MTB verlof in de Franse Alpen

Plaats reactie
Wollie
Beheerder
Berichten: 598
Lid geworden op: 17 jan 2012, 10:20

MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door Wollie » 25 jun 2014, 11:41

MTB in de Alpen
Een kort verslagje van onze week verlof in Briancon. Normaal maak ik geen verslag van ons verlof maar deze mountainbikeweek is zodanig goed meegevallen dat ik het hier toch eventjes neerzet.
AlpineSingletrack bestaat uit 2 gepassioneerde MTB'ers (-ster) :) Klaas en Katleen die al heel wat kilometers en singletracks gedaan hebben in de wereld.
Ze bieden een week MTB'en aan op het niveau die jou past in de prachtige Franse Alpen. Enige MTB ervaring is natuurlijk gewenst in deze streek. Ze ontvangen je (tot max 8 pers) in hun huis aan de rand van Briancon.
Het vooropgestelde doel is fun en zoveel mogelijk singletrack. Meer dalen dan stijgen eveneens want in zo een regio zou je anders teveel hoogtemeters moeten doen en dan heb je wel een heel select publiek... . Ze hameren er op dat het geen trainingskamp is maar een FUN MTB vakantie !
's Morgens krijg je een lekker ontbijt achter de kiezen en ga je met het busje naar een hoger gelegen punt om de dag te beginnen. Zo vermijden ze een ochtendklim van meer dan 1000hm en kan iedereen fris beginnen aan de soms technische singletracks.
Klaas is een gebrevetteerd MTB gids die erkend is door de franse autoriteiten en draagt ook op gepaste wijze zijn verantwoordelijkheid. Het niveau kan gaan van eenvoudige mountainbiker die zijn technische skills wil verbeteren tot de die hard technische enduro rijder.
Veiligheid staat voorop, dus onnodige risico's worden niet genomen.
Let wel, singletracks in de bergen is inspannend, ook zwaar afdalen ! Per dag haalden we een 1000-1500hm positief (2000-2500 negatieve hm )dus dat was niet weinig maar ook niet veel. Kilometers zeggen niks in het hooggebergte, soms 30 per dag, soms bijna 60. 's Avonds waren Sandra en ik "gezond moe", dus het was geen uitputtingsslag want het is vakantie, nietwaar :)
We kregen de meest ongeloofelijke en prachtige singletracks onder de wielen, waarbij Klaas bij het begin van elk deel meestal een beschrijving gaf van wat we konden verwachten en eventuele aandachtspunten.
Ik dacht dat ik in Chemin du Soleil iets gezien had... wel dit was zo mogelijk nog prachtiger.
Soms vertrekken vanop 2400+ meter, hooggebergte, sneeuw, rotsen en dan afdalen naar de boomgrens en verder tot in de bossen. Passages door ECHTE alpenweiden, soms ook een uurtje klimmen en heel af en toe een klein beetje asfalt als het echt moet.. .
Om de termen van ginder te gebruiken : Singletracks, trails, balconyride, fireroad's : allemaal één en al prachtige natuur en vergezichten om je heen.
In de namiddag (doorgaans 16h-17h) kwamen terug aan hun huis terug en stond er een dampende verse cake te wachten op ons :) en een fris pintje.
's Avonds kreeg je een lekkere uitgebreide maaltijd (3 gangen) voor je neus met een frisse wijn.
Je kan het horen, alleen maar lof en zo hebben Sandra en ik dit ook ervaren. Eigenlijk was dit de beste MTB vakantie ooit.
Ik kan het alleen maar aanraden aan iedereen . Schrik voor de techniciteit moet je niet hebben en hoogtemeters ook niet. Het valt allemaal mee en Klaas past de trails aan naar je eigen niveau.
Hierbij een aantal foto's en de link naar hun website met alle nodige info :
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
http://www.alpinesingletrack.com/nl/

Groetjes,

Wouter

turfke
Berichten: 1597
Lid geworden op: 17 jan 2012, 20:18

Re: MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door turfke » 25 jun 2014, 21:44

Mooi!

tram4
Berichten: 1532
Lid geworden op: 17 jan 2012, 14:44

Re: MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door tram4 » 25 jun 2014, 22:02

Dat zag er daar heeeeeeeel goed uit

Bakkerke
Berichten: 1963
Lid geworden op: 27 jan 2012, 02:22

Re: MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door Bakkerke » 26 jun 2014, 05:32

mo saai dat het der daar uitziet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
en niks van paadjes en geen actie enzzz
ik word daar zo moe van ee van zzzzzzzz
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS wat ik echt denk staat hieronder :twisted: ;)
pure onversneden mountainbike Porno van de ergste soort zelfs t'moeten nie alsan dezelfde zijn ee die sjanse hebben ti jundre gejeund de mooie vakantie en herinneringen. Mo de volgende keer kuj ziene dak mee mag up jundre kosten eee :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Wollie
Beheerder
Berichten: 598
Lid geworden op: 17 jan 2012, 10:20

Re: MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door Wollie » 26 jun 2014, 07:58

Idd, zo heb ik het ook ervaren , mountainbike in z'n meest pure vorm.

We kunnen ons gelukkig prijzen dat ik dit jaar 2 van de mooiste MTB ervaringen heb gehad, Chemin Du Soleil en AlpineSingleTrack.
Dan begint een mens verder te dromen hé ....

http://singletrack6.com/


Maar peis nog een beetje werken en wat geld sparen :cry:

Het grote nadeel is dat je niet zo rap meer een "wauw" gevoel hebt bij een Ardennenrit, laat staan in 't Westvlaamse land :) :) . Maar zolang het droog is bike we nog eigl. overal graag...

Bakkerke
Berichten: 1963
Lid geworden op: 27 jan 2012, 02:22

Re: MTB verlof in de Franse Alpen

Bericht door Bakkerke » 26 jun 2014, 09:34

Das precies wat ik meemaak TT of op de weg langs hier komt opt zelfde neer. Ik jeun me ook alleen maar op conge. Coin naar echt mtbgevoel viel beetje tegen ma de compagnie compenseerde da. Nu juli na de provence en in sept nog eens. Zal weer voldaan jaartje zijn voor mij.
Ach mooi weer en op je fiets is al wa daj moe hebben ee. En liefst met enkele toffe pee's derbij :)

Plaats reactie