Tochten 2013 - de grysperre one

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Tochten 2013

activiteiten > verslag activiteit

Hier kan je de verslagjes lezen van onze activiteiten in 2012

Zo 29-12 Tt Assebroek
Tegen alle verwachtingen in toch vertrokken naar Assebroeke voe de toer te doen,thuis vertrokken om 0830h met de fiets met volle moet tot we over de brug van steenbrugge reden migs kon nog een voet zetten en ik voor ik het besefte lag ik op de grond gevolg een pijne knie en men bil geschaafd.
Terug op de fiets met wat weerwerk van de pijne delen toch doorgereden om de toer te doen ,vlug ingeschreven en weg waren we de eerste km gingen nog maar dan bagger,bagger en nog eens baggeren nie normaal der had al 900 gepasseerd de dag voordien en dan wij dik in orde :cry:  :cry:  :cry: .
Dan van de ene bosdreef in de andere tot aan de eerste bevoorrading dat pas na 30km lag ma swat kom ik aan die tent om 11h niks meer te krijgen een beetje misrekend zeggen ze :roll:  :roll:  :roll:  :roll: .
Stoom kwam uit men oren ,als da zo zit ik ben weg ier direkt terug over oelemberg naar beernem gaan spelen aan de berm een paar pogingen gedaan maar het lag er te slecht bij,terug een opdoffer dan maar uit fustratie naar huis gereden met een klein ommetoertje :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: en thuis gekomen om 13h stip met 74km op onze teller .

Franky

dit tochtje ook gereden,brr,was redelijk fris om te starten :( samen mé Gianni,greg,andy en zn broere.
t'vrouwken was dan al den bos in,ja ze mag (soms :lol: )een beetje voorsprong hebben hé?
ja t was mud é :lol: hij plakte wel niet aan de wielen,als ge algerisch zij aan morre moe je op de bane rijden dees tijd van t jaar é.die grote wieltjes kruipen daar allemaal vlot door :P
de bevoorr was bij ons nog ok,wel een beetje overrompeling :wink:
andy zn broere was nog redelijk goe op dreef.
aangekomen op t gemak me 24.5avs dacht ik ,t vrouwken20.5
in de douches nog ferm stuk afgelachen mé dien boskanter zonder broek :lol: :lol: :lol:
op den aprés was voor ons toch nog een lekkere hot-dog voorradig

JohanDo 26 dec TT Gits
Vanmorgen om 8u30 thuis vertrokken met de fiets naar Gits, en iets na 11u30 al terug met 65km op de teller.
Ik was blij dat er vandaag zo'n wind stond, parcours viel naar mijn mening net zoals vorig jaar wat tegen, te veel op de weg gereden vandaag. Naar mijn gevoel zat er max. 30% off-road in.
Ik ben serieus aan het twijfelen wat ik morgen zal rijden, maar de kans is klein dat het Gits wordt.

Gregory

Hier niets gepost omdat ik niet wist hoe ik de kopieuze kaasplank met toebehoren van gisterenavond zou verteerd hebben.
Niet dus. Heel de nacht liggen draaien, keren, puffen en schxxen laten  :shock:
Daarom ook vroeg wakker en met enige tegenzin uit mijn bedde gerold en naar Gits afgezakt.
Enige positieve: 't regende niet ... toch niet op dat moment.
Greg, ben zeker dat er geen 30% off-road in zat. En hoefde voor mij ook niet omdat ik geen zin had in wat modderstampen.
Denk daarom dat de organisatie verschillende stroken uit het parcours had gehaald om alles toch nog berijdbaar te houden.
Vandaag toch, ik vrees een beetje dat morgen die 30% ook niet meer te genieten zal zijn na de regen van vandaag.
Heel de rit aan de rekker gehangen met ene van de Bolle en bij momenten toch letterlijk tegen de wind in moeten liggen - toch als ze van op zij kwam. Die grote wielen vangen toch redelijk veel (zij)wind  :mrgreen:
Vond het bij momenten op het randje van gevaarlijk. Zeker als op zo'n moment ene met een camionette passeert die niet teveel plaats laat en er plots een rukwind van rechts komt  :evil:
Maar we gaan niet klagen, moest anders maar niet uitgezet zijn met zo'n windkracht.
Gelijk een verzopen waterkieken in m'n otto gerold om er in Zedelgem als een verrimpeld waterkieken terug uit te rollen  :shock:

Willem

Zo 22 dec TT de Haan
jaman denk dat Koksijde ferm uit z'n pijp zal mogen komen om dezen nog te overtreffen wat een mooie tocht is me dit zeg .
Vanmorgen dezen gestart met het gedacht zal me nie opbranden want tis me eerste toertocht in meer dan een half jaar maar vanaf het eerste bosje heb ik toch met een groepke meegereden aan een schoon tempo en ben binnen gelopen met een super goed gevoel . natuurlijk scheelt die bijna 27kg lichter ook heel veel .
op de 2e passage kreeg ik anmoedingen van een vrouw die blijkbaar goed wist hoe de kleren van de grysperre's eruit zagen want van ver riep allez grysperre  :D  :D tof .
op de bevoorrading moest ik goed m'n fiets in de gaten houden want er waren daar enkele colnago liefhebbers die van me velo niet konden blijven  :(
allez op naar donderdag in Wingene en hopelijk ben ik terug vertrokken voor een leuke periode op de fiets

fallow

Blij dat het nog geen complete off-day geworden is. 't Begon nochtans al goed met een platte band halverwege de boane naar De Haan  :twisted:
Soit, sedert Hertsberge telkens na een tijdje last van m'n onderrug. 't Zal wel beteren. Vond het bij momenten toch goed vooruit gaan Marc, maar dat zal waarschijnlijk aan het niveuaverschil liggen  :mrgreen:
In de bosjes was het steeds geduldig je beurt afwachten en gezapig laveren tussen de bomen en struiken. Driemaal een strandpassage ... met wind mee. Aan de 2de BV m'n achterband wat meer bijgepompt en naar mijn gevoel liep het toen toch iets vlotter. Voordien het gevoel dak zat de dansen ip m'n vlo.
Na 44km terug in de sporthal beland om nog wat na te genieten van deze mooie rit en wat krachtvoer op te doen voor het stukske naar huis. 't Liep op strand toch wat vlotter  ;)
Bij thuiskomt vastgesteld dat vrouw en kind niet thuis waren ... maar kreeg al vlug een verlossend telefoontje: komde niet langs bij de gebuurs, we zitten hier gezellig te aperitieven ... 't was 15u30 ok terug tuus binnengerold zien  :oops: , 't zeer in m'n rugge was precies weg

Willem
foto's


Zo 22 dec TT Knokke heist

deze morgen gestart bij de "wackys" :-D tesamen met buurman phil en t vrouwken :lol:
t'mooiste weer wat de organizatie tot nu toe gehad heeft #-o,heb ondermeer ook de sneeuwtochten gereden =P~
t begon al direkt goe mé t bmx parcours :bounce: :bounce: :bounce: ,dan enkele mooie opwarmertjes alsook het vredesmeer denk ik dat we rond reden.
Ook de mooie villa's her en der waren eens t'bekijken waard.(in't begin)
Na een half uurtje het koningsbos ingedoken,mjammie!!!top!!!véél beter dat het bos nu in het begin v/de tocht zit,dan ook gebist zonder voet aan grond te zetten
Vandaar ging het al rap naar de 1ste bevoorr(exuseer,buffetten !)best dat ik genoeg gegeten had want wat na de 1ste bevoorr kwam was niet v/de poes,amai,da bolde voor gene meter! :evil:
Nu kwamen we ook meer en meer in open veld en had de wind vrij spel :-"
De lus v/de 60km nog bij genomen,niet veel volk gezien,was nochtans zeker voor mensen die niet v/de streek zijn absoluut de moeite met de inham van 't zwin,de noordzee(kust),cadzand tot aan groede dacht ik,ook pure-c gepasseerd :drunk: .Terugkeren van ginder was iets minder,ferme wind tegen en geen katte te zien om mij achter weg te steken :cry:
op de laatse dijk voor het 2de buffet nog een v/de dijk gewaaide biker uit zijn klikkers geholpen anders lag ie daar misschien nog :roll:
Na die 2de bevoorr zoals de meesten de weg naast den dijk genomen,was al lastig genoeg :oops: ,dan kwam dien superlangen eind zo links v/den dijk ,amai ,gene kattepis!direkt erna nog es 1.5km de wind bal op kop,pfft,gelukkig wast goe weer! :-)
Nu begon alles toch wel serieus (door)te wegen :lol: ,daarom da die laatste stroken er voor de meesten wel te veel aan waren,mede ook door de lengte v/de tocht,als tip zou ik enkel meegeven van enkele bordjes te plaatsen met heavy of light.
Fiets niet afgespoten,juist lekkere douche genomen.
-supervriendelijke mensen op zowel bevoorr als onderweg(oversteekplaatsen alsook in de zaal achteraf
-gratis verwarmde :P fietsparking
-super parcours,ze halen er toch wel al uit wat er in zit,de wind maakte het serieus lastig in de polders in een streek waar anders geen tochten zijn(buiten de safari's een eindje verder :-? )
-gratis goeie soep achteraf en ja den drank was misschien iets duurder dan op andere tochten maar in een café betaal je toch ook 2euro voor een cola of ice tea,dit heeft toch niets te maken waarom je een tocht rijd of niet
-wij hebben ons in ieder geval geamuseerd en afgezien,vanmiddag op t gemak naar de koers gekeken :lol:
-62km avs19.8 ,t'vrouwken48km avs1
-nog efkens apres gehouden met t'vrouwken,phil,en alain van cycloon
-volgend jaar zijn we er weer!


Za 21 dec TT veldegem
Deze morgen hier eerst samen ontbeten met t'vrouwke (dat was ook al een tijdje geleden)en dan op het gemakske richting torhout . Aan de warande zoals voorzien ingepikt en al snel waren we ter hoogte van de eerste bevoorrading . Ik zou deze overslaan maar ik zag daar de Alex staan en keerde dan maar op mijn pedalen terug  :lol: Met den alex altijd fun. Sandra stond ook aan de bevoorrading maar meer dan een goeden dag en pieper zat er niet in . Den alex en zijn compagnon de witten waren vertrokken . Sorry Sandra dat ik zo snel terug weg was maar die mannen moet je geen 2 min geven. Samen de toer afgereden en moet zeggen het was in orde . (op een paar stukken na  :twisted: ) Maar de bossen maakten veel goed . Ter hoogte van Veldegem me gaan inschrijven , een de boterham binnen gespeeld . De toertocht verder gezet tot op de warande en dan terug nr huis . Jammer van de regen op het einde maar (sorry Dieter ) koud was het niet . De wind maakte het super leuk en den dienen was kontent . ach ja , nog den Johan tegengekomen , maar hij reed in de verkeerde richting

Marc

twas te koud, te vele wind en slechte benen  :evil:
Efkes sandra gezien aan de start, maar daarna direct de splitsing naar 35km genomen en der feitelijk maar een kleine 30 gedaan daar, met heen en terug der bij toch aan 62km gekomen...
PS, kga nu aan de stove gaan zitten en heb geen goesting meer om te gaan zwemmen, want ben ik toch geen wintermens

parcours

Zo 15 Dec TT Zedelgem
samen met enkele GP's hier gereden,zeker in t begin was dien H/T redelijk gevaarlijk,mede allicht ook omdat er zo veel volk op de baan was.mooi gevarieerd parcours en goede algemene accommodatie daar in de sporthal te zedelgem
op t eind maakt marc nog een schuiver,gelukkig zonder al te veel erg :-?
aan de (overigens zeer goede)bevoorr wel mn bril verloren,
was goed leuk ritje,met enkele nieuwe stukjes voor mij,we hebben ons gejeund :lol:

Johan

Na gisteravond wat te lang blijven hangen maar om 9h30 met de fiets vertrokken naar zedelgem. Ik had gekozen voor mn ouden tank, ik had mijn andere wielen opgezet met nobbys. Geen goed gedacht want ik had pas een andere ketting opgelegd maar de tandwielen niet vervangen. Op het groot blad viel het mee, dus dan maar zo. Het was een leuk toerke met wat bos, nogal veel baan maar het was zo lang geleden dak me jeunde. Iets na de eerste bevoorrading hoorde ik plots "pling" en mijn wiel begon te slepen. Oeps, een spaak gebroken en een grote slag in mn wiel. Exit TT. Mn acterrem helemaal open gezet en 40km tegen de wind langs de baan naar huis. Toch veel plezier in mn eerste offroad in een lange tijd

Eric

za 14 dec adegem
hier dus vandaag gereden ,niet veel speciaals,vroeg gestart en op t gemaksken gereden,50km,in de namiddag gewerkt,morgen zedelgem en tegen de middag naar gent voor broere te begeleiden bij zn marathon :mrgreen:,oef ,een vrije dag zeggen ze dan

Johan

za 14 dec koekelare
Deze morgen om 6u20 wakker met het vrouwke, gezien ze tegen 7u al in het zwembad moest liggen.
Ik ondertussen wa opt gemak ontbijten... vastellen da'k precies al aan de late kant ben... Vlug alle keren gaan zoeken, schoenen aan, helm op, fietsek pakken en vertrekken...
SHIT ik sta plat vanachter, vlug een ander wiel gestoken, opgeblazen en weg. Tegen 8u32 aangekomen in Koekelare, me opt gemak ingeschreven maar Gianni was just vertrokken. Eventjes gebeld en hij zou mij opwachten. Daarna de kleine toer samen gereden op een zeer gezapig tempo. Twas echt niet warm, de zon zat in ons ogen, maar anders was het wel een schoon ritje.
Bedankt voor de compagnie Gianni.
Ik voel aan de benen dat de antibiotica in m'n lijf zit  :x

parcours


zo 08/12/2013 TT lendelede

ook hier waren we van de partij :lol: .niet al te vroeg(9u20) gestart.
mooi weertje,niet te warm :lol: ,niet te koud met een flauw zonnetje
veel volk(780?) en al vlug gezelschap gekregen van een biker uit het antwerpse die goed meedraaide en mij af en toe toch wel wat zere :evil: deed!
helaas aan klein zwitserland had ik de pijltjes om links af te slaan niet gezien door onze enorme snelheid :lol: :lol: :lol: ,hij wel en riep nog(zie hij achteraf :P ),ik had dan ook een 2-tal km minder op 't eind van de rit.Enkel een overvolle brugflank overgeslagen ,er waren superstukjes bij,zelfs de zogezegde zware stukken waren goed te doen!
alles zat er dan ook in,beetje op en af,technisch,niet technisch,zwaar of normaal,bepijling was toppie!2 superbevoorr met zelfs lauwe sportdrank,mjammie ,dat was nog niet slecht :-)
bij de laatste bevoorr mijne copain v/de 1ste km weer tegengekomen en zodoende de laatste kilometers samen afgewerkt enne k'moet zeggen,;t'ging goed vooruit,t'hebben der ons niet veel meer voorbij gestoken :lol: :lol:
op den aprés nog een stutje gekregen van een mooie madam maar jammer genoeg geen prijs in den tombola,ge kunt nie altijd chance hebben é? t'vrouwken ondanks wat pijn hier en dare toch ook de max afstand gedaan met dank aan een goede locomotief(iemand uit zulte),dan vooral tegenwind :wink:
:P
voor mij DE toptocht van de afgelopen 3-maanden toch wel,zelfs mooier vond ik hem persoonlijk dan hertsberge gisteren.
dank u aan de vele vrijwilligers voor de geslaagde voormiddag!

Johan

Za
07/12 TT Hertsberge
Gisterenmorgen om 7u30 met de fiets naar Hertsberge afgezakt met de bedoeling terug efkens de geneugden van het off-road fietsen van mij meester te laten maken  :mrgreen:
Was hier wat kalm op het forum bijgevolg ook met niemand concreet afgesproken voor deze streektopper - tegenwoordig rijden we met meer op de baan dan in het veld  8-)
Bij aankomst in de zaal de bende van Oostende opgemerkt (de Witten, Alexbiker en nog een copain van wie de naam me voor de 20st keer ontglipt :roll: ) en besloten met hen te starten. Den Greg ook nog gespot net voor we van start gingen en voorgesteld samen te starten en dan wel te zien waar we geraakten.
De Hertetrappers maken jaar na jaar hun belofte van 80% off-road waar, denk persoonlijk dat het zelf iets meer is. Soit we gaan hier niet veel woorden aan vuil maken, deze is af en blijft voor mij een van de niet te missen winterritten.
Den Alex had er niet beter op gevonden om af en toe eens een stevig intervalleke in te lassen wat resulteerde in een laaaange rekker  :shock: en werd ons klein peletonneke regelmatig aan flarden gereden. Om na een ijdje terug samen te komen, naar lucht te happen, wat te kletsen en dan terug aan de rekker te hangen  :oops: .
Net voor de 2BV een leegloper en die gasten zo vriendelijk op mij te wachten ... 't was wel efkens zoeken naar de juiste maat van binnenband want was met de groten en had enkel binnenbandjes mee voor de kleinen  :mrgreen: . Herinnerde me toen de wijze woorden van onze Bush "die kleintjes passen ook op de grote wielen", de Greg die ondertussen ook kwam aangereden bevestigde dit ten volle. Allé, weer bijgeleerd en hup terug weg. Tot den Alex het ook nie kon laten om mijn voorbeeld te volgen en de latex tot achter z'n oren spuitte ... een scheurtje. Efkens overlegd, en eureka nog een lapke stof (terug van onze Bush 8-) ) gevonden in m'n backpack en weg waren we opnieuw. Ditmaal tot aan den finish alwaar de één al wat zochter was dan den anderen :roll:
Nog veel te vroeg om naar huis te rijden en dan maar nog een toerke op m'n eenzame alleen erbij gedaan, waarbij naar het einde toe het licht toch ook begon uit te gaan zunne.
Nog genoten van een warme hond, een colaake van de organisatie en een hartverwarmende babbel met de Johan en z'n keppe Linda. En ja Johan, "kees" legde nie op een hotdog  :lol:  :lol:  :lol:
Statistieken van de dag: 11 + 48 + 38 + 11 = leeg
Willem

Vandaag in Hertsberge gereden samen met Migs,hem eerst gaan ophalen in sijsele om dan te samen naar hertsberge te rijden de toer te doen op een gezapig tempo en terug naar sijsele waar we juist voor de donker thuis waren goed voor 94km , moe maar voldaan terug naar huis samen met vrouwtje in de auto! :oops:  :oops:  :oops:

parcours

Franky

hier deze morgen(nu ja morgen :oops: ,om 10uur)de start genomen.was al een 5-tal jaren geleden dat ik er hier es bij was ,véél volk aanwezig,nochthans overal redelijk kunnen doorrijden mede doook or 't late startuur allicht,zust op die laatse singeltrack in t bosje wast aanschuiven maar da is dan nen verplichte cool-down :lol:  :lol:
op den aprés ook nog turfken tegen t lijf gelopen,hij kon er ook nie genoeg van krijgen,de langen + den korten toer,chapeau!ook stijn vandenberg (OPQS) gespot,alsook nog een praatje gemaakt met de immer symphatieke katrien20
goed weertje,goede bevoorr,nen lekkeren heten hond,onze dag was geslaagd =D>

Johan


Zo 1 dec wegritje
Vandaag op een heel gezapigd tempo onze groepsrit afgewerk met onze gps van dienst de STEFAAN en met een mastuitvalling van de gps ergens beland bij boerboer :lol:  :lol: maar direkt een nieuwe mastaanvraag en weg waren we  ;) terug door het golvend landschap van de westhoek en zoals afgesproken liepen we om 11h binnen met de nodige bekijks van WAT DOE DEZE HIER MET STRANDBANDEN ???  :o  :o terwijl ze stonden aan te schuiven aan de spuitplaats met de nodige kilo's slijk meegebracht uit de ozo mooie dreven en paden van de toertocht  :oops:  :oops:

Franky

Za 30 nov TT Beernem
Beernem,
Bij het opstaan stonden de hemelsluizen behoorlijk open dus snel efkens gecheckt ofdak daar nie alleen ging staan maar al vlug werd het bevestigd dat dit niet zo zou zijn , en terwijl we toch bezig waren ook een 2-tal aangenmaand de bedstee te verlaten en het keppedoen deze avond verder te zetten. :D
Om 08.15H was ik samen met mijn hoest en gedeeltelijk blauw oog :shock: ter plaatse , was wel lik een raar verloop want we zijn gestart me 4 (ikke/greg/wouter/sandra)en aangekomen me 5 :o ....en nee zen onderweg gin kindje gemoakt want t'was daarvoor te koud neenee t'was den immer koene ridder gianniboy die ons op de 1e bevoorrading vergezelde.
De rit vond ik zeer vermakelijk , had van alles iets ...goed en minder goed lopende stroken / een bitje boane / en toch wel zeer lange "singeltrack" stukken in den bos al kon je deze zelden volledig op eigen tempo rijden wegens het treintjessyndroom :?
Ook heeft het geen spetter geregend en was de bevoorrading meer dan OK , het parcours was zeker te doen.
Het tempo was vlot en ruim de tijd om wat bij te praten , enkel 1x gezondigd tegen m'n winterprincipe's en de longen open gezet toen ik/greg en gianni fout gereden waren en er zo een nogal behoorlijk gat ontstaan was op wouter en sandra.
Goei compagnie en weer en nen bos of tiene wa moe ne mens meer hebben.
grts
Kuba
KUBA

24/11 De Panne - Lotto Panne Beach Endurance
18de beach race in De Panne. Ja Manjes!! Tis er ene geworden dat ik nie gouw ga vergeetn!  :shock:
Had de laatste weken niet meer kunnen trainen door slecht weer en ziek zijn.
Dus had mij voorgenomen , uitrijden zal al goe zijn.
Nu, na de start al goe begonnen, eerste 5 km aan 40 -45 km/u. Dan beetje rustiger tempo om mezelf nie te forseern, van Bray Dunes terug na de De Panne wast serieus teegn wind! :o
Jammergenoeg na 25km , krampen !! Nie normaal nog nooit zo een pijn gevoeld! Echt zotjes! Hierdoor traag verder gereden en keihard afgezien! Opgeven!! No way my friend! Uitgereden en den 757ste van de 1300. Zonder de krampen zat er veel meer in en zou het plezanter zijn geweest!  :(
Denk dat ik men benen volledig na de foef en gereen, amaai zo stijf als een plank vandaag maar daarnet alweer op de fiets om los te rijden.
Beachrace @ De Panne is echt wel de max alleen jammer van het grote aantal deelnemers, in de losse zandstroken was het aanschuiven en stappen of lopen ( hierdoor krampen gekreegn  :twisted: )
Ik kijk toch al uit naar de volgende met dan superbenen en met groot aantal Grysperres  :D  :D  :D

Christof

Zo 24 nov TT Evergem

veel volk aan de start,na enkele honderden meter aangehaakt bij een biker uit beernem met kleren aan van evergem en gans de tocht goed tesamen gereden,t ging nog redelijk vooruit :-) :-) :-)
ik vond het parcours goed,ook alles goed aangeduid,met 1 goede bevoorr.
t'vrouwken deed in de lembeekse bossen nog "n klapken mé monsieur paris-roubaix die hem afvroeg waar al die bikers van kwamen :lol:
we hebben ons geamuseerd
waarschijnlijk doene we zondagmorgen es mee aan een cyclocrosje voor plaatselijke vedetten(lees parochianen ha ha ) te aalter :roll:

Johan

zo 24 nov ritje wevelgem
Ik was de winkel nog aan het aanvullen als ik al een Grysperre spotte tss de wachtenden in de Winkel. Snel naar boven en men Koerskledij aan.
eens alles op z'n plaats zat naar buiten waar Willem en Marc reeds stonden te wachten. Frank kwam iets later aan. Met ons vieren vertrokken naar wervik.
gezapig tempo werd onderhouden. Hooglede, Oostnieuwkerke, Moorslede waren we al voorbij als er ineens afgeweken werd van het traject. Frank draaide richting huis. Blijkbaar een beetje last van de avond voordien :D Bij hem thuis aangekomen een kleine bevoorrading met een traktaat op Cola van Frank. Hapjes hadden we zelf bij.
Na een 10 tal min. verder gereden door Moorsele, Gullegem. de terugweg over Lendelede, Izegem waar we langs de vaart ooigem Roeselare het jaagpad kozen.
Marc nam daar de kop en we reden tegen een mooi tempo het pad af. Willem nam es over ik bleef zoals de hele voormiddag aan de staart rustig mee cruisen.
In Roeselare dan de weg naar Gits gezocht en gevonden en de mooiste kant beklommen van de gitsberg. Afgedaald op de kasseien. En om 11u15 terug in Gits met 71 km
Greetz
Bakkerke

parcours

Zo 17 nov TT De Panne
Om 07.30H al ter plaatse en gezien de organisatie nog aan het ontwaken was nog even tijd om mij terug te trekken
in het kleinste kamertje , nog even gedacht da de willem ook toegekomen was daar dendenzen naast mij er een nogal eigenaardige toiletprocedure op na hield :shock: , roepen/tieren en stampen k'pijsde zowaar datie t'kot ging afbreken :lol:  :lol:
Om 08.00H gestart met Franky en gregory voor een toch wel mooie rit al hebben we geen strand gezien en waren enkele stukken die voor het grijpen lagen
niet in de rit opgenomen.
Ietwat jammer dat deze blijkbaar wel ingekort was tot 46Km en op deze afstand hoeft 2 bevoorradingen voor mij zeker niet , toch uitstekend genoten en
het parcours lag er gewoon subliem bij , we waren zelfs niet vuil.
Rond 10.30H terug aan de start en franky besloot nog alleen een extra lus te doen.
@Franky , ge had gelijk want de vrouwe zij...awel ge zijt wel vroeg thuis , heb geantwoord jaja want k'had vandaag blijkbaar geen last van zwakke momenten :twisted:  ;) allez...dan toch tot ik in den douche besliste om het scheerschuim in m'n haar te wrijven :roll:  :roll:  :lol:
Grts
Kuba


Zo 17 nov baanritje vanuit Torhout
pfff....ik ben moe....
Mooi ritje en een waardig alternatief voor het ploeterwerk.
Na 30 km kwam ik deze morgen in Torhout aan alwaar ik met Marc tot aan de voetbalvelden reed waar de inschrijving voor de mtb-ers was. Linda kwam gezwind de trappen af en begeleide ons tot bij haar ventje, die nog een kort slaapke deed in de wagen. Nadat hij zijn wielen niet wilde recht zetten en het hieropvolgende commentaar van Linda  :lol:  :lol:  :lol: stonden we Johan, Marc en ik met onze mond vol tanden. Linda sprong gezwind op haar fiets voor de MTB-tocht.
Wij vertrokken naar het zwembad om Stefaan en Willem op te pikken en hupsakee, direct de hoogste versnelling en richting 30 reden we torhout buiten. Dat ik de traagste van de bende was hoef ik niet te vertellen hé :oops: maar ik was de enige met navigatie dus moesten ze wel wachten op mij :twisted:  :twisted:
Iets verder en sneller dan het rapste schema :shock: kregen we bezoek van Eric. Eric zou dus verder kunnen navigeren maar iedereen bleef weliswaar mooi op mij wachten en zorgde ervoor dat ik telkens uit de wind kon zitten :P  :P merci :D
Toen stefaan platviel was het de nodige tijd voor een eerste rustpauze. Die was wel kort want onze bakker heeft bijles gevolgd in binnenbanden steken.  :o  :o Mijn koekske was nog niet op en hup, direct terug de grote plateau vanvoor en achteraan bijna de kleinste. :shock: Met een dringende plaspauze van de oudere generatie (prostaat???) konden wij verder rijden want die 2 waren in 1 2 3 terug bij ons 8-)
Het verhaal van Johan zijn lagers kon niet volledig verteld worden want in Gottem (na een 35 km meegereden te hebben) mocht ik mezelf verlossen van een moordend tempo. Ik weet nog dat ik aan Stefaan riep van toch liefst niet boven de 35 te rijden. :shock:
Ben dan aan een iets gezapiger tempo langs de leie naar huis gereden.Met mijn vrouwke nog de laatste 15 km afgewerkt want ze was naar mij toe gereden...skoon hé :P
Daar Marc, Stefaan, Eric en Johan al terug scherp staan konden ik en Willem maar proberen te achtervolgen. Ik ben halfweg de rit links afgedraaid naar de Leie maar Willem moest nog verder mee.
Hopelijks kan hij al terug "pap" zeggen.
Moe maar voldaan thuisgekomen met een 105 km en een avg van "meer dan genoeg"
Merci gasten

Frank

Zondag 17/11.(Torhout wegfun!!!) Om 8u ong vertrokken in gits met de fiets naar torhout om er samen met 5 andere grysperre's een lap'ke op te geven.
met een kleine 10km al een lichte opwarming gehad.
Al snel waren we voltallig en konden we er in vliegen. Jammer genoeg merkte ik snel dat ik waarschijnlijk vergeten was men GPS op te laden en die viel uit.
Gelukkig was Frank er die de route in z'n GPS gestoken had.
We vertrokken en al snel werd er een stevig tempo ontwikkeld door Frank  ;) ikzelf reed naast hem. Torhout verlaten om naar Ruddervoorde te rijden. Van daar ging het naar zwevezele alwaar Eric net op tijd was om in te pikken. Hij had zich op het snelste schema gebaseerd :) blijkbaar de juiste beslissing geweest.
samen verder tot in Wingene waar ik met een leegloper zat. Even getwijfeld om enkel bij te blazen maar merkte dan op dat langs men ventiel wat lucht ontsnapte.
Waarschijnlijk te gehaast gestoken en maar half werk geleverd. Snel een binnenband erin en we konden met een gerust gemoed verder. Richting ruislede werd een eerste keer aan het gashendel gedraaid Door Marc en Johan en ging het richting de 35 a 38. In ruislede werd er wat overtollig gewicht overboord gegooid door de Brommerkes (mortierkes :) Ze pikte snel terug in en voelden zich bevrijd. Op een lint werd er dan stevig gebeukt door Eric, Marc en Mezelf Zalig gevoel en blijkbaar ging de teller er eerder richting 40. Ik had er totaal geen zicht op want mijn cockpit was niet voorzien van tellers en Gps deed het niet. We reden dus gelijk de oude Flandriens opt gevoel  :o Na deze uitspatting was het tijd om een kleine hap tot ons te nemen. Frank wou langs de leie terug huiswaarts rijden en verliet ons dus in Gothem. Wij dus verder met ons 5'en en Eric werd nu ons trajectbegeleider. Dentergem reden we sneller uit dan in en dan ging het richting Tielt. We deden er een klein lusje bij omdat we anders veel te snel terug zouden geweest zijn en namen er de beklimming van de Poelberg bij.
Na deze reden we naar Pittem met de mortierkes aan het roer. Zij reden elk op toer op kop en de rest volgde keuvelend bij momenten.
Na pittem reden we naar Koolskamp. Waar ik een eerste keer opsmeet om nu wat rustiger verder te rijden, was om 11u al een goeie 17u wakker en had nog niet echt op men gat gezeten en begon dit dan ook te voelen. Maar na 2km zat het tempo er alweer in en terug in lichtervelde lukte het dan toch om nog wat uit te rijden. Het mooiste hadden we dan al gehad en we reden terug naar Torhout waar er nog een korte aprés werd gehouden.
Na een nachtje arbeid en 100km op de teller aan een stevig tempo AVG 29 zo blijkt volgens Eric genoten van een kort tukje (3u'kes).
Om 17u moest ik er alweer uit om te gaan eten  :?
GREETZZZZZZZZZ bakkerk
e

Ma 11 nov TT Menen
Jaja ak men neuze buitenstak was er zowaar een laagje ijzel op de auto's aanwezig , das gezond were zeggen ze dus naar Wervik.
Bij aankomst nen goeiendag gezegd aan Dieter D die vertrekkensklaar stond me wa vrienden , wat later de Frank D. ook nen goeiendag want stond ook vertrekkensklaar me wa vrienden , en ikke
awel nog een kwartieke gewacht tot ong 08.15H en efkens gebeld naar greg mor niemand te zien of te horen dus maar ver
trokken.....zonder vrienden :shock: :shock:
Al redelijk vlug was het treintje "rijden" en surplacen want blijkbaar neemt iedereen zich voor zodra de franse grens overschreden ook op z'n frans te MTB'en :roll:  :roll:  :roll:
dat het intussen al duidelijk was dat het hier en daar aan de vochtige kant zou liggen :mrgreen: kon er wel mee te maken hebben.
Aan de 1e bevoorrading efkens me Dieter D gebabbelt over de toch wel exellente ligging van het parcours :ugeek: , na deze spot ik plots m'n buur (waar ik vroeger altijd mee samen reed) die het blijkbaar een fantastisch idee gevonden had om na 3 jaar afwezigheid deze rit te selecteren om terug te beginnen :lol:  :lol:  :lol: , bij wijze van morele steun dan maar bij hem gebleven tot na de 2e bevoorrading maar gezien hij aan nen baxter toe was :lol: en ik koud kreeg maar de benen gestrekt met de bedoeling den Dieter en z'n bende terug bij te halen maar niet meer gelukt.
Ke leute gehad en een goei traininge , AVG 141Bpm dus perfect in de zone die ik mij voorgenomen had.
De winter is begonnen en meerdere stroken waren baggeren in de zuiverste zin van het woord :!: maar toch genoten.
Op naar de volgende
Grts
Kuba


Vanmorgen slecht om iets voor 9u gestart in Wervik.
Mij echt geamuseerd in de modder, slechts een keer een voet aan de grond moeten zetten iets na de tweede bevoorrading en dat met zomerbanden op 3bar. Aangekomen iets na 12u met 70km op de teller, onderweg twee maal verkeerd gereden, begin daar blijkbaar een gewoonte van te maken.
Op naar volgende week, vrijdag Torhout, zaterdag Mol en zondag De Panne.

Gregory

Niet te geloven maar ik was inderdaad ook van de partij.
Na een bacco night op zondagavond toch nog tijdig uit mijn nest geraakt om naar Wervik te vertrekken.
Zoals reeds aangehaald had ik met twee vrienden afgesproken om samen te glijden, eeuhhh rijden.
Eerste stuk van de tocht nogal vettig maar steeds te rijden. Eén keer echt van de fiets gemoeten na chainsuck, kon daar ook niet anders al da slijk ...
tweede deel van de tocht een stuk beter te doen, heb er toch van genoten. Ook de gluhwein, de bitterballen, de donuts, de mc chouffes en de kippeboutjes op de bbq hebbe hier aan bijgedragen  :oops:
Maar we hebben toch gesport hé  :lol:

Dieter

Ma 11 nov TT Zwevezele
verslagje voor de site ;)
mij al bij al geamuseerd als slijkhater  :oops:  :oops:
1e deel van de TT was zelfs vrij droog of toch zeer goed te rijden. Tot aan de bev op parcours ruddervoorde. Wat zeer onduidelijk uitgetekend was een paar paalkes en lintjes konden hier wel voor wat meer duidelijkheid gezorgd hebben. Nu we hebben ons er toch op geamuseerd en dan maar wat ons eigen traject gevolgd  :-D  :-D  :-D
2de deel na de bev was dan al heel wat vettiger en minder leuk voor mij dan. OK overal kunnen rijden dus geen klachten. Met men strandband vooraan en een zomerband achter. Klagen mag dus niet. die 2de bev niet genomen op 48km vind ik dat niet nodig.
Samen met Sandra een gezellige morgen gehad. Greetz
En dan den slappetieze en z'n copain op den apres meer moe da niet zijn op een feestdag.

Stefaan

Zo 11 Nov baanritje
Vandaag de baanversie gedaan van Ichtegem samen met de eliten  8-)  8-)  8-) van de club moe zeggen de beentjes en meer dan gekietteld gewist wi best dak een wientscherm an vaor me want anders waoren ze doodgekietteld gewist men beentjes :geek:  :geek:  :geek: ,en tog genoten van de rit welles waar het wint mee was maar dan versnelden ze dus ja recuperatie zat er nie in  :twisted:  :twisted:  :twisted: maar zekers voor herhaling vatbaar het was voor mij meer dan een goed basis trainingske voor volgend jaar. :mrgreen:  :mrgreen:
bedankt é marc ,eric ,andy en bakkertje ;)  ;)

Franky
Parcours

Zo 3 nov groepsrit beselare
Merci Eric,
Uw gezicht sprak boekdelen toen je zag dat ik met mijn zandbanden afkwam en overtuigd was van een road trip :shock: Uw voorbereiding was dus anders gepland en dus volgde ik maar zelfs met mijn ballonbandekes lukte het allemaal, zelfs waar onze voorzitter een voetje zette kon ik doorrijden, en ja, soms traag :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Twas mooi op het laatste toen de Wes, Sandra en David en ikzelf de achtervolging inzetten op onze bakker en hem dan voorbijkwamen. Zijn tong zat al tussen zijnen kader maar hij gaf niet op. Uiteindelijk maar iets trager gereden zodat hij de laatste kilometers toch met ons meekon.
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Ook chapeau aan Simen die na een geslaagd biljartseizoen terug op de mtb stapte maar na een goei 50 km was de pijp wel uit. Blijven gaan hé ;)
Tot een volgende

Frank

Mij ook geamuseerd. Het was een tochtje die ik 10 jaar geleden in elkaar gestoken heb en die wat ingekort was. Oorspronkelijk was die 75km en dat is wat lang voor een groepsrit. Het laatste deel langs de weg naar de start gereden want de wind en de hellingetjes maakten best pittig. Ik denk dat sommigen een baanritje verwachtten  8-) maar het was best te doen dus off-road gegaan.Ik had wat meer volk verwacht maar mss had het met bovenstaande te maken...Beselare is best wel een mooie streek die we de laatste tijd niet meer aangedaan hadden vandaar... Bedankt dat jullie er bij waren en tot de volgende

Eric
filmke
Eric
filmke stef

Za 2 nov zandrit
Mij uitstekend geamuseerd deze morgen samen met Franky en Greg , moet het gezegd dak were den enigsten was me kinderwielkes al eek gin verschil gezien :mrgreen:
De rit ip t'gemak gedaan alleen de franky stond soms zwienewild :shock: al zal z'n laatste uitspraak aan de aankomst een dezer em zuur opbreken :twisted:  :lol:  :lol:
We hebben een stuk van de rit van de haan gedaan en een 3-uur "gereden" aan .....40Km , bij deze dus al duidelijk dat we hier en daar wat gefreestyled hebben , ieder duin die er uitdagend uitzag werd te voet beklommen om de afdaaltechniek bij te schaven al dan niet met de nodige toeschouwers , zelfs de mensen aan t'station keken bedenkelijk als we hen tegemoet reden......langs de trappen van de brug naar beneden.
Allez , t'was leutig , als er niets speciaals is is dit voor mij een uitstekend alternatief.
Grts
KUBA

Vrijdag 1 nov TT Ruislede
deze morgen hier gestart met goed weer!
in t begin toch wel wree veel bane :cry:
voor de rest was de rit in orde,2 serieuze bevoorr en nadien een lekkere warme douche
thuisgekomen gewoon de fiets droog afgewreven,zelden zo een droog parcours gehad daar in ruislede

Johan

Zo 27 okt TT Pittem
Deze morgen opgestaan en zag dat het een Helletocht ging worden. Doch den deze is niet gekend als mietje, dus op mijn stalen ros gekropen en in de gietende regen richting Pittem gefietst. Aldaar aangekomen rond 8u, niemand van de andere Grysperres gespot, dus dan maar alleen vertrokken. Met wind in het gat richting Tielt, alwaar de eerste zware strook op ons lag te wachten in de boomgaard. Man man draaien en keren tot we de ganse boomgaard hadden gezien. En die appels ... Die zagen er zooooooooo lekker uit.  :lol:
Dan naar enkele passages die ik nooit eerder heb gedaan in TIELT. oa langs de spoorweg, het crossparcourtje, de oude trambedding.
Na deze lekkernijen reden we terug richting Pittem voor de bevoorrading. En klapke gedaan met de lokale schoonheden achter den toog en dan hopla richting het park van de Sint Jozefkliniek. Ook hier was er een zeer mooi parcours uitgetekend. =D> =D> =D>
Na dit stuk kwam de splitsing 40 of 50. De 50 gekozen, waarna ik kilometers tegen de wind in mocht beuken. pffft er kwam maar geen einde aan. Richting t veld en zo naar de "groenselfabrieke" in Pittem. Van daaruit kwam ik terug bij de rest. Na nog wat te recupereren met wind in het gat, de laatst stukken aangevat richting de kleiputten. Man man er waren momenten bij dat ik dacht dat den dezen hierboven zijn ventilator wat te hard had gezet pffft Hier heb ik de vettigste strook van gans het parcours tegengekomen en deze was zelfs nog goed te rijden. Dus chappeau voor de parcoursbouwers dat ze ons zo hebben verwend met een al bij al droog en goed te rijden parcours.
In de kleiputten tegen beter weten in voor de specialistenroute gekozen. Het verbaasde mij hoe goed dat de putten er bij lagen. Na helemaal tot beneden te zijn gereden, niet boven geraakt op de stijle "bakkerhelling". Ik zit wel in dezelfde club, maar ik heb tot op heden niet de techniek als onze voorzitter  :oops:
Tot halverwege geraakt en dan te voet naar boven getjoold. Daarna was de rest van de specialistenrouten dik in orde en te doen =D> =D> =D>
Na de kleiputten ben ik links afgeslagen richting huis, gezien ik op tijd diende thuis te zijn. De laatst kilometers heb ik aan mij voorbij laten gaan.
Met net geen 58 km moe maar tevreden aangekomen thuis.
Ik heb met goed geamuseerd
Als ik hierboven lees dat jullie maar 300 inschrijvingen hadden, dan vind ik dit erg voor jullie moeite en prachtige organisatie.
Zoals ik reeds eerder zei, het parcours was goed gebouwd en zeer goed berijdbaar. Er zaten stukken in waar ik blij was dat we ze met wind in de poepe mochten rijden, maar dit kwam niet door het slijk.
Proficiat aan de organisatie. Dze Grysperre heeft zich kostlijk geamuseerd.
=D> =D> =D> =D> =D> =D>
tot de volgende.
Grtz
De wes
Parcours

Zo 27 okt TT Middelkerke
zondagen in, ik ga er voor! Om 7h45 spring ik op de fiets naar Middelkerke. Een stevige wind half achter, ikbesef dat het doseren zal worden want na de TT zal het dus nog 45km stevig wind op worden. Ik hou het volledig droog tot in Middelkerke. Snel inschrijven en ik zet aan. Juist voor het tchnisch parcours valt er daar nen vlaag uit...Ik zet met wat uit de wind en de regen en wacht tot het over is. Na 15 min kan ik verder. Het technisch parcour ligt er nu spiegelglad bij door de verse regen en daardoor besluit ik aan de 1e splitsing te gaan voor de 43 km. Onterecht naderhand , de stevige wind droogt het parcours in een snel tempo. Toch weer genoten van de vele tracks in de duinen tot ik plat val. Na het oppompen toch een binnenbandje moeten steken en dan recht naar huis. Wind op kop!
Genoten van 119km in 4h58

Parcous

Za 26 okt TT Oekene
Voila, van thuis vertrokken om 7u45 om op tijd in oekene te zijn. Maar toen de poort openging....shit...tis nog donker :o begon de zoektocht naar kleine lampjes. De grote hebben een plaats gekregen maar die kleintjes....aléé met een kwartier vertraging vertrokken en dus te laat om met Greg te vertrekken. Bleek dat de vogel al gaan vliegen was en ik was verplicht om in de achtervolging te gaan. Ik vertrok met een groepje getrainde mannen. Die hadden tijd om te babbelen maar ik moest alles gebruiken om te ademen en zo de nodige hoeveelheid, via hoge krachtige hartslagen, bij die benen te krijgen. Na een hilarische passage in de kleiputten en over de nodige grasstroken (velddoorsteken) kregen we kort voor de bevoorrading een klassieke "maisvelddoorsteek" :evil: Eens daaruit zag ik de Greg slurpen aan zijn cola'tje en zijn ogen vielen bijna uit zijn oogkas want Oeken is per definitie een modderrit en dat gaat niet met mij samen :lol:
Net toen we vertrokken voor deel 2 :D kwam Dieter binnen. In zomertenue zelfs na die modderpassage (en het viel echt mee tot nu toe) nog altijd stralend :P
Dieter zou direct in de achtervolging gaan en ons na 5 km al bijgefietst hebben. Samen dan verder gereden en Ledegem/Beitem langs alle kanten gezien.
Toen we afdwaalden naar Moorsele en over de snelweg zouden gaan draaide ik af naar huis. Moest op tijd thuis zijn.
Nog snel fiets afgespoten, ketting afgespoten en genoten van een lekker badje.
Tot een volgende :D

Frank

Deze morgen ook beslist om alsnog te vertrekken en de TT van oekene te rijden (wetende dat het morgen waarschijnlijk slecht weer zal zijn).
Pas om 7u45 thuis kunnen vertrekken en hierdoor wat te laat aan de start verschenen om Frank & Greg te vergezellen.
Na een 20tal kilometer dan toch bij Frank & Greg gekomen om samen verder te rijden aan een doenbaar tempo.
Niettegenstaande er in het begin een 2 tal vettige stroken in zaten heb ik toch genoten van mijn voormiddag !
Terug thuis met 97km op de teller en 2 tandenborstels rijker!

Dieter
parcours

Zo 20 okt TT Waardamme
Hoi hoi,
zoals vermeld werd op dit forum deze morgen stipt om 8 u aangezet voor de TT van Waardamme. Dit samen met Blackie en Gregoir. Was alweer een poos geleden dat ik met jullie heb gereden.
Waar mijn intentie een toertje op het gemak was, bleek dit al vlug een eutopie. In gestrekte grysperredraf reden we van het ene bosje, naar het ander en naar verschillende wegels en weidestroken.
De meeste stroken lagen er nat bij maar zeker te rijden. Er zaten twee stroken in die kantje boord waren, doch berijdbaar. Er zat zelfs een strook in met een olympisch zwembad  :P  :P  :P
Waar Greg en Blackie de droge strook namen, nam ondergetekende het zwembad voor zijn rekening. Zonder problemen aan de overkant geraakt, zelfs zonder bandjes. LOL
Wel tot aan mijn knieën in het water gezeten. Maar twas gelukkig warm.
De bevoorrading halverwege was meer dan voldoende met lekkere sportdrank. Na de bevoorrading volgende de prachtige singletracks rond het kasteel in het Munkebos.
HEt tempo bleef lekkerrrrrrrrrrrrr en met behulp van de vinger van Blackie ging het tempo af en toe met een snok nog eens hoger  :lol:  :lol:
Overal waar de N50 diende gekruist te worden stonden mensen om het verkeer tegen te houden. Waar voor dank.
De afspuitstand was dik in orde. Den apres heb ik aan mij laten voorbijgaan, wel vlug wat gedronken, doch niet te lang gelet, gezien ik nog met het fietske naar huis moest.
MEt 63 km op de teller zeer tevreden thuis gekomen. Zeker na twee weken niet te hebben gefietst en na het nemen van een zware antibioticakuur voor de zona.
Grtz
de wes


hier gestart mé t vrouwken,t was wel 9uur ,een beetje laat naar grysperre normen ;) ,veel volk aanwezig.
parcours in grote lijnen een beetje t zelfde als voorgaande jaren.
na een 2tal km baan t veld in en we wisten al direkt hoe late t was :lol: mud dus wat te verwachten was.
ons goed geamuseerd,t'was toch soms wel stoempen in sommige zuigende bos-stroken.
top was zoals ieder jaar de passage rond het kasteel,op t eind nog beetje samengereden met iemand van boven antwerpen die hem kwam opwarmen om deze namiddag te gaan touwtrekken in sijsele-damme,suc6 !
douches waren iets minder,koud water m.a.w.
ons toch goe geamuseerd,vond hem qua parcours toch lastiger dan aarsele,na een stutje tevreden huiswaarts

Johan

Zo 20 Okt Tt Overijse
VTT Overijse zonder het voltallige dreamteam  :(  :(  :(  :( maar toch een veel betere alternatief voor Wardamme ,het was een schitterde toer staat in men top 5 voor volgend jaar daar zien ze me zekers terug !!!!

Franky
Parcours

Zo 20 okt ritje op de weg
Parcours


Za 19 okt TT menen
Menen,
Na wat omzwervingen  :roll:  :roll: toch aan de start geraakt , na wat gestook ier gisteren ip t'forum :D toch niemand erin gelopen toeme t'werkt niemir ze kennen mij blijkbaar al te goed :lol:  :lol:
Zodoende de ganse rit gereden met gregory , uitstekend genoten in het toch wel mooie weer en wat bijgepraat.
Na aarsele vorige week was deze een waar ik met volle teugen van genoten heb , alles was aanwezig zijnde een zandstrook :shock: vlot en wat minder vlot bollende stukken , nog redelijk wat vals plat , wa glibberen en zowaar ook een vleugje techniek was aan de orde.
Het parcours lag er uitstekend bij , we waren bijna zelfs niet vuil en het werkwoord baggeren is er in de verste verte nooit aan te pas gekomen.
Wel op een 3-tal plaatsen de pijltjes weggenomen maar gezien ik op stap was me onzen levenden Gps zaten we telkens al vlug terug op het parcours.
Gregory merci voor de compagnie en op naar de volgende.
Grts
Kuba

Zo 13 okt Tt Aarsele
Aarsele ,
Deze morgen the man himselve jaja Marlonski gaan opladen , blij u terug te zien makker , en richting aarsele.
Tegen tenachtenalf geen david te zien dus met 5 man vertrokken , Bakkerke / ikke vaneigenst / Frankyboy / Migsieboy / en marlon.
Ik verwachtte , a.d.h.v. de commentaren te zien , een uitsteekend en uitdagend parcours ...... ja amehoela seg :roll:  :roll:
Het ene kl.:,;)::,:;;,!! te stuk na het andere en al voor de 1e bevoorrading moest de franky efkens stoppen met rugpijn , aan de 1e bevoorrading besliste de 2 copains dan ook wa te wachten en af te steken om naar de meet te rijden , toeme das jammer moja niks an te doen.
Verder met 3'en dus , maar na ne km of 30 besloot ook marlon naar de meet te rijden , alle begrip want had geen regenfrakske mee.....de jade was blijkbaar me de 3e doze weggeglipt als wraak voor het feit dat hare pa eur oltied in de kasse stikt :lol:  :lol:
Verder dus me bakkerke , dendenzen had ook gin regenfrakske mor das zuk nen heten beer datie da nie nodig eeet :o
Intussen zaten we al op Km 40 en begon ik serieus de pest te krijgen in het parcours en wist da ook de marlon koud zat te krijgen aan de aankomst , dus de laatste lus niet meer meegenomen maar wel nog naar de poelberg gereden waar er zowaar 2 afdalingen lagen die den naam techniek waardig waren , den 2e maar te voet gedaan gezien zelfs den bakker op deze onderuit ging op zien sexy poeppe seg :shock:
Van daar uit naar de meet en nog kort op het "technisch parcoursken" :? wa t'kalf afgehangen me bakker alwaren we profs , eenmaal aan de meet een eel korte apres om geen koud te krijgen.
1. Ze hebben het weer tegen , das als organisatie eel jammer.
2. De streek is nu eenmaal niet uitdagend.
Maaaaaaaaar , ik hou ervan dat men in het aanprijzen van hun rit toch ietwat eerlijk is in het beschrijven van wat men kan verwachtten en in dit geval was alle poeha (om het nog subtiel uit te drukken) ZWAAR overroepen.
Been there , done that...never again.
Op naar de volgende
Grst
Kuba

Zo 6 okt tt Ardooie
foto's

Zo 6 okt ritje op de weg
Vandaag met Cloayske een toerke gedaan op de weg. Met wegbanden gereden, geen wind, ideale omstandigheden en slechts 25 km/u gemiddeld gereden. Kan je voorstellen hoe ik me voel???
Sebiet nog een antibioticapille nemen en vannacht de rest uitzweten van de keelonsteking. Hopelijks kan ik binnenkort terug op een normaal tempo rijden. (aja Gullegem dus niet gereden)
Merci Kristof voor tskoon toerke ;) en voor het regelmatig vertragen. De volgende keer zal ik wel meekunnen ;)

Frank

Za 5 okt Tt Gullegem
Gullegem,
Deze morgen met de fiets naar gullegem en daar iets voor 08.00H aangekomen , nog even gewacht maar niemand anders te zien dus rond 08.10H vertrokken moederziel alleen :(
Had nog even getwijfeld om te wachten op gianni en companen maar k'had om 08.00H een paar mannen die ik ken zien aanzetten :mrgreen:  :mrgreen: iets voor de 1e bevoorrading
passeerden m'n kinderwielkes al die 2 me grote wielen :twisted: en gezien dak nu toch de longen uit m'n lijf aan het rijden was dezelfden trend maar verder gezet.
T'parcours is gekend en lag goed al heb ik toch al m'n rijhulpsystemen nodig gehad in de ietwat vettige afdaling van de berg langs de autostrade :shock: de zomerbandjes zullen gauw hun winterslaap mogen houden , diene mens die stond te kijken riep nog "ge go voln eeeee" ke geantwoord "banink wi" :lol:  :lol:
Bosje aan vliegplein wevelgem is ook altijd plezant en lag er zeer goed bij ook de bevoorradingen waren OK maar de laatste had iets vroeger gemogen (op 10Km van de meet)
In steenbeekbos plots grysperre tenue gespot zodoende ne goeiendag gezegd aan Gregory zijn vader.
Iets voor 10.30H al dampend aangekomen en wat gewacht en babbelke gedaan met gregory's pa die intussen ook gearriveerd was , gezien ik wat koud kreeg (en de beestjes nu just weg zijn) om 11.00H naar huis gereden en aangekomen met 71Km en just 2.41H gereden.
Tvoelde goed en ke der deugd van gehad , op naar de volgende.
Grts
Kuba

Za 5 okt TT Brakel

Het was een tijdje rijden tot we echt konden mtb'ken maar de hoogtemeters maakten veel goed. Willem was met zijn kleintje onderweg en het klimmen viel hem zwaar vond ik . Hij was niet in zijn gewone doen . En echt waar we namen onzen tijd. Eens op de mooie stukken konden we al eens ons hartje ophalen en dan gebeurde het ........een dof geluid achter en kort daarop hoorde mijn naam .......Onze Willem zat op de grond en zou daar een tijdje blijven zitten . Voor de Willem zat de toer er op . Samen naar de baan gewandeld en op de organisatie gewacht. Het lijkt er op dat zijn sleutelbeen gebroken is maar laat ons hopen dat we iets overdrijven en dat er niets aan is . Zelf dan verder gereden en nog veeel mooie stukken gekregen . Bij aankomst nog met hem overlegd maar naar huis rijden zou nog lukken.
Jammer van de val maar anders Zeker de moeite om tot daar te rijden.
Willem , we gaan hem volgend jaar terug samen rijden. Veel succes ....;en hopelijk valt het mee en kun je snel terug fietsen. Laat iets weten he

Marc

Zo 29 spt TT Beselare
Vandaag naar Beselare getrokken met Louis. Parcours in Ruiselede twee keer na elkaar in augustus verkend. Tocht van amper 45 km. Om het in clubterminologie te bestempelen: ééntje om te blazen. Weinig animo over de ganse lijn, zowel qua organisatie bij onthaal, als bij de controlepost (2 maal in Zonnebeke) als bij de terugkomst. We kregen zowaar de indruk als moesten ze de tocht organiseren omdat die nu eenmaal op de kalender stond. Mij zien ze daar niet meer terug.

focusrider

Zo 29 sept TT Ruiselede
samen met t'vrouwken in alle vroegte :x naar hier aangezet(doomkerke dus).Na een goeie 10km in t drongengoed toch wel een ferme kepernagel in de achterband zeker :evil: ,een dubbele penetratie zou linda zeggen ha ha,latexmelk hielp nie,een lekker nieuw binnenbandje wel en dan maar pompen ;) ,tis een wree klein pompken enne ja ,der komt dus ook niet veel uit :x ,mé andere woorden,een goeie burger gezocht die een degelijke voetpomp had en zonder dralen verder naar ruislede alwaar we om 8u40 arriveerden.Stefaan & Marc stonden ons al op te wachten en aldus vertrokken we aan een gezapig tempo.
Bakkerken was cameraman van dienst en schoot menige beeldjes :o Na een 30km moest linda de rol lossen en bolden we met ons 3-en verder.In broeders -een-hof zette marc al es een lichte demarage in en kwist al direkt hoe laat het was :mrgreen:
Hier volgde ook een lekkere bevoorr.Hierna volgde nog direkt een bospassage in het bos van Bosman :D (toepasselijke naam)alwaar marc hem ook niet kon inhouden.Ondertussen was ook nog iemand komen aansluiten die ook nog meefietste met ons,anders én der ons weinig voorbij gestoken :P
Bush wist van geen ophouden en ikke hing serieus aan de rekker,afzien en lossen was mijn lot :roll:  :roll:  :roll:
Speelbosje v/de Bels werd ook nog aangedaan alwaar onze meefietsende vriend nog es tussen de struiken belandde.
Aldus moe maar tevreden aangekomen en nog en twatte gedronken :roll:
bij het naar huisgaan kwamen ook migs+ zoon ? en nog iemand zust binnen,sorry maar k benne niet goe in namen onthouden.
samengevat,mooie rit,goe gezelschap,lekker weertje!
thuisgekomen met 92km op de teller a 22.5

Johan

Toppertje vandaag , onze Johan overdrijft een beetje hierboven. Hij rijdt verdorie terug al goed , wat zeg ik steengoed . En dat hebben we natuurlijk eens getest he :lol:  :lol: Nu konden we hem een "beetje" pijn doen . Maar dat is om hem te prikkelen .  :o En ook omdat het misschien volgende maand niet meer zal lukken  :mrgreen:
En de Linda . Ja man wat is datte ??????????????? sterke madam , rijdt zomaar een halve rit mee met ons en zegt dan aan de bevoorrading , k'ben nog een beetje moe van gistern  :o  :o . En ja den stefaan , we kennen hem he foto's nemen en filmen uit de lossen pols K'peis dat dien bacterie uit zijn lijf is . Niks meer van te merken. En waarom was het dan een topperke ? omdat de Johan er were bij is verdorie en daardoor kon mijn dag niet meer stuk.

Marc

Za 28 sept TT Vichte
WAT HEBBEN WE GELEERD VANDAAG
1. dat er buitenaardse beesten zitten in Vichte en me attackeren op mijne mooie tenue, wacht maar Wouter :D  :D
2. Dat onze Kuba graag worsteld in koeievlaai.. jammer dat we daarvan gene foto hebben. :D  :lol:
3. Dat Marc zijn rustige ritjes eerder............. :D  :D
4. Dat onze Wouter nog altijd graag een tummeletje maakt, gelukkig zonder veel erg, eerste moment toch verschoten.
5. Dat heel omstreken van Roeselare een raar geurtje heeft.......volgende keer via wevelgem-moorsele naar huis komen é Kuba
waarschijnlijk de laatste maratonafstand dit jaar, een meevaller zelfs in dit droge weer
tot volgende

Gianni

Vichte,

Niet minder dan 7St stonden er aan de start , wollie / Sandra /Turfke / Bushrider / Franky / Gianni / en ikke.
Gezien er telkens gezorgd dient te worden voor een vermakelijk gespreksonderwerp besliste ondergetekende algauw em zijdelings in nen hoop stront te smijten , wat niemand op dat moment besefte is dat hier weldegelijk een tactiek achter zat namelijk ben ik vandaag begonnen met het opbouwen naar het winterseizoen , eerst ene kant en zodoende opbouwen totdat we zelfs volledig in t'slijk verzwolgen nog gene krimp geven :shock:
Het weer / het tempo / t'feit dat we toch lang volledig in groep bleven deed mij zowaar nostalgisch worden , the good old days nietwaar ;)
Intussen was de 1e bevoorrading een feit en dienden de 1e beklimmingetjes zich aan wat het teken was voor opsplitsing , iets later toonde de wouter zijn onbegrensd vertrouwen in franky en ikke en liet zowaar zijn dartele hinde  ;) bij ons achter :o
Ik kon eigenlijk het parcours wel smaken en heb mij geen moment verveeld maar twijfel toch sterk of er meer dan 500Hm in zaten , nu t'kon vandaag gene kwaad.
Aan de laatste splitsing gekomen koos franky , die op tijd stond , voor de 75 te volgen , ikke en sandra besloten de 85 verder te zetten.
Bij aankomst nog nen korten apres en wilde verhalen aanhoord over driedubbele salto mortale met schroef dubbel gehurkt :o , nen anderen die zn huisdier meebrengt nor nen TT (da kan toch nie eeee) :shock: enzoverder.
PS. Alsek thuis kwam sprak de vrouwe bij het aanschouwen van m'n "toestand" de wondere woorden , keeeee wel juste gekuist eeeeeeeee :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Op naar de winter. :twisted:
Grts
Kuba
Zo 22 sept Tt Oostduinkerke
Deze samen met de Greg afgehaspeld , over de rest kan ik zeer kort zijn.
S'morgen kon ik nie rap genoeg aan de inschrijving zijn om ......men morgenmaal in de wc pot uut te spuuugn :? zodoende de rest van den dag een zowel fysiek als technisch uiterst belachelijke prestatie neer te zetten :roll:  :roll:
Verder mooie rit zoals gekend al hebben ze niet te goed nagedacht bij de "veerboot" , kwartier kwijt / velos werden gewoon tegen elkaar gesmeten / en dan laten ze "
+30 man los in nen hoop juist voor ne nest mooie singeltracks :!:
Mor allez , k'zal der wel meer deugd van gehad hebben dan van in mien bedde te bluven liggen zekerst , denk ik dan toch zo  :geek:
En nu gok were in mien bedde krupn :x
Grts Kuba


Terwijl er twee Grysperre's aan het afzien waren gelijk de beesten in La Meije Fr, gingen wij eens gaan uitwaaien in Oostduinkerke. Mist, bijna geen wind en ideale temperaturen.
Iets vroeger dan verwacht in Oostduinkerke aangekomen en zodus nog net de Greg en vomiting Kuba kunnen uitwuiven  :roll:
Halvelings afgesproken om tegen 8u30 te starten met het bendetje van den Alexbiker en de Witten. Nog efkens wachten ip de Stefaan en Marc ... nie van under gewente ... mo allez, we hadden een schoon bendeke ... toch voor welgeteld 500m peisek. Den Bakker klapband met een van z'n kletse banden. Scheurtje in buitenband profesioneel gedicht met een lapke stof dak nog ergens zitten had in m'n back pack (Marc ge moet er mij nog maar een keer eentje bezorgen hé). Alex en z'n bende doorgereden met het argument .. jullie halen ons wel nog in  :shock:  :shock:  :shock:
Wisten zij dat Stefaan en Marc gisteren al in het bos gestoeid hadden waarbij de Marc bitje last had van z'n onderrug na een foutgelopen bunny hup  :oops: dus da inhalen, da ging nie voor direkt zijn.
Prachtig eerste gedeelte met het militair domein in Koksijde. Ikke gezwegen dat we hier wel eens konden blijven plakken ... blijkbaar alle drie van 't zelfde gedacht maar niemand die het werkelijk "zei". Dus maar verder gereden en genoten van een 1ste BV om "U" tegen te zeggen. Bij het zien van de plaatselijke schoonheid met bijhorend dieptegezicht begon er enige vorm van vuilmuilerij zich meester te maken over enkele onder ons. Tot er iemand ons terechtwees, dat de "K" van "KWB" staat voor "Katoliek" woehaaaa  :lol:  :lol:  :lol:
Vanaf dan begon het fungehalte iets te minderen maar was het, voor mij althans, nog steeds meer dan behoorlijk. Nog een lekker lopend stukske strand waar de Marc de forcing voerde, m'n polarke direkt naar 40  :mrgreen:  :mrgreen: Na een tijdje toch efkens moeten roepen dat m'n pannekoeken begosten ip te smieten  :oops:  :oops:  :oops:
Allen tempo wat laten zakken, waarvoor dank aan de beide heren.
Eenmaal terug op het vaste land was er na de 2de BV een overzetbootje die we wijselijk links lieten liggen wegens een ietwat te lange wachtrij.
't Beste van de rit hadden we vanaf nu wel gehad en werd het voor sommigen tijd dat we terug in Oostduinkerke waren.
Daar ook nog genoten van een niet te lange après waar plots iedereen terug samen toekwam.
@ Stefaan: je binnenband heb ik in de vuilbak gedeponeerd .. hij zag er echt niet meer uit  :D
@ Marc: laat je maar eens goe soigneren door uw Sabinetje hé

Willem

Na de inschrijving Kuba ergens gezien maar die was dan spoorloos....nu blijkt waarom :geek:
Gregoir ook begroet en dan vertrokken met de andere bende voor een helse rit (voor mij toch)  :oops:
Skoon ritje gehad, goe tempo kunnen maken op't strand (toch wel boven de 30 kunnen blijven :oops: ) en koud gekregen tijdens het wachten op de overzet.
Warm kreeg ik wel al op de eerste BV :D Bij aankomst hoorde ik dat er bende Grysperre's op de terras zat maar de vogels waren al gaan vliegen toen ik uit de douche kwam.
Daarna nog naar zeebrugge geweest voor de havendagen.
Na een vermoeid maar leuk weekend thuisgekomen en om 21u al gaan slapen. Twas nodig

Frank

Zo 15 sept TT Gistel
Gistel,
Om 08.30H afgesproken me Willem en Franky en bij aankomst ook den greg gespot , algauw duidelijk dat er were mor ene
me klein wielkes zat :shock:
Algauw was de greg nogal ver achter en hebben we elkaar nog gezien op de 1e bevoorrading maar daarna alkaar kwijtgespeeld , sorry wi makker :oops:  :oops:  :oops:
De rit zelf t'goch , al lang geleden geen zon saaie rit meer gereden , alles wat een beetje MTB'er veracht zat er uitgebreid in...weide en maisdoorsteken en ook nog wat weide en maisdoorsteken :roll:  :roll:  :roll:
Maar zoals steeds maakt het gezelschap alles goed , wat bijpraten...hier en daar zoals gebruikelijk wa gezond machogedrag tss. de willem en ikzelve me als reactie van willem "k"moe kik wel nog naar huis wijeeeee" :lol:  :lol: , de franky die spontaan meehuppelt en door een ietwat ondoordachte uitspraak zorgt dat de rest van de rit z'n hartslagmeterke hoger dan ooit gaat en zn wangen roder werden dan ooit :D
Maar eigen schuld dikke bult , de willem is normaal nie gevoelig voor zon uitspraken maar als ge het tot 2x toe herhaalt is da wel een bitje het lot tarten eeeeeee :lol: :lol:
T'parcours lag wel veel beter dan verwacht na al die regen , nergens echte modderstoestanden ..was zeker niet te ontzien.
In tkort : doodsaaie rit , goe gezelschap en training.
Grts
Kuba

Parcours
Zo 8 sept TT Zwevegem
vandaag een ritje gemaakt ik zwevegem samen met migs & greg , eerst een opwarmingsronde van 30km  :oops:  :oops:  :oops: en dan de toer afgewerkt van 60km en de mooiste stukken in het gaverbos te bisen tot 3x toe :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Franky
Parcours

za 7 sept TT Jabbeke
Deze morgen bij aankomst de Pieter gespot en dan maar samen rond 08.45H vertrokken al werden de wegen bij de 1e splitsing algauw gescheiden..jammer maar blij u terug gezien te hebben.
Onder het mom "alles in zijne plooi te laten komen" dus alleen verder gereden en genietend van het toch wel mooie parcours van het ene naar het
andere groepje gehuppeld :D
Toch wel uitstekend genoten van sommige bos "technische" passages en zelfs eentje gebist om het af te leren ;)
Intussen op Km60 bij 2 boskanters aangekomen en wat blijven hangen , wat ze psies nie geren hadden want tempo ging (nadat ze telkens achter zich gekeken hadden :mrgreen: ) met een rukje omhoog , nadat ik vond dat t'genoeg was me under spellekes dan maar een mortierke geplaceerd :twisted: (lees , met uitgestreken gezicht en lippen op elkaar aan ne Km of 4 rapper voorbij steken en in t'passeren ne eel vriendelijken goeiendag zeggen :lol:  :lol:  :lol: ) grysperres versus boskanters 1-0 me dunkt 8-)
rond 11.45H tevreden over de meet gerold en nog een babbelke gedaan met wouter en sandra die klaar stonden om te starten.
T'was te lang geleden en t'heeft deugd gedoan si.
Kee flink gewist ee Wouter&Sandra :lol:  :lol:  ;)
Grts
Kuba


Om 8.15 gestart met willem , Alex en den wesly (witten). Na een km hoorde ik mijn gsm . Toeme wat nu weer  :o Gelukkig het was eric die de weg zocht naar de start. Met een beetje uitleg en 10 min later stonden we terug aan de start om samen met Eric te vertrekken . Was toen iets na 8.30h . Kweet niet hoe het komt maar de snelheid zat er snel in en per bevoorrading kwam er al meer en meer water uit sommige helmen. Samen tot de laatste bevoorrading gereden en me dan laten verleiden om met een groepje mee te rijden, Alex klampte nog aan en uiteindelijk met 3 man aangekomen een paar min voor de rest. :?  :? Kweet eigenlijk wel hoe het kwam , een paar mannen van mijn werk zouden om 8h vertrekken , en ik had gezegd dat ik om 8.30 zou vertrekken en dat ze niet moesten wachten .... Ik haal jullie wel in  :lol:  :lol: Wat de laatste 5km ook gelukt is.Om 11.25 aangekomen dus Eric zal op tijd thuisgekomen zijn .Allen samen nog enen gedronken en dan naar huis . De rit zat goed in elkaar met een paar mooie privé stukken.
Deze middag dan naar Oedelgem geweest alwaar terug 2 van mijn collega's meededen met de 1/8 triathon . Moet daar voor iemand slecht afgelopen zijn , heli geland en reanimatie. Na een half uurke stond er een tentje rond .Nog een half h later is de heli terug weggereden. Hopelijk komt het terug goed met hem.

Marc


Zo 1 sept TT Bleharies
Gisteren rond 7u30 gestart in Bleharies waar men raar opkeek dat ik mij inschreef voor de 100km, was blijkbaar de eerste die de grote tocht ging rijden. De eerste kilometers waren zoals verwacht de minste van de tocht, van de ene boerewegel naar de andere. Al snel bleek hier ook dat de bepijling op de typische waalse manier was, een witte pijl op de grond of een pijlte in de bomen :?: . Na 15km kwam in aan in Sint-Amand-les-Eaux, het echte werk kon beginnen, de bosdreven volgden elkaar nu op, soms breed, en hier en daar een single track. De 75 en 100km maakten niet veel later een lus richting "het bos van wallers", vele kozen hier voor het paadje naast de kasseien, maar ik kon het niet laten om de kasseistrook van 2km onder mijn wielen te laten passeren. Daarna ging het richting Raismes waar de gekende terrils aangedaan werden. Voor het eerst de waaiterril kunnen afwerken zonder voet aan de grond te zetten, na de passage van ongeveer 7km over de terril even getwijfeld om hem te bissen, maar toch maar wijselijk beslist om dit niet te toen. Na 60km kwam ik aan bij de derde bevoorrading, hier maakte de 100km tocht een lus door het "Bois de Bon-secours", met de gekende stukken. Na deze lus liep de tocht richting Conde waar nog een terril werd aangedaan, hier even getoond aan de fotograaf dat het stuk waar hij foto's stond te nemen tocht te doen was al rijdend. Boven even gestop om een praatje te doen met hem, bleek dat er nog maar twee boven gereden waren op dat stuk sinds hij daar stond. Na 95km aangekomen bij de vijfde bevoorrading van de dag, bleek dat er toen nog 12km te rijden waren, dat was toch wat men zij tegen de aanwezige vlamingen op de bevoorrading. Na de bevoorrading gestart met twee bikers uit Anzegem met de bedoeling om de laatste kilometers samen af te werken. Maar mijn achterband besliste daar al snel anders over, na nog geen kilometer stond ik aan de kant met een platte band. Dan maar alleen de rest afgewerk maar dat viel redelijk tegen, we kregen opnieuw wat boereslagen en rechte stukken langs het water te verwerken, en dat was dan ook nog eens windop. Iets voor 13u terug aangekomen in Bleharies met 109km op de teller. Een mooi ritje, zeker voor herhaling vatbaar.

Gregory

Zo 1 sept TT Langemark
Vandage no langemark geweest en de 45km maar gedaan meer zat er niet voor mij daar afgesproken met een ex-collega die zijn sprong maakte in de MTB-wereld en na 30km hem moeten helpen met duwen om de heuvels op te graken en daar een beetje geforceerd denk ik en begon ook zware benen te krijgen,dan toch nog de finisch bereikt, iets gedronken en geten en terug naar huis een echte baal dag !
p.s.: wel met de fiets naar daar gereden van thuis uit :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:,goed voor een 70km extra

Franky


Za 31 aug MTB Challenge Wielsbeke
Sandra&Wouter op een 2de plaats bij de solo duo's, de Grysmerry's op een welverdiende 3de plaats bij de 3u rit en De Grysperre2&1 op een respectievelijke 10de en 11de plaats.
Meer moet dat niet zijn voor een geslaagde mtb namiddag. Met hierbovenop nog een sausje van "gezond" afzien (alhoewel :oops: ), een portie sportieve concurrentie, veel plezier en een welverdiende en deugddoende après bij den Italiaan.

Enkel bij de sportieve concurrentie heb ik een aantal kleine, welliswaar wedstrijd-vervalsende-argumenten  :lol:  :lol:  :lol: :
- de gemiddelde leeftijd van de Grysperre1 was welgeteld 42j, deze van de jonge snaken bij Grysperre2 amper 33j
- een lid van de Grysperre2 werd "en publique" betrapt op het dealen van pillen ... en dat aan een minderjarige.
- Grysperre2 had nog voor de start moeten gediskwalificeerd zijn wegens fiets van één van de leden die technisch niet in orde was (kun je voorhebben met een Specialized - af en toe komt aan dit merk wel eens iets aan los)
- ondergetekende werd tot tweemaal toe door een van z'n eigen teamleden bij de wissel getorpedeerd op kruishoogte ... best dat het maar 26" wielen waren
- deze zelfde persoon, zodanig onder de indruk van het hele gebeuren, stond bij een wissel klaar ... enkel niet met fiets en helm  :?  :?  :?

Verder speciale dank aan:
- onze president Stefaan om de inschrijvingsgelden te betalen
- onze Wouter voor de vlekkeloze organisatie
- onze Wouter&Sandra om hun huis ter beschikking te stellen voor 10-tal turbo-douche-sessies wegens deze in Wielsbeke reeds gesloten
- de talrijke supporters langs het parcours
- onze Frank omdak m'n Scott onder z'n specialized tentje mocht zetten, enkel jammer dak nadien niet op de foto mocht met dit elite-specialized-clubje  :lol:  :lol:  :lol:
Grysperre's en Grysmerries, merci voor de geslaagde namiddag ... en tot volgend jaar in Wielsbeke ... met hopelijk een paar meer Scott's, Canondale's, ..

Willem

Voila, 1 jaar en met moeite 1000km verder....ik wist totaal niet hoe ik dit zou verwerken. Doseren zou de rode draad zijn doorheen de 3uren :?
Nog vlug een verse spaghetti binnengeslurpt :shock: en dan op naar Wielsbeke. Gelukkig net voor de kerk een "voorlopig" parkeerplaatstje kunnen vinden om de tent en fiets en nog een curverbokske te lossen.
Tentje opgezet, en op voor een verkenningsrondje. Nu bleek dat ik iedereen redelijk kon volgen....ik zat in de kidstour :lol:
Dan maar retour naar de start alwaar de rest binnenkwam. Na nog enkele verkenningsrondjes bleek dat ik alleen op het parcour aan het rijden was..vreemd....(3 minuten voor start)
Door een stom toeval had ik het vlaggen en mocht ik samen met Sam en Deborah de start doen voor onze ploegen. Met de val van verleden jaar in het achterhoofd op eigen tempo gestart. De strategie was bepaald. 1 ronde en wisselen. Ronde na ronde bleek dat ik telkens redelijk kon recupereren maar tijdens het fietsen voelde ik wel dat er geen kracht in de benen zat met gevolg dat Willem en Wouter telkens dezelfde personen inhaalden omdat ik die telkens voor moest laten gaan.  :oops: (ik verloor minstens 20 seconden per ronde en zij moesten dat terug ophalen) :roll:
Enkele kamilteiten verder :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops: kwam Dieter met de uitspraak: "nu nog elk 1 ronde" en met verleden jaar in het achterhoofd... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: mij toch maar klaargehouden voor nog een laatste ronde 8-) (en deze keer met helm en fiets) terwijl Turfke op het parcour zat. Deze had Dieter goed gerekend :P
Bedankt aan ploegmaten om me erdoor te trekken, aan de supporters van de club alsook de supporters van buiten de club.
Ook merci aan Steve (QM) die nog vele mooie foto's heeft genomen. Deze komen later nog online :mrgreen:
En merci aan de club voor de inschrijving.

Frank
foto's1
foto's 2

Zo 25 aug TT Roeselare
"Vlaanderens Mooiste" begon voor mij om 6u20 en 't was droog, relatief warm en in de verte waren een aantal (welliswaar kleine) opklaringen te zien. Dus niet tot tweemaal toe terug in m'n bedde gekropen zoals vorige week.
Bij aankomst in de sporthal kreeg ik al vlug Bakkerke met z'n bende jonge snaken in het vizier, efkens "vlug" een goedendag gezegd want wou vermijden dat hij z'n schaapkes uit het oog zou verliezen  :roll:
Nog een kort klapke met Stefaan T. en de parcoursbouwer van dienst: onze Greg. Nog vlug z'n GSM nr genoteerd voor in geval de Keuneleute niet te doen zou zijn  :roll: :roll:
Direkt na de start al het crossparcours ... jammie jammie ... beetje opgehouden door een paar andere bikers maar al direkt besloten om er dan maar een 2de toerke bij te lappen ... niemand voor me ... jammie jammie ... todat ... ja, onze Bakker voor mij opdaagt en plots in een bocht zijn achterwiel bijna verliest  :shock:  :shock:  :shock:
Best dat het in Roeselare PLAT is en geen 30% bergaf gaat  ;)  ;)
Efkens kort die jong gasten bekeken en 't mag gezegd zijn: de meester heeft hier goed werk verricht ... wat die mannen nu al kunnen, hmmm, dat belooft voor de toekomst. Prachtig om te zien en die gasten bezig te horen  :!:  :!:  :!:
De rest van het parcours was grotendeels gekend zonder veel verrassingen met net voor Westrozebeke de vettigste stukken ('t is daar nooit anders geweest  :( ), Keuneleute was nog goed te doen met uitzondering van de schuine helling naar boven ... beetje bruine zeep daar. De wind begon ook stilletjes aan harder en harder te waaien en als ge zo niemand mee hebt om je achter weg te steken kunde natuurlijk op een moment eens een suikerklopke krijgen ... gelukkig was de 2de BV daar.
Met iets meer dan 72 km aangekomen in de sporthal .. Greg had volgens mij (een paar) stroken er uit gelaten waardoor totale afstand iets langer werd dan de beloofde 65 (denk dit zo begrepen te hebben van hem).
Nog kort afscheid genomen van Bakkerke en z'n bende "miniemen" ... excuseer, "kadetten" mijn gedacht !!! Vlug een colake en zoetekoek tot mij genomen en dan terug richting Zedelgem waar met 120,1 km aangekomen. 't Was meer dan genoeg  :mrgreen:
Greg (en team), merci voor de vlekkeloze organisatie, bepijling (ik alvast geen last ondervonden van weggenomen pijlkes) en gezien de mogelijkheden die deze streek biedt, prima parcours.

Willem

Zondag 25 augustus stond bij enkele kinderen int Rood op de Frigo In Gits.  8-) De belofte waren ze niet vergeten en ik had de eer met 9 quote MIGS"pagaders" op pad te gaan. Is eglk wel de max om die kinderen zich te zien amuseren en te zien sterven opt laatste en dan toch nog een sprint te trekken in de laatste km'ter onder impuls van de leraar.
Er was 1 meisje mee en ik geloof dat ik daar het laatste nog niet van gezien heb die verrast me keer op keer met haar wil om het te kunnen en het te doen. (zouden ze dan toch het sterke geslacht zijn hihi). Dat is er eentje die moet verder doen op de fiets ze heeft talent volgens mijn bescheiden mening.
Niveau verschil is ntrlk zeer groot onderling maar toch stuk voor stuk proficiat voor de prestatie van alle kids.
Memorabel was toen een krierecrosser op het crossparcours met open mond stond te kijken hoe ze vlot alle hindernissen namen terwijl hij er geparkeerd stond.
De kids zelf staan er niet bij stil maar als je dat ziet dan ben je toch fier les te mogen geven aan ze.
Zal het zeker nog doen op TT's in west vlaanderen, de kids meepakken. Ik was zo een beetje de zin kwijt om west vlaamse TT's te rijden, of vlammen zo je wil, gezien het voor mezelf saai is. Maar als ik die kinderen iedere keer zie beter worden dan is er terug plezier aan voor me om een TT af te haspelen.
Aan de aankomst toch 39km op de teller. 3u onderweg geweest met 1 stop waar ze zich te goed deden aan alle lekkere versnaperingen. Geen geklaag of gezaag gewoon genieten van de sport en de natuur. Waar ik ze wel nog moet op attent maken papiertjes of dergelijk in de zakken te stoppen met een repliek "jamaar de echte coureurs smijten dat ook op de weg" waarop ik dan antwoord dat een mountainbiker moet genieten van de natuur en een "echte coureur daar geen oog voor heeft"".
Alles verliep vlot. 1 keer gesleuteld aan de achterrem van michiel die blijkbaar vrolijk met de hogedruk op zen fiets spuit na iedere rit in navolging van de papa. De papa zal nu wel te horen krijgen dat dit niet meer mag.  :D  :D  :D
Organisatie was in orde bepijling ook. Enkel toch wel verwarring met de pijlen van de wandeltocht te westrozebeke.
bevoorrading in orde

Groetjes Stefaan

Za 24 aug Tt Roeselare
Deze morgen vertrokken om 06h vertrokken met migs richting roeselaere om zoals beloofd de bepijling te controleren en om 07h dan maar vertokken aan de expo hallen samen met enkel regendruppel die zo vriendelijk waren ons te vergezellen met als start het technisch stuk dat een beetje zwaar viel om deze te doen met koud motor als moet ik zeggen toch een mooi tof stukje zo dicht bij ons met alles derop en deraan ,dan aan de eerste bevooraadig eventjes een korte pitstop want ze waren juist begonnen met uitzetten en weg waren we terug tussen de regendruppels door richting westrozebeke en da we ons were geamuseerd en da weet je giender wel zekers é tot aan de 2de bevooraading liep alles op wieltjes da op naar de extra lus voor de 85km en ik moet zeggen het mooiste stuk van de toer alla rodeo stijl tot aan de keuneleute gereden want der waren tog enkel stukken bij zoals aan de zilverbeg tog iets meer lagen dan valsplats en met da weer men copain het op sommige stukken toch knap lastig kreeg met zen zomerbandtjes ,maar de keuneleute was het hoogte punt van de toer wat mij betreft deze was prachtig gedaon van greg echt waar denk dat er nie vele oekstes en kantjes waren da nie benut waren geweun prachtig gedaon greg.
Dan op naar de 3 bevooraading iets gedronken alla marcske voe dan nog de latste km te rijden richting finisch ,de fietsen afgespoten en de zon kwam er door en het begon weer te kriebellen terug de fiets op en dan nogmaals een keer het technish stukje gedaon en terug naar de auto gereden waar de mig al zen nodig vitamientjes aan het opzuigen was,vlug andere kleren aan iets gegeten en gedronken dat aangeboden was door de organisatie daarvoor onze dank.
Het was dan tog nog een leuk dag geworden ondanks de paar druppeltje die maar waren gevallen en aangekomen lik twee sliekmussels. :oops:  :oops:  :oops:
bedankt greg & migs

Franky
parcours

Zo 18 aug TT Vichte
Mij toch niet beklaagd om naar Vichte te komen. Met de fiets naar daar gereden en een beetje motregen op mn tatse en daar zoals verwacht om 9h30 vertrokken voor de 65. Mooie stukjes, vooral het bos in bellegem en dan toch beslist om te gaan voor de 75. Een aantal mooie privestukken en met klap op de vuurpijl een heel mooie passage aan de gavers waar geen einde aan leek te komen. Een mooie streek constant op en af en een heerlijk zonneke maakte het plaatje compleet. Aan de inschrijving terug tegen 13h en dan weer vertrokken voor 28km naar huis met de wind op kop  :twisted:
Na 131 km en 680 hm tevreden thuis gekomen

ERic
parcous

Zo 18 aug TT Beernem
Om 6u30 opgestaan efkens buiten gekeken ... regen, nog eens het forum hier gecheckt, niets noega. Terug in m'n kaf en wekker op 7u30 gezet ... lap weer van datte: regen.
Yep, dan maar terug in m'n bedde om tegen 8u15 er terug uit te rollen en te zien dat het enkel nog een beetje aan het miezeren was. De miene werd ol balloardig van al da ipstaon en weire gon liggen. Zou ik nog aanzetten? Euh ... ja zeker. Nog efkens aan de vrouwe voorgesteld da ze mij zou voeren tot aan den afrit van de autostrade in Beernem en dak dan met de fiets kon terugrijden na de rit in St Joris/Beernem ... helaas, weinig klank en haar blik sprak boekdelen  :mrgreen:
Allez hup, om 9u00 vertrekkensklaar en in den voiture ... how how how ... STOP, iets belangrijk vergeten: de VASELINE voe an m'n nol. Terug naar binnen ... de mien ol van 'ist weire an't regenen misschien'  :lol:  :lol:  :lol:
Hoeveel van de spul moestik an m'n gat smeren: een weinig, matig, overdadig, ... ? Was vooral bang dat bij een overdadig gebruik, bij de eerste beste put of bult, m'n zadel in m'n ol zou verdwijnen ... 'k had hier en daar al gehoord voor wat ze vaseline allemaal gebruiken. Dan maar gekozen voor een fijn laagske van dat glijdend spul  :roll:  :roll:
Nog maar kort ip m'n vlo en al direkt hoorde ik POK ... 't is nie woar hé ... efkens vlug gekeken alsk nog IP m'n zadel zat, en ja hoor ... zadel zat nog volledig ip z'n platse en nie in m'n ol zoals ik eerst verschrikt had gedacht ... OEF. Bleek dak wat lucht moest bijblazen in m'n achterband, zat ip m'n zante.
Vertrokken voor de 50 en voornamelijk saaie dreven en boane voorgeschoteld gekregen ... maar da kon ik al vermoeden voor m'n vertrek. Het leukste (druk me dan al heel positief uit) zat in de laatste 10 km ... en dan laten ze het cross stukske naast het kanaal bijna volledig onbenut.
Na de enige BV op +/- 30km iemand in m'n wiel. Hem reed nooit echt "in" m'n wiel maar nam ook niet over. Dan maar hendeltje eens opengetrokken .. dju, nog steeds daar. Bijna terug in St Joris gevraagd of hem veel ging mtb-ken ... neen ... euh, maar wat doede dan wel van sport ... niets, 'k lig al een tijdje stil. Ikke: ajaaa, maar je basiscoditie is er blijkbaar nog  :mrgreen:  :mrgreen: ... hij: ja, heb nog gekoerst LAP  :shock:  :shock:  :shock:
Met 52km terug in St Joris aangekomen en tegen 12u al terug thuis van een matig ritje waar de wind bij momenten nog de grootste uitdaging was.
En m'n gat: merci voor de tip Bakkerke, daar is alles bijna terug in orde en zo goed als geen last ondervonden  ;)

Willem

Don 15 aug TT Poperinge
Deze morgen na een veeeeeeeeeeel te korte nacht opgestaan en alle moed bijeen geraapt om aan te zetten naar Poperinge.
1 van de regels van Kuba had ik reeds in de loop van de nacht genegeerd. Nl. Deze waar je je vrouw niet moest ..... (jah na 8 dagen m'n vrouw niet gezien te hebben :oops: ). T was dat of Kuba droog .....  :lol:  :lol:  :lol:
Ook voor die andere regels van Kuba had ik geen tijd. Dus ongeschorgen benen, zonder olie, geen epospuit, geen baxter en GEEN opwarming op de rollen.
Terwijl ik mijn bord pasta naar binnen kapte kwam het eerste smske reeds binnen en op FB was er ook al eentje wakker. LOL

NA een stevig ontbijt dus, Noenkel Frans gaan ophalen en in gestrekte draf richting de hoppestreek.
Aldaar aangekomen direct een plaats toegewezen gekregen naast een jonge, lees niet onknappe deerne. Mijn oog voor Kuba die daar 5 auto's verder stond was al lang zoek dan. Sorry Kurt.
Na deze toch wel beeldige meid te hebben zien verdwijnen aan de horizon, dan ook maar met een ei in de broek richting de inschrijving. IK mocht mij niet laten kennen en zette onmiddellijk een grote bek op. We zouden ons inschrijven voor de Extreme. LOL.
Na de inschrijving het gezelschap gekregen van de twee opa's, Gianiboy, Wouter, Sandra, David (Alias ADHDerke ;-) ), Gregoir, Willem en .... (sorry).
Na een vlotte inschrijving gekruid met de eerste stoere woorden en gezever, aangezet voor wat terug voor mij een calvarietocht ging worden.

De eerste 10 km bolden schitterend. Mijn ei kroop terug van waar hij gekomen was en ik zag t zitten. Doch bij een mooie links bocht hoorde ik plot een soort van psst psst psst geluid. Ik had direct ook meer vering achteraan. Lap, plat. Zelf met tubelessbanden en de nodige " stoffatie" er in. Niet getreurd, den deze zag dat het lek dicht was gezien de "stoffatie" in de band bleef. En wij maar pompen. Eerst ik, dan Wouter dan terug ik dan terug wouter ....
Maar de band kwam maar niet op druk. Dan maar de slimmen uitgehangen en eens mijn band van dichterbij bekeken. En wat vond ik daar in mijn band... Waarschijnlijk 1 van de laatste overgebleven roestige vijf duims nagels uit 14 - 18. Nagel er uit gehaald en beslist een BIBA te steken. NA heel wat pompen (zie hierboven), breekt den dezen wel de "sapap" af zeker. En Wouter had zeker nog maar 6 keer gezegd dat ik moest oppassen. LOL. Terug een nieuwe BIBA er in en voor alle veiligheid een bommeke gebruikt.
NA 20 minuten terug de bike op. MAar den dezen zijn moraal was reeds gezakt onder de temperatuur van een ijsbeer op het naaktstrand van Alaska. pfft.
Gelukkig waren wouter, David, Kuba en noenkel er nog om me terug op de fiets te zetten en het voorvalletje te vergeten.
Bij de eerste bevoorrading enkele km verder, van den eerste keer de stockvoorraad BIBA's opgekocht. Questi van zeker te zijn.
LOL. Dan maar vertrokken voor de gekende heuvelruggen. Ook al waren we ingeschreven voor de 135, toch wijselijk de 124 gekozen. GELUKKIG maar voor mij. Mijn twee metgezellen gingen de 135 anders wel uitgereden hebben met de vingers in de neus.
Na de splitsing dus verder met noenkel en Kuba.
En dat het leuk was. We lachten, we zongen, we zeverden. Tot de Cassel. Na 5 keer op en af, had ik hem gezien en kreeg ik rond km 80 mn klopke. Mijn licht ging uit. Maar opgeven staat nergens in mijn woordenboek.
Goed drinken en eten en misschien zou ik toch de arrivé halen. Maar net voor de voorlaatse bevoorrading maakte ik een bijna "tumelette", waardoor ik mijn reeds gehavende linkerknie bijna naar de kl...n hielp. Op de voorlaatste bevoorrading mij efkes moeten zetten.
Gelukkig kreeg ik de nodige morele steun van mijn twee companen.
Op een gegeven moment deed ik enkele fransozen na. MAar iets te letterlijk en kwam ik nogal lullig in de beek terecht. LOL. En maar lachen met de wes. TIen minuten later ging de grootste lacher (Kuba dus) bijna even lullig van zijn stalen ros. LOL.
Dus na de voorlaatste bevoorrading richting laatse keer cats en de boeschepeberg. Alwaar wij dachten dat de buk er op ons lag te wachten. DOch dit was niet het geval. Gelukkig voor mijn beentjes  :oops:
Ik moet toegeven dat toen ik naar boven aan het klouteren was in het bos richting top van de Cats, dat ik er voor de eerste keer in mijn leven aan dacht om af te stappen en te stoppen.  :oops:  :oops:  :oops:
Gelukkig was dit gedacht even snel weg als dat het gekomen was.
NA de laatste beklimmingen zater er niet echt geen uitdagingen meer in het parcours. Mijn enige uitdaging bestond er toen nog in om Kuba en noenkel zo dicht mogelijk te volgen. En plots, na 100 km was mijn tweede adem daar. mijn tweede turbo sloeg aan en gaan met die banaan. Doch mijn geluk was van korte duur. Na een klein regenbuitje heb ik newton zijn theorie aan de lijven mogen voelen. Nl. Een voorwerp in beweging, wil in beweging blijven. Ook al gaat dat voorwerp aan 30km per uur tegen het natte asvalt. Pfft. Met een groot ei op mijn bil, een gedeukte rug en schaafwonden op mijn bil, gat en elleboog tot gevolg. Gelukkig zonder erg. Maar mijn turbo had dan efkes geen goesting meer. HEt boertje die mij heeft zien vallen, zei tegen ons in het koetervlaams: "e kiek, gij ziet den derde iere die volt enni". LOL
Dan maar eventjes op het gemak tot de laatste bevoorrading, alwaar ik vaststelde dat mijn crank ook een deukje had opgelopen. Er zat precies wat los. Maaaaaaaar opgeven konden we nu niet meer doen e.
De laatste kilometer bolden vlotjes, tot een oudstrijder er niets ander had opgevonden om de pijltjes van het jaagpad te draaien. De man kreeg van ons nogthans ne vriendelijke goeiendag. Doch hij apprecieerde dit niet en gaf ons een flinke vloek vanuit de westhoek terug. God mag weten waarom.
Moe maar tevreden bolden we de zaal binnen, alwaar we samen met sandra en wouter nog ene dronken, tot dat onze ADHDer (David) aankwam. Hij had na de 135km nog een kilometer of 5 gaan lopen. IN 22MIN. Damn gij zijt een beest.
Ik mag in naam van Noenkel en Kuba zeggen dat we ons geamuseerd hebben.
grtz
wes


Mooi verslagje Wes , dat van Willem valt wat tegen .
Deze morgen met een grote bende vertrokken voor elk zijn eigen uitdaging. Het weer was ideaal dus weg waren we. Opsplitsing kon niet lang uitblijven (elk zijn uitdaging  ;) ). Na een tijdje waren Eric en ik samen onderweg, iemand waarmee ik al eens samen reed vervoegde ons duootje. Onze rit goed ingedeeld en ons nooit laten opjagen door voorbijfietsende groepjes . Op het einde kreeg Eric terug last van "krampkes" en ik dacht die zien we niet meer terug. Maar hoe hij het doet , ik weet het niet maar efkes een pilleke nemen rustig rondstampen ,,(tandjes op elkaar ) en dan terug gas geven om het groepje te vervoegen. Sterk broere chapeau .
We hebben genoten van voor mij één van de mooiste edities van de xxxxxl.
Bedankt voor het gezelschap broere
Nog eens in de verf zetten
Sandra vlotjes de Cats zien op fietsen en de 125 km onder haar noppen bedwongen. Sterk verdorie , zeer sterk
De Franky de 125 gedaan , wat hij vorig jaar zeker niet in hem had . Respect man
Wes blijft natuurlijk een "beeste" van een karakterke gesproken klap klap klap
Onzen David die na dat ritje nog een toerke gaat lopen ..................wat moeten we daarvan zeggen.......iron man zeker
Bedankt voor het gezelschap opa en rest van het TEAM

Marc

Dendezen heeft genoten van begin tot eind en met een heel goed gevoel over de meet gerold , nie versleten of zere benen als andere jaren neenee niets van dadde met dank aan de franky en wes die er voor mij een van de geslaagdste edities van maakt die ik al gereden heb.
Hier en daar een grap en een grol , elkaar wa uitlachen om de moral hoog te houden :lol: , een duik in de beke  :lol: ne sliding ip 'tasphalt :lol: , getjool over ne boomwortel :oops: het was allemaal aanwezig en na Km 80 besloot de Wes het 2e gedeelte van m'n voorbeschouwing tot op de letter te volgen waarvoor dank :lol:
Ge weet het ee gastjes zoals afgesproken , volgend jaar nie minder dan de full monty eeee  ;)
PS. De rit , voor mij moeten ze er cassel niet meer insteken , zon ellenlang en doodsaai verbindingsstuk pfffff , ze blijven beter rond de deur en steken in de 120 ALLE bergen en stukken onverhard die ze nu geschrikkeld hebben (buk van boeschepe/trappen zwarte berg enz enz.) zal minstens even lastig zijn en de rit veel mooier maken.
Grts
Kuba


Niettegenstaande de onvermijdelijke krampkes van poperinge toch weer genoten van deze. Het begon nogthans niet zo goed, raakte Mark al kwijt bij de start en moest dan nog mijn stuur vastzetten (had de dag daarvoor nog een paar aanpassingetjes gedaan en iets vergeten  :mrgreen: ) Aan de eerste bev iemand tegengekomen die me vroeg "ge zijt gij zekers de broer van bushrider? " waar ik dus positief op antwoorde en samen verder reden. Hij wist me te vertellen dat Marc dacht dat ik al door was en hij niet gestopt had aan de bevoorrading.... dat was dus nog een eindje doorgeven. Gelukkig had Marc zich een beetje ingehouden en iets voor de 2e bev haalden we hem in. Me wat koest gehouden en toch ... iets na cassel waren ze daar mn krampkes. Iedere keer dat het vanaf dan iets omhoog ging reed ik tegen de krampen aan maar kon het gaatje nadien toch weer dicht rijden (das omdat ze op mij wachtten  ;) ) Marc was dus weer super in Poperinge. Ik denk dat (als ik de verslagskes leesde) voor Willem en Wes het meer een TT in poeperinge was  :P . Het zeempje vind ik toch uitstekend zulle gasten .
fotokes
eric
parcoursZo 11 aug TT Varsenare
Deze morgen vertrokken met het zware-benen-syndroom richting Varsenare en daarom besloten om het wat rustiger aan te pakken in vergelijking met gisteren.
Aan de inschrijving vertrokken Cloaysje en z'n Deborah net (en niet "Brenda" waarvoor m'n oprechte excuses  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: ).
Zoals voorgenomen rustig vertrokken en na een tijdje terug bovengenoemd koppel tegengekomen. Samen wat bijgepraat en samengereden, ook gevoeld dat het met de benen beter en beter ging. Aan de 1steBV kwam de Marc, die had ingepikt aan "den Os en den Ezel", plots ook afgestoven in het bijzijn van enkele Wacky's ... zag zelf enig teken van zweetverschijnselen op z'n aangezicht  :shock:
De Marc kennende verliest hem nooit veel tijd aan de BV's (hem moet altijd tijdig thuis zijn ;) ) en al vlug afscheid genomen van deze laagvlieger  :) . En ja, 'k heb dan (maar eerst afscheid genomen van C & D) ook de bende Wacky's gevolgd ... daar verdwenen m'n goede voornemens. Maar 't heeft zo het voordeel dat ge daardoor wat vroeger dan voorzien terug zijt aan den arrivé. Nog eens vlug efkens binnengekeken of er geen andere Grysperre's te zien waren, wat niet het geval was ... dan maar de rest van m'n drinkepulle moederziel alleen opgedronken en richting Zedelgem teruggereden met 77km op de teller.
De rit zelf: geen verrassingen - is ook m'n eigen streek - maar mooie afwisseling tussen de Bloso route en nogal wat passages door enkele bosjes. De twee bevoorradingen waren goed voorzien van alles maar wel wat ongelukkig ingepland wat afstanden betreft - dienen laatsten op minder dan 10km  :roll:  :roll: van het einde hadden ze wat mij betreft er dan beter ook uit gelaten.

Willem

wij zijn om 8h vertrokken voe de 60km en waar nodig de technische stukjes tot 3 maals toe hernomen  8-)  8-)  8-) want anders veel opwinding zit er niet in tis plat en blijft plat é om 11h terug aan de aankomst nog iets gedronken in de café zelf en dan terug vertrokken hand in hand naar sijsele  :oops:  :oops: en dan moeder ziel alleen terug naar huis met als klap op de vuurpijl nog een plets buitje tussen oostkamp en ruddervoorde  :x  :x  :x en om 13h terug thuis met 112km op de teller klaar (dat hopen we toch) voor poperinge

Frankyvw

Za 10 aug TT Varsenare
Gisteren afgesproken om samen met Greg onze derde metgezel ( le) op te pikken in Lichtervelde.Langs de Brugse bane nog even een klapke gedane met Laurens die voorbij kwam gereden met den otto.Even voor de klok van 10 u met z'n 3 richting varsenare vertrokken .Op een tweetal km vd start reeds een andere binnenband moeten leggen .Dan maar vlug ingeschreven en weg waren we.Over de tocht kunnen we kort zijn... 't verandert maar bitter weinig bij andere jaren me dunkt...al was ik hier en daar wel een plekje vergeten...Aan den aprés nog onzen Pieter gezien en nog wa blijven bijpraten...(twa weeral lang geleden da we hem nog gezien hadden).Thuis gekomen met een goeie 116 km up den teller en een gevoel van " ti genoeg geweest vandage " .Merci vo 't gezelschap en de leute Greg & Sandra  ;)

Hans

Za 10 aug Tt Knesselare
Deze morgen aangezet richting Knesselare waar ik als eerste van de grysperre's aankwam, even later kwamen ook Marc, Kuba en Willem toe. Na eerst wa gezeverd te hebben over de rollen van onze Kuba begaven we ons naar de fietsenstalling want we hadden alle vier eens goesting om er een lap op te geven, want de beentjes voelden goed aan deze morgen. De rit zelf vond ik goed kwa off-road, ook het technisch gedeelte langs de vaart was leuk, alhoewel Marc juist boven de beentjes stil hield(smeerlapke) :mrgreen:  :mrgreen: zodat ik en Willem voetje aan de grond moesten zetten . Nee, we hebben ons alle vier gejeund en veel gelachen, vooral met Kuba........ :lol: :lol: zijn rolletjes. Twas leuk mannen en tot laters. Aja na de volle 75km nog wa nagepraat met ne cola en dan had ik de ingeving om nog eens de kleine lus te doen, maar dan aan een rustiger tempo zulle, zo aangekomen met 110km, tevreden naar huis

Gianni

Gezien er toch een lichte dwang uitgeoefend werd op ondergetekende wegens een immer beklaagde uitspraak :x kon dendezen wel
nie anders dan present zijn maar eerst uitgebreid afscheid genomen van de vrouw (ge wit mor nooit eeee me zuk gezelschap :o )
Dus stipt om 08.00H vertrokken voor een droge en mooie rit niet meer niet min al hebben ze zich op het forum wel wat laten gaan , er was idd
veel off road maar aan de vermeldde 87% zullen ze wel niet geraakt hebben en een ardennengevoel was zoek.
Op het einde hadden we plots door dat we fout zaten , genoeg pijltjes moja :roll:  :roll: , dus tenelven met 75Km op de teller aangekomen alwaar nog
een pakske in ontvangst genomen van de organisatie en een korte maar eeeeeeel deugddoende apres.
En nog even een korte toelichting.
- Gianni is nen echten kl;:^ù!((! k en kschrap hem voorgoed uit m'n vriendenlijst :lol:
- Als ge het ooit ..ja ooit..in uw hoofd haalt het woord" rollen" te willen neerpennen of uitspreken awel dan ....DOE HET NIET , bijt desnoods op uw tong / plakt uw lippen toe t'is mie gelijk mor RED UZELF en doet ge het toch , dan ben je zeker dat je een ganse rit een uiterst geanimeerd gesprek hebt en overladen word met advies in de zin van nen hoop aarde in uwe living smijten of zelfst de rollen op kunstgras zetten :lol:  :lol:  :lol:  :lol: :lol:  :lol:

Kurt

Deze morgen ook aangezet met mijn zoon Louis. Na de zeer toffe ervaring van vorige week (een dikke merci aan alle Grysperre's die op het appel verschenen in Ruiselede. De 'afgetrainde koersepaarden' hielden hun woord en sprongen bijzonder zuinig om met de pk's-wat bij momenten recompenseerd werd door decibels. Ieder op zijn beurt passeerden ze bij tijds bij Louis, hetgeen hij wist te appreciëren.), stond hij te popelen om opnieuw te starten voor de 70. Al bij al goed meegevallen. Hij kent zijn fiets en zichzelf steeds beter. Leuk parcours met pittige technische stukjes naar W-Vl normen. Goede organisatie.

Focusrider


Zo 04/08/2013 groepsrit - Bosveldtocht Ruislede
Mij heel goed gejeund, deze voormiddag vertrokken met Gianny met de fiets naar ruislede om ons te vervoegen met een ware delegatie van een stuk of 15 andere gryse peerdekens die als bronstig stonden te hinikken dat beloofde! Heel wat filmkes getrokken van onze dappere en het tempoke zat er toch goed in. Een leuk parcour en een prachtig zonnenke maakte het plaatje compleet. Blij van weer een paar "oude bekende grysrossen" te zien die ik al geen maand(en) meer gezien had. De ambiance zat er goed in een geestige rit dus! Na de apres nog een gepasseerd bij mn vrouwke in poeke om dan via een omweggeke weer naar Roeselare te fietsen. Een mooi duurritje van 130 km was het resultaat. Het filmke volgt mannen, tot de volgende

Eric
film Eric

film Miguel


Zo 4 Aug TT opbrakel
deze morgen in opbrakel gereden , het was best in order groot off road gehalte met een paar technische passages en hoogtemeters:P meer van dat aub
Aanrader voor volgend jaar .

Marc

Za 3 aug TT Ruislede
Deze morgen gewacht tot 8.15 en dan maar vertrokken. Bedoeling gezapig ritje om te sparen voor morgen :roll:  :roll: . Na km of 5 voorbijgestoken door enen met een cyclo . Dacht ik ga een eindje meefietsen , het begon toch een beetje te vervelen :P We hebben dan maar de volledige rit samen gereden. K'moest alleen wachten na de offroad stroken  :o en deze waren eerder zeldzaam :cry: en de laatste 10 km was hij choco  :P  :P maar ik heb hem toch mooi uit de wind gezet en zo was dienen mens ook gelukkig . 10.50 h terug aangekomen met 68 km op den teller. Vlotte rit dus met weinig uitdaging . Hopelijk morgen beter in Opbrakel.

Marc

Zo 28 juli baanritje richting heuvelland
lekker ritje van 88km gisteren. Int wiel van de mortierkes gezeten over de hele afstand enkel alst bergop was kon ik ze niet volgen  :D richting de geyte, klerken, houthulst, boezinge, vlamertinge, elverdinge Ieper,daar Hans tegen gekomen en met ons 4'en de weg verder gezet. S'graventafel was voor mij VEEL lastiger dan ik me kon herinneren 8-) men 3 metgezellen reden dan ook met de vingers in de neus weg van mij.  :x  :x  :x éénmaal boven naar de keuneleute om dan naar hooglede af te zakken  :mrgreen: met een groen lagje de berg aldaar een 5 tal keer beklommen. Tvatje was dan ook leeg bij mij  :lol:  :lol:  :lol: wat de bedoeling was.
Aprés in den OB met droge worsten en nen Duvel hmmmm da smaakte. Merci Marc om de worstjes te delen ge zij een schatje  ;)  ;)  :D

stefaan
parcours

Do 25 juli dagje Bomal Sur Ourthe
Dagje Bomal ..... Bomal Sur Ourthe welteverstaan( :D )
Op de uitnodiging van onze immer sympathieke nonkel frank en zien schoone broere Migs (blij u terug te zien by the way) trokken , uiteraard zeer tegen ons zin , 4 extra grysperre's (wollie,Dieter D.,Wes , ikke) richting Bomal Sur Ourthe voor een dagje MTB fun.
Er kan makkelijk een boek geschreven worden over de passage van 6 ondergetekenden in Bomal maar we zullen het bij de kernpunten houden.
Iets na 09.00H vertrokken we met ons zessen voor een door Franky uitgestippelde route , had z'n huiswerk eel goed gemaakt waarvoor dank en het zou een uiterst aangename en droge +/-26Km en 700Hm worden (zonder de +/-10Km heen en terug naar de startlokatie)
Eel mooi klimwerk , veel onverhard , fotomomentje in een met ietwat luguber versierde opschriften uitkijkpost (de wes was daar duidelijk ol gewist :o )
en uiteraard de afdaling waar we door franky in eerdere post tot uitgedaagd werden.
Den Dieter , ikke en Wollie getest en goedgekeurd :twisted: al was het inderdaad gene voor me de vingers in de neus waarbij vooral de bochten erin ervoor zorgden dat geen enkele het volledig traject zonder voet aan de grond wist te doen al is dit zeker haalbaar bij herkansing.
Ikzelf was me de V-brakes op stap en het feit dat de voorrem nogal bijterig was werd ik dan tijdens deze afdaling ook getrakteerd op een serieuze uppercut in m'n schokkediezen door.......m'n eigen zadel  :x  :x (m'n achterwiel was wa hoger geweest dan wenselijk :lol:  :lol:  :lol: ) , zo hard dat (zonder zeveren) m'n zadel verplooid was en ik (nu wel me zeveren) tijdens het gebeuren m'n mond moest dichthouden of m'n parels vlogen er langs m'n mond uit :roll:  :roll:  :roll:
Heb er toch tot na de middag genot van gehad :?  :?
Na het einde van da toerke werd er beslist niet naar Houffa te rijden maar een spagettitje te eten in Bomal zelf en in de namiddag daar nog wa rond te rijden , de Migs zou deze niet meer meedoen kwestie van het lot niet te tarten met z'n rug.
rond 13.30H werd dan terug de weg aangevat en de bedoeling was de rode 4 te rijden en laat ons zeggen dat deze wat anders verliep dan de vlekkeloze voormiddag maar zorgde uiteraard voor heel wat leute , allez voor sommigen dan bij bepaalde momenten :lol:  :lol:  :lol:
- De bepijling was nie je dat waardoor soms eeel veel hoogtemeters gedaan om dan boven om te keren omdat we fout waren , tot grote appreciatie van sommigen :lol: :lol:  :lol:
- Rond 15.00H een verfrissinkje gedronken op t'terras in Durbuy en na het vertrek even getwijfeld of we niet zouden overschakelen op een rit in Dieter zijn Gps , dus even verkend inclusief een helling van 17% en den Dieter even op verkenning gestuurd in den bos om dan naar goede gewoonte op ons stappen terug te keren en verder te gaan met de vorige route :lol:  :lol:  :lol:  :lol: T'is ollemolle extra traininge al begon toen al niet iedereen meer van da gedacht te zijn :lol:  :lol:  :lol:
- Iets verder besloot den achterband van Wes lastig te doen , in de daarop volgende Km's enkele malen gestopt om bij te pompen echter geeindigd met plaatsen van een binnenband.
- En toen awel toen begon de parcoursuitdaging.
Eerst kregen we een iets vettiger :shock:  :shock:  :shock: stuk te verwerken om dan eenmaal terug op dreef bij bosbeheer aan te komen die ons pad kruiste en we dus niet verder konden , dus te voet over/onder/achter neerliggende bomen het betere trailrunwerk aangevat .....plots zwermde er overal door diene bos wel ergens ne eenzame grysperre rond tot er ene de verlossende kreet slaakte "kee t'pad gevonden kom olier" :P
Was het nu voor of na deze passage besloot de wollie op een afdaling me gladde :mrgreen:  :mrgreen: stenen eens z'n immer befaamde ding te doen door den dieter toe te roepen links passeren :!:  :!:  :!: maar aan het gevolg een 10-tal meters verder zagen we eigentlik da we het verkeerd begrepen hadden en hij moet bedoeld hebben k'go links naast u ne ferme sliding placeren en mie toene nog ne kir goe ip mien bek smietn :lol:  :lol:  :lol:  :lol: er kon al vlug gelachen worden want alle geluk was er geen ernstige lichamelijke schade.
We naderden de finish intussen met rasse schreden toen jammergenoeg , na een deugddoende lange beklimming :shock: , de achterband van Franky scheurde en hij de ho....euh de Migs moest opbellen om hem te komen halen , jammerjammer dat het zo moest eindigen.
Na wat overleg dan de laatste goedbollende Km's naar de meet aangevat en bij aankomst al onmiddelijk beslist met ons allen de Ourthe in te springen wat zeer verkwikkend was , man da deed deugd.
Daarna nog enkele drankjes genuttigd op t'terraske en rond 19.30H allen de terugweg aangevat van wat een toch wel zeeeeeeeeeer geslaagde dag was.
We hadden in totaal ergens 80Km en +/-1600Hm dacht ik.
@Franky , nen dikke merci voor dit initiatief :!:  :!:
@De anderen , em ons gejeund lik een bende kleine kleuters owfa :lol:  :lol: (kunnen we de foto's en filmpkes ier ook ergens neerplanten voor de archieven , zullen voor zichzelf spreken)
Grts
Kuba


Hey Kurt, ik heb weinig aan je fantastisch verslag toe te voegen, behalve dan, dat t zeker een naamgenoot van mij is geweest die dat hutje heeft bezocht. Want ik heb zo geen manier  :P
voor de rest was t de ganse dag leute en plezier. Zelfs wanneer mijn inwendige gps ons voor de zoveelste keer wat extra hoogtemeters deed fietsen. Waarvoor sorry. LOL
We hadden nog chance dat de bepijling super was, dat de zon niet veel scheen en dat het niet te warm was. En dan nog niet te spreken over de weinige dazen aanwezig langs t parcours. lol
Mor wen us gejeund lik een bende kleine kienders.  :D  :D  :D
We hebben zelfs mogen genieten van ons lijflied die live ten berde werd gebracht door een bende Vlaamse scouts die het betere Vlaamse lied konden apprecieren en ons dan ook trakteerden op "laat de zon in je hart" van onze goeie vriend de Willy.  :P  :P Natuurlijk zongen we uit volle borst mee. LEes, we hadden toen nog bijna geen hoogtemeters enkel wat strontmeters  ;)
Dit was zeker voor herhaling vatbaar.
PS bedankt aan iedereen waar ik nu schulden bij heb. lol.
O ja ik heb deze namiddag 6 doornen uit mijn band gehaald, want deze stond weer plat. Ik denk dat ik jullie stofzuiger was ze. Maar blijkbaar heeft de substantie in mijn band dan toch zijn werk gedaan, tot het scheurtje. Want veel zat er niet meer in.

Wesley
foto'sZo 21juli TT sart-lierneux

VTT in Sart-lierneux de 65 chrono gedaan en ons goed geamuseerd tot migs zen batterij plat waren aan de 45km en dan was het afzien voor hem en na 55 heel plat :|  :|  :| dan nog alleen de laatste km gedaan met een mooi technisch stukje als afsluiter  8-)  8-) met een 14.5 avg en 1286hm  ;)  ;)

hier nog een paar foto's voor de niet faceboekers  ;)  ;)  ;) :

foto's

nonkel Frank

za 20 juli TT Zwalm
Mooie, snelle tocht gereden in Zwalm.
Van tijd was het eerder een pijlkes zoektocht dan een mtb toertocht maar het parcours maakt dit weer goed.
Samen met Gianni, David en Marc, ge kunt het al raden ja, de vlam zat in de pan !
Heb mij gejeund mannen!
grtz dieter

Mooie, leuke tocht gereden in Zwalm. Kwartiertje later vertrokken dan de vlammers en een uur later aangekomen.
Van tijd was het eerder een pijlkes zoektocht dan een mtb toertocht maar het parcours maakt dit weer goed.
Samen met Sandra, Laurens en Luc gereden en een geluk dat ik niet de enigste was zonder conditie. Moe maar voldaan thuisgekomen (in de loop van de namiddag)
Heb mij gejeund.

grtz Frank


Kheb mij vree geamuseerd op deze tocht. Weer te lang geleden dat ik nog de mtb bovenhaalde. Twas te horen, piepen en kraken dat't geen naam had. Puntje paaltje was dr 1 pedaal den dader. (na een grondig lageronderhoud) Dank aan Sandra als carpool/mtb buddy en aan Frank voor't gezelschap. (Frank die niet roept als die de remmen dicht gooit :lol: )

Laurens

Zo 14 juli TT aalter
Hoi hoi,
deze morgen omstreeks 07.30 uur afgesproken met noenkel frans en migs. Den dezen was ruimschoots op tijd en kon wat genieten van de mooie accomodatie. Mooi sportcomplex daar in Crembocity.
Omstreeks 07.45 uur kunnen vertrekken voor de 75 km. En dat t vooruit ging. Amai. Ondergetekende diende om 12u thuis te zijn, gezien madam nog moest werken. Dus aangespoord door dit bericht lieten we de beentjes wapperen. Tot de eerste bevoorrading hadden we nog een gemiddelde vlot boven de 25. Na de bevoorrading ietskes gas terug genomen. Zeker omdat we nog wat tijd hadden lol.
In Beernem de technische stukjes genomen langs de vaart. Jammer dat er geen keuze werd gegeven door de organisatie om deze mooie stukjes te nemen. Als echte Grysperres konden we dit niet aan onze neus laten voorbij gaan     
We hebben vandaag veel mooie en vooral droge singletracks voor de wielen geschoven gekregen. Niets nieuws, maar o zo leuk. Ook de dreven konden ons bekoren. Aldaar liet noenkel zijn motor nog eens van zich spreken en draaide hij vlotjes de gashendel open.
Na de tweede bevoorrading zaten er nog een paar mooie stukken, maar ook veel baan. Doch we hebben ons geamuseerd. Zeker door het gezelschap.
Na de rit onze fiets gestald in de gratis bikeparking (bewaakt) en er nog een welverdiende op gaan drinken. Alwaar we een vriend van noenkel en later ook onze bushrider en chauffeurke gedag hebben gezegd.
Aalter merci voor de mooie rit.
O ja, hadden we geweten dat we zo vlot gingen bollen hadden we voor de 85 gekozen.
En bedankt aan Fien voor de foto die ze van ons heeft genomen op de tweede bevoorrading. Ze liet aldaar meerdere mannenharten sneller slaan. LOL     

grtz
wes

parcours 75
foto's Frank

vandaag vroeg (om 7h05) met de fiets vertrokken vanuit roeselare, de start lag nl 35 km verder in Aalter. Daar na 1h15 toegekomen en een dagje zeggen aan Gianni, Mark, en onze choffeur en Linda. Gianni was ook met de fiets gekomen maar ging voor de 65, Marc en Johan deden de wegrit en Linda ging voor de 73. Ik was dus alleen voor de 83   .Vertrokken om 8h40 een beetje later dan gedacht. Het immer leuke verslagske van Turfke in gedachten ging ik er een lapke op geven. Voor de eerste 40 km zat ik op het 28km/h schema maar ik voelde de beentjes al een beetje protesteren...Wat temporiseren   Het gemiddelde zakte naar 27,6 en na de filekes aan het technische parcourke nog verder naar 27 . Nog even goed bijtanken aan de laatste bevoorrading (juist op tijd de drank was op 6 bekertjes op   das pech voor de vermoeide achterkomers..) Ik zou er nog een lapke opgeven kwamen daar niet de krampkes opsteken   Snel een pilleke genomen en weer wat temporiseren en na een 10 min waren ze weer verdwenen. Min gemiddelde nog kunnen houden op 26.7 en aangekomen om 11h50.Daar ook nog Dieter en Co gezien voor ik weer weg was. Annick was nog in Poeke, nog 6 km naar daar uitrijden en dan nen drankse nuttigen. De 28 was wat optimistisch maar was toch content met een tot afstand van 122.7km en een tot avg van 27.1   

Eric
parcours 83Za 13 juli TT Aalter
Deze morgen om 8u afgesproken in Aalter. Eens aangekomen de voiture net naast de rode Q5 gezet, vélo van het rek en hup naar de inschrijving alwaar het nog zeer rustig was.
Prachtige zaal/accommodatie trouwens om een TT in te richten! Met Marc een koffieke gedronken en tegen dat ie bijna leeg was, was den Willem daar al.
Rond 8.05 vertrokken voor een zeer mooie rit mijn gedacht. Offroadgehalte zat wel ver onder de beloofde 80% maar eigenlijk wisten we al dat dit hier niet mogelijk was. Hier en daar een bosdreef maar ook een zeer pittig maar o zo tof technisch singeltrackske int bos.
Over de rit zelf kan ik verder vrij kort zijn. We hebben redelijk 'vlot' gereden want na 82km waren we al terug aan de start voor het 11.30 was (deze keer moest ik vroeg thuis zijn   ).
Een 3-tal meer dan degelijke bevoorradingen gehad en zeer mooi fietsweer, niet te koud maar ook zeker niet te heet.

Heb er echt van genoten,
Bedankt Willem en Marc !

Spark.


na 3 inlog pogingen toch hier binnengeraakt.
Merci voor verslagske Dieter want deze namiddag bij de gebuurs terehte gejkommen en menig goden drank achter de kier-zene binnengegoten ...
herinner me mementeel enkel nog een 27,4AVG na +./- 40km en ton wast volledig zwart met sterretjes
Herinner me ook nog dak een "echte vent" zien, want kunnen gin 2 dingen tope doen lik een vrouwe: Marc vroeg om een bitje nefsten em te rieën om een klapke te doen, mo ké gezeid dak gin twi dingen tope kunnen doen.
Gastjes, mercio voor de trainingsrit van deze morgen !!!!
Eric hopelijk gie beter dan 26,4 AVG rekeing houdend met het fiet dat bovenvermelede Grysperre's af en toe op mij hebben moeten wachten ... dus 28AVG is uw doel zenne !!!

Willem


Zo7 juli in Oud Heverlee Meerdael Classic.
Gisteren zijn we dan maar met zijn 2 richting Oud-Heverlee vertrokken.Om 7u afgesproken in Lichtervelde en dan zonder problemen vlot tot Heverlee kunnen doorrijden.Aan de inschrijvingen stonden de 2 Luc's al te wachten.Het parcours zou de eerste 40 km vlak zijn en daarna zou het pas de hoogte ingaan... zo werd ons verteld.Wat we echter niet meteen verwachten was de modder.Blijkbaar had de wind en de zon op enkele plaatsen geen vat en verraste enkelen...Na de eerste bevoorrading begon de maag van Sandra zwaar aan te voelen en speelde haar de ganse rit parten.De nadruk lag op het genieten van het parcours en niet zozeer op de snelheid ... en we hebben genoten van de streek ( ik wa meer dan Sandra me dunkt... af en toe stond ze even stil om haar maag op andere gedachten te brengen...    ) Zoals aangekondigd kwamen de heftigste stukken tussen de 40ste en de 80ste km.
Het was terug een aangename tocht ,al was het dit jaar minder zwaar dan vorig jaar ( 't was nu wel 20 km minder ,vandaar waarschijnlijk ).Bij de aankomst nog even goeiendag gezegd tegen Alex (denk ik) & maten en dan vlug een douchke genomen om fris terug huiswaarts te rijden.Volgend jaar zijn we hier terug voor de 100 km.Jammer dat den Greg er nie bij was...
Bij thuiskomst gemerkt dat er wel heel veel muggen in die bossen zitten ...oftewel dat er maar ene zit die veel honger had ,da kan ook...amai ...   
@Sandra ,merci vo 't gezelschap é

Hans

Ja Hans... nen mountainbiketocht rijden met het gevoel te moeten overgeven heb ik nog nie veel gedaan  
Was het de energiedrank die ik nogal gulzig genomen had bij de eerste bevoorrading of de warmte dak nog nie gewoon was  In ieder geval de volgende twee bevoorradingen heb ik wijselijk laten voorbijgaan...  
Bijgevolg dak me naar het einde van de tocht ook nog es zo leeg als iets voelde en eten ging nog steeds nie. Ja, wa moe nen mens dan doen hé?  Maar inderdaad de omgeving was heel mooi en ondanks alles heb ik er toch nog wa kunnen van genieten... En in ieder geval wil ik dezen volgend jaar opnieuw rijden! Me dunkt dat de 100km vorig jaar mooier was en meer uitdagender naar hellingen toe! Zit het in de 20km verschil of hun parkoer dat ze aangepast hadden?
Alleszins dikke merci voor de compagnie en het aanhoren van mn gezaag over mn maag!!   En mss staan we volgend jaar met een grotere delegatie grysperres aan de start ...want aan mooie off road stukken in die streek, zeker geen gebrek!

Sandra

Zo 07 juli 12de Zomer Krieretocht - Otegem
migs en ik zijn stipt om 8h vertokken om de TGV voor te zijn en zo gezegt zo gedaan met in het achtehoofd van migs dat ze ons nie mogen inhalen voor we 15km hadden met 15min voorsprong dus weg waren we .Tot bij wonder en juist op tijd als eerste aan de eerste bevooradig en dan begon het past migs op naar de 66km(pas zen 3de rit dees jaar chapeau) en ik op eigen tempo de 83 en mij kennende zonder men mental en trainings coachs (kuba)en hele zware beproeving tot aan de 2de bevoorading gin het no wel ondangs de hitte dat op sommige dreven tot 36gr opliep en als bij wonder als eerste aankwam ,een heel goede taktische zet gedaan en nien de extreem weg genomen maar als een toerist de gemakelijkste weg over de weg dat naderhand toch nie te rijden was langs de extreeem parkoer.Na de 2de bevooradig een paar km de grote jongens te volgen tot na het kluisbos maar die schoten eneens in overdrive en de kat was gaan vliegen.Nog evens samen gekome aan de 3de bevooradig en weg waren ze terug voor de laatste 13Km in overdrive,nog eventje bij gehouden maar op 10km voor de finisch was de voorhamer daar en was het heel wat minder,graakte geen meter meer vooruit en was het niet de km maar de meters aan het aftellen en dan duurt het heel lang voor je het einde berijkt maar ja toch bij al super genoten van de rit en de korte aprés en op naar de volgen .
Gr frank

Schoon fotokes Eric, 'k vraag me enkel af waar gij al die tijd hebt gevonden om deze allemaal te nemen     
Op den babyborrel 's namiddags me de eerste 3 glazen toch wel beperkt tot het nuttigen van enkel wat fruitsap... 't ging anders nie goedkomen vrees ik     
Maar nadien nog tijd genoeg gehad om het verloren vocht met andere brouwsels bij te vullen     
Den TGV werd onderweg soms opgehouden door een warmlopend treinstel ergens helemaal achteraan   en een lekkend wiel. Daarom ook gekozen voor een kortere versie dan de 93 want den TGV en z'n passagiers moesten tijdig het eindstation bereiken.
Gasten, dank voor het wachten onderweg, maar 'k voel dat het bergop langzamerhand aan het beteren is, met de nadruk op "langzaam"       
Groeten, de overhitte treinwagon, Turfke

PS: da "beest", zouden we daar eens geen groeptrainingske van kunnen maken, ooit wil ik hier wel eens OP m'n fiets bovengeraken   - maar is een privéstuk vree
s ik
Willem
foto's
6 juli TT waregem
Vanmorgen alleen naar Waregem...met het idee om wat los te rijden.  
Net bij de start twee vrienden van Wouter tegengekomen, die zogezegd al een jaar niet meer gereden hadden.
Ik dus mee, maar mijn idee van losrijden was al van bij het begin om zeep! En dat ze geen conditie hebben ,geloof ik nu ook niet meer  Mn benen hebben beetje recuperatie nodig voor morgen in Oud-Heverlee...  
Het was lang geleden dat ik nog gereden heb zonder modder, buiten 1 strook, gemakkelijk te overbruggen. Heerlijk! En ook nog mooi weer! Nu is het moutainbiken echt weer begonnen!

Sandra

Zo 30 juni TT Westrozebeke
hheb gisteren samen met Gianni en Rado afgesproken om een laat uur ( 9h het was tenslotte mijn verjaardag  )om westrozebeke te rijden. Mijn idee was om op mn hartslag (tss de 132 en 136) te rijden, dat was het plan ware het niet dat ik een rode audi de parking zag oprijden. Mij dus in het wiel van Marc gezet en dan kon ik mn zone houden maar zodra het offroad ging drukte Marc het pedaal wat dieper in en zo klom mn tellertje zelfs eens tot 168, ik kon het toch niet laten van nu en dan eens mee te gaan. Toch een aantal grysperres gespot; Bij de start Christof en Deborah, Dieter aan een bevoorrading en Migs Frank en Gregory aan den apres. Mij toch wel goed gejeund

Eric
parcoursinfo

Hoi hoi,
gistern ook gestart in Westrozebeke. Samen met Gregoir, Noenkel Frans en Migs. De bedoeling was dat ik de 80 km ging rijden. Dus hopla samen op weg. Aan een aanvaardbaar tempo bolden we tot de bevoorrading. Migs zag er nog altijd goed uit. Dat na een jaar afwezigheid. Chappeau. Rond de 30km ben ik er alleen vandoor gegaan, daar ik toch nog wat kilometers voor de boeg had en ook niet te laat wou thuis zijn.
Ik bolde vlotjes. De beentjes voelden goed en zag het volledig zitten om de 80 uit te rijden. Doch na 56 km stond ik terug aan de start. Bleek dat er ergens pijltjes waren verdwenen en dat we zo de splitsing naar de 80km hadden gemist. Jammer maar helaas. Ik heb er nog eentje gedronken op het gemak, maar geen enkele Grysperre meer gezien.
Ik vond dit een leuk tochtje. Meer kan ik er niet over kwijt eigenlijk. Behalve dan dat ene technische bosje dan.
Stilletjes aan beginnen mijn beentjes terug de goede form te krijgen.   

Wesly


Za 29 juni Tt Westrozebeke
allez, tussen 2 stukken vlees op den BBQ (straatfeest ...)
viel goed mee, soms wat laveren tussen de plassen enkel op het einde (bijna terug in Westrozebeke) toch een paar vettige stukken gehad - maar nergens baggeren.
Zal morgen wel grotendeels opgedroogd zijn met de wind en de zon die momenteel van de partij is
Enkel vrees ik beetje voor de Keuneleute ... mooi stukske uitgepijld maar vrees dat het zal kapotgereden zijn .. in het begin langs de schuin afhellende helling en het was precies bruine zeep
succes morgen
Moet nu terug naar m'n worsten ...

Willem

zo 23 juni raidimperial
zaterdag vertrokken voor een "weekendje" Compiègne met 2 forumbikers en hun vrouwen. Goed aangekomen en direct verwelkoming (in de vorm van Bernardussen van alle aard)van de reeds aanwezige Kenny en Hein met hun vrouwen, alhoewel...Belle zat nog in de sauna  
Eerst op een vreemde manier (3 zetels en 6 personen en een hondje) in mijnen auto naar de inschrijving gereden voor het afhalen van de inschrijvingen. Toeme, mijne gps moet dringend eens een update hebben  Eens terug gaan kijken waar er mogelijkheid was om te eten en al vlug werd het voor Kenny en Sam (mijn zoon) al snel duidelijk: in het Cart centrum zullen we eerst carten en daar kan je wss wel eten....neeneehoor we hebben dan toch voor dat restaurant gekozen alwaar we na een kleine hoofschotel een kanjer van een dessert nuttigden. #-o
Ondertussen smsje van motorbiker met vraag van staat van parcour of omgeving. NA een geruststellende sms dachten we dat we hem 'smorgens zouden zien.
'smorgens een lekker roereitje niet aangenomen maar voor de rest goed de buik gevuld voor de nodige vitamientjes en koolhydraten en consoorten te hebben want het zou nodig zijn. Belle vertelde ons van de zware regenval tijdens de nacht en ook van het smsje van motorbiker dat hij niet kwam opdagen, jammer en ondertussen veranderden de plannen om asap te vertrekken.
Daar we niet meer aan de inschrijving moesten wachten zijn we direct vertrokken. Om 7u50 was zelfs de start voor de 105 al "ferme" maar wij waren voor de 75 km gekomen. Dat de rit een "hel" en "zeer zwaar" zou worden werd ons snel duidelijk. Chainsuck bij mij en dus de klimmenop de grote plateau..   gellukkig stapte iedereen af bij de klimmen en stak het niet zo af  
Om Hein te siteren: "de kilometers GLIJDEN hier voorbij"    Zware klims en trage afdalingen met de nodige slippertjes werden ons deel.
Eens op het verste punt en 500 m voor de grotten draait mijnen achterderrailleur in mijn achterwiel, patveiligheid af (ik had een nieuwe mee), ketting losmaken want we kregen de derry niet goed en eens dat in orde bleek die kompleet uit de haak....EINDE voor mij #-o #-o
5 minuten nadat ik de pechdienst belde stond die al ter plaatse O:) en ik vlogg met fiets en al achteraan in die afgesloten bak van de camionette   Iet verder kwamen we op de volgende bevoorrading alwaar ik Kenny en Hein terug zag en iets later Sam. Sam zat erdoor en dan met zijn fiets de rit uitgereden. Wind was ons deel wij verlangden al terug naar het glibberige bos (deed me denken de infernale de Lapugnoy 2011)
Kompleet kapot samen met Kenny aangekomen alwaar we nog een kwartiertje gewacht hebben op Hein (die vond het echt nodig om nog extra 10 km te rijden...)     
Samenvatting: Ongeveer...
-10km te voet gegaan
- 10 km gegleden
- 30 km tegen de wind in beuken
- en de laatste 15 km doodgegaan #-o #-o
6u40 minuten genoten.
Volgend jaar eerst meteo afwachten maar bij regen is deze niet te doen.
Kenny, bedankt voor de tip, ik ben tevreden dat ik er geweest ben
Hein en Kenny en Sam: merci voor de compagnie
Dames: Goed gewandeld: 24 km en ook merci voor het "voor en achteraf" mtb

Frank

zo 23 juni TT kalken
Deze morgen om 07.30u stipt aangezet in Kalken voor de 60 km. Tot de eerste bevoorrading op 20 km hoofdzakelijk brede bospaden, baan en een verdwaald singletrackske. Doch om op te warmen was dit zeker niet erg. Na de bevoorrading kwam ik terug op de parcours van de 25 en 40km. En wat bleek? Hopla een hele boel off road stukken met enkele prachtige singletracks. Er zat zelfs een technisch zandduintje in. Daarna moet ik ergens één van de pijltjes niet hebben zien hangen en was ik het bos in. LETTERLIJK. :p. Toen ik door had dat ik verkeerd zat mocht ik een serieus stukske tegen wind terug keren. Maar dat kon de pret niet derven, gezien het best een mooi stuk was. Na de tweede bevoorrading werd het helemaal leuk. Niets technisch, maar constant off road tot aan den arrivé. Met 66km op de teller en een gemiddelde van net geen 22, kwam ik meer dan tevreden aan. Gebruik gemaakt van de goeie afspuitstand. Alhoewel mijn fiets nog relatief proper was. Er zaten nergens baggerstroken in de tocht. Na twee weken verplichte rust door de zona, voelden de beentjes deze morgen beter aan dan ik had gedacht. Dus me happy
Grtz Wes

parcours

ZA 22 juni 2de Steenbakkers Zomertocht

Hier alleen gestart, wat ook enigszins de bedoeling was na m'n off day van vorige week in Bailleul   .
Me voorgenomen om het tot de 1ste BV bij wat mtb-toerisme te houden. Is grotendeels gelukt tot er een paar in m'n wiel begonnen te hangen, 'k heb da nie graag en werkt beetje als een rode lap op een stier. Goed, eenmaal de 2de BV gehad was ik plots helemaal alleen op de wereld ... geen kat meer te zien en zodus de lus van en naar de Mont St Aubert volledig, maar dan ook volledig alleen afgelegd. Bij de tweede beklimming van deze puist, op het einde bij een paar trapkes in kassei, toch een keer moeten afstappen   
Dan nog een derde keer erover om dan kennis te maken met de wind. Miljaarde, kreeg op een bepaald stuk lichtjes vals plat, m'n polar nie meer boven de 17      (windstopperke, waar was je??   )
Eenmaal terug op de 2BV (voor de niet rekenwonders onder ons, was dus ook de 3de BV   ), was het grotendeels met wind in 't gat of zijwind en was het vlammen geblazen. Hoewel, durfde niet echt meer voluit te gaan omdak al een hele tijd van voor de Mont St Aubert iets hoorde ruttelen aan m'n ros. Bleek dat m'n cassette volledig los zat   
Met 93km en iets na 12u (net voordat het goed begon te regenen) met een goed gevoel terug aan den arrivé.
De rit zelf:
- Bellegembos was super (zal een uur later wel kapotgereden geweest zijn)
- voelde me bij momenten een grasmaaierke, gelukkig geen toestanden van derry''s die vol zaten met gras en nittels
- lus Mont St Aubert: veel baan maar was waarschijnlijk speciaal zo voorzien vanwege de wind    
- hoewel veel baan ip de lus MSA, toch weer ip m'n wroete gegaan (ge kent da wel hé: hoog gras, ge ziet de groeven niet ... en patat)
- wederkerend fenomeen in deze regio: pijltjesdieven ... ze mogen ze wat mij betreft vierendelen
- zo eens een ritje waar je enkel met jezelf kan praten is goed voor een keer maar ge wordt daar zo zot van hé. Best dat er niet teveel zunne was, 'k zoe anders tegen m'n schaduw beginnen klappen hen    

Zo 16 juni TT Buizingen
Om 08.30H met Greg en Fanky gestart en dat het hier en daar wa vals plat zou zijn was algauw duidelijk , onder het mom "opwarmen is voe mietn" (al doek da zo geeren een KMterke of 15 opwarmen) was het letterlijk onmiddelijk na de start al een serieus bultje , amaaaaai dat zelfs m'n hartslagmeterke begon te roepen eeela eeeeela Eeeeeelaba zie ne kir een bitje voorzichtig seg.    
Eenmaal boven bood zich de eerste singeltrackafdaling aan ... en wat voor een , prachtig want hij kon op snelheid genomen worden en er zaten zowaar een 2-tal plaatsen in waar je spontaan (zonder er zelf om te doen) toch behoorlijk van de grond kwam (een jumpke lik da ze zeggen) net lang genoeg om te denken OOWLAZEKERST  
Eenmaal dit stuk voorbij dachten we allen hetzelfde , als da hier heel de rit van dat zal zijn zullen we ofwel eeeel veeel plezier hebben of.....plooit der wel een van ons 3 zijne kader rond nen boom    
echter menig afdaling is er geweest maar niet meer van die strekking  ook was er sprake op t'forum van technische zones maar geen die de naam waardig waren gevonden  er zat wel een extra large zandafdaling alla herrygers duin in en hier en daar een stuk waar de meeste voor afstapten moja waar stappen ze in die contrijen niet voor af    
Intussen was de 1e bevoorrading een feit en meende ik een raar smaakske in het water te proeven , daar ik er niet 100% zeker van was besloot ik een 2e bekertje te drinken en jaja het smaakte weldegelijk naar......mest        
De hoogtemeters volgden elkaar snel op en er zaten toch wel geregeld enkele klimstukken in van de betere soort , intussen werd er naar goede gewoonte tss franky en mezelf wa tijd gemaakt om elkaar te koeioneren bij deze mijn welgemeende excuses aan Nonkel frank mor geef toe...k'woare toch den eersten in t'gat gedoken en gie had wreed verschoten(lol)                      
Dit is zeker een mooie rit , van het soort dat je in ons vlaanderenland niet gauw zal vinden maar had er toch iets meer van verwacht , mssch met te hoge verwachtingen naar ginds gereden.
Zou ik er nog eens 110Km enkel voor rijden , wrrsch niet.
Toch een geslaagde voormiddag.

Zo 16 juni TT Bailleul
En laten we vooral niet verklappen dat we nadien gratis werden getrakteerd op: een live optreden, stokbrood met een serieus uit de kluiten gewassen bbq worst, potjes yoghurt en drank (à volonté?)    . Op den après toch 2 cola’s (33cl) achterover gekapt, ’t was nodig. Bergop is nog nooit m’n ding geweest maar als de windstopper van dienst er van in het begin (toch volgens mijn kunnen) er al serieus de pees oplegt, ’t ja, dan gaat deze diesel al snel in overdrive met alle gevolgen van dien voor de rest van de rit. Me al lang zo slecht niet meer gevoeld en op sommige stukken bergop me naar boven moeten sleuren. Al was de blitsstart van bovenvermelde waarschijnlijk niet de enige reden van deze off-day maar waren er voor mij wel nog een paar andere persoonlijke redenen.
Soit, er zitten een paar Grysperre’s in bloedvorm en heb dit aan de lijve mogen ondervinden. Sympathiek van die gasten om me telkens op te wachten hoewel ik een paar keer had gezegd dat ze mochten doorrijden  
Btw, zoveel ging da nu ook weer nie gescheeld hebben op ’t einde want heb er toch een paar tegen dek zien gaan en verkeerd zien rijden.      
Bailleul (of BELLE – voor de GPS’ers die Bailleul nie konden vinden – m’n klein papierke heeft toch weer z’n werk gedaan vandaag), we komen hier zekerst terug. Ook al is het om gelijk een dweil over te meet te strompelen maar dan te mogen genieten van de toffe, gemoedelijke sfeer op den après.
Aan de aanwezige Grysperre’s: ké afgezien gelik de beesten vandaag mo toch bedankt voor dezen van vanmorgen hé


Prachtige rit gereden deze morgen.
Ideaal fietsweer, niet te warm, niet te koud...
Vertrokken met Marc,Willem, Gianni en copain van gianni.
Zoals verwacht stevig tempo gereden, moest me nu en dan eens dubbel plooien om te kunnen volgen.
Om 12u10 thuis. Net op tijd om te gaan feesten!
Bedankt aan de compagnie!

Dieter

ja vond het ook leuk deze morgen en enorm verrast door de rit zelf, vele paadjes gedaan die ik nog nooit gedaan had in de streek, een prachtige tocht. Die ga ik zeker nog eens rijden in de toekomst, bedankt voor het gezeldschap é mannen en Dieter , niet in slaap gevallen deze middag

Gianni

ja vond het ook leuk deze morgen en enorm verrast door de rit zelf, vele paadjes gedaan die ik nog nooit gedaan had in de streek, een prachtige tocht. Die ga ik zeker nog eens rijden in de toekomst, bedankt voor het gezeldschap é mannen en Dieter , niet in slaap gevallen deze middag

Marc


za 15 juni Tt Koekelare
Deze voormiddag / middag TT van Koekelare gedaan.
Zeer weinig volk zoals verwacht.
Ook al zat er bijna niets technisch in en ook niets van hm'ers, heb er toch van genoten in het zonnetje.
Wel een windje santé, gelukkig neem ik morgen windstopperke mee naar Bailleuil

Dieter
parcours

za 15 juni Raismes
Ons dagje Raismes deed deugd, een 900hm en 40km op de teller. Bloed, zweet, tranen, blauwe plekken, schreven van bramen, prachtige filmkes, veel ambiance in den auto, lekker stokbroodje met kaas, de trappen van sabatier overwonnen (whooohooo), stortregen, bakken in de zon. Kortom, een pracht dag.

Laurens

Zo 9 juli TT Sijsele
gisteren in alle haast naar sijsele na een drukke nacht. Daar aangekomen en twa Fris had in alle haast men trui met lange mouwen vergeten .
Aan de inschrijving zaten Francky, Miguel, Gregory, Marc en Dieter. Moet Mij ook excuseren bij de eerste Drie in de Rij. Want ik kon gaan rijden Maar stond op uur om thuis te geraken. Dan zitten die mensen daar te wachten op me en ik ga er als een haas vandoor SORRY!!!!
Marc en Dieter sloten zich aan en met ons drieën reden we een gezellig tochtje op TGV speed Of Fira zo u wil maar dan zonder de mankementen
De wind was er vandaag ook bij en dat zal vooral Marc geweten hebben. Bedankt Willem dat ik u windstopper even mocht lenen
de Rit ging naar Damme en terug met vele lange dreven en 3tal speelbosjes erin.
De eerste keer Bev na 22km 2e na 40 en totaal aantal km'ters van 59,7 in 2u24 min. Het ging vooruit voor men 1e mtb rit na de blessure
Groetjes
Stef.


Zo 9 juli Tt Gullegem
Vandaag naar Gullegem geweest. Gestart om 9u samen met Eric, Giani en Rado.
Gekozen om met de rest mee te gaan, dus de grote toer, waar dan ook de leukste stukken in zitten. Met optie om op het einde een hoek af te snijden en die optie heb ik dan ook benut.
De tocht leek me hetzelfde tracé als de vorige keer dat ik hier reed, en dat was vorig jaar of het jaar daarvoor.
Wat heb ik onthouden? Af en toe een leuk bosje en een leuke afdaling nabij Aalbeke aan de wissel van de E403 en E17.
Ronde km 50 was de tank leeg, nog 15km aan dat tempo ging niet lukken of het ging beginnen sneeuwen.
Tot de volgende.
SubloverMTB

Za 8 juni TT Gullegem
Deze morgen de wekker 05.00H  hartslagmeter omgebonden want dendezen ging den baas zijn vandaag   en tegen 06.15H   op de fiets richting gullegem en dus vaneigenst veel te vroeg terplekke  
Dan nog een heel eind staan wachte omda de meneer me de compietoeter besliste pas om 07.00H aan te komen en dan nog wa me zijne PC te worstelen  dus me wat retard rond 07.15H kunnen vertrekken voor de 40KM  ....om tegen 08.45H alweer aan de inschrijving te staan voor de volgende 65KM  
Albijal niets speciaal en het mooiste zat op de 65Km lus , is een rit die enkel wat uitpijlen vraagt maar mij hoor je niet klagen.
Een Km of 8 voor de 2e bevoorrading nog mijn schoonvader ingelopen en dan beslist aan de bevoorrading te wachten en de laatste 20KM op t'gemak samen naar de meet te rijden.
Nog nen korten apres en tegen 12.15H en 121Km verder juist op tijd thuis om de benen onder tafel te schuiven.
Grts
Kuba

za 8 juni TT Sijsele
Deze morgen toch wel m'n windstopper vergeten zekerst     
Hem moest blijkbaar nog wa werken en ging kiezen voor een ritje ip de boane ... Bush, 't ligt overal droge wi vanaf nu       
Hup, om 7u15 vertrokken no Sijsele met de wind vol ip m'n wroete. Daar ter plaatse ook meer wind van voren dan van vanachter en na de 2de BV nog één die in m'n wiel probeerde te kruupen     Kortom, redelijk leeg terug aan de sportzaal aangekomen met toch goede vooruitzichten voor de rit huiswaarts: wind van vanachter en van ip zie.
En ton ook nog in 't wiel gekropen van een poar met een krom steur       
Toch met biena 100km terug in Zilleghem aangekomen en dik tevreden met m'n "Rudy Rogierke". 't Was 11u35, de vrouwe was begot nog nie terug tuus     
Voor degene die hier morgen vertrekken, vergit junder windstopperke nie hé      
PS: Hans, wo kwame gie plots uut zeg ? Bospoeper ??  Of was je ook van thuiis vertrokken met de vlo en moest je nog starten ??
3
Willem

Zo 2 juni Tt Dikkebus
Heb mij vandaag ferm gejeund , op stap me franky / wes en greg , na de beklimming van de zwarte berg langs de trappen (die franky me zien vingers in de neus tot boven reed    mooimooi) besloot greg af te slaan voor een kleinere lus.
Dus verder me die 2 pilsjards , moek meer zeggen      altijd ambiance.
Zowaar een volledig droog parcours onder stralend zonnetje en mooie omgeving , waar is den tijd da we da nog meegemaakt hebben , op een bepaald moment zelfs even weinig zicht door stofwolk van voorliggers      
Putten ze alles uit de streek ...waarschijnlijk niet maar heb mij geen moment verveeld dus das t'belangrijkste.
Aan de voet van de kemmelberg plots Marc gespot wat het sein was om de laatste Km's nog eens goed de longen open te zetten.  
Korten apres en huiswaarts , geslaagde rit.
Grts
Kuba


Hoi hoi,

na gisteren alleen de 74 km te hebben gereden, deze morgen aangezet met noenkel Frans, Kuba en Gregoir. Al snel had ik door dat de beentjes niet slechter waren dan gisteren. Dus dat zat mee.
Ik nam de taak op mij van gids. Doch af en toe ging ik wel eens de mist in en zette ik noenkel en Kuba op het verkeerde been. Maar dit was zeker niet met opzet      
LOL.
Tot aan de eerste bevoorrading op de rode berg kon ik nog vlot volgen voor mijn doen. Na de eerste bevoorrading ging het eigenlijk ook nog hhehehehehe
Tijdens de bevoorrading goed gelachen met iemand van de organisatie die zijn beklag maakte over "nen dikken" die een halve pak zoetekoek, wat wafels en een deel bananen naar binnen had gekapt. Diene mens dacht waarschijnlijk dat het ne sneukeltocht was.   
Hier en daar kwam er wel een druppeltje zweet van onder mijne pot.   . Maar wie mij kent weet dat ik nooit zweet.
Idd zoals Kuba zei, reed onze noenkel op zijn 29er vlotjes de trapjes van de zwarten naar boven. STERK !
Vanaf daar reden we verder met drie. Onze Greg nam de afslag naar de 54.
Dan maar verder met noenkel en kuba. Natuurlijk werd er niet gezeverd. En follow werd zeker niet genoemd in ons gesprek over de banerit. LOL (sorry follow   )
Aan de Catsberg verschoot ik dat ik eigenlijk nog altijd niet piepedood zat. Aldaar de tweede bevoorrading deels naar binnen gekapt en nog een klapke gedaan met twee vriendelijk mensen achter den "toog", waarvan ene van dat sappig koetervlaams "klapte". LOL
Aldaar terug vlotjes aangezet en aldaar nog wat pittige beklimmingen en afdalingen gedaan, om zo op de Kokkerelberg terecht te komen. Gekend voor zijn spicey bergopske tussen de haag en de muur. Aldaar voelde ik efkes de beentjes leeglopen. Doch dit was maar van korte duur. Gelukkig kwamen er een paar mooi recuperatiestukken achter. ehehhehe
Zo gingen we in gestrekte grysperredraf richting beklimming drie en vier van de zwarte berg en de al even leuke afdalingen. Om zo terug de roden op te rijden richting de derde bevoorrading.
Aldaar nog een klapke gedaan met enkele sympathieke medemensen en hopla terug vertrokken richting de kemmel. Dit zou de eerste keer zijn dat noenkel hem zou oprijden.
Dus eventjes op adem gekomen om de beklimming te starten. Het deel in het veld ging vlot voor mijn doen. Maar eenmaal op de kasseien was het harken vandaag. Kwam er daar wel geen halve gare al vloekend achter me aan met de gevleugelde woorden " uut de weg godverd....". Ik maakte mijnen linker al klaar om een kwakske uit te delen, maar gelukkig herkende ik onze Marc die vlotjes een sprintje trok richting top. Kuba kon dit niet laten gebeuren en lanceerde zich eigenlijk even vlot richting top. STERK.
Noenkel en ik waren van het zelfde gedacht, die twee zien we pas terug aan den après.
Dan maar samen met noenkel de laatste kilometers in een vlot tempo afgereden om zo moe maar zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer tevreden aan te komen. Aldaar zaten Kuba en Marc ons op te wachten in het zonnetje. Al snel kregen we nog het gezelschap van Tram 4 en Blackie.
Mannen en vrouwen van Dikkebus. Bedankt voor de mooie 148 km en de vele hoogtemeters die ik heb mogen rijden dit weekend. Ik heb genoten.
Grtz
Wes
de wes


fotokes Eric

za 1juni TT Dikkebus
Ik heb vandaag de 75km gereden in Dikkebus, was volledig droog.
Parcours was wel niet zo supper, eerste 20km waren veel weg en enkele boere slagen, het heuvelland was wel redelijk oke, maar ze lieten toch enkele mooie stukken liggen. Laatste 10km was precies een wegrit, op het stukje langs dikkebus vijver na geen off-road meer gezien.

Gregory

Ik heb vandaag ook de 75 km gereden. Ik kan greg zijn commentaar beamen, maar ik vond het wel een leuke rit. De wind maakte het in ieder geval nog wat zwaarder.
Ik had 74km, gemiddeld 18.9 km/u, 960 hoogtemeters, 3351 Kcal
Ik ben deze morgen omstreeks 07.30 uur aangezet. Weinig volk gezien. Behalve op de laatste bevoorrading waar alle tochten samen kwamen.
Het parcours was zo goed als kurkdroog. Enkel de laatste afdaling van de zwarte berg lag er wat glibberig bij, maar zeker niet vol slijk.
grtz
wes

31 mei fietsen voor Oigo

Beetje laat (zwaar weekend gehad, vandaar) maar toch nog wat reklam maken voor deze.
't Was al weer een jaartje geleden dat we onze beste vriend Rudy Rogiers hadden ontmoet. Ge moet maar eens googelen op "1984 + Parijs Roubaix"  
Het was al kunst en vliegwerk om tegen 19u aan de kerk in Kalken te geraken , maar toch net gelukt.
Sandra wegens kwetsuur enkel de recreatieve wegrit gereden met nog een aantal andere sympathisanten, maar toch goed voor ook 30km welliswaar aan een gezapiger tempo als deze die Wouter en mezelf gingen aanvatten   
Wel moet er me iets van het hart: het is niet omdat ik altijd goe voorbereid naar een rit ga en een rugzak draag, dat de mensen mij een windstopperke moeten vragen, al hun hebben en houden in m'n backpack kwijtwillen, m'n backpack zien als hun proviandkast en dergelijke       
Mo, voe de Wouter, doen we dat met veeeel plezier       
De week daarvoor ging den David VdB ook m'n rugzakske eens overladen met al ZIJN attributen, precies dak nog niet genoeg gewichte mee had       
Ja, de rit zelf: langs droge landweggetjes, droge paadjes, een glibberig stukske naast een kanaal, af en toe een klein boske. Kortom ideaal voor een vrijdagavondritje.
In het begin ruim de tijd om wat te keuvelen en babbelen, todat den Rudy het in de mot kreeg en 2 sleepers de kortste weg naar Kalken wees       , van dan af, ging de mond enkel nog open om naar adem te snakken     En moest het mooiste van de rit nog komen: het nonnebos ... euh kloosterbos (zonder nonnekes) bij Wachtebeke/Zelzate. Wat een prachtig stuk bos en dat in een buurt waar ik het helemal niet verwacht had. Heb voorgesteld aan de Rudy om een volgende keer in gestrekte draf naar daar te rijden en ons daar dan een uurke in te amuseren, we zien wel ...
En dan, ... hoeverre ist nog naar Kalken Rudy ... euh ... een stuk of 20km ... pfff de Wouter z'n kop tussen z'n kader wetende dat hem de dag nadien nog een triathlon moest doen en wetende da stukse naar onze startplaats niet aan een slakkegang ging afgelegd worden. Chapeau Wouter, op 't laatst was je pijp wel uit maar gij moest de dag nadien nog eens schitteren hé. Echt de max man.
Denk met een goede 70km terug in Kalken aangekomen net voor de donker. Nog met z'n drie genoten van een deugdoende après om tegen 01u in m'n bedde te rollen.
Wouter & Sandra, ik zal proberen er nog eentje mee te pikken, want da nunnebus wil ik voor geen meter missen  

Willem    

zo 26 mei Tt Ledegem
deze morgen afgesproken met Tram4 en steand om om 8.30 uur te vertrekken in Ledegem. Onderweg onze sherpa tegen gekomen op zijn fiets richting Ledegem.
Ne vriendelijk tuut tuut en hop verder naar de start.
Eenmaal aan de start zat noenkel frans ons ook al op te wachten. Questi van drie keer de tocht te hebben gereden in een week tijd   
Na dat Steand en Tram4 ingeschreven waren, ging het in gestrekte draf van het ene onverharde naar het andere. Hier en daar zo'n tof, superfun, megaleuk, de max .... graspadje  om de beentjes wat te temperen. Blijkbaar had ik niet zo'n goed schoeisel onder mijn stalen ros gemonteerd, want in het begon schoof ik van links naar rechts en terug. Dit in combinatie met toch effe geen toertocht te hebben gereden, kwam niet ten goede aan mijn techniek     
Doch na een poosje kwam ik er toch in. Alleen op de berm, ben ik eens met mijn klieken en klakken in de "Tingels" terecht gekomen. aaaauw. De berm toch goed doorgekomen, enkel het eerste stukje voet aan grond en het stuk met de tingels. LOL. Volgende uitdaging waren de technische stukken langs de E403 in Gullegem. Gezien ik niet de gevederde adelaar van Zwevezele ben, ben ik niet tot boven geraakt op de twee steile stukken. Zeker al niet met mijn Rocket Ron en Racing ralphs vol modder. Dan maar gekozen voor de chickenway. Nu weet ik niet meer of het Kubaantje na of voor de tweede bevoorrading kwam, maar dat het leuk was, daar valt niet over te twijfelen. De eerste hellingen lukten me niet. De rest ging gesmeerd.
HEt parcours lag er verbazingwekkend goed bij na al de neerslag van de laatste dagen. Alleen 1 stukje was niet te doen. Ik vermoed dat er achter mij een steenbakker dat aan de lijve heeft mogen ondervinden   
Voor de rest kan ik kort zijn. Supermooie tocht, waar kuba en co toch veel werk hebben ingestoken, met veel off road en een paar hele mooie technische stukken.
OOk de twee bevoorradingen waren dik in orde, met telkens twee charmante dames achter de tafels. Aan de eerste bevoorrading onder lichte dwang toch in die oldtimer moeten kruipen voor ne foto. HEt was zeker niet voor de "blote madammen" poster     
Kuba maat, bedankt voor de mooie tocht. En veel beterschap aan uw madam.
Oja, bedankt aan Eric, Dieter en Frany om af en toe eens te temporiseren, zodat ik kon ansluiten.

foto's eric


za 25 mei TT Ledegem
Zelf ben ik 'smorgens vroeg met Kuba al de bepijling gaan controleren. Bij aankomst bleek het nog te vroeg voor een Leffe en heb ik dan de rit aan mijn eigen tempo eens gereden     
Toen ik na de 2e toer terug in de zaal kwam zat Kuba nog steeds op dezelfde stoel. Hij was er spies nie goe van      
Thuis gekomen met 116 km....    
Leuke technische zone's, zowel de brugflanken als het kubaantje en die molshoop net voor de bultjes begonnen. Als ik Kurt hoorde vertellen over de putten dan weet ik dat deze volgend jaar te bissen zal zijn, jammer dat deze te nat lagen.
Toen ik de rit herdeed bleek alles al bijna droog te liggen, wat een verschil met enkele uren eerder. De wind zal er veel goed aan gedaan hebben. Nog een dagje zo'n weer en het zal een stoffig parkoer worden.
Uit de streek is ook alles gehaald wa tmogelijk was. Prachtig zo. Tevens waren de bevoorrading meer dan in orde. Zeker bij de eerste bevoorrading voor diegenen die eens durven kijken naar de "oldtimer" die binnen stond      
Danny en Co, merci voor de rit.
Merci aan Zoe voor het helpen smeren van mijn ketting ("ik moet dat altijd doen van de fietsen van mijn papa")
En den apres...tja, natuurlijk bij enkele bekenden gaan zitten :drunk: :drunk: Leuk maar koud terrasje.

frank

zo 19 mei TT Herzele
"Afspraak" 8h daar ter plaatse  Het was helaas een goede 5 min later toen ik de parking opreed. Gelukkig zag ik de willem net vertrekkken .Van afspraak was eigenlijk geen sprake, maar ik zag dat de willem deze nog zou rijden. Het weer was goed dus .... Deze was zo vriendelijk terug te keren en me op te wachten na de inschrijving voor de 78. Bedankt daarvoor . Over het parcours kunnen we kort zijn en vooral lovend. Denk dat ik niet overdrijf dat we zeker meer dan 70% offroad hadden en er zaten weliswaar technische stukken in   . Een paar keer kregen we een treintje achter ons maar telkens niemand die geneigd was op kop te rijden dit door de toch stevige wind. Dan maar een paar keer door getrokken en telkens kon onzen Willem aanpikken . Dat zat dus goed , den dezen zal volgende week zijn doel wel halen . Ik had gisteren ook al dat gevoel met Kurt, die mannen gaan volgende week op de herder hun doel wel bereiken . Goed zo.Qua hoogtemeters denk ik dat we er toch een 800 hadden en door de wakke zuigende ondergrond waren er verschillende hellingen die dubbel telden.Gezellig doorgereden onder een stralende zon en na aankomst nog iets gedronken. De willem straalde. ... of was het zweten?   
Bedankt voor de compagnie Willem.

Marc

za 18 mei Tt st Michiels
20Ste polder bossentocht in sint michiels brugge.
Na een goed nachtje slapen viel het albijal beter mee dan verwacht deze morgen dus toch maar vertrokken , nog maar net op de parking
aangenaam verrast door marc die ook ip de parking kwam geslopen , ja verzekerst goeste voor mij te zien tjolen  
Ietwat later daagde ook den franky op die , eenmaal de marc gespot , bleek trok tot achter zijn oren / het onze vader begon te prevelen en er nog vanonder probeerde te muizen maar het mocht niet baten want we hadden hem al in de smiezen dus no way back sjarelke      
Allen ingeschreven en nog even tot 08.00H gewacht maar geen andere grysperres meer te zien.
Over de rit valt weinig te zeggen want die gaat over de alom gekende wegen die er behoorlijk bijlagen en ook de bevoorradingen en afspuitstand zijn OK.
Buiten een klein parcourtje , waar een kleine fotoschoot genomen werd , heeft het parcours weinig uitdagends maar gaat voor mij persoonlijk nooit vervelen.
Onderweg nog een nederlander geholpen , allez marc dus en wij intussen wa zeveren  , me een 26 band aan te bieden voor zijne 29'er maar t'heeft niet mogen baten want enkel km verder stondem terug plat.
Enkele keren doelbewust   fout gereden omda de franky perse extra km wou maken en dus met een 84Km over de streep gerold.
Nog nen korten apres gehouden en dan huiswaarts.
PS. wel klein beetje vervelend da als de marc voelt datem niemeer kan volgen aan zijne velo begint te prutsen              
Neenee serieus , t'was plezant en k'heb er deugd van gehad want de beestjes zijn er blijkbaar onderweg uitgewaaid.

Kurt
foto's Marcza 11 mei TT hertsberge - oostkamp
Allez hup, den Kuba niet alleen last van leeggelopen beentjes gisteren maar ook van leeggelopen vingers .. om nog een deftig verslagske te schrijven   

Bij het wakker worden toch efkens serieus getwijfeld om te vertrekken in de regen, maar ja, 't was al lang geleden da we nog eens regen gehad hadden   
Het me nadien zeker niet beklaagd, vooral omdak dan vandaag wat dichter (op moederdag) bij vrouwlief kan zijn       
Eerst en vooral, veel slijk hebben we (we = Kurt, Gregory en mezelf) niet gezien, enkel een paar plaskes en soms wat glibberige ondergrond, maar bij het aanvatten van het 2de bis toerke was dit al bijna overal opgedroogd. De ondergrond kan in deze regio wel wat verdragen. Regen daarentegen, da hebben we wel gehad en ook een poos kletsnat rondgereden totdat de zon eindelijk doorbrak en onze lijvekes wat konden opdrogen.
De zomerrit is in niets te vergelijken met de winterrit die de Hertetrappers ons dan aanbieden. De lus van de 60 had zelf niets om het lijf, tenzij enkele (heel) lange dreven. Het was de wind die het dan bij momenten nog uitdagends van al maakte. Soit, ga hier niet klagen en was vooral naar hier afgezakt om wat broodnodige km's op te doen met het oog op wat nog komt eind deze maand  
De eerste 60 aan een vlot tempo afgewerkt met ons drietjes. Efkens overlegd met de 2 andere heren wie er nog een stukske aan wilde breien. Eentje had ook nog nood aan wat extra km's en zodus besloten om de 30 er ook nog bij te nemen. Gezien dat m'n medecompagnon met het verstrijken van de km's soms meer "tussen" z'n kader dan "op" z'n kader zat  maar op karakter heeft hem de volle 30 uitgereden. Chapeau man. Ge komt er wel tegen de 25sten!!!
Nog genoten van een stevige afspuitstand om dan de terugweg naar huis aan te vatten met de wind lichtjes van voren ip m'n fraise   
De teller gaf 114km aan, de km's zijn er .. nu nog de hoogtemeters

Willem

Hihi , sorry wije mor bij thuikomst moetek direct gaan feesten en vanuchtend terug en nu just in miene zetel , manman 4dagen verlof en telkens om 06.00H opstaan    
K'kom daar s'morgens toe en zie de greg me ziene 29'er ip smalle bandjes    , de volgenden de willem the one and only horny bastard me zijne 29'er me dikke bandjes  en ikke...awel ikke me mien bescheiden 26'erke    
Den david zag het nie zitten maar alle begrip , t'weer was er zeker niet naar en voor ritten minder dan 10H komt dendien niemir ut zien bedde nje        
Eenmaal startschot gegeven (nadat ik uitgebreid mijn toilet gemaakt had) de 1e 60Km aan goed tempo afgehalspeld maar was gekomen voor km's dus me de alwillende willemski de volgende 30 aangevangen me lege batterij    , dikke merci voor de compagnie altijd een plezier me u te rijden en wa kunnen bijpraten  
en 94Km in exact 4H is nu ook nie voor bij te skreemen nje  (allez dacht ik toch    )
De benen waren al beter dan woensdag maaaar we moeten nog even geduld oefenen.....om dan (hopelijk) nadien de vruchten ervan te dragen    
Al 1 week alle suikers/vetten en koolhydraten geschrapt van menu = -4Kg maar wel benen lik rekkers   maar t'is voor de goede zaak ...nog 2 weken en 3Kg te gaan  , dan ek were da ongelofelijk aantrekkelijk atletisch lichaam waar onznen bakker zo op kickt                
Bescheidenheid siert nietwaar   

Kurt

09mei 2013 Cimes de Waimes
Amai wat was dat weer een tochtje om niet meer te vergeten. Wanneer we 's morgens naar ginder reden met de auto (hadden nl overnacht in hotel samen met Hans, zijn broere, en Greq) begon het water te gieten. Mijn moed schoof in de schoenen daar ik nog mijn zomerbanden opliggen had en toch altijd wa bang ben in de afdalingen. Gelukkig begon de zon erdoor te komen na een 5-tal minuutjes wedstrijd. Eenmaal aan de start zag ik Dieter die ook ingeschreven was voor de 85km. Onmiddellijk na de start was er een klimmetje waar mijn hartslag al redelijk hoog zat, kzei oei wa is dat hier? Gelukkig vond ik na een km of 5 mijn draai en heb ik heel de maraton op mijn eigen tempo kunnen uitrijden. Aja na die 5km was onze Dieter al nergens meer te bespeuren, in de eerste afdaling zag ik die al niet meer, dacht in mijn eigen, die weet zeker niet dat het geregent heeft    , nee sterk man jij hebt je fiets goed onder controle en kan goed afdalen. Nu en dan kwamen we weer samen met de 65km waar ik de andere Grysperre's nu en dan eens tegenkwam en waar ik aanmoedigingen van kreeg, deed deugd. Na een 55-tal km kwam de berucht ski-piste waar ik al veel van gelezen had, die heel traag beklommen omdat ik boven wilde raken wat me ook gelukt is, oef want heb éénmaal moeten afstappen en den Wouter stond daar wel foto's te nemen zeker verdomme       Na een kleine zes uur de finish bereikt na een toch wel modderachtige rit met continu vele boomwortels waar we over moesten jumpen, onze techniek kan er maar deugd van gehad hebben, nogmaals proficiat Dieter met uw 262ste plaats, was een heel sterk deelnemersveld als je ziet dat mijne werkmakker op plaats 106 beland is. Persoonlijk ook tevreden met mijn 362ste plaats op 894 deelnemers op de 85km. Voor herhaling vatbaar

Gianni

Merci voor het compliment Gianni  .
Mijn samenvatting:
Thuis vertrokken om 05.35 richtings Waimes, op de snelweg mijn gps aan gezet en gezien dat den aankomsttijd plots op 08.50 stond. Wetende dat mijne start om 9.10 en de afhaling van de nummers tot 8u50 was... Dan maar tandje bijgestoken en de weg via mons gepakt.
Om 8u20 toch toegekomen in Waimes waar het aanschuiven was om te parkeren. Net op tijd kunnen inschrijven, ne bottle bier terug naar mijn auto gedaan en direct naar de start. Gene tijd gehad om mijne gsm te bekijken en aan de start stond gianni al te wachten. Net op tijd. 9u00   .
Dan het startschot, rustig vertrokken samen met gianni, maar ongeloofelijk veel volk in de start waardoor het daar al moeilijk was om samen te blijven. De eerste afdaling was nogal vettig en ben dan ook beneden bijna uit den bocht gegaan, gelukkig kunnen corrigeren en hup terug bergop   . Boven efkes gekeken waar Gianni zat maar niet meer gevonden. Dan al wist ik dat het in dit pak volk met zo'n vettig parcours zeer moeilijk zou zijn om samen te blijven. Aan de start wist Gianni me te vertellen da hij de eerste bevoorrading waarschijlnijk zou bissen maar dit heb ik toch niet gedaan. Meer zelfs, gezien ik al van 05u wakker was heb ik daar een goed ontbijt genomen met powerbars, energiedrankjes en enkele rijsttaartjes. Na 10min terug te fiets op en met een stekende milt de eerste hoogtemeters beklommen. In het parcours zaten enkele serieuse 'nepen' amai, ik herinner me redelijk in het begin een klim in de stenen die noga heftig was, ook deze in de steengroeve kon tellen !! Dan was deze van de skipiste in Ovifat nog 'doenbaar'. Nergens voet aan de grond moeten zetten (ik zou liegen hier en daar eens in de boskes omdat er iemand voor mij aan het sukkelen was, ja idd daar heb ik mij ook meest van al moeten aan ergeren). Uiteindelijk ben ik net voor de 2de ravito de grysperres van de 65 tegen gekomen die er schijnbaar ook serieus van genoten   . Maar op ravito 2 heb ik gianni zijne raad gevolgd en heb ik dan ook zo goed als niets gegeten en direct weer vertrokken. Daarna ben ik toch even op adem moeten komen en mijn Hartslag wat moeten laten zakken want het was toen nog een dikke 40 kilometer. Op cruiscontrole verder gereden en hier en daar nog eens doorgetrokken in de singletracks of de afdalingen,... klimmen waren op het kleine blad en op de hartslag   .
Laatste 10km voelde ik wa raars aan mijn achterband, maar zat al redelijk choco en gewoon verder gereden, blijkbaar moet ik wat lucht verloren hebben uit die tubeless band en stond deze maar op 500gr meer... Anders geen problemen gehad op chainsuck op mijn 4de bladje en mijn kleine vooraan na, die ik dus de hele rit niet kon gebruiken. Wel ferm irritant hoor.
Met plaats 262 op bijna 900 man ben ik tevreden. Ook dikke proficiat aan Gianni met zijn mooie plaats want inderdaad er zaten er daar op de 85 inderdaad die serieus vlamden.
Aan alle andere grypserres ook een dikke proficiat, aan de aankomst zag ik dat jullie er allemaal ferm van genoten hadden  
Moe maar voldaan huiswaarts vertrokken.
Ik probeer deze zomer zeker nog wat ardennenmarathons mee te pikken !
P.S. in de lijst van de uitslag kun je naast je naam op het camera icoon klikken en zo het filmke zien van je aankomst en het boven komen aan de piste van ovifat !
Dieter

foto Hans

foto Wouter
zo 5 mei TT Péruwelz
Klopt gasten, voor de tweede zondag op rij een prachtrit gereden en dit terug in ideale weersomstandigheden. De een had al wat meer pech dan de anderen, en de een heeft de grond wat van dichter gezien dan de anderen (voor de tweede week op rij)  
Gezien dat we met den Dieter nog miserie gaan hebben, nog maar net gestopt met voetballen maar nu al niet meer bij te houden bergop   
Ook gezien dat de enige echte mtb-fiets, een SCOTT is, de rest niets dan miserie: schijfrem die los komt, derrie's die een eigen leven gaan leiden, fiets die plots tot stilstand komt bij het naderen van een modderpoel       , ... Maar dit werd door den dezen met een grote smile ip z'n wroete verwelkomd, kwestie van een beetje te kunnen recupereren tussen al dit geweld  
Een super gevoel overgehouden aan deze en nog een korte après gehouden, om deze après bij aankomst thuis, verder te zetten maar dan met iets anders dan een colaake      

Willem


za 4 mei TT Maria Aalter
Vanmorgen onverwachts de toertocht in Maria-Aalter gaan rijden, normaal zou ik met de wielertoeristen de Roeselaarse pijl gaan rijden. Rond 9u gestart in Maria-Aalter voor de 55km, alleen bleek deze niet te bestaan en was de langste tocht maar 45km. De tocht bevatte hoofdzakelijk brede dreven in Ruislede en Beernem. Gelukkige kende ik de streek een beetje en kon ik hierdoor nog enkele mooie stukken toevoegen aan het parcours. Iets na 11u terug aangekomen aan de voetbalkantine met 53km op de teller.

Gregory

zo 1 mei verrassingsrit met Filip Meirhaghe
David, nogmaals bedankt voor dit initiatief       
Persoonlijk beetje een dubbel gevoel overgehouden aan deze morgen. Enerzijds keitof en plezant, aan den andere kant terug met beide voeten op de grond. Meermaals ondervonden dak op technisch gebied nog tekort kom en veel kan bijleren. Maw, we gaan alleszins niet stoppen met deze wondermooie sport want ze zit blijkbaar nog vol uitdagingen voor mij. 't Was een leerzame morgen in het bijzijn van Filip M.

Willem
foto's
stefaan
foto's Frank

foto 's David

foto's Eric

film Eric

Zo 28 april TT
Gisterenavond zwaar getwijfeld om deze te rijden. Als ik zag wie mee ging en na een korte babbel met Gianni op fb beslist om samen met David naar Heuvelland te trekken voor een rustig ritje. Deze morgen sloeg de twijfel opnieuw toe en dan toch maar afgezakt naar Wallers en 't heeft ons niet gespeten! We kozen voor de 45 km. De vreugdekreetjes van David wezen er op dat hij in zijn element was;). Ik was blij deze te rijden om weer wat vertrouwen op te bouwen. Na een zalige rit moe maar voldaan terug huiswaarts gekeerd. Meer van dat!

Ditt'n

Zatderdagavond serieus getwijfeld om mee te gaan naar Wallers.
Het hoge aantal km, die zeker meer dan 3u rijden is, is wat teveel voor mij. Ik zou nog niet mee kunnen met de weinige km's die ik nog maar heb.
Pas om 8u afgesproken om te vertrekken vanuit Roeselare om naar het Heuvelland te gaan, want meerdere keren 's nachts opstaan voor de kleine kruimpt in de kleren.
Uiteindelijk 'smorgens met Dieter toch vertrokken naar Wallers.
Veel van gehoord, filmpjes van gezien maar nog nooit daar gereden, zelfs niet op een terril.

Ik denk rond 9u15 aan de start voor ofwel 35 of 45km afhangelijk van hoe zwaar dat parkoer was. Geen idee hoeveel we moesten klimmen en ook geen idee hoe dat ging verlopen met een 29er.
De eerste twee kilometers afgehaspeld in maarliesft iets van 15 à 20min  .
Een eerste afdalingske van enkele meters naar beneden en dat veroorzaakte al een mega file, en dat op een zondagmorgen. Man toch....
Daarna dat bos in, mee met de meute.
Na een aantal km verbeterde de drukte en was het beter om te fietsen.
In die bospaden zat er verrassend veel variatie, even had ik zelfs het ardennen gevoel.
En in de tweede helft van de rit begonnen die terrils, of toch die ene grote. Dat eerste stijle klimmetje lukte, al moest ik hard roepen om die Fransen opzij te krijgen. Meteen een leuke afdaling en dan terug tot boven op die terril op een breed pad. Met een 29er heb je het gevoel dat je traag klimt maar je hebt een vertekend beeld van je snelheid want je klimt sneller dan je denkt. Allez dat was mijn indruk. En daarboven op die terril was het speeltijd.
Wat kan ik nog meer over zeggen. Die tweede helft was mega, een hoofdschotel mtb. Op het einde was de batterij serieus aan het minderen.
Na 2u50min op mijn eigen tempo de meet bereikt voor de 45km. Meer km's moesten het niet geweest zijn of in ging te diep moeten gaan.
Op naar een volgend ritje, eéntje met een verrassing.

David

Zo 21 april TT Huissignies,
Daar der geen ene te overtuigen was om om 07.00H te starten dan ook de troepen vervoegd met startschot ten achten.
Met 6'en waren we , Nonkel Frank/De Wes/Greg/Hans en een eventueel nieuw lid Stefaan.
Na een 8-tal Km zagen we al een bevoorrading echter konden we niet geloven dat dat er ene voor ons was dus maar doorgereden , bleek dus wel zo te zijn maar we hadden nog gene honger.
Tot aan de 1e bevoorrading me de hans wa vanachter in t'gat gehangen licht geamuseerd bij het vaststellen da van de meeste doseren nooit hun beste vak zal zijn   , jaja zelfs de stefaan besloot wa kop te trekken met resultaat platte pille reeds aan de 1e bevoorrading en besloten een lus van +/-35Km niet te doen  
Intussen stond menigeen te tjolen me zien jarretellen  en was de franky intussen zien 2 e bommetje in ziene band ant loslaten , had een traag leeglopende achterband , elk ip ziene toer eeeee  
Intussen hadden we al van den ene bos in den andere geraakt en nie veel weg te zien , zelfs een klein steengroeveke passeerde de wielen.
T'parcours lag mooi droog op andere uitzonderingen na...een streepje modder en plasje hier en daar maar zeker het ontzien niet waard , ook van echt klimmen was geen sprake doch plat is het nooit geweest.
Na de laatste bevoorrading kwam , wat ik dacht het summum "mer du sable" , mijn gedachten mijmerend naar de vroeger gemaakte passage echter hier toch zwaar ontgoocheld daar mssch 5% benut werd en we menig spielerij stukje wel zagen maar er gewoon passeerden    op dat moment zou wat freestylen en die extra stukken erbij nemen mssch niet meer door iedereen geapprecieerd worden  
Op een km of 5 van de meet van het domein kasteel van beloeil me de hans nog eens de benen gestrekt (en ik heb voor het eerst letterlijk ene gezien waarvan zn tong ip ziene kader hing en nee t'was zeker hans nie mor ene die eeuuuhhm het bij een poging gelaten heeft    ) naar de meet toe waar dan nog , vond ik toch (en kzien wrrsch nie aleene) het zwaarste stuk van de rit in zat....de gangsters vint / gras/deeggrond en omhooge honderden M's lang    
Was een mooie rit , langs hier vind je deze niet maar toch heb ik er al stukken beter gereden en had ik de indruk dat men heel veel laten liggen heeft.
@stefaan , aangename kennismaking.
@Wes , blij weerzien en om nog niet veel gereden te hebben zeer sterk gereden man.
@ de daltons , u was weer een aangenaam publiek

Kurt     


Zo 21 april TT Desselgem
Vanmorgen om 8u vertrokken vanuit Beveren Leie samen met Wouter. Beiden in ons nopjes door de schitterende zon en bijlange niet zo koud als we dachten... In Desselgem aangekomen kwamen we Gianni en Marlon tegen en zijn we samen vertrokken. Marlon en Gianni voor de 50km, wij die er nog maar een tweetal km opzitten hadden voor de 85km. Eerst wat problemen gehad met mn klikpedalen en zo jammergenoeg het volledige parkour in Ooigem niet kunnen afwerken. Maar met wat sleutelwerk terug op een deftige manier kunnen verderrijden. Tof dat we onverwacht met Marlon en Gianni konden rijden. Het was heel aangenaam om enkele Grysperres tegen te komen, aangezien we dachten dat de meesten richting Huissignies gingen en we waarschijnlijk niemand zouden tegenkomen. Na een 50tal km waren mn bovenbenen volledig verzuurd na de dag voordien een ganse dag gehurkt te ontkruiden in de tuin en vandaag reeds te starten met benen als gekookte spaghetti! Dus Wouter verder voor de 85km en ik ben afgeslagen om verder de 50km te volgen,na een onverwachte stop waar we beiden een Wortemgemse aangeboden kregen! Blijkbaar wilden de barmannen die in de weide stonden te wachten op de communiegangers, ons extra verwennen!Dit hebben we natuurlijk onmiddelijk aangenomen  Mn benen werden wat verdoofd en het laatste van de tocht ging precies wat beter  Al bij al kwam ik toch uit op welgeteld 78km! Wouter arriveerde niet lang na mij van de 85km. Tijdens de après kwam Dieter C. aan en ook Erik. Het parkoer en het weer zorgden ervoor dat we ons enorm geamuseerd hebben!

Sandra

De grysperres reden vandaag overal een beetje en in deze die Desselgem aandeden starten allemaal op een verschillend uur  .Zo vertrokken Gianni en Marlon om 7.30h in Roeselare Ik wilde nog wat langer blijven liggen en vertrok om 8h met de fiets. Dat waren de enige officiele (volgens het forum) Heb naderhand kunnen ontdekken dat ook David, Dieter C, Wouter en Sandra daar vertrokken. Om 9h klonk in Desselgem voor mij het startschot na een blik geworpen te hebben op mn gsm. Er stonden geen laatbelissers op . Weg zijn wij! De eerste spitsing van de 85 was er al heel snel met een passage door ooigem bos met aansluitend het crossparcour. Zalige stukjes genieten   Plots dook er aan een lus David Sublover op met zn nieuw vlo, een epic 29er. Een beetje gewacht tot ie de lus afgewerkt had en dan samen verder tot de volgende splitsing. David wilde niet te laat thuis zijn en koos voor de 30 of 45. Hij was duidelijk in zn nopkes met zijn Specie!!!Lang duurde ons samenzijn niet, daar was een volgende splitsing. Dan verder gereden met een loper die herstellend was van een voetbreuk en die blijkbaar voor de 2e keer een toertocht deed en gekozen had voor de 68  . Dienen kerel had een redelijk goede basisconditie, hij liep de 5km aan een gem van 20km/h........En fietsen kon hij ook goed. Oeps, daar kom ik David weer tegen.. Met drie nu op schok. Weer duurde het niet lang plots reed ik maar alleen richting Wortegem pettegem en vandaar naar waregem- Desselgem. Aangekomen aan de apres nog samen een gedronken met Dieter, Sandra en wouter om dan de terugweg aan te vatten naar Roeselare. Een heerlijk tochtje gedaan en genoten van de streek. In totaal weer 119,96 km op de teller en een 592 hm. Blij je nog eens terug te zien Dieter!!!!
Eric

parcours

Zo 21 april TT Snellegem
Snellegem:
Mooi weer hadden ze beloofd en dat hebben we ook gekregen – enkel deze morgen een akkefietje met de voorruit van m’n voiture   : ijskrabberke mogen bovenhalen, gelukkig maar tot aan de bakker en terug. Allez hup, 7u30 tijd om richting Snellegem af te zakken met de spark. En hoe kan het ook anders, de Bush al ruim vooraf aanwezig en bij de start had hem precies wat koud gekregen. Het doel was om twee maal de 48 te rijden, maar voor mij was het toch efkens afwachten wat het eerste rondeke ging brengen. Ruim onze tijd genomen om wat bij te praten, en dat was nodig   , en op hetzelfde moment toch een (voor mij) goed tempo onderrhouden. Naarmate het einde van de eerste ronde naderde, ging dat praten en fietsen toch wat moeilijker dan in het begin. Paar keer moeten vragen “wa zegt de” …     
Iets rond 10u den arrivé bereikt alwaar een petit welkomscomité ons in de zon stond op te wachten … in de persoon van ons Sofeurken (stond te wachten op z’n Linda). Korte babbel en eens goed z’n tirette ip z’n knie bekeken en gezien dat, de omstandigheden in acht genomen, het er goed uitzag. Spoedig herstel Johan. Na het uitspelen van m’n vestje (yep, kwist dat den Bush nie ging stilvallen de komende 48km     ) afscheid genomen van de onfortuinlijke Grysperre. Goed, de volgende ronde wat (veel) minder zitten keuvelen en in het gat van onze beste vriend gekropen.
Na een goede 75km toch wel een klopke gekregen in een van die niet bollende single tracks. Gelukkig net aan de laatste BV. Met lome beentje maar met een ooo zooo tevreden gevoel aangekomen.
Nog efkens een colake gedronken om dan de terugweg naar huis aan te vatten.
Oh ja, het parcours: de zomertoer is in mijn ogen minder dan in de winter, hier en daar mocht er een pijlke meer hangen (hé Marc) maar dit werd door ondergetekende meermaals tijdig opgemerkt, paar single trackskes in de bossen, de ene al beter bollend dan de andere, overal droog, regelmatig een streepke baan (om te recupereren     ) en ik denk toch wel 50 hoogtemeters     
Marc, merci voor de compagnie en steun in het tweede gedeelte

Willem

Eerst toch zeggen dat ik blij was dat ik Johan gezien heb . Jammer dat Linda er niet bij was   . Zag er naar omstandigheden wel ok uit en den moraal zat ook goed bij onzen pechvogel . Herstel verloopt goed en hopelijk kan hij volgende maand terug gaan werken, al was het maar dat hij dan ook terug kan fietsen   . Hij begint al hier en daar een beetje vet te kweken     succes makker . De rit dan , bedoeling was eens te kijken hoe de benen reageren na de rit van gisteren (85 km). Awel t'viel mee . Dat kwam vooral door de Willem den dienen ziet dat altijd zitten . Bedankt makker, alleen zou het maar saai geweest zijn. Parcours zat goed in elkaar maar hoofdzakelijk de brave snellopende blozo route met hier en daar een tirlatijntje. Toch leuk toerke bij een stralend zonnetje . (al was het in den beginne bibberen   ). Goed gereden Willem , hopelijk snel je nieuw machine onder je gat .

Marc

Za  20 april fietstechniek deel 2
Netjes op tijd, want…een afspraak om 09h in Moorsele was het uur waar elke biker voor tekent met een slapeloze nacht.
Na een snelle sprint tot in Moorsele lag een mandje koeken te glimmen op de ontbijttafel des huize Franky boy!
“Opeten” murmelt hij zijn eerste ochtendgrap…want volgende week smaken ze niet meer!
De “meester hemzelf” had de werkplaats keurig voorbereid en niks aan het toeval over gelaten.
Alle gereedschap en onderdelen netjes open gespreid, zoals het moment voor een chirurgische ingreep. Met z’n allen nemen we plaats rond een frame dat middenin de garage vastgeklemd staat in een fietshouder.
“Eerst bekijken we de gelagerde punten aan een frame, zoals …de crankstellagers, balhoofdlagers,…enz”
Mondig zoals Franky is, praatte hij vlotjes alles aan elkaar. Hij belichtte elk technisch detail alsook de gevolgen van een eventuele onjuiste werking ervan. Vragen werden gesteld, antwoorden werden gegeven, …eens door Frank…dan door Wouter.
Helaaaas, was de tijd te snel gegaan en konden er geen tips meer tussen ons afscheid komen.
Met deze hebben we met z’n allen een super leerrijke ochtend beleefd!
…en samen zongen we dus in koor “Franky in den hoge, laat ons nogmaals drenken en mee glijden met uw zoetgevooisde stem doorheen het summum der fietstechniek…vergeef ons onze schulden en geef ons nog één kans

Pieter
foto'sZa 20 april TT Desselgem
Was een leuk ritje, goed voor de benen wat te trainen. Wel ne keer misreden omdat de pijlen niet altijd even goed stonden.
Opt einde zelfs nog in bushrider zijn wiel gekropen en moeten bijten om er in te blijven hangen. Dien is in forme wi !
genoten van mijn voormiddag!
Ook den greg tegengekomen opt einde en met ons drie elk ben cola en hup naar de vrouwe.
Goed voor 68km...

Dieter

Hoi Hoi , verdorie t'was nipt . De pijlen konden stukken beter en daardoor kostbare tijd verloren, soms 3 of 4 pijlen om te zeggen dat de baan gaat draaien , en op andere plaatsen beetje rondrijden om de weg terug te vinden. Was anders een plezierig ritje paar keer den greg gezien en samen met Dieter aangekomen .Morgen were van datte maar dan in snellegem. Voor de mannen die hier morgen rijden , neem ook ooigembos mee wanneer je niet de 85 rijdt. Dat is gewoon de eerste splitsing 85 volgen. Volgens mij zeker de moeite .
bushride
r

Zo 14 april TT Diksmuide
Deze morgen wat later vertrokken om te starten in Diksmuide. Maar blijkbaar niet berijdbaar (Greg had er reeds 30km opzitten,maar door de modder teruggekeerd) en daar dan maar niet gestart. Samen met Greg via de vaart richting Nieuwpoort, Middelkerke en Raversijde gereden en regelmatig een off road stukje door de duinen meegenomen. Tijdens de terugweg een enorme wind op kop! Gelukkig werd ik door Greg uit de wind gezet (dikke merci hiervoor! Was nodig na de rit van gister  )en had al bij al 68km op mn teller!  Greg, merci voor de mooie rit en de compagnie! Zeker goed te doen in de duinen wanneer het wat geregend heeft! En voor jou 100km! Chapeau!
Sandra_V

Diksmuide, Om 7u55 toegekomen en Marc was er blijkbaar ook net want hij stond nog aan te schuiven om in te schrijven.
Na inschrijving vertrokken en bij de 1e offroad strook na 30 meter hadden wij er onze buik al van vol. Niet te rijden de wielen konden zelfs al niet meer draaien van de modder. Effe kijken naar elkaar was voldoende om terug naar af te keren de fietsen af te spuiten. ( ze moesten de afspuitstand nog opzetten en deden dit spontaan voor ons)
Daarna vertrokken voor een wegritje van net geen 75km. Mooie streek gereden en we zaten verassend snel bij de catsberg. Langs westvleteren, stavele, roesbrugge, lo-reninge, Sterrenzaak t'convent (amaai wat een inrukwekkende bouw is me dat) gepasseerd. Enkele ruiterpaden hebben we wel in gereden en die waren goed te rijden.
Lekkere kipjes gezien ook onderweg
Groeten
Bakkerke

Zo 14 april TT kortrijk
Omdat ik een afspraak in Poeke had deze namiddag gekozen voor de molentoertocht in Kortrijk. Om 8h bij mij thuis vertrokken op een rustig tempoke naar kortrijk. Ingeschreven voor de 68 km en op weg. Niettegenstaande het de nacht voordien goed geregend had viel het parcour al bij al nog goed mee. Neem er bij dat het daar wat op en neere gaat en er bij momenten wat wind stond ideaal om de conditie wat aan te scherpen. Ik heb me goed geamuseerd in deze KWB tocht met toch een aantal privepassages oa in bellegem bos waar we nog eens een chrono gedaan hadden (remember Marc en Wouter ;-) ) Dat zelfde bos lag er nu wel glad bij en ik heb toch een paar keer moeten afstappen :-0  . Een hele tijd haasje over gespeeld met een jonge gast van 27 van Gits die het het op het einde toch te zwaar kreeg maar twas een karaktermanneke ;-) nadien doorgereden naar Aalter en zo toch met 119 km op de teller
parcours


Za 13 april TT lichtervelde
Lentekriebels deze morgen. Had echter wel m’n lange collesong klaargelegd maar bij het halen van de pistolekes bij den bakker, al snel ondervonden dat het een beetje te warm voor lange pijpen ging zijn (voor de vunzigaards onder ons, het betreft hier wel het “zelfstandig naamwoord”, niet het werkwoord hé   ). Dan maar vlug geswitched en voor de gulden middenweg gekozen en een set beenstukken aangedaan die naar m’n gedacht een beetje teveel spanden – ‘k peinze da de vrouwe ze een ki in de kokwaste heeft gestoken   . De Spark ook nog eens van onder het stof gehaald want grote broer was nog bij de vilomaker voor een probleem met de voorvork – gelukkig onder garantie. De aanwezige voorjaarkriebels verdwenen al snel door de 4Bft ZW wind recht ip m’n wroete tot in Lichtervelde   . Beetje te laat vertrokken en gedacht dat maken we wel goed onderweg maar toch bijna 15’ te laat aangekomen     alwaar de Grysperre bende net ging vertrekken – een 8-tal stuks !! Gekozen voor deze rit omdat er niets anders voor handen was op de mtb-kalender. Dus ook niet met al te veel hoge verwachtingen gestart. En daarom ook niet blij verrast geweest met een mix van veldwegels, stukken baan, af en toe een stukske crossparcours en hier en daar een boereslag (ja Dieter, dit zijn de privéstukken in de Westvloanders). Gelukkig allemaal droog, enkel af en toe een plaske water.
’t Was vandaag vooral de wind die het sloopwerk heeft gedaan, voor mij althans toch. Naar het einde toe toch serieus tegen m’n tanden gehad en liep het voor gene meter meer. Heb me zelf wijsgemaakt dat het vooral aan een mix van kleine oorzaken moet gelegen hebben want in weken zoveel niet afgezien, en dan nog op een vlakke rit     .
En dan was er nog ons Sandra, die had dan weer superbenen vandaag. ’t Is zoals het spreekwoord: … "en de boer ploegde voort". Ewel, er is hier een vrouwelijke Grysperre die dedjuu kan rieën en voort bluuft rieën.
Na de rit nog een korte après gehad met heel de bende … hoewel, eentje ontbrak er op het appel … ons brommerke was al gaan vliegen (we hebben hem enkel kort gezien aan de 1st BV  ) … ‘k peinze da ze ‘d er nog miserie mee gon hebben ip den LCMT

Willem

Allez gasten, 't was plezant weer 'n een keer gezamenlijk te kunnen uitzetten in de streke. We hebben al bie al veel chance gehad met weer. Da we elkander goed verstoan is weer moar ne keer bewezen: den haze die we an de eerste controlepost zoagen vorbieschieten, goe gecamoufleerd - blauw paksken, met wellicht een garederlobe an 'Grysperre'-outfits (sommigte kieken stiloan ut noar die nieuwe tenuukes die in bestelling zien) en helegansten op het ende al zoagen terugkeren - dan da peloton met ons Sandra - en vervolgens de gezapiger jongens die 5 kilometers voar 't ende nog een lid opscharrelden da met z'n dochter (kwestie van de toekomst van de club te verzekeren) rustig de kilometerkes an 't afhaspelen was. Ik vond het tof, surtout da mienen gebeur d'er ook was. In 't werekeren de wind in de rugge en de goeste noar toekomstige toerkes die serieus vergroat is. Voilà up z'een westvloams. Merci gasten (en 'k ben content dat 't er niemand in de poaten van dienen schapebuk gevlogen is achter de latste afdaling van 't parkoer in baliebrugge. Butten d'en 'bezem'-vriend viel 't er nie echt vele te beleven doar. Tot de volgende!

Focusrider

parcours


Zo 7 april TT Dour
Schone foto's eric , zelfs ne wildplasser kunnen snappen(())
Had er heeeeeeel veel zin in , al vreesde ik toch net iets te weinig laagjes aan te hebben toen bij aankomst in DOUR de thermometer op -4 stond   al mocht niet de seute uithangen toen den Nonkel Frank (den heten beer) toonde het met 1 laagje te doen  .
Nadat den Eric binnengesptrompeld was   en ons allen ingeschreven kon de pret beginnen , 100m na de start stond al een keuze "diesels" en "hard"(of zoiet) uiteraard voor 2e gekozen waarbij luttele seconden later de hellingsgraad van de betere soort was en m'n hartslagmeterke mij menig keer gek verklaarde.
Eerst werd er dus een terril aangedaan waar toch enkele kuitenbijters in zaten ,het feit dat er op de grote toer toch een stuk minder volk was zal wel aan deze gelegen hebben.
Eenmaal deze gepasseert doken we den bos in en werd het parcours gemoedelijker maar zeker niet minder mooi , veel weg hebben we niet gezien en de rit had van alles genoeg zijnde Terril / dalen en klimmen / een bitje techniek maar vooral ........... platte banden        
Na een 25Km liep m'n voorband voor den 1e keer leeg(een doorn , ke dor blijkbaar toch iets mee    ) / 10Km later van t'zelfste echter niets gevonden in band / en rond Km45 pataaat terug , nog even geprobeerd met latex maar zelfs dit kon niet baten dus moeten opgeven me vele zeer in t'hartje en een humeur beneden het vriespunt.
Na een 5-tal Min was de pechdienst er al waarvoor chapeau.
Dit was echt een mooie rit maar jammer dat het zo moest lopen waardoor ook de immer geduldige tram4/Nonkel frank en Greg serieus wat tijd zullen verloren hebben , i'm verry sorry wi gasten jullie hebben zeker nog een tegoed van mij    
Intussen staat den EPIC in den hoek me z'n kniën op bierkroontjes , de pilsjard nondeju.
De man van de pechdienst wist mij wel te vertellen dat er nergens prive tussen zat , dus als er ne keer een WE niets speciaals is vind ik het zeker de moeite om deze nog ne keer me de bende te rijden.
Grst
Kuba

foto

Zo 7 april route Aartrijke
Hier mijn wagonnetje aangehangen , zou eerst voor de baan kiezen maar samen met die mannen nog eens een toerke doen dat kon ik niet links laten liggen . Van Stefaan was het lang geleden dat hij nog eens op zijn fiets zat maar dat was er niet aan te zien en den Andy is altijd goed dus..... We hebben ons goed geamuseerd en samen de rit van Jabbeke gereden. Het zonnetje kwam ook pieppen dus dat was mooi meegenomen . Op het einde was iedereen het er over eens , de kriebels om meer te fietsen zat er bij iedereen terug in . Allee laat ons hopen dat het seizoen begonnen is .

Marc

Zat 6 april TT Zulte
leuk ritje , poerdroog en niet te koud . Lekker , zo hebben we het graag . Vooral den willem gemist ,vorig jaar hebben we deze samen gereden . Veel volk aanwezig , vooral de baanjanetten waren van de partij. Was een ritje voor goede doel en het zal wel opgebracht hebben dus dat zit wel snor .
willem , hoe zit dat met jou ? al een beetje gerecupereerd ?

Marc

Di 1 april TT Zillebeke
De MTB kriebels zijn stilaan aan het terug komen en ze gaven goe weer uit dus deze morgen rond 07.40H op de MTB
gesprongen en richting zillebeke waar nonkel frank als stond te trappelen om te starten(k'was een bitje later dan afgesproken  )
Eenmaal vertrokken kon algauw de windstopper uitgespeeld worden want t'weerke was goe.
Het viel wel algauw op dat er weinig volk was terwijl we op het parcours wat boerenwegels te verwerken kregen , en boerenwegels en ook hier en daar als verstooiing ne boerewegel waar mijnheer den boer een lading van z'n grootste stenen had ingekieperd    dus op gebied van parcours (al lag het zo goed als volledig droog) serieus op m'n honger blijven zitten.
Ook de 2e bevoorrading kwam iets te laat en zeer uitgebreid was die niet (al moet dat niet voor mij)
Daar ik mij voorgenomen had enkel in de vooropgestelde hartslag zone te rijden geregeld ne keer gebruik gemaakt van de slip stream van nonkel Frank zien brede rugge en intussen een blik geworpen ip zien kuiten waar iedere trapas spontaan koude rillingen van krijgt  
Bij aankomst nog wa bijgepraat bij een drankske of 2 om algauw de terugweg aan te vatten waarbij de hele terugweg ik getrakteerd werd op een "fris briesje"   vol ip mien smoel  
Het waren een voldoening gevende 107Km.
@Franky , merci voe de compangnie eeee  

Kurt


Di 1 april TT beaumont
't Was nen echte zonnige dag!  't parkoer lag gewoon heel goed! Enkele modderstukjes, voor de rest heel droog! Al bij al een heel gezellige mountainbikedag! Voor het eerst had ik het gevoel dat ik weer aan het mountainbiken was! 1200hm op 65km. Bijna continue door bossen, kleine weggetjes, brede bosdreven. Soms es wat technische stukjes! De dag begon trouwens met een nogal heftig stukje, dat nogal wat op mn adem nam. Was alweer vergeten wat klimmen en dalen betekende na zo'n winterperiode     
De zon kwam ons met momenten goe opwarmen! Plus de bevoorrading was wel veel beter dan in Froidmont. 3 bevoorradingen,waar we bij de laatste vers stokbrood met vers gebakken ei en wat geraspte kaas konden smullen. Aangezien het dan al op de middag was ging dit nogal vlot binnen.   Das een tocht om goed te onthouden!

Sandra

Zondag 31/03 Froidmont
een geestig ritje in froidmont, geen hoogvlieger maar toch heel veel off-road, maar geen technische stukjes. Nen nieuwen geinterseerden leren kennen was het nu Dirk (ben het alweer vergeten si)? hij kende bijna iedereen van naam zonder ons gezien te hennen   , nen sympathieken gast die goe met nen velo kan rijden

Eric
foto

Zo 30 maart TT Assebroek
Vandage een deel van Vlaanderens mooiste gereden (130km) maar veel pret heb ik er na welgeteld 18km niet meer aan beleefd   
Bij de afdaling van de Steenbeekdries was het laveren tussen de vele drinkbussen op de weg. De sympathieke wielertoerist die voor mij reed vond er echter niet beter op om plots alle remmen toe te smijten omdat ... z'n drinkepulle gevallen was. De enige manier om hem te "ontwijken" was ook door vol in de remmen te gaan. 'k Heb hierdoor de Steenbeekdries van alle kanten gezien (kunde voorhebben als ge je je plots voor je vlo bevindt ipv er op). Toch efkens paniek want terug hard op m'n bijna genezen linkerelleboog   , knie en heup. Soit, diene gast is hem wel komen excuseren, maar kunde daar dan boos op zijn ... ké gezeid 't ga wel "gaan" hoewel veel "gaan" moestik nie doen, "rijden" daarentegen wel nog genoeg. Gelukkig ook niet veel ergs aan m'n nief spel - enkel m'n lock-out afgebroken (maar hem toch voor de zekerheid bij thuiskomst bij de vlomaker binnen gedaan). En toen, nog maar goed ip m'n 29-er, of 'k voelde iets verschuiven in m'n ribbenkas ... lap, 't is toch nie meugelijk ... weeral (denk ik) een stel gekneuzde ribbekes   
Toch maar beslist om door te rijden (kenne me boane do nie) en heb bij het overrijden van iedere kassei (en dat waren er nogal wat) gegotverdommemilaardenondegedjuud   
Allez, 't is eens iets anders dan een traditioneel fiets-verslagske, 't is jandorie een klaagzang geworden       
Willem

Deze morgen 7.15 vertrokken met de fiets nr assebroek . Om 8.15 daar aangekomen en 5 min later vertrokken . Aanvankelijk koud maar het zonnetje kwam buiten en dat maakte het aangenaam rijden . Ondertussen waren de beentjes ook opgewarmd en er een goed tempo'ke ingestoken . Om 11 h zaten de 65 km's er op en na het nuttigen van een boterham met een cola terug naar huis gereden. 12.10 thuis aangekomen met meer dan 108 Km op den teller . T'was plezant, maar eigenlijk weinig mtb gevoel . Maar we hebben gereden in de zon en dat was al een tijdje geleden

Marc

Zo, mijn eerste rit van 2013 zit er op. Het was van ergens rond de overgang naar winteruur geleden.
Rond 10u vertrokken voor de 65km samen met Greg, Franky, Hans. Gezapig tempo in de Brugse omgeving, ideaal om er terug in te komen.
Frisjes maar door het zonnetje viel het mee.
Dat je in de winter niet rijd heeft zo z'n gevolgen, die voel ik nu nog steeds. Alsof je in 4 maanden tijd, 4 jaar ouder bent geworden.
Kwist al snel dat de 65 km voor mijn eerste ritje een beetje teveel zou zijn.
Na twee bevoorradingen en 40km op de teller nam ik afscheid van de andere Grysperre's. In die laatste 10km verdween de power in de benen, zeker toen er nog enkele lastige stroken inzaten. De benen waren op, toen ik de meet bereikte.
Maar ok, het zomeruur komt eraan en dan kunnen we ook geregeld na de werkuren wat kilometertjes maken.
Tot de volgende.
Groeten David.
         

Zo 24 maart roeselare- heuvelland
vandaag gestart in rit Roeselare-heuvelland, 60km gedaan en helemaal choco thuisgekomen, handen en voeten helemaal geen gevoel meer, eneorm veel wind die het lastig maakte en het gevoel dat conditie niet helemaal dat meer is maar dat zal bij velen zo zijn want denk niet dat er velen kunnen fietsen met dat weer, dat het MAAR snel warmer wordt zulle pff

Gianni

Za 23 maart Gent Wevelgem
deze morgen vroeg vertrokken voor "een ritje op den boane" voor wielertoeristen
Er was niet veel volk , en degene die er waren verklaarden zichzelf voor zot   Gelukkig den Willem altijd welgezind ... en marcske sie je het zitten ??? ja aja Willem , en hoeveel doen we 85 of toch de 130 WATTE den 130 tuurlijk we zien hier nu . Oke willem ok . En weg waren we, kop nr beneden en stampen . Na een km of 30 zeker werden we ingelopen door een groepje van Gistel en daarmee hebben we het grootste deel van de rit samen gereden . Die mannen deden dat goed en we konden mooi volgen . Grootste deel wind op zij en deels achter . We wisten toen al dat het nog zwaar zou worden op het einde . Er waren twee bevoorradingen en tussen de twee kregen we de heuvels voorgeschoteld . Dat was natuurlijk spek nr onze bek . Op 40 km van het einde kreeg iemand een platte tube en ze stonden er op dat we verder reden . Wat we dan ook deden . Denk dat ik daar toch ook door iets gereden heb want stilletjes aan begon mijn band leeg te lopen . Willem stelde nog voor om bij te blazen , maar was te koppig . Wat ik op het einde wel beklaagde maar ja twas maar 25 km meer .Maar welke km's pfffff stoempen tegen de wind altijd rechtdoor . we waren blij dat we er waren , nog iets gedronken en naa rhuis . Thuis badje genomen en dan in de tuin gewerkt want de bomen moeten er uit .
Voila dat was het . Een dikke danke wel aan willem . En ben blij dat ik den 130 gereden heb

Marc

gisteren met een maat afgesproken om de ...tja..50km zkers...  .....te rijden.
Thuis vertrokken om 8u15 met weinig moed maar eens in Wevelgem (zeer weinig volk) schrijft hij wel in voor de 85 km, dus ik ook...  
Het was koud en er was wind, maar de wind kwam van de goede kant voor de eerste kilometers naar Kemmel. De kemmel zelf niet opgereden maar over de Monteberg gereden. Eens bijna beneden zag ik tegenliggers...shit....er terug op dan maar maar Nico wist een betere weg om terug aan de Polka te komen (bevoorrading). VIa een grote omweg (dranouter) volledig rond kemmel gereden.
Na de bevoorrading kwam de wind langs voor en mijnen maat zat er stillekes aan door. de saaie lange weg naar Ieper, door het centrum en dan via kleinere wegen terug naar Wevelgem.
Wij zijn in Menen direct naar huis gereden en hadden zo toch 92 km.
chapeau voor de seingevers op het parcour
avg was boven de 20 en onder de 30           
En een badje kan deugd doen achteraf   

Frank "Blackie"  

zo 17 maart eigen TT afgelast en toerke op de weg
Efkens beginnen met een eerbetoon aan het voltallig erepodium van Milaan-San Remo: iedereen klaagde over de barre en slechte weersomstandigheden, maar de eerste 3 (Ciolek, Sagan en Cancellara) toch maar mooi in korte broek over de finish       
En wij maar lachen met die boanejanetten, vandaag toch een beetje respect gekregen voor sommigen onder hen.
Geheel in de mood om vandaag ook eens de boanejanette uit te hangen en van thuis vertrokken met een koppel kletse koppen op m'n nief carbonnen ros. Volledig opgewarmd aan de bakkerei (met "ei" Wouter, want ge spreekt het uit op z'n Duits   ) in Gits aangekomen en dit dankzij de 18km met de wind vol van voor ip m'n fraise.
Eenmaal daar, een aantal "onwetenden" met pijn in het hart geïnformeerd dat onze toertocht afgelast was. 't Was trouwens ook een blij terugzien met Wouter en z'n eega. Lang geleden, maar voor sommigen begint het mtb-seizoen (terecht) nu pas. Echter, het blij weerzien was van korte duur bij het aanschouwen door de Wollie van mijn hoog janette-rubber-schoeisel gehalte van m'n nief spel. 'k Weet het Wouter, trekt op niet maar 't bolt gelijk een raket     Bij deze vergeef ik je je minachting bij het aanschouwen van m'n nief Kojak's       en het verband dat je wilde aantonen met mijn "kletskop"   
Allez de toon was gezet.
Met de klassieke groep-startproblemen wat aarzelend van start gegaan: er is wel altijd eentje te laat (blij dat dit van mij alweer een tijdje geleden is), en bijna is er altijd wel eentje met mechanische pech (ge had dienen van Marc toch beter bijgehouden hé Sandra  ).
'k Heb de aanwezige bende niet geteld maar schat toch een 12 à 13 leden, mooi bendeke dus. Ook het exact aantal km's niet bijgehouden maar gehoord dat we toch zo'n 75km bijeengefietst hebben. En allemaal mooi braafkes samen maar op het einde begon het voor sommigen toch te kietelen om eens door te trekken op een paar stukskes bergop. Persoonlijk ook een paar keer doorgetrokken, en gevoeld dat het redelijk goed zat ... het bewijs hiervan werd geleverd door den Erik door het kiezen van mijn gat ipv die van z'n broere       
Den après grotendeels aan me laten voorbijgaan wegens het stukske terug richting Zedelgem in m'n gedachten.
Aan de aanwezige Grysperre's van deze morgen: merci voor de compagnie. 't Was in orde     

P.S.: Wim en Simen, aangename kennismaking hé

Willem

een Korte samenvatting van mij beleving van zondag 17maart.
De morgen brak aan de oven zakte terug van aantal graden. Neusje es buiten en zowaar het was droog buiten. Een mooie dag brak, de zin om te fietsen verhoogde meteen met 50%.
nog even wat helpen in de winkel en dan met kriebels in de buik de fiets kledij aandoen. Jawadde die spande gelijk iets meer dan enkele maanden geleden   
Het overtollige wintervet zulle we van nu af aan dan ook weer laten smelten zodat we deze zomer weer SPEEDO(broekje) klaar staan met afgetrainde lichaam blinkend van de zonne olie       mieauwke's.
Allez daar dromen we toch van de realiteit zullen we maar laten voor wat die is zeker    .
Om 8u vertrokken naar Savio om hier en daar toch een opgedoken onwetende, van de af gelasting, in te lichten desbetreffende.
Om 8u20 dan vertrokken met een 14tal Grysperre's.
Nieuwe gezichten WIM & SIMEN welkom!!!!!!!!! Hopelijk kunnen we jullie een fijne tijd bezorgen.
We vertrokken richting Torhout langs binnen om daar richting veldegem te rijden en van daar reden we naar Aartrijke via de ossebilckstraat (what's in a name    ) bleek in die straat ook dat het GAY level in de groep alom aanwezig was. Toch een vreemde bende die grysperre's zouden daar toch een paar Homofielen tss zitten, ik heb mijn twijfels    
Ondertss bleek ook dat we met Wim een goeie aanwinst hadden om het kopwerk te doen. Denk niet dat hij 10km van kop gegaan is op de 77km.
De aartrijkse bodem werd verlaten en de blaas van menigen was gevuld er werd dus een plaspauze ingelast net voor we de oostendsesteenweg op draaiden. We reden dan naar Koekelare om er de ruienberg op te rijden. Eens boven reden we nog naar bovekerke. Van daar werd koers gezet naar Werken. Daar moest er opnieuw een korte pauze ingelast worden. Normaal was het plan nog de steenstraat te doen maar hier en daar bespeurde ik al wat vermoeidheid dus ipv rechtsaf te gaan reden we verder naar Handzame. In handzame te horen gekregen dat Wouter en Sandra over mij praten in BED ??? Of dit ter bevordering is van Wouter zen prestatie's in de bedsteeg of net andersom is me niet helemaal duidelijk, meer uitleg kreeg ik niet hierover           . Ook werd me verteld dat de moeder van Sandra wel een bakker kon plaatsen bij Sandra hoe ze daarbij kwam godjeneere weet et     . Goed de rit via de groenstraat reden we naar Staden Om daar den berg op de rijden. Van staden reden we dan naar Hooglede om er enkele keren de hoogleeberg aan te vallen.
Voldaan kwamen we om 11u40 aan bij den OB. Daar werd door enkelen nog een stevige aprés gehouden. Om 13u35 thuis gekomen en dan het bedje opgezocht.
Merci mannen (Eric, Marc, Francky, Willem, Gregory, Wim, Simen, Laurens, Wouter, Maarten, Jhon & Ikzelf en vrouw (sandra)

Stefaan
filmke stefaan

Zo 10 maart werken eigen TT

Za 9 maart werken eigen TTZo 24 feb TT Koksijde
Vanmorgen ne ferme tête à tête gehad met wie kan het ook anders, den Kuba. Bij het oprijden van de parking in Koksijde hem nog verwelkomd met een welgemeende "goedendag mietje"       
De sukkelaar was z'n aperitief, voorgerecht, hoofdpla, dessert en spirituele drankskes van den avond daarvoor nog aan het herkauwen ... koud heeft hem niet gehad vandaag. Hoe kan het ook anders met zo'n overdosis alcool.
De Spaanse schone mocht nog eens van stal om één van haar laatste ritjes onder mijn gat te mogen beleven. Voor de start nog wat (te veel) druk gelost uit haar schoeisel om zeker te zijn van voldoende grip op het wit peeltje die er gevallen was. Na een wat moeizame start van de Kurt (reden: lees hierboven) begon hem meer en meer op dreef te komen en werd er bergop (ja ja, BERGOP aan 't zeetje - ge moet daarvoor dus niet naar GC gaan  ) telkens een (klein) gaatje geslagen met den dezen. En hoe meer de km's voorbijvlogen, hoe meer hem dat in de mot kreeg     
Op het strand (met wind mee) begon z'n turbo precies ook aan te slaan, maar ik liet hem rustig begaan, wetende wat nog komen zou: het stukske om terug op de dijk te komen ... toen was het tijd voor mijnen turbodiesel  .
Allez de trend was gezet. In de duinen elkaar een paar keer de loef proberen af te steken met wat gezond machogedrag       
Als kers op de taart, de passage door het militair domein, dees was echt de MAX. Bij de verkleinde versie van de Herygers duin ip m'n fraise gegaan - efkens een Middelkerke
déjà-vue maar dan zonder nadarhekken - paar meter naar beneden gegleden met die Spaanse chica aan één van m'n voeten - ze wou me precies niet meer lossen. Ze zou beter moeten weten    
Volledig verzadigd terug in Koksijde aangekomen waar nog genoten van een bijna lege maar perfect werkende afspuitstand (wat een beetje sneeuw en kou met een mens doet hé - jammer voor de organisatie).
Me aan den otto nog omgekleed maar daar precies toch wat kou voeten gekregen (die al niet warm hadden)- 'k peinze dak volgende keer toch niet meer blootvoets in de sneeuw ga staan     
Kurt, merci voor de mega compagnie deze morgen.

Willem
Zo 17 feb werken TT

Zo 10 feb TT Lombartsijde
Bij aankomst weinig volk ,ook het inschrijven was eeeuuuh vlot en gezien de €5 was er een vemoeden dat het parcours doorspekt zou zijn van de betere geneugten des levens zijnde red bull babes bij de vleet en ander schoons echter niets van , tenige dak gezien heb was een stukske van nonkel frank zien bille omda zien jarretellen gezkt waren      
Bij de start was er ook al de melding dat het om 1 lus van 20Km ging  en nadat zijne hoogheid zand EN intervalspecialist de follow ons vereerde met zijn aanwezigheid         werd het startschot gegeven.
Greg , Franky , Jurgen en ikke...van de wes waren we nie zeker en jammergenoeg had niemand zijn nummer , hopelijk heb je daar om 08.30H niet allen gestaan    
Al zeer snel bood het 1e strandstuk zich aan en het 2e waar de franky telkens het kopwerk voor zijn rekening nam , me so happy      
Na kort af te stemmen werd er besloten dat elk zijn eigen tempo zou rijden waardoor we in 2 immense groepen van 2 man splitsten  dus verder me de franky.
Na ietwat oriënteren (de pijltjes waren niet echt dat) raakten we bij toch wel zeer leuke singeltracs en wat baan voor de recup om na 20Km inderdaad terug aan de meet te staan waar ook de bevoorrading was.
idem voor de 2e en 3e doortocht  .....alhoewel.
Zo het een grysperre betaamt bleken er plots in de 2e doortocht extra duinstukken te zitten    en bij de 3e doortocht werd er een duin van jewelste gespot.....en kujtpijzen...luttele seconden later stonden op t'topke dervan en was de speeltijd begonnen.
Bij de 1e afdaling , en me m'n ribbekes in gedachte    , besloot ik even te verkennen "superman style" wat toch wel zeer hilarisch bleek te zijn aan de franky te zien die lag te spartelen en biekanst niemir bijkwam        voer den franky was die duin peace of cake , zo ook de trappen omhoog enz    mor nen 29'er blijft minder wendbaar dan nen 26'er  
genoeg gespeeld en terug vertrokken waar we bij de laatste strandpassage de greg spotten en de laatste km's samen afgebold hebben.
Op zich heb ik mij uitstekend geamuseerd en was goeie training maar naar organisatie toe vind ik €5 zeer veel voor een rit die mssch 1dag voorbereiding gevraagd heeft ,was eerder kwestie van easy money peisek.
Ook kwamen we heel wat tegenliggers tegen in de duinen , wa ambetant moja.(ergens een bende amateurs , versluys of etwa stond er ip under pakske    )
Eenmaal thuisgekomen nog onder m'n botten gekregen van de vrouwe , ze vermoedde (omdat we nog volledig proper waren)dak ip cafe gezeten had in de plekke    (graptje wi  )
Voor herhaling vatbaar.

Kuba


Zo 10 feb ritje op de weg
Deze morgen aangezet in Gits samen met Turfke, bakkerke, en Andy. 'T ritje ging via enkele binnenwegeltjes naar kemmel waar we boven eens een tussenstop hielden om wa te drinken en te eten want we hadden toch al wa krachten opgesoepeerd. Elk om beurten werd er wa kop getrokken om dan de anderen uit de wind te plaatsen want wind was er wel vandoage. Nu en dan eens goed gelachen om zo rond 11u15 thuis te komen met een 100 km op ' tellerke, kwas content. Bedankt mannen voor het gezeldschap.

Gianny

De een heeft al wat meer krachten opgesoepeerd dan de anderen  , en den een heeft al wat meer kop gedaan dan de anderen     en de een had ook al wat meer in z'n rugzak zitten dan de anderen (lees: "proviand" tegen dat den Duits terug het land zou binnenvallen)   
En zoals verwacht heb ik vandaag wel menig "schoon" achterwerkjes gezien   
En die ene keer dak kop gedaan heb, was het dan nog niet op mijne vélo ook      , maar heb ze dan wel allemaal uit het wiel gereden    
P.S.: de Spaanse schone staat vanaf vandaag te koop     , Bakkerken is er alvast zot van        
Bij thuiskomst genoten van een warm badje en dan is plots de zondvloed begonnen ... snot en nog eens snot, en nu gaak slapen met een dafalgan1000

Zo 10 feb TT Lichtervelde
zoals voorzien hier deze morgen gestart,t was wel al 9u15 maar nog ferm friskens,een nijdig windje,was een gevarieerd tochtje,de bevrozen sporen en de wind maakten het extra lastig.goede bevoorr en na aankomst word je daar altijd extra gesoigneerd met wat lekkers

Johan

Za 9 feb TT Assebroek
deze morgen thuis vertrokken bij goed -5gr brrr  ,via niet de naaste weg   naar assebroek gebold,ingeschreven en hopla,den bos in  ,nou ja veel bos was der niet ,verstaanbaar op een poldertocht  
vond het niettemin toch een goed tochtje,een beetje de streek v/de safari's aangedaan,int begin wel enkele valpartijen gezien door bevrozen sporen.2 superbevoorr,waarvan die 2de wel op een hofstee was waar de tijd was blijven stilstaan,geitjes ,keuns,der was daar ook vanalles te zien in da kotje   
na 1ste bevoorr verder gereden mé 2man van soenens,zust gepast tempo  
tevreden huiswaarts alwaar 3cijfers op mn kilometrieksken tevoorschijn kwamen  
@bush,k'herinerde mij da we hier vorig jaar samen gereden hadden,allee beterschap hé
Johan

Zo 3 feb TT Aalter
hier vanochtend gestart,wel mé den otto naar dare    flauw hé ,k weet het maar deze namiddag nog moeten "bussen"  
achter 5km al zo veel morre gezien als gisteren in sijsele op gans de rit,maar alléé,t was nog wel te doene!
al bij al nog goed ritje met hier en daar nieuw stukje
we hebben ons geamuseerd

Johan

Zo 3 feb TT Nieuwpoort
Deze morgen ferm tegen m'n zin opgestaan , neenee de goeste is der toch nog nie , maar toch vertrokken want o ge zegd da ge komt awel toen moete komen eee  
Op de parking ne goeiendag gezegd an Stefaan T. en algauw stonden we met 4 startensklaar , de wes/Frankyboy/greggie en ikke.
Wat ik van vandaag moest verwachten wist ik niet echter dat het al ne maand geleden was was algauw duidelijk toen ik op m'n aluminium ros wou springen en ernaast sprong me m'n shokkediezen ip de nadar  , bij de 2e sprong zat ik wel op mn zadel maar m'n stuur was nergens te bekennen..dan maar ne halven toer gedraaid en t'was in orde          
zodra de tocht aangevat kregen we algauw een parcours om duimen en vingers bij af te likken , den ene singeltrack achter den anderen (nee geen verharde duinpaadjes maar de echte stuff) en draaien en keren enz. enz. prachtig gewoon.
toen we aan de 1e bevoorrading kwamen hadden we nog gene spetter water of modder gezien , bij vertrek zat ik nog altijd met de vrees dat zodra we de duinen achter ons lieten het wel eens anders zou kunnen zijn en inderdaad , nadat we de 1e korte strandpassage verzwolgen hadden , dienden de polders zich aan.
Hier en daar wat "deeg" zo ook enkele stukken met een klein moddelfilmpje maar dat was het dan , zeker het ontzien niet waard en dat was dan nog maar 5% van het parcours , we hebben het al heeeeeel wat erger gekend.
Na dit was het terug tijd voor duinen/singeltracks/een bescheiden stukje techniek en ..... het 2e en langer stuk strand ....me rugwind     
Bij aankomst zou men willen dat ge nog ne keer kon vertrekken , al lang geleden dat ik nog zo proper thuisgekomen ben.
Deze staat voor mij in de top 2 van ritten aan t'zeetje , het zand lag hard waardoor goed bereidbaar , zalig weer , nie op m'n bek gegaan en uitstekend gezelschap wat wil ne mens nog meer.
Tot de volgende
Grts KUBA


Hoi hoi,
deze morgen vroeg van uit her zuiden van Zwevezele vertrokken richting Nieuwpoort, alwaar ik met enkele medegrysperres had afgesproken.
Na een nacht vol hoempa hoempa muziek en een beetje gay op de achtergrond (lees prins carnaval verkiezing in Zwevezele) mij dan toch maar uit mij bed geschopt. En ik moet zeggen ik heb het mij zeker niet beklaagd.
Bleek dat ik de eerste Grysperre was bij de start, na een vlotte inschrijving maar de rest opgewacht. Omstreeks 08.30 uur dan maar aangezet met Nonkel Frans, Kuba en Gregoir. Ook nog onze Steffie gezien, maar hij koos een ritje te doen met enkele van zijn collega's.
Na een betonaanloop, gekruid met een licht zeebriesje #-o , aangekomen op het militair domein van Lombardsijde. Ik heb dit domein op een heel andere manier leren kennen. Dit stuk was niet echt uitdagend, maar wel nagenoeg volledig off road, met enkele mooie singletracks.
Laat ons daar los en we kunnen er zeker nog wel een eindje spelen. Maar dan kregen we de eerste leuke stukken in de duinen voor de wielen geschoven. En dat het leuk was. Duintje op, duintje af. Singletrackske hier, singletrackske daar. We amuseerden ons kostelijk.
Ook het eerste stukje strand met wind in't gat was leuk als opwarmer. Daarna volgden terug de ene leuke strook na de andere.
Wat het kruisen van die grote banen betreft, kan ik enkel maar zeggen dat deze zeer goed waren aangegeven en dat je moet kijken als je kruist. Maar voor sommigen haalt dit blijkbaar hun gemiddelde naar beneden. Dus zeker geen kritiek geven op de organisatie.
Voor we het wisten stonden we in Sint Joris voor de bevoorrading. Toen wij daar aankwamen stond er een dame alleen. En ik moet zeggen dat ze serieus haar best deed om alles bij te vullen =D> =D> =D> =D>
Dit was een goeie bevoorrading. Wat betreft de sportdrank, tjah je lust het of je lust het niet. Ik rij de ritten uit op plat water. Dus ....
Ik denk dat sommigen echt wel te verwend zijn. Zeker voor de inschrijvingsprijs die diende te worden betaald en het extra geschenk op het einde, mag hier zeker niet worden geklaagd.
Na de eerste bevoorrading dienden er zich inderdaad enkele polderstroken aan. Is dit erg ??? Ik zou het niet weten. Ik vond ze goed berijdbaar en zeker te doen. We hebben de laatste tijd al heel wat erger te verwerken gehad. Gelukkig moesten we na die stroken niet onmiddellijk het zand in. Dat ging minder vlot gaan met de modder aan de fiets.
Na de polderstroken volgende terug enkele hele mooie stroken in de duinen. De laatste strook waar je kon kiezen voor moeilijk of gemakkelijk, net voor de tweede bevoorrading was de max. Wij hebben gekozen voor de moeilijke kant en deze was voor mij persoonlijk eentje voor duimen en vingers van af te likken. Enkele mooie beklimmingen en een paar uitdagende afdalingen. Eentje daagde mij zo uit dat ik eens van het zand heb geproefd. #-o #-o
Op de tweede bevoorrading nog met 1 van de parcoursbouwers een praatje geslagen. Vriendelijk mens. Daarna terug op ons stalen ros richting Nieuwpoort. HEt lange stuk strand met wind in 't gat (gelukkig maar) al bij al redelijk vlot verwerkt. MAar het viel mij op dat er maar weinigen de 56 km hebben gereden. Te zien aan de bandensporen op het strand.
Na het strand nog enkele korte strokjes in de boskes en hopla daar was den arrivé. Voor mij geen minuut te vroeg, want het schaap was bij mij de preut af. pffft. Moe maar voldaan nog gebruik gemaakt van de uitstekende afspuitstand. =D> =D>
Bij inruiling van het inschrijvingsbandje kreeg elke deelnemer nog een fietsmuts van de organisatie =D>
Vlug afscheid genomen van de bikemakkers en dan in gestrekte drag terug gereden naar het zuiden van Zwevezele.
Ik vond deze organisatie af. En voor mij persoonlijk stel ik deze zeker gelijk met de wintertocht van De Haan.
Nieuwpoort, deze staat met stip in mijn agenda genoteerd voor volgend jaar.
Oja, nog een speciale vermelding voor onze Kuba, proficiat, je hebt vandaag niet in het zand gebeten   
Grtz
De Wes


Zo 3 feb Ritje op de weg
Ritje van goed 75km gedaan samen met Marc. helemaal leeg thuis gekomen na een nachtje van 14u en het ritje. Ja ne mens zen fysiek kan achteruitgaan e in de winter.
AVG was 22       dus mannen ti de moment om er mij met gemak af te kletsen ze. Marc ze hartslag zat op 118 en de mijne op 145 a 150
(normaal scheelt het een 10a15 slagen dat de mijne hoger zit dan de zijne ter verduidelijking)

stefaan

Za 2 feb TT Sijsele
Zaterdagmorgen, 6u30, licht watergetik op het raam. Wat gaan we doen, ons nog een keer draaien en genieten van dat dubbeldik donsdeken, of opstaan     
't Is dus het laatste geworden. Na een week gesnotter en gewerkt te hebben in een afgesloten sick-office-building waar het snot bij manier van spreken van de bureau's liep, toch de moed samengerakeld om nog eens op de ouwe Spaanse te kruipen en me om 7u30 richting Sijsele te begeven. Nog maar 10' weg en al een plensbui op m'n kop, effe gedacht om terug te keren maar me zelf wijs gemaakt dak nu ook niet meer terug onder da donsdeken moest kruipen. Aan een verkeerslicht efkens halt gehouden om te kijken of m'n achterrem niet bleef slepen, deze bleek voor 100% in orde, 't probleem lag dus ergens anders       
Eenmaal in de zaal aangekomen nog efkens op den David gewacht     
En in feite was ik blij solo te rijden, want 'k vreese dat anders voor den David meer wachten dan rijden zou geworden zijn nu blijkt dat hij na een paar weken afwezigheid niet had "stil gezeten"  
WTC Olympia had een berijdbaar parcours beloofd en dit is het ook geworden - soms was het wel eens doorduwen en glijden maar geen verzopen toestanden. En dan denkt een mens als snel, er zal wel heel veel baan inzitten, maar het tegendeel was waar. Zelf een paar stukskes die me aangenaam verrast hebben en ze hadden er dan nog een paar privé stroken moeten uitlaten. Zeker het laatste stuk in het domein van Ryckevelde mocht er zijn, al liep het daar voor geen meter ondanks de droge ondergrond.
En ja dan nog het weer vanmorgen: ewel dat was eigentlijk dik in orde, een paar plaatselijke buitjes maar voor de rest droog en zelf meermaals (lang) de zon gezien!
En de afwezigen, yep, vul zelf maar aan     
Na de rit nog Sofeurken tegen het lijf gelopen in de zaal en nog korte babbel gehad. Had hem blijkbaar net gemist bij de start.

Willem

voila,een uurken of zesse mé den bus gebold,nu hier vlug wa neerkrabbelen  
had vrijdagavond nog met een half oog gezien dat willem daar tegen ten half negenen ging zijn maar t regende hier zo hard voor te vertrekken dak wa in "retard"  was.
had nog wel gedacht,hij heeft tegenwind ,hij zal wat later zijn maar blijkbaar kliefde hij   door de wind gelijk nen twintiger  
ja,t parcours was zeer goed berijdbaar en afwisselend,blij da ik geweest ben!
in de zaal dan nog willem gezien en na nog wat babylonische spraakverwarring over buizerds en muizen in mijne badkamer(zal in t vervolg buzze zeggen  ) op t gemak huiswaarts gebold,totaal goed voor 75km

Johan

Za 26 jan TT Jabbeke
Den indruk dat bijna heel het MTB team de Grysperre bezig is aan een diepe winterslaap of één of ander vies beestje te pakken heeft.
Soit, trek mij daar allemaal niets van aan, het jaar heeft 4 seizoenen met elk z'n voor en nadelen. Tot m'n verrassing toch de Bush kunnen overtuigen deze zaterdag aanwezig te zijn op deze (Noord) Westvlaamse topper. Blij om hem nog eens te zien in vol mtb ornaat met bijhorende fully. Hoewel, echt fully omstandigheden waren het niet met die sneeuwtoestanden. Alles vast zetten was de boodschap, door losse sneeuw rijden is mijn gedacht beetje zoals door los zand rijden enkel de noppen op je banden bewijzen hier wel hun dienst. Enkel voor de ijsplekken op straat heb ik nog geen oplossing gevonden, hoewel die blijkt toch te bestaan: spijkerbanden, misschien een gedacht voor Kerstmis eind dit jaar   Zeker als ik wil vermijden om tegen dek te gaan op de stukken op de baan. Zoals ook weer gisteren net na de eerste bevoorrading platte tube en terug naar de BV om daar band (teveel) op te blazen. Weet niet of het een met het ander te maken had, maar nog geen 100m verder tegen dek op een hobbelig ijsplekske. Na inspectie thuis: een bobbelke op de knie en heup, maar zonder veel ergs. De ondergesneeuwde single tracks in de bossen waren de max: het juiste spoor proberen te houden, de snelheid er proberen in te houden als ge iemand moet voorbijsteken in de paksneeuw, een slipperke met voor en/of achterwiel corrigeren zonder te vallen ... zaaaaaaalig. Hoewel, in Beisbroek efkens op de sukkel en in de losse sneeuw terechtgekomen. De Marc vond er dan maar niet beter op om mij in het passeren efkens in de sneeuw te torpederen. Bijna ontaardde dit voorvalletje in een sneeuwgevecht maar de kanonneerboot van dienst nam natuurlijk vlug het hazepad.      Maar zoals het spreekwoord zegt: loontje komt om zijn boontje en duurde het niet lang voor gerechtigheid geschiedde ... hé Marc (hopelijk zonder veel ergs?!)     
Iets na twaalven terug in de zaal waar nog eentje gedronken met de medebikers uit Oostende (Alexbiker, de Witten en nog 2 vrienden van hen) en dan terug naar huis met de bike. Dees is nog het minst van al bevallen: had koud gekregen en nog twee keer band mogen bijblazen onderweg. Na inspectie thuis bleek band lichtjes gescheurd waardoor tubeless rijden niet echt meer mogelijk is met deze band. 'k Peinze dak in totaal een vijftal keer band heb mogen opblazen. Alvast bedankt om telkens te wachten.
Deze morgen opgestaan met toch wel een paar stijve ledematen, vermoed een combinatie van rijden in de sneeuw, m'n valpartij, koud krijgen op de retourrit naar huis en nog steeds niet recht zitten op m'n fiets door m'n elleboog.
Allez niet geklaagd, hop naar de volgende ... en waarschijnlijk terug in 't slijk ... geef mij maar de sneeuw  

Willem

Zo 13 Jan TT Klerken
na lang wikken en wegen toch maar de DIE hards gaan versterken in klerken en tot mij verbazing waren we maar met ze 4 (hans,andy,blackie & ikke)    .Nog wat gewacht tot rond 0830h dan tog maar besloten om te vertrekken met zen 3en tot onze spijt ging blackie met nog 2 andere de toer afrollen,het eerste deel tot aan de bevoorradig ging redelijk vlot tot dat hans besloot om ons te verlaten .Op een kort stukje single trak met twee korte bochtjes over een pallet schoof hij uit en de veiligheids linten konder die werkdruk op da moment niet meer aan en belande in de sloot met de nodige kreten er bij,keb nog nooit zorap van men fiets gesprongen en terug gelopen als tonne.Alles gecheckt en bij wonder niks kapot of het is zen eego dan maar de pechdienst gebeldt ,(want de beek stond niet droog met als die regen van de voorbij weken(ben je goed thuis gekomen hans    ).Na de nodige knuffel dan alleen met andy verder gereden tot aan de eerste bevoorradig met andere woorden een woking diner    .Na een zeer korte stop dan maar verder met zen twetjes met gevolg men eten op de maag en 5km single trek hobbel de hobbel ken der twee maal kunnen van genieten zo tweemaal achter elkaar .sommige stukken lagen er toch verraddelijk bij dat ondervondt met voorligger en kwam ten val gevolg ik in de remmen en der bij op ,50m verder krij in een punt en lang er zelf bijna door de sneeuw en de vogel was gaan vliegen nog juist en keer naar hem kunnen zwaaien in houthuls aan het technische parkoer dan nog het laatste stukje alleen verder gereden tot dat men voorband besloten om er de brui aan te geven en daar was men werkdruk hij lag ergers int sneeuw en wilde niet meer terug maar het kwam uit kwas juist 100m voor de snapsbar plat gevallen en wilde daar blijven komt da tegen      ,dan nog gauw een nieuwe binnenband gestoken aan de bar en dan nog de laatste 2.5km met volle werkdruk naar de eindmeet     ,vlug afgespoten de fiets en naar huis.
Ondanks de sneeuw en de kou was het redelijk te doen voor een die hard kwestie van slijkfun!!!!!!!  

Franky

  Oeps, jammer voor Hans, hopelijks niet onderkoeld en terug goed thuis gekomen  
Heb de groep niet vervoegd door (volgens mij   ) te laat afgesproken via forum. Ik had ondertussen al met mijn andere copains afgesproken om de rit te rijden.
Mooie rit, geen problemen met de vélo, (buiten dat de 3 kleinste kroontjes achteraan niet gebruikt werden door ijs) en een super aprés.
Ben vanmorgen thuis vertrokken, daar met reeds 30 km aangekomen, en dan de 47 km gereden. Bij de aankomst aan de zaal direct goeiedag gezegd aan de mede grysperrres maar ik werd afgeleid door de komende 24u race in Torhout en heb me daar toch eens geinformeerd over de mogelijkheden om een groepsprijs te krijgen...  ik heb mijn best gedaan Laurens...
Toen die "discussie" ten einde was waren de grysperre's al vertrokken. Verder met enkele forumbikers gewacht op de rest en dan samen vertrokken. Zat daar wel één tussen met superdikke banden        niet normaal hoe die overal doorfietste  
Op einde rit snel fiets afgespoten, in auto (want vrouw en zoon stonden klaar  ,) en snel douche in de legertent genomen om fris aan de aprés te beginnen. Dankzij mijn zoon en Eric direct 2 duvels voor mijn neus..de stemming was gezet  jaja, Eric was er ook gelijk met mij aangekomen enhad 45 minuten later vertrokken aan de rit...tja, tis een Mortier hé    chapeu Eric. Blij terug eens een klapke te kunnen doen met u.
Ondertussen ben ik al thuis

Frank


Vandaag om 7u vertrokken met de fiets richting Klerken .In een schitterend wit decor was het heerlijk om te fietsen. Franky was al aanwezig op de inschrijving.Daar nog even een klapke gedaan met jägermeister en een kopke koffie gedronken.Na een 5-10 minuutjes kwamen Andy en Frank ook al toe.Tegen 8u30 bleek dat we voltallig waren.(Greg had zich al afwezig gemeld en verder kwam er niemand meer aandraven).Het parcours was buiten mijn verwachting niet bevroren ... en al vlug besefte ik dat mijn eerste rit van 2013 nie simpel ging zijn ,gezien de "speed" die er af en toe al inzat...Bij een flauwe afdaling met een korte bocht van 90° over een duiker waar er paletten over lagen ging het compleet mis ...Mijn achterwiel schoof naast de paletten en het volgende ogenblik ging ik volledig kopje onder in de beek   ....Dat het koud was moet ik niet zeggen   gelukkig had ik goede thermische onderkledij aan en kon ik zonder onderkoeld te geraken ,opgepikt worden door de pechdienst .Die zette me af aan de start .(Amaai , die zetel van die camionette was zuipende...    )Ik ben mijn vrouwtje,die op komst was met den auto, tegemoet gereden tot in Houthulst.Nergens te vroeg... mijn handen waren al half bevroren   
Thuis gekomen met het sop in de sokken en schoenen vlug een badje genomen en alle elektrische instrumenten op goede werking getest ( joepie ,alles werkt nog   )
2013 is proper ingezet zou ik zeggen ...
Tot een volgende   
Vandaag gemerkt dat de waterdichte kousen ook wel goed isoleren als er water in staat...   

Hans
foto's


Zo 13 jan TT Kemmel
Vanmorgen om 8h30 vertrokken in Kemmel voor de baanrit van 60km samen met Wouter, Stefaan en Marc. Een ritje die er anders uitzag dan de dag ervoor gezien de sneeuwval van de avond/nacht voordien. Goed ingeduffeld en met vol enthousiasme gestart aan de 61km/1200hm. Na de eerste kilometer bleek het parcours op de weg er gevaarlijk glad bij te liggen. Bijgevolg zag ik Wouter bijna in de gracht schuiven maar dit kon hij nog net vermijden. Het tempo van gisteren was iets te hoog voor vandaag door de staat van de wegen. Maar op het gemak gaat ook en het sneeuwlandschap was in het Heuvelland prachtig.
Op het gemak betekent niet zonder gevaar .... want bij de afdaling van de Catsberg schoof ik uit op het gladde wegdek waarbij Stefaan me nog net kon ontwijken.
Het werd een zware val op het asfalt waarbij mijn helm letterlijk in stukken vloog. Hoofd, linkerschouder en linkerbil kregen een zware klap.
Hiermee is het nogmaals duidelijk dat een helm van LEVENSBELANG is.
Er werd beslist de pechdienst op te bellen en de 3 mannen hebben heel braaf bij me gewacht tot de pechdienst ter plaatse was. Een dikke merci voor Stef, Marc en Wouter die wel heel koud kregen (maar zich konden verwarmen door een ouderwets sneeuwballengevecht).
Ondertussen werd ik opgepikt door de pechdienst en werd ik bij de aankomst verzorgd door het uitstekende organiserende team "MTB Kemmel". Een verpleegster raadde me wel aan om bij thuiskomst bij spoed langs te gaan voor m'n schouder die er wel wat "raar" uitzag en niet goed aanvoelde. Ondertussen kreeg ik ook warme soep en de nodige ingevulde verzekeringspapieren. Chapeau voor de organisatie voor deze goede opvang.
Ondertussen terug van spoed met het verdict : zwaar gekneusde hechting (pees ?) tussen schouderblad en sleutelbeen. 1 week werkonbekwaam   En 3-4 weken niet mountainbiken       Verdomme toch...
Maar kom, gelukkig is er niks gebroken en kan ik na de hevige winterprik (die ik ga doorbrengen aan de open haard    ) er terug invliegen.

Sandra


Gisteren samen vertrokken met Grysperre's Sandra Wouter en Marc on er de road versie van de lockedijze TT te rijden.
Had speciaal men Camouflage pak aangedaan zodat ik in het witte landschap weinig tot niet opviel. Tot net voor de 2e bev verliep alles zoals het moest. Content dat er toch nog iets van men conditie was overgebleven na een maand niet op de fiets te zitten. Op een afdaling van de Catsberg besloot Sandra zich es neer te leggen. Net voor men wiel gelukkig op een paar cm'ter haar kunnen ontwijken zonder er zelf bij te gaan liggen. Haar helm was Gebroken dus het nut ervan was alweer bewezen.
Spijtig genoeg had ze zich bezeerd aan haar schouder en verder fietsen was geen optie. Toch een uurtje bij haar staan wachten met ons drieën en dan mar een old fashion sneeuwballen gevecht in gang gestoken om de kou enig sinds te vergeten. Ondertss toch al goed aan het bibberen van de kou en een 3 tal tel. Later verschenen de redders in nood, waarvoor dank (o) =D>
Wij dan maar terug de fiets op, hoewel ik toch ook twijfelde of ik de camionette ging kruipen maar men mede gezellen konden me overtuigen om toch terug met de fiets naar de start te rijden met de fiets.
Een uurke later die ook bereikt en dan maar gaan zoeken waar Sandra was.
Later bleek ze een weekje werk onbekwaam en wat serieuze verrekkingen te hebben. Gelukkig geen breuken of iets dergelijks. beterschap Sandra en hans hopelijk ondertss al goe warm e    
Groeten bakkerke         

Za 12 jan TT Kemmel
...Vandaag,.. dan toch maar op aandringen van mijn pa naar kemmel getrokken.
Al snel mijn groot verzet bedrogen met dat piep klein steekske op de modder/klijtige beklimmingen van den kemmel enz... ga toch snel eens moeten kijken voor een stel deftige zolen op mijn stalen ros...
... met gevolg dat m'n pa "den baan_coureur" mij zonder veel compassie achter liet.
T'was geen makkie om een groep te vinden om op aan te sluiten...liet ze bij elke afdaling achter me...t' ligt wellicht niet aan mij... maar eerder aan mijn epic 29er, zoalig speelgoed. Nu, dus veel eenzame bezinningsmomenten gehad.
Op een bepaald moment had je een splitsing 'met' of 'zonder' kemmelberg...daar stond een man zuur te kijken, want hij begreep niet wat erop stond, hij was moe en ik adviseerde hem met mij de rechtse afslag te nemen  (met kemmel   ) De Waal was bekaf, maar we hebben een potje afgelachen ...wat de laatste km's goed maakten.
Wat mijn rit volledig goed maakte... waren de prachtige statiefjes bij de bikewash...maar helaas...mijn braintechnologie bezet het geringe oppervlak binnenin mijn frame.  ...dan maar een heeeeerlijke bbqworst binnen gedraaid.
Volgende week Kluisberge
n
Woodhead

't Nieuw jaar is begot maar 12 dagen jong en al een boaneritje van om en bij de 60km onder de wielen. Bedoeling was off-road te gaan maar 'k vond het aanwezige gezelschap zoooo tof   om samen met hen voor de road-versie te gaan NA eerst gecheckt te hebben als de opgelegde orders werden opgevolgd: starten om 8u30, iedereen met de mtb en enkel brede noppen-banden toegelaten hé Wouter . Natuurlijk één snodaard met wel brede banden maar met bijna geen noppekes.
In het begin me toch wel afgevraagd of de goede keuze werd gemaakt bij het zien van zo weinig modder aan de kadermenten van degene die voor de off-road versie kozen. Maar bij het verstrijken van de rit zagen we toch steeds meer besmeurde bikes. Onze keuze was dus OK. Hoewel, één keer samen met de Bush het verkeerde pad gekozen tot hem begon te beseffen dat het precies wat te hobbelig werd    
En wat doet een gedreven biker als den Bush dan: de achtervolging inzetten in sneltempo, af en toe eens omkijken en dan vragen aan den dezen 'gaat het', efkens wachten op antwoord in de zin van 'nog net' ('t zijn maar 2 woorden maar 't duurde toch wel een beetje voor ze er uit waren) en dan vol gas het gat verder toerijden. En voor alle duidelijkheid, 't gaat daar ip en nere, mo ip da moment meer ip dan nere (de Zwarte berg ... en zwart vo m'n ogen)     
Allé, 't gat met Sandra en wouter was dicht gereden, voor de één al wa sneller dan den anderen   
Eenmaal de rangen terug gesloten gevoeld dak toch efkens moest recupereren van de weliswaar korte inspanning ... daar ging mijn voornemen om de Bush er toch eenmaal af te rijden dit jaar, maar we hebben nog 353 dagen      
De rest van de rit dan maar braafjes samen afgewerkt om op de 3de BV te genieten van de aangeboden versnaperingen. Bedoeling was om vandaag wat extra calorieën te verbranden maar dan moeten ze miljaardenondedju geen vers gebakken overheerlijk, sappig gekruid BBQ spek aanbieden, en chocoladeventjes had ik dan ook nog niet gegeten  . 2 BV’s was m.i. voldoende geweest voor de road want ge krijgt het dan toch maar koud in dit weer. Hoewel, de laatste BV was echt hartverwarmend bij het aanschouwen van de kalender, allerhande kettingsjes en een danspaal.
De leute was snel over bij het aanschouwen van de nog voor ons liggende puisten: de Kemmel en dan nog eentje waarvan de naam me ontsnapt ‘montagneberg’ of zo iet. Eens de Kemmel en bijhorende 23% kassiestrook achter de rug, zat het klimwerk er op en de 1200hm ook. Op naar den arrivé om ons wat op te warmen en nog te genieten van een korte après waar we Kurt Rappé ook nog tegen het lijf liepen.
Gastjes, ’t was dik in orde vanmorgen, en eerlijk gezegd voor herhaling vatbaar als het zo nat blijft. Yep yep, ben aan het plooien maar ’t is toch zo geestig proper thuis te komen, de fiets niet moeten kuisen en goede punten van je madame te krijgen .

Willem

Zo 6 jan TT Snellegem
Hoi hoi,
deze morgen gestart met een schoon groepke grysperres. (De één al wat schoner dan de andere   ) Terwijl Blackie en de Bush kozen voor een ritje op de weg kozen wij ( Gregoir, Maarten, Den John, Sandra, Noenkel Frans, David, Kuba, Turfke en mezelf) voor een schoon tochtje door de Snellegemse (en omgeving) bossen.
Na het eerste technisch stukje hadden Kuba en Turfke reeds het ruime sop gekozen voor een snelheidsritje, gezien ze de 28km ook nog wilden rijden en op tijd thuis wilden zijn. Dan maar met de rest van de bende het technische stuk ingedoken. Chance dat ons Sandra een lampke op haar fiets had.   Ze gaf licht voor de ganse bende   .
Na het technisch stukje zat de sfeer er al goed in. Evenals de snelheid. In gestrekte draf reden we van het ene bospad naar het andere, met af en toe een mooie singletrack. Alles was perfect bereidbaar. Behalve dan de twee of drie weidedoorsteken. Doch ook deze waren te doen, alhoewel het een ietsiepietsie zwaarder was . Chappeau voor de parcoursbouwers. De tocht was misschien geen 80% off road. Maar tzal niet veel gescheeld hebben. We genoten van het parcours. Waarvoor dank. De bepijling was ok. Nergens verkeerd gereden. Behalve dat ene bochtje die ik te wijd genomen heb. lol   
Ondertussen misten we toch onze superprof "Follow" in het peleton. Doch dit werd ruimschoots goed gemaakt door David, die op elk bospad zijn duivels los liet. Damn wat kan jij rijden man.
De bevoorradingen waren meer dan ok. Alles aanwezig om goed te eten en te drinken.
Na de 48 km beslisten noenkel Frans en mezelf om er nog een vervolg op het gemak aan te breien. Dus reden we nogmaals de 22 km. We reden deze zo op het gemak, dat ons gemiddelde nog ne halve kilometer hoger lag.   . Het was pas nu dat we beseften hoeveel inschrijvingen er moeten zijn geweest. Amai zo'n bende fietsers die we nog hebben tegen gekomen. Deze organisatie was dan ook af en staat reeds in mijn agenda voor volgend jaar.
Na den apres nog gebruik gemaakt van de uitstekende afspuitstand, alwaar ik nog ons Veerle tegen het lijf liep. Ze kon mij vertellen dat zij samen met onze superprof Follow om negen uur gestart was, gezien onze Follow schrik heeft in het donker   
Voor de rest kan ik alleen maar zeggen, chappeau aan de organisatie en tot de volgende.
Grtz
De Wes

zat 5 jan TT Torhout

Vandaag den tocht in Oostnieuwkerke gereden met Kenny ( wss toekomstig lid, Ellen hij zal wss ook wel zijn kledij bestelling doorgeven   )
Ondanks het weinige volk was dit toch een mooie tocht met behoorlijk veel off road stroken, de ene al wat makkelijker ber
ijdbaar dan de andere.
Op sommige momenten kwam het cyclocross gevoel terug naar boven en mochten we te voet verder baggeren.
Met een schone 70 km op de teller terug thuisgekomen van een deugddoend ritje

Mountainbikerke

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu