurtje genieten op de ferryterminal van de stralende zon. Ondertussen maakten we ook kennis met de symphatieke medebikers.
Na een rustige overzet en een stevig Engels ontbijt zien we “The white cliffs of Dover” opdoemen. Harre toonde onmiddellijk waar we straks gingen biken. Met een kleine geanimeerde ondertoon. tongue-emoticon
Eenmaal van de ferry, konden we er niet snel genoeg aan beginnen. Maar wat was het warm. Een temp van 34°C op Engelse bodem. Ik waande mijn in het Zuiden van Frankrijk. Na een korte briefing en een kleine bevoorrading werden de paarden gelost.
In eerste instantie was het eventjes wennen om de linkerkant van de weg te nemen. Na enkele tientallen meters konden we de White Cliffs beginnen te bedwingen. Met een mooie klim in de benen kwamen we boven aan. Met als beloning een prachtig zicht op Dover en de Noordzee. Van hieruit begon de fun met enkele prachtige trails over de cliffs. Eenmaal deze achter de rug waren dienden er zich nog zo'n 69 prachtige maar o zo hete kilometers off road aan. Zelden kwamen we nog met de fiets op verharde wegen. Door weide's, over graanvelden door boomgaarden, door bos …. WE LOVED IT.
Het “Betteshanger Country Park” met oa twee mooie singletracks, een BMX parcours en raceweg voor de racefietsen was ook een aanrader. Franky liet de beentjes daar eens goed draaien, terwijl Geert en ik de lussen wat meer op het gemak afwerkten. Nog enkele kilometers en we zouden de bekende ravitobox van Transactief moeten aantreffen. En jawel hoor, na enkele kilometers langs prachtige waterpartijen zien we plots wat medebikers staan bij de box. Daar zat van alles in. Wit – en bruin brood, kaas, ham, overheerlijk rijsttaartjes, zelf gebakken overheerlijke koeken van de madam van Harre, bananen, chocolade, winegums, …. te veel om op te noemen. Na een deugddoende stop en enkele liters water te hebben bijgevuld, aangezet voor nog zo'n 40 tal kilometers. Op en neer door the gardens of England. Na zo'n 15 tal km kreeg ik plots een klopke van de zon. Maar door de Japanse thee van Sara (waarvoor dank) raakte ik er terug bovenop en kon ik de laatse 20km terug vlot afwerken. Te heet en ikke, gaan nu eenmaal niet zo goed samen frown-emoticon
Na zo'n 84 prachtig kilometers aangekomen in een zeer mooie jeugdherberg in Canterbury.
De fietsen werden veilig opgeborgen in het “bikekot”.
Daarna kregen we elk een kamer toegewezen en konden we eindelijk genieten van een verfrissende en deugddoende douche.
Na de douche werden we allemaal uitgenodigd om een hapje en een drankje te nuttigen, vooraleer we naar Canterbury stad trokken om te gaan eten. Aldaar werden de vele poortjes, netels en braamstruiken besproken. Het motto van Harre is blijkbaar, als je er te voet door kan, dan kan je er ook door met de bike. En we hebben het geweten. Ondergetekende gaat na zijn buiteling in de Engelse netels, de eerstkomende jaren geen last krijgen van reuma denk ik tongue-emoticon.
Na de maaltijd kropen we allen zeer vlug ons bedje in om zo goed als mogelijk uit te rusten voor dag2.
Dag 2 23/08/15 – 06 uur. Na een niet zo'n goede nachtrust omwille van twee vechtende Engelsmannen om 6u opgestaan douchke genomen en aangeschoven voor het ontbijt. Er was zowel een Engels als een continentaal ontbijt voorzien. Na de innerlijke mens te hebben aangesterkt zijn we omstreeks 7.50 uur aangezet voor wat terug een prachtige dag ging worden.
De eerste kilometers beloofden veel klimwerk. Op en neer reden we in een prachtig landschap richting Dover. De weersomstandigheden waren mij al wat meer gezind. Lees prachtig weer en niet TE warm. Aangekomen in Covet Ln Canterbury, kregen we een prachtig woud voorgeschoteld met prachtige klimmetjes en nog veel leukere afdalingen door het bos. Ons enthousiasme was zo groot, dat we er zelf nog een klimmetje hebben bijgenomen in een uitgedroogde rivierbedding. tongue-emoticon
Franky had ondertussen zijn buitenband wat naar de vaantjes gereden door iets te snel een steentje te raken. Na wat oplapwerk kon hij gelukkig de weg verder zetten.
Harre kon ons zeggen dat dag twee van de Transcanal XL nagenoeg gans de dag (zo'n 100km) in en rond dit woud afspeelde. Me like tongue-emoticon
Door probs met mijn gps raakte ik plots de track maar ook mijn twee maten kwijt, waardoor ik kilometers alleen heb gereden en blijkbaar ook verkeerd. Maar door een toeval kwam ik mijn maten plots terug tegen, waardoor we in principe de laatste 15 km richting Dover samen gingen verder zetten. Maar dan had ik niet gerekend op mijn gps. Na terug een prachtige Afdaling met zicht op Folkstone raakte ik opnieuw mijn maten kwijt, waardoor ik blijkbaar halverwege de afdaling volledig tot beneden ben gereden, waar ik eigenlijk diende boven te blijven en de tracks over de White cliffs te volgen. Zo ben ik in het centrum van Folkstone terecht gekomen, waardoor ik zo'n 20 km diende terug te keren richting Dover. Hierdoor heb ik nog een lange klim voor de wielen geschoven gekregen langs de A20 van Folkstone richting Dover. Zo heb ik blijkbaar nog een prachtige afdaling gemist van op de white cliffs richting Dover. frown-emoticon Het positieve was wel dat ik extra hoogtemeters heb afgewerkt en extra kilometers lol.
Daar ik dacht te laat te zijn voor de ferry, ben ik de ferryterminal opgestoven, tot er plots een vriendelijke ferrybeambte mij tegen hield. Deze kon mij vertellen dat hij nog geen groep bikers had gezien …. Dus dan toch maar het noodnummer gebeld. Ik kreeg de immer vriendelijke Harre aan de lijn. Harre kon me vertellen dat zij nog aan het BP station zaten en dat het nog eventjes ging duren vooraleer de groep er was. In plaats van de laatste op de terminal, was ik blijkbaar de eerste lol.
Na de groep te hebben vervoegd, kregen we bij het wachten op het inschepen een Britse bui over ons heen. Franky zag dit niet zo goed meer zitten. Gelukkig konden we ergens binnen schuilen. Tijdens de “overzet” werd de innerlijke mens nog wat aangesterkt, gezien we op Franse bodem nog zo'n 32 km voor de wielen kregen geschoven.
Het weer zag er niet zo goed uit, maar we hadden geluk. Bij het ontschepen regende het nog wat, maar enkele kilometers later kwam de zon terug door de wolken piepen.
Wat we daarna nog voor de wielen geschoven kregen waren, nog enkele lange mooie klimmen, een technisch afdaling, een technisch speeltuintje tongue-emoticon en als dessert zo'n 500 m lange klim tot de parking van de Cap Blanc Nez.
Moe maar zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer tevreden kwamen we aan, alwaar we zeer enthousiast door Harre, madam Harre en Sara werden onthaald met nog een hapje en een drankje.
Ik kan maar 1 ding zeggen over deze organisatie: DEZE WAS TOP.
Sowieso ga ik nog enkele van hun georganiseerde ritten rijden. Voor allen die de mountainbike genegen zijn, kan ik zeker Transactief aanraden.
Harre en Sara BEDANKT voor de prachtige tweedaagse.
De Wes
frankyvw

Zo 23 aug West-vlaanderens mooiste
Ik was er rond 8 u en de vogels waren gaan vliegen natuurlijk. Dan maar efkes doorgetrokken in de hoop ze nog te treffen aan de bevoorrading. Pijltjes konden beter zulle. Redelijk wat gevloekt. De keuneleute was plezant. Dan al snel de bevoorrading in zicht. En ja hoor daar stonden ze nog alsof ze me hadden verwacht. Verder met die mannen gereden. Compagnie maakte veel goed. Verder kennen we de streek he. Lang geleden dat ik nog eens een mtb rit gereden had. Moeilijkste is wennen aan de lange en vele bevoorradingen. Op tijd thuis .Marc
ha ha, dat is omdat we onderweg geen tijd hadden om een klapke te doen over m'n nief schoenen :lol: :lol: :lol:
3 BV's met dit weer en ondergond was misschien eentje te veel, maar we klagen niet. Keuneleute was top. De pijltjes, 'tja, o.a. aan het zelfde stuk zoals ieder jaar was het miserie - net na Houthulst als ik me niet vergis waar ge die weidedoorsteken bergop en bergaf hebt.
Verder blij Marc nog eens terug te hebben gezien ... en Gianni en Andy ook natuurlijk :)
turfke
3.Zaterdag om 9u gestart met een beginnend mountainbiker die pas zijn fiets heeft.
We hebben de 75km gedaan op een rustig tempo.
Goede organisatie en alle 4 dagen mooi weer. Record opkomst heb ik gelezen.
Greg, goed parkoer en keuneleute uitdagend uitgelint met die flanken er in.
Groeten David.

Za 22 aug West-vlaanderens mooiste
.Deze morgen van thuis uit gestart met schoonvader en jongste dochter me haar nieuw machien.
De 50 samen gereden waardoor ze met haar 65Km weer een grens verlegd heeft , goed zo.
Het parcours kan niet droger liggen en de Keuneleute .... de dochter heeft er 2x ingedoken en ik nog eentje meer want dit was af , Greg stond er fotos te trekken en ook Sublover passeerde de reveu.
Bedoeling was duurtraining dus op terugweg nog bedevaartsroute meegenomen en zo thuis gekomen met 120Km.(Dochter ging mee met auto naar huis)
Geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba

Zondag 16/08/2015 Blandain
Blandain,
Deze morgen om 07.00H de start met Francky En Wollie , we waren zowaar de 1e inschrijvers.
Geen regen gezien maar het parcours lag toch een stuk vettiger dan ik verwacht had , vooral in het klimmen liep ik geregeld tegen de limiet van de achterband aan.
De tocht zelf is eigenlijk een vlakke aanloopstrook via boerewegels naar de zone mont saint haubert , deze zone op zich is wel OK en ook de hoogtemeters zijn allen hier te rapen , mocht het droger liggen
zou deze meer tot z'n recht komen.
De bevoorradingen met 3St zijn meer dan OK maar met de bepijling...zal wel aan mij liggen maar was ik alleen geweest zat ik in FR.
Blij bijgepraat te kunnen hebben want z'on gelegenheden worden zeldzaam en de Francky kennek al van binnen en buiten ;)
Toch was het 1 om te herinneren , nog maar zelden zoveel pijltjes/ingangen enz gemist ..... we hadden blijkbaar alleen maar oog voor Wollie...zijnen PYGA :lol: :lol: zelfs in die mate dat
we rond Km55 plots Franckyboy kwijt waren :shock: (is nochtans moeilijk te missen in z'n fluogele schoenen :lol: )
Dus verder met Wollie tot we X-aantal Km verder beseften....dat Francky de juiste richting zal genomen hebben en wij de toer voor de 2e keer aan het rijden waren :o dus sjans dat Wollie nen GPS mee had en
na een blik op deze via de kortste weg naar de meet gereden en aangekomen met ergens 72Km.
Zou ik hem nog eens rijden? ...ja misschien maar dan als het droger ligt en er nergens anders iets te doen is.
Thuisgekomen , en 0.45Min later wassek me al mijn vrouwen al onderweg naar t'zeetje :roll:
@Wollie , en wast geestig of wast geestig :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)
@Francky , succes volgend W-E op de transcanal , daj der gereed voor bent is zeker dadde ;)
Grts
Kuba
2. Opt gemak met Kurt Barbier & Wouter één van de betere toertocht voor de zwarte lijs!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Amaai wat een hopeloze tocht was da ,wel goed gelachen op een ooooooooooo zo vettige ondergrond !! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Franky

zaterdag 15 augustus poperinge
had zoals voorheen vermeld geen tijd om naar poperinge te gaan en ben dan zonder het forum te bekijken de zondagvoormiddag met de fiets naar St joris Beernem vertrokken. Daar aan de start rond 10h30 aangezet voor een leuk ritje met veel bos. Op een paar km van het einde Turfke tegengekomen en samen nog eentje gedronken. Vandaar vertrokken naar Poeke om haar wedstijdje te volgen. Haar uitslag? 1x 2e, 1x 4e en een keer uitgeschakeld
Leuk ritje
parcours
ps sorry dak het forum niet meer bekeken had was er van overtuigd dat jullie allemaal poperinge deden :oops: :oops: :oops: :oops:
Eric

Zo 9 aug mtb ritje rond gits
Zoals afgesproken met Gianni om 8h aan fietsen Maes. Nogal groggy van de dag voordien mijzelf naar de startpositie gesleurd :mrgreen: Gianni en Marc waren al ter plaatse, Stefaan en Eric kwamen ook toegesneld. De moet zakte meteen in mijn schoenen :o :D :D uiteindelijk onze MTB Gits route met de nodige Grysperre TT geschiedenis onderweg gestart. Het was een voormiddag genieten aan een vicerbroederings tempootje die iedereen wel zou aankunnen 8-) Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen :!: Na een korte deugddoende apres met de copains terug naar huis gefietst onder gezelschap van Eric, merci daarvoor ;)
Wim

Zo 9 Aug ritje op de trainingsritje
Trainingsrit,
Gezien kanshebbers veel te ver en in de buurt niets de moeite waard om in de auto te springen er een training van gemaakt.
Deze morgen om 07.00H van thuis uit vertrokken samen met Francky.
1e gedeelte VTT rollegem kapelle gedaan t.e.m. brugflanken OEKENE (onderweg Greg gespot me zijnen otto) vandaar BLOSO ingelmunster incl. de brugflanken (die wel wat onderhoud kunnen gebruiken :roll:) en op
deze lus ook den Dieter D. ne goeiendag toegeropen terwijl hij passeerde me een peleton krommesturen ;) .
Vandaar ging het terug richting S.E.W. waar we het laatste gedeelte van VTT rollegem kapelle er nog aangevlochtten hebben.
Zodoende mooi om 11.30H thuis gekomen en de vooropgestelde 4.5H trappelen op het tellerke.
Goei training.
Grts
Kuba

Za 8 aug TT Knesselare
int wiel van den tandem TT knesselare gedaan :p
Vaneigens weer op :men dooze in een typisch rechtdeure stuk polske doe wa zeer ma al mee al weinig averij
Kzalt nooit kunnen langdurig rechtdoor rijden op relantie zonder concentratie verlies
Stefaan


Zo 2 Aug TT Brakel
Doordak toch allen was wat later gestart thuis. Het was rond 8h toen ik met de fiets ricting Brakel trok. Na een kleine 50 aangekomenAan de start zat zowaar h"het orakel van Brakel " een pintje te drinken en de verkiezingen zijn nog een eindje veraf. Me ingeschreven nog wat binnengewerk en rond 10h30 de tt van 45 aangevat. De opzet was heen en terug aan duurtempo en de tt hier en daar wat doortrekken. Mooie omgeving en heerlijk weer een parcours dat nooit vlak is en hier en daar een mooie bospassage. Een eindje samengereden met een dunnkeuntje maar elkaar kwijtgeraakt. Zelfs een leuk technisch stukje dat ik ongewild gebist heb vanwege een paar gescheurde linten. Ik vond het een leuke tocht, Rond 13h30 de terugrit van 53km aangevat en op 15 km zonder drank gevallen. :twisted: :twisted: :twisted:Aankomst thuis 15h15 'k Heb mn mdaten gemist! het was een eenzame tocht van 153 km!

Za 1 aug TT Ichtegem
Ichtegem,
Naar Ichtegem zonder GPS...en omleiding dus veel te laat aangekomen en pas om 08.30H kunnen starten met de dochter / Gregory / Francky en m'n schoonvader.
Gekozen voor de 52Km , onderweg heeft ons groepke gelukkig een uit een kasteeldreef vliegende dobberman kunnen ontwijken...de 3 man die iets verder stonden te telefoneren naar de organisatie had hij wel te pakken gehad gelukkig zonder te veel erg maar ze zouden dit niet zo laten en gelijk hadden ze , hopelijk krijgt eigenaar een rekeningske van meneer polies en de hond een muilband :roll:
De rit eeuuhm , omdat we te veel gewoon worden en m'n mening bij dergelijke ritten hierdoor mssch niet meer objectief is zal ik het er op houden dat de dochter weer 52Km goe getraind en zich geamuseerd heeft...en het parcours droog lag...maar meer dan 30% "onverhard" zal men niet gehaald hebben.
Mercie voor de compagnie mannen en fijn weer eens me schoonvader gereden te hebben.

Ahja , aan de inschrijving ook een oud bekende :D die ne goeiendag kwam zeggen , goe u weer eens te zien...wel me t'verkeerde materiaal mee ;) :lol:
Gr
Kuba

Zo 26 juli TT Waasmunster
waasmunster,hier al enkele malen de start genomen maar nog nooit met statiekermis,tja,de streek blijft natuurlijk dezelfde voor alle tochten maar zat mijn gedacht toch wat anders in elkaar,velen zullen halverwege den groten tocht wel gedacht hebben dat ze verkeerd gereden waren als ze de brandweerkazerne passeerden,t mooiste moest dan nog komen :-) .ik denk dat we toch wel zowat alle villas van waasmunster gezien hebben ,amai!toffe passage aan het technisch parcours aan de oprit v/d autostrade ook.waar andersdie 2 afgezaagde bomen lagen is mn vrouw wel in " 't slootje" gevallen :-D ,da was daar nog redelijk gevaarlijk,al bij al na een paar weken zonder fiets vond ik het nog redelijk lastig,zal wel aan mij liggen zekers? :oops:
Johan

Zo 26 juli TT Lichtaart
Deze morgen samen met Gregory en Francky hier gestart , eerst de 24Km en erna de 60Km.
Enkele Km's na de start al een singeltrack van x aantal kilometers ...een flowtrack zoals ze zeggen die op snelheid kan genomen worden met de juiste bochten en niveauverschillen die net niet groot genoeg zijn om de snelheid eruit te halen.
Gewoon zalig en zo volgden er menig meer ...zouden we de singeltrackhemel gevonden hebben :D
Mooi weer , een parcours die zo goed als volledig droog lag , eeel veel bos en een hele resem singeltracks....dit was een toppertje die de verplaatsing van 320Km toch wel waard is.
Tijdens deze dan ook geregeld eens serieus doorgetrokken en aan de hete adem van nonkel Frank in m'n nekke moeten vaststellen dat hij stilaan klaargestoomd is voor de Transcanal :o :shock:
Enige bummer , nieuwe positie van camera getest namelijk op de linker t... eeuh borst en bij thuiskomst helaas gebleken dat camera daar zo onstabiel is dat beelden niet bruikbaar zijn , tomme toch :roll: :roll: :roll:
Grts
Kuba

Zo 26 juli TT ritje op de baan
Idd mooi ritje van 98km aan vlot tempoke. Gevolgd door een ferme apres waar de graden van het gerstennat gezwind de hoogte in gejaagd werden.
Stefaan


Zo 12 juli Ganzekrieretocht
Avelgem in a nutshell:
-
Ganzenhof = prachtige locatie, alles top georganiseerd daar
-
unieke en prachtige locatie op de 1ste BV (oude pittoreske kerk zonder dak,vensters, ... mooi) met op iedere BV zelgemaakte peperkoek, broodpudding, rabarbertaart
-
veel te warm voor mij
-
op de 80, lange aanloop met veel road
-
goed Oostends gezelschap (met 4 waren ze vandaag), Alexbiker terug in topvorm en net 40 geworden pfffff
-
Gianni de 60, dank voor het wachten aan de inschrijving maar na een paar km al splitsing :cry: :cry:
-
na 40 km flanellen benen
-
bij momenten afgezien gelijk de beesten ... vooral bergop -
'k peinze dak een Kuba "viruske" te pakken hen ;) :evil: :evil: :evil:
-
na bijna 90km terug in Ganzenhof ... ipv de aangekondigde 81
-
's namiddag nog met de fiets naar Delhaize met de dochter en het liep terug moeilijk ... bij inspectie thuis vastgesteld dat achterwiel/rem sleept en wiel geen halve toer vrij draait gotverdommemilaardenondedjuu. Verklaart voor een deel waarschijnlijk het dweilgevoel in de benen vanmorgen. Nog één weekske en 't is verlof, 'k peins dak een beetje zal rusten, alhoewel, de Spark gaat mee :mrgreen: :mrgreen: 8-
) 8-
) 8-
)
Willem
Zo 12 juli ritje Hanson
Hasnon (FR),
We hadden deze een maandje terug gereden beslisten het vandaag nog eens over te doen.
De morgen verliep wegens eerder vermeldde reden niet ideaal , daar naar gewoonte VEEEL te vroeg aangekomen en van de gelegenheid gebruikt gemaakt nog even tukske te doen :oops: :oops:
Algauw kwam SM en BM aan (lees Stoute Meneer en Brave Meneer) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: en konden we vertrekken.
Het parcours lag volledig droog in tegenstelling tot vorige keer en het was mooi meegenomen dat zelfs een groot deel van de krijtpijlen nog zichtbaar waren , dus wederom goed genoten van deze ...zalig.
En toen Greg de heroïsche weg in het bos van Wallers opdraaide wist ik hoe laat het was ;)
En omdat beelden meer zeggen dan woorden.
filmke
Grts
Kuba
parcours
Zo 5 juli TT Billy Berclatu
Billy Berclau (FR),
Na wat wikken en wegen op zeker gespeeld daar ik deze reeds gereden had en deze morgen om 08.00H gestart met MIGS en Francky.
Zeer weinig volk ,dus ons ding kunnen doen en zo goed als nergens gehinderd , en een ideaal weer.
Onze keuze geen seconde beklaagd , man wat was dit weer goed.
De rit kan je herleiden tot goede verbindingsstukken die leiden naar 2 behoorlijk lange terrilzones waar je alles wat uw hartje belieft terug vind , en dit op een 100% droog parcours.
Technische stukken/klimmen +30% , afdalen zoals het hoort , singeltracks allez genieten dus en voor alles onze tijd genomen...zelfs voor een bisje en een trisje.
Deze blijft dus op de lijst staan ;)
En met m'n nieuw speelgoedje , die ik pas van gisteren heb en dus wat gewoon moest worden wat tot de meest eigenaardige posities op m'n mtb leidde :lol: , alles kunnen vastleggen.
Zalige voormiddag waarvoor speciale dank aan de compagnie.
Grts
Kuba
film
Zo 5 juli wegritje
Gisteren samen met Wim aangezet voor een ritje op de weg omdat mijn ribben nog geen mtb aankon. Nog eerst even gebeld met stef maar die was al op weg met jin en yang. Een toerke gedaan van een 65km. En passent de bermen meegenomen van Kurt vandaar naar Dadizele dan naar beselare en zo terug naar Roeselare. De longinhoud wat getest op de schraventafel en ondervonden dat het nog pijn deed. Nadien nog een speciaal bierke gaan halen bij het biercenter en eentje gaan drinken.
Wim bedankt voor de compagnie en bierke en hopelijk kan ik volgende week weer mtben
parcours
foto's
Zo 28 juni TT Westrozebeke
Eventjes de kritieken van de mannen van de zaterdag temperen. Er zat wel degelijk veel offroad in alleen lag het beenhard en dat geeft een andere indruk. En ok er zat niets technisch in en de keuneleute kon beter maar de kritiek van maar 10% offroad vind ik niet terecht. ;)
Wat mijn ritje betreft
Na een wat te korte nacht maar om 9h vertrokken met de fiets naar Westrozebeke om daar om 9h aan te zetten. Het lag dit keer kurkdroog das eens wat anders dan de andere jaren en de snelheid zat er direct in. Een beetje te veel want na amper 10 km voorwiel uitgeschoven op de baan en nogal hard tegen het wegdek ! De elleboog en ribben goed geraakt en twas direct wat meer op het gemak. Aan de eerste bevoorradin ons Lindake gezien die daar voor de 2e keer aanschoof en een babbelingetje gedaan Met wat meer reserve de bochten in gedoken want mn ribben begonnen wat meer pijn te doen Rond 13h aan den apres toegekomen en geen grysperres meer gespot en me bij een paar boskanters geposteerd. Niettegestaande mn val mij nog goed geamuseerd.
Tot de volgende
Eric
Erik, de andere Grysperre's van deze morgen waren al gaan vliegen.
Gianni, Wim en Johan stonden net klaar toen ik kwam aangebold. Vlug ingeschreven en nog een colaake op 't gemak naar binnen gekapt :o .
Bedoeling was om het wat rustig te houden, maar de 3 vlegels van hierboven hadden natuurlijk iets anders in gedachten :shock: . 't Parcours leende zich daar natuurlijk perfect toe.
Door mijn huidige doening, direkt een tempo dat boven m'n kunnen lag. Geen 85, dat was zeker :!: Enkel Johan koos voor de 85.
Deze rit is geen hoogvlieger, maar dat wisten we allemaal voor we hier vertrokken maar is zeker zo veel meer waard dan in de plaats een paar uurkes op de rollen te zitten. Ge kunt hier ook gaze geven. Deze is bij mij dus niet van de lijst geschrapt ;) ;)
De terugrit naar huis was een stuk aangenamer met overal wind mee en vooral aflopende stukken.
Willem
ha tram 4 :-
D ,ja wij waren een beetje vroeger weg dus,gianni,leverancier en ikke,als we gingen vertrekken kwam willem ook nog aangestoven,ja een kilometervreter hé :-
)
linda was al weg en bakkertje is hem aan t sparen voor later op t jaar dus wij ook de baan op dan maar :lol: :lol:
tochtje op t gemak gedaan,zust es doorgetrokken als wim een barretje wilde eten,da konden we gelijk nie zo goed verdragen :lol: :lol: :lol: de tocht samengevat dan,parcours ok,tja droog en hard hé,het laatste stuk van de 85 woog toch nog door,super bevoorr,1ste klas!,aprés ook zeer ok,mede door het weer enne overal vriendelijke en behulpzame mensen van de organizatie,proficiat,misschien trachten volgende keer een beetje meer techniekstukjes in te steken,
Johan
foto's Wim
Za 27 juni TT Westrozebeke
NA een veel te zware avond/nacht toch de moed gevonden om te vertrekken voor de volle 85km. De rit naar westrozebeke was al teen en tander. Ik zat wss nog met veel te veel restanten van de uren ervoor in mijn bloed :oops: :oops: :oops: :oops:
Fiets uit de auto, inschrijven en vertrekken. Lap, ik val al bijna over mijne velo... :evil:
De eerste kilometers moest ik die kater verwerken en ik ben gelukkig een 87 km later terug aan mijn auto gekomen. T was een dagje van : blij dat ik gereden heb.
Een leuk apres gehad met enkele vrienden/krommestuurrijders.
Ook nog een klapke gedaan met Claeyske en Deborah die terug de mtb gevonden hebben ;)
Frank
Gestart met de dochter / Francky en Gregory.
De dochter heeft da heel goed gedaan voor haar 14Jaar en met haar 58Km weer een grens verlegd.
Op deze manier mij toch geamuseerd want de rit .... tjach t'lag droog maar voor de rest heeft dit in de verste verte niets met MTB te maken , zelfs in keuneleute doen ze niet de minste moeite er iets mooi van te maken.
Deze is bij mij dus voorgoed geschrapt , dan rij ik nog liever op de rollen :roll: :roll: :roll:
Grts
Kuba
Zo 21 juni ritje raismes
formidabele dag gehad met Stef en Wim in Raismes met de hele mooie tracks in Raismes en hier en daar een sprongetje. Wim heeft ook wat bijgeleerd en geen valpartijen (maar we waren voorzien van protectie. Bedankt Wim voor het transport en film en foto en stef voor de profesionele uitleg en ambiance :P
Filmkes volgen maar hier enkele
fotokes
film Wim
filmke Eric
zalige mtb voormiddag mogen beleven gisteren.
Thanks Wim en Erik
Filmpje zal ik wel eens bekijken als ik meer tijd heb.
Nog eens wat airtime beleeft en enkele grensjes verlegt
hoeveel km'ters hadden we eigenlijk?
Greetz
Stef
Zo 21 juni TT Moen
Leverancierke, heb ze daar de groeten gedaan aan die BV (jouw copain "herkende" me nog ;) ) en kreeg bijna direkt een Omer aangeboden. Vriendelijk ervoor bedankt :lol: :lol:
Geen Grysperre's gespot hier op het forum die deze gingen rijden vandaag. Dan maar afgesproken met de 2 heren van vorige week voor terug een pittig ritje. In het eerste deel ging de dubbele passage in Bellegembos met de eerste prijs lopen. Het verbindingsstuk naar de kluis was vlammen en het minst uitdagende. Het laatste stuk met 3x de kluis en de Kwaremont was bij momenten afzien maar ging dan weer lopen met de tweede prijs vandaag. Al merkten m'n 2 compagnons terecht op "waarom laten ze de Paterberg (al dan niet off-
road) hier letterlijk en figuurlijk links liggen? :roll: :roll: :roll:
Op de kluis bijlange niet de fun-
stukken van een paar weken geleden met Bakkero & Co maar was meer dan genoeg voor mij deze morgen/middag. 't Liep precies wat minder vlot dan toen :mrgreen: .
BV's waren basic maar OK.
Stuk terug naar Moen was harken om in het wiel van den Alex te blijven al was ik al blij dat het voor de Witten na 100km ook niet echt meer zo hard moest. Op 't einde ook nog wat van mijn goede kant laten zien en wat kopwerk gedaan ... voor toch een dikke 30 seconden :lol: :lol: :lol:
Eenmaal in Moen nog genoten van een cola en een braadworstje met de gasten, 't heeft gesmaakt.
Willem
Zo 14 Juni TT Elzelles
Een fijne voormiddag was dat in het mooie zonnige Ellezelles. Samen afgesproken met Stefaan en David, de vroege vogels waren al rond 7h gelost (toen was ik nog maar juist uit mn nestje. Aan de start Frank gespot met een glunderend vrouwke met haar nieuwe .... (dat moet voor een onverklaarbare reden geheim blijven ;-
) )Een heel mooie streek om te fietsen spijtig dat het wat file was in de de afdalingen (of stefaan reed iets te snel naar beneden. ;-
) Op het einde nog wat problemen met die verdomde pyga en daardoor geen tijd om eentje te drinken :lol: . Vooral genoten van deze tocht en nog eens de tijd genomen om wat fotos te trekken. Bedankt aan Stef en David voor hun companie en transport.
foto's
parcours
Elezelles,
Gisteravond volk...00.00H in bed gedoken en om 04.30H de wekker :oops: maar ik zou rijden nu het terug mag.
Om 07.00H vertrokken met Francky en mij voorgenomen voor alles m'n tijd te nemen , alles boven rijden was het doel...gelukt op 2 stukken na.
Na 2e bevoorrading nog even een voorligger die een wel zeer harde smak maakte geholpen , was net voor mij over z'n stuur gegaan en met rug vol op z'n fietspomp gevallen die achteraan in z'n trui zat...was lik bitje kluts kwijt en leek zeer pijnlijk.
X aantal Km na 3e bevoorrading stond ik plots terug ....an de 3e bevoorrading :shock: kon geen kwaad want was mooie lus...moet ergens op verkeerde traject terecht gekomen zijn door af te wijken naar wat spielerij stukken die nog in het krijt lagen van gisteren :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hierna aangesloten bij andere biker , me nen skone KTM Myroon mooimooi , en zo verder gereden tot....we blijkbaar weer op de startstrook zaten :?: :!: :?: samen wat gezocht maar we begrepen het niet goed , en misrijden is voor mij balen als een stekker dus besloten samen in omgekeerde richting tot aan de start te rijden.
Aangekomen met 70Km en 1400Hm , goed gevoel en mij geamuseerd al vond ik het geen topper...Flobecq zal beter geweest zijn zoals ik mij deze herinner van de 105 die ik in 2012 gereden heb.
En die pijltjes hmmmm.
Soit , skoon weer en toch bovengemiddeld mooie rit met hier en daar stuk vals plat :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Za 13 Juni TT Vloesberg
Beetje onverwacht afgesproken met den Alexbiker en de Witten (de guys van 't zeetje) om naar Flobecq/Vloesberg te gaan. Gisternamiddag/avond het weer wat afgewacht met de warmteonweeders die ze voorspelden, maar nada, geen druppel regen. Zodus dees morgen naar daar aangezet om op het rondpunt van den oprit in Ruddervoorde nog een kort babbelke te doen met de Franky :) .
Waar het naar mijn gevoel vorige week super ging, vandaag het tegenoverstelde. 't Liep voor gene meter. Bij iedere helling (en dat waren er heel wat :shock: ) de benen direkt vol.
Kan ook aan de 2 heren van hierboven liggen, net terug van hun lang weekend ShortBike in La Bresse FR. Elk met hun nief 29-
machine-
geweld en in het begin veel te snel van start gegaan want die vlo's moesten eens grondig getest worden natuurlijk :mrgreen:. Vandaag (en anders ook :lol: ) waren ze gewoon een klasse beter :shock: :shock: :shock: . Slecht gevoel waarschijnlijk ook voor een stukske te wijten aan m'n fitnesssessie van donderdag. Resultaat, in het grote bos in Pays des Collines, totaal geen macht meer in de benen en na 60km afscheid genomen van m'n copains en de splitsing van de 80 gevolgd ipv de 100.
Nog nooit gestart in Flobecq maar parcours is voor een stuk identiek met die van de Herdermarathon, hoewel hier en daar toch veel voor mij onbekende en nieuwe stukken. Naar het einde toe wat meer baan maar dat vond ik niet al te erg :mrgreen: .
Volgend jaar komen we waarschijnlijk terug ... om revanche te nemen :mrgreen:
Voor de mannen die morgen rijden, veel pijlkes gezien van de rit in Ellezelles, smeert jullie kietjes maar in :!: :!: :!: , en doe niet gelijk ik vandaag en spaar uw beste pijlen voor op het laatst. Alles is perfect berijdbaar, nergens plassen, veel stof wreten, ondergrond koppe keihard (opgelet voor hier en daar diepe geulen die voor geen cm meegeven), aangename temperaturen (hoewel voor mij al iets te warm vandaag), in de bossen aldaar veel en veel jammie jammie stukken. Ideaal dus, alhoewel, vandaag ietske minder 'ideaal" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Willem
Za 13 juni TT Zomergem
vandaag hier ook gestart voor de 105 + h/t = 135 :lol:
s'ochtends beetje betrokken maar tegen de middag toch al een schuchter zonnetje 8)
mijn gedacht toch redelijk wat volk aanwezig,weliswaar meest voor de kleinere afstanden
gratis bewaakte fietsparking =D> .
in t begin van de lange tour nogal wat lange verbindingsstukken maar toch enkele nieuwe wegjes ingebold.in t drongengoed eerst een zwart hert gespot,5min later hert +2kleine kalfjes 15m voor ons :roll: :roll: :-
$ :-
$
in de 2 de helft van t parcours gezien dat er toch wel heel wat werk in deze tt gestoken is,hoeveel gras en onkruid hier gemaaid was,amai ,serieus werksken :cry:
de gru was leuk al vond ik de overkant aan de vijver van Claeys? nog beter,redelijk wat draaien en keren mijn gedacht.aan de bevoorr nog babbeltje gemaakt met de parcoursbouwer,ondertussen was de wind ook goed aangetrokken,pffft :evil: :evil: :evil:
na een gratis ename en een babbeltje hier en daar tevreden huiswaarts,morgen belsele
Johan
Zo 7 juni TT Dikkebus
Deze morgen om 8u aangezet met Andy, David, stefaan , Turfke en Leverancier. Na een 10-
tal km kende david een lekke band waar we toch enige tijd mee bezig geweest waren :(
Hierna ging het vlug naar de heuvelzone waar Turfke iedere keer het tempo aangaf. Aan de splitsing tss 50 en 70 km koos stefaan voor de 50 omdat hij van het landschap wilde genieten. Wij gingen verder richting catsberg waar 'el pistoléro' genaamd 'wim' zijn duivels ontbood :D .
Na de catsberg besloten om de rit in te korten want het was al wa laat aan het komen, zo aangekomen met 63km op tellerke waar Stefaan en Eric éne zaten te drinken, ons vlug nog aan het tafelke gezet, nog ene gedronken en dan huiswaarts. Was een gezellige voormiddag met een leuke bende
Gianni
Ook aan de start in Dikkebus, mee met de beter getrainde mannen.
Ergens na 15 à 20 km plat. De Grysperre's keerden terug om me te helpen, waarvoor nogmaals dank.
De specialized banden krijg je heel moeilijk op en af de velgen. Ik ga eens een ander merk aanschaffen.
De tocht verder gezet aan een voor mij hoog tempo.
Ik kreeg mijn klopke op de Catsberg. We zaten op de route van de 70km en voor mij ging het licht uit.
Wetende nog in Dikkebus te moeten geraken mij gesleept naar de derde bevoorrading.
Vanaf dat punt kortste weg naar Dikkebus.
Choco aan de auto, nog een klapke met Bakkere en dan naar huis.
Tot de volgende.
David
foto's
Zo 7 juni TT Gullegem
k heb Gullegem gereden met Isabelle.
Ik weet niet wat het was maar ze wilde die 65 km rijden en met vertrek van thuis...ze had blijkbaar héél goed geslapen :lol: :lol:
Gisterenavond is ze nog 5 km gaan lopen :lol: :lol: ..zot zijn doet geen zeer zekers.
Vertrokken om 8u30 thuis en na de inschrijving vertrokken voor de full option. Met een slag in haar achterwiel en een scheur in de buitenband is ze vollebak vertrokken. Het tempo lag aangenaam zodat ik me niet te veel moest inhouden. Ieder bultje, putje heeft ze overwonnen en niet te voet:)
Na een apres te plaatsen en een langere apres bij een compagnon naar huis vertrokken. "en nu ga ik strijken" :shock: :shock: blijkt ze nog energie over te hebben. Ze weet wss al dat haar nieuwe fiets in de garage hangt....
Frank
Zo 7 juni TT Hasnon
Hasnon,
Bij aankomst was aan de oneindig vele wagens te zien dat dit wrrsch wel de moeite zou kunnen zijn.
Om 09.00H vertrokken met Francky , die zijn nieuw speelgoed meehad.
De 1e 20Km ideaal om op te warmen al was er van veel verhard geen sprake...om dan aan de terrilzone te komen , gohgoh mjammie en een smile tot achter ons oren.
Op de 1e (waaiterril , die uitstekend plezier moet zijn voor de PYGA mannen..menig downhiller gespot) was het al genieten , alles wat een hartje wensen kan en we rammelden ons vlotjes overal naar boven en beneden , en toen volgden er nog 3.
Enkel op de laagste stukken hier en daar wat vettig maar niets om de neus voor op te halen.
10Km voor de meet nog nen goeiendag aan spiermassa gezegd en met goed gevoel over de meet gekomen , dit was genieten.
Grts
Kuba
Zo 31 mei techniek op kluis
20 km gereden, knie opengelegd :oops: en grenzen verlegd dus geslaagde voormiddag.
Als extraatje nog een gemiddelde van minder 10 en een goe pintje achteraf. Meer moet dat niet zijn. :lol: :lol: :lol:
Frank
nie opengelegd, kan je nog meer overdrijven Frank ;) Heel fijn ritje, de pygarijders hebben woord gehouden, alles was te doen met nen gewonen bike. Bedankt aan de pygaers en een zeldzame sparker ;) ons goe gejeund ;)
ps filmkes mislukt :evil:
Eric
Dju toch, jammer dat er niets op film staat. Hoewel ... :roll: :roll:
Me ferm gejeund. Zoals gezegd, ligt deze me veel beter dan Stambruges. In het begin wat wennen aan al dat geweld maar stilletjes aan ging het wat beter. Bijlange niet gedaan wat die Pyga en Specialized pilsjaars allemaal uit hun toverhoed schudden maar toch best tevreden van m'n "prestaties". Enkel m'n kindergeld wat bruut in contact gekomen met m'n zadel, 't werd meteen duidelijk waarom de rest zo'n drop-
zadel-
toestanden heeft gemonteerd :roll: :roll:
Deze voormiddag is zeker voor herhaling vatbaar, al stel ik mij de vraag wat ik zal zeggen als we de boswachter van dienst de volgende keer tegen het lijf zouden kunnen rijden. Iets in den aard van: "we zijn van een wandelclub en dat zijn geen fietsen maar rollators"?! :lol: :lol: :lol:
turfke
idd een leuke voormiddag met toffe gasten.
stats en dergelijke heb ik niet de gps werd niet aangezet.
Pure fun sommige stukken hadden iets meer Flow dan andere.
jaja ik heb me gejeund en kan niet wachten om in aug de zaterdag aan het echte werk te beginnen in de ardennen.
GReetzzzzzzz
Stefaan
filmke
ma 25 mei TT Tielt
Vandaag de korte TT van Tielt gereden op het gemakske, deze middag gaan zwemmen naar sunparcs met de kleine.Heb net een Grysperre gespot naast de autostrade niet ver van Jabbeke. Heb hem op het laatste moment gezien. Misschien Willem??? Was rond 14h
Wim
za &Zo 23-
24 mei TT Rollegem
1 groot nadeel van die rit: beter dan dit jaar zal het nooit worden. Alle offroad van de streek zit erin, tligt droog en ze hebben Tongerlo :lol:
Vandaag de 39 gereden met vrouwke en thuisgekomen met 50 km.
Voor Linda: de groten toer rijden en na de 2e splitsing (komt 1 km na de 2e bevoorrading) volg je de kleinere afstanden.
Vanavond nog een feestje, een zien wat ik morgen doe....@Kuba: van bruine leffe krijg je echt geen bruine benen zulle, da was voor te lachen hé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (voor diegenen die er niet bij waren: Kurt goot de leffe bijna over zijn benen.. :shock: )
Frank
vandage met bakkertje hier gereden,mooi tochtje met mooie technische stukjes,na de 2de bevoorr iets minder(technisch),na een licht aprésken tevreden huiswaarts op deze mooie zonnige dag :D
Johan
Zo 17 mei tt landorp
5 km gereden met een paar copains. Mede dankzij de droogte was het een perfecte rit. Veel bos, singletrack en een mooie laatste 15 km.
Langdorp en omstreken, daar zijn er mooie bossen waar men nog eens door mag rijden.
Frank
Zo 17 mei tt de panne
Vanmorgen samen met Franky de toertocht in De Panne gereden, en met een dubbel gevoel aangekomen.
Eerst enkele kilometers over asfalt om daarna was duinen, strand en het technisch stukje op de militaire basis van koksijde aan te doen.
Na ong. 25km kwam de eerste bevoorrading, hetgeen hierna volgde waren polders en dokker stukken, niets voor mij.
Op het einde nog een passage door het Calmeynbos om toch nog met een aangenaam gevoel te eindigen.
Als ik hier nog start zal het voor 2 maal de kleine tocht zijn.
Gregory
Zo 17 mei inrijden rit rollegem kapelle
Deze morgen om 08.30H gestart voor inrijden van 1e deel TT rollegem kapelle samen met Eric / Schoonvader en Timon.
Een aangename 47Km en mooi weer , droog parcours en hier en daar met Eric wat (technische) stukskes getest op vraag van schoonvader.
Mij geamuseerd en Merci aan Eric voor de compagnie.
Grts
Kuba
Do 14 mei groepsrit Raismes
Met een nogal frisse morgen vertrokken richting Roeselare om onze daguitstap waar te maken, kon wel een armstukje verdragen :D Beetje voor 8 uur aangekomen bij Eric die al wat spulletjes aan het klaarzetten was onder andere 2 reserve wielen, fiets pompje, tonnetje water met een flesje grenadine, pakje pain d'épice en van die beruchte mezenkoekjes in de plaats van de ballen ;) nog snel een telefoontje naar 2 andere Grysperre's die er spijtig genoeg ook niet konden bij zijn :( dan maar besloten om met ons tweeën te vertrekken richting Raismes :P Bij aankomst viel het meteen op dat we niet de enigen zouden zijn om hier te spelen :D Fietsje's gedemonteerd uit Erics zelf gemaakte fietsendrager (mooi gevonden trouwens :lol: ) en weg naar de eerste beklimming in de terrils, meteen werd duidelijk dat die mouwstukje's niet lang aan zullen blijven :D We kregen er maar niet genoeg van al dat spelen (fietsen Kuba :P ) :lol: Ik vond het klimmen al even leuk als het afdalen. hier en daar een fotoke, het was echt genieten en het weer was ook TOP met uitzondering van de muggen die ons vergezelden in de bosstreek. We moesten ze met momenten van elkaar afkloppen :lol: :lol: :lol: Na een kleine 20 km en 470 hm terug richting wagen getrokken om ons eens te verleggen van locatie: Wingles. Was beetje zoeken met de garmin edge van Eric maar uiteindelijk zijn we er geraakt. Bij aankomst snel een hapje geheten want het mooie weer begon om te slaan naar motregen :( toch nog gestart om enkele kilometers in deze streek te crossen maar door plotse problemen met mijn achterrem en de regen besloten huiswaarts te keren. Beetje na 15h terug aangekomen in Roeselare.
Bedankt Eric voor al de moeite, de fijne dag en mij thuis af te zetten :!: en wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar, ik krijg de smaak te pakken in die terrils ;)
Wim
foto wim
Filmke
Zo 10 mei TT Brakel
Naar Brakel geweest voor de 65km in de Vlaamse Ardennen.
De tocht deels in dezelfde zone als de herder.
Het was fun mtb, geen meter plat en een heel mooi parkoers.
Na 55 km de kortste weg naar de ff genomen want ik ging anders slechte punten hebben thuis, en op Moederdag zou dat niet goed zijn.
Iets meer dan 3 uurkes op de fiets, ik ben content.
David
Zo 10 mei TT Hertsberge
Herstberge,
Om +/-
08.30H gestart voor de 45 met de dochter , Francky / MIGS / Gregory en iemand van de familie , die er na 3Km al af was :shock: :shock: :shock:
Dochter heel de rit kop getrokken :o en wij al zeveren derachter....ze blonk tot achter haar oren.
Parcours lag droog en kan zoals gekend tot een van de betere gerekend worden , aan 1e bevoorrading nen goeiendag aan Eric en Wim die ook toekwamen en van gelegenheid gebruik gemaakt een fotoke te trekken.
Korte apres en nagenietend huiswaarts gekeerd , merci voor de compagnie mannen.
Grts
Kuba
PS. Eric k'zal u vandaag helaas 2x moeten teleurstellen , gene pieper van de dochter ;) en voor DOUR zal het nog te vroeg zijn zoals u zelf al aangaf...maar t'voelde al beter. (Tenzij ik natuurlijk in uwe rugzak mag zitten en wat van RODANIA zingen :lol: )
Kurt
thuis rond 7h45 vertrokken naar Wim met de fiets en daar rond 8h aangekomen samen naar Hertsberge en het ging goed want de wind zat mee. Daar ingeschreven en een klapke gedaan met Stefaan T die daar ook klaar stond. Rond ten negenen vertrokken voor de 60 met in het begin een mooi trackske. Veel bos in het eerste deel en we kwamen toe aan de bevoorrading waar we de andere Grysperres ook waren (Migs, Franky, Gregory, Kurt en Dochter en een nobele onbekende) Iets langer aan de bevoorrading blijven plakken en terug de achtervolging in gezet op de vluchters. Deze ingehaald op een technisch stukje en we zouden er bij blijven tot de splitsing.....deze volgde na een paar km....De lus met ons 2 verder aangevat met veel offroad maar minder bos.Wat voor den twaalven toegekomen aan de aankomst en de mannen met de veel te korte apres juist gemist :cry: Eentje gerondronken en de terugweg aangevat maar nu met tegenwind. Ferm gereden van Wim !!!
parcour
(wel de 27km terugweg vergeten te registreren :oops:
Eric
Zo 3 mei TT Diksmuide
Goed, de weermannen hadden het bij het verkeerde eind deze morgen. Bijna geen regen gezien op wat mieservlagen na. Dus was beter toch naar Péruwelz afgezakt met Bakkerke. Sorry weij keppe :oops:
Peinze dat hem bitje tegen z'n goeste dan toch naar Diksmuide is afgezakt, maar is beter dan alleen rijden en een klapke doen tegen de boompkes. Soit, veel klaps kwam er toch niet uit van mijnenkant want plots ging de gas open. Al was die knieval van m'n medecompagnon toch wel even schrikken zunne. Mo 't is een beeste :shock: :shock: :shock: .
Nog wat kat en muis gespeeld met twee gasten achter ons :lol:
Bij één van die mieservlagen samen besloten om niet langer de groten toer te volgen maar de boel in te korten. Op een bepaald moment nog een dokkerweide, een paar draaideuren/paalkes en de goeste was voor beiden over. Dan besloten om over de weg naar Dixmude terug te keren al liep dit niet zoals gehoopt. Best da Bakker rond hem keek om de beroemde kruisvormige toren te spotten ... we reden gewoon richting kust :lol: :lol: Bij een gesloten spooroverweg nog 5' "staan" keuvelen (al wil "staan" niet voor iedereen hetzelfde zeggen) om dan terug verkeerd te rijden :lol: Allez, toch nog met 71km aangekomen van deze povere rit. Velooke afgespoten terwijl dat Bakker de inwendige mens wat moest ontlasten, nog ene gedronken, met Greg & Stef op kosten van Stefaan Tommelein. En dan huiswaarts om m'n keppe te verwennen voor haar verjaardag 8-
) Mijn vroege thuiskomst was al een kado op zich :mrgreen: :mrgreen:
Willem
Ja willem de knie kan niet veel verdragen e :) voor de rest nen leuke voormiddag zonder al te veel regen, Zoals ik gezegd a ahhahahahahaha :) :) :) :) :) :mrgreen: :mrgreen:
Ritje was een vlam parcourske wat we bij momenten dan ook deden. Vooral toen er twee Spetters int wiel gingen.
Ken me wel gejeund met Willem aan men zij.
iere het afgelegde parcourke
Stefaan
Vr 1mei TT Ieper
Vandaag 1Mei en droog en een TT in theuvelland daar wilde ik bij zijn. Om 8h thuis vertrokken met de wind achter. Er had niemand gereageerd dus ik dacht der zal niemand staan maar Franky stond er en een eindje later kwamen ook kuba en opvolgster aan . Wat bij gebabbeld en ik vertrok alleen omdat ik wat op tijd wilde thuis zijn. Prima rit in een zonneke met de gekende stukken, het was dus leuk. De terugrit wind op dat was wat minder :P
Een kort verslagske want ik moet nog weg
Parcours
Zo 26/04 Cuesmes-
Mons La Transboraine
Cuesmes :roll:
Voelde Woensdag al dat er iets nie in den haak was , serieus last van pijn in rechter knie en heupgewricht....toch vertrokken naar Cuesmes en gestart met Willem.
1e 10Km eigenlijk nergens last van , Willem moeten laten gaan in de beklimmingen maar niets anders verwacht zuknen beer.
Na 1e bevoorrading beginnen last krijgen in onderrug van toen af aan ging het razendsnel bergaf , zo erg dak na 18Km willem heb moeten verlaten ...2 km verder moeten naar de weg rijden en mij een kwartierke op den dam gezet langs straat :shock: :shock: via de weg naar de meet gereden en met 36Km serieus pissed off :evil: :evil: en volledig op aangekomen :!: :!: :!:
Eenmaal thuis gekomen beetje eten/douchke en lik nen blok in slaap gevallen alsof ik net luik bastenaken luik gereden had :?: :?: :?:
Dan is er eens een prachtige rit waar je ook een serieus brokje techniek kon botvieren en dan komde zulke farsen tegen , ge zou voor minder in nen hond z'n b.... bijten.
Hopelijk hetgeen ik naartoe gewerkt had niet om zeep door een of ander ontstekingske , gdvr:;:)à;,:!!ç!çàjjl.......
Willem , sorry man..moeten we eens herdoen.
Grts
Kuba
Dju Kurt, 't was duidelijk je dag niet. Hopelijk blijft het bij deze ene dag en ben je tegen volgend weekend terug den ouwen :(
Deze nog nooit gereden. De ondergrond viel reuze mee in het begin maar gaandeweg werd deze slechter mede door toedoen van nu en dan een (fikse) bui en dit bovenop de regen die er al gevallen was.
Herinner me een bij momenten (zeer) technisch parcours (de Buffelkes en Co zouden zich hier reuze amuseren -
maar dan over 85km), halverwege een bos waar het letterlijk glijden was in de bruine zeep (daar de enigste keer kennis gemaakt met de ondergrond -
zonder veel ergs), gevaarlijke afdalingen door de gladde ondergrond, chainsuck, ... De lus van de 85 niet gedaan wegens belofte aan de vrouw des huizes om vroeger thuis te zijn dan de week daarvoor en zo nog een wandelingstje in Sluis te kunnen maken. Naar het einde toe nog eens de baan ingekort en parcours van de 57 gevolgd. Zodus toch aan een schappelijk uur aan den arrivé aangekomen -
't was toch al 12u30 :shock: :shock: . En dit met "slechts" 63km op de teller en een schoon gemiddelde van net geen 17 :mrgreen:
Afspuitstand links laten liggen wegens te grote wachtrij en geen tijd, en dan maar m'n vlo en mezelf in beslijkte toestand in m'n voiture gehesen.
Volgend jaar zeker terug ... als het droog is :roll: :roll:
Willem
Zo 26-
04 ritje op de baan
Samen met Marc afgesproken zaterdagavond via sms. Na afspringen van Enduro ritje op de kluis.
Omdat ik er tegenop keek om in marc ze wiel te hangen met de tong opt voorwiel besloten om als ik Danny bestelde in de winkel hun startuur te vragen.
Om 7u15 stond die volledig uitgedost te wachten in de rij klanten en vroeg hem naar hun startuur 8u dus :)
Omdat ik met Marc afgesproken had om 7u45 nog even naar savio om de mannen van de T24 te gaan aanmoedigen. Had er s'nachts om 1u ook al eens geweest en er onze Laurens Dhondt op de 7e plek SOLO!!!!!!!!!!! te zien rond rijden verdiend toch veel respect en dikke vermelding( zoals ze vroeger in de voetbal zeiden)
Om 8u Aan de Ying Yang en vertrokken voor het ritje
Das dus een groot verschil in Bende van 13man buiten enkel Bush voor u.
Nu gezellig keuvelend met overschot de rit gedaan Zelfs met men mtb enkele beurten op kop gedaan om toch niet als profiteur over te komen.
Was idd leuk terug es met marc op stap te zijn en te kunnen babbelen tegen hem.
op den aprés werd er dor iemand gezegd "joene maat dien kan nog een bitje rijen zeker"
hihi ze kennen den Buschider ook al na een ritje ;)
Stefaan
Zo 19 april TT Olne
Gisteren samen met een college van het werk de toertocht in Olne gaan rijden.
Leuke tocht van 70km met om en bij de 1600 hm, enkele heel mooie stukken onder de wielen geschoven gekregen en ervan genoten van de eerste tot de laatste meter, dit smaakt naar meer.
Parcours
Gregory
Zo 19 april TT Desselgem
Ja hallo, wa was da allemaal vandaag :? in plaats van grysperre hadden jullie toch beter raceperre genomen :lol: :lol: :lol:
Gestart in Ardooie richting Roeselare naar de afgesproken locatie om dan samen naar Desselgem te rijden met Bakkerke, Tram4 en Stijn. Iedereen mooi op tijd en bakkerke me z'ne genius 710 mooi stuk martiaal wi :D met een stevig tempootje via het jaagpad richting Desselgem getrokken. Bij aankomst ons ingeschreven voor de 105 km en toen ontplofte er lik een bommeke bij bakkerke, pijze zelf da peter sagan miserie ging en om hem te volgen :lol: :lol: :lol: ik denk rond een 60km op parcour afscheid genomen van die wilde stier die zijn slaap nodig had na een drukke werknacht :D ritje verdergezet met ons 3en en nog een medebiker waarvan de naam niet gekend is op een aanvaardbaarder tempo ;) heb vandaag serieus afgezien moet ik zeggen met 156,9 km in 6h39min op de teller .
heb er wel weer enorm van genoten vandaag, merci gasten!!!
Wim
Deze vm afgesproken met Wim en vriend mtber Stijn en Stef aan de kop van de vaart in Roeselare. Twas fris aan de ....vis maar 't zonneke zat uit dus dat kwam goed. Na een paar min wachten was de stef daar met nen smile van het ene oor tot aan het andere en onder zijn gat een carbon geinus!!!!Na een paar bewonderende blikken wijle op weg om na een 45 min aan de start te staan. Den stef wilde de genius eens goed aan de tand voelen en gaf goed van jetje (had een deja vu gevoel van 2 jaar geleden met marc erbij) Leuk aan het crossparcours minder leuk ooigem bos zat er niet bij. Beetje bij beetje naderden we de heuvelzone en de splitsing voor de 50. Stef wilde op tijd in zn bedje en zou toch ook 100km hebben. Met 3 verder nee, 4 dienen met zn mooie 29 met vaste vork ging ook mee. Het tempo zakte wat en we kwamen aan km 50 van de tt. Wim zag al wat bleker en had blijkbaar een hongerkop. Goed bijtanken aan de bevoorrading was nodig er stonden nl nog 55+20km op ons programma. Geen probleem wist de 29er te vertellen de heuvels zitten er op. Ja ja dat zal wel :P Nog genoten van een aantal mooie bospassages en wat hellingetjes en Wim kwam er gaandeweg weer door. Rond 13h30 aangekomen aan de start, nog wat gedronken en weer op pad voor de laatste 20km. Ik had gedacht dat de wind in ons voordeel ging zijn maar dat was wat te optimistisch. Gelukkig de laatste 10km in het wiel gekropen van een paar die dezelfde tocht als wij gedaan hadden en zo comfortabel naar de eindmeet. Was ook blij dak kon aanschuiven na 144km , had goeien honger. Knap van Wim die veel karakter toonde en Stijn die deze keer iets beter was ;) Bedankt Stef, Wim en Stijn voor de companie!
En Willem de 25 gehaald?
parcours
fotokes
Beetje dubbel gevoel overgehouden aan deze. Een aantal mooie passages maar ook veel van die kerkwegelstukken die mij na de zoveelste echt m'n strot begonnen uit te komen. Paar stukken die voor geen meter liepen zoals die goed bedoelde Alpenweide doorsteek na de laatste BV. Godmiljaarde heb ik daar gefoeterd dat het nie mooi meer was. En 't was nochtans mooi weer, beetje aan de frisse kant met die NO wind. Alles kurkdroog, met uitzondering van dat ene kleine modderpoelke in de Spitaelbossen ... parkere kik do wel m'n vélo nie int midden van dien linkse plas. M'n voorwiel tot halverwege in de mooze ... m'n beide voeten volgden al snel. Weeral gefoeter :D
Moet jullie blijkbaar ook "net" gemist hebben aan de start. Was veel te laat vertrokken. Aan de 1st BV de Fred Raket nog gespot en die zei dat hij jullie had gezien aan de start maar dat jullie nog moesten inschrijven. Efkens gedacht die "halen ons wel nog in" maar niemand meer gezien, spijtig. Want 2de deel van de 105 grotendeels alleen afgewerkt.
Ja hoor Erik, de 25 gehaald, ergens bergaf meen ik me te herinneren :D Neen hoor, is volgens mij ook niet te halen. Toch niet op de 105 en na een surplasse passage op het crossparcours, maar wel altijd vriendelijk en joviaal gebleven al was het soms toch efkens punt van mijne tong afbijten weije. Btw, ben in het begin ook 2 keer misreden en kwam uiteindelijk terug in Desselgem met 96km op de teller???? :roll: :roll: En een gemiddelde om bij te huilen :lol: :lol: :lol:
Soit, slechte benen gehad zekerst. Bij thuiskomst m'n polarke verzet op mijn Spark en bij het willen resetten op "bike 2" gezien dat die nog op "bike 2" stond. Maw op 26" wielen. Weeral gefoeter. :D :D :D
PS: gisteren wat zitten knoeien met de Veet van m'n keppe, resultaat, ikke 2 benen gelijk palingen man man raar gevoel, kan me niet herinneren ooit zo'n benen gehad te hebben. De veertig al een stukske gepasseerd, laat de midlife crisis maar beginnen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Van Krankjorum gesproken .....
Willem
mijn ritje met de Scott Genius 710 Factory test bike was de max.
Opt gemakske gereden en kreeg er niet meteen genoeg. Samen met Wim, Eric en Stijn naar desselgem ikzelf heb me ingeschreven voor de 55km die er 57 bleken te zijn.
na ....km de splitsing en dan solo verder gereden op relantie.
Was vrij vroeg terug aan de sporthal dus besloten om er nog een uurke bij te doen.Tegen de wind in terug gereden naar Gits.
De TT was wel ok mooi weer en vele prive stroken.
Mooie zondagvoormiddag na nachtje werken op een zeer mooie en goeie bike man man man soms moeij niet schoon zijn voor sjanse te hebben.
Stefaan
Zat 18 april TT Desselgem
Desselgem,
Den Gianni zou mee startten maar om 07.30H gestart want was nog op weg , gedacht die haalt mij wel bij..niet dus jammer.
Nadien gehoord dat hij rond km 50 de strijd heeft moeten staken , breuk t'ju toch.
Heb toch genoten maar vooral door het weer en de streek , over de rit blijf ik met het gevoel zitten dat ik hem beter geweten heb...geen ooigem bos is jammer , van de bospassages was het erdoor rijden via grotere dreven dus niet er in..maar misschien werd dit gevoel gecreëerd door te veel in de mooiere streken te zitten.
Parcours ligt kurkdroog op enkel stroken na in de spitaalbossen (denk ik) en van deze moet je erdoor.
Pijltjes hangen er maar je moet bij de pinken zijn , hierdoor rond tiegem molhoop paar keer mis gereden....maar misschien is het volgen van de cyclos geen goed idee om plots te beseffen het VTT parcours niet meer te volgen en terug te mogen keren op uw stappen :mrgreen:
De wind was aanwezig maar deed deugd.
Met +/-
110Km aangekomen.
Voor de kleppers van morgen , de 25Km/h is voor jullie haalbaar mor ge go nie meugen streuzelen ;)
Grts
Kuba
Rond 8u30 vertrokken voor de 105 en zoals KUBA al vertelde zijn we teveel verwend in andere streken.
Onderweg David nog tegengekomen maar was net aangesloten bij een rap...(minder traag bedoel ik dan) bendeke en wilde ze niet lossen. sry voor het te korte klapke.
Ben aangeklampd aan bendeke die aan het trainen zijn voor de komende ardennen marathons en dus kilometers moesten doen, voor hun op het gemak, voor mij bij momenten verzuring in die...tja spierkes zekers.
De rugzak van 7kg heb ik graag meegesleurd als test voor het weekend van 1 mei :lol: :lol:
Aangekomen na 107 km met een AVS (jaja, ik gebruik dat bij uitzondering vandaag ook eens) van 21.9 dus zal inderdaad de 25 voor de rappe bende te doen zijn.
De wind was op het laatste een grote hulp voor mij.
grtz
Frank
zaterdag ook nr desselgem geweest maar na 70km pech gehad. Grote tak in achterwiel, zodat patte en achterderailleur onmiddellijk afbraken en wiel eruit vloog; twas schoane , ik dat bos uit met ene hand da wiele en andere hand miene velo. gelukkig was de pechdienst snel ter plaatse, was ergens in wortegem petegem waar ik pech had. Na een uurtje wachten kwam David ( sublover) aan en kon ik gelukkig met hem naar huis waarvoor dank. Dan vlug fietske naar maes gedaan en nu wachten op de bike en de hoge faktuur :x
Gianni
Zo 12 april TT s Gravenvoeren
Gisteren na lang twijfelen tussen Rillaar en 's Gravenvoeren beslist om naar 's Gravenvoeren te gaan.
De woorden op het forum "deze dal beter zijn dan Rillaar" deden het beste verhopen.
Rond 9u daar gestart en blijjkbaar een van de weinigen die zich inschreef voor de groten tocht.
Onderweg ondervonden hoe dit kwam, veel mooie lange klimmen en afdalingen voorgeschoteld gekregen met mooie bospassages.
Voor mij een van de mooiste tochten die ik al gereden heb in België en omstreken.
Rond 13u daar terug aangekomen met 61km op de teller.
Blijkaar hadden ze iets van 150 inschrijvingen waarvan een 50 tal op de langste afstand, deze organisatie verdiende zeker meer.
Gregory
Zo 12 april TT Waasmunster
na een eerste rit vorige week in torhout voor linda de draad (met plezier :lol: )weer opgepakt en naar waasmunster afgezakt.mooi weertje enne dus veel bikers aanwezig :-
?
redelijk in t begin de leuke passage van enkele weken geleden(belsele)naast de autostrade ook nog meegepikt,echt een technisch fun stukje,t ging beter dan toen ,k zat ook een beetje frisser denk ik :P
mooie"ronde van t waasland"tocht met super bevoorr :-
"
nadien nog gezellige aprés op den schoolkoer :evil:
Johan
Zo 12 april ritje Rollegem
Om 08.00H vertrokken met Francky , de MIGS had forfait gegeven.
Vertrokken via Ledegem zijnde eerste deel van VTT Rollegem....zo via brugflanken oekene en hierna naar
Ingelmunster voor de BLOSO toer.
Zalig weertje , ook het parcours lag overal excellent (buiten 1 stuk in stadspark waar het werkelijk stoempen was)
Om 11.00H thuisgekomen tot grote verbazing van de vrouwe , nog samen een fokkietje gedronken op een goei training.
@Francky , merci voor de compagnie en kweet da ge weer een bitje dul ziet op ikke mor da go wel over :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
Zo 12 april spelen in mer de sables
Gistern leuk technisch dagje te stambruges mer du sable.
leuke spot om es van da kilometer malen af te zijn.
3 nieuw mensen leren kennen.
Hopelijk de volgende opnieuw enkele grysperre's mee.
Stefaan
Ma 6 april TT Torhout
Een zwakke tocht Torhout naar Grysperre's normen maar de compagnie was BERE :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , lang geleden da we azo gelachen en ,Miguel Soetaert was koptrekker van dienst (althans als bergaf of plat was)op de single tracks met de nodige klank en geur werk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Twas een km weekend met 170km in totaal een zeer leuke en geslaagde paasweekend!
Franky
Ma 6 april verbroederingsrit wielertoeristen Gits
Gisteren een leuk ritje op de baan met Marc, Stef en Wim van een km of 90 en vandaag in gits samen met dommestik en leverancier,bakkerke ,Willem en Stefaan T. ons voor een 60km eens goed uit de wind laten zetten. Onderweg zelfs Miguel, Gregory en Franky gezien die de TT van Torhout aan het rijden waren.
filmke
fotos stefaan
fotos organisatie
filmke Stef
Zo 5 april
Za 4 april Ronde van Vlaanderen
Vandaag de beentjes gaan strekken in "Vlaanderens mooiste" ?! samen met een collega van op 't werk. Hem met zijn krom stuur ik met de dikke banden. Na een half uur al natte voeten, na een uur al kletsnat. Na anderhalf uur al 2 ijspegels daar beneden. Maw de lokale bergskes nog nooit zo graag zien komen. Beneden was het soms letterlijk klappertanden, eenmaal boven de tirette open om af te koelen :shock:
Na de Paddestraat m'n collega al kwijtgespeeld, gewacht op hem aan de 1ste BV maar hij was doorgereden wegens te koud :roll: Op de 3de en laatste BV hebben we elkaar teruggevonden, geknuffeld en vooral omhelsd -
kwestie van toch wat lichaamssappen .. euh warmte uit te wisselen :lol: :lol: :lol:
De beelden op TV spreken voor zich. Persoonlijk overal vlot boven geraakt, ook op de Koppenberg en Paterberg, al was het daar vaak laveren tussen de wandelaars en tuimelaars :)
Paterberg lag bedekt met een fijn laagske mooze, meermaals achterwiel voelen doorslippen en wegglijden, hopelijk droogt dat daar een beetje op tegen morgen :!:
Eenmaal terug in Oudenaarde, kwam die zunne er toch wel deure zekerst gggrrrr Uitzonderlijk, tegen mijn gewoonten in, toch efkens gezondigd en me nog een bruine Ename en een bak frieten cadeau gedaan.
Volgend jaar voor de zoveelste keer terug naar daar. De pure commerce, hoge inschrijvingskosten en degelijke neem ik er met plezier bij. Het machogedrag, gevloek, gefoeter, ... op die 2 puistjes van hierboven maakt alles goed 8-
) 8-
Willem
Vandaag 6.45h gestart voor de rit nr oostkamp. Zou de 160 doen. En zo eindigen met 200 op de teller. In oostkamp aangekomen als verzopen kieken en de goesting was over . Vlug gekeken of dieter daar stond maar niet gezien . Waarschijnlijk te veel met mijn kop naar beneden want ik kreeg het echt wel koud en mijn voeten door en door nat. Dieter daar gestart voor de 110 (sterke beer hé) Daar beslist om met tim (collega àeen omweg terug naar huis te rijden. Thuis gekomen totaal onderkoeld met 60 km op den teller, want het regende nog steeds. Deugddoende douche genomen fiets gepoetst en we waren weer den ouden. Om 13 h terug vertrokken voor een ritje , toch 115 km kunnen rijden in het zonnetje. Zo toch de 175 gehaald. Zo tot morgen
Marc
Zo 29 maart TT Aarschot
Gisteren alleen naar Aarschot geweest omdat Franky wat bang van een briesje wind en een drupje regen.
Regen viel redelijk mee, parcours was vettig maar zeker niet ploeteren.
Hier en daar een technisch stukje en redelijk wat bos.
Dit is zeker niet de beste tocht daar in de streek, maar toch tevreden dat ik hier gereden heb.
Aangekom met 72km op de teller na iets meer dan 4u rijden.
Op naar de volgende maar hopelijk wat minder wind.
Gregory
Zo 29 maart spelen in Kluisbergen
Leuke rit op de kluis nen solo van gemaakt.
Wa techniek wa rijen.
45km en 1200 hm en kdenk dak er 12 of 13 keer opgereden ben.
En nog een paar keer van halverwege erop zodak toch redelijk paraplu aankwam.
Zelf in de camionette moetn opletten want tkopke wilde tukkebollen
Stefaan
Zo 29 maart bedevaartsroute
Feestje gisteren , laat in en uit bed gesukkeld :mrgreen:
Rond 14.00H toch niet aan kriebels kunnen weerstaan en de bedevaartsroute gaan rijden goed voor een 42Km.
De uitdaging van vandaag , niet van de fiets waaien :shock: :shock: :shock:
Wel leutig , snelste tussentijd 42.7Km/H...zonder duwen / traagste tussentijd 12.7Km/H bij vollen bak duwen ...raar he
Kurt
Zo 22 maart spelen in mer de sable
leuk stukje technische uitdagingen gisteren.
Met zevenen een beetje zitten spelen in het grote bos.
Merci gasten voor de compagnie. 8-
)
Jammer dat er eentje door pech vervroegd huiswaarts moest keren :?
een leuk stukje naar beneden op foto zie het er precies toch iets makkelijker uit dan in real life time
stefaan
Pfff t'was pure miserie , zo erg zelfs dat
-
Wollie en Stef under spontaan van nen nogal indrukwekkenden berg nor beneden gesmeten hebben :o
-
Francky zinne kop in nen berg stak :shock:
-
En ikke tot 8 keer toe ip m'n knieën heb moeten zitten voor de voorzittre :cry:
Kurt
Zo 15 maart TT
Thuin was prachtig alléne veel te veel bergop en te weinig bergaf :oops: :oops: :oops: goed geamuseerd maar door de slechte benen en conditie de rit moeten staken na de 2de bevoorading en dat wijselijk terug naar de start gereden langs het kanaal om zo binnen te lopen of kruipen met 48km maar op de teller :geek: :geek: :geek: .
Op naar volgende week om een duurritje te maken om alle allende van de vorige weken er uit te rijden en zo hopen of bidden dat de tij keerd
Franky
Zon 15 maart ritje rond Gits
Vandaag een ritje gereden met tram4 en bakkerke. Leuk tochtje was net een echte tt :lol: :lol: :lol: ik kreeg er toch weer een afdaalingske voorgeschoteld waar er bijna kaka in de broek ging :D maar met zo'n leraars bij me kan er bijna niets misgaan ;) op 88 km een apres in het onbeschreven blad in Gids en met de nodige pinten die de beentje's wat strammer maakten, terug naar ardooie onder gezelschap van Tram4 die me perse naar huis wilde begeleiden 8-
) Bedankt gasten ken mij were ke gejeund :!:
Leverancier
parcours
foto's
Zo 7 maart TT Hooglede
Na uitgebreid ontbijt op 'T school van Mila, toch nog naar Hooglede afgezakt. Om 11u daar vetrokken voor een recup ritje na gisteren :roll:
Kort na de start een andere fietser gespot ... bleek niemand minder dan de Jonas. Daar ging mijn recup ritje. Ik al blij dat hem al lang niet meer op zijne velo had gezeten :shock:
Samen de rit afgewerkt, wat gekeuveld, af en toe eens doorgetrokken en uiteindelijk met 55km terug aan de Atlanta hal aangekomen.
Voor de eerste maal dit jaar in zomertenue. Zaaaaaaaaaalig
Willem
Zo 7 maart TT Rekkem
deze voormiddag mn alu ros opgesprongen om iets na achten richting rekkem af te zakken om daar mn eerste TT van het jaar te rijden. Aan de start even rondgekeken maar geen bekenden gespot Wim was al heel vroeg vertrokken en David was om 8h30 gestart. Het was nu 9h dus op weg. Een leuk ritje daar gereden bij onze Franse buren, wat heuvelachtig maar geen technische hoogstandjes. Die bepijling was ook op zn frans en zo toch een keer of 5 verkeert gereden :evil: Een heel eind samen gereden met een boskanter wiens naam ik niet ken maar toch een goed eindje kon fietsen Een lekker stukje kasseien onder de wielen gekregen. Ik denk dat ze er een pak tekort hadden om de straat vol te leggen want ze lagen goed uit elkaar :P Na een uurtje of 2 David David vervoegt aan een bevoorrading en dan 45 min samen verder gereden tot aan de laatste splitsing.Daar de Fast bijgehaald die er alles aan deed om me niet terug te laten komen ;) en samen rond 13h de tt beindigd. Eens rondgekeken op de apres naar de zwarte truikes maar niemand gezien, wat bijgetankt en terug naar huis. Wel kontent na de vele dagen op de weg weer eens het veld in te duiken.
het parcours
Eric
Zoals gezegd gestart in Rekkem voor de 55 of 65.
Leuk om eens niet als een halve Eskimo op de fiets te zitten, het zonnetje deed deugd.
Het parkoer ging eerst via menen zo Frankrijk binnen. Het parkoer lag behoorlijk droog.
Leuke tt , niet technisch maar aangename paden daar in Frankrijk.
De pijlen waren geverfd op de grond en dat is soms goed uitkijken, toch een aantal keer even te ver rechtdoor.
Uiteindelijk heb ik de 65 gefietst waar ik Eric aan de tweede bevoorrading tegen kwam.
Na 3u20 op de fiets en met 69km aan de meet.
Op de terugweg aan de rijksweg stond ik als eerste aan de rode lichten toen een combi met sirenes af kwam, even opzij dat hij door kon, hij stak het kruispunt over en BAM, een auto uit de andere richting zonder remmen in de flank.
Daar heb ik dan nog meer dan een uur gestaan tegen dat ik mocht mijn verklaring opnemen. Gelukkig geen zwaar gekwetsten.
Voila, dat was het, op naar de volgende.
Groeten David.
Hier ook van start geweest met stijn van mountainbike.be die zijn wekker een uur te vroeg had gezet, dus zijn we vertrokken met de klok van 7 uur voor de 75km die uiteindelijk ook 80km werden :D na enkele kms tussen de bomen goedendag gezegd tegen de mtb-
you fotograaf die zich nog aan het installeren was (dus deze week geen foto :cry: ;) ) Mooie toertocht gereden onder de stralende zon. laat de lente maar komen :!: :!: :!: Douche genomen en om 12 uur terug naar Ardooie vertrokken ...
Wim,Leverancier
Zo 7 maart TT Bertem
Vandaag in Bertem gereden met Greg,Kurt & Migs en moet zeggen de conditie was een flop na heel de week ziek te zijn :cry: :cry: :cry: zaterdag met de fiets naar brugge geweest en ze voelde al nie goed aan :? :? maw vandaag de hamer tegen gekomen op 40km en twas werkelijk mij vooruit slepen dak moesten doen :geek: :geek: ,nie geweun mo toch goed geamuseerd de eerste km toch !De andere km waoren verstand op nul en trappen en hopen dat rap verbie is de toer. :evil: :evil: :evil: :evil:
frankyvw
Als voorbereiding om 01.30H in m'n bedstee gekropen :roll: om 05.00H de wekker :roll:
Om 08.00H vertrokken met MIGS/Francky en Greg , voor mij de 1e keer in de streek ,parcours lag proper en mede door de compagnie ...t'skoon weerke en prachtige omgeving mij uitstekend geamuseerd.
De rit heeft z'n hoogtemeters maar is nooit echt zwaar zo moet je ook gene techniek de naam waardig aanwenden.
Voor de 1e keer met de EPIC na de aanpassingen in het veld gedoken , zalig toch remmen die niet slepen :D
T'liep behoorlijk goed dus volgende week op naar Thuin , da zal andere patee zijn maar k'heb er zin in.
Kurt
Zo 1 maart spelen in Middelkerke
Vandaag naar middelkerke geweest om de techniek wa bij te schaven en zoals gewoonelijk hebben we ons rot geamuseerd (migs & greg en ik)40km puur pret en singletrack tot we er bijna geneog van kregen (migs altans). :mrgreen: :mrgreen:
Het was met andere woorden 40km puur genot :P :P :P :P :P :P :P :P op een gezapig tempotje want de beentjes wilden weeral niet mee en barstende koppijn maar de companie deed alles vergeten en niet te vergeten met soms een licht zee briese op je smikkel gegarandeerd de beentje waren opslag wakker daar in de duinen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Franky
Za 28 Feb TT Dikkebus
Pittig tochtje vooral met die wind die er aanwezig was, gestart voor de 66 km die uiteindelijk 62 waren met 823 hm in de benen :P :P :P
nu en dan enkele stroken waar je de schoolslag kon toepassen :roll: die modder begint toch wat m'n kl*ten uit te hangen, gelukkig konden we nu en dan genieten van de zon ;)
Wim D
fotokes
Druk weekend maar deze namiddag toch tijd om een ritje te maken.
Net voor 14u aan de inschrijving voor de 47 km.
Blijkbaar had ik veel goesting het feit dat het modderig kon liggen en er een vervelende koude wind was.
Nog behoorlijk wat volk net voor het sluiten van de inschrijvingen.
Het moddergehalte viel eigenlijk best wel mee, ik had het erger verwacht.
De wind daarentegen was wel heftig, lastig om te rijden.
Het parkoer ging over de gekende stukken met twee bevoorradingen op de afstand van de 47.
Na de rit een goed gevoel maar nu heb ik toch een serieus klopke, meer dan vorige week.
Op naar een volgende...
David V
Za 28 feb TT Belsele
vandaag voor de verandering(lees:duurtraining :-
? )met de mtb afgezakt naar belsele in alle vroegte(frisjes :roll: ).think pink,een organizatie van kom op tegen kanker moeten we toch een beetje steunen hé,trouwens allen zeer vriendelijke mensen daar =D>
het eerste stuk,dus voor de bevoorr was werkelijk subliem =D> =D> =D>
heel wat bosjes en singeltracks!top off the bil was toch wel het "challenge"talud in hamme denk ik,dit dan ook gebist,deed me wat denken aan "de berm" in gits maar toch nog iets uitdagender , TOP!
ook op een ander stuk,een soort toegangsweg naar st-
niklaas denk ik?ook nog moeilijk afdalingsken met drop maar die wijselijk omzeild met mn vaste vork :oops:
bevoor was zeker ok ,na de bevoorr was het wel wat meer bane maar soit,in feite lag het overal zeer goed,zeker geen bagger,hooguit hier en daar beetje glijden,fiets gewoon droogweg kunnen afwrijven :P ,nog bedankt voor de gratis fietsparking pink ladies =D>
het moet gezegd ,bepeiling was ok ,parcours was top,kortom t was allemaal ok,toch heel wat volk ook ,hoorde van meer of 500,t was natuurlijk ook goed weerken 8) .
na een koffietje tevreden huiswaarts,oef ,da was wa anders :evil: ,nog es 60km tegenwind.
zochte thuisgekomen met 175km op de teller,avs 22.5,goed voor 1 keer :lol:
Johan
zo 22 feb TT Koksijde
Koksijde,
Om 08.30H met 7-
man startensklaar , plezant weer eens met een groep te starten en een paar die ik al te lang niet gezien had greg/david/willem/jurgen maar nog allen
even lelijk als ik ze mij herinner :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Redelijk frisjes in het begin , toch altijd een zeer mooie rit..vond het zelfs de beste editie , zeer goede bevoorrading en een fietsbewaking extra luxe..de mijne er wel nie gezet want das voor fietsen die nog het pakken waard zijn ;)
Naar 1e bevoorrading toe opkomende pijntjes dus van deze voort rest op t'gemakske gedaan en nergens geen risico genomen , ging beter dan verwacht dus k'mag nie klagen.
Zodoende met groepke schoon samen gebleven , aan de 2e bevoorrading sloot david ook weer aan om met ons 5'en naar de meet te rijden , willem en stef waren aan 1e bevoorrading op eigen tempo verder gereden en gelijk hadden ze.
Klein beetje jammer dat het trekken aan het stuur niet ging want deze is nog meer te genieten als je volledig mobiel bent maargoed toch uitstekend genoten.
Volgende week duurtraining op de weg , epic gewoon worden en remmen inrijden want van dan af begint de spielerij :)
Grts
Kuba
Right Kurt! 7 Grysperre's aan de start. Had gehoopt dat we wat langer samen konden blijven, paar stukskes bissen en dergelijke but duty called. Ondanks het bij momenten strakke tempo met den Bakker toch maar net iets voor 12u bij den traiteur in Ruddervoorde. Net op tijd dus -
wel nog wat tijd vrij gemaakt voor de afspuitstand en ophalen gratis binnenband.
Me (ons?) rot geamuseerd, bij de weinige road stukken ons direkt al afgevraagd: "waar zijn die duinen" 8-
Na de eerste BV op het strand bijna doodgegaan in Bakker z'n slip ... stream. Hem is volledig klaar voor z'n tripke richting Gran Canaria 8-
) . Ik paar flauw excuses bovengehaald maar deze maakten geen indruk op den voorzitter :oops:
M'n eerste echte 50km mtb fun begon zich op het einde toch te laten voelen in de onderrug, schouder en beentjes. Er is nog wat werk aan de winkel :D
Koksijde is en blijft een topper aan de kust.
Willem
Merci mannen voor te wachten op me. En ja mijn excuses dak direct weg was. Maar ka kou wilde wat opwarmen rijdend en blijkbaar reed ik iets te rap dan.
Willem kurt en francky volgden. Tot eerste bev.
Daar iedereen terug gezien. Sukkelend vertrokken aan die chalet onder jolijt van enkele grysperre's
Eens goe vertrokken op relantie opt strand gereden van groepke naar groepke. Met wisselende beurten van willem. Ene die ook es overnam viel zodanig terug datn de rollen moest lossen. Zoals allemaal eigenlijk die het wiel pakte. Sterk van willem ti nen ferme kadee met zijn slichte banden verende vork enzzz.
Jaman je zou es de zjuste vilo moetn get ene. Pfffffjoeeeuw hihi.
Leuke afwisselin tss road offroad technisch op en af en sjeezn rechtedeure.
Jaja koksijde ti er nie alleen een goeie hotelschool en militair domein. Tis er ook een fijne TTmijn gedacht.
Thanks en tot de volgende aan de kust.
Stefaan
Koksijde, mijn eerste tt van het jaar. Een beetje met een valse start.
Afgesproken met een vriend die normaal op de weg rijd, afgesproken om 8u30 zodat we met de grysperre's konden vertrekken.
Maar hij bleek te laat te zijn en zo moest ik de grysperre's laten gaan.
Mooie tocht, gene modder en echt fun.
Ik ga daar graag rijden, afwisselend parkoer. Gelukkig kon ik terug aansluiten met de grysperre's tijdens de tweede bevoorrading.
Als laatst het parkoer aan de militaire basis in een andere compositie.
Na 2u30 op de fiets de meet bereikt.
Uiteindelijk mijn eerste tocht van 2015 goed verteerd.
David
Nu eerst even op spaans afrikaanse bodem de downhill tracks gaan bewonderen beminnen en adoreren.
Zo 15 feb TT Flines les raches
,
Deze morgen om 08.00H gestart met MIGS en FRANCKY waarvoor we al levenrancierke nen goeiendag gezegd hadden.
Menig maal de hemel geprezen voor m'n winterbanden gekozen te hebben , t'was nodig op die verdomde verbindingsstukken , nooit vies geweest van
een potje ploeteren maar die 2 laatste stukken waren er over :roll: :roll:
Ook tijdens de rit 2 x moeten achterband bijpompen , voorzichtige leegloper...van de doornen?
De terrilstukken OK maar geen top , en als er dan al eens een afdaling(kje) opdoemt staat er een heuse wachtrij ....de fransen , ze zullen het nooit leren :roll: :roll:
Dus je kan niet anders (als je niet aan wandeltempo wil rijden) dan ze voorbij steken zodoende gedacht k'zal dat overhangend struikje wel even aan de kant duwen zoals reeds zovele malen gedaan....niet dus/ blijven hangen met bar-
ends...fiets op slag stil...ik pas enkele meters verder :o :o en tijdens de "landing" een doffe KNAK onder de rechter oksel :shock: slechte kant helaas. Toch wel enkele minuutjes nodig gehad om weer lucht in m'n longen te krijgen , effe t'noorden kwijt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: en hopelijk de 1e dagen geen lach of hoestbuien. :lol: :lol:
Sorry dat de laatste 15Km in stilte passeerden , t'was wat tandenbijten op de dokkerstukken.
Op naar de volgende....wrrsch vlakke rit , we zien wel.
Toch wel weer positief verrast over de bezorgdheid van moeder de vrouwe....over de velo (eerste vraag was , ge hebt toch gin breuke an de velo eeeee) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba
foto's
Zo 15 feb Ritje op de baan
just ritje met bakkerke gedoane, klimtrainingske in hooglede, 20 maal hoogledeberg opgereden
Gianni
parcours
Gisteren toch geopteerd om met de mortierkes op stap te gaan.
Alle drie produceren we groene slijmbrokken dus een rustige doch aangename rit diende zich aan.
we reden vlotjes langs de vaart vn roeselare naar ooigem toen met tel van zijn oren maakte. Blijkbaar een slecht moment gehad bij het maken van men bestellingslijst.
S'morgens al ontdekt dat ik vergeten koeken opschrijven had, bleek dat ik ook nog een zwarte woud taartje vergeten afwerken had.
Rechtsomkeer dus en in gestrekte slijmerige draf ging het naar Gits.
Der was ook een bijzonder mooie blauwe tweewieler die zich es even liet gaan en achter die bijzonder mooie kromme stuur pornobak was het harken met de dikke banden fietsen.
Na enige tijd toch de buik er van vol en iets rustiger de weg verder gezet richting bakkerij. Taartje stond reeds op tafel bij aankomst (jessie had het al uit de bewaarkast gehaald)
Taartje afgewerkt en na goeie 5 min terug vertrokken richting Casa bientje.
Samen met ons drieën tot wijnendale en dan terug gekeerd naar Gits.
In den O.B. nog een Aprés samen met Eric.
Merci Mortierkes twas weer aangenaam om met jullie op stap te zijn.
Zo hees of kweetnietwa opgestaan :( savonds
Stefaan
parcours
Za 14 feb TT Oedelem
Voila, m'n eerste mtb ritje sedert lang is een feit. Van thuis op 't gemak met de fiets vertrokken richting Oedelem. Omstreeks 9u daar van start gegaan. Parcours prima bereidbaar, op één zware strook na, maar wel veel verharde wegels en baan. Meer moest dat voorlopig niet zijn. Terug aan het voetbalveld, nog de aangeboden hotdog naar binnen gespeeld, afspuitstand links laten liggen, nog kort goedendag tegen de Greg en dan terugrit naar huis aangevat. Schoon op tijd om nog richting Middelkerke af te zakken. Schoon dagske had. Terug 97km voor in 't boekske.
Willem
Zo 8 feb TT Nieuwpoort
Nieuwpoort,
Ge hebt soms zo van die dagen dat ge zegt hmmmm dit voelt echt niet goed :roll: :roll:
Om 07.30H vertrokken met Francky voor de 27 die gezien miserie met m'n maag en het feit dak geen steek zag eerder op een OKRA uitstapje trok :oops:
Iets voor 09.00H dan de MIGS opgepikt en terug weg voor de volgende 50 , parcours lag dan al heel anders dan 1e doortocht (lees beter)
De 2e maal het strand op en zoals voorheen beuken tegen de wind aan een schamele 20Km/h , gelukkig van francky want niemand van het groepke die zich gevormd had had zin om de kop over nemen...de profiteurs.
Kort voor het verlaten van het strand dan maar tempo iets opgevoerd en alleen aangekomen , tijdens deze episode ook de migs kwijtgespeeld die 10Min later aankwam aan de 2e bevoorrading met heel wat pijn in de liesstreek en zodoende de strijd moest staken en naar de meet gereden is. (hopelijk niets ergs maar t'zag er nie goe uit)
Na het strand was voor mij het vet van de soep (understatement van het jaar :o ) en de laatste km's terug op OKRA tempo :roll:
Ook den bakker en andy kort , in t'passeren (zij ons dus al bestond hier wrrsch geen twijfel over :lol: ) , nen korten goeiendag gezegd.
Nog nen korten apres en naar huis voor een heeeeeel deugddoende douche en deze namiddag nie uit mijne zetel gekomen.
Wat het was weetek niet maar hopelijk is het vlug uit m'n kleren want de kuitenbijters komen eraan. (Thuin/Beignee/Flines les raches/andennes enz)
Grts
Kuba
Vandaag in nieuwpoort gereden met kuba en migs de 27+50km en ben choco!!!!!!!!!!!!
Franky
parcours
Zelfde gevoel als Franky, compleet choco.
Ben deze morgen naar Waregem gereden en daar samen met Wouter en Sandra vertrokken. Tot de eerste bevoorrading gezien dat Sandra aan het trainen is voor een bike and run :lol:
Na deze BV alleen verder gereden en de tortelduifkes alleen hun tripke laten afwerken.
Na de moderige rit, zeker in dat eerste bos na de 2e bevoorrading, nog de fiets afgespoten, een cola en een stute met kaas, een beetje olie op de ketting naar huis vertrokken.
Met 105 km thuis aangekomen.
Kpeis dak vanaf volgende week weer een beetje kleinere toerkes ga doen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Frank
De TelApp iets te laat aangestoken maar hier vind je de link https://www.strava.com/activities/252400050 naar tt nieuwpoort.
Zeer mooie en technische stukjes afgewisseld met een ferm stuk wind op kop langs het strand.
Genoten van deze TT.
De kust is zowaar de place to be in deze periode van het jaar.
De single tracks enz volgen elkaar in snel tempo op.
Samen met Beachbikers RAdo & CO 3stuks ene van de gasten van klerken met zijne copain. En Andy. Het ritje aan gezapig tempo afgewerkt.
Nogmaals een uitnodiging gekregen om met de beachbikers eens aan de kust de duinen in te vliegen.
Greetz
Stef.
parcours
Zon 8 feb ritje op de weg
Na het afhaken van Marc wegens ziekte, gisteren toch een verlossende oproep van Eric om samen met hem een rit op de weg te rijden. Met z'n twee is toch altijd leuker dan solo. Richting Roeselare gevlogen met wind in 't gat maar niets geforceerd want de terugrit ging iets minder vlot gaan, dat was al zeker. Eenmaal in Roeselare een vriendelijk goedendag tegen Annick en toch wel intiem moment met de viervoeter des huizes :roll: :roll: :roll: 't zal aan de jukteanmenol zolve gelegen hebben peinsek :D :D :D
Vertrokken voor een rit van om en bij de 70km. Eerste helft met voornamelijk wind mee, tweede helft was iets anders. Bij momenten heuvelachtig parcours. De laatste twintig km, met een stevige bries ip onze fraise, me weggestoken achter het ranke lijf van m'n medebiker. Zo "rank" dak bij momenten vreesde dat hem van z'n fiets ging geblazen worden. Gelukkig was de beruchte "rugzak" ook van de partij om wat tegenwerk te bieden :lol: :lol:
Eenmaal terug bij ons vertrekpunt nog genoten van de aangeboden cola en zelfgebakken mezekoekske. Terugweg aangevat met een serieuze tegenwind tot in Zedelgem. Onderweg nog iemand horen tuuten, mo niet goed gezien wie :oops:
Met iets meer dan 115km aangekomen. 't Werd tijd want de hongerklop was bijna een feit.
PS: bij het stoppen voor een rood licht, hartslag van den Eric ip 124. Na deze stilstand hartslag 146. Moraal van het verhaal: stil staan is niet goed voor de tikker ... van een getrainde atleet :lol: :lol: :lol:
Willem
Zo 1feb 2015 ritje op de baan
Marc, ben deze morgen toch nog aangezet. Had gezien dat het in het westen wat natter ging zijn. Daarom meer oostwaarts gereden ;)
Toerke naar Jabbeke, langs kanaal naar Brugge dan via de Damse vaart naar Damme, Sluis, Catzand, 't Zwin, Knokke, Westkapelle en zo terug naar Damme, Brugge en Zedelgem. Mijn polarke heeft het een paar keer laten afweten maar toch ook nog goed voor een dikke 85km. Bij momenten echt stoempen om vooruit te geraken vooral in de omgeving van Sluis, Catzand en 't Zwin de wind recht ip m'n wroete. Tot 10u toch redelijk wat regen op m'n dak maar vanaf dan redelijk droog. Enkel bij binnenrijden het van Loppem nog eens kletsnat geregend tot in Zedelgem. Buiten een paar ijskoude voeten geen kou gehad.
De volgende keer rijde maar mee richting 't Oosten, want den derny heb ik wel echt gemist vandaag
Willem
tja,had gedacht van vandaag es een 100km op de bane te doe maar ja,na 5km glasscherf in den achterband,resultaat;een scheure van 3cm +een wandeling van 5km,vooral voor da laatste ben ik niet echt te vinden :x ,thuisgekomen andere band gelegd en de plannen herzien,dan toch maar een mtb -
ritje doen ,dus ja sijsele ook nog eens gedaan,parcours was zeker goed bereidbaar,als er al eens een plas lag kon je er makkelijk omrijden :-
D ,veel volk aanwezig,mja met een mooi zonneke in de voormiddag wat wil je :-
nieuwe(of andere)paadjes gezien,tja vond het parcours iets anders dan vorige jaren maar heb mij toch gejeund ondanks wat mindere conditie
Johan
Zo 25 jan ritje op de baan
Mooi weertje. Goede compagnie ideaal voor ritje op de baan want ik heb ze gisteren zien rijden in Jabbeke, leuk zal het niet geweest zijn ... Denk ik dan. Op tijd aangekomen in Aartrijke waar Willem al klaar stond . Mijn teller stond dan al op 30. Samen rustig tempo gereden voor een ritje van 100 km. Sterk van Willem op zijn nopjes.thuis gekomen met 135 km.en bijna 5 u op de fiets. Leuk. Goede voorbereiding. Mercie Willem.
Marc
Ook merci voor de compagnie en om me een beetje in toom te houden voor deze duurtraining en zo deze tot een goed einde te brengen 8-
) De rest van jouw drank is nog goed van pas gekomen ;)
Toch ook met 108 thuisgekomen. Voila, de eerste 3 punter is ook een feit.
Willem
Zo 18 jan TT Klerken
Vanmorgen de toertocht in Klerken gaan rijden, gestart samen met Andy en Jurgen en bij de start nog even goeiedag gezegd tegen Willem en Stefaan.
De eerste 2 stroken samen met gereden met Andy en Jurgen maar hen al snel moeten laten rijden.
Parcours lag er veel slechter bij dan gisteren in Kortrijk maar was overal berijdbaar.
De eerste kilometers liep het voor mij voor geen meter, net na de eerste bevoorrading zelfs even veel zin gehad om terug richting Klerken te rijden.
Maar na een 20 tal kilometer begon ik mij beter en beter te voelen, en zo de rest van de tocht kunnen afwerken op een deftig tempo.
Gregory
vandaag eens uitgeslapen na het familiefeest van gisteren. Het weerbericht beloofde niet veel goeds en na de slippartijen van zaterdag....Een buur zou met zijn rollen komen om eens een discotraining in mijn garage af te werken. Door zijn valpartij van gisteren belde die af. Terug in bed bij het warme vrouwtje maar na een half uurke begon het te kriebelen :lol: :lol:
Fietskledij aan en richting Klerken. Toen zag ik dat jullie me een kwartier eerder gebeld hadden.
Vertrokken en na 500m regenvestje moeten aandoen. Tis niet gestopt de volgende 71 km....
In klerken ingeschreven en (tegen mijn beloftes in) dan toch om 10u45 vertrokken voor de TT van 45 km. Veel kan ik niet vetellen over de TT buiten dat de organisatie in orde was. De stekk is wat het is hé :?
Toen ik aankwam zag ik mijn auto staan en was het vrouwtje juist ook aangekomen. Een douche later kwam mijn mannelijkheid ook terug piepen :lol: :lol: :lol: :lol:
Na enkele lekkere DUVEL-
kes naar huis vertrokken mee met 't vrouwtje.
Frank
Zo 18 jan wegritje klerken
Meestal beginnen of eindigen we ons verslagske met ... een aangename rit, een leuke rit, een deugddoende rit. Vanmorgen niet veel van zuks.
Na het ritje Gits-
Klerken, wisten we al dat het wel eens zou kunnen blijven regenen voor de rest van de voormiddag. Ik dacht echter gezien/gelezen te hebben dat het vanaf 10u ging beteren :? :? :? sorry weije Bakker :mrgreen:
Eenmaal in Klerken kort goedendag tegen de gasten van hierboven en ons dan ingeschreven voor een wegrit ... die er niet was :lol:
Nog efkens gewacht en gebeld naar Blackie maar hem niet kunnen bereiken. We begonnen het beiden (toen al) wat koud te krijgen en dan maar met eens tweetjes vertrokken. En ja, het mirakel geschiede, het stopte met regenen, toch voor welgeteld een half uurke. Na dit intermezzo, de sluizen terug open om niet meer te stoppen. En van sluizen gesproken, veel stukken langs de Ijzer stonden onder water door sluizen die opengezet waren. Neen, 't heeft nie veel geregend de afgelopen dagen :evil:
Vanaf Diksmuide de wind, regen en koude recht ip onze smoel tot in Ieper. Vanaf daar begon het bij mij letterlijk vol te lopen ... handschoenen en schoenen veranderden stilletjes aan in vergaarbakken van regen, wat later ook smeltende sneeuw. En ja, nog nooit zoveel tijdens een rit moeten piesen, man :shock: :shock: niet evident als ge uw mannelijkheid niet direkt weet terug te vinden :lol: :lol: :lol:
Hier en daar nog wat ingekort om toch beiden onderkoeld in Gits aan te komen. Gelukkig had ik droge kleren mee (was iets verwachtende vandaag :mrgreen: ) en ons beiden in de Bäkkerei snel omgekleed om dan richting OB af te zakken voor een kleine après. In een bui van zinsverbijstering zelf een pinte besteld, pff :roll: :roll: :roll: , om toch te eindigen met een warme choco. Rillend afscheid genomen van onze Bakker, handjes schudden was niet nodig, het schudden deden we beiden vanzelf :lol:
Thuis den otto geleegd, kleren in de waste, warm keuntje geten, in een warm bad om dan eindelijk ... mijn mannelijkheid in al z'n glorie terug te mogen aanschouwen ... oef :!: :!: :!:
Stef, als ik een "beeste" ben dan gij zeker nog een veel grotere :shock:
Willem
route
Zo 11 jan ritje kemmel
Vandaag eens terug gevoeld wat het is hoogtemeters te maken. Samen vertrokken en tot op eerste bevoorrading min of meer samen gereden. Blij nog eens een aantal gezichten terug te zien. Een aantal zouden graag rond 12h thuis zijn.anderen reden liever een sneukelroute. Samen met Willem en Gianni verder gereden om ons aan onze afspraak te houden. Willem reed al terug goed mee,dus de revalidatie is goed verlopen.Eenmaal terug aan de wagen toch moeten beslissen om direct naar huis te rijden.12.15 u terug en snel een deugdzame douche genomen.Zo de eerste hoogtemeters zijn genomen,dat er nog veel mogen volgen.Jammer dat Wes er niet bij was. Groetjes
Marc
Ik was een half uurke later ook thuis en had nog de 30 km extra gefietst :shock: :lol: :lol: :lol:
Leuk om nog eens met enkele grysperre samen te fietsen. Stefaan kon terug tempo houden zodat het voor iedereen aangenaam was.
De eerste hoogtemeters heb ik redelijk goed verteerd. Nu en dan eens de hartslag bekijken en blijkbaar ben ik nog zo slecht niet als ik dacht. Wouter en Stefaan kon ik niet bijhouden maar zoveel verschil was er niet. Allen tevreden aangekomen maar ik heb eens mijn slecht karakter getoond en ben zonder aprés direct naar huis gereden. Sry stef en wolly maar nog 30 km rijden na een aprés met jullie... :lol: :lol: :lol: :lol: dat zou niet lukken.
3 bevoorradingen waren nu wel te veel voor mij. Mooi parkoer en nog altijd weet ik niet op welke hellingen we zaten. Stef was nu ook niet de beste gids :lol: :lol: :lol: :lol:
grtz ent tot volgend week in Klerken?
Frank
Za 10 jan TT kemmel
Vandaag de toertocht van 65km gereden in Kemmel.
Parcours was overal berijdbaar, hier en daar wel een zware strook, maar viel onverwachts zeer goed mee na de regen van afgelopen week.
Morgen duik ik opnieuw ergens het veld in al weet ik momenteel nog niet waar.
Gregory
Zo 4 jan TT Snellegem
snellegem gereden met den bushrider,véél volk aanwezig!
voor we aan t 1ste bosje kwamen gaf de organizatie ons al een voorproefje,wat putten geschart in een weide :lol: :lol: :lol: ,t stond gelukkig geen water in haha :lol:
enne ja,die bosjes rond brugge moetn der daar al aan geloven denk ik,wa was da allemaal :-
? ,de organizatie moet er alleszins serieus werk aangehad hebben om daar overal wat paadjes door te maken ,thanks! 2topbevoorr op de boerderie :-
ja soms wat glibberen maar zo heb ik t graag,wel wa sletig,t zou zo niet alle weken moeten zijn.achteraf nog een beetje blijven zitn op den aprés en nog enkele bekenden gespotmaar geen grysperres,ja snellegem blijft een scoon toerken,deze keer toch iets ander parcours dan vorige keren
Zo 4 jan ritje op de weg
Deze morgen aangezet voor een ritje op de weg, na drie km goed tegen de grond gegaan, weg verder gezet maar toch maar teruggekeerd door pijn aan de pols :( . dus geen uurtje gereden en 15km gereden in t weekend. Me not happy. Hopelijk hebben de anderen meer geluk gehad want het was spekglad op de weg deze morgen, alé hier toch
Gianny
Ook naar Snellegem afgezakt. Korte babbel met Leverancier en Erik opgewacht. Leverancier de off-
klokslag 9u30 vertrokken. Eerste deel wat toeren in de Brugse bossen, tweede deel wat recht toe recht aan stukken richting Aartrijke, Ichtegem, Torhout en zo terug naar Snellegem.
En ja, hier en daar was het serieus glad op de weg, gelukkig overal kunnen rechtblijven.
Volgens Erik z'n GPS goed voor een 45km. Eenmaal terug in de zaal, was het koppen lopen, helaas geen andere Grysperre's meer en zo met Erik maar een paar bekerkes warme soep als nieuwjaarsdrink achter de kiezen gewerkt :D
Nog de bende uit Oostende tegen het lijf gelopen, dus nog wat blijven zitten om dan terug Zedelgem af te zakken en den Erik het allerbeste en spoedig herstel te wensen met z'n heelkundige ingreep van volgende week. Eén onderbeen is alvast geschoren ;) nu enkel nog op kruishoogte, maar da zal één of ander verpleegsterke wel vakkundig doen :D :D
Bij deze alvast de beste wensen voor 2015 en dat iedereen recht mag blijven zonder kwetsuren !!!!
PS:Gianni, hopelijk niet te erg en zit ge vlug terug op uwen vlo.
Willem
Za 3 jan TT Torhout
Terwijl het water met bakken uit de lucht viel, stond mijnen gsm hier te brullen. Verschillende panikerende sms-
om toch maar zeker te zijn dat we allen zouden vertrekken. Niemand had goesting om in dit weer te vertrekken maar tevens hadden we dat gevoel van "tzal wel overgaan". Misschien vergaten we dat het neergevallen water hier wel blijft liggen :o
Samen aangekomen aan de mast, ingeschreven en hup.... Eerst Johan eens op zijn plaats moeten zetten dat hij niet met de mortierkes en follow's odnerweg was maar met een mindersnelle brigade van de grysperre's. Nog voor we hem konden terugroepen was zijn ralentie al toegedraaid.
Onderweg naar de 1e bevoorrading zagen we dat die 29-
ers wel een voordeel hebben in dat...tja...waterloopslijkhoudendebrijvolmetgrasbegroeid..... :lol:
Toen we aan de spookwegel kwamen zagen we dat je ook voor de mietjeskant kon kiezen en dus een klein omwegje kon maken. Dit deden we met veel plezier. :oops: :oops:
Na de 2e bevoorrading bleek dat Johan zijn nieuw "toestelleke" ook niet echt super functioneerde en ik met ijsvoeten zat. Johan draaide zijnen ralenti even op en ik reed dan al tegen mijn eigen rode zone aan, maar mijn koude voeten voelde ik wel niet meer. Laurens hadden we onderweg toen tijdens een tussenspurtje zijn zadelpen (of noem je dat?) het begaf.
Johan en ik vlamden dan verder tot het einde. (vlammen voor mij is dus duidelijk anders dan vlammen voor Johan....) hahaha
Een prachtige afspuitstand: lees 3 spuitslangen per fiets :lol: :lol: :lol:
Mijn voeten ontdooiden verder in de douche. Achteraf nog 2 belegde broodjes (per man) gekregen van de organisatie en een deugdoende bruine leffe gedronken.
Twas leuk al weet ik nog niet of mezelf zal kunnen overtuigen om morgen te rijden.
Nu eerst de patatten schellen en Johan moet nog zijn tiramisu maken.
Frank
Na enkele maanden Mtb stop... Toch eventjes wennen aan al die modder. Brrr. Schaatsen en nat.
"op ralentie" noemen ze da :lol:
Uiteindelijk een krakelingsje... De weg alleen verder gezet richting finish. Onder de weg de warande meegenomen, wat toch een uitdaging bleek te zijn toen het zadel er plots af lag.
Laurens
Het was leuk om nog eens onder de mensen te komen.
Za 4 jan ritje op de weg
Vrijdag in m'n ukkie met de MTB naar Kemmel gereden en via wat omzwervingen met 100Km thuis gekomen (waarvan de laatste 6Km met lekke voorband :roll: )
Vandaag om 07.30H terug met MTB , maar dit keer vergezeld door Francky , naar kemmel met extra lus via westouter enz , ons in de afdalingen
eeeeel koest moeten houden want lag inderdaad glad maar zonder kleerscheuren en met terug 100Km thuis gekomen
De 1e 200Km voor dit jaar staan er op
Kurt


Terug naar de inhoud