2017 - mtb Team De Grysperre

Ga naar de inhoud

2017

Aktiviteiten
26/12 Wingene
Deze morgen na wat puzzelwerk 2 velos in de otto gepropt en op naar Wingene.
Iets voor 9 gestart met Greg en de dochter , we dachten den willem zal nog keppe aan het doen zijn maar nee hoor kort na de start kreeg greg het verlossend telefoontje
dat willem onderweg was..op 1e bevoorading samen gekomen en stuk samen gereden tot Willem besloot een "technisch stuk" met bijhorende wachtrij niet aan te snijden waar onze wegen dus splitsten. (ge zult het leren , kopwerk moei doen me wind achter :lol: :lol: )
Parcours lag niet droog maar alles zeer goed te doen , dochter goe gereden en amuseert haar zot .. alst maar slijk is :roll: maar ze heeft dees keer zelf hare fiets gekuist ;)
Laatste 5Km ontwaarde ik wel plots een knipperend lichtje op hare velo , bij nadere inspectie stond er bij te lezen....low battery :lol: :lol: :lol:
Aangename voormiddag , meer moet da nie zijn en al zeker om dan in de namiddag te zien hoe VDP den VA terug met z'n voetjes op de grond gezet heeft :mrgreen: :mrgreen:
Grts
Kuba

za 24 dec ritje op de baan
 Met 5 deze morgen op de afspraak op het ondertussen gebruikelijke startadres in Gits. Ons eerst nog tegoed gedaan aan een heerlijke rasse kaffie gezet door de voorzitter z'n splinternief kaffiemachine :D
Wat een rustig ritje op de baan moest worden, is mede dankzij de wind uitgedraaid op een bij momenten pittig trainingsritje.
Na 50km en net geen 2u fietsen, nog ene gedronken in den Engel.
Merci stamperkes van deze morgen (Stef, Erik, Greg & Kuba), het was weer hartverwarmend ;)

en Kurt, 3 taartjes en nie meer hé want hebt enkel kop gedaan met wind mee :lol:
turfke

Zo 17 dec ritje op de baan
Een leuk ritje met gregory en Stef en Willem op de baan op het gemak en toch een keer heel diep geweest ....al was dat letterlijk te nemen. In de bocht wat te snel op de trappers gedrukt en onderuit gegaan zonder erg. Ee ritje op lage HR en dat was de volgens de ondergrond een goede beslissing.
Bedankt gastjes
Eric
tram4


Zo 19-11-17 MTB Ritje met willem en Stef en Eric
Leuke rit met een minder leuk stukje zie filmke

Erik toch, schitterende muziekkeuze :lol:
Filmke al paar keer bekeken en krijg er nog steeds een heel onaangenaam gevoel bij :(
Weet nu wel waarom ik m'n evenwicht verloor, achterwiel slaat duidelijk weg door een afgezaagde boomstam of boomwortel ...
Soit, kan al beter de trap op en af, en knie is al redelijk ontzwollen. Nu nog efkens afwachten of er (blijvende) blessures zijn :twisted:
turfkeVRIJ 17/11 Torhout TOF 18e Nachtmountainbike
Iets voor 20u aanwezig in de Mast. Erik kort nadien ook gearriveerd zij het met enige vertraging, dacht dat inschrijving nog op de vorige locatie aan het voetbalterrein was :roll:
En Bakkero ... tevergeefs gewacht en gebeld maar niets gehoord of gezien. Wij natuurlijk lichtjes bezorgd dat er iets gebeurd was, gelukkig deze morgen berichtje, niets om ons bezorgd over te maken 8-)
Afgesproken da hem de volgende keer kop mag trekken, conditie of geen conditie :D
De nachtrit: genoten van de volle 46km. In begin heel wat speelboskes/stukskes, in de 2de helft wat meer de lange gekende stroken. In 't spookbos begon het echt te spoken, met de mist die plots kwam opzetten en de gevoelstemperatuur direkt met enkele graden deed zakken. Geen ploetertoestanden, misschien hier en daar wat vettig maar nergens er over.
Kort voor aankomst nog een korte pitstop waar een wel heel enthousiaste medewerker ons een glaasje jenever aanbood. 'k Peins dat hem geen koud gehad heeft, misschien deze morgen wel een zere kop :lol:
Bij onze aankomst in de Mast kwam ook de brandweer aangerukt, reden ons nog steeds onduidelijk, misschien een of andere rookmelder die afgegaan was door het plaatselijk bbq kraam met lekkere worsten. Soit veel stress hadden ze blijkbaar niet want er kon hier en daar nog een babbel vanaf.
Onszelf nog 2 choufkes cadeau gedaan, wat moed ingedronken voor de (koude) terugrit naar huis en om 00u15 met een goed gevoel thuis aangekomen.
Merci Erik voor de compagnie en volgende keer doen we het echt op 't gemak hé :roll:
Morgen waarschijnlijk terug richting Torhout want er staat precies niet veel op de kalender.
Willem

Zo 11 nov ritje op de baan
een solo gereden naar diksmuide en dan in rechte lijn moeten terug keren naar huis om een klein probleempje op te lossen. De slotenmaker moest erbij geroepen worden ai ai :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: desalnietemin toch bijna 50km gereden :D

Zo -11 Ritje rond Gits op de baan
ik vond wel ne gezellige voormiddag en de conditie heeft er wel bij gevaren denk ik zo niet voor de moraal wast ideaal.
;) ;) ;) ;) ;) bedankt Willem en Eric en graag tot de volgende :D :D :D
Stefaan

We gaan hier niet veel woorden aan vuil maken, 't was vooral gezellig deze morgen en heel blij den Bakker nog eens op z'n vlo gezien te hebben. En bij deze is hem terug vertrokken voor een hele serie 8-)
Af en toe een buitje op onze hoofden en daardoor een extra stop ingepland in de kantine van KFC Eendracht Hooglede. Genoten van een koffie en 4 doelpunten (of waren er het 3) daar.
Om dan bij aankomst in Gits nog een korte après in den OB te houden.
Kortom een zalige zondag morgen gehad :D :D :D
Willem


Woe 1 nov TT Ieper
Om 08.30H gestart met Gregory en Eric , ge weet als ge me die 2 pilsjars op weg bent da ge een goei traininge moogt verwachten.
Parcours ging na een aanloopstrook over de gekende bulten , tot mijn verbazing ligt het nog altijd zo goed als volledig droog.
Aan de 1e bevoorrading nog een bekende , den Gianni die ons een eind vergezelde om na de 2e bevoorrading recht naar huis te rijden.
Was m'n langste rit van dit jaar :? mij koest gehouden want wou niet groggy aankomen , alleen da klimmen he aiaiaiaiaaaaaaaai werk aan de winkel :oops:
Aangekomen met 92Km en een 1220Hm en mij door het weer en uitstekende gezelschap uitstekend geamuseerd..al was het soms is alle stilte ;)
Bedankt gasten en op naar de volgende.
Grts
Kuba

Was idd leuk, nog een bekende die de revue passeerde Jonas!!!den dezen was in rap gezelschap van Rondelez en co. Ook Steven Dumoulin ons laten passeren.
Was voor mij ook al een eindje geleden dat ik de 90km grens overschreed
Sterk gereden van de Greg
Kurt, dat komt wel goed,verstandig gereden!!
@Johan
kasseibrand doet da zeer :oops: :oops: :oops: :o :o
filmke
Eric

Woe 1nov TT Deinze
voor de verandering vandaag es gestart te deinze,"versele-laga classic" :wink: (i.p.v.al jaren ruislede),druk aan de start en in t begin nog beetje verwarring met de cyclo.t parcours was t geen ik ervan verwachte,alrond gavere en zo wat hoogtemeters,nie extreem maar ze kropen toch in de benen,in die streek ook nog gevallen met wat kasseibrand als gevolg :oops: :(
de peiltjes konden soms iets beter hangen,alhoewel er bijna bij iedere afslag een nadar stond met reclame,tja t zal van vermoeidheid geweest zijn zekerst dak e keer verkeerd gereden heb ](*,) ](*,) ](*,)
verder top weertje en goede bevoorr.
heb wel enkele km extra moeten doen om weer thuis te geraken met de auto met die wegenwerken,ik kwam eerst uit aan vosselare-put maar met mijn auto mocht ik niet op de overzet :evil: woehaa
Johan

Zo 29 nov ritje op de baan
idem met Eric iets minder dan 40km gereden. Om 11u terug thuis waar het bezoek ons al opwachte. Er nog ene op gedronken. Men wederoptreden dit weekend afgesloten op 100en nogwatKM'ers.
Op naar de volgende rit.  Bedankt Erioc om me te vergezellen dit weekend. Best dat je extra truike aan had ook peizek hihihi

Deze morgen voor de eerste keer meegereden met het bendetje van de Molen. Merci Marc voor de begeleiding ;)
Inderdaad ritje op 't gemak en met heel goed gevoel terug in Zedelgem aangekomen.
's Namiddags met de dochter nog ritje richting Ruddervoorde om daar 'd echte te bezien.
Willem

Vr 27 okt nachttocht pittem
samen met Stef de nachttocht van pittem gereden. Het was voor stef al een hele tijd geleden dat hij op de bike zat dus een nachtritje was ideaal. Windstil en mooi droog prima condities voor zn tocht. Het was fijn cruisen, ze hebben hier en daar goed hun best gedaan om technische stukjes te maken. We hebben wel het technische stukje aan de spoorweg bijgedaan want dat was niet voorzien. De toer van 40 was meer dan voldoende voor onze bakker met heen en terug zaten we aan 70. Hij heeft dus goed zn best gedaan. Der zal wel een boer vloeken als hij zn land op stapt want tussen de spruitjes moest Stef een drolleke draaien :P
parcours https://www.strava.com/activities/1250784398
hopelijk niet te stijf zondag stef ;)
 Zo 22 Okt TT Handzame
Na de lofbetuigingen van greg aan deze tt een kijkje genomen naar het forum wat er over deze tt te lezen stond. Hmm deze was niet te versmaden, de tt van de grysperres 2.0 . Thuis met de vlo vert rokken naar handzame waar de Greg mij al stond op te wachten. Stef zou nog wat schilderen, wijle weg dus. Na een paar km stond ik ineens plat en vertelde Greg dat hij niet moest wachten. Een nieuw binnenbandje er in en weer weg maar na een paar honderd m weer plat. Hmm had toch overal goed getast???Gelukkig kwam er een vriendelijke gast langs die me een binnenband leende ik had er nl maar 1 mee. Wist het al direct dat ik Greg met zn huidig vormpeil niet meer ging inhalen maar mn buur die een 5tal min geleden passeerde zou wel lukken. Na een 10tal min. juist na het parcourke in de varkensstal kwam ik er bij. Wat er nadien volgde grensde aan het ongeloofelijke. Waar die mannen al die bosjes en technische zones uithaalden ....Ik verdenk ze ervan van in de laatste 5 jaar bosjes aangeplant te hebben.
Subliem gewoon gasten. Alles was perfect te berijden. Slechts 1x een voetje aan de grond moeten zetten (het derde stijle bergje in de kleiputten) Aan de 2e bev hielden mn buur en co het voor gezien (baanmannen he ) en dan de rest alleen verder. Nog veel leuks en een aantal volledig onbekende stroken later met een big smile aan de apres aangekomen. Een klappeke en sjapooke met de parcoursbouwer gedaan eentje gedronken en wat gekwebbeld met spiermassa en weer naar huis.
Nog een keer een onwaarschijnlijk bedankt aan de organiserende cub :!: :!: :!: enne sorry aan Gregory .... :oops:
Eric

21/10 TT Ronse
Deze morgen in de regen vertrokken naar Ronse maar tijdens de rit volledig droog gebleven.
Om 08.00H ter plaatse gestart met Gregory , sinds lang weer eens met ons 2'tjes en het plan was mijn wagonnetje aan Greg
zijne locomotief te hangen en zo geschiedde al zat er geregeld precies ne rekker tussen :D
Parcours lag niet droog maar zeker niet echt vuil ook , alles te rijden met een versleten semi slick achteraan al draaide die soms overuren.
1e km'ters nogal veel baan maar was verbinding naar het lekkers , je kan het parcours vergelijken met een mini herderke en mij uitstekend vermaakt
gezien de Greg / de wind en ligging van het parcours zorgde voor een goei traininge.
Albijal mij rustig gehouden want deftige rit was al eindje geleden en wist niet wat het geven zou maar goed meegevallen en aangekomen met 66Km-1.250Hm
Bij de start en enkele malen onderweg Dieter D. gesproken was precies haasje over.
Sterk van Greg en pijs dat we deze winter en volgende zomer ons ferm gaan amuseren , november komt er aan en gedaan met rustjaartje , de rollen gaan van onder het stof
want kga mij nu precies nie gaan specialiseren in da rekkerwerk wi :lol: :lol: 8-)
Grts
Kuba
21 okt ritje oostkamp
Deze morgen ritje met Willem gereden in Oostkamp. Tim en Arne ook van de partij. Door de compagnie en tempoke toch leuke rit . Morgen de baan op. ze spreken van meer wind. Lekker.
Marc
Zon 15 okt TTPhalempin (FR)
Om 08.00H ter plaatse gestart met Gregory (die als em nie oplet nog ne keer uit zijn kleren zal schuiven bij remmanouvre ;) ) en de dochter voor de 53 .
Het parcours lag terug kurkdroog , de zon en 5 terrils waren aanwezig dus meer moet dat nie zijn.
Ook de dochter heel de rit met ne big smile op haar froete op hare nieuwe juttekoko , ze zit er duidelijk beter op en vond het dan ook nodig de laatste 10Km de kop te nemen
en het ging vlotjes .. top!
om 12.30H thuis gekomen rap bitje eten en nen douche en dan terug hup de fiets op voor een ritje met tvrouwke van +/-42KM , onderweg even gestopt voor cremeke en duvelke dus
een ideale dag met een groot zomergevoel.
Grts
KB

zondag 15 okt TT Waardamme
Wilfried en Sonja zullen gezien hebben dat het daar dik in orde was in Waardamme.
Enkel op 't einde wat verwarring rond de bepijling, plots nog een keer vertrokken voor dezelfde toer :roll:
Terug heel aangenaam fietsen, kan ook niet anders met dit weer en temperatuur. Alles terug op 't gemakske, maar me hier en daar toch weer eens laten gaan :oops: verhaal van de rode lappen en de stier zekerst :roll:
Ook een nog heel korte babbel met een raceperre, die ik totaal nie kende en een paar iets meer bekende kopjes met Amici truitjes.

zondag 15 okt TT beselare
Deze voormiddag nog eens extra vroeg aangezet om met een paar raceperres naar Beselare te gaan. Om 7.30h vertrokken aan de spil met Gianni, Donovan en ....ja, wie was dat weer ,?? Enfin de start een koffieke gedronken en dan aangezet. De racers zouden de 45 doen, ik ging voor de 60. Samen gereden tot de splitsing en dan de rest alleen verder gereden. Een heel mooie tocht voor de streek en met dat mooie weertje toch eens mn knietje getest. Speciaal met mn hardtail gereden met powermeter om juist te weten waar ik mee bezig was. Het viel redelijk mee, een paar keer wat pijn gevoeld maar dan direct wat kalmer aan gedaan. Ook nog andere grysperres gespot nl Gerrit en David. Mij goed geamuseerd maar toch wat te snel gereden na een periode niet meer gefietst te hebben maar dat kwam door het mooie weer Volgende week rustiger :oops:


zat 14 okt TT Egem
Vandaag naar Egem gefietst voor de Gorik Gardeyn classic. Vroeger deze ooit nog eens gereden maar nu vernieuwd parcours denk ik.
Heel de morgen rondgereden met big smile - oortjes in en luisteren naar stu bru's Greatest Switch, dance on the bike 8-) 8-) 8-)
De rit zelf ... we kunnen het houden bij het beste uit de streek en hier en daar toch een streepke baan. Desalniettemin genoten van de rit, de landschappen, het aangename weer ... en m'n hartslag. Toch gemiddeld zeker 30 slagen minder dan vorige week 8-) - morgen terug van dat.
Eén klein minpuntje: de mister Gorik Gardeyn himself meerdere malen gespot, paar stukskes mee samen gereden maar de enige zonder helm - zonde gast !
Nog steeds met smile op m'n tote binnengerold met 95km - yep nog steeds de Greatest Switch, iets gegeten en dan naar de vlomaker om wat te bestellen :D
Dan richting de bomma voor haar pelouze ... yep nog steeds met de smile & greatest switch :roll: :roll: :roll:
zat 7 okt tt Gullegem
Wij deze vandaag gereden met schoonvader , dochter en cancelarr eeuh Greg ;)
Droog kunnen houden , nie besten dag van dochterlief dus op tlaatste recht naar huis gereden en aangekomen met 56Km.
Parcours gedeeltelijk in omgekeerde richting , ligt poerdroog.
Greg na laatste bev. op zijn eigen tempo door gereden , goe bezig ..t'zal met de tong in m'n wiel zijn volgend jaar toftof
Kurt
Zo 1-10-17 tt Eernegem
Dus vandaag Eernegem en niet Lo Reninge. Als de Bush een mtb toerke doet, mogen we dat niet laten liggen.
Ruimschoots op tijd aangekomen en zelf beetje moeten wachten op het bendetje, yep bendetje, want onze vriend van hierboven had versterking meegebracht, de snodaard :D :D :D
Werd me onmiddellijk duidelijk dat het ook de laatste keer ging zijn dat ik ging moeten wachten. Goed, van start met vier crossers en 2 echte :shock:
In het begin redelijk wat ongekende stroken voor mij, waar ik het wel leuk rijden vond. Hoe meer we richting Zedelgem kwamen hoe bekender het terrein werd, met nog weinig verrassingen.
Tussen de 1ste BV en 2de BV begon mijne motor wat te sputteren en was het meermaals aanklampen en gaten (tegen de wind in) toerijden. Steeds hopende dat er gauw ergens een krinkeldewinkel bosstukje zou naderen. Want een paar van bovenvermelde crossers had niet echt kaas gegeten van al dat draaien en keren. Bij het verlaten van het militair domein op Vloethemveld, nogmaals kunnen aanpikken, de heren van hierboven natuurlijk terug de gashendel open (op de baan) en direkt boeken toe voor mij. Op de 2de BV nog een vriendelijke goedendag gehijgd en ze laten rijden. Op de 2de BV nog de Greg en Franky gespot. Den Greg zelf mijn honeurs overgenomen en samen met die mannen richting arrivé gereden. De Greg nog nooit zo scherp gezien - goe bezig !!
Zelf nog redelijk gefoeterd op mezelf want 't liep voor gene meter meer, ook dankzij de wind en een paar weidedoorsteken waar ik op dat moment geen zin meer in had :mrgreen: .
Laatste zone was het cyclocross parcours in Eernegem, tegen dan gelukkig terug wat op mijn positieven gekomen en zonder afstappen alle hindernissen kunnen nemen.
Nog vlug afscheid genomen van de bende van hierboven en nog kort klapke gedaan met Greg en Franky.
Gelukkig was retour naar Zedelgem met zijwind in 't gat.
Marc, 't was een tijdje geleden dat we nog eens samen gereden hebben. Tot 2de BV vond ik het "aangenaam", nadien wa minder :D :D
Willem

leuke rit in eernegem , dat in eigen streek . Ik was aangenaam verrast van de rit . Ze hadden er veel werk in gestoken en op het einde nog een mooie afsluiter.
Er is nog een beetje gewenning nodig voor overal vlot te rijden maar ben eigenlijk wel tevreden. Toch een paar grysperre's gespot ,Ja onze Greg staat er scherp bij. Leuk deze nog eens te zien. Willem het parcours was in het voordeel van de crossers hé, dan is het zwaar met de mtb.
Volgende zal st andries zijn denk ik.
Marc
Zo 24 sept tt ingelmunster
Gisterenavond laat nog een berichtje ontvangen van David, hij zou om 7h30h aan mn deur staan. Samen naar ingelmunster vertrokken een kleine 13km verder. Vertrokken rond 8h15 samen met David en zn copins. Heel veel moois daar ze hebben goed hun best gedaan, heel wat technische stukken Ingelmunster is (sorry voor de uitdrukking Gregory) met voorsorong westvlaanderens mooiste ;) Aan de splitsing van de 65 da da gezegd aan David en de rest alleen verder gereden. Een valse noot, aan een ingang aan een appelkweker liet ik een auto door, ik zag dat ik nog het aan het pad kon met een paar meter door het gras te rijden, maar een lag een gracht tussen. Het vervolg laat zich raden. Vol over kop met een gekneusde knie als resultaat. De rest wat trager afgewerkt. Ik zit nu dit verslagje te typen met een coldpack op mn knie. Heb alles bij elkaar veel geluk gehad, het kon een hoop erger.

Zo 24 sept koerske zedelgem
Erik, hopelijk enkel wat kneuzingen en wat pijn verbijten, en volgende week terug de "oude".
Ik me vandaag laten verleiden tot letterlijk rondjes rijden rond de kerketorre in Zedelgem ... parochianenkoers ... kromme sturen. Ja man wat was met dat daar allemaal. Na één ronde al met een stuk of tien tegen dek, een ronde later nogmaals van dadde (zag er echt niet goed uit, hopelijk komt alles goed voor de betrokkenen). Hierdoor de aansluiting verloren met de kopgroep ( en eerlijk gezegd zonder die valpartij ging dat ook niet lang meer geduurd hebben :mrgreen: ). Zat plots helemaal alleen en ging me dan maar laten "uitzakken" naar een achterliggend groepje ... dat er maar niet kwam ... bij einde vierde ronde werd me duidelijk waarom, iedereen achter mij was al uit koers ?genomen?, en ik uiteindelijk ook ... en 'k was nog verre van gedubbeld te zijn. Meteen met een gefrustreerd en onvoldaan gevoel naar huis gereden, nog steeds niet wetende waarom enkel de kopgroep heeft verder mogen rijden.
Soit, wel heel blij dat ik alles recht heb kunnen houden en nu niet, zoals waarschijnlijk vele anderen, wonden moet likken. En toch liever mtb zunne, als ge in de mtb tegen dek gaat hebt ge dat meestal aan jezelf te wijten, wat niet altijd kan gezegd worden van de koers.
Nadien ook wat verschoten van m'n stats op m'n Garmin. Een gemiddelde van 38, topsnelheid van 51 (in de bij momenten bochtige straatjes van Zedelgem), een hartslag volledig in 't rood ... en van dit laatste ben ik nog het hardst verschoten, niet voor herhaling vatbaar dus :roll:
Willem

Zo 10 sept TT Sleidinge
naar goede gewoonte de vtt in sleidinge gedaan,het regende pijpestelen als ik er toekwam :( maar half uurtje gewacht en t was dan al vele beter :-? .vlotte fietsbewaking mag ook s vermeld worden :wink: .de tocht;hier in de streek valt er nie meer uit te halen,en elk jaar wat nieuws +dit jaar toch ook weer een 7-tal lange en zeer mooie privé(bos)-stroken,top !er zaten toch ook wel(zeker op de 52)enkele "zuigende"stroken bij pffft :-" :-" :-" en dan sta je plotseling voor een brug =P~ ,ja niet door maar voor de verandering eens over de mais :-D :-D :-D .leuk en toch sentationeel!ook onthou ik nog die pirouette,afgekeken uit de cyclocross,tof . ondertussen ook al de bevoorr gehad,oei ik ben mis,buffet past beter :-D :-D :-D , tot slot ook nog even de superdouches vermelden =D>
danny en zijn team hebben er (weeral :P )werk van gemaak
@eric,ben morgen en volg week zondag ook v dienst met belbus,misschien zie ik u nog eens in poekie :D
Johan

Zo 10 sept TT Wiers
Deze morgen gezien dak gisterenavond oproep gemist had van Plakkerke :D dus kdacht yes we zullen met 3 zijn maar bleek om misverstand te gaan :lol: :lol:
Even getwijfeld en toch de RM meegenomen , geen erg want parcours lag ondanks de regen van afgelopen dagen nog zeer goed.
Om 08.00H daar gestart voor de 65 en de terrilontmaagding voor m'n schoonvader , er zat maar 1 in maar t'was vaneigenst dezen van Bernissard met die alom gekende kuitenbijtende klim..toch samen boven genoten van het uitzicht.
Wiers is altijd een te smaken rit en de manier waarop Mer Du Sable aangelegd was was gewoon subliem.
Beide dus aangekomen met ne smile en uitstekend genoten , meer moet dat nie zijn.
Grts
Kuba
Zo 3 sept TT Bleharies
Mooie terrilrit gedaan met Greg en de dochter in Bleharies deze morgen.
Om 08.00H gestart , ietwat getwijfeld maar patcours lag heel goed , onder stralend zonnetje aangekomen met 65Km.
De Klein eeft da were heel goe gedaan.
Kuba

Zo 3sept mtben rond Zedelgem
Vanwege niet veel te doen afgesproken met Willem in Zedelgem alwaar hij de beentjes zou losrijden na zijn escapades in Wielsbeke. Met de vlo naar zedelgem en kop 9h aan de deur. Mij laten gitsen door de local die er zo veel mogelijke bospadekes probeerde in te steken. Heel leuk gefietst daar en daarna nog eentje gedronken waarna ik willem zn boontjes zou laten doppen (hij had dat tenminste beloofd aan zijn prinBedankt Willem voor de fijne tocht
Roeselare Zo 27-08
Vandaag samen met Willem vertrokken voor de mtb rit van roeselare, en het mag gezegd, weer meer dan in orde. De rit ging richting Moorsele de anderre kant dus dan gisteren. Eventjes ook gedacht dat het kubaantje er in ging zitten maar we reden er vlak voorbij. De flanken zaten er dan wel in Leuk samen gereden met het betere gebabbel en op het einde een zeurpot op zn nummer gezet. We missen de bakker zo dat we hem denken te zien, maar het was een flauwe imitatie. Dank aan willem voor de fijne companie en Greg voor zn parcours
Eric

andaag met t'vrouwke de gezinstocht gereden startende van uit oekene , vond ik wel een goede formule dat er van uit 4 plaatsen gestart kon worden , want meer dan 50Km zou voor de vrouwe haar eerste rit wa erover geweest zijn.
1 aandachtspunt misschien , er zaten enkele "offroad" stukken er in wat niet ideaal zal geweest zijn voor deze die met koersbandjes rijden zo ook was het offroad stuk net voor de brug van S.E.W. waar je door het smalle paadje tussen de prikkeldraad moet 2 richtingsverkeer , de MTB'ers kwamen van uit tegengestelde richting en er is daar weinig of geen plaats om elkaar te kruisen. Is mssch aandachtspunt voor org van volgend jaar.
Mij wel uitstekend geamuseerd , Zalig weertje , en thuisgekomen met 37Km.
Ke weeral m'n punten verdiend si :D
Kurt

Roeselare Za 26/08
Vandaag gestart met de dochter voor de 75 die er 78 waren en aangekomen met net geen 80Km want t'jong geweld wou perse de keuneleute 2x doen
Toch wel bitje trots op ons 16 Jarige zeeft da heel goed gedaan en kan toch al tellen ,zelfs de keuneleute zonder poot aan de grond waar ga da eindigen seg :o , da ze heel de namiddag strike in de zetel gelegen heeft is haar gegund :lol: :lol:
Greg gezien in de keuneleute , top man t'was in orde.
Kurt

Greg, dikke pluim.
Ik heb de zaterdag gereden, weliswaar met een huurfiets wegen demper op onderhoud.
Mooi parkoer en kleuneleute zoals we het graag hebben
David

zo 20 aug ritje op de baan
Alleen een ritje naar pecq en terug gedaan en dan eens binnen gesprongen bij onze bouvakker voor een rondleiding en apero. Wel vergeten op start te drukken en maar gemerkt na km
https://www.strava.com/activities/1143600899
tram4


Zo 6 aug ritje heuvelland
Omdat ik van niemand iets hoorde een berichtje naar Willem verzonden. Dan mss toch naar Ichtegem....Doordat ik niets terugkreeg dan richting heuvelland met de fiets. Daar nog gewacht op niemand tot 9H15 waar Willem me vertelde dat hij juist wakker was en dan alleen mn tocht verder gezet. Onder een stralende zon speielede leuke stukjes gedaan en wat gespeeld op de catse . Na een toerke van nen 30km door het heuvelende land terug naar huis. Aangekomen met 93km op de teller en een fijne tocht. Morgen vertrek naar Engeland en heb ook de fiets mee. Het zal daar geen goed weer zijn, we zien wel. Dinsdag terug volgende week dus geen mtb op vlaamse velden.

Zo 6 aug TT Ichtegem
Ha Erik, ja, zaterdagavond teveel genoten van Louis de Funès samen met de dochter en zodoende niets gehoord of gemerkt op mijne gsm :D
De zondagmorgen beetje onverwacht van m'n laatste dag verlof geprofiteerd en pas iets na 9u uit m'n bed gesukkeld :shock:
Have fun bij onze brexit vrienden ;)
Toch nog aangezet richting Ichtegem waar ik te horen kreeg dat ik op de BV maar moest zeggen dat ik de laatste was ... van een rode lap op een stier gesproken ... ik de laatste? ... niets van datte.
En zo geschiede, en werd Ichtegem toch iets uitdagender dan verwacht :D
Gelukkig was het op de terugweg richting Zedelgem wind mee want 'k had na aankomst toch een voldaan gevoel :oops:
Willem

Zaterdag 29juli Wijtschate
Oeps Eric , we gaan er idd eens moeten aan denken om wat fotos te nemen.
Deze morgen met 8 aan de start , Ikke / de dochter / schoonvader / De Wes jihaa / Greg / Sandra / Wouter en z'n oudste broere :lol:
Greg zou bij de inschrijving de fietsen bewaken en t'was nodig , voor ik het goed en wel besefte wasek de mijne al kwijt voor testritje ;)
Mij de ganse rit wat vanachter gehouden om het schouwspel gade te slaan , we bleven ganse rit samen en ieder amuseerde zich precies , de tandem ier en daar wat vooruit op de bende moja die hadden over want ze moesten elk maar 30Km rijden he :lol: :lol: :lol: , een jong meiske die aan t'wandelen was met haar ouders verstond het precies nie "kijk mamma , die hangen aan elkaar" :D
Parcours lag kurkdroog met hier en daar zelfs de nodige stofwolken , al dan niet artificieel gecreëerd :ugeek: :D
De km'ters en hellingkjes volgden elkaar gestaag op en werden door ieder goed verteerd , ook de Wes rammelde zich overal naar boven zonder zijne knie te pijnigen..ziet er goed uit.
De dochter in haar finalesprint (jaja Greg we hadden het aan onznen frak ;) ) wel even noodstopje en bijhorend remspoor moeten placeren om in al haar enthousiasme niet vol achterop een remmende auto te vlammen , al da geweld he t'is heel eur moeder :mrgreen: :mrgreen:
Nadien nog korte apres en denk allen met goed gevoel naar huis en 60Km en ergens 900Hm op de teller.
Mooi mooi zo mogen er nog meer komen want voelde als de good old days.
Grts
Kuba

Ik kan het niet beter verwoorden ...
zowel Sandra als ik vonden het een rit die dankzij de companie supergezellig was, het deed ons terugdenken aan good old days, zo mogen er opnieuw veel volgen !
Jammer dat de Uber grysperre "Bakkerke" er niet was, hij heeft wat gemist.
In ieder geval is mijn plan duidelijk voor de komende 1,5 maand : terug meer op de bike en mezelf prepareren voor mijn wedstrijdje met Bakker in Davos eind september.
Thx voor de companie,
Wouter & Sandra

Hupla hoi,
gisteren met mijne grote mond gezegd dat ik aanwezig ging zijn in Wijtschate vandaag. Dus deze morgen de nodige powerfood tot mij genomen en al mijn courage samen geraapt om aan te zetten. Toegekomen in Wijtschate met een ei in de broek voor het parcours die komende was. Greg stond mij al op te wachten met een grote smile. Dus met 8 grysperres aangezet met de belofte dat ze gingen wachten op me. Waarvoor dank. Mijne smile was op momenten nog veel breder dan die in Assebroek, maar op momenten hing mijn tong ook tussen mijn kader. Maar hoe meer kilometers waren afgelegd hoe meer ik er in begon te geloven dat ik de 60 km ging uitrijden. Tijdens 1 van de zovele beklimmingen heb ik zowaar een andere biker ingehaald. :lol: :lol: :lol: :lol:
Overal boven zonder voet aan de grond en zonder pijn. Dat was voor mij al een overwinning. Me happy :D
op het einde raakte mijn bobijntje dan toch op en heb ik de sprint aan mij laten voorbijgaan.
Hout vasthouden, als mij knie het blijft houden en mijn gewicht blijft zakken, zal ik proberen zoveel als mogelijk aanwezig te zijn op de komende ritten.
Nogmaals bedankt aan de medebikers voor de gezellige babbel en vooral voor een voor mij doenbaar tempo.
PS Kuba, 1 graskant in de afdaling van de de monteberg zal in ieder geval niet meer moeten gesnoeid worden na mijn bocht :lol: :lol: :lol: :lol:
grtz van een gelukkige wes
Zo 16-07-17 TT Assebroek
Deze vm met de fiets naar Assebroek voor de TT. Wes had een een berichtje gepost en zou zijn heroptreden maken, daar moest ik dus bij zijn. Daar op tijd aangekomen ingeschreven en gewacht op Stef want deze wilde de comeback ook voor geen geld missen. 5x 5minuutjes later stond de stef daar ook en wijle weg. Ideale toertocht voor Wes om bij te praten en te grappen en grollen. De quote van de dag kwam van Wes die de gevleugelde woorden citeerde "mo vint toch wat enk kik da gezever gemist" Den wes de hele tijd met een smile van zn ene oor tot het andere gezien en dat maakte ook onze dag goed. Ook nog 2 grysperres met een krom stuur gezien die aan een onverantwoorde snelheid ons voorbijstaken :o ;) . Ook toevallig he. Aan de aankomst alle fietsen tegen 1 nadar gezet maar dat was eentje teveel :o Een pintje gedronken en dan de weg naar huis. Ik sprong op mn fiets en ... mn achterste wiel bleef hangen. Bij het incident aan de nadar had mn achterste schijf een duwtje gekregen. Met een tang wat bijwerkt en met een slepende schijf naar huis. Gelukkig was er niet te veel wind want ze zat op kop :P
Leuke dag gasten

7-07-17 ritje heuvelland
Leuk ritje gereden in het heuvelland samen met de gids David die daar alle mooie stukjes kent
thanks David
ZO 09/07 Ganzenhof - Krieretocht
Deze morgen met Eric naar Avelgem gereden . Onder de baan wat gebrieft geweest over het reilen en zeilen van de gasten van vroeger .
Toen we op de parking reden stond er nog een oude bekende klaar .bushrider .de twee broers staan alletwee messcherp .
Aan de fietsparking Willem gespot en samen naar inschrijving gegaan .Daar franky gezien samen met een deel gasten van de garage van Brugge . Dan maar beslist om mee te gaan met hen voor de 49 km te doen met hen. Op het pironpad vlogen de binnen en buitenbanden in het rond . Zelf een die van zen fiets sprong in volle afdaling .Maar van pech gespaard gebleven . Na de kwaremont alleen verder gereden op mijn eigen tempo . content dat ik weer op dikke banden rij .
Maar nog veel werk voor de boeg .
Tot de volgende !!!
Marlon

Verschillende Grysperre's gespot deze morgen: Dieter, Franky, Gerrit, Marlon (blij weerzien 8-) ), Erik en Mark (eindelijk nog eens op de mtb 8-) .
Met deze 2 laatste het merendeel van de rit samengereden. Tegen den Bush op de 4de BV gezegd dat hij maar moest doorrijden zodat hem geen kou zou vatten ;) en den Erik is dan ook rechts (of was het links) afgeslaan richting Zillebeke. De tocht had bij momenten wat mee van een smoefeltocht en dit was ook het enige echte minpunt van de rit. 1ste BV veel te vroeg (en in feite niet nodig), 2de en 3de veel te kort op elkaar en na de 4de BV nog veel te lang richting start in de veronderstelling dat je de 87km deed met optielus. Me voor en na de aanvang van de optielus tegoed gedaan aan wat cola aan de pop-up drankgelegenheid bovenop de Kluis, drinkpul al volledig leeg voor aanvang van de optielus. Aangekomen met een goede 105km en een koppel pijnlijke benen. Bovenop de Kluis een sensatie in de hamstrings waargenomen die ik nog niet heb meegemaakt :shock: , zou de 4uur onkruid wieden bij de bomma gisteren dan toch geen deugd gedaan hebben :?:
Soit, onderweg ook meermaals Jolientje Verschueren gespot, en ze had blijkbaar ook geen deugd van de tummelperte die ze maakte vlak voor m'n neus op de Kluis. 't Is dus niet enkel in de cyclocross dat ze regelmatig de grond kust, maar ook op een mtb-rit. Misschien moet ze eens op de les komen bij de Bakker. Gelukkig zonder veel erg, hoewel, haar toch moeten helpen met het uitklikken, ze klaagde van wat pijn in de heup, maar haar weg verder kunnen zetten en me op één van de vele kluis beklimmingen voorbijgevlogen in al haar furie :D
Nog speciale dank aan den Erik om de gaatjes toe te rijden en aan de Marc om te wachten waar nodig 8-) 8-) 8-)
turfke

Was idd leuk. Eerst en vooral bedankt aan mn taxi Marlon. Wat de tocht betreft, nogal veel krieren, maar dat heb je he op nen krieretocht. Iets te vroeg naar zillebeke vertrokken zodat ik de doortocht op de kluis gemist heb. Fijn (en lastig) ;) om nog een met Marc samen gereden te hebben. Moet hier niet veel meer aan toe voegen, onze Willem maakte een mooi verslagske
Eric

Zo 9-07-17 TT Surice
Gisteren de tocht in Surice eens gaan verkennen (had er al vaak goede dingen over gehoor maar nog nooit gereden).
Was een zeer leuke tocht met heel veel bos, redelijk wat single tracks en enkele technische afdalingen.
Bij de start nog getwijfeld tussen de 90 of 120, maar toch maar wijselijk voor de 90 gekozen.
Bij aankomst 91km en 2100hm op te teller. Zeker voor herhaling vatbaar.
Gregory

@Marlon, welkom back
zaterdag 8 juli Ganzenhof-Krieretocht
Deze morgen om 08.30H gestart met 5 , Zoë / Schoonvader /Greg / Sandra en ikke voor de 49 met Hm.
Prachtig weerke , eel goe gezelschap , meer dan mooie rit waarbij stukken gedaan in kluisbos die ik nog nooit gezien had...dikke merci aan meneer de kasteeleigenaar. Mooimooi.
Laatste 3Km nog even meegehuppeld met Alex en de witn.
Wel 3 depannages , kettingbreuk Sandra / en wa later voorderrie Sandra die gezakt was en op tandblad liep / en net voor einde lekke voorband dochter maar t'kon ons nie schelen want heb mij uitstekend vermaakt , ook schoonvader en Zoë lieten achteraf weten dat ze zich zeer geamuseerd hadden.
Geslaagde voormiddag dus en trots op barbier Junior , 54Km en 900Hm is al niet mis en haar overal opgerammeld...als het zo verder gaat hebben we terug een mini vrouwenploeg in ons midden want de dochter vond het wel plezant om ook eens met extra vrouwelijk gezelschap te kunnen rijden.
PS. JAJAJAJAJAAAAA k'ga mijne velo ki kuisen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grts
KUBA
Zo 25-06-17 TT Lessine
Lessines,
Vandaag deze gereden met Greg , Gregory zei gisteren doen we Lessines niet 50Km en ergens 300Hm (dacht nog ach OK ideaal na Zaterdag) MAAR......DE GANGSTER VINT. :lol:
Echt wel een mooie rit , zeg het niet gauw maar vooral in de 1e 10KM kon men zelfs van techniek spreken mooimooi en de rit heeft zeker nooit verveeld.
Ook 2 toch stevige beklimmingen in steengroeves , al lang geleden dat t'water uit mijn helm liep.
1e was (uiteraard eerst heel naar beneden) een klim van net geen 2Km en +/-125Hm pfft
2e was 1.3Km en +/-110Hm , dubbele pfft
Beide steigingspercentages tot net boven de 30% , toch iets wat ik niet iedere dag doe maar ons toch netjes naar boven gerammeld.
Hoe saai het parcours gisteren was , dan heeft deze het zeker meer dan goed gemaakt.
Aangekomen met 53Km en +/-850Hm , les van de dag....k'betrouwe greg voor geen haar meer als het hoogtemeters betreft :lol: :lol:
Grts
Kuba

Zo 25-06-17 tt Westrozebeke
Zondag zaten Willem en ik te wachten in de kantine van de club van westrozebeke maar geen stef te zien. Een berichtje, niets. Een belletje, niets. Het zal een zware zaterdagavond geweest zijn...Om 9h 15 dan maar vertrokken en de gele pijltjes gevolgd...die na een paar km deze van de cyclo waren. Wij dus terug rijden. Op die terugweg een telefoontje van Stef. Hij was in de kantine aangekomen. Hij stak het telaat komen op de stevige kopwind maar onder zijn oogjes hingen een paar patattezakken ... 8-) Dan samen de oranje pijltjes beginnen volgen. Het parcours was ons bekend. Geen hoogvlieger maar we amuseerden ons. Stefaan bepaalde subtiel het tempo en hoe verder we reden hoe korter de tocht werd. Het is tijd dat de verbouwingen gedaan zijn bij onze gitsenaar of hij een weekje verlof neemt (alhoewel hij dat in alle toonaarden ontkent ) ;) Eentje gedronken en dan de willem uitgezwaaid en samen met de stef naar gits gereden. Aan de lepelstraat nog eens geprobeerd om mn kommetje terug te winnen maar met een 36-11 tevergeefse moeite, Dezelfde tijd als mn beste, zal moeten terugkeren met mn niner ;)
Een fijne voormiddag. Bedankt moaten
Eric
parcours (klopt niet helemaal gps viel soms uit)


ZA 24-06-17 TT Westrozebeke
Vandaag samen met Kurt de tocht in Westrozebeke gereden, en onderweg Wouter en Sandra nog nog tegengekomen, hierdoor dus even het gevoel gehad van een grysperre groepsrit.
Parcours was zoals gewoonlijk, lange rechter dreven rond Houthulst en daarna een lusje naar Hooglede. Enkele mooie stukje uit de streek worden zoals gewoonlijk niet gebruikt. En zoals altijd ook nog enkele onbegrijpelijke lusjes over de weg erin. Maar mij wel geamuseerd onderweg, al zal de radio die mee was daar ook wel voor iets tussenzitten.
Morgen starten Kurt en ik om 8u30 in Lessinnes voor "Rando des carriere".
Roeselarenaere


Zo 18-06-17
Vandaag een ritje gedaan met Laurens!!! Voor degene die al een eindje in de cub zijn ja "De Laurens" . Heel lang geleden dat we nog eens samen reden. Het was een ritje opt gemak met de klimmetjes van de omgeving van Gits. Keuvelend in het zonnneke en wat bijpraten soms moet dat niet meer zijn. Nadien nog wat kwebbelen bij een drankje en dan moest Stef naar zn afspraak. Het was nog maar 11h en ik vond het nog te vroeg. Dan maar besloten om nog naar Poeke te rijden. Het was me wel een dagje van de oude bekenden. Ter hoogte van zwevezele reed er een wagen naast mij, hij draaide het venstertje naar beneden, het was een flik, ja nog een oude bekende, den Wes met zn kroost!!
Heerlijk zo'n ritje uit de oude doos.
Bedankt he copins en dat we elkaar nog eens mogen terugzien he ;) ;)


Zo 11-06-17
Ha ha Erik ... 'k peins dak ik ook de Erik-laat-uit-mijn-bedde-rollen virus te pakken heb :lol: :lol: :lol:
Gisteren ook te lui om vroeg op te staan en pas omstreeks 9u30 naar Sijsele aangezet met de vlo, en vandaag was het zelf al 10u voor dak goed en wel wakker was. Dan maar toerke rond de kerketorre hier :lol:
Volgende week nog 3-daagse in Lultzhausen-Luwemburg met de bende van Oostende en dan mag de riem er af en tijd maken voor andere dingen ... zoals den voiture een keer wassen :shock:
Willem
 Zo 28/05/2017
Hinges (Fr)
Deze morgen rond 07.45H gestart met de dochter voor de 50 die er 55 waren en ergens 600Hm (al denk ik dat strava toch wel heel optimistisch is , rond de400 denk ik in werkelijkheid)
Aan de inschrijving Frank ne goeiendag gezegd en hop weg voor een toch wel heel aangenaam parcours , het echte terrilgevoel zal je niet hebben maar toch veel singeltracs en bos , klein beetje klimmen enz. dit alles in een stralend weertje en kurkdroog parcours.
Aan de 1e bevoorrading Francky tegengekomen en dan de rest van de rit samen gedaan.
Genoten van deze dus , eentje om te onthouden.
Grts
Kuba

Zon 21-05-17 TT Westouter,
Veel te kort nachtje maar allen (Greg/francky en ikke) tegen 08.40H paraat , tegen 09.00H den Erik nog nergens te bespeuren dus sms'ke gestuurd dat we reeds
gingen vertrekken en je haalt ons wel bij , helaas ben ik wat jonger dan den erik denkt en dus niemand meer gezien :lol: :lol: :lol: :lol:
Neenee vond het eigenlijk echt wel jammer maargoed zal voor een volgende keer zijn.
De dochter was eens niet mee dus wou wel eens van de gelegenheid gebruik maken een normaal tempo te rijden , na enkele km gaf francky ons al het fiat om door te rijden want twas zijne dag nie , de greg daarentegen beet hem vast lik ne pitbul in een stuk vlees :shock:
De rit lag poerdroog buiten het stuk met het dwarsen van reeksen boomstronken was wel wat opletten maar te doen.
Heel wat stukken gedaan die al lang geleden waren , mooie klimmetjes / buk van boeschepe :twisted: / mooie afdalinkjes waar weer al de spaken van m'n voorwiel een mooi concert gaven (zal steviger wielen worden of m'n wintervet wegwerken :ugeek: )
Dat alles in zomerteneu met prachtig weertje en weer de eerste netelkes langs de kuiten kortom...ZALIG :lol: :lol:
Perfecte voormiddag.
@Eric , succes volgende week op CDS
@Greg , succes volgende week op LCMT
Grts
Kuba

Ja, had me wat misrekend. De gps gevolgd naar westouter en die stuurde me opeens op een baan verboden voor fietsen. Daardoor wat moeten rondrijden en zoeken en lap ik was niet op tijd. Daar aangekomen rond 9h15. Snel inschrijven pipi en banaan en op weg. van de eerste afslagen 2 fransen gevolgd en niet goed opgelet. Ik vond het al raar dat we de fiets over een poortje moesten dragen. 5min verder tot de conclusie gekomendat we verkeerd waren dus terug. Toen wist ik al dat ik mn voorgangers niet meer zou inhalen. 30min inlopen was op 50km was te veel voor mij. Een bijna heel droge tocht en mn fiets stond in de chemain modus ttz mn zwaardere wielen een 2.35 nobby nick, het was dus wat zwaarder. Maar toch heel veel genoten van den dezen. Daar aangekomen tegen 12ven en na een telefoontje naar kurt vernomen dat de vogels al gaan vliegen waren. Nog wat binnengespeeld wat gedronken en de laatste 36 km aangevat.
ps spijtig dak te laat was he sorry wi
Eric

Za 20/05 Herdermarthon
x editie en tevens laatste,,dus niet te missen!was voor mij door omstandigheden enkele jaren geleden maar nu dubbel en dik genoten(zust de wandelingen naar boven niet :lol: )ja TOP-organizatie op alle gebied!ze hebben natuurlijk de streek mee maar ge moet het toch maar doen!
ze kunnen misschien volgend jaar een sneukeltoer doen :lol: :lol: :lol: het leek er al beetje op :lol:
op de laatste bevoorr willem nog gezien,das nog nen echten hé :wink:
top tocht !
Sofeurken

Yep Johan, topper daar in Maarkedal! Een echten of niet, 'K zit vandaag toch ook met versleten benen en een pijnlijke nek en schouder. Het eerste waarschijnlijk te wijten aan de wandel-fiets passage van meer dan een uur in het grote bos bij Frasnes.
Ondergrond volledig kapotgereden, wandelen, glijden, klikpedalen met een eigen leven en een beetje fietsen. Veel gefoeterd maar ook serieus wat afgelachen met onze miserie daar.
het tweede door een val bij praktisch stilstand maar slecht neergekomen denk ik.
Na +/- 110km op de zonnige weide aangekomen, en in m'n eentje nog een Ename met worst meester gemaakt.
turfke

zondag 14/5/2017 Herstberge,
Voor de rit hoorde ik een knal , T'was willem die passeerde door de geluidsmuur dus vlug efkens geropen en nen goeiendag gezegd. ;)
Rit zelf gereden met de dochter / schoonvader en Gergory.
Parcours lag meer dan goed , maar t'is boswielrennen he veeeeeeeele brede stroken rechtendeure pft.
Weer een mooie 60Km in haar beentjes en we hebben het droog kunnen houden dus cava.
Aan de aankomst ook nog nen goeiendag gezegd aan the man in bleu ;)
Grts
Kuba

Precies tijd dak nog eens een toertochtje deed. Eerst een goeiendag tegen een kennis van mijn gebuur, dan de Kuba en Co, aan de 1ste BV den Dieter (bendetje van de Alexbiker en compagnon van in de Vogezen van vorig jaar) en na tweede passage aan de BV de Wollie, en het tandemduo Frank en Isabelle tegen het lijf gelopen. Benne kik da niet meer geweune wi ;)
Kurt, voor de lange dreven op de 60 had ik je wel verwittigd hé ;)
"the man in bleu" ??
Willem


Zondag 07/05 Peruwelz
Deze morgen gestart met 6 , Ikke / de dochter / Greg / Francky / Bakkerke / Eric.
Aangenaam parcours die hier en daar wat vettiger lag dan verwacht maar niets om de neus voor op te halen.
Enkele terril passages en alles op t'gemak wat keuvelend maar toch voor de 50 gekozen want op t'einde keerden de wangskes van de dochter zelfs op het vlak niet meer terug naar roze maar beleven ze ietwat rood aangelopen :P
Aangename rit , goe gezelschap dus toppie
Grts
Kuba

Zo 7-05-17 bergpallietertocht van buggenhout
vandaag dus de bergpallietertocht van buggenhout gereden,was er al enkele malen in de streek,ondermeer droeshout en dus goei herrinneringen :-) ,t vrouwtje ging op t gemak voor de 50,ik 75(die er 80 waren).kort samengevat;t'begon héél goed,het stuk na de 2" bevoorr was super,werkelijk zeer mooi en zag dat er daar nog veel meer mogelijkheden waren(asse,groot-bijgaarden)en dan na de 3" bevoorr waren t eigenlijk veel lange rechte grindwegen,beetje anti-climax.niettemin zeer content dak er bij was,goede bevoorr,toffe sfeer,graag kom ik volgend jaar terug =D>
Johan
Zo 23 april TT Desselgem
Deze vm een half uurtje respijt gekregen van Willem en zelf ook een half uurke vroeger vertrokken. Met de fiets vertrokken van Roeselare om naar Desselgem te rijden. Daar om 8h30 toegekomen en Willem was daar ook pas dus dat kwam goed uit. Bij het vertrekken Willem een paar keer moeten temperen , hij zat nog in de "race modus" maar een aantal km ging dat vanzelf. Ik was van plan om op duurtempo de tt af tte werken. Deels als training maar ook in de wetenschap dat het venijn van deze tocht in de staart zat. Gelukkig waren Marc en Stef niet mee anders zouden we weer te snel gestart zijn. Het eerste deel waren de mooiste, deel 2 de lastigste. Na een kleine 140 km weer aan de start. Eentje gedronken en samen met Willem mee met de auto naar huis.
Dank aan Willem voor het half uurtje uitstel, de companie en de terugrit met de auto
Eric

Zo 23 april tt Floreffe,
Gisteren de wekker op 05.00H gezet..om tegen 06.30H in den hof te zitten tot s'avonds en zo vandaag wat tijd vrij te hebben voor toerke.
Wegens de nogal povere conditie momenteel even getwijfeld maar toch beslist met Greg naar Floreffe te trekken voor de 70 , dus deze morgen opnieuw
wekkerke om 05.00H gezet en tegen 06.15H de taxi voor de deur.
Daar om 08.30H aangezet en veel volk , al was dit niet zo op de grote toer dus geen file rijden niets van dadde zalig.
Van opwarmen geen sprake en direct baffe omhoog met die handel , de 1e 15Km waren dan ook de zwaarste waar dan ook de 2 zwaartse klims in zaten van de dag , de hellingsgraad en lengte waren van die soort dat ge voor minder achter uw moeder zou beginnen roepen :lol: :lol: :lol:
Rest van de rit ook zalig , was telkens van in het dal in 1 ruk omhoog maar zeker te doen...waarop telkens een even lange afdaling volgde , het was
in een uitloopstrook van een van deze dat er een medebiker toch wel zeer zwaar ten val gekomen is , ambulance stond er al bij en beweging zat er niet in ..even gekeken en hopelijk is het minder erg dan dat het er uit zag (denk dat ze hiervoor het woord "gescalpeerd" uitgevonden hebben :shock: :o )
Das toch efkens reality check pfff.
Aangekomen met een mooie 70Km en een big smile op ons froete want we hadden tijd en dus alles eeel op ons gemakske gedaan, zeer geslaagde dag dus en de verplaatsing van 320Km meer dan waard.
Grts
Kuba

Za 22 April TT Desselgem
Vandaag de 110 gereden in Desselgem, rustige tocht met hier en daar een leuk stukje maar ook veel verbindingsstukken.
Goede training door de lange afstand maar voor de rest niet echt mijn ding.
Morgen rij ik de tocht in Floreffe, nog nooit gereden maar naar het schijnt een toppertje 70km - ca. 1450 hm
gregory

Zo 16 april TT Grenay
Deze morgen om 09.00H gestart , veel terrils..gezien maar slechts aan 1 een keer "geroken".
T'kon op zich geen kwaad want ging er misschien net over zijn voor de dochter.
Alles goed meegevallen , ze werd dan ook begeleid door 3 man , en toch zo goed als overal haar naar boven gerammeld buiten een 4-tal stukken
die zeker te begrijpen waren voor een 16 jarige.
Thuis gekomen met ne big smile op haar froete en "we gaan da nog doen he pappa" das zeker dadde.
Al bij al aangename voormiddag dus al kon er betreft parcours heeeeeel wat meer uitgehaald worden , goed voor met de dochter maar waren we met on 3-tjes geweest was er kans dat we ietwat zouden beginnen grommen zijn.
53Km en +/-500Hm
Grts
Kuba

Zo 16 april tt zillebeke
@Kuba, idd dat heb ik de laatste tijd al een paar keer mogen ondervinden maar ik moet zeggen dat ik het risico niet wilde lopen vanwege de koude wind. Ik deze vm aangezet naar Zillebeke Na een rond Beselare Werner ingehaald die me de rest van de rit vergezelde. De bedoeling was om de rit van 100km aan een laag hr af te haspelen en ik kon me aan mn plan houden. Al bij al een leuke tocht voor de omgeving. Een ideaal duurritje. Dan nog samen met Werner richting roeselare gereden. Zn achternaam is Degraeve. Familie van Wouter?

Zo 16 April TT Zele
gisteren zele gereden,was nog tof,wel een wree donker kot van een sporthal amai,de dag dat het zonlicht niet meer scheen haha.
met een goei maand es naar pra-loup(1630m)waar we ook nog effe col st -jean(1333), col lebraut(1106),col de pontis(1301) ,col d allos(2250) ,col des champs(2080) ,col de la cayolle(2326) , col de vars(2109) en col 'd izoard(2361m) gaan beklimmen :D ,mooie 3- daagse toch ;)
Sofeurken


Zo 9 april TT Beaumont
Vandaag een heel mooi ritje gereden samen met Greg in Beaumont. :oops: :oops: :oops:
Nog gisteren nog laat overlegt tussen Rillaar en Beaumount en door het over succes van Rillaar toch maar besloten om te gaan rond huppelen in het onbekende.
Was ons totaal onbekend maar met deze te rijden zeker niet onbemind nu het lag er dan ook kurk droog bij.
Met een paar mooie beklimmingen tussen de 10 à 14% :ugeek: :ugeek: :ugeek: maar dan é : super leuke afdalingen. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
En dan toch met het mooie weer en langzaam cruisen met leuke singletracks (go whit the flow dan ze zeggen ;) ;) ;) ) een hele mooie en super leuke voormiddag gehad.
gr Frank

Zo 9 april TT Rillaar
Giteren Rillaar gereden en mij het niet beklaagt. Doordat ik ik maar rond 9h30 vertrok voor de 80 geen last gehad van fillevorming op de tracks. Eel mooi tochtje, mij goed gejeund.

Za 8 april ritje in de buurt
Ja Turfke , wij sreken de laatste tijd al van een groepsrit als we met 3 man zijn :lol: :lol: :lol: :lol:
Gisteren laat vernomen dat ik morgen niet zal kunnen rijden dus rap telefoontje naar Greg , er was niets bijzonders dus hij zou wel iets ineen knutselen.
K'dacht nog t'jach wat kunt ge verwachtten van de streek maar wat een rit was dat zeg , alle krieren / onverhard en speelstukjes hebben we gehad dus
heel de rit fantastisch genoten.
Bergelen / vliegplein poepersbosje / speelstuk langs het water / half uur singeltrac ergens t'eilandje / ons wat bezig gehouden op nen hoop aarde die we onderweg vonden enz. enz.
Alles eel op t'gemak en uitstekend genoten , merci Greg!
Grts
KUBA

zon 2 april tt Wavrin
Wavrin,
Iets frisser dan verwacht deze morgen maar algauw geen last meer van.
Lange aanloopstrook en terugweg door boerewegels en kaseien bwakkes wi.
Tussenstuk met bos van phalempin wa gewoon OK maar ook niets in de zin van mer du sable en een terilleke was wel in zicht maar niet op geweest.
Alles lag best droog , RUIM op tijd thuis , is deze de verplaatsing waard..net niet.
Grts
Kuba

Zon 2 april TT St kruis
Gisterenavond was leuk dus het was wat laat :oops: :oops: . Deze vm met de auto mee vertrokken naar Tielt om van daar naar het dichste aansluitpunt van de TT st kruis brugge te gaan. Ingepikt op de route en mij goed geamuseerd. Aangekomen aan de start mijn startgeld betaald en dan het laatste stukje gedaan van de 69. Vandaar langs de baan terug naar huis nu. Was al heel lang geleden dat ik nog eens gemtb had. Volledig droog en goedlopende dreven in het bos en veld. Was wel alleen :( . Had voor het vertrek nog eens het forum bekeken. De meeste spaarden de benen om de ronde in de zetel te volgen mijn gedacht ;) Na 113 km mij ook in de zetel ge ploft


Zo 26-03 TT Oignies,
Om 08.30H ter plaatse gestart met Francky.
Buiten enkele stukjes lag alles perfect droog.
Was al jaren geleden dat ik deze gereden had , is geen topterrilrit maar toch zeker de verplaatsing waard.
Alles op ons gemakkie en uitstekend genoten , voor het eerst dit jaar t'gevoel dat ik aan het MTB'en was.
Grts
Kuba

Zaterdag iets na 7u gestart in Wevelgem, rustig aan gereden tot aan de eerste bevoorrading. Daarna mij in een mooi groepje gezet en bij deze gebleven tot op de Kemmel. Dan weg alleen verder gezet richting de plugstreets. Laatste 30km wind op kop waardoor ik de benen volledig voelde leeglopen.
's avonds nog even berichtje naar Kurt en Franky om te weten wat hun plannen waren, maar toch besloten om te starten in Harelbeke.
Gisteren dus gestart rond iets voor 8u in Harelbeke, bij de start nog twijfel tussen de 115 of 150, dus besloten om de benen te laten bepalen onderweg.
Bij de splitsing voelden de benen nog redelijk aan dus gekozen voor de 150 en het mij niet beklaagd tot de beklimming van de Patersberg, daar het mannetje met de hamer tegengekomen en serieus afgezien de laatste kilometers richting Harelbeke.
Geslaagd weekend achter de rug met in totaal 376km op de teller :D .
Op naar volgend weekend, al heb ik nog geen idee waar dit mij zal brengen.
Gregory

Zo 12-3 wegrit Rekkem
Vandaag samen met Kurt de wegrit in Rekkem gaan rijden.
Gestart van bij Kurt thuis en de 75km tocht gereden in Rekkem.
Rustig ritje met in het begin en op het einde enkele stukjes vals plat.
Bij aankomst hadden we net 100km op de teller.
Geslaagd weekend achter de rug met in totaal 255 trainingskilometers.
Roeselarenaere

Zo 12-03 wegritje cassel
Samen met Eric afgesproken een wegritje te rijden naar cats en terug. Zo gezegd zo gedaan om 8u30 kwam Eric hier bij mij aan en dronken we ons koffietje int gezelschap van Jessie en Oscarke. Enige tijd later vertrokken, keuvelend en genietend van stralend lente weer en een klein briesje. Onderweg als vanouds tijd voor wat foto'kes. de Cats beklommen en ene met krom stuur z'n dag verpest volgens Eric.
De terugweg een klein beetje korter genomen om zeker om 13u terug thuis te zijn. Nog een Apero'ke met Jessie opt terrasje en de zondag start was ideaal begonnen.
Merci copain en tot een volgende;))

zat 11-03 TT Rekkem
Rekkem. 75km mtb. Dik in orde: het parcours, weer en toch langzaam de conditie. Content!
Gerrit

Met een beetje tijd, toch ook eens ons weekje neerpennen.
Maandag een vrije namiddag dus de MTB op een tochtje tot in Kortemark, korte stop voor een pot koffie en weer naar huis. Goed voor 70km
Ergens in de week ook nog een 45min gaan lopen :)
Zaterdag vrij, dus met Sandra het plan naar Rekkem de wegtocht op het gemak te doen, er was toch al wat regen gevallen niewaar.
Gaandeweg dachten we dan toch maar de MTB tocht te riskeren, het was immers supergoedweer. Zo gezegd zo gedaan en 75 MTB tocht gedaan en geen minuut spijt van gehad. De keybones zijn dan ook duidelijk MTB'ers, grintpaden offroad en hier en daar wat modderstukjes. Maar het was geen VELDtoertocht dus dat stemde ons gelukkig. Na de verplichte après (in Rekkem ALTIJD op het terras) had ik precies nog niet genoeg en ben ik met de MTB naar huis gereden, goed voor een extra 20km. Tegen dat ik thuis kwam ging Sandra (die met de auto naar huis reed) de spaghetti klaarzetten :) :) . Ik kwam natuurlijk onder stoom te staan en was amper iets na haar thuis :) :).
Zondag ging een "luie" dag worden met misschien een zwempartij of looptoerke. Het weer besliste echter dat de Pyga terug voor de eerste maal van stal werd gehaald voor een namiddagritje op en rond de Kluis. Goed voor 45km/1150hm in een stralende namiddag.
Wat kan ik zeggen, ikke een gelukkig mens hé :) Let the games begin ! Het seizoen is begonnen :) :)
Enne, Willem, als je zoals ik vaak met Golazo moet samenwerken weet je dat je die organisaties moet vermijden... Je zou hun hoofdkantoor eens moeten zien... poepchique.... allemaal met inschrijvingsgelden en toegangsgelden gezet ... .
Grtjs, Wouter & Sandra


zat 11-03 omloop van vlaanderen
Gisteren gestart in Gent voor de Cyclo "Omloop van Vlaanderen".
Voor de start nog even Willem gezien maar elk onze eigen weg gegaan (hij was al voor ingeschreven ik moest mij ter plaatse nog inschrijven)
Rustig gestart maar al snel meegereden in een mooi groepje tot aan de eerste bevoorrading. Na een korte stop mijn weg alleen verder gezet zodat ik nergens over mijn toeren ging in de Heuvelzone. Dit tot na de derde bevoorrading, vanaf daar mij opnieuw in een groepje genesteld.
Aangekomen in Gent na net geen 6u met 152km op de teller.
Gregory
Zo 5/03 ritje op de baan
Vandaag na controle van de buienradar een ritje op de baan gedaan. Het zou gaan regenen rond 11h het zou dus een kortje zijn (het was dan ook al 9h). Het eerste deel was windop het was dus stoempen geblazen. Mooi terug thuis tegen elven en idd het begon te regenen. Soms zit de buieenradar er recht op :P
Eric

Za 04/03 Dwars door Vlaanderen
En de Grysperre's, of toch één :) , zijn vandaag vertrokken in Waregem voor "Dwars door Vlaanderen. Net voor de 1ste BV een echte Grysperre gespot ... de Greg met de mtb, welliswaar met een koppel strandbanden 8-)
Klapke gedaan, samen de inwendige mens wat versterkt en dan terug aangezet net op tijd voor de groepsfoto :D
Op de Eikenberg afscheid genomen (ge ging toch goed bergop op die kasseien Greg :!:, best dat er voor mij links en rechts verse asfalt lag :oops:) en m'n weg terug alleen verder gezet.
Veel pittigere rit dan vorige week, hier geen meter plat, moeilijk om mee te laveren in een groepke en de laatste 15km toch wat uitgeregend geweest. Geslaagd parcours die 110km, en nooit gedacht dat ik met m'n krom stuur die Paterberg al rijdend zou over geraken. Nu weet ik waarom die koersvelo's een "krom" stuur hebben, ge trekt da gewoonweg krom op die molhopen :lol: :lol: :lol:
Zo 26 feb Vlaams openingsweekend
Hey Erik, naar welk weerbericht kijk jij? Buiten wat licht gemiezer, niets van regen deze morgen 
Al 2 dagen wat last van de maag maar toch aangezet vanmorgen met de dubbele meter van op 't werk :mrgreen:
Eerste stuk richting Oudenaarde vlot kunnen meerijden in een schoon groekpe. Na de 1ste BV het wat rustiger gedaan met het oog op de kasseistroken en de klassieke hellingskes die er zaten aan te komen. Om dan eenmaal na de Paddestraat, met vooral wind in 't voordeel, terug strakker tempo te onderhouden richting arrivé in Gent.
Kortom geslaagde morgen die Omloop het Nieuwsblad.
Geen andere Grys-& raceparre's gespot :roll:
turfke

Zon 26 feb ritje op de baan
Tja dat was de 2e keer terreke dat ik de buienradar consulteerde rond 23h en der stonden veel buien op. 's Morgens was er niets te zien. Dan toch maar naar Stef gebeld. Het was iets beter en een ritje op tgemak zou gaan. Vertrokken bij Stef voor een ritje op de baan en direct aangeloten bij een groepke van 6 wielertouristen en ons laten meedrijven in hun zog. Na een kruispunt stevig optrekken vloog de ketting er bij Stef af en hij kon de valpartij niet ontsnappen. Een brokke van zn knie en een scheur in zn broek waren het verdict,maar voor de rest geen brokken. Terug aangesloten bij de benden. Het duurde nog een half uur voor ik het doorhad wie aan kop reed. Het was Alex!
Een oude maat van vroeger. Wim zal hem wel kennen ;) . Samen met die mannen naar Torhout gereden om daar eentje te drinken en dan met Stef naar Hooglede....om daar eentje te gaan drinken :lol: .
Respect voor de gasten van het openningsweekend want er stond een strak windje

19 feb TT Nevele
Om 08.30H gestart met 5 ma eeuh 4man en 1dame , wollie/fred/greg en Sandra , man da was lang geleden.
Parcours lag er goed bij maar alle geluk dat we in compagnie waren anders vrees ik dat ik het wel zeer op m'n heupen ging krijgen , de offroad die er was
zeer rechttoe rechtaan (van die stukken die op ons zwarte lijst staan )met zo goed als geen frivoliteiten.
Maargoed , we zijn buiten geweest we zullen er wel meer deugd van gehad hebben dan in ons bed te liggen.
Grts
Kuba

Hier dus ook gebold samen met neef geert.inderdaad nogal veel bane maar t geefde niet :-?
geen "grysperres " gespot,t was dan ook 9 u eer ik kon vetrekken,achteraf wel niet meer binnen geweest, k moest nog met de fiets terug enne k was "zochte" :lol:
nog (klein) eindje met pieter serry meegereden
Johan

19 feb TT Lichtaart
ikke en no lichtaart gewist ent twas de max met als extra lus het trainingsparkoer van de profs.
filmke : https://www.youtube.com/watch?v=a7Yyjgw ... e=youtu.be
en nu een week thuis op bevel van de dokter :ijs op de knie en onsteekingsremmers pakken voor gekeusde knieschijf waar ik al 2maanden mee sukkel maar voor Lichtaart kon hij mij toch nie thuis houden !!
Franky

19 feb techniektraining keuneleute
Ikke samen met Stef nog wat techniektraining gaan doen in de keuneleute.Een paar dingetjes geprobeerd die momenteel nog onmogelijk blijken maar ik hoop dat we de bakens nog wel zullen kunnen verleggen. Het was heel lang geleden dat ik dat nog eens gedaan had en z'n trainingetje deed dan ook veel deugd. Na Stefaan thuis afgezet te hebben nog een klein toerke gedaan om mn hartslag een de hoogte in te jagen en dat was niet moeilijk in het offroadstukske van de waaiberg met mn nobbyniks van 3.25 :D
PS den Stef nam gisteren deel aan een clubwedstrijd enduro en is daar 3e geworden :o :o :o :!: :!: Pure kklasse mijn gedacht!!
 
Zo 12feb ritje op de baan
Deze morgen de 1e MTB training op de weg sinds lang.
Gregory had een vals plat toerke uitgestoken richting kemmel , vertrokken met regenfrakske maar nooit nodig gehad.
Gezien kromstuur en EPIC verkocht zijn en de stumpjumper plat stond maar met de canyon gereden , gelukkig lagen de wegen mooi droog.
De terugweg van kemmel was wel heeltijd wind op de neus dedju :D
Grts
Kuba

Zo 12feb ritje op de baan
ritje gedaan met Wim, Wim, andy, heikki en donovan. samen aangezet naar bekegem om daar aan te sluiten bij de molen. Bushrider gespot in de groep, en in Diksmuide afgedraaid richting Roeselare. Thuisgekomen met een 125km op tellerke :D
Gianni

Zo 12  feb ritje op de baan
Welke buienradar hebde gij gekeken :o ? Bij het keren in Sluis zelf efkens de zon gezien :)
Soit, na gisteren een dagske cross kijken met de dochter in Middelkerke, niet veel goesting om vroeg op te staan. Deze morgen pas tegen 9u45 naar buiten gerold voor een toerke Zedelgem/Jabbeke/Brugge/Sluis/Brugge/Aartrijke/Zedelgem.
Willem

Zon 5-02-17 TT Aalter
Gisteren opgestaan met een mottige kop en bijhorend snot en koppijn. Halvelings afgesproken met Marc voor een wegrit vandaag, maar was nog niet zeker of hem ging rijden. En als hem ging rijden, ging het met een ander "accentje" zijn dan wat ik van plan was :)
Dan maar gekozen voor een ritje richting Aalter met de mtb, daar de toertocht te doen en terug. Geen regen gehad, dat was al mooi meegenomen. Toertocht had iets weg van een mini-Hertsberge.
Had het vettig verwacht maar niets van dat. Relatief droog, af en toe een smeuig strookske, hier en daar gekruid met een plaske en streepje modder.
Eenmaal plat gereden ... een nietje in m'n band :o
Thuis gekomen met een dikke 105km en een maxHR van 158, mission accomplished.
turfke

Zon 5-02-17 ritje op de baan
Bij ons was het een ochtend vol misverstanden en dat allemaal door een kapotte gsm van stef. Had gisteren gezien dat Andy en Wim zouden afspreken aan de kerk van Gits. Wat later stond er te lezen dat ze naar de kust trokken en toch vertrekken van de kerk van Gits om 8h. Doordat de gsm van Stef stuk was wachtte ik op een reactie van hem, maar deze kwam niet. Deze voormiddag nog eens op het forum gekeken niets...Dan maar bellen naar Wim rond 7h15....niets. h mm, dan ga naar stef vertrekken. Het was dan iets voor achten. Nog eerst eens bellen naar Wim. Maar Wim ging plots niet mee naar de kust. Dus bellen naar Andy (het was juist voor 8h) dat hij niet meer op ons moest wachten. Aangekomen bij Stef vertelde hij dat hij naar Gits gereden had en daar een paar min na 8ten was en ze al weg waren :? ja dat zal wel. Wij dan vertrokken voor een yinyangritje maar daar was nog niemand. Nog een beetje rondrijden? Oesje eerste platte van Stef. Na het herstellen aangesloten bij de bende en vertrokken mooi uit de wind. Moooie weggetje tis leuk. Oesje 2e platten. De baanmannen waren geduldig en bleven mooi wachten en lachen met mijn drank ;) . Na een half uurtje weer nen platten. De mannen bedankt maar ze moeten niet meer wachten, we zaten zonder banden. Nu en dan nog eens opgepompt en zo naar huis gereden en in de plaatselijken eentje gedronken maar dan zonder alkool tourner mineral weet je ;)
vanwege vergeten op start te drukken geen parkours en dat was spijtig want was een leuk ritje
bedankt voor de companie niettegenstaande de leeglopers stef :P
Eric

Zon 5-02-17 ritje op de baan
wij stipt om 8u vertrokken aan de kerk in gits met de mtb. We besloten naar bredene te rijden maar toen we ichtegem passeerden besloten we om mee te gaan met de molen. Toch wa met een bang gevoel aangesloten daar we met de mtb waren maar toch vlot kunnen meerijden. Ook ne goeiedag gezegd aan bushrider die vlotjes kop trok van die bende :D . Thuisgekomen met een goed gevoel
Gianni

Za 04/02/07 TT Westouter
Gisteren laat nog vlug telefoontje met greg en het zou westouter worden , offroad welteverstaan.
Geen tijd meer gevonden om nog snel iets te posten sorry daarvoor.
Om te beginnen was greg weer te laat , hadden om 08.30H afgesproken en zijn maar om 08.20 kunnen starten :lol:
Als je zo al eindje tijdens de week gene meter kan rijden lopen die eerste km toch vierkant hoor (k'weet het k'moet er dringend weer aan beginnen moja ke gin goeste :cry: ) , en gezien greg weer startte onder het mom "opwarmen is voor janetten" :roll: redelijk getjoold dus en het betere rekkerwerk :oops: tot na ne km of 15 het machientje warmgelopen was en ik dus de vertraging ruim heb kunnen goedmaken :mrgreen: 8-)
Het parcours lag veel beter dan verwacht , droog lag het uiteraard niet echter maar een 2-tal stukken die de noemer "baggeren" benaderen , ook in de afdalingen
hier en daar wat glibberig , de kunsten van greg aanschouwd toen hij besloot half dwars te gaan...hem wa uitgelachen om enkele km verder hetzelfde voor te hebben..den greg zal gedacht hebben KARMA BITCH :lol: :lol:
Heel de rit goed weer enkel laatste uurtje wat gemiezer maar het kon niet deren want in tegenstelling bij vorige week waren we ons uitstekend aan het amuseren.
Catsberg langs alle kanten gezien manman joepie.
Met een smile aangekomen dus en deze maal toch gebruik gemaakt van de immers uitstekende afspuitstand.
Grts
KUBAzondag 29/1/2017 TT Lichtervelde
Zondag samen aangezet met Gregory eN Stefaan (met zn endurotank) richting Lichtervelde. Franky zat al ongeduldig te wachten. Eerst ons koffietje en ondertussen kwam Willem ook aansjezen. Alemaal vertrokken. Het was al goed aan het dooien, de Westvlaamse ondergrond was al mooi zacht zonder al te zompig te zijn.
Bedankt companie
Ons goed gejeund!!
Eric


28/01/2017 Ingooigem
Om te beginnen de Greg was te laat , we hadden om 08.30H afgesproken en om 08.10H was hij er nog niet :lol: :lol: :lol:
Dat de dooi ingezet is was duidelijk , niet dat het zeer vuil lag maar toch redelijk wat stukken waar er duchtig gestampt en gegleden werd..blij dat ik de mudbike meehad.
Eerste stuk viel mee en alles op rond de kluis OK maar niets die het hoera gevoel opriep , lang geleden dat ik de paterberg nog gedaan had en ja hoor t'blijft een kl....zak :D
Op de terugweg van de kluis kreeg ik het op m'n heupen , heel wat ellenlange boeredreven met deegtoestanden en plots had ik het gehad ermee dus Km of 10 voor de meet langs de weg naar de meet gereden...de boeredreven kwamen m'n oren uit pffffff.
Ergens kleine 70Km en 700Hm dus goei training maar kan niet zeggen dat ik mij geamuseerd heb , nog een geluk van de goei compagnie.
Grts
Kuba
KUBA

Ook Ingooigem gedaan. Zeer lang geleden dat ik er nog geweest was. Aanloop en heuvelzone waren ferm ok (veel goesting om nog eens op de mtb te zitten na uren op de rollen en baan). Erna was het idd iets minder. Moet blijkbaar een bevoorrading gemist hebben waardoor de man met de hamer plots wel heel dicht op het wiel zat. Gelukkig een gelleke mee. Enfin 73 km en 900 hm (Kwaremont 2 keer gedaan), we zijn al slechter aan het seizoen begonnen.
Gerrit


28/01/2017 Ingooigem
ingooigem was me toch iets te ver vandaar vandaag zomergem aangedaan,eerste 30km op t gemak met iemand uit de buurt(werner)en dan ja dan begon de fun :-) harde ondergrond met glibberig laagje op,t was op t nippertje met mn fast-tacks,goed voor mn stuurmanskunsten :lol: .toch menig biker zien onderuitgaan :roll: :roll: :oops:
het "hard" gedeelte op de gru was wel heavy :lol: ,toch met de voeten uit de pedalen achteraan daar naar beneden gereden.Voor mij was 60km toch genoeg,was bij momenten nog fel windje.
Na nog een(gratis) heten hond tevreden huiswaarts :P
Johan

28/01/17 ritje op de baan
ikke soloke gedaan en voor het eerst sinds lang kont me niet schelen dat er veel wind op was.Blijkbaar ga het de goeie kant op met de conditie dus.
Leuk ritje op ne zaterdagnamiddag. jammer dak alleen was.
Deze morgen samen een vloerke gaan uitstekken ook es leuk voor de veranderinge
Stefaan 
Zo 22-01-17 TT Moorslede
Vandaag wat langer in mn bedje blijven liggen en rond 9h20 thuis vertrokken naar Moorslede. Een eindje voor de start voorbijgestoken door een 100 met sirene en ik wist al dat het voor daar was en dat was ook zo. Der was eentje onderkoelt en naar het ziekenhuis afgevoerd. Rond 10h daar vertrokken, das wat te laat om de companen in te halen.
Was met de fully en dat kon geen kwaat, het lag er beenhard bij geen spatje modder te bespeuren en het weer was zalig, de zon deed deugd. Een leuk parcourke zo dicht bij huis wat op en af en me gejeund. Rond kwart voor 12 aangekomen aan de start maar geen grysperres meer gezien. Eentje gedronken en dan naar huis. Het mag voor mij nog een aantal weken zo mooi droog blijven. Tot de volgende


ZA 21/01 Moerkerke 
Bush, gisteren nog zitten twijfelen of ik een rit op de baan zou doen of niet. Maar 't was overal droog en kon ritje in achtertuin van m'n vroegere heimat dus niet laten liggen.
Daar weinig, om niet te zeggen geen verraderlijke plekken. In begin van de rit bandendruk wat (teveel) gelost waardoor het op de baan wat minder vlot bolde maar op de harde hobbelige bevroren stukken, zalig rijden was :D
Aan de BV wel wat terug bijgeblazen met het oog op het stukske terug naar huis :roll:
Stilletjesaan mag het terug wat warmer beginnen worden want van die warme badjes nadien wordt een mens maar een watje zunne :lol: :lol:
Willem

Zo 15-01 ritje op de baan richting Klerken
Deze VM met een ei in mn broek aangezet, het lag er nl glad bij toen Gregory en Franky aan mn deur stonden. Na 10 m lag mn ketting op de grond, had het slotje precies niet goed toegedaan. terwijl dak met de herstelling bezeig was ging mn telefoon af. Gemiste oproep van Willem. Den dezen zal het niet te doen zien vanwege de gladheid was de teneur! Maar daar was niets van aan. Toegekomen bij den Stef stond zowaar zn ferarirode koersmaschien te blinken. Na 10 keer tegen Stefaan te zeggen hoe glad het was vandaar naar klerken vertrokken. Ondertussen was het aan het dooien en lag alles perfect. In klerken een koffietje gedronken en dan langs de vaart nog een toerke tot de volgende stop in Hooglede. Twas leuk gasten! Niemand gevallen zelfs ik niet ;) Bedankt voor de companie

Zaterdag 14/01 Torhout
Wij hebben ons alleszins gejeund in Torhout. Leuk weerzien met Greg en eerste maal Dominiek. Zo mag het nog voor ons, inschrijven aan een TT en wegritje aan een tempo haalbaar voor iedereen. Natje en droogje achteraf. Top
Wouter & Sandra


Zo 8 jan ritje op de weg
ritje samen met Gregory als Gps en kurt als radio :p gezellig ritje in de mist richting kortemark ruidenberg ichtegem terug over koekelare handzame de geyte en zo richting hooglede alwaar ik de troepen verlaten heb.
Merci gasten om me op te pikken en voor de rit.
bakkero

Radio radio , iemand moet het doen eeee als Sandra er nie is :lol: :lol: :lol:
Idd plezant ritje , alleen als bakkero vermeldde dat hij verdacht wordt van ..... trekjes reed ik wa minder ip mien gemak :lol: :lol: :lol:
@Marc , blij te lezen dat uw basis al redelijk ok is :shock: want anders de sukkelaars moeten deraf eeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (owee wat zal ik mij ooit die uitspraak beklagen :o :roll: ;) )
Grts
Kuba

Ook een ritje op de weg gereden. Andy was ook van de partij. De mist ook. Aan de andere kant temperaturen vielen mee.
leuke groep
Nu beginnen opbouwen naar 125. Basis al redelijk ok.
bushrider


Terug naar de inhoud