2016 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2016

Aktiviteiten
Do 29 dec TT Gits
Deze morgen onmiddellijk na vertrek....toeme da bolt ier voor gene meter seg , algauw gezien dat achterrem dicht stond..bevroren door nog wa
achtergebleven water van poetsbeurtje deze week ge zie dat die velo daar allergisch aan is eee :lol: :lol: :lol:
Toch net op tijd bij gregwaar aangekomen en maar beslist geen achterrem te gebruiken , vree plezant wi zeker toen we rond staden plots in een sneeuwlandschap aan het rondhuppelen waren :shock: :shock: we waren lik heel onznen kluts kwijt :lol:
Parcours lag heel goed al moet je er niet veel offroad zoeken , onderweg Simen paar keer ;) ne goeiendag gezegd en verder alles op een gemoedelijk duurtempo gehouden en bij start de afspuitstand gelaten voor wat het was.
Goei training in goe gezelschap , op naar de haan zaterdag.
PS. dochter ook just lik nen ijspegel toegekomen , ze lig al te dampen in een warm badje :lol:
Grts
Kuba

ik heb de donderdag de 52 km uitgereden gereden
en de vrijdag de 52 km uitgereden me nen maat die koerste en mee gekunnen en uitgereden
Siemen

Ma 26 dec TT Wingene
Was de bedoeling met Greg tot daar te rijden maar door het mindere weer beslist ter plaatse te startten.
Om 09.00H gestart met Greg en Francky , en gezien het korte ritje gekozen voor een drafje met Greg i.p.v. duurtempotje.
Veel volk maar alles goed berijdbaar , afspuitstand gelaten voor wat het was want te grote wachtrij.
Donderdag Gits.
Grts
Kuba

Za 24 dec TT Menen,
Deze morgen onznen kleinen forfait , ikke dus op m'n aluminium ros en op naar menen waar de gregwaar al geduldig stond te wachtten.
Al keuvelend door de landschappen gedwarreld , hier en daar het betere glijden en schuiven maar zeker niets te ontzien.
Alleen , die pijltjes , ik ben daar zoiezo nen wietn in maar ook greg raakte meermaals het noorden kwijt.
Na 25Km terug aan de start , dus terug gekeerd naar speelstukje langs het water en volledig afgereden...al moesten we daar niet zijn dus terug richting start
en t'juiste pijltje gevonden , iets later weer van dadde :twisted: :twisted: maar plots had ik het door....de greg wist wrrsch de rit vanbuiten maar
wou gewoon wat extra km's GIE PILSJAAR VINT :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeer slechte commentaren vooraf over de rit maar we hebben ons best geamuseerd en op de rit zelf zeker geen kritiek...als je de pijltjes vond dan ,aangename voormiddag dus.
Grts
Kuba

Za 24 dec TT Veldegem
Vandaag zoals aangegeven de TT van Veldegem gereden. Had eens vernomen het vandaag wat rustiger aan te doen :o maar met die kadees mee is het terug anders uitgelopen :o :lol:
Leuk ritje met een pittig tempootje, heb mij bij het afzien toch weer serieus geamuseerd, aangekomen met 80 km op de teller! merci gasten ;)
Wim

ook in veldegem gestart met 2 neven van mij,redelijk op t gemak,nogal laat vertr(9ahalf10)ja op t eind wast bobijntje toch af ;)
Johan

Za 24 dec ritje op de baan
Vandaag afspraak aan kerk Aartrijke om 8u30 met Marc voor een wegritje. Efkens bekenen van waar de wind kwam en dan besloten om met zijwind en tegenwind te starten - en er stond wel een windeke vandaag :shock: . Dus richting Nieuwpoort/Veurne. Alles aan mtb tempo, bij momenten toch wat lastiger door de tegenwind maar alles ideaal voor een pre-feestritje. Enkel bij Marc z'n "blokske" :mrgreen: langs kanaal richting Nieuwpoort op 't einde toch m'n copain moeten vragen wat te milderen wegens hartslag halverwege de 170 en m'n stamperkes die volliepen. Voila, vanaf dan terug aan gezapig tempo richting Veurne en richting thuis waar aangekomen met 91km - ideaal.
Merci Marc voor de compagnie en geniet van je welverdiend verlof ;).
Prettige feestdagen iedereen :!: :!:
Willem
Zo 18-12-16 TT St Denys zwevegem
Deze voormiddag kreeg ik een telefoontje van mn taxi dat hij een 15 min later zou zijn, Willem had een afrit gemist Toemme had ik dat geweten ik kon nog wat langer blijven ;) Ik had de taxi optie genomen omdat mn conditie de 145km nog niet aankon. Daar aangekomen stond Gregory ons al op te wachten en dra waren we op weg. Ik herinnerde me dat ik deze tocht vorig jaar ook al gereden had en er na een 25km er de brui aan gegeven had vanwege te nat maar nu lag die perfect! Al keuvelend op weg en hier en daar een beetje doortrekken in deze mooie streek. De krierekrossers hadden er weer iets moois van gemaakt. Halverwege kwamen er een paar fatbikes aansluiten en ze bleven de rest bij ons. Sterke beren die dikbanders.! Ik verdacht hen ervan dat er hamsters in die dikke banden omhoogliepen :lol: Heb Gregory een heel goeie tocht zien rijden, heb hem nog nooit zo sterk gezien!! Bij aankomst eentje gedronken en net toen we in de auto wilden stappen kwam daar Stef toe op zn bike. Het was al redelijk laat en na een paar minuutjes babbelen reed ik met taxi Gregory naar huis. Bedankt kompanen voor het fijne gezelschap en de taxi en de krierekrossers voor de fijne tocht!

Zo 18-12-16 BK strandrace
nee niet om te kijken :)
meegedaan samen met Marc v, en donovan. ' s morgens om 7u30 stonden marc en donovan al ongeduldig an mien deure, ne pot kaffie gedronken en weg waren we. De start zoals gewoonlijk wa chaotisch, niet te best gestart dus maar kunnen uitrijden met een goed gevoel. Aan de start eens goed rondgekeken en gezien dat er maar twee 26'ers aan de start stonden Marc en ik. Na de start in een bendeke gereden samen met Donovan die wel sterk voor de dag kwam. geeindigd ronde de 60ste plaats van de 90 deelnemers :) . Sterk gereden Donovan :)
Gianni

Zo 11 dec TTLendelede,
Deze morgen om 08.30H thuis gestart met Francky / Gregory / Dochter en schoonvader.
Bij de start in Lendelede Met Francky /Greg / Gianni en Donovan gestart voor de 55 , de dochter en schoonvader kozen voor de 33.
Gisteren een halve kopvollinge opgedaan maar er tijdens de rit weinig last van gehad , de ligging van het parcours kon op sommige plaatsen een nopje op de band gebruiken.
Mooie stukken er in brugflanken ingelmunster / klein zwitserland / brugflanken oekene enz. mooi gedaan , aan de 2e bevoorrading kozen Gianni en Donovan om via de weg naar de start te rijden omdat ze wat in tijdsnood kwamen.
Bij aankomst afspuitstand gelaten voor wat het was en direct naar huis gereden , een aangename 70Km , blij den Gianniboy ne keer terug gezien te hebben en aangename kennismaking met Donovan.
Op naar volgende week hopelijk zonder fluimpjes :D 
Kurt

Zo 11 dec ritje op de baan
Samen met Eric na lang uitslapen nog om 10u vertrokken richting heuvelland. keuvelend Door vlaamse binnenwegen tot in Kemmel. Daar aan de voet van de berg een koffietje gedronken en ikzelf heb er wat balast overboord gegooid om die puist toch op te raken.
na het koffietje op t'bergske gereden en dan de terugweg aangevat.
met wind int gat opt gemakske de tocht verder gezet om om13u30 terug in hooglede te arriverren.
Zat.10 dec enduro kluisbergen
samen met wouter gekozen voor kluisbergen op de enduro vilo.
Twee tal uurkes wat jumps en shreddend door het bos.
smorgens voor een werkje op weg, snamiddags wat ontspanning i like.
Alleen een dropke waar de schrik me de baas was terwijl wollie vrolijk en dartel de uitdaging succesvol afronde.
Next time it's mine ;)))) :lol: :lol: :lol:
Stefaan
https://www.strava.com/activities/799553144

zaterdag 10 december TT hertzberge
mijn geplande activiteiten waren enkele uren vroeger gedaan dan voorzien en aldus kon ik in de namiddag nog eens naar hertsberge afzakken,wree op t gemaksken gereden et mn neef,gekend mooi droog parcours en veel volk op bane ;)
Johan

Zo 4dec TT Zarren
Met ons 4'tjes op stap dus , blij Eric terug gezien te hebben da was lang geleden , en Francky was me z'n nieuw machien lekkerlekker.
De rit zelf was dag en nacht verschil met vorige week nochtans zelfde streek , hier was veel werk ingestoken en uitstekend genoten , sjappoo voor die gasten en spreekt voor zich dat overal voor de "hard" versie werd gegaan....al was die soms net "zacht" :lol: :lol:
We hadden beloofd goe voor Eric te zorgen dus hem op kop doen rijden dat we hem een bitje in de gaten konden houden :lol: :lol: :lol: ;)
T'was weer een goei training van net geen 100Km in uitstekend gezelschap en gezond weer , meer moet dat niet zijn.
Grts
Kuba
Zo 27 nov TT Kortemark
Deze morgen om 08.00H gestart in gemiezer richting Greg en daarna richting Kortemark.
Alles op gezapig duurtempo afgewerkt , ze hebben voor hun 1e organisatie hun best gedaan en hebben helaas de streek niet mee om van een MTB rit te kunnen spreken.
Wel eel goede afspuitstand , buiten 1 baggerstuk (waar ook enigste poot aan de grond) rest van parcours niet droog maar verder niets die echt modder kan genoemd worden..t'is winter he.
De rit zelf , alles zat erin wat we zo verafschuwen en hierdoor maar zelden nog de lokale "ritten" rijden , maar t'was goede training van 104Km en we hebben weer veel leute gehad dus das t'belangrijkste.
Grts
Kuba

Zo 27 nov TT woensdrecht-hoogerheide
TOP-tochtje!vond hem nog beter dan ossendrecht,meer variatie en meer korte technische passages,tja er zat toch wel ongv 5km baan in :( :( :( woehaa en droog,droog heb mn velo niet moeten kuisen :evil: haha.
gelukkig was ik al vroeg (8u) vertrokken want zag in t naar huis rijden dat er inderdaad wel een massa volk stond.na de inschr mn auto in de bloemenstr gaan zetten,was er toch wel een goei 2km van en da vond ik wel wa ver om te voet nr toe te gaan om te douchen :-?
goed bepeild en aan iedre oversteek seingevers =D>
prachtige rit in een mooi natuurgebied met goed weer erbij,wat wil een mens nog meer? :wink:
Johan

Za 26 nov raismes
t'is een dagje raismes geworden met enkele leuke kiekjes als gevolg

Za 13nov wegritje 
leuke rit deże morgen met Willem. Blij dat we gereden hebben. Denk dat we morgen zullen binnen blijven.
Marc

Na 3 hectische weken, met volle teugen genoten. Langs kanaal richting Nieuwpoort en Diksmuide wat verstoppertje gespeeld achter de brede rug van Bush 8-)
Alles samen net geen 100km en dit zoals afgesproken aan een niet te hoog tempo :!:
Volgende week normaal terug van datte.
Willem
zondag 13 nov ossendrecht
hier ook aan de start met mn neef,hij heeft het geweten :lol: ,ja tis in de polder en plat haha,tot ge de bossen induikt :P en deze keer had ik toch 58 boskm en niet te vergeten ook nog 2baankm :lol: :lol: :lol: .het was voor mij wel de natste editie die ik hier al reed maar da is relatief,het regende niet en met die zandgrond is alles daar heel goed te doen ,zust wa meer plassen dan op andere jaren.en het parcours?ja TOP hé,draaien ,keren,singeltracks,we hebben ons gejeund! =D> =D> =D>
Johan

zondag 13 nov wegritje
Zondag een ritje gereden op de baan samen met Stef en Willem en een oude bekende "Christof" . Het werd een variant op de gitsbergroute. Aangenaam ritje met nen plezant bendeke. Bedankt gasten!

zat 12 nov TT Mol
Om 04.30H het wekkerke en tegen 06.15H Greg gaan ophalen om om 08.30H te starten met ons tweetjes.
T'was fris , er stond een - neke voor maar das gezond weer zeggen ze.
De rit is zoals gekend voor de streek gewoon AF , off road percentage die zeer hoog ligt..ne mens zou bijna smeken om een streepje tarmac dedju.
Wel is MOL , uiteraard zeker de verplaatsing waard , wel minder doorspekt met frivoliteiten die je in de rit van LICHTAART en KASTERLEE wel hebt
maar kon geen kwaad want de afstand en continue off road maakt dat deze wel kan tellen.
Wel zeer weinig volk gezien op de grote afstand.
Zodoende rond Km65 de man met de hamer tegen gekomen dus op laatste bev. alles in m'n bek geduwd die er eetbaar uit zag , was al snel beter maar toch
van dan af was het vet van de soep.
Al lang geleden dak zo diep moeten gaan ben maar Greg was vandaag met voorsprong de betere , amaai m'n kl... dat der maar gauw weer wat pollen in de lucht hangen ;)
Toch wreed deugd gehad van ne keer te kunnen tuutuuten , zeer mooie rit , goe compagnie , gezond weer en een goei traininge van 90Km..meer moet dat niet zijn.
Grts
Kuba

vrijdag 11 november TT zwevezele
ikke deze morgen met de slicks na zwevezele. Wim en Gianni begroet en een tong gedraaijd. wat later Willem er ook bij. En wij weg vo een relatief goe te glijden ritje. op wa kleine evenwichtsoefeningen na nooit probs gehad en vlot de rit kunnen doen.
Stefaan

Zo 11 nov TT Wervik
Op t'laatste gat beslist deze morgen in Wervik te startten met de dochter en de Greg was er ook.
Sommige plaatsen lagen er wat glibberig bij waardoor ik ook momenteel in zak en as zit :shock: , op die 30Km voor het eerst enkele malen losgereden door m'n dochter :cry: :cry: en geestig dat ze het vond :roll: :roll:
Te lui zijn om de slicks er af te halen is mij dus zuur opgebroken , diene kleinen zit hier thuis me ne smile op gaan froete en ik me rode wangen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Verder heel mooi weerke , en dus een onverwachtse techniektraining maar ons uitstekend geamuseerd ;)
Grts
Kuba

vandaag"de grote toertocht van de raketmannen" gereden :lol: was al zo 'n 10 tal jaren geleden dat ik er nog was en de volgende keer zal zeker zo lang niet duren!
nogal laat (10u) vertrokken,daardoor overal bijna vrij baan :wink: ,parkeren was wel iets anders :cry: :evil:
voor de rest niets anders dan lof!
tof parcours,af en toe glibberig,soms wat slijk maar k vond het overal nog te doen.TOP bevoorr met vriendelijke mensen!en ludieke passage door t cafe voor een choco met amaretto :P
aangekomen met toch 72km op de teller,20avs,t'zal dus toch nog redelijk lastig geweest zijn :lol:
aprés met super disc jockey,jammer dat ik nog uurtje moest huiswaarts rijden(t werden er 1u45,alles strop :evil: )
toch content dat ik er bij was,zeker met zulk weertje :-D ,is eens andere streek voor mij,ook blackie en zn vrouwtje nog gesproken ,was ook al efkens geleden,tis ook een kerel wi :lol:
Johan

Zo 6  nov invalideritje
Vandaag samen met Stef en Willem weer een heel rustig ritje gereden op de baan met een paar kleine stukjes off road.Dank aan Willem voor het aangepaste tempo
En dat het op het gemak was, ten bewijze
bedankt companie
tram4

zaterdag 5/11 roe/beveren
Deze morgen iets vroeger vertrokken dan verwacht om toope te kunnen startten.
7Man eeuuh 7personen aan de start , Bakkerke / David / Wim & zuster / ikke / Francky en Gregory.
T'was mooi weer , zadelke verzetten..babbelke...bandje stoppen...stef zijne vinger die er een geurke zal aan over houden :lol: en
het parcours lag er veel beter dan verwacht bij , enkel klein zeeplaagje dus k'ga were de vlo nie moeten kuisen :lol: :lol: :lol:
Genoten van een gezellig samenzijn dus.
Grts
Kuba

1 nov TT Ieper,
Vandaag gestart in Ieper voor de 38 met de dochter , ook greg en Francky waren er.
S'morgens net iets kouder dan verwacht brrrr maar was al snel over.
Wa heeft de dochter vandaag geleerd
1. Soms is ne plas dieper dan verwacht :o
2. Als ge in de doornen tuimelt geraakt ge der nie meer uit zonder hulp :shock:
Al doende leert men he :lol: :lol: :lol:
Grts
Kuba

1 nov TT Ruislede
ook hier gebold samen met neef geert,de 50km op t gemakje afgebold zonder al te veel pijn,oef.mij toch eens laten gaan in t bosje v/de bels.enkele zware "nieuwe" zandstukken in t bos,da was minder.goed weertje en veel volk op pad,ook leverancier nog gespot 
Johan
Zo 30 okt TT Woesten
Vandaag samen met Franky afgezakt naar Woesten, een eerste organisatie eens uitproberen.
In het begin redelijk wat asfalt en kerkwegels maar daarna wat boereslagen die er zeker niet droog bijlagen.
Doordat ik met de zomerfiets was niet veel zin om verder te rijden.
Nadat Franky besloot om even mijn achterwiel aan te tikken en met zijn knie de enige steen in die wegel te passen (hopelijk zonder veel erg), besloten om na de eerste bevoorrading via de weg terug naar Woesten te rijden.
Geen topdag dus vandaag, dat er maar snel terug wat mooiere en leukere tochten op de kalender staan.
Gregory

Za 29 okt TT Torhout
Zaterdag samen met mijn vader naar Torhout afgezakt, hij voor de 30 ik voor de 50. Tocht liep over de gekende stukken rond Torhout.
Groenhove, Wijnendale en kasteeldomein van Aartrijke en als afsluiter de Warande.
Toch was uiteindelijk 60km lang :? , maar door de droge ondergrond en de stralende zon was dit leuk meegenomen.
Gregory

Vr 28 okt TT Oostduinkerke
Vrijdagavond naar jaarlijkse gewoonte afgezakt naar Oostduinkerke voor de "Haloweentocht",
prachtige rit door duinen en over strand, volgens mij nog altijd een van de mooiste tochten aan de kust, en dit dan nog eens in den donkeren.
In totaal 42 leuke kilometers als prachtige start van het weekend.
Gregory

Za 22 oktober 16de mountainbiketocht Oekene 
Fijn je te leren kennen Gerrit vorige week in Beselare, was meteen duidelijk dat je aardig kon fietsen ;)
tot de volgende misschien...
Greets Wim16/10 Beselare 21e VTT Nonnebossentocht 
Mij deze morgen nen kwak broekzalf in t'zeemvel gelanceerd :o :o mij daarna voorzichtekes op de MTB gehesen en met Francky naar de start gereden.
Bij aankomst een wachtrij tot buiten :shock: , dus vlug ingeschreven aan t'tafelke voor de mannen zonder vergunning.
Nen goeiendag a
an Gianni , Wimmie en de Greg was er ook al , de koerspeerden ietwat vroeger vertrokken en kort na de start kwam ook Willem en de Witn aansluiten.
Rest van de rit bijna continue samen gebleven me ons 5'en , en we waren allemaal ip ons gemak precies dus ideaal.
Parcours droog en heel schoon weerke , in bosje aan brug beselare veel werk gestoken en dubbel zo lang dan we gewend zijn met redelijk wat boompkes te dwarsen al was het treintje rijden.
Halverwege nen goeiendag aan een 3-tal die plat stonden (lees lachsalvo , sorry gasten) :lol: :lol: :lol: ;)
Na aankomst direct doorgereden naar huis en aangekomen me 85Km , meer moe da nie zijn in de rustmaanden , thuis nog koffietje genuttigd me Franckyboy
Geslaagde dag / rit , t'was aangenaam gasten.
Kurt

Zo 9 okt ritje op de baan
Ritje op de baan gereden samen Willem. Aan een rustig tempo genoten van het goede weer en de omgeving. Thuis gekomen met een 100 km
Het mag wel eens op die manier. De Radio stond de ganse voormiddag aan. Bedankt voor de mooie rit Willem
Marc

Ook merci Marc, met speciale dank aan m'n koppel lamme benen en m'n tikker die over z'n toeren ging :oops:
'k Zal beetje rust moeten inplannen, maar 't zal helaas nog niet voor deze week zijn :mrgreen:
turfke

zondag 2 oktober ardooie
Yep Marc, 't waren er maar 50, maar wel 50 zoals ik ze heel graag heb en toch goed voor bijna 900hm's, een mini-versie van de Herder. Met dit verschil, tegen dat we in het Livierenbos waren, was er nog genoeg jus in de tank voor wat pure Spielerei met elkaar :D
Hele leuke morgen en ondanks de "verre" verplaatsing, helemaal op tijd thuis. Tot de volgende copain.
Volgende week misschien toerke op de weg, afhankelijk van hoe slecht de werken in huis opschieten ;)
willem
ZA 01/10 De Brakelse Bossen
zo mijn eerste hoogtemeters van dit jaar zitten er op. Leuke rit met perfecte compagnie. Bedankt Willem. Jammer dat de rit maar 50 km was.
Marc

Yep Marc, 't waren er maar 50, maar wel 50 zoals ik ze heel graag heb en toch goed voor bijna 900hm's, een mini-versie van de Herder. Met dit verschil, tegen dat we in het Livierenbos waren, was er nog genoeg jus in de tank voor wat pure Spielerei met elkaar :D
Hele leuke morgen en ondanks de "verre" verplaatsing, helemaal op tijd thuis. Tot de volgende copain.
Volgende week misschien toerke op de weg, afhankelijk van hoe slecht de werken in huis opschieten ;)
Willem
ZA 01/10/2016 Dadizele 
Om 07.30H thuis vertrokken voor het eerst in lang broekske , was frisjes.
Ter plaatse om 08.00H vertrokken met Gregory , voor alles onznen tijd genomen.
Parcours lag kurkdroog en t'zonnetje was aanwezig , hier en daar een aangename verstrooiing , bosje vliegveld Vb. ook op het einde nog een klein parcourske in stadspark Dadizele.
Albijal hebben ze hun best gedaan al zitten er toch lange eeel vervelende stukken in die mij af en toe hebben doen twijfelen om naar de meet te rijden , te veel gewoon zekerst.
Aangename voormiddag , meer moet dat niet zijn.
Mentaliteit op de ritten is wel stilaan aan het veranderen , zo ook de "parle" op de bevoorradingen :roll: :roll: :roll: paar maanden op de tanden bijten zekerst en dan zijn we er weer vanaf pffff
Grts
Kuba

Vanmorgen samen met Gianni de TT van Dadizele gereden 8-) met een klein hartje gestart ondanks mijn weinige off road gehalte dit jaar maar het verliep beter dan verwacht :o Heb mij rot geamuseerd op een droog en mooi parcour en denk dat ik de smaak terug te pakken heb voor deze winter ;)
Wim

zondag 25 sept ingelmunster
toch in ingelmunster gestart deze morgen. Beentjes deden pijn na de sterrebosloop van gisteren, waar ik Eric trouwens tegengekomen ben, alvast veel beterschap é en tot gauw. bedankt voor de aanmoedigingen e :) . Mij geamuseerd deze morgen , overal goe berijdbaar maar mijn stuurmanskunsten zijn niet al te best in de bosjes :oops: . het tochtje aan een rustig tempo gedaan want na een weekje de nacht en de sterrebosloop zat er niet meer in.
Fujibiker

Na een veeeeeeel te korte nacht toch tegen 10u in Ingelmunster geraakt met een koppel lome benen en een voze kop. Na een 20tal km toch wat in m'n ritme geraakt. Genoten van de vele lekkere stukjes Klein Zwitserland (+bis) , Ooigem bos, Cross parcours en nog een paar andere plezier stukken bij Soenens, Wielsbeke, ... en zo hebben we ze heel graag :!: :!: :!:
Onderweg aan de 1ste BV nog net een blauw Etixx Quikstep koerskonijn op een S-Works cyclocross vélooke gespot en me voorgenomen daar zo lang mogelijk voor te blijven :roll: :roll: Gelukt tot na cross parcours, dan welgeteld 5' proberen in z'n wiel te hangen maar op de weg reed hem gewoon 5 per uur rapper.
Soit aan de 2de BV bij Soenens toch efkens goedendag kunnen zeggen, of beter gezegd "hijgen" tegen Yves Lampaert ;)
Peinze dat hem gewoon een recuperatie ritje aan het doen was. Maw voor hem wat uitrijden, voor mij continu tegen het rood :oops: :oops: :oops:
Hem altijd in de verte zien rijden en tot mijn verbazing in Ingelmunster nog amper 200m voor mij ... jieahaaaa ... geslaagde rit :D :D :D
Nog genoten van de gratis aangeboden warme hond en afspuitstand om het opgedwarrelde stof van de voorbije 70km wat af te spuiten.
turfke

Zaterdag 24 sept Ingelmunster
Deze morgen gestart met de dochter Greg en Francky.
De dochter eerste km's nog wa getjool maar kwam er algauw door en heeft zich geamuseerd in ooigembos / crossparcours enz.
Francky ons heeltijd vergezeld , de greg af en toe afgeweken voor de 65 , ook schoonvader gezien , in t'begin ook Wim even meegereden.
Mooi weer , de pijltjes en kalksporen waren voor verbetering vatbaar maar gezien vader dochter ritje geen last van gehad.
Zoals voorspeld , toerke doen , ideaal.
Grts
Kuba

zondag 18 september geluveld
Kan niet anders dan weer startten met....wuk was da ollemolle were vandage....maar dan in de minder positieve zin :(
Deze morgen opgestaan met een maagje in de knoop , wrrsch tevele met mijne kop in de vernis gehangen gisteren , maar ge kent het als de vrouwe zegt tuinhuis moe vernist worden awel dan moet het tuinhuis vernist worden :?
Dus om 07.30H van thuis uit vertrokken met Greg en Francky , de Francky pijsde dak dul was maarnee hoor zitten uw morgenmaal herkauwen en babbelen gaat nu eenmaal niet :D tijdens de rit gelukkig weinig last van gehad.
Eenmaal in Geluveld aangekomen was ook Gianniboy er , prettig weerzien makker , den Andy moest forfait geven...was verzekerst nog dul op ikke wegens FB reactie ;) en de Willem t'jach was naar zijn normen ruim op tijd :lol: :lol:
Ook David goeiendag gezegd maar die had met een vriend afgesproken , en wij maar denken dat wij ook zijn vriendjes waren :lol: ;)
Gestart dus met ons 5'en om 08.30H op gemoedelijk tempo , de greg wou mij nog zot maken met de uitspraak...de forumbikers zitten maar 10Km voor en normaal is da genoeg om den damp uit mijn neus te laten komen maarnee hoor niet vandaag want t'was der den dag nie voor.
Parcours lag behoorlijk goed , nergens iets om de neus voor op te halen , tot ik plots een noodkreet waarnam....den Greg stond plat , ikke ook nog even geroepen naar Gianni en Willem maar ze zullen m'n seutestemmeke nie gehoord hebben want weg waren ze.
Terwijl Greg z'n band stopte ikke en Francky pieske doen , bitje leedvermaak en weg waren we terug :mrgreen:
Intussen aangekomen bij bevoorrading 1 en gezien dat willem gebeld had , vlug SMS'ke gestuurd om het euvel te meldden + de melding dat ik het hun uiteraard nooit of te nimmer zal vergeven zo hun wapenbroeders achter te laten in the middle of nowhere :lol: :lol: :lol:
Intussen , in tegenstelling tot voorgaande maanden besloot Greg ne klop van jewelste te krijgen die toch een km'terke of 20 geduurd heeft en wat verder plots de francky een brokke van een hartinfarct kreeg :shock: :shock: mij toch even ongerust gemaakt wi copain , was na enkele minuten over en nadien niets meer van te merken maar zou toch eens meneer doktoor opzoeken.
Intussen was , na een reeds bewogen rit, de 2e bevoorrading gepasseerd en zagen we een bordje "watjes" & die hards , wij al huppelend van plezier voor wat komen gaat om ons even nadien.....door een verdomde wij te zien bollen , een broek vol goesting voor niets dus :(
Maar gelukkig iets verder het "technisch parcours" die wel een verstrooiing was ware het niet dat ik plots ruttelruttel hoorde en gelukkig besloot even te kijken , helft van een kettingschakel was uitgebroken dus vlug hersteld met link (die klote KMC brol) en verder gereden , t'ging skoon geweest zijn die helling oprijden/kettingbreuk/en enkele meter lager op m'n freze :lol: :lol: laat dit net een puntje zijn voor de organisatie , voor de gemiddelde ridders als onszelven geen probleem maar als je viel op de stelling leek het mij niet onmogelijk om onder de buizen naar beneden te tuimelen..niet al te best beveiligd me dunkt.
Bij aankomst direct doorgereden naar huis en met een uurke vertraging aangekomen.
Geen 2 zonder 3 dus in de namiddag nog even naar moorsele gereden omdat de dochter (zonder erg hoor) een klein akkefietje met den otto had gehad , totaal of topic maar het maakt het weekend wel af vind je niet :lol: :lol:
Nu soit , gelukkig zijn de rustmaanden Oktober en November daar , op tgemak 1 toerke in t'weekend / een kilotje of 5 aankomen , we kunnen der enkel deugd van hebben :lol: :lol: :lol:
CIIAAAOOOOOOO
Kuba

deze morgen om 6u30 opgestaan en op gsm stond al berichtje van Andy dat ie waarschijnlijk een spierscheurtje had in zijn bovenbeen en dat we niet moesten wachten op hem. dan maar met zijn vijven (Greq, franky, kuba willem en ik) gestart in geluveld. Deed weer eens deugd een aantal bekende gezichten te zien. Na een 10-tal km waren Willem en ik plots alleen , (platte band van de greq), de rit met ons tweetjes verder gezet aan een voor mij toch goe tempo, MTB'ken is toch wok lastig zulle :D . op naar volgende 
Gianni

Zo 11 sept Tt Wiers
Wat was me dat allemaal vandaag seg , terwijl het er vorig weekend zeer gemoedelijk aan toe ging hadden de copians
vandaag blijkbaar zin in een tijdritje :shock: :shock:
Om 07.30H gestart met Francky en Greg voor de 65 wegens tijdsnood , moest zeker om 11.30H terug aan de meet staan maar de 2 pilsjars moeten 10.30H begrepen hebben :roll:
Na de start algauw een mooie strook om dan wat verbindingswegen langs het water weer bij enkele lekkere stukken te komen , algauw werd er redelijk strak gereden en er waren geen voorliggers.
Draaien en keren , trappen omhoog :!: en meer van dat lekkers tot.....we na 25Km terug aan de meet stonden :roll: :roll: organisatie was er al van op de hoogte..foute bepijling :twisted: dus
wij weer weg om de 37 erbij te doen.
Lag mssch aan de frustratie maar van dan af was het hek helemaal van de dam , enige ijdele poging van mij om wat te temporiseren ten spijt der stond geen rem op waardoor
de 40 meermaals aangetikt en overstegen werdt.
Wel wat voorliggers nu maar hier werd snel komaf mee gemaakt , de terril mooi aaneengeknutseld met toch pittige beklimming en de gekende afdalingen.
Alles mooi droog al heeft het toch 1e gedeelte gemiezerd maar was welkome verfrissing.
Zodoende net voor 11.00H terug aan de meet met 64Km en meer dan op tijd thuis.
Toch zalige voormiddag dus en sjappoo voor de copians , deze had ik niet zien aankomen :idea: 
Kurt

Zo 4/09 ritje op de baan
Afgesproken met Marc om eens een krom-stuur-momentje in te lassen. Om 8u gestart aan de kerk in Aartrijke, wat getwijfeld welke richting we zouden uitrijden, één keer teruggekeerd omdat we recht de regenvlaag inreden en het achter ons heel wat beter uitzag. Dus het werd ritje richting Zedelgem, Hertsberge, Beernem, Sijsele, dokker kasseistuk :evil: in Damme en dan terug naar Brugge en zo naar Jabbeke, tussenstop in den Heirweg 8-) en dan naar huis.
Toch voor mij goed voor een 85km, de radio heel de weg aan die bij momenten moeilijk verstaanbaar was wegens nogal wat wind :shock:.
Aangename rit Marc, zullen we zeker nog eens (meermaals?) herdoen ... maar mtb vind ik altijd nog iets leuker ;)
Commentaar van de vrouw des huizes: zijde gij nu al terug, voortaan mag je meer met Marc toerkes doen. LAP soupappe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ik tegen haar: en we hebben zelf een tussenstop gemaakt in den Heirweg :lol: :lol:
Willem

ZO 28/08 Roeselare W-VL Mooiste 
Deze morgen om 06.30H gestart met Francky om de pijltjes van de 75 te controleren.
EEEEEeeeeel veel tijd verloren door verdwenen en/of gedraaide pijltjes , ongelofelijk toch maargoed dat ze er gelukkig mee zijn pfffff.
Ons toch geamuseerd.
Nu 4 dagen de benen stil (pijzek :mrgreen: ) en dan genieten in het kwadraat.
Grts
Kuba

Vandaag samen met Marc en Willem en Stefaan samen afgesproken om het levenswerk van Gregory "Vlaanderens mooiste" (de toertocht he, dat slaat niet op Gregory ;) )te rijden. Marc stond al klaar Gianny en vrouwtje gespot en goeiendag gezegd en wat later kwam ook de Willem. Ik voelde me precies niet te goed na het feestje van de avond voordien vanwege veel te veel te eten wat ik niet meer gewoon ben en veel te veel te drinken van wat ik niet meer gewoon ben en veel te weinig te slapen ....wat ik ook niet meer gewoon ben.... :oops: Anfin. Het was 8h30 en de Stef was er nog niet. Een berichtje maakte duidelijk dat hij nog niet te lang op was, we kregen permessie om te starten. Marc was nogal gehaast, ik kon zelfs niet meer antwoorden ;) Hij was zelfs zo gehaast dat ik bijna niet kon volgen en moest vragen om wat te temporiseren ;) Greg had ferm zijn best gedaan en ik denk dat er geen enkele decathon nog linten op voorraad had :P Mooi stukje in de keuneleute Greg !!!Op het stukje oude spoorweg reed Marc lek. Willem opperde dat het "de hand van god was" terwijl hij nahijgend het water uit zn helm perstte ;) ;) Na de bevoorrading besloot Marc de 50 te doen met een leegloper We namen afscheid van onze kopman, wat we direct nadien onmiddelijk beklaagden na het daar opvolgende stuk wind op kop. Vandaar ging het richting hothulst met het stuk offroad bergop bergagaf bergop bergaf bergop bergaf . Plots zat er iemand op miraculeuse wijze in ons wielen. We verdenken hem van die stukjes af te snijden (anfin dat hopen we) ;) . Hij nam een eindje de kop en de volgende versnelling was daar. Terug naar dezelfde bevoorrading en dan richting Gits St henricus en weer naar roeselare met het technisch parcours als uitsmijter. In de hallen Stef nog eens gezien en gepolst naar zijn enkel ;) Een pintje en naar huis. En mn maag, die lag nog steeds overhoop.
Fijne tocht Gregory !!!!!Bedankt Willem en Marc (hoepelijk op tijd thuis met je leegloper)
Eric

ZA 27/08  Roeselare W-VL Mooiste 
Zojuist de 50 afgebold me de dochter , manmanman water/slijk t'was nie meugelijk :lol: :lol: :lol: en enkele km voor de meet nog bijna in de beek gesukkeld lang leve m'n remmekes :roll: :roll: :lol: (mo greg ging daar nog lintje gaan hangen :D )
Ons beide uitstekend geamuseerd , op naar morgen
Kurt

Deze morgen om 7u30 gestart voor de 78.
Mijn eigen tempo gereden.
Vele kilometers linten mogen aanschouwen van Greg in de bosjes.
3 bevoorradingen waren welkom, vooral om de drinkbus bij te vullen.
Goed georganiseerde tt, goed gedaan Greg en co.
De groeten, david

ZA 20/08 St Joris Beernem
Deze morgen gestart met Gregory / Willem / David en Marc , ietwat later dan voorzien om allen samen te kunnen vertrekken maar dit vertragingske werd ruimschoots goedgemaakt tijdens de rit.
Rit met de gekende stukken en volledig droog tot zelfs enkele stofmomenten toe.
Mooi samen gebleven enkel de laatste km mij niet meer gemoeid in de debatten wegens een "ideale omstandigheden tot gebroken sleutelbeen" gevoel en k'kan mij dat werkgebonden en Trans Limburg in het verschiet nie permitteren ;)
Mooi weerke / longen even kunnen open zetten / wat bijpraten dus geslaagde rit.
Grts
Kuba

Met 5 Grysperre's op de afspraak, mogen we wel degelijk spreken van een geslaagde groepsrit deze morgen 8-)
En nog een kwartier voor sluitingstijd bij m'n vlomaker binnengerold voor een spoedherstellingske en op tijd thuis deze keer. :mrgreen:
Mooi !
Willem

Na het checken van het weerbericht last minute mijn planning omgegooid.
Niet alleen in Rio werd een XCO wedstrijd afgewerkt maar deze morgen was er ene in Beernem.
En blijkbaar waren we onverwacht met vijven. Nadat het startschot werd gegeven werd er eerst wat gecontroleerd.
Daarna ging het tempo omhoog wat voor mij serieus gas geven was.
Het parkoer was ok volgens wat je daar kan verwachten en de zon scheen, prima dus.
Het tempo kunnen volhouden tot het einde wat aanvoelde als een bronzen medaille..
Het was leuk en aantal Grysperre's terug te zien.
Tot de volgende, groeten
David
SubloverMTB


Ma 15aug TT Poperinge
Getwijfeld tussen de 84 en 108. Gekozen voor de 108 en hier helaas beetje op m'n honger blijven zitten.
Het overtollig vakantievet en bijhorende conditie zal hier wel wat voor tussen gezeten hebben, maar wat mij vooral stoorde waren de vele lange dokkerstukken.
Organisatie kan hier op zich niet veel aan doen maar naar het einde toe had ik het wel helemaal gehad met deze.
Soit, niets aan te merken op de prima organisatie en gezellige sfeer, maar volgend jaar waarschijnlijk toch de 84 voor mij.
Na de rit nog wat bijgepraat met de Bende van Oostende en ons Sandra&Wouter, mede door deze laatsten pas omstreeks 16u op m'n dam gebold :roll:
En ook wat "nieuws" om niet vrolijk van te worden, Alexbiker is op een week tijd 3 van z'n fietsen gestolen (koersfiets, fully en HT). Allen degelijk gesloten, helaas ... wat moet een mens nog meer doen om dit te vermijden?
Willem
Zo 14 aug TT Kasterlee
Gestart rond 08.30H met jarige Greg en Francky die vandeweke ook jaartje bij mag zetten.
De rit zelf was nog beter dan lichtaart 2 weken geleden.
Een zalige 100Km meer kan je daar niet over zeggen.
TOP!!
Grts
Kuba

Zo 7 aug 2016 TT Saint-Sauveur
zondag mee met Gregory en Franky in een mooie streek op en af met hier en daar toch een nat stukske.Eens onderuitgegaan vanwege verkeerd spoor zonder kleerscheuren. Franky was "hier niet graag" en besloot er na een 45km er de brui aan te geven. Samen met Gregory nog de laatste in de kleren kruipende klim gedaan die ik nog herkende van een rit samen met David en Stef. Toch genoten van de tocht en de kommentaren van een sakkerende Franky. Tis altijd plezant met die gasten ;)

Za 6aug 2016 TT Ichtegem
Ideaal lag het hé Kurt ;)
Alles droog, af en toe konde al eens een plaske tegenkomen maar dan moest je al een klein omweggetje maken om er te kunnen doorrijden. En de broeders van liefde waren ook van de partij,om er mij op te wijzen dak tussen de lijntjes moest rijden als ik vanavond toch wilde thuis zijn :shock: :shock: :shock:, hen gezegd dak al tegen de middag wou thuis zijn :lol: :lol: :lol:
Toch wat Grysperre's gespot vanmorgen: 2 Barbiers, Franky, Greg en long time no see ... Dieter 8-)
Na de rit nog gezellige babbel bij een ice-tea in een lekker weertje, meer moest dat niet zijn voor vandaag.
turfke

Vanmorgen ook de tt van Ichtegem afgewerkt samen met enkele collega's van het werk.
Parcours was geen hoogvlieger maar goed om kilometers te malen op een rustig tempo.
Met de rit heen en terug erbij goed voor 105km.
Morgen naar Saint-Sauveur.
Gregory

Zo 31/07 TT Lichtaart
Lichtaart,
Gestart om 08.30H met Greg en Francky.
Is niet de topper van de streek(binnen 2 weken Kasterlee) maar meer dan goed genoeg om de verplaatsing waard te zijn.
Zoals al vermeld heb ik het wel voor die streek , zand /lange deftige singeltracks enz.
Mooi weer en een beetje elkaar zitten koeioneren , was leutig.
Wel is de rit wat slachtoffer van zijn succes ,op de singeltracks was het (vooral door het late startuur , vorig jaar zijn we om 07.30H gestart) treintje rijden.
Al zou dit al voor een groot deel opgelost zijn mochten de talrijk aanwezige koerskonijnen zich op de brede rechte stukken wat inhouden zo ze niet zonder adem zitten
eenmaal de singeltracks zich aanbieden en ze deze dan op een deftige manier zouden kunnen rijden.
Aangename voormiddag , filmpje volgt
grts
Kuba

Zo 31/07 mtb ritje Beselare
Na de escapades van de nacht voordien toch met wat pijn aan mijn haar opgestaan. Het forum bekeken en naar de buienradar. Het zou droogblijven. Met het idee van " een ritje zal mn kater wegspoelen " om 10h op mn fiets gesprongen. Ik was nog maar 10min weg of ik kreeg daar een ferme bui op mn helm, maar het deed deugd. Ik was meteen wakker.Mn mtb parcourke van rond beselare gedaan en ondertussen ontdekt dat ik 1 zonder hartslagband op weg was en 2 na 30km nog niet op start van mn garmin gedrukt had. Fris was wat anders :oops: Voor de rest stralend weer gehad. In het terugkeren nog wat gespeeld in de keuneleute en dan naar huis. Goed voor 62km maar volgens de garmin waren het wat minder :P
parcours (voor een deel) 
Eric

Za 30/07 Wijtschate
Vanmorgen samen met Sandra de 60km gereden in Wijtschate, geen slechte tocht voor de streek, maar het heuvelland heeft mij opnieuw niet kunnen overtuigen (we zijn waarschijnlijk te veel verwend).
Gregory

Na ne goeiendag aan Sandra / Greg / Wollie en z'n oudste broere :lol: gestart om 08.30H met Zöë voor de 30.
T'was mooi weer , wel was het opletten voor dat verdomd hoog gras met nogal stevige spoorvorming eronder.
Ze heeft haar uitstekend geamuseerd en heeft maar 1x gevraagd "oeverre ist nog omhoog pff" :D
Tof vader/dochter momentje.
Grts
Kuba/31/07
zo 17 juli spelen raismes
Heel toffe en leerrijke rit in Raismes samen met Stef. M'n eerste "fly out" gedaan en...een paar keer op mn bek gegaan :roll: :) Was met mn Speci vanwege spark nog niet hersteld. Alles achtergedaan van de meester met uitzondering van die zotte drop op een van de bijgevoegde filmkes. thanks Stef !!!Het complete filmke volgt na montage
Eric

Idd leuke dag zondagmorgen. Volk daj geern bij u e. Zon en bike aanwezig. Uitdagend parcours. I like. Alles met enig vertrouwen genomen. En de technische skills wat onderhouden. Tevreden huiswaarts gereden. Zalig zulke dagjes. Filmpje
Bakkerke

Zo 10-07-16 TT Avelgem
Zoals voorzien stond er een marathonnetje op het programma. Stipt om 8h vertrokken met de fiets naar het 35km verdergelegen Avelgem. Na inschrijving en een mezebolleke later vertrokken rond 9h30 voor de 85. Een leuke rit met in het begin wat kriereweggetjes en een aantal privebosjes. Toen ik aan een bv stond belde Willem met op om me te overhalen om toch maar die 12 extra te doen. Hij had me gisteren verteld dat het nogal nat lag + er stonden nog 25+35 km op het programma dus hem vriendelijk bedankt. Toch lief van hem om eens te bellen met het voorstel om te wachten op mij ;) . Het venijn zat hem in de staart maar dat wist ik al. Enkel die hoop steenbrokken niet opgeraakt met mijn vaste Foursche. Al de rest lukte zonder problemen met mijn Burtjes. Daar aangekomen rond 13h45 en na een kwartje was ik al weer op weg om tegen 15.15h thuis te komen. De wind was aangetrokken en zat verdorie in de verkeerde kant. Toch blij dat ik hem gereden heb
Za TT Avelgem 9-07-2016
Avelgem,
Gisteren liet Stef nog weten een enduroke te doen en gelijk heeft hij , nu het mooi weer is moeten we pakken wat te pakken valt.
Deze morgen dus gestart met Greg en Willem (da was lang geleden man)
Prachtig weer , goede organisatie met alles erop en eraan.
Het parcours ligt zeer goed al is hier en daar een plas en vettiger strook te bespeuren , meestal kan er rond gereden worden doch den willem stelde vast dat sommigen kiezen er gewoon door te rijden Als je alles boven wil rijden zal een goed profielke achteraan wel een meerwaarde zijn.
Aan de bevoorrading net voor de Paterberg besliste willem deze lus niet mee te nemen dus splitsten onzen wegen , de tijd liet het hem niet meer toe (t'feit da alles op t'gemak ging)
Ook nog met een grysperre staan spreken waar ik voor het eerst een babbelke mee gedaan heb maar ben intussen naam weeral kwijt (hem wel al veel zien rijden maar altijd alleen)
De rit is in principe een lange vlakke aanloop , dan het stuk rond kluis/paterberg/kwaremont waar alle hoogtemeters verzameld zitten , en dan via idem dito wegen terug.
Voor de aanloop en terug mag je niet vies zijn van een grasdoorsteekske want er zijn er wel wat , en we doen da zo geren ;)
Aangename voormiddag dus met 88Km en ergens 850Hm in goe compagnie en mooi weer.
Nu gaat de stekker er even uit en zullen we komende 10 dagen de wandelkuiten wat aanspreken.
Grts
Kuba
Zon 3-07-16 Ritje rond de deure

ritje met eric offroad bikke van alles tegen gekomen.
Wel tbeste gemaakt van een natte voormiddag 
Bakkerke


Za 2-07-2016 TT Gullegem
Gullegem,
Rond 07.45H hier gestart met Gregory , de rit was zoals we hem kennen maar natter...veeeeeel natter :shock: niettegenstaande ze een stuk gewijzigd hadden
was er toch behoorlijk sprake van schuiven en glijden al zal onze excellente bandenkeuze hier voor deel oorzaak van zijn :lol: :lol: :lol:
Was wel aangename verassing dat telkens we ons vuil gemaakt hadden we spontaan helemaal proper gespoeld werden :o
Niets aan te merken op de organisatie al hebben we op de grote toer maar 2 man gezien waarvan 1 zich dan nog even op den tarmac smeet :shock:
T'was een van die dagen dat als je thuis in de keuken komt geslopen je ontvangen wordt van vrouwlief met de gevleugelde woorden "ziej godver agauwe were in de garage voor joen kleern af te doen" :lol: :lol:
Maar we hebben ons toch uitstekend geamuseerd.
Grts
Kuba

Zo 26-06-16 TT Westrozebeke
Leuk ritje vanmorgen samen met Erik, Stefaan (en Stefaan T. tot splitsing van de 62). Op een aantal druppels na, gespaard gebleven van felle buien zoals het geval was op amper een 20-tal km van de startplaats.
Zoals Greg het gisteren al aanhaalde, alles lag er perfect bij met hier en daar en plaske en een te omzeilen modderstukje. Van de felle regenbuien van gisterenamiddag was niets te merken, integendeel, meermaals een stofwolkje zien opdwarrelen. Ondertussen kennen we de rit van Westrozebeke, geen topper maar met een beetje wind zoals deze morgen niet te onderschatten ;)
Grootste animo kwam van de andere heren waardoor de km's er zoetjes in gingen :D
Stefaan moest aan een deftig uur thuis zijn en mede dankzij de op konijnen jagende Oscar in den hof van Bakkerken, ons ritje nog wat vroeger moeten afbreken en gekozen voor ander alternatief richting Hooglede (via Gits waar het bruin broodje ook nog moest afgehaald worden :lol: en verplichte stop in den OB). Bij aankomst in Hooglede den Oscar en vrouwe des huizes een vriendelijke goedendag gewenst en genoten van een glaasje water ditmaal :D :D
Meci hé gasten, en Erik ook bedankt om te kiezen voor het mtb alternatief en niet voor die saaie wegrit van 140km
Willem

De TT was duidelijk de beste optie. Het in WR gisteren duidelijk niet zoveel geregend als bij ons.Zoals Willem hierboven schreef, al keuvelend de gekende strookjes afgewerkt samen met de de 2 Stefaans en Willem. Stefaan T uitgewuifd aan de splitsing en dan al grappend en grollend verder gesjeesd. Stefaan wilde al vanaf 10h naar de bakkerij (waarschijnlijk uit gewoonte ) maar we konden hem toch nog overhalen van een uurtje verder het parcours te volgen. Toen na een uurtje er toch geen houden meer aan was den stef via een aantal offroadjes gevolgd naar Gits waar hij zn stokbrood kon halen. Het obligatoire pintje in de OB kon er niet aan ontbreken en (het begint ook een goede gewoonte te worden) het aperitiefke bij Jessie en Stef. Ene Oscar zorgde voor de animatie en kotste mijn handschoen onder wat voor een lachsalvo zorgde bij mn lieve bikevrienden. Daarna richting poeke getrokken en nog een vlaagske op mn nekke gekregen.
Bedankt zulle gasten!!
Eric

Zo 26-06-16 TT Houthem
Houthem/Komen,
Deze morgen met Gregory deze gereden , letterlijk onmiddellijk na de start een ellenlange grasdoorsteek....zoals er nog menig de wielen zouden passeren manmanman.
Eerste gedeelte wat bijgepraat en we waren precies op ons gemak tot we ergens halverwege een druppelke voelden wat onmiddellijk resulteerde in een steekske of 2 erbij..we moesten en zouden droog aankomen wat ook gelukt is.
Parcours lag afwisselend droog en enkele vettiger stukken , maar zeker niets wat een pure slick achteraan niet aankon.
Parcours/rit zelf is er 1 om snel te vergeten , enige leuk stuk (beklimming door bos van de betere soort) kon dan nog niet gereden worden omdat de "wandelaars" beslisten te wandelen op de enige berijdbare strook naar boven dedju toch.
Goei training dus maar dat was het dan ook.
Grts
Kuba

Za 25-06-16 TT Westrozebeke
Vandaag de toertocht in Westrozebeke gereden, de 85 km.
Is tocht met de gekende stroken, lag er goed bij, slechts hier en daar en plas en een streepje modder die meestal te omzeilen was.
Vooral lange rechter dreven en op sommige momenten iets teveel asfalt.

Morgen rijden Kurt en ik de tocht in Houthem, we starten daar om 8u voor de 60km
RoeselarenaereZondag 19/06/2016
Gisteren met t'vrouwke naar de batjes in izegem om 01.00H in bed gesukkeld dus t'wekkerke was om 05.00H niet m'n beste vriend :roll:
Voor dag en dauw dus richting LILLE met de (splinternieuwe) taxi van Gregwaar , bij aankomst stond ook den Francky te blinken..had em bedacht kan ons gewoon nie missen eeee ;)
Frisjes bij het begin en het parcours lag er goed bij , hier en daar wat deegtoestanden dus menigmaal tegen elkaar gevloekt "da lopt ier voe ginne meter miljaar" , ook enkele wat vettiger stroken...waarvan de locals het er al vuil vonden bij liggen..niets gewoon die gasten.
Heb het wel voor die regio , ook nu singeltracks lang genoeg om blij te zijn dat er een recuperatie stuk komt , verschillende spielerij zones waaronder trainingsparcours van SVEN NYS....dan kan het niet anders dan goed zijn.
De rit van LICHTAART staat er wel nog boven , maar ruim goed genoeg om de verplaatsing waard te zijn.
Mooi weer , goe compagnie en mooi parcours meer moet dat niet zijn dus mij de volle 80Km uitstekend geamuseerd.
Grts
Kuba

Zo 12 juni openingsrit vast parcours Middelkeke
Vandaag samen met Greg naar de openingsrit van de bloso route in Middelkerke geweest en twas plezant vele stukken van waar we in de winter rijden maar ook veel nieuwe stukken er in, die heel mooi aangelegt zijn en de nodige gouw en flouw hebben.
Moet zeggen hier kom ik in de winter meer rijden het enigste stuk langs de vaart is voor mij het minst stuk van de route maar daar tegenover de eerste 14km is puur puur fun !!!!! :P :P :P :P
Franky

Zo 12 juni technische training keuneleute
Samen met stef naar de keuneleute gereden om wat techniek te trainen. Was leuk, weer wat bijgeleerd. Dan met de fiets naar Poeke
Eric

Zon 5 juni ritje op de baan
Willem kwam aan rond 8h30 om een rustig ritje te doen van rond de 70km. Ik had een ritje uitgestippeld van die afstand richting passendaele staden torhout en vandaar via een paar offroadjes naar Hooglede waar Stef en Jessie ons vergastte op een aperitiefke. De bedoeling was een ritje opt gemak en we hebben ons daar ook aan gehouden.
Twas leuk Willem. Volgens Strava waren het 61.8km maar het waren er 73.25 ( of lag dat aan de Ricard ;-) )
Zo 29-05-16 TT De panne
Deze morgen gestart om 08.00H met Greg + MIGS en Francky , mijn zwembaddichtingskit :lol: kwam van pas om
gescheurde buitenband van Francky te repareren.
Na een Km of 20 met Greg verder gereden , want Francky zou MIGS vergezellen op de kleinere toer.
Steeds mooi parcours , lag volledig droog en geen druppel gezien.
Strand opgesukkeld :roll: :roll: met de forummers , tijdens babbelke met Spiermassa zag ik Blackie en motorbiker (denk ik) het tempo strakker zetten
dus dacht dat ze wel in waren voor spelleke maar moet dat mis gedacht hebben dus algauw benen terug stil gehouden ;)
Mij wel mispakt aan enkele plassen die net wat dieper waren dan verwacht :shock: :shock: :lol:
Aangename voormiddag dus en ze steken er toch wel werk in in sommige stukken al zal niet iedereen er fan zijn van die aangelegde trajecten op brugflanken maar dat is naar smaak.
Volgende keer wel half uurtje vroeger aanzetten want toch weer geregeld stilgestaan op de meest ondenkbare stukken.
Grts
Kuba

Zo 29-05-16 TT Assebroek
Omstreeks 03u in m'n bedstee gesukkeld, na een rusteloze nacht om 9u er terug uit gerold met een voze kop. Rit in De Panne zag ik wel nog zitten maar niet de autorit er naar toe, en de terugrit met mogelijks file richting binnenland. Dan maar met de fiets richting Assebroek. Ideale rit om de basissnelheid te onderhouden en wat stof te doen opwarrelen 8-)
Eenmaal terug in Zedelgem nog zin om een lokaal toerke te doen maar wijselijk gekozen voor een extra half uurke in de canapé :D :D
turfke

Deze ochtend nog snel een sms ke naar Stef tijdens mijn ontbijt maar ze zouden wat te vroeg vertrekken, is was nog aan het eten en kon niet tege achten in gits zijn. In het zand spelen zag ik ook niet zitten toch bedankt aan Gregory voor het voorstel om me mee te nemen. Dus gebleven bij mijn gedacht om naar Assebroek te fietsen om daar de 50 te doen.Omdat ik toch alleen was nog wat meer tijd genomen voor mijn ontbijt want het zou een iets langere rit worden. Vertrokken rond 8h25 om de 42km naar de start aan te vatten. Daar aangekomen ingeschreven en het obligatoire plasje en mezebolleke en vertrokken rond 10h voor de 50. Verrassend veel offroad maar dan van het dokkertype zoals Marc zou zeggen, maar niks technisch , dus ideaal om km te malen. Het liep heel goed en in geen tijd aangekomen aan de start. Daar de Fast gezien en een paar samen gedronken en wat bijgebabbeld.Geen bier daar zat de restrerend 42km voor iets tussen. De terugweg was met de wind mee , kwas content wi! Tuisgekomen iets na 14h en geen druppel regen gezien op een volledig kurkdroog parcours. Volgens Annick moet ik veel "sjanse" gehad hebben. De sluisdeuren gingen open een 10 min na mijn vertrek. Zo zie je maar dat je niet knap moet zijn om geluk te hebben :lol: :lol: 133 fijne km op de teller en geen kuiswerk dus me happy!
Eric 

Zo 29-05-16 ritje op de baan
zondag ritje Ying Yang gereden marc was er ook bij. https://www.strava.com/activities/592156499 leuke rit gelukkig zonder regenval.
vroeg thuis en 90km gereden ideaal voor ne zondag.
zaterdag ritje van brugse zot gereden en goe gekeurd.
op naar beter, mooier en zonniger weer.
stef


Zo 22/05/2016 VTT Gezinssport Ledegem
Deze voormiddag naar de tocht van Kurt gefietst. Had gezien dat er niet veel meer motregen ging vallen dus ofroad! Wat ik niet wist was dat het deze nacht heel wat geregend had, maar ik was daar nu. Ik was alleen, nog wat gewacht aan de start, een blikje op de GSM, en dan maar vertrekken iets na 8h30.Het was eigenlijk goed te doen. De bermen lagen er prima bij maar het stukje aan de alufabriek daar kon ik niet overal op. Tegen de grond gegaan in een stijl stukje naar beneden, die korte bocht na dat stukje was er te veel aan. Ook de bergjes aan de autostrade lukten me niet om verder dan 1/2 boven te rijden. De rest viel dan weer goed mee. Kuba en Gregory gespot aan het kubaantje dat mooi aangelegd was en ook prima te doen. En toen ,... moet ik een pijltje gemist hebben. Een eerste splitsing was ok en plots zag ik dat ik op de 58 zat. Ik dacht van nog een nieuwe splitsing te krijgen maar nee, aangekomen met 60km voor de TT. Eentje gedronken en naar huis. Pluimke voor de parcourbouwer(s) Spijtig van de regen de nacht daarvoor. Maar toch genoten! Bedankt voor de foto's Kurt


Za 21/05/2016 VTT Gezinssport Ledegem
leuk ritje gereden met gregory op zaterdag. Merci greg voor de compagnie https://www.strava.com/activities/583035013
en we hadden nog het weer mee.
Bakkerke


Zo 15 mei TT Hertsberge
Hertsberge . Ritje met de mtb eens kijken of het gevoel er nog is. Beetje dokkeren ... Dokkeren...dokkkkkk. Verder leuke voormiddag dank aan de vlotte compagnie. Toch met ons groepje beetje stof doen opwaaien. Bedankt voor de ontspanning mannen
Marc

Leuk ritje keuvelend door de velden van hertsberge en omstreken.
Soms es hard dan weer wa rustiger.
Ideaal voor ne zondag voormiddag.
Wel wa last van stijve billen na tornooi gisteren mo tviel nog redelijk mee.
Merci gasten
En op naar zen volgende
Stefaan

Was idd tof en heel lang dat we nog eens samen reden (Stef, Marc, Willem) Ook kennis gemaakt met een super 16 jarige waar we volgend jaar niet meer mee kunnen. Bij momenten ging het snoeihard, bij momenten rustig keuvelend maar altijd gezellig :P :P :P . Bedankt voor de compagnie gasten. Stef weet al hoe ik aan mn km kwam. De rit met de auto stond er ook bij. Heb mn startpunt verlegd naar de start in Strava. Scheelt wel wat kommetjes :oops: :P

Za 14 mei tt Wervik
Vanmorgen naar jaarlijkse gewoonte afgezakt naar Wervik.
Bij de start nog even even twijfel tussen de 100 of 145km omdat ik niet wist hoe de benen zouden meewillen na de tochtjes van vorige week in de Ardennen.
Al snel na de start werd duidelijk dat ze redelijk goed aanvoelden en bij de splitsing dus gekozen voor de 145km.
Tocht was gelijkaardig met deze van de voorgaande jaren met opnieuw enkele mooie passages langs de Deule, zelfs nog enkele die ik niet kende ontdekt in de eerste kilometers. Hoogtepunten van de tocht waren opnieuw Wingle en het citadelpark van Rijsel.
De kilometers verliepen vlot en op het einde nog de mogelijkheid om een optielus mee te pikken van zo'n 13km de hellingen rond Linselle en Bousbeque.
Deze er dan ook maar nog bij gereden om zo met 159km op de teller terug de startplaats te bereiken.
Roeselarenaere

Zo 8 mei verkennen TT ledegem
Normaal was der een terrilrit gepland vandaag.
Maar gisteren met dochter , broere's zoon , Francky en schoonvader de TT van Ledegem gaan verkennen.
Kenjet , slenteren / rondkijken en zodoende me uwe poot in een vangrail blijven hangen :shock: :o waar je al talloze keren gepaseerd bent :roll: :roll: :roll:
maar gelukkig zonder schade aan de CANYON , enkel linker armpie in de plaaster :lol: :lol: :lol:
Kurt

Zo 8 mei TT Hulsthout
Gisteren Annick naar een wedstrijd in herk de stad gebracht en er van geprofiteerd om daar in de omtrek een tt te rijden. De dichste was in hulsthout, tis eens wat anders dan houthulst. Ik had thuis eens gekeken en op google maps lag dat op 33km van waar de auto stond, dat was te doen. Toen ik daar mn garmin aanzette was de kortste weg 53km. Dat was wat anders maar niet getreurd ik had een volle dag. Rond 8h30 vertrokken op het gemak Daar aangekomen om 10h30 en daar vernomen dat ik ws geen bevoorrading meer zal hebben voor de 70km. Kon geen kwaad, had 7 mezebollen en 3l drank mee. Over de TT veel off road met een aantal mooie single tracks maar vooral veel bosdreven. De verplaatsing niet echt waard, maar ik was daar toch en het offroad percentage lag ws rond de 80% dus toch wel de moeite maar niets technisch en redelijk vlak. Na de tt de garmin weer aangezet en waarschijnlijk had er zich een aardverschuiving voorgedaan want nu was de afstand maar 32km. Rare gasten die garmins. Maar ik was blij, de wind was wat aangetrokken en zat nu op kop. Iets voor 16h terug aan de auto na een rit van 162km, maar te laat om Annick nog te zien lopen :oops: 
Eric

dond 5 mei ritje rond gits
ritje van vandaag was aangenaam en plezant babbelend door de westvlaamse wegen opt gemakske.
leuke voormiddag met aangenaam gezelschap
Stefaan
foto's
zaterdag 30 april verada follens classic
Serieuze organisatie daar , al zal de opkomst voor de VTT toch aan de lage kant geweest zijn te zien aan het volk(of gebrek aan) op de grote toer.
Vertrokken met Bakkerke / Willem / Eric / Francky / Gregory , het 6 koppig team moest dan ook meermaals op beeld vastgelegd worden.
Ideaal weer , buiten enkele stukken een zo goed als droog parcours , en goeie compagnie.
Betreft parcours zelf mij niet verveeld maar dit lag meer aan de compagnie , de normale locaties van frivoliteiten zorgen natuurlijk dat ik niet
onmiddellijk een objectieve mening kan neerpennen...we zijn te veel gesoigneerd.
Wel gevoeld dat door verloop van laatste werkweken t'beste eruit is , terug werk aan de winkel...als de tijd het toelaat maar k'mag albijal nie klagen.
Mijn 2 jaarlijkse lekke band moest vaneigenst vandaag zijn , maar mijne pit crew heeft da goe opgelost ;)
Wat ik wel erover vind is dat lijnbussen nu ook al op de fietspaden rijden , of was het nu omgekeerd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mij geamuseerd en blij weer eens samen gereden te hebben.
@Bakkero , al da werk en ge hebt niet eens ne kir gevoeld :o @Eric , schoon fiets @Willem&Greg , succes op de LCMT @Francky , ge zie mij toch nog geren eee
Kurt

Geen Veranda Willems vandaag maar de Verada Follens. Het eerste aan de kanten van Ninove, dicht bij het geboortedorp van ons Metten Wiese zaliger, Steenhuize Wijnhuize. Het tweede in Kortrijk, de andere kant van de Vlaanders waar enkele horse warriors partij gaven. Me toch laten verleiden met deze meute een drafke te doen. Met 6 waren we, en officieel heet dit dan een "groepsrit" 8-) : de 3 musketiers (ké junder gemist weije), Bakkero, ons mezebolleke en ikzelf. Ons mezebolleke van thuis vertrokken met de vlo, toerke van om en bij de 75 km en dan nog eens terug met de vlo naar Roeselare. Weg met die powerbars, isotone dranken, recupshakes ... mezebollekes willen we. Respect Erik :!: :!: :!: En ik beloof op m'n geilig zieltje, dak er nooit meer mee zal lachen.
Ja, euh, dan was er nog de rit. Wat zullen we onthouden voor volgend jaar: tof boske in 't begin, Kortrijk city tour :roll: , beetje saaie aanloop, hier en daar een vettig stukske maar voor de rest prima staat van de ondergrond, Bellegembos moment suprême van de rit, weinig volk en zeker op de 75, 2 super BV's waarvan de eerste op een dessertbuffet leek. Gevolg, mijn goede voornemens van de afgelopen maanden compleet naar de vaantjes.
Genoten van deze morgen na de vele solo momentjes van de afgelopen maanden. Tot de volgende gasten.
turfke

27 april TT Quaregnon,

Deze morgen nog Eric aan de lijn maar kon u helaas niet komen halen , vrouw had haar wagen nodig en in de mijne kan er maar 1...kheb gevloekt srry Eric.
Om 08.30H ter plaatse gestart en gezien de startplaats pal tussen een reeks bulten met zwart goud lag beloofde het veel goeds.
Herkende onmiddellijk redelijk wat stroken van de rit DOUR en CEUSMES al heb ik nooit echt het terrilgevoel gehad daar men er meer dwars over of rond reed , vele
stukken onbenut doch zal dit wel z'n reden gehad hebben.
Is prachtige streek en ook Eric en Wim zijn maten gezien jaja ze waren er terug op exact zelfde plaats waar jullie ze gezien hebben namelijk net na dat stukje vals plat ;)
Is op zich een rit die kwa moeilijkheidsgraad gemiddeld is ware het niet dat de ligging van het parcours vandaag zorgde dat het toch een serieuze dobber was , dat ik bijna 3.5H gereden heb aan een schamele 50Km spreekt voor zich :o :shock:
Alles zat er in droog , natter , en regelrecht baggeren. Ook klimmetjes en afdalingen van de betere soort..vooral die laatste lagen door de glibberigheid serieus tricky dus geregeld de hemel geprezen dat ik met de mountain kings op weg was die wel nodig waren om overal veilig beneden te raken.
Ook jongedame geholpen die voor mij nogal ongelukkig over haar stuur ging (op een van die trick afdalingen met trappen erin) was aan de afdaling begonnen en schoot in paniek....en trekt aan voorrem t'jach en neerkomen op die terrilstenen komt serieus aan. Even erbij gebleven en wa mee gebabbeld tot haar man op z'n stappen terug gekomen was , verder zal ze niet meer gereden hebben.
Mooie rit dus en verplaatsing waard , maar geen topper.
Alleen is maar alleen maar mij toch geamuseerd en goei traininge.
Kuba

27 april ritje op de baan
Vandaag een ritje met Stef gedaan. Had vooraf Kurt verwittigd dat ik niet mee kon omdat ik mn fiets wilde meenemen ;) Toch bedankt voor de uitnoding Kurt ;) Het zal wel nog eens passen. :!: Had met Stef afgeproken bij hem thuis en had me wat mispakt. Ik vond het nogal fris aan de vis...Gelukkig kwam het zonneke piepen. We kwamen nog maar de grote baan op en we hadden al geluk, er kwam een groepke met kromme sturen af en we sloten achteraan aan. We reden mee naar de geite, handzame , Kortemark, Torhout om daar onze toer alleen verder te zetten en een aantal offroad stukjes in te lassen die er verbazend goed droog bij lagen. Vandaar naar gits, een blikje geworpen op de werken van de 24h van gits om dan naar de ob af te zakken. Na het deugdoende apreske was het nog maar 12 h en besloot ik om nog naar poeke te rijden om nog wat km bij te doen. Was een leuk ritje stef Bedankt !

https://www.strava.com/activities/548001114
ritje met wim vandoage in desselgem
Gianni

23 aril t 24
plaats drie was het resultaat van ferm gas geven en het besef dat er toch enkele mensen nog een heel stuk beter kunnnen dan je zelf kan zelfs op een leeftijd waar je zelf toe behoort. RESPECT voor die mannen. En fier op de prestatie.
Leuk dat er vele grysperre's toch een team gevonden hadden. en het weer viel reuze mee.
We hadden een zalige sponsor met mega luxe in de tent en ideale collegiale bikers.
voor herhaling vatbaar e
Stefaan 

Was idd super, zat namiddag droog maar koud met een strakke wind. In de vroege zondagochtend nat en warmer, maar het was een slopende maar mooie ervaring. Idd blij dat we niet veel moesten onderdoen met onze teamgenoten. Dank aan Bernard voor zijn "3 sterren tent" en dito organisatie. Toch ook onze andere grysperres wat kunnen volgen. Wim, Andy, Gianni, Stefaan T, David. Ook nog een aantal supporterende grysperres gespot. Spijtig dat we je niet gezien hebben Willem :( . En nu wat slaap inhalen. Filmkes volgen
Eric

23 april tt Oudenaarde
Zaterdag met niet al te hoge verwachtingen naar Oudenaarde getrokken .... zo'n massaevent met veel te veel kromme sturen zeker ...
Wat een aangename verrassing, zeer goed geregelde parkeerzone's, zeer vlotte inschrijving, een parcours die veel weg heeft van een kleine herdermarathon, 2 bevoorradingen die luxe waren, seingevers onderweg, aanduiding van gevaarlijke zone's (die ook echt tricky waren), ...
Voor 8 euro (ename inbegrepen !) is dit zeker niet teveel. Ik ben naar huis gegaan met nog verschillende koeken en sportrepen mee van op de bevoorrading, een gratis ename en een prachtig parcours in 't kopke. Onverwacht een supertocht en organisatie.

Ah ja, het parcours was op een 2-tal plaatsen na volledig stofdroog ! 1050hm op 60km en de conditie eens goed kunnen testen, ook Sandra blijkt goed in vorm te zijn. De maand mei mag eraan komen :D :D : Chemin du Soleil en week erna Dwars Door Belgie !
WollieZo 10 april TT Rillaar
Rillaar,
4.45H tuutuut de wekker :? 06.20H tuutuut onderweg :? das vroeg maar we moeten er alvast weer aan wennen want in de zomer zal het meer van dat zijn.
Iets na 08.00H gestart met Francky en Gregory , bleek algauw dat m'n hoestje er nog was maar niet echt last van gehad want er werd voor verstrooiing gezorgd
d.m.v. een parcours die echt wel af is , alles wat ons hartje sneller doet kloppen was aanwezig maar wel gene meter plat dus naar recuperatiestroken kon je wel fluiten.
Ook aan het weertje had ik mij wat mispakt , temperatuurmeterke stond in het rood dus aan 1e bevoorrading beslist om een en ander uit te spelen waaronder wintermutske :roll: winterhandschoenen :o en 2 onderhemden :shock: , m'n inwendige temperatuur ging direct 4 garden naar beneden..allez zolang der gin skoon vrouwvolk voor mij kwam kwispelen :D
Singeltracks / op en neer / aangelegde technische zone's / perfecte bepijling en bevoorrading , die mannen weten duidelijk waarmee ze bezig zijn en hebben daarbij een FANTAAAASTISCHE streek ter beschikking.
Uitstekend genoten dus deze staat in den boek , wel weer vastgesteld dat ze langs ginds serieus kunnen sleuren maar zodra er ook maar een vleugje techniek aan te pas komt vallen ze als vliegen (letterlijk) soms op zo een simpele stukken dat ik toch geregeld de wenkbrouwen fronste , raar eel raar.
Maargoed moraal van het verhaal , TOPPERTJE , maar k'zat na een griepje van 2 weken wel redelijk me platte batterij op t'einde want MTB is toch andere
patee wi dus zeker gevoeld dat ik in de winter teveel op de weg heb zitten klooien.
Wel vooreerst de CANYON in zijn natuurlijk habitat kunnen testten en eel goed bevonden .
Grts
Kuba

Zo 10 april ritje Dour
Zoals afgesproken kwam Eric mij oppikken met de klok van 7 uur. Fietsje in de wagen en weg richting Dour ongeveer een uurtje autorijden :) Veel mist onderweg maar bij aankomst niets meer van te merken, alleen een opkomende stralende zon :D Na het uitladen van de MTB's nog samen een koffietje gedronken die ik voorzien had, ondertussen nog wat spelen met m'n nieuwe selfie stick terwijl Eric zijn camera monteerde en zijn gps instelde om van start te gaan :lol:
Had een ritje gevraagd om m'n techniek wat bij te schaven en moet zeggen heb er ene gekregen ook 8-) Gestart in een Terril met meteen enkele pittige klimmetjes waar ik m'n truitje met lange mouwen al kon opbergen in m,n rugzakje :D , de eerste 5 kmtrs waren met bibberende beentjes zulle :o na een uurtje klimmen en afdalen uitgekomen in een aansluitend bos waar we ondertussen al onderweg een mooie waterval konden bezichtigen aangelegd voor de iets wat meer technische stuntmannen ;) leuk speelbosje waar we blijkbaar niet alleen waren en gezelschap kregen van 2 herten en wat verder een kudde zwijnen :shock: dat noemen ze nu een ritje in de natuur, zeer mooi maar gerust pittig en lastig! Ook nog geen meter asfalt gezien en we waren al over de helft. Jammerlijk het parcour niet volledig kunnen doen anders zou het veel te laat worden mits ik een beetje op uur stond :oops: Maar misschien een tip voor deze zomer nog eens te doen ;)
Merci voor het vervoer en de mooie rit Eric 
Wim
Za  9 april TT Zulte
Sandra, mijn broere en ik zijn thuis vertrokken richting Zulte om daar de MTB aan te vatten van 60km. Alledrie gewapend met een rugzak vol met "stutjes" (we leren veel bij van Sandra, waar we vroeger al eens lachten met haar "stutjes"). Rond de middag aangekomen in Zulte waar het tellertje al dik 80km aanwees ons effekes gezet om de proviand naar binnen te werken. En hup weer de MTB op voor de 45km MTB .... Het moet gezegd, alledrie zijn we thuisgekomen met bijna 140km en in een "gezonde" toestand. De kilometers malen loont dus :) :) Leuk gevoel en trots op Sandra die vandaag zelf verschillende groepjes bikers het nakijken gaf. En broere met zijn Scott Genius .... ook niet de gemakkelijkste fiets voor zo'n afstand.
Achteraf ook nog een leuke kennismaking en après met Dominiek (de nieuwste Grysperre telg) en verschillende andere bikers die we kennen.
Het parcours zelf .... was heel gewoontjes, zoals ik me het herinner van de laatste keer dat ik dit reed zo'n 6 jaar terug. Maar het gezelschap, goede weer en droge ondergrond maakten alles goed. Topdag :)
Wouter

Za 9 april mtb rit nieuwpoort
Vandaag geen enkele vtt op het programma die mijn interesse kon opwekken.
Daarom gisteren besloten om samen met Franky voor een laatste keer naar Nieuwpoort te gaan voor een ritje aldaar.
Was plezant om nog eens door de duinen te rijden al was dat op sommige plaatsen al niet meer zo eenvoudig (blijkbaar ligt het een stuk droger in de off-road dan ik verwachte)
Het grootste deel van de mooiste stukjes in de streek onder de wielen te laten passeren.
Aangekomen met iets meer dan 60 km op de teller.http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=EDE4FB61739E2567F85A1260A9B1D9F2.fe2?fileId=cfkycppbtiucvool
Mits nog enkele aanpassingen ideaal ritje voor in de winter.
Op naar morgen Rillaar.
Gregory

Zo 3 april TT 's Gravenvoeren
Vandaag naar 's Gravenvoeren geweest, de streek waar Wouter vorige week met z'n broere geweest is. 58km met 1000hm... ik heb serieus meugen duwen, maar mn batterij is blijven draaien... De eerste 10km zat er veel baan in. Ik dacht, heb ik hiervoor zo ver gereden... maar toen begon het. De vele hm volgden elkaar op. De ondergrond was nog niet helemaal uitgedroogd, bijgevolg was het op bepaalde plekken een serieus zuigende grond bezaaid met keien. Maar toch kon dit de pret niet bederven, vele mooie hellingen zowel brede paden, geulen, zelfs een paar keer in een riviertje met keien moeten rijden als verbindingsstuk naar een ander bospad. Ook mooie lange afdalingen... soms wel met mul modder waar het een beetje glijden was, maar was allemaal goed te doen. En het toppunt was dak 4 man heb kunnen voorbijsteken:-) hun batterij was verre leeg. De conditie begint te kommen...maar de komende weken mag er nog wel een duwtje bij om Dwars door België te rijden. Maar 't gaat vooruit...:-) 't Enigste minpuntje was dat de bevoorrading, die bestond uit 1 bord met stukjes groene bananen en ijskoud water. Dat was het! Gelukkig heb ik zelf altijd een bevoorrading mee en dat kwam goed te pas. Gisteren beslist niet naar Thuin te gaan door de vele regen de laatste week, vanmorgen nog zitten twijfelen wat ik nu zou doen aangezien de voorspelling voor vandaag in 's Gravenvoeren, 75% kans op regen. Maar de zon deed daar ook z'n werk! Voeren is een zalige omgeving!
Een volledig andere omgeving dan gisteren in Assebroek, maar daar heb ik eveneens super genoten. Al lang niet meer gereden met Gregory en Franky, op zich is dit altijd leuk ondanks het mindere parkoer. Ze hebben ook nie stil gezeten, het tempo was precies gelijk hoger dan toen ik de laatste keer met hen reed. 't Was tof om te rijden met jullie! Merci!
Sandra

Zo 3 april TT Poederlee
Vanmorgen samen met Franky de toertocht in Poederlee gereden.
Al enkele keren in de streek van Lille rondgereden en is mij nog nooit slecht bevallen.
Vandaag opnieuw een leuk tochtje gereden aldaar, bijna constant onverhard en grotendeels in de bossen.
Brede paden door de bossen afgewisseld met single tracks en enkele kleine hellingen volgden elkaar in sneltempo op waardoor de tocht nooit verveelde.
Gregory

jaja twas were hemel op aarde draoien en keren en ip en nere was meer dan in orde in poederlee goe gelachen en gezweet kortom were een topdagje ver ge leken met gisteren wa was da vint best dat der niks anders was mo in st-kruis en omstreken zien ze me toch nie me wiols ze ol langst de vaort van beernem verkiezen voe het gring pat te pakken in platse van no beneen als langs water te spelen mo ze gon ton wel an de andere kant die saoie singletrack gon doen en ton langs de golf gon ploeteren int veld das ter toch over wi nu ja ken me gejeun vandage en dast vornaamste op naar rillaar volgende weke men klimstages gon beginnen zi
Franky

Zo 3 april vaste routes
ik ben zondag naar poeke gereden via de mtbroutes. Ben begonnen met die van Pittem, dan een stukje van Tielt en dan een stuk van Ruislede. Genietend van het zonneke. Rond 11h30 de kortse weg naar poeke genomen.

Za 2 april TT Sint Kruis
Vandaag samen met Sandra en Franky de toertocht in Sint-Kruis gereden.
Zoals verwacht was de tocht zeker niet super maar eerder aan de saaie kant al maakte het gezelschap veel goed.
Toppunt van de tocht was zeker de passage van ongeveer een kilometer over een maïsland :evil:
Toch tevreden dat ik gestart ben, goed om de beetjes te strekken en plezant om nog eens samen te rijden met Sandra.
Morgen normaal samen met Franky aan de start in Poederlee.
Gregory
Zo 27 maart ritje op de baan
Vandaag uit mn bedje gekropen en gezien dat het mooi weer was. Een telefoontje naar Stef en dezen was ook nog maar uit zn bedje. Afgesprolken om een klein ritje te doen. Veel wind en opt gemak. Meer moet dat niet zijn met de paaseieren. bedankt Stef!
Eric


Zat 26 maart wegrit Klerken
Klerken,
Deze morgen gestart met Francky en Gregory voorde wegrit van Klerken met de MTB.
Het is een wegrit , betrekkelijk weinig volk op de grote toer en steeds verbaasd dat een bevoorrading op z'on ritten er eigenlijk geen is , zelfs geen drankbekerke..maar gelukkig waren we zelf van alles voorzien.
Er stond een stevige bries :shock: die als hij op kop zat iedere km voor 2 liet tellen , gelukkig waren de laatste 20KM wind in de rug..en we gingen die gebruiken voor rustig uit te bollen...mo kmoe da ergens mis verstaan hebben :lol: :lol: :lol:
Toch een aangename en voldoening gevende 107Km.
Grts
Kuba

Zat 19 maart vaste mtb routes aan elkaar
Sorry Stef, je berichtje te laat gezien. We zijn pas om 10h vertrokken... etentje op vrijdagavond ...
Dus .... ondertekende wou een serieus trainingske inlassen voor onze radio (Sandra genaamd) om het niveau nog wat hoger te tillen in de aanloop van onze voorbereidingen op DwarsDoorBelgie (remember, 400km offroad op 3 dagen).
Ik ontdekte een leuke tool op de website van Bloso, nl een routeplanner waar je verschillende MTB routes aan elkaar kan knopen. Gezien de Vlaamse Ardennen vanuit Beveren-Leie niet zo ver is tekende ik een ritje van een 100-tal km over de vele MTB routes in Oudenaarde, Ronse, Maarkedal, Zwalm, Schorisse etc.... .We moesten wel vertrekken vanuit Berchem, maar das maar 20min max met de auto. Van daaruit zit je dan onmiddellijk in de heuvels en de mooie paadjes.
Een zachte aanloop langs de Schelde en het Golf&Country domein te Petegem zorgde voor de opwarming. Maar daarna volgden de offroadstroken en hoogtemeters zich in sneltempo op. Zowat halverwege dachten we dat we op de herdermarathon zaten, allemaal bekende klimmetjes, afdalingen en singletracks.
Maar dan na een 80-tal km.... de "radio" kent iedereen, die viel zowaar met een platte batterij. Het werd stil .... heel stil zelfs :) Zodanig stil dat ik na een voorstel om de route met 5km in te korten enkel nog een weinigzeggend knikje kreeg :lol: :lol: . Enfin, het was een heel mooie tocht , droog maar toch wel zwaar. We zijn aangekomen met 95km en een 1500tal hoogtemeters.
Na een doucheke kwam er zowaar weeral klank uit de radio ! We zijn weer een stap verder in de conditieopbouw naar onze 3daagse in mei.
Moe maar voldaan zijn we dan maar naar een verjaardagsfeestje gegaan om alweer 4 uur recht te staan op onze arme beentjes.
Groetjes van Wouter en Sandra

Za 19 maart wegritje
ritje met heel veel wind en enkele hoogtemeters
samen met wim en stijn dit gereden
Gianni

Zo 13 maart duinenritje 
Net geen 50km duinen fun leuk ritje met den bushrider.
Thanks.
Stefaan

Zo 13 maart Cyclo Rekkem
Vandaag de cyclo van rekkem gedaan. Vertrokken om 8h en aan de start vertrokken zoals verwacht om 9h10. Even voor mij reed een groep^je cyclo's van de Boskentrijders, dat zag er ideaal uit. Het ging aan een gezapig tempoke en ik besloot een plaspauze te nemen. Terug in de achtervolging. Toen ik op een m of 10 kwam ging het tempo met een ruk de hoogte in en het peleton scheurde. Een 4tal was weg en na een wilde achtervolging kon ik nog net mn wagonnetje aanpikke. Oef, ze hadden hun moment goed gekozen. Na een paar km was daar de bevoorrading en de volledige groep was weer bijeen. Samen weer aan gestart en regelmatig werd er weer aan de boom geschud. Met een 5tal waren we weg voor de laatste 40km. De wind zat nu op kop en het viel niet meer stil. In de laatste beklimming op een 2km van de aankomst moest ik een gaatje laten van een 5m en ik dacht dat ik het weer kon toerijden op het vlakke maar ik zag ze weer platleggen en met de wind op kop kreeg ik het niet meer voor mekaar.Met pijnlijk beentjes aan de apres gekomen waar Gregory en ?????? ( dat was ook al weer heel lang geleden dat ik ze gezien had) eentje aan het drinken waren. Mij erbij gezet en me wat moed ingedronken om laatste 25km alleen tegen de wind te beuken. Een leuke voormiddag met wat spijt dat ik er niet bij kon blijven (had beter geen kop gedaan :P :oops: )

Za 12 maart wegritje 
Bedoeling was 5H te rijden met de MTB ;) , zo gezegd zo gedaan.
Van thuis uit naar Greg (waar ik bijna een hartverzakking kreeg alsem uit de garage kwam ;) ) en van daar uit naar de start , kort na inschrijven kwam Francky en Jurgen ook toe.
Algauw vertrokken voor de 65Km en genoten van de compagnie en het zeer mooie weer.
Na de rit nog vlug eentje gedronken met ons 4 en dan de terugweg aangevangen met Greg , kort efkens gestopt om te checken of Eric wel aan
het werk was maar nee hoor lag verzekers nog in zijn bedde en tvrouwke maar werken :lol: ;)
Mooi op tijd thuis gekomen met 130Km.
Volgende week geen rit voor mij , zit in de ardennen me t'vrouwke voe wa quality time :shock: :D
Grts
Kuba

Vanmorgen plezant ritje gereden met Kurt, Franky en Jurgen.
Morgen starten Franky en ik rond 8u30 in Rekkem voor de wegrit van 75km
Franky

Met de mtb van thuis vertrokken richting sint-kruis de Vlaamse pijl 8-) . Gekozen voor de 105. Heen me kunnen nestelen in een klein groepke. Meermaals wat kopwerk als t ' dreigde stil te vallen, na de bv alleen want die mannen bleven plakken in de zaal. Gelukkig niet teveel wind op kop. Na de 2de bv opnieuw bij een groepje aangesloten om met hen samen naar de arrivé te rijden. Alles goed voor in totaal toch een 135km. Genoten van begin tot einde ... zalig fietsweer , en blij gekozen te hebben voor een wegrit, eindelijk wat km's gemaald
Willem
 

Zo 6 maart wegrit rollegem kapelle
Vanmorgen even getwijfeld om te starten, maar toch vertrokken voor de wegrit van Rollegem-Kapelle te rijden.
Vanaf thuis gestart en op de Ruiter de pijltje beginnen volgen voor de 65km.
Onderweg een tweetal buitjes te verwerken gekregen maar wel veel wind.
Thuisgekomen met 73km op de teller mooie training na gisteren ritje van 125km op de weg.
Veel kans dat ik volgende week opnieuw voor de weg kies met de regen die ze nog voorspellen deze week.
Gregory
zo 28 feb TT Koksijde
Koksijde ,
Deze morgen om klokslag 08.00H gestart met Gregory en Willem.
Bedoeling was 50 + 35 dus zo geschiedde.
- Goe gezelschap dus wa grappen en grollen ;)
- Strand wind in de rugge.
- Mooi weer / zalig parcours en het zand lag subliem , militair domein weer TOP!
- En kraaknet aangekomen want parcours lag kurkdroog.
Geslaagde voormiddag.
Grts
Kuba

Mijn eerste rit afgewerkt van het jaar.
Na even in winterslaap te zijn gevallen afgesproken met een maat in Koksijde ivf er terug in te komen.
Gekozen voor de 35km en dat was de beste keuze.
Uiteraard mooi parkoer, de gekende stukken aldaar incluis het militaire domein.
Kurt, Willem, Greg tegen gekomen die net ;) wat meer kilometers gingen rijden.
Vanaf nu proberen met regelmaat te fietsen en asap mee met de grysperre's.
En van zodra wat beter weer eens met de fiets naar het werk rijden om de beentje terug in orde te krijgen.
Groeten David


Zat 27 feb Ritje duinen
Stralend weertje. Goed gezelschap en een paar uurtjes door de duinen sjezen. De max
Marc

Zo 21 feb TT Lichtaard
Vandaag de toertocht in Lichtaart gereden. Ik had deze nog nooit gereden, maar volgens het forum zou dit een toppertje zijn. Vorig jaar wel de zomertocht gereden van deze organisatie en deze was zeker in orde.
Daar gestart rond 8u voor de 48km, 80% van de tocht lag er droog bij, de rest bevatte wat plassen maar deze konden op de meeste plaatsen ontweken worden. Slecht hier en daar een stukje modder maar dat was dan ook maximum 20m lang.
Hoogtepunt van de rit was een lus van 4km met vermelding "trainingsparcours Nijs, Albert & Van Aart". Serieus afgezien op de stuk, op één beklimming na alles kunnen rijden.
Bij aankomst nog eens de kleine tocht erbij gereden omdat het zo plezant was in de vele single-tracks.
Rond 12u30 terug aangekomen bij de start met 78km op de teller.
Was inderdaad een toppertje, op naar volgende week Koksijde of Mol?
Roeselarenaere

Zo 21 feb ritje op de baan
nog snel eens de buienradar bekeken voor ik vertrok. Men drank mee check! mn mezebollen mee check. Op weg ! amai veel wind he Gianni! Hij was komen aansluiten en was ook met zn mtb. Oeff, wezijn dus al met 2. We waren wat te vroeg aan de kerk van Gits maar niet lang daarna kwamen ook de andere, Andy, Wim (ook met de mtb) en Stijn aansluiten. De toer ging naar het heuvelland, dat was dus direct de wind op de wroette. Na een tijdje een treintje gevormd met elk op zn beurt de kop (de een wa meer dan de ander) Vooral Andy nam meer dan de ander (bedankt he ;) )Na het beklimmen van een paar bultjes in het heuvelland keerde we gitswaars. Dat ging stukken beter! Nog een platten voor Gianni maar dat was snel gefikst. Gianni nam wat vroeger afscheid en en Andy deed het zonder apres zo met 3 eentje gaan drinken. Samenvatting Deju veel wind 8-) Bedankt he gasten. Twas leuk om nog eens met de jonge gasten op baan te zijn.
Fotokes volgen
tram4

Lastig tochtje gereden, mede door de wind, anderszijds door nog niet de kracht in de benen te hebben om goed te kunnen klimmen.
Chapeau voor de mtb'ers aanwezig, chapeau voor Andy onze kopman.

Clue van de tocht: Ik moet nog veeeel trainen, geen alcohol meer de avond ervoor, en pizza als avondeten geeft niet veel energie om 's anderendaags zo'n tocht te rijden met een bende zotten :mrgreen:
Merci gasten, 'k heb me wreed gejeund.
Klerkie


Zat 20 feb TT Zwalm
Zwalm, kort samengevat, 50km modderrijden in een heuvelachtig parcours en blij met hier en daar een stukske asfalt om te bekomen van al dat mooze geweld.
Gelukkig niet van de soort die blijft plakken maar toch meer dan genoeg om de bilspleet te vullen. Toch 4 keer afgestapt omdat: geen goesting had om te baggeren, het rapper te voet ging, geen braak wilde, niet het juiste modder schoeisel had opliggen. Voor de rest mooie omgeving om te fietsen, het heeft niet geregend (toch niet tijdens de rit :D),
twee BV's voorzien van veel te veel lekkers, de laatste op een goe 15km van de finish, naar mijn gevoel overbodig omdat er naar het einde toe meer baan in zat.
Terug m'n portie slijk gehad, k' vrees dat het weer voor een paar weken gedaan zal zijn niettegenstaande ik me bij momenten goed geamuseerd heb. Dendezen die voor mij in de gracht belande, zal van een ander gedacht geweest zijn vrees ik 
Willem

Zat 20 feb wegritje naar Franky
Om 08.00H van thuis uit vertrokken met Gregory voor een wegtraining met tussenstop bij Francky want we moesten nog op ziekenbezoek :lol: :lol:
Blij te zien dat het goed gaat , zijne plaaster efkens bekeken.....die op den tafel lag :lol: :lol: :lol:
De wind was aanwezig maar viel albijal mee , de ganse rit zeer op t'gemakske gedaan en wat bijgepraat o.a. om eventueel de 3-daagse van Trans Limburg te rijden...we zien wel.
Intussen speelde Greg voor pratende GPS , al raakte ik soms in de war door de instructies.....Scheef rechtdoor :shock: .....rechts rechtdoor :o :lol: :lol:
Aangename voormiddag en zeer op tijd thuis wat ook eens mooi meegenomen is.
Grts
Kuba


Zo 14 feb TT Nieuwpoort
Nieuwpoort,
Gisteren feestje , dus deze morgen ZONDER enige kans van bevriezen richting Nieuwpoort terwijl in m'n binnenwerk precies een oorlog woedde en m'n adem iets weg had van salpeterzuur :mrgreen:
Daar gestart met gregory om 08.00H , ze beloofden het parcours volledig veranderd te hebben en inderdaad...er werd in de omgekeerde richting gereden :lol:
Deze beslissing zal wrrsch niet door iederen op applaus onthaald worden want betekent dat je eerst door het moddergevoelige stuk moet om daarna in het zand te belanden , maar ons kan dit uiteraard weinig schelen.
Parcours lag best goed , hier en daar zeeplaagje maar zeker de naam modder niet waard , het zand lag subliem door de regen.
In het begin van de zand stroken klein beetje gehinderd door mensen die ietwat aan het sukkelen waren , was dan ook duidelijk dat hun banden VEEL te hard stonden maar rustig gebleven ,we hadden immers geen haast en hebben vooral genoten van de omgeving , het zand in uw r... :o , en het stralende zonnetje :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nieuwpoort , altijd een zeer te smaken rit met een redelijk aantal van de betere duinstroken.
Op naar volgende week maar wrrsch niet met de mudbike want die is na 5000 probleemloze kilometers toe aan wat TLC ;)
Grts
Kuba


Zon 6 feb TT Westouter
Om 8H gestart samen met Gregory.
Lag veel beter dan verwacht , lag niet proper uiteraard maar niets om de neus voor op te halen , met een beetje regen er op zou dit morgen wel eens anders kunnen zijn.
Wel zeer weinig volk , op de grote lus zelfs niemand :!: tegen gekomen en aan de bandensporen te zien slechts +/-4 man voor ons (incl. verkenner?)
Mooi op tijd terug dus nog even tijd voor een korte apres alwaar ook ex bakkerke en leverancierke aan kwamen gehuppeld , allez da huppelen was bij leverancierke wa minder ;)
Normaal volgende week nieuwpoort , we zien wel.
Grts
Kuba

in Ardooie gestart met de klok van 8h45 om rustig richting Hooglede te trekken naar de lepelstraat 3a. Na 5km langs de rijksweg kon ik het niet laten om nog eens snel een koprolleke te doen door een gladde plaats op de macadam :o Gelukkig niet veel ergs enkel schaafwonden en kleerscheuren :roll: Een tegenligger die dit zag gebeuren stapte nog uit om eventueel te helpen maar ik was al terug vertrokken :oops: Bleek Frederik Debruyne geweest te zijn de broer van Dieter :P Snel kettingetje er op en weer weg. Bij aankomst lepelstraat nog een korte verzorging en enkele kunstjes die ik kon bewonderen van bakkerke met z'n trail :lol: Na het spektakel zijn we vertrokken richting Westouter. Via de oude spoorweg was het meteen duidelijk dat we de wind op kop zouden hebben in het doorgaan tot in Westouter :shock: Vlak voor aankomst bij inschrijving nog eens de Sulferberg verkend blijkbaar een van Bakkerkes favorieten :P Kurt en Greg zaten nog na te genieten van hun ritje op de aprés. Wij hadden vernomen een koffietje te drinken maar de verleiding van die grote flessen St-Barnardus aan de bar was ons te groot om er toch eentje te delen :oops: Na een korte babbel en een leeg flesje terug richting Gits vertrokken met de wind in de rug weliswaar die toch aangenamer was ;) snel nog een hapje gekocht in een plaatselijke bakkerij om onze terugkeer met voldoende krachten te hervatten. Reeds aangekomen in Gits kregen we het bekende probleempje met de remmen in de nabijheid van de OB bij Wout & Cindy :lol: daar nog 2 nieuwe biertjes verorberd en een Duveltje op het gemak om zo voldaan huiswaarts te keren :D
Aja, merci voor het gezelschap en de babbeltjes bakkertje :mrgreen:
Wim

zat 5 feb ritje naar Sluis
Gisterenavond nog afgesproken om met de Bush om Sluis te gaan bezoeken :D .
Om 8u15 afgesproken in Aartrijke om dan via Snellegem, Jabbeke, langs de vaart naar Brugge te rijden en dan langs de Damse vaart richting Sluis. Heen wind mee, maw tijd genoeg om wat bij te praten. Terug was het vooral het achterwerk en zijkant van mijne brommer bewonderen, veel minder klap dus. Af en toe verwittiging van mijne Garmin, het teken voor m'n derny om wat in te houden (lees: niet meer te versnellen). Wat me enigszins gelukkig stemde was dat onze hartslag ongeveer gelijk liep. Met die kleine nuance dat den Bush vol in de wind reed en ik me beperkte tot rijden in z'n slipstream :lol:
Met het zien van Aartrijke "berg" :shock: :shock: zakte mijn moraal zienderogen en zodus toch z'n wiel moeten lossen, hoewel ik hem verdenk van moedwillig eens te testen hoe goed ik nog meekon :lol: :lol: :lol:
Soit, fel genoten van deze ochtendrit, merci copain.
Willem
zo 31 jan TT Lichtervelde
K'geraak moeilijk in gang dit jaar , dus deze morgen even terug naar de roots en om 09.00H gestart met Gregory in Lichtervelde en alles op t'gemak gedaan.
Had wel de indruk dat er stukken uitgehaald zijn maar niettegenstaande dit..
- T'heeft "gemiezerd" mor t'kon mij nie schelen :|
- Achterwiel draaide overuren , fiets stond niet altijd in de rijrichting en de kunde van het "driften" verder verfijnd :shock:
- Velgranden / casette & ketting blinken weer als nieuw :o
- Weinig volk op de grote lus , na stuk onverhard menig maal elkaar aangekeken :geek: :geek: maar steeds met ne smile op ons froete :D
Ahja en de ligging van het parcours...moek der nog een tekeninge bij maken of kunt ge het zelf raden :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Was al lang geleden mor nondedju da was nu eens een opkikkerke van 54Km voor de moral si en deed ferm deugd , Greg verliet mij na afspuiten fiets met de geveugelde woorden...ols ge nog ne kir zulk een idee hebt ...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 
Kurt

Was plezant vanmorgen, over te doen, gereden met zomerbandjes op 3bar en maar een keer voet aan de grond moeten zetten.
Was een goede training, thuisgekomen met 85km op de teller.
Op naar volgende week, zouden we opnieuw het veld durven induiken?
Gregory

Za 30 jan ritje ingooigem
Vanmorgen de 70 km gereden in Ingooigem,
Gregory
zo 24 jan duinenritje
leuk ritje gehad deze morgen met andy en rado, vele keren draaien en keren en me dikwijls vast rijden in los zand :evil: maar me toch gejeund
Gianni

zo 24 jan ritje op de weg rond gits
Na gisteren wat spielerei aan de kust, vandaag met Bakker de bergen rond Gits verkend.
Rustig keuvelend genietend van de streek, met de radio heel de tijd op en onder het motto: vandaag wordt er niet gevallen :mrgreen:
Geen regen onderweg en op tijd thuis, de ideale zondagmorgen.
turfke

za 23 jan duinenritje
Vandaag met willem en Marc de duinen in. Goe idee. Geweest. Veel leuke tracks.
Wa zoeken en mis rijden.
We misten ne kenner ala francky of kurt. Of gregory.
Toch genoten.
De natte bankirai nemen we er maar bij
Bakkerke

Za 23 jan ritje op de weg
Deze morgen verplichtingen dus deze namiddag rond 13.30H vertrokken voor "wegrit" met Gregory.
Om eens wat andere wegen te rijden dan de gekende had Gregory 1 ingeladen van 80Km met de SURPRISE functie van Mio , en we hebben geregeld ne Surprise gehad :lol: :lol: :lol:
Mooi toerke en de wind was aanwezig , al is deze niet te rijden met koersfiets dus alle geluk dat we onze echte fiets meehadden :
- Enkele stroken onverhard waartussen toch een redelijk lange. :shock:
- Meneer polies is beter nie in de buurt want we zijn spookrijder geweest :o
- En stuurt u door prive (al zijn het stukken die bezwaarlijk prive kunnen genoemd worden en dit wrrsch nog niet lang zijn)
En echt op t'gemak was het nie :roll: , Gregwaar had gdvr blijkbaar just vanoene ip t'pepervat zitten sjieken ;) , heb er m'n handen vol aan gehad :!:
GrtsKuba
Zo 17 jan ritje op de baan
Ritje gereden regio Ardooie, Pittem, Gits met Bakkerke, Turfke, Fujibiker en steand. Een toerke met vallen en opstaan op het glad wegdek :lol: maar we hebben ons toch gejeund :D De speedys hebben een bepaald stukje doorgetrokken en de zwakke moesten der af! :oops: ;) Merci om wat rekening te houden met mijn beperkte afstand van huis + het gezelschap ;) op naar de volgende :!: 
Wim
Zo 10 jan ritje op de weg
Vandaag dus toch een toerke kunnen doen samen met Eric met de stralende zon op ons dak 8-) maar de wind was ook van de partij hoor :o :D
Leuk ritje dat Eric uitgestippeld had, halverwege snel eens het parkoer verlaten richting onze bevoorrading Habitus in Poeke om dan terug de rit op te pikken. Leuke voormiddag gehad en merci voor het gezelschap he ;)
Wim

Idd de gasten die niet gereden hebben hadden de buienradar niet gezien! Deze voor vertrek bekeken en gezien dat de kust te vermijden was maar de richting poeke ok. Dus een ritje die ik een eindje geleden opgeslagen had was ok. Een stop just int midden voor een drankje en weer op weg. Mennen moat wat moeten inhouden toen hij wilde meerijden met een wielertourist omdat het duurtraining was ;) Dat lukte goed maar hij was wel te laat voor het kippetje :lol: :lol: :lol: . De afwezigen hadden uiteraard ongelijk ze moesten maar de buienradar controleren ;) ;) Fijn ritje Wim bedankt!
Eric

zat 9 jan ritje Kemmel
vandaag met fiets vertrokken richting kemmel, het ging niet regenen olé, niets was minder waar. éénmaal aangekomen waren Greq , Kuba, Wouter, Sandra en Turfke al aanwezig . Nog eventjes gewacht op bakkertje en wanneer we gingen starten kwam Marc nog toe maar die ging na de beste nieuwjaarswensen onmiddellijk huiswaarts door de regen die er toch wel was. Samen de 60km gereden, leuk nee door de regen. maar toch blij met de km's :D .
Gianni

Me 8 man gestart waarvan enkele veel te lang geleden dak ze gezien had.(stef/willem/Gianni/greg/wouter/rodania(sandra)/stefaan T./ikke)
Heel wat kunnen bijpraten en terug volledig op de hoogte , betreft sommige info die ik ontvangen heb beroep ik mij op het recht tot zwijgen :lol: :lol:
De rit , t'is een wegrit maar da was nie te zien aan ons plunje en velo , ik heb hem zelfs gekuist je kan gaan denken ... ;)
De 1e bevoorrading links laten liggen want die kwam nogal vroeg , de laatste idem want die kwam nogal laat.
De kilootjes extra laten zich duidelijk voelen in den bergop maar tegen april is da opgelost , k'ga immers m'n oren laten afzetten en da scheelt zeker al 5Kg :lol: :lol:
Nog nen apres en tevreden naar huis.
Grts
Kuba

We hebben ons ferm geamuseerd, onlangs het rotweer. Blij dat we eens weer in groep konden rijden en dat het tempo Sandra ook lag.
Af en toe kon ik het niet laten Willem eens ferm het stoom uit zijn oren laten komen :
1. Le Mont Noir op pure kracht
2. de Baneberg op tactiek
3. via een extra ommetje, de Kemmelberg van helemaal beneden op wilskracht
Waarschijnlijk is dit de laatste keer dit jaar dat ik Willem eraf gereden heb...
En heel verstandig van Kuba om zich te beroepen op zijn recht tot zwijgen :roll: :roll:
Wouter & Sandra (alias de Radio)
zo 3 jan Tt Snellegem

Ja Erik, het was overal "berijdbaar" al was het bij momenten toch glijden, bijsturen, stoempen en plaskes vermijden. Hebben we ons gejeund? Jazeker, altijd al in Snellegem. Gaan we volgende week terug in 't veld: NEEN. Morgen nog verlofdag en dan gaan de slicks er op, gedaan met in het veld te rijden voor de komende we(e)k(en) en zeker met de neerslag die ze voor deze week voorspellen. Ook ervaren dat het niet mogelijk is om met deze ondergrond op "harstslag" te rijden. M'n nief spel meermaals van z'n oren horen maken.
Bij thuiskomst, bij afwezigheid van de vrouw des huizes, het tuinhuis links laten liggen en in m'n mooze tenue binnengeglipt.
Volgende week stond Kemmel op het programma, helaas, zoals hierboven vermeld, zal het macadam worden ... als het niet regent. Zondag normaal naar Lille om de Sven Belgisch kampioen zien te worden
Willem

Thuis om 08u00 vertrokken en drie kwartier later gestart. Onderweg nog 'n een Grysperre tegengekomen die een beginnend MTB'er de knepen van het vak aanleerde. Hij had het wat moeilijk met glibberige strookskes. Op het moment dat ik hem tegenkwam waren we net de eerste weidestrook ingedoken (ik hoop dat deze jongeman er genen nachtmerrie aan over zal houden). Was best een pittig ritje. Afspuitstand gelaten voor wat het was alsook den "Après". D'er zat aardig wat volk te 'dampen' en aangezien het windop was op de terugweg, dan maar onmiddellijk terug aangezet. Fietsken was een serieus stuksken smeriger dan vorige woensdag. Al bij al een geslaagd begin voor 2016. Volgende week misschien Kemmel.
Koen
Terug naar de inhoud